|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
nie ma co, zmotywowałaś mnie ![]() Ja nie śpię od 3 bo jestem strasznie chora... naszpikowałam się lekami i teraz nie mogę spać
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
Coma, ode mnie też kilka słów podziwu!
Już jakiś czas temu olśniło mnie, żeby w końcu zacząć robić coś dla siebie, m.in. zapisałam się na angielski, pracuję dorywczo, chodzę na basen i aerobik. W tym momencie uświadomiłam sobie, że w dalszym ciągu robię za mało! Właśnie jestem w trakcie sporządzania listy rzeczy, które chcę zrobić przed śmiercią i ogólnie listy moich życiowych celów - poczynając od tych najbardziej prozaicznych typu - zdać sesję zimową bez żadnych poprawek( ), na bardziej dalekosiężnych kończąc. ![]() Jeszcze raz dziękuję za kopa, którego dał mi Twój blog! Kopa o niewyobrażalnej mocy.
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
Czytam ten wątek od początku, ale jak nic nie piszę, bo po co. Ale może jak zacznę pisać to będę miała większą mobilizację żeby coś robić
.Dzięki Wam udało mi się zmobilizować i: -pójść do fryzjera i ściąć włosy, ale i tak chyba nigdy nie zmobilizuje się do tego żeby je jakoś czesać, czy coś (mam ochotę jeszcze na pomalowanie włosów, ale trochę się tego boję, bo to jednak dosyć istotna zmiana) -wreszcie poszłam do księgarni w celu kupienia jakiejś książki do przeczytania (bo jakoś nigdy nie miałam tam po drodze) -wreszcie pomyślałam, że warto by był znaleźć sobie jakieś zajęcie, poszukałam i padło na decoupage i filc i w następnym tygodniu zamawiam materiały i do roboty Ale na razie moje największe i chyba najtrudniejsze osiągnięcie: zmiana znajomych, odważne posunięcie, wejście w nieznane, przy okazji robienie sobie kilku wrogów, ale najważniejsze, że mi z tym dobrze. Co do porównywania się do innych ja na szczęście nie mam tego problemu, no przynajmniej w tak dużym stopniu, a to chyba dlatego, że w moim otoczeniu jest więcej chłopaków, z nimi jakoś lepiej mi się dogaduje, a do chłopaków trudno się porównywać. Zawsze też uważałam się inna od otaczających mnie ludzi, trudno mi stwierdzić o co mi w tym chodzi, ale po prostu inna i jakoś nie potrafiłam się porównywać do innych ludzi, bo przecież oni nie są mną, ja nigdy nie będę taka jak oni, więc w ogóle nie ma problemu. Wiem, że może być ciężko to zrozumieć. Dziś wreszcie muszę się wziąć za ćwiczenia, w zeszłym roku miałam na wfie aerobik i mimo, że czasami było ciężko to mi się podobało. Teraz wf się skończył, a mi ciężko zmobilizować się do ćwiczeń. Ale jak posłuchałam kolegów, którzy uprawiają po kilka dyscyplin sportowych, a mi się nawet pół godziny poćwiczyć nie chce, to aż mi się wstyd zrobiło i stwierdziłam, że muszę coś z tym zrobić. |
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj zawaliłam angielski... nie zdążyłam zająć się nim ani przez minutę, a planowałam przez 1h.
