|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Ja mialam isc na babski wieczor ale dzieciaki kolezanek sie pochorowaly
![]() Wiec siedze w domu ![]() eeeee nie wiem co zrobilam ale nie podoba mi nie dzisiejszy efekt
|
|
|
|
#28592 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.A polecane kosmetyki? Na pewno bez silikonów znajdziesz na blogu Małgosi. Ja ze swej strony mogę Ci polecić: do mycia odżywki Hegron bądź potersy, maskę L'Biotici biovaxa do suchych i zniszczonych, garniera awokado i karite, odżywki joanny naturie bez spłukiwania, a do stylizacji żel lniany (własnoręcznie ukręcony), żel z rossmana zielony. Bardzo lubię olej kokosowy. To na początek . Potem wpadniesz w zakupoholizm i będziesz mieć tony masek i odżywek (ja jestem niestety na tym etapie). A najlepszy jest etap kiedy dokładnie wiesz co lubią Twoje włosy i potrafisz powstrzymać się od bezmyślnych zakupów (ma tak ktoś?![]() )czekam . To ja pisałam o wieszakach, tylko coś się źle zacytowało ![]() Cytat:
. Trzymam kciuki. Zrób jeszcze przegląd zwykłych szkół masowych i sprawdź dokładnie prywatną (żeby nie było zbyt sztywno ), do której ewentualnie poślesz dziecko. Trzymam kciuki![]() Interesuje, interesuje (ja tak mam na początku roku szkolnego ). Życzę powodzenia .Jeszcze mówią, że loki ładne. Czego chcieć więcej ![]() Ja też idę ciapnąć coś na włosy i do sprzątania (kokos na włosy, czepek i pielucha, brakuje tylko fajki w zębach, kolorowego fartuszka i gotowa babcia klozetowa , będę łazienkę szorować )
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-11-27 o 14:12 |
||
|
|
|
#28593 | |
|
Wtajemniczenie
|
kolejnych 20 wyciągnęłam
![]() mam nadzieję że minie ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- a co Ci się nie podoba ? ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
|
#28594 |
|
Zakorzenienie
|
Juz pokazuje:
|
|
|
|
#28595 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=*Basia*;23478209]Na początek możesz spróbować pielęgnację bezsilikonową, a potem ewentualnie wprowadzać silikony. Tylko pamiętaj, że po paru tygodniach może Cię dopaść kryzys włosowy
.A polecane kosmetyki? Na pewno bez silikonów znajdziesz na blogu Małgosi. Ja ze swej strony mogę Ci polecić: do mycia odżywki Hegron bądź potersy, maskę L'Biotici biovaxa do suchych i zniszczonych, garniera awokado i karite, odżywki joanny naturie bez spłukiwania, a do stylizacji żel lniany (własnoręcznie ukręcony), żel z rossmana zielony. Bardzo lubię olej kokosowy. To na początek . Potem wpadniesz w zakupoholizm i będziesz mieć tony masek i odżywek (ja jestem niestety na tym etapie). A najlepszy jest etap kiedy dokładnie wiesz co lubią Twoje włosy i potrafisz powstrzymać się od bezmyślnych zakupów (ma tak ktoś?![]() )Dzieki za porade ![]() olej kokosowy na dniach dotrze do mnie Hegron??? gdzie mozna kupic? Nastraszylas mnie tym kryzysem choc wlasnie ostatnio wydaje mi sie za mam kryzys wlosowy Z tymi silikonami sie zapoznaje i zapoznaje..mialam liste nazw tych silikonow i zamknelam sobie i nie umiem odszukac ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ale zdrrrrowe koncowki!!!! takie swiecące mmmmmm
|
#28596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba coś w tym jest. Tak, zdarzają mi się takie pasma,szczególnie z tyłu, gdzie nie zawsze je dobrze ułożę czy wystylizuję...:/ Co do pogrubionego- to prawda, często je rozdzielam, bo zwijają mi połowę włosów,żeby zrobić jednego, dużego korkociąga... Już kończą mi się pomysły, co z tymi włosami zrobić ![]() Wstaw zdjęcie swej nowej fryzury,co? Kusi mnie grzywka (ale raczej i tak jej nie zrobię, bo ostatnie kończyły się niepowodzeniami)Tak sobie myslę, że może włosy potrzebują podcięcia? Nie mam ich wycieniowanych tak mocno, jak Ty,bo cięłam się sama i się bałam, ale tak właśnie zaczynam myśleć nad cięciem...Chociaż nie wiem,czy nie jest zbyt wcześnie, bo podcinałam pod koniec września...Może potrzebują cieniowania? Cytat:
Wiesz, na samym początku większość dziewczyn eliminuje silikony z pielęgnacji, a potem je powoli wprowadza. Próbowałaś już olei? Cytat:
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|||
|
|
|
