|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
witajcie\
piękne dzieciaczki podczytyje was,ale jakos tak nie pisze,nie mogę się wkręcić mój synio tez z kupkami mial problem bio gaja u nas nie pomogła,no i jak synus sie rozchorowal mi wtedy tez oslona antybiotykowa i dostal acidolac baby i to na ulk pokarmowy i kupki zaraz sie pieknie pojawily,a ja swoje mleczko podgrzewałam troszke i dopiero proszek wsypywalam i dawałam,bo z woda by nawet nie wypil co do szczepien ja zbuntowałam sie ,ze niby takie super,ale przeciez nie bezpieczne i tak to od razu pediatrzy powiedzieli,ze te darmowe sa o wiele bezpieczniejsze od tych skojarzonych,fakt mniej wkłuć,ale dla dziecka to wcale zdrowe nie jest,a jeszcze przed tym,zachwalały,ze skojarzone super czyli jak kto jest namawiaja aby koncerny farmacełtyczne zarabiały kase i moze oni tez coś mają... a mój klocuś waży już 6kg tydzien temu ważony ładnie przybiera no i od 2 tyg nosimy roz 68 a nawet już 74 zakłądamy,bo co niektóre juz dobre no ale mamy problem mamy 4 kombinezony i teraz sa juz akurat,a co za miesiac lub 2 nie wiem a mamy rozmiar 68 i od 3-6miesiecy i to jest na teraz wiec muszę popatrzeć nad większymi,bo dzień nie będzie miał w czym chodzić
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Heloł, heloł
![]() U nas śnieży, pięknie za oknami - uwielbiam zimę! Byliśmy na spacerze, a zimno jak jasny gwint Ale ja tam lubię tak sobie w zimnie pochodzić - dla małego też zdrowo. A że w lesie byliśmy, to nie wiało.Martucha, my daliśmy 50zł za chrzest. Uważam podobnie jak twój mąż - to ich obowiązek chrzcić, właściwie nie powinno się za to płacić. A mam na co kasę wydawać, a nie dla księdza, którego to jest praca, jakby nie patrzeć I jakoś nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia ![]() Pandziolko, witaj i czekamy na udzielanie się Moje dziecię też czasem tak śmiesznie zakaszle, ale nie jest chore. Pewnie to ślina sie zbiera albo uczy się kaszleć.Ilonko, super, że nie macie problemu z bioderkami ![]() Kasienko, biedactwo, mam nadzieję, że jednak małej się zmieni i w koncu się wyśpisz Mszu, nie mogę wpisywać komentarzy na twoim blogu Z wielką przyjemnością oglądam zdjęcia Nadii (a do LL podchodzę drugi raz - kiedyś skonczyłam na 15 tomie, a teraz pochłaniam 6 ).Zuza, widzisz, a nam zabroniono za paszki podnosić. Ale może za same paszki, a ty tu piszesz o podnoszeniu z podtrzymaniem pupci - może tak powinniśmy Czasem to nic nie rozumiem.Malwina, a na zdjęciach wygląda jak piękny piwny kolor oczu ![]() Weronisiu, dobrze, ze się odezwałaś. Dużo siły życzę Cellaris, pionizowanie to trzymanie w pionie - właściwie to, ze nie wolno trzymać w pionie, nie tyczy się tylko dzieci z napięciem mięśniowym. Żadnego niemowlaka do momentu samodzielnego przewrotu z plecków na brzuszek nie powinno się trzymać w pionie, tylko tak jak noworodki - w pozycji leżącej. Ale nam trudno tej zasady przestrzegać Tym bardziej jak sobie myślę, ze całe nasze pokolenie matki trzymały w pionie i żyjemy ale staram się pionizować jak najmniej, naprawdę się staram A co do kwilenia - mój tez czasem zapłacze przez sen.Falbana, Tymcio też układał główkę na prawo, a teraz chyba zaczął lewą stronę preferować. A rehabilitacja fajna jest - przynajmniej aktywnie spędzasz czas z dzieckiem ![]() Monika, no żesz -dawaj mi linka tego bloga, bo mnie zaciekawiłaś Ja też swego czasu pisałam, jest jeszcze sobie gdzieś, ale od 