Ale na usprawiedliwienie mam fakt, że do domu wróciłam dopiero po północy. Najpierw 9h w pracy, później 5 minut w domu żeby się przebrać i 5h wspinania. Doby mi brakuje. Po powrocie do domu wzięłam prysznic i padłam na łóżko... Za to dzisiaj muszę zrobić angielskie zarówno z wczoraj, dzisiaj jak i powtórki z ostatnich dni No ale dam radę ![]() Mam dzisiaj sporo do zrobienia. Zawieźć kompa do serwisu, chciałabym odwiedzić fryzjera, spotkać się z koleżanką, a wieczorem spotkanie z inwestorem w pracy. |
|
|
|
#605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... Super! Życzę utrzymania tego stanu! ![]() Cytat:
najważniejsze to nie poddawać się
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Powtórki i wczorajsze lekcje zrobione, później zabiorę się za dzisiejszy materiał, póki co wybieram się do fryzjera.... strasznie wystraszona, bo zapuszczam, więc każdy milimetr włosów jest dla mnie niezwykle cenny
![]() Jeśli chodzi o motywacyjne blogi - to bardzo mi się ten pomysł podoba, ale nie wiem czy sama odnalazłabym się przy jego prowadzeniu. Was chętnie podczytuję |
|
|
|
#607 | |||
|
Zadomowienie
|
hej;*
Cytat:
Mam nadziej, że ja tez się zmienię na lepsze![]() Cytat:
![]() Cytat:
szczególnie po tym jak ostatnio mi podcięli włosy i wyglądałam jak owca:PJa biorę się za sprzątanie za chwilkę i pisanie pracy na Polski...muszę ja skończyć w ten weekend. A później przychodzi koleżanka na noc i robimy sobie wieczór piękności ![]() Miłego dnia;* |
|||
|
|
|
#608 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do bloga też podziwiam, aż zaraz pojde go poczytać. Ja chyba bym się nie odnalazła w czymś takim ,ale czyta mi się bardzo miło.Cytat:
Cytat:
a co do fryzjera rozumiem Twoj ból, zawsze się boje panicznie, że zetnie mi za dużo, a ja uwielbiam długie włosy. Acha i chciałam się jeszcze wypowiedzieć co do niektórych wypowiedzi na poprzedniej stronie. Zdaje sobię sprawę, że niektóre mogą się 'obrazić', ale zawsze strasznie mnie takie gadanie drażni. Dlaczego jeśli ktoś jest lepiej sytuowany to od razu pojawiają się przesycone jadem komentarze: ' bo jej mamusia, bo jej tatuś, bo on palcem nigdy nie kiwnął, nie zapłacił niczego sam'... Dziewczyny to jest bardzo krzywdzące podejście... Czyiś rodzice na to ciężko pracują i jeśli ich stać na to żeby dać coś swojemu dziecku to chwała im za to i wcale to nie oznacza, że ich dzieci to nieroby. Niejednokrotnie jest tak, że takie osoby są nauczone większego szacunku do pieniądza i gospodarowania nim niż takie którym powodzi się troche gorzej. Poza tym, żadnym rodzicom nikt nigdy nie zabronił dawać swoim dzieciom - jednym się udało, drugim nie - trudno. Ale po co ta zawiść? Naprawde wstrętne są teksty 'bo tatuś i mamusia'. Nie obrażajcie się Kochane, bo to nie jest wycelowane w żadną z Was, ale kurcze, no nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka. No to pogadałam ![]() A teraz idę się obijać i później do TŻta, bo ma dziś małe święto
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ze mną to coś jest nie tak
Obiecuję sobie, że schudnę, będę dbać o cerę, zrobię coś z włosami, będę regularnie robić maseczki itp. I nic mi z tego nie wychodzi Dlaczego mogę się zmotywować do regularnej nauki, a do dbania o siebie nie? Jak Wy się mobilizujecie?