#28597 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Hegron znajdziesz w sklepach PSS Społem, w kioskach Ruchu. Blog Małgosi W tych wątkach znajdziesz podstawowe informacje. A o szczegóły pytaj. Zobacz ten post: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...90&postcount=2 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 FAQ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=472029 Zagadnienia naukowe https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387831 tłumaczenia https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 pigułka silikony: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=30 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=19 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=42 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 kryzys włosowy: blog Małgosi z produktami zgodnymi z cg blog Volyovej Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-11-27 o 18:02 |
|
|
|
|
#28598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Solaola raz robilam tylko oliwe z oliwek, czekam na kokosowy olej... i tak mysle sobie bo zamowilam w sloiku, nie wiem czy najpierw mam go jakos stopic, podgrzac????? tylko sie nie smiejcie
bo nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
od dwoch dni probuje sobie wpoic te wszystkie wasze suuuper odkrycia...jak tylko mi dziecko pozwala to siadam i czytam czytam czytam
|
|
#28599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#28600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeszcze mam zamiar kupic nafte
|
|
#28601 |
|
Wtajemniczenie
|
Yasmin
Jak wspomniałam to nie umiem angielskiego takze nie wiem czy smieszne jest tłumaczenie chociaz nie kiedy to w ogole mam wrazenie, ze czyta sie dosc dziwnie :d Tak niezbyt skladowo i jak maslo maslane ![]() Moja twarz jak i wlosy nie lubią parafiny...
|
|
|
|
#28602 |
|
Zakorzenienie
|
Bo te translatory zawsze tak tlumacza
Kali byc glodny
|
|
|
|
#28603 |
|
Zadomowienie
|
jakie produkty? A chociażby joanna proessional ( ktorej obecnie nie uzywam, bo sie skonczyla i nie wiem, gdzie w gdansku mozna ja kupic), czy psikacze glisskur.
|
#28604 |
|
Wtajemniczenie
|
Jennifer85 wlasnie zobaczylam zdjecia twoich wloskow prostych...jak to zrobilas? prostownica???? naprawde świetne są. Takie idealnie proste, lsniace.
|
#28605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uzywam prostownicy Jak schna (same) to je reka naciagam co jakis czas w dol i wtedy sa takie proste
|
|
|
|
|
#28606 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby któraś była zainteresowana, to dokonałam aktualizacji w dzienniku
Przepraszam,ale nie mogłam się powstrzymać .Czy tylko ja uważam, że takie coś to przesada? http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...ok-345857.html Nie wiem jak wam, ale mnie się bardzo szybko włosy rozprostowują, mam czasem wrażenie, że nie powinny być lokami, bo jako włosy proste też zdarza im się wyglądać przyzwoicie.
|
|
|
#28607 |
|
Zakorzenienie
|
Co do konkursu to ja juz nawet nie patrze bo fotki to tam sa ponizej... No :P
|
|
|
|
#28608 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Na początku może wydać się tego dużo. Ale napisane jest czytelnie i wszystkie linki otwierają się. Powodzenia ![]() Próbuję się wgłębić w Biochemię i ciężko mi idzie . Nie wszystkie linki tam się otwierają.Cytat:
. Piękne masz te korkociągi. Zawsze mi się podobały (tzn od kiedy je zobaczyłam na forum ). Proste? Co Ty opowiadasz Pięknie wyglądasz w lokach. Ale nie mam nic przeciwko temu, żeby czasem wyglądać inaczej (chociaż ja nie cierpię mieć prostych i miałam 4 czy 5 razy proste w ciągu całego długiego życia ).Co do konkursu, to czasem zdjęcia są naprawdę żenujące. A szkoda, bo wśród nich są prawdziwe perełki. |
||
|
|
|
#28609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na szczescie sa tam tez i normalne dziewczyny pokazujace swoje piekne wloski ![]() dziewczynki zycze wam udanego wieczorku
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-11-27 o 18:32 |
|
|
|
|
#28610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie prostuję ich, po prostu czasem mają tak, że strasznie się odkształcają, na przykład jak zwiążę włosy, to od razu się prostują , wtedy wystarcza przejechanie palcami i już po lokach. (Ja od malego miałam włosy proste, dopiero potem zaczęły się kręcić,dlatego może czasem lubię mieć proste włosy, ale wtedy to nie ja tak do końca.Loki już tak do mnie przylgnęły, że są dużą częścią mojej osoby i nie byłabym w stanie z nich zrezygnować ->czy nadaję się już na leczenie? ). Z kolei chciałabym mieć skręt taki jak Ty czy Nava(obydwie macie włosy ![]() Cytat:
![]() Dzięki i nawzajem, Wam dziewczyny tez miłego wieczoru!
||
|
|
|
#28611 |
|
Przyczajenie
|
Powiedzcie mi jak wzbogacać odzywkę. Kupiłam wosk z Avokado wyczytałam potem, że jedne chwalą inne nie, że ale dobry jest jako baza do wzbogacania.