2 lat nieruszany, bo mnie natchnienie opuściło. I fotobloga prowadziłam - ech, czego się z nudów nie robi I zdjęcia prosimy zakupów Ale fajnie tak urządzać, co?Gabisun, mam dokłądnie takie samo zdanie na temat szczepień, z dokładnie tą samą argumentacją co ty A nie przyśniło ci się może, że ja coś wygrywam? Może w RMFFM, bo ciągle gram a nie dzwonią Naked, zdjęcie cudne, a biuścik - no no no... ![]() Hagar - kąpiel mamy o 19.15, zasypia o 20.00, budzę go o 23.00 jak idę spać, on się budzi o 4.00 na jedzenie, rano wstaje o 7.30. Majka, fajnie, ze konik małemu podpasował - u nas sprawdza się cichsza wersja melodii. A co do bujaczki to nie wiem, bo nie widziałam u nikogo takiej. Kalex - mi też po ciąży zniknęła nadżerka. i cytologia, którą całe życia miałam II zmieniła się na I - no wypas ![]() Ninaad, fajne fotki Oli - jaka uśmiechnięta, wesoła japka Anilkadro, to ty widzę tak lubisz spacerować nawet w zimnie jak ja Miłej wizyty cioci Jagódki!Elenko, my w Sylwka chyba w domu zostaniemy. Zawsze gdzieś wychodziliśmy, a w tym roku nawet mi nie będzie przeszkadzać, że posiedzimy sami - winko wypijemy, pogadamy, obejrtzymy coś w tv, coś pysznego zrobię do jedzenia. Może ewentualnie jakiś znajomych z dzieckiem zaprosimy i tyle Za to w przyszłym roku sobie odbijemy!Dra, ale masz długie dziecko Moj w 62 chodzi, na święta chyba pajacyk 68 kupię, bo 74 bedzie za duży ![]() Piszecie o tym "Zmierzchu" - a mnie nie wciągnęło w ogóle Pożyczyłam jak byłam w ciąży i w połowie 2 tomu się poddałam - nie mogłam znieść języka. I Edzio mnie nie bierze, raczej dla mnie brzydal ).
|
|
|
|
#4203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia od czego to zależy - ja zaszczepiłam 3w1... za 5w1 to się bałam w ogóle zapytać jaka cena...
Wydaje mi się, że coś tam dają wcześniej miała problemy z kupką a teraz robi w miarę regularnie odkąd jej to podaję.Niestety nie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-11-25 o 16:04 |
|||
|
|
|
#4204 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). POdoba się nam![]() Cytat:
Zuziczka, NIKaP-n, Pomidorko Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4205 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie.
Ale dzisiaj chłodno, u nas 1 stopień i silny wiatr z drobnym ostrym śnieżkiem. Tak mnie na spacerze owiało, że jutro gnam po jakąś dłuższą kurtkę. Jedyne jaką mam jest do pół-tyłka a w płaszczu to niepraktycznie jak śnieg pada. Nika- Dagusia śmieje się(jeszcze nie w głos, chociaż czasami jakieś dźwięki zadowolenia wydaje) non stop- wystarczy sie tylko do niej odezwać. Nawet w nocy w pół-śnie się uśmiecha, jak mnie półotwartym okiem zobaczy. Dowód poniżej- zdjęcie sprzed chwili. RayJeśli chodzi o szczepienia to ja zdecydowałam się na te podstawowe na NFZ i chyba przed pójściem do przedszkola- pneumokoki. Zdania są bardzo podzielone,i trzeba decydować samemu. Ja po zasięgnięciu opinii 2 lekarzy i 2 znajomych pielęgniarek szczepiących dzieci jestem pewna swojego wyboru. Boję się szczepić skojarzonymi, za wiele tu jak dla mnie niewiadomych. Są zbyt krótko na rynku, żeby traktować je jako całkowicie bezpieczne. Ale to jest tylko moje zdanie. ![]() Moja córka szczepienia zniosła dzielnie. Aha i małe "śledztwo" wśród znajomych doprowadziło do wniosków: po skojarzonych jest więcej skutków typu: marudzenie, gorączka, brak apetytu (obdzwoniłam znajomych i podpytałam o znajomych- znajomych. ![]() Cytat:
U nas ze snem jest noc w noc to samo.Kąpiel między 19:30 a 20:30 ( w zależności od karmienia), po kąpieli jedzonko i usypianie (z tym różnie od 10 minut do 1,5h). Między 21 a 22 usypia twardo i śpi do pomiędzy 2:30a 3:30. Karmienie i sen do 6-7, karmienie i sen do 10-10:30. Całe szczęście nigdy nie wstaje przed 10-tą, bo jak też uwielbiam długo spać chociaż wiem, że powinnam ten czas poświęcić na sprzątanie, prasowane itp.Słodko z mamcią ![]() Cytat:
![]() No widzisz Twoja mama z 35-letni stażem szczepień zachęca do skojarzonych, a mama mojej bardzo dobrej koleżanki (też szczepiła 30 lat) mówi wprost "zakazuje szczepionek skojarzonych- to samo zło" ![]() I bądź tu człowieku mądry. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o zmianę szczepionek to mi pediatra mówiła, że już nie można. Jak zaczniesz podstawowe, to już nie możesz zmienić na skojarzone, bo to są kolejne dawki i musi być to samo, aż do końca. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny pijecie gazowane? Zdjęcia sprzed chwili
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi no długaśny
![]() a nie wiedziałam,ze w pione sie nie nosi,ja staram sie,aby leżał ,ale na odbicie no trzeba bo przeciez by sie zachlysnal jak nie odbije to ulewa a co do pasze mi mówili,ze można tylko aby głowa też dobrze podtrzymana była,ale ja tam sie boję pod paszki łapać Klarissa pewnie każdy robi jak uważa a mnie zadziwiło,że tu super zachwalają,bo njpierw sie coś nie coś doiwiedziec a pozniej powiedziałam,a to nie szczepię wcale no i nagle zmiana gadki więc sory,ale coś nie tak jest,tu zachwalaja nowe a nagle po mojej decyzji zmiana gadki i ja zgupiałam po prostu,widzisz ty masz kogo się poradzić,ja rozmawialam z pediatrami i pocżatek rozmowy taki,a końcówka taka to chya każdy by zgupiał... bo ja chciałam poznać ich zdanie poźniej ja wyraziłam zdanie co ja sąddze i co ja wyczytałam i nadal pogłębiam wiedze o szczepionkach i na końcu ich odmienne zdanie co na poczatku dzieciaczki tak szybko rosną,że szok każdy mówił,a kombinezon 68 starczy,ale widać nie każdy dzieć rośniej inaczej
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora juz poprawiłam. Teraz każdy moze zamieszczac komenatrze do bloga.
Wieczorkiem wrzuce 3 nowe fotki ![]() Szczesliwa... ja nawet coca-cole pije po trochu...a niby czemu nie mozna by gazowanego? Przeciez bąbelki do mleka nie przejdą bo niby jak ![]() zapisuje sobie tez to zdjecie tak patrze na te nasze szkarby... coraz bardziej pysiate ![]() moj kolega jak podalam mu linka do bloga to na gadu gadu skomentowal "ale grrrrube to Twoje dziecko" - a ja ma byc niby niemowle, wszytskie takie pysiaki są!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-25 o 16:27 |
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczorajszy dzien ładnie przespał, noc tez i dzis tez spał w dzien od 10 do 15, z jedna 40minutowa przerwa na przewijanie i karmienieaha, bierze go 3 razy dziennie po 2ml |
|
|
|
|
#4209 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
mi nikt nic nie mówił na ten temat.może rzeczywiście powinnam kupić jakieś probiotyki.zawsze to ulga dla małych jelitek...Cytat:
mój Wojtek to czasami robi takie śmieszne miny podczas łykania śliny,albo żuje ją.mój tż się wtedy śmieje,że jest jeszcze za mały na mambę |
|||
|
|
|
#4210 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a do dentysty ide 9 grudnia ale damy radeeeeCytat:
my kąpiemy miedzy 19-20 zalezy jak mały ma ochotę a potem dłuuugo oglądamy filmy bo mały niechce spać,zasypia tak na dobre gdzies koło 24!!!ale wtedy spimy do 6-7 bez budzenia,czasem jedno karmienie koło 1 ale to raczej pociągnie dwa razy cycka i juz spi![]() Cytat:
a co do pneumo to niewiedziałam o tych szczepieniach,że mogą być obowiazkowe,zreszta zobaczymy bo my chcemy koło roczku szczepić na pneumo,dzieki ZuzuśCytat:
a wczasy nad morzem....mmmms smaka mi narobiłaś![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
buziakkk dla niegoCytat:
![]() oczywiscie wcięło mi większosc cytatów bo chyba za duzo chcioałm w jednym poscie nadrobic,ale NAKED popieram,ze fajnie jak sie spi z małym,to takie cudne patrzec na niego jak zasypia,jak sie mu cos sni,jak sie przeciaga i budzi ![]() wogóle obejrzałam wasze dzieciaki na fotkach i są koffane!!!a rosną jak na drożdżach!!,mamy skarby w domu i trzeba umiec sie tym cieszyc,bo mnie czasem wkurza ten program aktywna mama w ddtvn-laski przesadzają!!kurcze no nikt nie mówił,ze bedzie sielanka,ludzie,troszke poswiecenia dla tego dzieciątka.Kiedys nie było pralek,laktatorów,podgrze waczy itp i kobity se radziły a co niektórym sie wydaje,ze oskar sie im nalezy bo urodziły dziecko!!a teraz dajcie jej odpocząć,no sorry ja rozumiem,ze mamy słabsze dni,depreche,mamy dość wszystkiego,jestesmy zmęczone i niewyspane ale to nie trwa wiecznie,ludzie! i zeby zaraz pieprz..yć o tym w tv,ze jaki to straaaaszny trud pokonuje bo siedze w ciepłym domku z dzieckiem to chyba lekka albo i gruba przesada, ja tez siedze sama od 8-17,18 i czasem nie mam czasu se herbaty zrobic,ale codziennie wieczorem dziekuje Bogu i mamie,ze mam zdrowego skarba w domku,bo i tak wg.mnie jest cudownie grzecznym dzieckiem!!! pewnie mnie zlinczują niektóre ale takie jest moje zdanie i tyle... ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- a i bylismy na spacerku dzis i zimnooo jak fix ale w sumie fajnie było i nosek sie troche oczyscił
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() : jupi:![]() ![]() :j upi:![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs Edytowane przez Eveliouses Czas edycji: 2010-11-25 o 16:43 |
||||||||||
|
|
|
#4211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A maluch słodki Eveliouses |
|
|
|
|
#4212 |
|
Rozeznanie
|
szczesliwa malej nic nie bylo, problemow z kupkami tez nie miala, takze pij smialo
pomidorko mi sie marzy taki sylwester we 2, no teraz 3 ja to taki domator jestem, gorzej z mezem bo on uwielbia towarzystwo no zobaczymy jak to bedzie w tym rokupandziolka moja mała tez dziw nie kaszle, najczesciej kaszlem poprzedza swoj krzyk, chwile przed kaszlnie i wrzaskkkk ![]() stwierdzam ze bujaczki to fantastyczny wynalazek, moja lezy i sie buja a ja popijam kompot z jakblek aaa zapomnialabym naked piekne masz oczy ![]() czekam na meza i zamawiamy jakas obiadokolacje bo umieram z glodu a nic w chacie do jedzenia nie ma
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
Pomi dzieki za podpowiedz o sleep&play ,napewno teraz wyprobujemy,chyba ze w tesco dają znowu jakąś mega promocje na te zielone
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
ray 5w1 + pneumokoki
aneczka jeszcze 1 ale zmieniamy na 2 ok 6 grudnia, czyli jak skonczy 3 msc |
|
|
|
#4215 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4216 |
|
Raczkowanie
|
pierwsza wizyta u dziadków
pojadłem,pospacerowałem to śpię...
