|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Ale wypasione kremy na zimę macie
![]() My będziemy smarować zwykłą maścią witaminową za parę złotych. W zeszłym roku próbowałam też Nivei na każdą pogodę i jakiegoś Rossmanowskiego Babydream na mróz i wiatr, ale maść bardziej do gustu mi przypadła. Albo antyburaczany ![]() Cytat:
Coś jeszcze przyszło mi do głowy - pisałaś, że odkażasz rivanolem - jakim? Rozpuszczasz tabletkę czy masz taki gotowy w płynie? .
|
|
#1412 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
Moja Teściowa też czasem nie wytrzyma i mówi, że Kubuś biedny, bo np. nie je ciągle biszkoptów , a mnie się z tego śmiać już chce i przekornie mówię, że zastanawiam się, czy w ogóle Mu ich nie wyeliminować ![]() Cytat:
![]() , sprawdza się ten Bubchena?Cytat:
Ja też nie mam, jedne tylko ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Kubuś był płaczliwy bardziej niż zwykle, poza tym nic. Na posiew? Nieprawda. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Anula, Kubuś też dziś wrócił ze spaceru z chłodnymi stopami
|
|
|
#1413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie ma przerwy w oddawaniu moczu to nie upierałabym się, żeby to był akurat ten pierwszy... chociaż oczywiście jak najświeższy odwieziony do badania cholera, więc jednak te buty są felerne...Powiem Ci, ze wściekła jestem, tyle kasy za nie wybuliłyśmy, a gdzie tam dzisiejszej temperaturze do prawdziwych mrozów... Jeszcze Martynka bidulka kataru się nabawiła - to pewnie przez te nogi zimne
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale co jest felerne? Mają tę wyściółkę, są ocieplane Nie wiem, co robić ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- A my nie mamy sanek ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Czytałyście? ![]() http://nt.interia.pl/internet/wiadom...o,1562940,2258
|
|
|
#1415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie wiem - na dzień dzisiejszy chodzi mi po głowie sprzedanie ich na all i kupno innej firmy. Tylko po pierwsze- jakie niby miałabym kupić? A po drugie- nie będę chyba miała sumienia sprzedać ich i wiedzieć, że jakiś dzieciaczek przemarzł Martynce dziadkowie kupili takie zwykłe drewniane w TESCO ale jeszcze ich nie widziałam...
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale bez śpiworka masz?
|
|
|
#1417 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze biszkopty pal licho, ale moja Mama wciska Tymkowi co ma pod ręką, np. trufle, czekoladę z całymi orzechami laskowymi O kurczę. A spacer był pieszy czy w wózku? Ciekawe jaki mój wróci.... Cytat:
![]() A mnie nikt nie prosił o zmianę hasła. .
|
|
#1418 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jesteśmy 3 ![]() Ładny wynik ![]() Cytat:
żeby to nie było nic poważnegoCytat:
![]() myślę nad tym intensywnie więc napisałam "jeszcze" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale fajny dzień ![]() żeby to coli to nie było nic ważnego tak jak powiedział lekarzstarość nie radość Cytat:
ehhh tak się kończą szaleństwa Cytat:
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
tak was czytam i dzieki wam przypomnialo mi sie ze nie mamy kremu na buzke
kupie chyba nivea na kazda pogodeMiramej,Anula dziwne ze wasze maluszki maja zimne nozki ![]() Werka ma kozaczki z CCC , zakladam jej jeszcze skarpete ale nie zawsze i nigdy nie ma zimnych stopek, nawet teraz jak snieg i cale butki pod sniegiem , ciekawe jak te z Cocodrillo sie sprawdza bo z tych powoli wyrasta a wogole to na snieg chyba kupie jej sniegowce na all sa fajneMiramej a czemu nie chcesz metalowych sanek?? ja wlasnie takie chce bo napewno dluzej posluza
|
#1420 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dzieki wielkie za wszystkie rady w sprawie pobierania moczu itp.
![]() i postaram sie Wam juz nie zawracac wiecej głowy w tym temacie Cytat:
to dziewczyny mi radziły żebym kupiła cos do odkażania skoro często pobieram mocz ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- ide sprzatac bo sprzedałam Zuze babci na pół godz a juz 10 min mineło :/
