|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
nie ma to jak tz jedzacy obiad po 20, chyba mu kebaba zobie bo to jedyna rzecz ktora sie napycha a takto je jak kura ;/ nasze dzieci pewnie wiecej nieraz zjedza niz on;/
![]() |
#1442 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanko?
chce jutro zrobić obiadek dla małej... ziemniak , marchew pietruszka seler to podstawa piers z kurczaka miesko i brokuły jeden rodzaj a buraczek drugi... do tego koperku i oliwa z oliwek Czyli gotuje warzywka razem miesko osobno, brokuł tez osobno.. potem dodaję miesko i brokuł i oliwe miksuje i moge to w takiej postaci do zamrazarki w słoiczku?? dobrze to bedzie jak tak mzrobie? czy cos pominełąm
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Pop to jest tylko wylacznie moje zdanie, tylko ze ja ewentualnie mam te opcje ze wtedy zwierzaki bylyby na dworze dlatego moje podejscie jest takie a nie inne i nie sadze by sie zmienilo
![]() |
#1445 |
Wtajemniczenie
|
Madziwnia ja gotuję mięsko, następnie "szumuję", wrzucam warzywka i gotuje wszystko razem. Dorzucam ryż albo makaron malutki i miksuje lekko
![]() ![]()
#1446 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o zwierzęta to rozumiem w pełni jedną i drugą stronę i mimo,że ja kocham swojego kota,ale to co robi na dłuższą mete jest nie do przyjęcia to wiem,że nigdy,przenigdy nie byłabym jej w stanie komuś oddać.Nie ufam ludziom jeśli chodzi o opiekę nad zwierzętami,widziałam fotki psów z poobcinanymi kończynami,wypalonymi oczami-ot tak dla zabawy.Nie potrafiłabym spać spokojnie,bo zastanawiałabym się czy kotka nie trafiła na jakiegoś psychopate z ww.skłonnościami.
Jeśli będzie sikała i robiła gorsze rzeczy to po prostu zbudujemy jej coś na dworzu albo w garażu,będzie miała wygodnie,ciepło. A gdzie się podziała mama mojego zięciunia?
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-11-25 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
Ja tam z niecierpliwoscia czekam na DRCRONIKA i zdjeciem nowego fryza
![]()
![]() |
#1448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A oliwę lub masełko jak już daje to dopiero przed podaniem, tak samo jak niektóre zupki zabielam mlekiem modyfik. No i jak już temat zwierzaków, to ja chcę kotka takiego co będzie członkiem rodziny, i nie ma że dzieci będa go męczyły, bo to żywe stworzenie, i szacunek, i opieka to obowiązek jak się czlowiek decyduję. Widocznie ten kotek nie był mi pisany, poczekam na następnego. I nieważne czy pers, czy syjamski, czy dachowiec, czy leniwiec, czy wręcz przeciwnie. ech a już myślalam że się kociaka doczekam a tu klops poczekam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja mama mi opowiadała,że jak ja miałam roczek to poszła do schroniska po psa i była już na jednego zdecydowana,takiego śmiesznego,skaczącego wariata.A obok w klatce siedział jeden,taki kudłaty,który miał takie smutne oczy i tak je wlepiał w mame trzymając cały czas trzymał łape podniesioną-prosząc ![]()
![]() |
#1450 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście, że sprzedam mieszkanie. Nie nasze bo jest fajne, ale sprzedam mieszkanko mamy (na parterze w wieżowcu), a mamę przeprowadzę do naszego. Zawsze zostanie dzieciom po babci coś lepszego. Z tym wykończeniem fakt, że kosztuje, ale mi odpadają koszty robocizny - TŻ zrobi wszystko, "tylko" materiały kupić muszę. Niestety w razie czego sam nie miałby z czego spłacać raty - teraz jest na wychowawczym, ale jak pracował -zarabiał mniej, niż by wynosiła rata. A co tu mówić o reszcie opłat i życiu... Ktoś mnie kiedyś nazwał babą z jajami i ciągnie się to za mną przez całe życie. A tak wogóle to dlaczego w nowych mieszkaniach robi się aneksy kuchenne - kupując trzy pokoje i dając dzieciom dwa, my będziemy musieli spać w dużej kuchni????? pl_madzia -wieczór zaczęłam od kawy po irlandzku, a co tam - z bitą śmietaną i whisky (może Ola wreszcie pośpi). Nie mam lodów, lody mogą być jutro po pracy. Kredyt pewnie wezmę u siebie w firmie, też w Banku pracuję. Prowizji nie będzie, no i w walucie jeszcze można. Darusiaaaa- Ty przynajmniej trochę się żałujesz swojego TZ. U mnie jest tak, jakby tak miało być -żona ma dobrą pracę, rodzi dzieci i wraca do pracy, żeby utrzymać całą rodzinę i zapewnić im dobrobyt...Chwilami czuję się jak facet ![]() Cytat:
![]() Dziś jak wróciłam do domu w progu się dowiedziałm, że od dziś Ola bedzie przesypiała całe noce. Myślę i myślę, co jej zrobili (TŻ, teściowa i moja mama). Przyznali się - odczyniali, czy coś takiego. Chodzi generalnie o to, że pluły babcie na cztery strony świata i lały nad głową wodę, że niby mała zauroczona była. Aha, juz widzę jak śpi całą noc...