|
|
|
|
#610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobilam obiad, posprzątam jeszcze troche i wskakuje do łożka.Cytat:
Tak juz jest na świecie, jedni dostaja na starcie więcej, inni mniej. Nie obchodzi mnie, kto z czyjej kieszeni płaci, zarabia czy bierze od rodziców, dopóki nie okazuje pogardy tym, którym powodzi sie materialnie gorzej, ale na przyklad utrzymuja sie sami. Co do wstrętnych tekstów o "mamusi i tatusiu" - oby nie było ci dane poczuc tej bezsilności, gdy pracę dostaje ktoś, kto w danej placówce ma rodziców, kto na studiach zaangazowaniem i wiedza nie grzeszyl. A podobno liczy sie średnia tudzież egzamin koncowy... Nie mówie o sytuacjach zasłyszanych, ja je znam z własnego otoczenia |
||
|
|
|
#611 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie można znaleźć czasu na WSZYSTKO i zarówno systematycznie uczyć się, dbać o siebie (włosy, ciało, paznokcie, waga), zdrowo się odżywiać, ćwiczyć, pracować, mieć hobby, uczyć się grać na instrumencie, uczyć się tańczyć i nie wiadomo co jeszcze... doby nie starczyłoby! Np. dla mnie priorytetem jest nauka i spokojnie potrafię zaakceptować fakt, że maseczkę nałożę od święta a nie raz na tydzień, tak samo jest z innymi rzeczami, na które po prostu nie wystarcza mi czasu. Nie przesadzajmy więc... ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
Dziś jak na mnie zrobiłam dużo, choć i tak mam świadomość, że zmarnowałam jeszcze dużo czasu.
Do tej pory zrobiłam: rano maseczka na twarz i olej na włosy (zawsze ciężko mi się za to zabrać) trochę poćwiczyłam pouczyłam się na jedno kolokwium byłam na zakupach a teraz muszę jeszcze się zmobilizować i pouczyć na drugie kolokwium, ale strasznie mi się nie chce, bo nic z tego nie rozumiem |
|
|
|
#613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko się nie zapracuj ![]() Cytat:
tylko dajcie mi jeszcze 48h dobę..
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, dziewczyny! To jest to!
Takie wątku szukałam! ![]() Aż nie wiem od czego zacząć. Może: mogę do Was dołączyć? ![]() Mam na imię Paulina i leń ze mnie patentowany. Tak pobieżnie powiem tylko, że moja przeszłość i ciężką sytuacje w rodzinie bardzo odbiły się na mojej psychice. Nie jestem nieśmiała, ale przygaszona, z niską samoocena i gdzieś zagubionym poczuciem własnej wartości.Przełomowy moment w moim życiu nastąpił, kiedy poznałam mojego obecnego TŻta. Już wtedy wiedziałam, że nie mogę stracić tego człowieka i że czas wziąć się za siebie. Oczywiście zwlekałam, borykałam się ze swoimi problemami, a TŻ dźwigał ten ciężar razem ze mną. W już kryzysowym momencie potrząsnął mną i powiedział, ze muszę wziąć życie w swoje ręce i nie patrzeć na to, co było. To był prawdziwy kopniak w tyłek. Nie wiedziałam, że potrafię tyle zmienić w swoim życiu. Radzono mi psychologów (nawet tu, na wizażu), ale uparcie stawiałam na swoim - nie pójdę. Oczywiście nie chcę nikogo zniechęcać, ja po prostu dzieciństwo spędziłam w ich gabinetach. Przeczytałam parę książek (dot. takich problemów), ale niestety bardziej denerwowały mnie, niż pomagały - "a teraz weź lusterko i powiedz: jestem piękna". ![]() Moje problemy z chorobliwą zazdrością są już dużo mniejsze - potrafię się opanować. Nie boję się już tak - wreszcie naprawdę czuję się kochana. Nie płaczę po nocach ze strachu, że jutro człowiek, którego kocham odejdzie. WIERZĘ w niego. Nie wiem jak, ale udało mi się odnaleźć taki moment, kiedy się zatrzymuję, chwilę nic nie mówię, uspokajam się - opanowuję nerwy, wspomnianą przez Was białą gorączkę. Zaczęłam czytać książki, stały się moją miłością! Zmieniłam studia. Teraz robię to, co chcę i z