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
My sanki chcemy kupic drewniane, bez spiworka.
|
|
|
|
#1422 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Anulka
u mnie też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zakupy fajneCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurka...coś jest nie tak chyba Cytat:
![]() ![]() Mi kazali zmienić ......... Nadrobiłam ![]() Zu śpi...buntowała się przed drzemką więc jej powiedziałam że skoro nie chce to nie, ale żeby mi o 17 nie zasnęła...no i padła o 16 ciekawa jestem o której na noc pójdzie spać![]() Byłyśmy dzisiaj na zakupach..i.......KUPIŁYŚ MY BUTKI co tu jeszcze...śnieg leży nie lubię zimy ale Zuzce się podoba
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-11-27 o 17:33 |
||
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, mi nie kazali zmienic hasla, chyba że.... musze sprawdzic w koszu, bo czasem maile od allegro od razu wywalam |
|
|
|
|
#1426 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pół na pół. A jakie Wy macie buty? Mnie prosili ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo są cięższe, a ja je będę nosić z 4. piętra ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam śpiworki, tylko chciałabym taki fajny do sanek, dopasowany, żeby nie zjeżdżał i żeby Kubie wygodnie było. żeby Zu była łaskawa ![]() Jakie butki kupiłyście? Pokaż ![]() *** Spotkałam dziś koleżankę ze studiów. Nie widziałyśmy się 10 lat . Ma dwójkę dzieci i tylko Ona pracuje, świetnie zarabia, dziećmi zajmuje się Mąż. Oni są bardzo długo razem, to Ona zawsze była tą bardziej "przebojową" częścią Ich związku i tak zostało. Tyle, że powiedziała, że przez to, że tak jest, Jej Mąż nie jest już "męski" w Jej oczach - a to była Ich wspólna decyzja. I ciągle o tym myślę - czy też bym tak myślała na Jej miejscu. Co Wy sądzicie o takim układzie?
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
a i zapomniałabym, dzięki za odpowiedzi, skoro piszecie ze ble ta torebka jest to poszukam innej
![]() Czemu nie ma Svi? |
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez prosili o zmiane hasla
![]() aaa teraz rozumiem
|
#1429 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja chcę bieliznę ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie kupię Bartków w takim razie, tylko jakie teraz? ![]() Cytat:
Pokażesz? Cytat:
Dobry wieczór
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-11-27 o 20:55 |
|||||||||
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Gorgulku
![]() Aga jak tam Alanek??
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko
![]() Co tam wcinasz i czym popijasz?
|
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
CZeko Byliśmy dziśrano u lekarza bo okropnie w nocy gorączkował i okazało się że Alan ma podejrzenie szkarlatyny ![]() Dziś było jeszcze za wcześnie na dokładną diagnozę i jutro jedziemy potwierdzić albo obalić diagnozę. Juz wykupiliśmy mu antybiotyk, wolimy go podawać nawet jeśli to nie szkarlatyna. Skutki uboczne tego dziadostwa są straszne Alan cały czas goraczkuje, temp. oscyluje w granicach 39-40 stopni, nawet po podaniu lek. przeciwgoraczkowych. A co za tym idzie ciągle ma napady częstoskurczu, teraz właśnie walczy z kolejnym ![]() Ja już nie wiem co mam robić, wczoraj w nocy prawie nie spałam, siedziałam i sprawdzałam temp. i dziś nie zapowiada się lepiej. Do tego jeszcze to serce, ciągle do niego chodzę i patrzę czy oddycha Idę sobie stąd bo nic wesołego nie mam do powiedzenia, a Wy raczej nie chcecie słuchac o cudzych problemach bo i tak kazda z Was ma mnóstwo swoich. Dam wam jutro znać jaka jest ostateczna diagnoza Własnie skończył mu się napad, ufff chociaż o jedno moge być spokojna, bo w czasie snu baaaardzo żadko ma napady, wiec już w nocy nie powinny sie powtórzyć.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-11-27 o 21:50 |
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe taaa bo Czeko to zawsze cos podjada nie
zaraz bede jesc Capresse a pije desperadosa ![]() Cytat:
![]() kochana kazda z nas pisze tu o problemach swoich i maluszkow wiec masz zagladac i pisac bo sie martwimy, mam nadzieje ze nocka bedzie spokojna i daj znac jutro koniecznie co powie lekarz
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() , ja nie wiem, co zrobić, nie bardzo mam skąd wziąć na inne buty ![]() Iwonka, a jaki Wy macie śpiworek? Bardziej chodzi mi o to, czy też uważałabym Małża za "niemęskiego", gdyby nie pracował i zajmował się dzieckiem. Cytat:
Skąd?Dlaczego tak piszesz? Przecież nieraz chyba każda z nas się żaliła i była wysłuchana.
|
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie nie mogę sobie przypomnieć czy maila dostałam czy przy logowaniu kazali..ale skłaniam się bardziej przy drugiej opcji...codziennie loguje się na all więc zauważyłamCytat:
![]() No tak zapomniałam, że masz dwa....ehhh jaka ja jestem czasami ![]() nawet była...szybciej zasnęła niż zazwyczaj ![]() W Smyku Cool cluby...upatrzyłam je już jakiś czas temu, ale koło mnie nie było rozm. 23 (a jakoś się na niego nakręciłam) a dzisiaj pojechałam specjalnie do centrum do drugiego Smyka i jak je zobaczyłam to chyba z godzinę siedziałam na podłodze w Smyku (Zu szalała z zabawkami) i zdecydować się nie mogłam...w końcu wzięłam rozm 22 a tych u mnie było multum...jednak jestemChłopięce ją fajne ![]() hmmm ja myślę że miałabym podobnie w końcu facet to musi być facet...powinien dbać o Rodzinę, przynajmniej robić wszystko (czasami się nie udaje) żeby niczego nie brakowało...chyba nie czułabym się zbyt dobrze jako oficjalna głowa Rodziny....![]() Pewnie...tylko podładuje troszkę aparat ![]() Boże straszne Biedny Alanek i biedna Ty...będę mocno trzymała kciuki żeby to nie była szkarlatyna....a Alan ma te wszystkie objawy? w sensie wysypka, język biały? i nie gadaj głupot...po to tu jesteśmy żeby gadać o wszystkim a nie tylko o tym dobrym...trzymaj się dzielnie i spokojnej nocy
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-11-27 o 22:33 |
||
|
|
|
#1436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byłabym ogromnie dumna że mam takiego męża
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
p4w w douglasie u mnie widziałam lakiery Essie i Opi
to chyba rzadko spotykane, co?![]() Mayaszko...w sensie jakiego Męża? bo nie bardzo rozumiem
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No raczej ciężko pamiętać, kto ile ma śpiworków , napisz potem o tym z Tchibo, może kupię ![]() Doczytałam, super ![]() A to zimowe buty? Ocieplane? Po ile? ![]() A co z szeroko pojętym "równouprawnieniem"? ![]() Chciałabyś, żeby Twój Małż nie pracował, tylko zajął się Zuzią?
|
|
|
#1439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie idź sobie. Jak sie z koms rozmawia to sie lepiej robi Cytat:
To moze haslo mieli zmienic tylko ci, których dane "wyciekły" z allegro p4w mam pytanie zawodowe: co lepsze implant czy koronka, bo TZ musi coś wybrać i nie wiemy co lepsze. Ma do wstawienia jednego zęba (albo dwa). No i jedna dentystka poleca koronkę a inna implant (tyle ze za implant powiedziała 4 tys, a koronka za dwa zęby 3 tys. ) kosmiczne ceny jak dla mnie i chyba sobie kupie ten lakier, podaj mi stronkę, bo nie pamiętam. |
||
|
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, gdyby np. tylko Anulkowe były do diupki a Twoje ok...to wiadomo że Anulce trafił się trefny egzemplarz...ale w obu coś nie tak...a może zadzwonić do Bartka i zapytać o co kaman? Napiszę ![]() Nie...sandałki ![]() a o tym równouprawnieniu napiszę później bo zgrywam zdjęcia i myśleć mi się nie chce Cytat:
ale z drugiej strony dane były dostępne jakiegoś tam dnia od 16-17 a ja wtedy wracam z pracy więc nie mogło mnie być
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-11-27 o 22:51 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

, a mnie się z tego śmiać już chce i przekornie mówię, że zastanawiam się, czy w ogóle Mu ich nie wyeliminować 

, sprawdza się ten Bubchena?

Nie wiem, co robić

, robiliśmy CRP, a dlaczego Ty je zasugerowałaś?
żeby to nie było nic poważnego

ale z drugiej strony dane były dostępne jakiegoś tam dnia od 16-17 a ja wtedy wracam z pracy więc nie mogło mnie być