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-11-25 o 17:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Wtajemniczenie
|
Dusiaka podziwiam, mnie by szlag trafił!! Ja potrzebuje u boku naprawdę silnego faceta - takiego który nie da mi wejść sobie na głowę! Innego nie zdzierżę
![]() ![]() Niestety tak jest w nowych mieszkaniach że są aneksy... my właśnie tak mamy. Hania ma jeden pokój, Marcel drugi a my mamy salono-kuchnię... ale to jest duże pomieszczenie i w jednym rogu aneks, w drugim łóżko i jakoś nam to nie przeszkadza. Nie zabrałabym przestrzeni do zabawy dziecku po to by mieć sypialnię... inna sprawa jak się ma warunki ![]() ![]()
#1452 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te aneksy w sumie to mi sie podobają . W domach też się w tej chwili tak robi no ale tam sie zwykle nie śpi . Choć chyba nawet jakbym miała spać to bym tak wolała niż osobno kuchnie zawsze to można jakoś zabudować po cześci chociaż jak wam by nie pasiło . Cytat:
![]() Cytat:
Jakby dziecko miało alergie tak samo Cytat:
![]() |
#1453 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aż mnie w zębach nawet zabolało-ałłłłłłłłaaaa! powtarzam pytanie ktorejś z nas-co zakładacie maluchom na stópki w takie zimno? cyba musiałabym jej z połowy koca takie buciochy zrobić
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
Muszę Wam powiedzieć, jaka jestem zła na tż. Umówiłam się dzisiaj ze znajomymi - od porodu wyszłam 3 raz bez dziecka (nie licząc sklepów obok czy lekarza). Mówiłam, że nie będzie mnie 2 godziny - jedną godzinę miała się zajmować babcia, drugą tż. Wracam, a tż śpi, jego syn gra sobie na komputerze, Igor śpi u babci, a babcia na mnie wściekła, bo cały dzień się małym zajmowała. Tż zajmował się nim 10 minut, bo... był senny.
K***a mać. Czy ja to dziecko mam sama? Oczywiście wszędzie bałagan totalny - tż urzędował dzisiaj w mieszkaniu, a kuchnia jakby po niej tornado przeszło. Ja pie***lę. ![]()
#1455 |
Rozeznanie
|
megi, jestem, tylko troche biernie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
megi wcale ci sie nie dziwie, tez bym robila dym , juz czuje jaka awantura by byla!
ania zgadza sie ale mimo wszystko dla mnie decydujac sie na zwierzaka nie biore sobie go na probe, wbrew pozorom zwierzaki sie strasznie szybko przyzwyczajaja. Takie mam zdanie na ten temat i juz. Wziasc i oddac to sobie zabawke moge.Zawsze tak mialam i tak juz zostanie bo mam zakodowane jakos tak . Moj amstaff jak byl maly doslownie rozpier**lil mi cala lazienke, wygryzl plytki, wywalil umywalke, nie wspomne o zjedzonych gumolitach, dywanach, powywalanych kwiatkach i na podworko wyciagal co sie dalo i rozrabial to drobny mak i jaki wynik? ma najwiekszy pokoj w calym domu, lozko przy oknie zeby mogl widziec ulice i furtke i zyje lepiej niz w nie jednym domu.