tym wiążę przyszłość. Lepiej mi idzie, łatwiej mi się udzielać. Dodatkowo pracuję za małe pieniążki, ale zawsze coś jest dla siebie. Wzięłam się również za swój wygląd. Zapuściłam włosy już do zapięcia od stanika, falują się - takie zawsze chciałam mieć. Wzięłam się porządnie za dietę, już prawie 6 kg za mną. Uczę się pływać! Wreszcie! Ja - ta, która panicznie bała się wody. Ćwiczę w domu -niestety brakuje mi pieniążków na fitness, dlatego tak sobie to wynagradzam. Rozwijam się w rysunku, zawsze to lubiłam. ![]() A co planuję? Zapisać się na kurs angielskiego od przyszłego semestru - mój ang. jest marniutki. Uzbieram na pianino - kiedy skończyłam szkołę muz. sprzedałam w ramach buntu, teraz potwornie żałuję. Chciałabym również zapisać się do domu kultury na zajęcia ze śpiewu. Któraś z was pisała o skarbonce -świetny pomysł! Na pewno skorzystam! I kalendarz! O tym też nie pomyślałam! Można się świetnie zorganizować. ![]() ale się rozpisałam. Przepraszam was dziewczyny, po prostu wręcz zachwycił mnie ten wątek. Jestem podekscytowana! Oferuję Wam swoją pomoc i mam nadzieję, że mogę liczyć na wszelkie motywacje z Waszej strony. O ile mnie przyjmiecie do swojego grona. jeśli nie to przynajmniej się wygadałamEdytowane przez CzerwonaKokarda Czas edycji: 2010-11-26 o 21:34 |
|
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Ja zrobiłam sobie dzisiaj dzień wolny (założyłam, że pół pt. i pół niedzieli mogę przeznaczać na słodkie lenistwo tzn. czytanie gazet, oglądanie seriali etc.). Poćwiczyłam dzisiaj trochę (ogólnie chce poprawić kondycje przed zapisem na fitness, zeby nie było kompromitacji), dokonałam czynności pielęgnacyjnych , trochę posprzątałam i popracowałam nad pracą zaliczeniową. Teraz właśnie 3 prace są dla mnie priorytetem. Najtrudniejszy jest dla mnie pierwszy etap - wymyslenie tematu
Edytowane przez LoieFuller Czas edycji: 2010-11-26 o 21:53 |
|
|
|
#616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mam za sobą kilka wizyt u psychologów, z tym że w liceum. Nie pomogły mi wtedy, ale też i ja nie chciałam za bardzo współpracować. Potem jakoś sobie sama poradziłam, wyjechałam na studia z dala od domu, uświadomiłam sobie czego od siebie oczekuję i dość długo nad sobą pracowałam... Właściwie nie wiem, co się stało, że wróciłam teraz niemalże do punktu wyjścia? No cóż, nie ma co się nad tym zastanawiać, trza się brać za siebie... |
||
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
witam kobity mogę się dołączyć
![]() Czytając historię założycielki wątku, aż się za głowę złapałam... bo to moja historia... kiedyś byłam bardzo aktywna aż nadto, cały świat mój,. od kilku miesięcy mam problem żeby wyjść na spacer śpię, robię nic, na uczelni się urywam żeby w domu dalej robić nic, cały dzień zbieram się do czegoś , czego potem i tak nie robię.nie wiem u mnie to chyba jakieś lenistwo się wyhodowało.. nie mogę tego ogarnąć nic nie robie ze sobą a byłam taka ambitna, a teraz jestem po prostu NUDNA. ![]() nie wiem co ze sobą zrobić, w domu z funduszami bardzo marnie więc nawet nie mam możliwosci się zapisać na jakis fitnes cokolwiek kursy, studiuje dziennie więc pracować też zbytnio nie mam jak, TO CO JA MAM ZE SOBĄ W OGOLE ROBIĆ aby nie wegetować
Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2010-11-27 o 01:10 |
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, pasji poszukać... spróbować czegoś nowego, to dodaje sił. Ćwiczyć możesz w domu, spacery wskazane nawet zimą. Na pewno jest coś, co lubisz. Czytanie, pisanie, gotowanie, robienie zdjęć. Może zacząć się uczyć jakiegoś języka? Co robiłaś, wcześniej gdy "świat był Twój"?
