|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() Cytat:
czy "co łaska, ale nie mniej niż..." ? ![]() Normalnie coś się mojemu dziecku stało i dało się dzisiaj położyć do łóżeczka (bez ryku, marudzenia)-grzecznie leży i liże łapkę
|
||
|
|
|
#4172 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
ray ja szczepilam 6 w 1 i rotawirus, pneumokoki w styczniu
![]() malwina ja tez szykuje sie przed swioetami na solarium a pozniej w styczniu bo 22 jest wesele mojego brata wiec chcialabym sie lekko opalic ![]() martucha ja chrzcze w swieta i szykuje 100zl dla ksiedza
|
#4173 |
|
Wtajemniczenie
|
A to dzisiejsze poranne zabawy na macie. Niestety dziś ciemno jak w d**** i bez lampy beznadziejne wychodzą zdjęcia.
|
|
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
moja corcia dzisiaj nie da sie polozyc, non stop mam ja na rekach masakra
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu bycie dorosłym jest takie trudne... Ninaad widzę, że masz matę Fisher Price RainForest. Jesteś z niej zadowolona? Ma jakieś fajne bajerki? Muzyczkę itp? Ja mam Rainforest huśtawkę i nie wiem czy kupowac matę z tej samej serii, czy lepiej jakąś inną. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-11-25 o 11:40 |
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy iść na spacer wieje ponuro zimno Klarissa wybierasz się bo ty bardziej doświadczona ?
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
ninaad ja cię doskonale rozumiem...na szczepieniu żałowalam ,że nie wykupiłam skojarzonej, potem się cieszyłam z podjętej decyzji bo młoda od razu przestała płakać jak ją przytuliłam i zasnęła w foteliku, a teraz zbliża sie kolejne szczepienie i też się zastanawiam
normalnie jak w reklamie tp, serce kłoci mi się z rozumem ale teraz to już i tak za późno na zmianę decyzji..Klarissa to są szczepionki 3 w 1? napisz coś więcej o tym bo mnie to zaintrygowało ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Weronisia to jest tylko twój wybór a może karmienie mieszane?
|
|
|
|
#4180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4181 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja przeczytalam 2 pierwsze czesci, a w zasadzie wciagnelam jak swieze buleczki. Potem mi przeszlo cos jak z Harrym poterem, doszlam bodajze do 5 czesci.Cytat:
Cytat:
![]() Ja wrzucam proszek do kieliszka, zalewam odrobina wody i sciagam strzykawka po paru minutach (wtedy to sie rozpuszcza ładnie). Cytat:
Moj Olo przestaje sie usmiechac jak lece z aparatem. ![]() Weronka- ja bym karmila piersia. Ewentualnie zawsze mozesz sciagnac i zagescic swoje mleko tym AR albo nutrition. Olek dzis troche marudny. Teraz lezy w wozeczku-foteliku (moj ostatni patent) i chrapie. Kot robi stójki koło wózka, bo taki jest zaintrygowany ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Klarisa- ja za Infanrix Hexa 5w1 placilam 130zl |
||||
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa - czytałam o BioGaja, jak sluza Twojej małej te kropelki?
Zuziczka-to ja juz nie wiem,pediatra powiedziala,zebym ogrzała lekko...tak robie, ale Ty chyba faktycznie masz racje.... |
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Ja tylko na chwilę z pytankiem. Jakie nr pesel mają wasze dzieciaczki, chodzi o to, że odebrałam pesel małej i pierwsze cyfry nie są datą jej urodzenia bo początek wygląda tak 103011?? I nie wiem czy to pomyłka czy teraz coś się zmieniło. Spadam bo głodomorra się obudziła
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#4184 | ||
|
Zakorzenienie
|
gabisun naked21 MisQa dzięki za odpowiedź, my 300 zł dawaliśmy za ślub, więc stwierdziliśmy że 200 to dużo, dlatego pomyśleliśmy o 100-150 ale nie chcemy się wygłupić..