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-25 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1459 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Póki mamy gdzie mieszkać wysłałabym chłopa do roboty do nowego. Jaki mam więc problem - KASA!!! Jutro puszczę lotka, może mi los pomoże ![]() Cytat:
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
Darusiaa - widać pies rządzi w domu a nie właściciel . Mieliśmy kilka zwierzat i żadne czystki takiej nie zrobiło.
Ja tym czasem zwierzaki lubie ale nie swoje , nie mam na nie czasu i jeszcze dlugo żadnego mieć nie będę i dobrze mi z tym . megi wcale Ci się nie dziwie że babcia zła ![]() ![]()
#1461 |
Zakorzenienie
|
rzadzic nie rzadzi, jak byl maly byl tak zlosliwy bo zostawal sam i za to sie mscil;/
chodzi o to ze mimo tego co zrobil a zrobil duzo za duzo na dworze nie wyladowal bo ma krotka siersc i szkoda go wywalic , Teraz musi sie swoim starym wyrem z kotem dzielic ![]() ![]() Kurde dusiaka normalnie jakbys moje mieszkanie opisala, na podlodze mamy gumoleum, sciany w lazience tragedia a przedpokoj nie dokonczony...no ale coz ![]() ![]() ![]() michala babcia tez tak ma z tym ze kobiecina strasznie dba o wszystko i ma wsio jak nowka, sama juz mieszka wiec nie ma jej kto napaprac ![]() uciekam spac paa
![]() |
#1462 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
U nas też sporo do remontu ale po mału . mamy zrobiony pokój Szymka , wyremontowany drugie który kiedyś bedzie Oli narazie ona tam tylko śpi , zrobiona sypialnie . został jeden pokój ( salon ) tak jakby, łazienke kiedyś tam - są kafelki ale stare . Podłogi mamy fajne bo to stare drewniane parkiety sa w super stanie i ich nie zmienie , co najwyżej wycyklinuje i polakieruje bo drewno miękkie i się rysuje . Strych tu jeszcze można zrobić i by wyszło ok 60m mieszkania jeszcze ale narazie nie ma potrzeby. dół ma teściowa czyli następne 100m.
![]() |
#1464 | |||||
Rozeznanie
|
Darusia świetnie wyglądasz w nowej fryzurce, piękny kolor
![]() Cytat:
![]() ślicznota piękna oczyska ma nie do opisania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jejku ja to dokładnie widać, kiedyś dawali na zdjęciu to takie zamazane było i ledwo widoczne złamanie a na płytce wszystko takie wyraźne. Ale ty twarda babka jesteś i szybko z tego wyjdziesz ![]() Cytat:
Cytat:
Catro trzymam mocno kciuki za malutką. Musi być dobrze. Wiem doskonale jak trudno pogodzić się z chorobą własnego dziecka. A takie miejsca jak szpital dziecięcy nie napawają optymizmem. Trzymajcie się z Olą będzie dobrze ![]() Dusiaczku jesteś "baka z jajami" ale wierzę, że podejmiesz słuszną decyzję. AniaP pocieszyłaś mnie trochę tym brakiem zębów u Oli ![]() ![]() Dziękuję w imieniu Lenki za komplementy cioć ![]() Ech ![]() ![]()
![]() |
#1465 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Nad jej rzęsam to tylko się zachwycać
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeżeli jeszcze chodzi o siusianie, to moim kotom parę razy się to zdarzyło, ale na szczęście nie robią tego notorycznie - tylko nie wiem które to, bo zawsze po fakcie znajdujemy coś mokrego. ![]() ![]() ![]() gratuluję zrzucenia kilku kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z mieszkaniem nie pomogę, bo w ogóle się na tym nie znam, ale będę trzymała kciuki żebyście podjęli dobrą decyzję ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tego wątku z przepisami to jestem za - można go założyć na podforum gotowanie, sądze że nikt tam nie będzie nam robił mętliku, Choć można też w klubie - tylko ze trzeba by było odświeżyć listę klubowiczek bo mnie tam np nie ma :P Byłam dzisiaj z Małym na kontroli, jest zdrowy, jeszcze przez kilka dni mam mu inhalacje robić, ale już oskrzela ma czyste. Tylko że dzisiaj wstał z ropiejącym oczkiem, lekarka mówi ze to zapalenie spojówek.. najpierw go męczyłam czyszcząc nosek, to teraz męczę go zakrapiając oczy... ehh...
