|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
dla mam księżniczek http://www.jysk.pl/210/432/438/4861800/a/catalog
jak to zrobić żeby nie było widać linka tylko żeby krył się pod jakimś słowem? czy ktos mnie zrozumiał? |
|
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Jak masz okno edytora, to w drugiej linii, tam gdzie B I U masz "wstaw link" (pod tym obrazkiem z ziemią) [Dżizas Zaznaczasz słowo, pod którym ma być link, klikasz tę ikonkę i tam wklejasz link. Gotowe. Łopatologia stosowana. |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
Wróciłam....... Nie było mnie kilka dni bo po prostu nie miałam czasu A jak już się znalazł to net nie działał Tę TPsę to chyba kiedyś wysadzę w powietrze ![]() No i nie czułam się też zbyt dobrze i z tego względu w poniedziałek pojechałam z mężem na KTG. Czułam coraz częstsze napinania i ból w pachwinach. Mała zeszła już bardzo nisko. Spieszy się dziewuszce ![]() Na zapisie wyszły jakieś napięcia ale nie jest tragicznie 1 grudnia mam wizytę więc dowiem się co i jak Kończę wyszywać drugi obraz, muszę się spiąć żeby zdążyć ![]() 35 t.c. + 4 dni dają się we znaki. Coraz ciężej mi się oddycha, a jak Sara pupką wypnie się w górę to jakby mi ktoś płuco zablokował ![]() Poranne obrzęki, mdłości (bo girkami kopie w żołądek) i zaparcia od łykania żelaza. Po prostu bajka ![]() Oglądałam się ostatnio w lustrze i nawet się sobie podobam w takim stanie ![]() U mnie właśnie zaczął padać śnieg........
|
#3934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pobawiłam się trochę w egoistkę![]() ![]() Juz zamówiłam, zakupy zrobione. Zamówiłam sobie czarne spodnie na kant ciażowe( oby były dobre obawiam sie ze nigawki moga byc krotkie, najwyzej zwroce) i zamówiłam tez tuniczkę biała z ładnym dekoltem i wszystko z przesyłkami za 100 zł. takze jestem zadowolona. A z racji tego , że w Grudniu świeta i mnóstwo wydatków z tym związanych u nas jeszcze wymiana okien to nie ma co szaleć.A zamawiałam wszystko z konta męża i zauważyłam,że kupił ten zestaw startowy Tommee Tippe dla Nadi..pewnie szykował dla mnie niespodzianke...bo stanowczo mówiła, że w tym miesiącu koniec z zakupami dla Nadi bo nie damy rady finansowo, że reszte zostawiamy na grudzień/styczeń,..a tu prosze...zmienił zdanie...kochany mój Nie wiem czy przyznac sie ze wiem o butelkach czy nie psuc mu niespodzianki ae pewnie sie domysli ze musialam zauwazyc.
|
|
#3935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie psuj niespodzianki udaj ze nie widziałaś
|
|
|
|
|
#3936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaaaa Mariko jak Ty juz masz blisko do rozwiązania...w sumie zazdroszcze...skoro tak szybko ten czas leci poki co trzeba się cieszyć naszymi brzuszkami, czerpac jak najwiecej radości z uroków z ciąży...jak sobie pomyśle, ze za jakies 3 miesiace mój brzuszek bedzie pusty to wiecie, że jakos az tak smutno na serduchu się robi... ale to głupie..przeciez bede miała dzidzie przy sobie na raczkach, bede mogła przytulic...Swoja droga gratuluje i jednoczesnie zazdroszcze też twojego podejscia to zmian swojego ciała w ciązy..."Przytyłam w udach, to nic zrzuce" ![]() brawo wszystkim nam przydałoby sie takie podejscie....ZARAŹ MNIE![]()
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-11-24 o 13:42 |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jednakże cieszymy się, że wszystko jest w porządku ![]() ![]() anka_bzzz ja to odczuwam, że jestem jakaś uwsteczniona, a ponoć ciężarne błyszczą inteligencją hmmmmmm ![]() no mi powinno starczać na 20 dni 60 tabletek, bo mam brać 3 razy dziennie po 1, a biorę 2x1 JeSuisUnPapillon Justine1988 ja mam 9 kg na plusie, tylko że do tych chudych nie należę, zbliżam się do wagi sprzed odchudzania i do dziś głowię się, jak ja mogłam z tym wytrzymać. ostatnio mąż musiał mi ściągnąć buty, bo nie mogłam się schylić, zrobił to na szczęście bez problemu. . |
|