|
#4217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po prostu trzeba się kierować intuicją. Mnie się nowsze szczepionki wydają być lepsze a to, że mogę mojemu maleństwu zaoszczędzić cierpienia ostatecznie mnie przekonało Co do ciuszków to ja jestem w szoku, bo miałam aż nadto ubranek dla małej, a teraz jak przeglądam szafę to wszystko robi się małe i za góra 2 miesiące po prostu nie będę miała jej w co ubrać. Ale to najwyżej się zrobi zakupy a też trzeba uważać, bo ja np. dostałam w prezencie od brata tż taki pięciopak body, było na nim, że od 3-6 miesięcy, więc schowałam. Kiedyś to wyciągam, patrzę, a to jest takie na teraz, za miesiąc już pewnie będzie za małe... a przecież Natalka ma 2 miesiące. Na szczęście koło mnie jest szmateks, w którym są fajne rzeczy
|
|
#4218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dałam mu cycka, nawet nie zdążyłam go podnieść, a już ulał jeszcze z cyckiem w buzi. Przed wyjściem do gina nakarmiłam go tym AR, a było to o 13.30 Nie ulał ani kropelki i spał jak zabity 3 godziny. Cytat:
Thomas przychodzi i sie tuli, ale zazdrosny nie jest. No i chetnie mi pomagają. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4219 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie zakupiłam na allegro higrometr
tzn.całą stację pogodową i sie wreszcie dowiemy jasności po ciemoku(moja babcia tak mówi)
|
#4220 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny przeslijcie mi na maila dzwiek suszarki please rptr@orange.pl
|
#4221 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że szczepionki przechodzą szereg badań zanim wejdą na rynek te w końcu nie są na nim od roku czy dwóch lat, ale dłużej. Wszelkie nieprawidłości powinny już wyjść na jaw. Z resztą te stare- ponoć zawierają rtęć? Nie mam pojęcia, polegam na swojej intuicji Sądzę, że dobrze wybrałam.Cytat:
Ja się tam urodziłam, ale dla mnie to też obce miasto ![]() Pogadaj z lekarzem, to ważne jakieś osłonowe się przydadzą ![]() Evelio dzięki, a Raduś przystojniacha
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-11-27 o 00:05 |
|||
|
|
|
#4222 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Jestem strasznie niekumata w te klocki,ale mam nadzieję,że uda mi się wkleić zdjęcia mojej martuchy... O podglądnęłam i widzę,że się udało, no to lece was poczytać
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-11-25 o 19:42 |
|
|
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i wilgotność i temperatura są ok Cytat:
![]() I w ogóle świetne te zdjęcia, ach te oczka ![]() Natalce niestety włoski powoli wypadają, wprawdzie rosną jej nowe, ale takich fajnych długich jak po urodzeniu już nie ma. Zapomniałam się też wcześniej pochwalić, że od 2 dni w desperacji myję jej buźkę mąką ziemniaczaną i muszę powiedzieć, że jest poprawa - nie wiem czy to po mące czy po maści witaminowej, bo stosuję jedno i drugie, ale dzisiaj jej buzia w końcu wyglądała w miarę normalnie. A tutaj wrzucam foty, które od poniedziałku miałam wrzucić i jeszcze mi się nie udało. Natalka i jej wykończona mamusia
|
|
#4224 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Uff przebrnęłam z grubsza przez te 4 stronki które naskrobałyście dzisiaj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem szczęsliwa bo jak wróciłąm od gna to mały zjadł moje mleko z butli od TZ a potem trochę ode mnie więc może się troszkę "uwolnię" i użyję tego zagęszczacza A jutro mam fryzjera i mogę go z TZ spokojnie zostawać bo widzę że je od niego Byłam u dentysty Nie zaciekawię mam To jest 6 która kiedyś bardzo dawno temu była leczona i zrypana (podobno) i ma 3 kanały i jeden zrobiła a dwa były nie wypłonione do końca i one mnie bolą a ona nie może usunąć tego wypełnienia i jak za tydzień nie usunie to Musze zdecydować albo rwiemy albo leczymy pod mikroskopem co wiąże się z kosztami (myślę że z 1000 zł za tego zęba) a leczyła mi go dentystka która zrypała mi też (zresztą już go nie mam) piątkę Więc jak usunę tą szóstkę to będę szczerbata Szlag by to trafił No nic zmykam Jutro TZ ma wolne