![]() U mnie dzisiaj znowu będzie ciężko z wykonaniem zadań. Za chwilę jadę na uczelnię, a po porannych zajęciach ruszamy ze znajomymi na małą wycieczkę do Krakowa. Coś mi się od życia należy, a co Bo wiecie co... przez tą pracę na etacie, milion obowiązków i uczelnię w każdy weekend (i bardzo czasochłonny kierunek) czuję się, jakbym była nie wiadomo jak stara i zmęczona życiem |
|
|
|
#619 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo wcześnie robie się śpiąca, na co narzeka TŻ, bo jak do mnie przychodzi to usypiam. Ale wierzę, że się w końcu zorganizuję. To wszystko co zaplanowałam jest do zrobienia tylko bardzo dużo czasu marnuję czasem na głupoty jak np. siedzenie na komputerze. Do jednej prostej czynności jaką powiedzmy dzisiaj jest odkurzanie, potrafię zbierać się 2h, zamiast zrobić i mieć z głowy. Wiele jeszcze muszę w sobie "poprawić". ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Powiem Ci, że ja mam podobnie w przypadku odchudzania. Mam do zrzucenia tak z 5-6kg, już tyle razy próbowałam, bez efektu, że teraz strasznie zwątpiłam w to, że kiedykolwiek będe ważyła tyle, ile sobie wymarzyłam. A przecież to jest do zrobienia!
|
|
#620 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Zgadzam się, że nie ma sensu brać na siebie za dużo i też zbyt wiele od siebie wymagać, bo może to dać przeciwny efekt od oczekiwanego. Jednak jestem zdania, patrząc na siebie, że często to że czego się nie robi pod pretekstem braku czasu jest spowodowane nie chceniem się, lenistwem, odkładaniem na później. Chociażby dbanie o siebie. Teraz nakładam maseczkę i idę się uczyć, po 15 minutach lub dłużej (jesli zapomnę) idę ją zmyć. Też często mówiłam, że nie mam czasu czegoś zrobić. Ale jak to? Nie mieć np 5-15 minut na coś gdy tak duzo marnuje go na seriaeu i nic nierobienie ![]() Wczoraj mimo zmeczenia podróżą, umówiłam się z kolezanką na 21:30. Już od 19 byłam męga zmęczona i senna, ale sie nie dałam wyszłysmy na piwko, pogadałysmy,było fajnie ![]() Coma powtórzę po raz kolejny- podziwiam, mam szacunek i zazdroszczę Twojego podejścia co do Tż, tzn jego jezdżenia do domu A co Fitnessu, to ja chodzę, tylko że teraz mam przerwe . Nie kupiłam nowego karnetu, bo niestety miałam "cięcia w budżecie" wraz z utratą portfela. Ja na szczęście znalazłam tani i fajny fitness. Karnet miesięczny na 4 wejścia kosztuje 34 zł A teraz po prostu na karimacie w domu ćwiczę sobie wraz z filmikami z youtube
|
|
#621 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- tak a'propos "starych kobiet" Moje życie niewiele się zmieniło - wciąż nie mam wielu znajomych, wciąż czuję się lekko samotna w Warszawie, ale diametralnie zmieniło się moje podejście do życia i do siebie (samoocena poszła w górę) wszystko można zmienić jeżeli tylko się chcę Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
ja np. non stop na coś zbieram (wcześniej na studia, teraz na aparat ortodontyczny) i kasa z wypłaty jest prawie nie ruszana (tylko na czynsz i "życie"). Jeżeli masz internet to już połowa sukcesu, bo to tam możesz poszukać inspiracji Internet to kopalnia wiedzy, którą co prawda należy zweryfikować, ale przede wszystkim DOCENIĆ I WYKORZYSTAĆ
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2010-11-27 o 12:13 |
|||
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Coma, jak zdrówko dzisiaj? Mnie dalej kaszel dusi, ale gardło troche odpusciło. Koleżanka z akademika zrobiła mi zakupy, wiec siedzę sobie w ciepełku popijajac herbatę z miodem i cytryna i patrzę jak za oknem pada sobie drobny snieżek. Uwielbiam takie dnie, kiedy nie muszę nigdzie gonic, czuje sie szcześliwa mimo że nic wielkiego sie nie dzieje
![]() Cytat:
Nawet czytając sam wizaz naprawdę wiele skorzystałam - dowiedzialam sie o minerałach, samoróbnych kosmetykach, Tamilli Web, podstawach decoupage. |
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Niby fundusze nie są potrzebne a jednak..