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
agape pisałaś do tej kobitki?? Ja napisałam wczoraj, że chcemy się zapisać i odpisała, ze zaprasza nic więcej. Więc wniosek jest prosty, nie ma dużo chętnych
![]() Justine1988 nie przyznawaj się |
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też się odchodzi od spirytusy etc. Ja mam parę gazików nasączanych, pakowanych pojedynczo. Słyszałam też o szarym mydle. Pamiętajcie żeby tych kosmetyków jak najmniej używać. Hippa zapach uwielbiam, no i podobno czegoś tam nie ma co mają inne. Ale nie pamiętam, chyba make_up_istka pisała
|
|
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja ci powiem, że jak patrze na sowje zdjęcia sprzed ciąży to musze przyznać...że cholerka za*** laska ze mnie BYŁA....i że tak człowiek tego nie doceniał..i tak narzekałam że jestem za gruba..a byłam akurat teraz to dopiero do mnie doszło...późno..oby nie za poźno ...może sa tez plusy tego mojego ciążowego przytycia jak znów kiedys( a mam nadzieje ze tak bedzie) bede ważyła 60 kg przy wzroscie 168cm moze wtedy to docenie...wiem teraz co to tak naprawde znaczy..być grubym
|
|
#3943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no wiesz? ja ważyłam 63 kg przy 158 cm i wcale nie uważałam się za "grubą" dla mnie brzuch to jedynie ciężar przy schodach i schylaniu się bo jest mi naprawde ciężko już a młody bedzie jeszcze ze dwa razy cięższy
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem z tych co zawsze mówią nie histeryzować, ale mroczki i błyski, a szczególnie w ciązy od razu okulista
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
Justine ja też ostatnio przeglądałam swoje zdjęcia z przed ciąży i też dopiero teraz doceniłam to że bardzo fanie wtedy wyglądałam
i mam zamiar wrócić do tej wagi po ciąży![]() Lilijko wczoraj pisałam do tej kobitki i dostałam odpowiedz że zaprasza 8 grudnia więc za dwa tygodnie się spotkamy ![]() A ja po akcji ze szpitalem mam post na dwa tygodnie i wiecie co... mam cholernie wielką ochote nawet ten śnieg za oknem nie potrafi mnie oziębić
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I najbardziej zirytowało mnie powiedzenie mojej babci, która wyskoczyła z hasłem :"no przecież ty zawsze gruba byłaś, jesteś i będziesz". Myślałam, że coś jej odpowiem ale ugryzłam się w język, bo dziadek stanął w mojej obronie. W ogóle moja babcia zrobiła się taką nastolatką "odchudzanie itp, waga, świrowanie na tym punkcie etc." U siebie zauważyłam ostatnio, że chyba zaczynam mieć jakiegoś głupiego hopla na temat przybierania na wadze i wyglądzie. Kiedyś tak nie miałam I przyznaję się, nie rozglądam się za żadnymi rozstępami itp. Jedyne co mnie zaniepokoiło to to, że moje piersi zrobiły się sinawo-fioletowe, to obserwacja z ostatniej kąpieli. Dopatrzyłam się też więcej widoczny żyłek więc może to stąd. Jest jeszcze jedna rzecz, która mnie trochę martwi. To moja blizna po oparzeniu, oby na tyle się rozciągnęła, aby dzidziusiowi nie zaszkodzić
|
|
|
|
|
#3947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hymm no to chyba pójdę kurka |
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie będzie mieć znowu płaski brzuch Ja się cieszę... Tylko boję się jak cholera, a noce coraz cięższe, coraz bardziej coś boli, uwiera, ciągnie, wstawanie to operacja logistyczna. Choć jak widziałyście brzuch mam mały, to jednak wykonywanie zwyczajnych ruchów ciężkie....Do tej pory mówię tylko brzuch, nie po imieniu, nie dziecko. Nie potrafię inaczej. Nie jestem z tych co mówią: kocham swoje nienarodzone dziecko. Cieszę się bardzo, ale ja potrzebuję więcej czasu. Wszystko musi być super i przygotowane. Na pewno nie będę taka jak moja mama, no ale franca też nie będę;-) Każdy ma inny charakter, i choć pewnie dziecko będzie najważniejsze, to ja tez jestem ważna. mama zadowolona, to lepsza mama. Dzisiaj śniłą mi się wojna nuklearna i stosy protez nóg i rąk. Idę do psychiatry.