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidora no to damy 100 bez skrupułów
![]() Klarissa hmm zaintrygowałaś mnie tą szczepionką cudna jest maleńka ![]() Szczęśliwa Eveliouses cellaris cudne dzieciaczki ![]() byliśmy się zważyć Pat waży w 16 tygodniu 6600, czyli podwoił wagę (3240) i ma jeszcze troszkę no i w ciągu ostatnich 3 tyg przytył 350 gram, więc w normie, bo jak powiedziała pani pielęgniarka, do 3 mce dziecko przybiera min. 140 na tydzień (przeważnie 140-240) a od 4 do 6 mce po 100, (80-120) a w 2 półroczu czyli 7-12 mce 50 g ![]() ale się uspokoiłam ![]() szczególnie że sprawdziłam siatki centylowe i cały czas jest w tym samym więc luz ![]() a jutro psycholog, i pierwsza przejażdżka Pata autobusem
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-11-25 o 21:22 |
|
|
|
#4228 | |||
|
Wtajemniczenie
|
I mojemu Małemu znudziły się piersi
Zaczęłam ostatnio przesadzać z podawaniem mm, odciągałam i dolewałam pół na pół i teraz Fil wypiął się na mleko prosto z cyca Tak jak u Was pręży się i nie chce, co wcale nie oznacza, ze nie głodny. Butlą nie gardzi.Plan jest taki, że będę odciągać ile się da w dzień a karmić go piersią w nocy bo zaspany zapomina o swojej pogardzie i ciągnie Aż w końcu pokarm zaniknie i całkowicie przejdziemy na mm.Ciekawe czy jest jakieś mleko dla grubasów?? Bo jeśli Fil tak "pieknie" przypiera na cyckowym to aż się boję co to będzie na sztucznym ![]() Cytat:
kurtkę ciepłą mam, ale muszę wyciągnąć z szafy rękawice narciarskie strasznie marzna mi dłonie... w mroźne dni będę zakładać spodnie narciarskie a spacery to u nas świętość.gazowanego nie piję bo mój odwyk od Coli, i Fanty trwa ![]() piekna ta Wasza Dagusia, fajnie, że jest taka radosna no ale nie ma się co dziwić, wyczuwa, że przyszło jej dorastać we wspaniałej rodzinie ![]() Cytat:
Cytat:
hmm na pewno to do mnie ten komplement?? na ostatnio wstawionym zdjęciu moich oczy nie widać w razie czego, dziękuję ale szuperowy klarissa- śliczna dziewczyneczka cellaris- o ja pitole ale mam cudną synową!!! jaka czupryna, no nie mogę Filus troszku przyłysawy, ale powinny mu odrosnąć
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-11-25 o 21:40 |
|||
|
|
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
cellaris zarąbiaszcze włoski ma Martusia
|
|
|
|
#4230 | |||
|
Zadomowienie
|
U nas znowu dzisiaj cyrki z usypianiem- 1,5h wrrrr jak ja dawno nie oglądałam nic telewizji tzn. jakiegoś serialu czy cuś po 20-tej. od 20 do 22 siedzę głównie w pokoju małej i usypiam (podaję smoka, wyciągam z łóżeczka jak płacze i tak w kółko). A było już tak pięknie, ze zasypiała sama w 10 minut.
Dziękuje w imieniu córci za miłe słowa ![]() ![]() Cytat:
chociaż jeszcze nie dobiła do 5kg.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę. I super że Patryś dobrze przybiera. Dziękujemy ![]() I współczuję problemów z karmieniem, sama to przerabiam i masakra :-(
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

Ale ja tam lubię tak sobie w zimnie pochodzić - dla małego też zdrowo. A że w lesie byliśmy, to nie wiało.
Z wielką przyjemnością oglądam zdjęcia Nadii
).
Tym bardziej jak sobie myślę, ze całe nasze pokolenie matki trzymały w pionie i żyjemy
I zdjęcia prosimy zakupów
Ale fajnie tak urządzać, co?

?
tak patrze na te nasze szkarby... coraz bardziej pysiate 

a wczasy nad morzem....mmmms smaka mi narobiłaś
dzięki, a Raduś przystojniacha