co robiłam kiedyś ? Imprezy basen sporty, podróze, wyjazdy, wycieczki w rózne miejsca teraz kiedy kasy brak w domu NIC nie mogę, studiuje dziennie, msuze chyba cos poszukac na weekendy ale co jakąś robote, bo przecież mnie na drożdżówke nie stać bo skąd jak nie pracujei znów odłozyłam wszystko na potem, dopiero wstałam z łozka, ledwo , bo wcale nie chciało mi się wstawać :/ bleeeeea jak wy czasami nie macie $$ to co wtedy robicie ? idzie w ogole cos zrobić bez kasy? wszędzie tylko nie pieniądze jak ich nie ma ciężko się spełniać :[
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze można połączyć przyjemne z pożytecznym. Ja normalnie jestem nianią, ale jak mam wolną chwilę łapię się za jakąś koszulkę (kupioną na targu), farby i maluję. Mama i siostra pytają wśród znajomych, czasami ktoś kupi dla siebie, czy na prezent i jakiś grosz wpadnie. Pomyśl, co mogłabyś zrobisz. Znam osoby, które tak sprzedają kolczyki, jakieś wyroby decoupage. ![]() Ja na fitness też nie mam kasy, na basen poszłam w ramach wfu na studiach - skorzystałam z okazji. Skakankę kupiłam w tesco za 4 zł, filmiki z ćwiczeniami ściągnęłam z internetu i tak sobie cuduję w domu. ![]() Pasję możesz znaleźć wszędzie. Nie zawsze potrzeba pieniążków, aczkolwiek masz rację - w dużej mierze tak. Może np. kochasz zwierzęta? możesz zawsze zapisać się do wolontariatu, np. do schroniska. Są różne formy, niekoniecznie musisz tam jeździć, jeśli nie masz czasu. Możesz np. szukać domów dla tych zwierzaków, pomóc w prowadzeniu strony internetowej i adopcji. ![]() Może w Twoim domu kultury coś się dzieje? Jakieś warsztaty, bezpłatne zajęcia? Może lubisz biegać? Malować? Może hand-made?
Edytowane przez CzerwonaKokarda Czas edycji: 2010-11-27 o 16:40 |
|
|
|
|
#625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sama się utrzymuję... tzn. kasy też mi brakuje, ale pracuję i te regularne wpływy na konto są... no ale rachunki itp. też są... summa summarum też nie mogę sobie pozwolić na jakieś dodatkowe płatne zajęcia... Może jakieś dorywcze zajęcie? Hostessowanie np.?
|
|
#626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym zawsze można sobie poczytać książkę (a książki czynią nas bardziej interesującymi ludźmi No i rozejrzyj się za pracą np. hostessy, z tego co zauważyłam przeważnie szukają właśnie dziewczyn na weekend - zawsze trochę kasy wpadnie ![]() Udało mi się ostatnio zdobyć numer telefonu do Pani, o której pisałam kilka stron temu. Powinnam do niej zadzwonić już wczoraj, ale... Cholernie głupio mi dzwonić do całkiem obcej osoby i prosić ją o przysługę, i to nie byle jaką. Dziewczyny, nakopcie mi wirtualnie w Aaa, no i dodałam do albumu w profilu swoje zdjęcie, jakby się chciało którejś z Was kochane spojrzeć i doradzić mi co mogę zrobić z włosami... Założyłam wątek na metamorfozach ale tak jak przewidywałam - porażka, od wczoraj 89 wejść a jakoś nikt się nie kwapi nic podpowiedzieć. Aż tak źle ze mną
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kobiety !