|
|
|
#3949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiecie co w pupie z tą wagą ... się zrzuci jakby co czy to wazne ile przed było a ile teraz?? niektórym nam się zmieni figura po porodzie wiec tez moga inaczej wyglądać, najwazniejsze jest żeby dzieci nasze zdrowe były i żebyśmy jakoś przebrneły przez porody mój mnie dziś kopie po bokach jak cholera |
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
60 [przy 168 i powiedzmy po 25 rż to nie jest dużo. Choć wiadomo, że zależy też od budowy.
|
|
|
#3951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
takie porąbane sny to ponoc norma w tym okresie ciąży |
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, że ja strażniczka odżywiania, ważne żeby się dobrze odżywiać, a nie tyć, bo jestem w ciąży to mogę ile chcę. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- ja mam całe życie takie porąbane sny, nic w ciąży się nie zmieniły. Parę lat temu chowałam się przed wybuchem atomówki w lodówce w Auchan;-)OI nawet przeżyłam;-) A racją jest bezsens porównywania bo przed ciążą wżyłam... a teraz... a jak być w ciązy i nie przytyć? Se ne da;-)
|
|
|
#3953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jasne jasne ja popieram Cię w całej rozciągłości też uważam że to nie rozsądne utyć 30 kg nie odmawiając sobie niczego i jedząc co popadnie za dwóch bo tak, najważniejszy jest zdrowy rozsądek i zdrowie własne i dziecka, ja akurat przytyłam tylko/aż 7 kg i uważam że dziewczyny tu z forum nie utyły jakoś dramatycznie, no w każdym razie bez przesady i na tej podstawie napisałam ze napewno to pozrzucamy bez problemu bo nie porobiły się z nas gropy
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
muron racja
Ja zawsze jak jesteśmy gdzieś na obiedzie np. u teściów i słyszę, że mam dołożyć sobie ziemniaków albo mięso czy cokolwiek innego bo muszę jeść za dwóch to odpowiadam, ze nie "ZA dwóch tylko DLA dwóch" a to jest wielka różnica Chociaż ostatnio wzięło mnie na masło.....mogłabym jeść sam chleb z masłem....dobrze, że chociaż żytni ![]() Ja generalnie wiem, że moim największym błędem żywieniowym są słodycze ![]() Jednak odkąd mój mąż zaprał się, ze nie je słodyczy wcale to mam ich w domu mniej, przez co też mniej jem ![]() Wcinam za to ogromne ilości pomarańczy, mandarynek, jabłek i bananów Coraz częściej myślę o porodzie.....dzisiaj śniło mi się, że kąpaliśmy Małą pierwszy raz Tzn. tatuś kąpał ![]() Powiedziałam mu rano o tym a on zapytał czy czegoś podczas tej kąpieli nie nabroił ![]() Justine pisałaś, ze Twój mąż kupił butelki a Ty zobaczyłaś przez przypadek..... Ja wczoraj przez przypadek odkryłam, ze mój mąż założył lokatę ![]() Ja tu planuje zakupy a on mi lokaty zakłada.....ehhh.....czas ami trudno mieć w domu takiego finansistę
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
Dolaczam do tych co maja glupie sny w ciazy, co gorsza sni mi sie moja siostra (ktora tez w ciazy jest), i ja zawsze za cos na nia zla wrecz wsciekla jestem
.Co do urokow ciazy, ja czuje ciezejszy brzuch, jak cos wiecej robie, ale leci 30 tydzien (bo polozna powiedziala, ze jak mam na pasku 29, tzn. ze on jest skonczony i zaczal sie 30), wiec ma prawo sie napinac, no ale nie mam problemu, ani ze spaniem, ani z ubieraniem, kapiela, czy czymkolwiek innym, czasem jeszcze zdarza mi sie zapomniec, ze mam brzuch, i np: gdzies szybciej podbiegne , ale wtedy mala mi kopniaka da, i przypomina o sobieWczoraj sprawdzalam, czy dam rade podniesc noge, i dotknac czubkami palca do nosa Kupilam dzis wozek Nie wiem jak sie sprawdzi, bo to spontaniczny zakup byl (chcialam quinna z poczatku), ale ze cena super, to co chcialam, to ma, to kupilam pod wplywem impulsu, mimo ze kolor inny jak chcialam, no a teraz czytam opinie i rozne sa.. Wstawie jedyna fotke jaka znalazlam w necie. W zestawie jest spacerowka i fotelik, wiec najwazniejsze juz mam .Ciekawe jak sie bedzie sprawowal ![]() Tylko takie zdjecie w necie znalazlam, ale mniej wiecej wiadomo o co chodzi. Choc zlozymy moze z ciekawosci na probe, wtedy fotki porobie, moze lepsze beda