bo wiecie co łaska nie mniej niż... ale to będą święta, pewnie będzie dużo chrztów, i sorry jak każdy zapłaci 100 to i tak dużo "dostaną na ofiarę" wiec hmm myśle i myśle.. mój mąż stwierdził że to sakrament i nie powinno się płacić, bo to usługa czy co, i stwierdził że niech se kasę fiskalną zamontują no ale.. Cytat:
![]() Klarissa a to czasem nie jest 6w1? jak jedno wkłucie? ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
wiec zeby nie było powtórek i w ewidencjach się zgadzało dodaja 20 do miesiaca a z drugiej strony muszą rozróżnić dane osob z lat 1900-1999 a tych powyżej 2000 i tak jest szybciej bo przez dodanie 20 wiadomo że ta osoba jest ponad 2000 roku a nie 19.. któregoś
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-11-25 o 12:35 |
||
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
niuniu... to nie pomylka, moja starsza corka tez ma 3 w niby dacie kiedys mi pani w urzedzie tlumaczyla cos o tym, nie umiem powtorzyc bo nie pamietam, w kazdym razie jest to poprawnie
![]() zaszczepilam 5w1 na inne nie szczepie bo nie jestem przekonana a dwa na latobyc moze znow nam sie szykuje lot za granice wiec bedzie potem problem jak podac te szczepionki... ja wymiekam ostatnio spie po kilka h..... mala urosla, czas leci musimy przejsc na ubranka 68
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4187 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Ja na razie tylko na chwilę,później Was nadrobię. Biorę udział w konkursie. Jeśli możecie to proszę o głosy http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...ok-525565.html Miłego dnia |
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Gibasun, Klarissa, Zuziczka dzięki za odpowiedź
Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, żeby dalej karmić. Ilona też jakoś sobie radzi, mimo ulewania, więc ja też muszę ![]() Myślę, że będe mu dawać gęste mleko tylko na noc i przed wyjściem z domu, żeby mi fotelika albo wózka nie zarzygał. A karmić uwielbiam, on się tak fajnie wtula |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa akurat mi twoje zdjęcie było na głównej , nick wydał mi sie znajomy i zagłosowałam
![]() Zapomniałam się pochwalić , młoda jak zasnęła o 20 to wstała dopiero o 4.30 zjadła i spałysmy dalej do 8
|
|
|
|
#4190 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
jak on daje radę---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4191 |
|
Rozeznanie
|
Moja milknie jak tylko chcę nagrać na dyktafon jak "gada" żeby wysłać babci
![]() 1985ewa głos oddany ![]() Co do szczepień to szczepiłam 5w1 i pneumokoki. To tutaj jest standardowe szczepienie na "fundusz zdrowia" Co do chrztu to my chrzcimy w 1-wszy dzień BN Teściwa pytała bezpośrednio księdza u którego będziemy chrzcić, ile ludzie dają (mają dobre relacje) i powiedział, że 100-150zł lecę na spacerek, bo mimo iż temp.około 0 stC to wiatru ani deszczu nie ma a na później zapowiadają śnieg A popołudniu wpadnie na kawkę ulubiona "ciocia" Jagódki więc muszę jeszcze mieszkanko ogarnąć.Ps.podzielę się z Wami moim suwaczkiem: " 2 tygodnie i 4 dni do wylotu do PL" Już się doczekać nie mogę ![]() Miłego dnia i do "zobaczenia" wieczorkiem |
|
|
|
#4192 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a co mówi lekarz odnośnie tego ulewania? Że niektóre dzieci tak mają i już, tak?Kurcze ciężko mi radzić, co robić.. Pawełek ma takie okresy ulewajcze |
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i że mam sie uzbroic w cierpliwość, bo może do pół roku mu przejdzie. On ma zdiagnozowany reflux przez USG, ale z tym sie nic nie robi u tak małych dzieci, które w dodatku dobrze przybierają na wadze. |
|
|
|
|
#4195 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mała przeurocza!!! ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
To zalecenie jeszcze ze szpitala, i nasza lekarka to potwierdziła, żeby dzieciom na MM podawać bakterie- to uzupełnia to, czego w MM brakuje. Zmieniam czasem na BioGaie i inne takie, żeby urozmaicić bakteryjki Małemu Cytat:
Jak noszę Go do odbicia, to pilnuję, żeby na brzuszek nie dusić. Czasem nie ulewa, a czasem 3 razy- po trochę, czasem raz porządnie
|
|||
|
|
|
#4196 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie rozmawiałam z moim pediatrą. Poradziła mi aby podawać małej Fenikol, podobno to poprawi trawienie. Stosował to ktoś z was?