![]() |
#1466 |
Wtajemniczenie
|
ja znów tylko z doskoku, ale czasu mi brakuje
![]() dzień wolny od dzieci wyszedł super, gratuluję pomysłu ![]() ![]() P0P mam nadzieję, że złamanie wygląda gorzej niż boli... bo wygląda strasznie ![]() drcron współczuję, trzymam za was kciuki ![]() darusia fajnie wyglądasz, też kiedyś miałam takiego damskiego irokeza, to było jakieś 2,5 roku temu, tz do tej pory żąda takiej fryzury, ale póki co mam za krótkie włosy, poza tym teraz mam prawie blond, a wtedy miałam czarne ![]() Catro trzymam kciuki za Olę ![]() megi boska kiecka i bosko w niej wyglądasz ![]() ![]() ![]() ![]() ania p, dusiaka Ole są cudne ![]() ![]() ![]() co do kotów to ja podobnie jak Gmyrelka ich nie lubię, a jak jeszcze mi się kot obciera o nogę to normalnie dostaję białej gorączki ![]() byłam wczoraj z Amelką w Łodzi u neurologa, bo chciałam sprawdzić czy to co mówiła nam nasza neurolog to prawda i ją skontrolować ![]() Mała zapitala już po całym domu, najbardziej interesują ją łapcie i buty, uwielbia sznurówki ![]() ![]() ![]() ![]() Amelka opracowała też jak można wstawać, tzn podciągać się na spodniach stojącej mamy, siedzącego dziadka, schodach,leżącym kocu na łóżku, próbuje również wstawać przy ścianie, ale jeszcze jej nie idzie. Jak tylko ma po czym to się wspina chciałam wam trochę Amelki pozakać, ale zdjęcia nie chcą się załadować ![]()
Amelka ![]() ![]() Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2010-11-25 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję w imieniu mojej nogi za słowa uznania. Przekazałam jej to co na jej temat naoisałyście i mam nadzieję zę dzisiaj będę spała jakieś 6 godzin
![]() Ferrrou - Biedy Kubuś. Dobrze że już z oskrzelami dobrze a zapaleie spojówej jest mniej dokuczliwe i szybko się goi. PS. szkoda mi się zrobiła mojego TZ i już mnie nie nosi po schodach. Sama wchodzę tak jak małe dziecko czyli siadam i tyłkiem schodek po szodku szlifuję. ![]() ![]() Idę spać. Megi mam nadzieję że Twój TZ jeszcze żyje. ![]()
#1468 |
Raczkowanie
|
ja tylko wpadłam sie pochwalić
![]() mamy ząbka ![]() ![]() aixa- może u was pokaże się jutro? (tzn dziś- już tyle godz;/ ) bo w końcu Lenka młodsza o jeden dzień od Kaliny ![]() uciekam spać... dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Rozeznanie
|
witam,
ale namachałyscie tele stron , jutro zaczne nadrabiac czytanie, dzis caly dzien bylam poza domem, kupilam za 100zł szok uzywany silver cross 3d pram system, czyli gonadola i spacerowka w jednym, bardzo mi sie podoba, bedzie gondola na druga niunie , a teraz jezdzi w nim Ala, jest taka dumna , bo lepsze jest w nim oparcie, w poprzednim wozku tak sie meczyla bo oparcie nie podnoslo sie na maksa do przodu i musiala raczkami sie jeszcze podpierac bo nie widziala wszystkiego, no jutro lecimy znowu na spacer, poprzedni wozek tez mial zalety bo byl duzy , stabilny i wygodny ale to oparcie i troche za duzy ,mam dwa wiec moge jakby co wybierac, do podrozy lepszy silver cross , chociaz wiem ze rozne sa opinie o tym wozku ![]()
#1470 |
Zakorzenienie
|
Przy kupowaniu mieszkania jest prosta zasada, kupujesz największe mieszkanie na jakie cie stać, i najtańszy samochód
![]() Dzieki za pochwałę spadku, wagi, ale tutaj nie wiem czy się cieszyć, jak pomyśklę z jakiego powodu. Dzisiaj tz postanowił mi pomóc i spał z nami w sypialni, na 6 razy co mały sie budził, on wstał 2, a to już jak ryczał bo tak długo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.