![]() ogarnę się. nabazgram jakieś cv, zaczne może gdzies wysyłać, w końcu wezme się za mój licencjat ! spoczełam na laurach i to ostro wkażdej płaszczyźnie... moze to jest spowodowane tym ze jestem od ponad pół roku sama po burzliwym związku i jakoś nie mogę się dzwignąć, nie mam celu, motywacji, nikt na mnie nie czeka nie dopinguje a Ja jestem takim typem... który musi dostawać przysłowiowe kopniaki od drugiej osoby.. Będę zaglądać, czytać, pisać, dzielić się moją 'nową Ja'
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#629 |
|
Przyczajenie
|
Jaki świetny wątek na mój pierwszy post na Wizażu
![]() Znalazłam się tu właśnie przez zmiany, które powoli wprowadzam w swoim życiu; myślę, że uda mi się tu znaleźć trochę rad, czy natchnienia do dalszej pracy nad sobą. Ale od początku. Oto, co zmieniłam, a zmiany zaczęłam wprowadzać w czerwcu tego roku: - zadbałam o cerę, nie znaczy to, że nie dbałam wcześniej, ale teraz się pilnuję, żeby wszystkie zabiegi, itd. robić regularnie; - chodzę na aerobik, dzięki czemu wreszcie udało mi się schudnąć; - uczę się mówić NIE, odkąd pamiętam zawsze miałam problem asertywnością, teraz się to zmienia, powoli, ale jednak; - wzięłam się za naukę języka niemieckiego, taką z prawdziwego zdarzenia, czyt. codziennie; - zaczęłam nosić spódnice i naprawdę świetnie się w nich czuję; - no i coś, czego bym się po sobie jeszcze rok temu nie spodziewała - zaprosiłam faceta na spotkanie, nie czekałam na jego ruch. Mimo że nasza znajomość się chyba już nie rozwinie (niestety ), cieszę się, że to zrobiłam;Jednak chyba najgorsze przede mną. Muszę nauczyć się, nie myśleć o pracy po pracy, nie przejmować drobnostkami i przestać się zastanawiać "co by było gdyby".... Dam radę i Wy też
|
#630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ewentualnie tak jak pisze Coma, jak chcesz coś zmienić to pomyśl nad jakimś odcieniem lekko w czerwień, ale napewno w chłodnej kolorystyce, np. mahoń
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

Wydaje mi się, że naprawdę wiele robisz żeby się rozwijać.
Dzisiaj wracam jakoś przed 18.00, a wieczorem chcę się spotkać z przyjaciółką. I pewnie tyle na dziś. Ciągle brakuje mi czasu. Chciałabym dużo, ale jakoś zawsze nie ma kiedy. Choć przecież każdego doba ma tylko 24 godziny. 

nie ma co, zmotywowałaś mnie 

), na bardziej dalekosiężnych kończąc.
No ale dam radę
... Super! Życzę utrzymania tego stanu! 

Co do bloga też podziwiam, aż zaraz pojde go poczytać. Ja chyba bym się nie odnalazła w czymś takim ,ale czyta mi się bardzo miło.
Dlaczego mogę się zmotywować do regularnej nauki, a do dbania o siebie nie? Jak Wy się mobilizujecie?
Tak juz jest na świecie, jedni dostaja na starcie więcej, inni mniej. Nie obchodzi mnie, kto z czyjej kieszeni płaci, zarabia czy bierze od rodziców, dopóki nie okazuje pogardy tym, którym powodzi sie materialnie gorzej, ale na przyklad utrzymuja sie sami.

nic nie robie ze sobą a byłam taka ambitna, a teraz jestem po prostu NUDNA.