|
|
|
|
#4197 |
|
Rozeznanie
|
weronisia
ja tez polecilabym mieszane karmienie ja wczoraj wypilam piwo karmi bo slyszalam ze dobrze dziala na pobudzenie laktacji dzisiaj cycochy pelniutkie takze ola z wieksza checia pije z piersi dzoisiaj jeszcze nie musialam podawac jej butelki
|
#4198 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty masz zdiagnozowany refluks A ja nic nie wiem pediatra twierdzi ze jak przybiera to Ok ale teraz jeszcze doszły te kupki i to przelewanie wiec nie wiem ![]() czasem ejst tak że zje odbije chce dalej jeśc daje mu potem zwróci i śpi Po pół godziny się budzi wierci biorę go a on dalej ulewa albo beka. A czasem jeszce go nie zdąrze dobrze do pionu postawić a on już uleje Czasem go trzymam w pionie pół godziny a on ani nie beknie ani nie uleje pa śpi i położne go i co ulewa ![]() NIKaP-n no właśnie się zastanawiam że może go złe trzymam coś mu naciskam ale nie wiem jak to inaczej robić A może go źle karmie ![]() Byliśmy na spacerku Dobra to byłą decyzja bo nicy zimno ale tak fajnie Mały spał wiec weszłam do fryzjera ale się obudził zanim zaczęłam Jutro się zapisałam na 18-sta A co raz się żyje
|
|||
|
|
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.Byłam dzisiaj na szczepieniach.Kupiłam tą szczepionkę 5 w 1 plus szczepili na żółtaczkę.Mały płakał strasznie aż mi się serce krajało ale jakoś to zniosłam (mi chyba było gorzej niż jemu).
Wojtuś jutro kończy 7 tygodni i waży 5450 i mierzy 61 cm!Jak tak dalej pójdzie to skali dla niego zabraknie.Az sie zastanawiam czy wszystko w porządku chociaż pediatra nic nie mówiła że coś nie tak. U mnie tych problemów z brzuszkiem i kupke ciąg dalszy.Nawet się nasiliło bo mały się teraz wybudza, nad ranem to co chwila, w dzień też cięzko o dłuższe pospanie bo budzi sie prężąc i nawet z płaczem.Tez już nie wiem co robić.Je już coraz zadzej w nocy wiec tylko męczarnią są te przebudzenia.Lekarka przepisała mi Debridat czy któraś z was używała?Napiszcie jak podawałyście i jakie były efekty |
|
|
|
#4200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do wagi to moja 6 tyg po urodzeniu wazyla 5 kg wiec mysle ze w normie rosnie Twoj synek teraz ola tez pewnie z 5200 a brata meza corka wazy 8,5 a ma 3,5 msca to mi sie wydaje olbrzymek... ray juz 68??? my ubieramy 62 jak narazie dziewczyny a macie jakies sylwestrowe plany???? my chyba idziemy do kuzyna meza tez maja malutkie dziecko tylko boje sie zeby to nie skonczylo sie uchlaniem mezow a my kobietki bedziemy dzieci bujały
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

)

I oczywiście nie wiadomo od kiedy- może za 5 lat np

bo wiecie co łaska nie mniej niż... ale to będą święta, pewnie będzie dużo chrztów, i sorry jak każdy zapłaci 100 to i tak dużo "dostaną na ofiarę" wiec hmm myśle i myśle..