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
nie no ja ze swojej wagi jestem na razie zadowolona
![]() , bo myślałam, że na tym etapie będzie gorzej. Tak dla ciekawości ostatnio sobie zrobiłam krzywą przyrostu wagi i powiem tyle, że jestem zadowolona, bo przybieram jak na dany okres (trymestr) w prawidłowym tempie. Czyli nie jest tak źle.![]() MARIKA.S moja teściowa też zawsze mówi: masz jeść za dwóch, a ja odpowiadam jej podobnie jak Ty ![]() ![]() gabishing w pupę mi nie poszło ![]() co do finansów nie wypowiadam się, bo mąż boryka się z czynszem nadal za ten miesiąc ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- marleen32 ładny wózek , a jaki ty masz kolor??
|
|
|
|
#3958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi poszło w brzuchol widać na zdjęciach zresztą i w cyce, reszta jakoś nie utyła przez ten brzuch znajomi mówią że wręcz schudłam hehehehe taki mają kontrast |
|
|
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
Marika oj ta Sara to się pcha na ten świat
wiercipiętka mała!Lilijko oj nie czepiaj się cen ja się tu nacieszam wzrokowo tylko;jestem zła, bo TŻ nie dostanie jutro wolnego i albo pójdzie ze mną obejrzeć bobo albo na SR...oczywiście on woli obejrzeć bobo bo jutro na SR jest o laktacji ;W ogóle to brakuje mi jeszcze dużo rzeczy... 1. kosz do wózka na zakupy 2. laktator 3. materac 4. łóżeczko 5. półka do przewijaka 6. leżaczek 7. elektroniczna niania 8. biustonosze
|
#3960 |
|
BAN stały
|
marleen bardzo fajny wózek
![]() Kurczę, ten Tako bardzo mi się podoba, ale TŻ mówi że u nas odpada, bo mieszkamy pod miastem, koło lasu, same ścieżki, a nie chodniki, a tu nie ma metalowego czy plastikowego podnóżka i lipa. Mówi że cały czas będę go czyścić... Trudno, zostajemy na razie przy Enzo. Ja tez na komentarze "Musisz jeść za dwoje" bo będę za chuda a dziecko nie będzie miało co jeść, odpowiadam że jem "dla dwoje a nie za dwoje" i tym ucinam bezsensowną rozmowę. gosiaczek moi wszyscy kuzynowie znowu mieli pupki po zmianie pieluch smarowane zwykłym kremem i u nich się sprawdziło. Trzeba wypróbować po prostu. Ja Sudokremu drugiego nie kupuję, bo mam swój i go zużyć nie mogę (nie kupujcie tych dużych!). A Alantan jest super, to prawda, bo sama też używam więc sprawdziłam. Ja dziś mam tez zły dzień. To chyba ta pogoda. Obudziłam się o 3:00 w nocy, TŻ jeszcze nie spał, to się z nim pokłóciłam i spać nie mogłam później Aha i też zamówiłam ten czarny stanik: http://moda.allegro.pl/antybakteryjn...328796817.html rozmiar 70D (zaszalałam, ale ledwo się mieszczę teraz w 70C Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-11-24 o 14:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

masz "wstaw link" (pod tym obrazkiem z ziemią) [Dżizas
A jak już się znalazł to net nie działał
Tę TPsę to chyba kiedyś wysadzę w powietrze 

Nie wiem czy przyznac sie ze wiem o butelkach czy nie psuc mu niespodzianki ae pewnie sie domysli ze musialam zauwazyc.
ale to głupie..przeciez bede miała dzidzie przy sobie na raczkach, bede mogła przytulic...

to mam ich w domu mniej, przez co też mniej jem