Niebawem dotrze do mnie keratyna, d- penthanol i jedwab hydrolizowany. Ile tego dodać da maski żeby nie przesadzić. I czy mogę wszystko dodać czy w jakiś kombinacjach? Wczoraj nałożyłam olej amla na całą noc. Tylko teraz tak myśle czy nie powinnam założyć czepka foliowego. A założyłąm tylko bawełnianą chustke. Dobrze czy źle? Bo jakoś efektu nie widze. |
|
|
|
#28612 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane !
Ja tylko na minutke zdać relacje bo muszę już lecieć włoski super się spisały no i strój też znaleziony fotecccki słabej jakosci bo robione w brudnym lustrze z fleshem no i kreacja w całości Miłego wieczorku
|
#28613 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia fajna stylizacja
![]() mam pytanko dziewczyny co jest lepszego niz dyfuzator...mam suszarke rowenty z dyfuzatorem wolalabym cos lepszego...moze jest gdzies o tym napisane, jakas pigulka albo cosik???? bede wdzieczna
|
#28614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez morrigan1986 Czas edycji: 2010-11-27 o 20:09 |
|
|
|
|
#28615 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, po tym jak na kolejny angielskojęzycznym blogu przeczytałam o zachwytach nad odżywką Herbal Essences Hello Hydration, musiałam znaleźć jej skład. Różni się od polskiego
Skład polskiej odżywki: Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glutamic Acid, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Parfum, Benzyl Alcohol, Citric Acid, EDTA, Hexyl Cinnamal, Sodium Chloride, Propylene Glycol, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalol, Magnesium Nitrate, Vanilla Planifolia Fruit, Cocos Nucifera Fruit Extract, Methylchloroisothiazolino ne, CI 42090, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate Skład odżywki dostępnej w US: Ingredients: water, stearyl alcohol, cetyl alcohol, stearamidopropyl dimethylamine, vanilla planifolia fruit extract, cocos nucifera (coconut) fruit extract, glutamic acid, fragrance, bisaminopropyl dimethicone, benzyl alcohol, edta, propylene glycol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, citric acid, blue 1 I jeszcze trzeci skład: Water; Stearyl Alcohol; Cyclopentasiloxane; Cetyl Alcohol; Stearamidopropyl Dimethylamine; Dimethicone; Vanilla Planifolia Fruit Extract; Cocos Nucifera (Coconut) Milk; Fragrance; Glutamic Acid; Benzyl Alcohol; EDTA; Methylchloroisothiazolino ne; Methylisothiazolinone; Blue 1 |
|
|
|
#28616 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
założę się, że zrobiłaś furorę ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() z maską pewnie jest tak samo ![]() co to jest??? jak im się opłaca robić dwie wersje i po co ![]() kij im w oko - zarobi na mnie ktoś inny (anajlepiej polski producent), ich strata
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#28617 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Keratyna i jedwab to proteiny, więc chyba nie musisz ich dodawać za jednym razem. Ale nie jestem pewna czy mam rację. Cytat:
. Loki zakręciły się obłędnie . Podkreśla Twoją piękną figuręCytat:
|
|||
|
|
|
#28618 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Basiu. To w takim razie będę stosować je zamiennie.
|
|
|
|
#28619 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Nie ma za co
Mam nadzieję, że dobrze Ci odpowiedziałam
|
|
|
|
#28620 |
|
Rozeznanie
|
Za niedługo powinnam być obok carrefoura, jestem tam bardzo rzadko, więc nie wiem jakie rzeczy tam są. Mogłybyście mi powiedzieć o odżywce d/s jakie tam są (zgodne z cg)? Ew. czy jest tam jakiś olejek (chociaż z tym pewnie tam problemu nie będzie bo obok są sklepy z takimi rzeczami)? O, i czy są tam czepki? Takie do masek, olejów (też na dziele kosmetycznym)?
Jak by ktoś coś powiedział to dziękuję
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

orientuje sie nie co bardziej ale i tak licze na rady doswiadczonych Wizażanek
.
(ma tak ktoś?
.

Kusi mnie grzywka 

. Piękne masz te korkociągi. Zawsze mi się podobały (tzn od kiedy je zobaczyłam na forum
Pięknie wyglądasz w lokach. Ale nie mam nic przeciwko temu, żeby czasem wyglądać inaczej