|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dlatego można zaryzykować wyjazd. A czy się nam uda zabawić to nie wiem, ale samo to, że gdzieś pojedziemy już jest przyjemnością Nie, ale słyszałam, że po ciąży wypadają wszystkie te włosy, które nam nie wypadały w jej okresie. No i że to się podobno zaczyna mniej więcej w 3 miesiące po porodzie - więc jeszcze wszystko przede mną ![]() Cytat:
włosa zabieram, wywalam i żyje się dalej
|
|
#4412 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
klari to skąd ty jesteś? Też gdzieś z południa?
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa no jak się uda to też chce to przerwać
ale wiem jak kiedyś było jakaś dieta i ćwiczenia i wszędzie ubywało,a w brzuchu minimalnie a też jak anorektyczka nie chciałam wyglądać,bo reszta ciała szczupła a brzuch prawie nie zmieniony i wątpie,ze uda mi się go zwalczyć,ale no spróbuje mi wypadają włosy jak przed ciążą,ale byłam u frzyjera podciąć,bo trzeba było jakąś nową fryzurkę
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
moje włosy wypadają jak szalone.od jakiegoś czasu boję się szczotki to włosów
![]() wklejam kilka złapanych uśmieszków Wojtusia. mszu błagam o wyrozumiałość |
|
|
|
#4415 |
|
BAN stały
|
pandziolka, ale z Niego słodas
właśnie mi przypomniałaś, że mamy dwa rożki beciki czy jak im tam sie zwie...
|
|
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
Heyah mamunie. Nie nadążam za Wami...
![]() Jeździliśmy cały dzień za kombinezonem dla Boryska i nic nie kupiliśmy, bo mąż sobie u***ał, że ma być taki śpiworkowaty, bo mu będzie małego łatwiej wkładać Ale... jutro idę do galerii i kupię sama to, co mi pasuje ![]() gabisun, jeszcze raz przepraszam za mój głupi tekst I ja też zauważyłam od razu Twoj nowy avatar ![]() Rywalizacji w kwestii zdjęć nie zauważyłam. Choć widać, że niektóre osoby wstawiają zdjęcia i czekają na komentarz mszu ![]() I ja na Twoją Kinie/Kinię ( ) przede wszystkim zwracam uwagę na każdym zdjęciu Za ładna jest, żeby ją nawet kiepska jakość zdjęcia przebiła Nie chwaląc się, Borysek też góruje nad jakością zdjęć ![]() A tak w ogóle, to mszu powinna wstawić jakieś kiepskie zdjęcie, coby innym humor poprawić O! ![]() Pomidora, cudna z Was rodzinka ![]() Ja małego ubieram tak, jak i Marta- body z długim rękawem (lub z krótkim + bluzka z długim) i półśpiochy. No, i skarpeciochy też ![]() IlonaN2, wyglądasz ..inaczej. Ale bardzo ładnie Za odwagę ![]() A synek wygląda świetnie w tym misiowym ubranku ![]() Mpik82, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO No, to udanego wyjazdu Świetny. Ale w porównaniu do naszego pierworodnego martuchowego Partyka, to jeszcze malutki ![]() BTW, przypomina mi mojego brata ciotecznego ![]() Aha, ja włosów jakoś nie gubię... jeszcze ![]() A najlepsze, że my, mamuśki się w tych musztardach babrać musimy ![]() Weronisia, Obaj Twoi synowie przystojni że ho ho ![]() Słodziaczek.I taki ...rozanielony
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-11-27 o 21:51 |
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa - zamawiałam na all - 2 szt. po 200ml za ok.120 zł
Ja też pewnie podetnę włosy, ale to niewiele zmieni, bo muszę mieć długość pozwalającą związać włosy a na krótkie się nie odważę... Moje dziecię zasypia jak mu przytrzymam rączki i nie może nimi wierzgać, a wcześniej zasnął momentalnie po przykryciu oczek i noska pieluchą (sposób opisany przez Klarissę) plus cichutkie melodyjki z konika morskiego
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
ycnan .... normalnie mszu-tyran-dykatator
:brzyd al:a tak powaznie -DO WSZYSTKICH- to prosze tu nie robic cyrkow, bo to juz przestaja być smieszne ![]() pandziolka wyluzuj! Wazne ze Ty jestes zadowolona ze swoich zdjec. A jesli masz jakies pytania odnosnie fotografii to chetnie na nie odpowiem.
|
#4419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już ich nie mam aż tak dużo Mi strasznie wypadały i to tez był powód do ścięcia ale główny to chęć zmiany I teraz czuję się świetnie a włosy odrosną Mamy rodziców w gościach nadrobię was jutro Aha i robię sobie jutro wypad Mama zostaje z małym a my jedziemy po garnitur dla TZ
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tak na szybko, bo mój ssak zaraz się obudzi.
Dziękuję wszystkim bardzo za miłe słowa odnośnie mojego maluszka i naszej małej rodzinki ![]() I dziękuję za odpowiedzi dotyczące ubierania - ja małego też w dzień ubieram w półśpiochy, albo polarowe spodenki, bodziaczek i jakaś bluza, a dżinsy na wyjścia - czyli nie jestem nienormalna ![]() Mszu, muszę ci tutaj nastukać, bo ja się pytam i pytam, a ty się na mnie wypinasz i mi nie odpowiadasz No co z tym balansem bieli, jakie ma oznaczenie? Please, ja chcę się uczyć. Żeś się fochnęła na mnie czy jak? ![]() Evelio, bo ja jako polonistka mam zboczenie zawodowe czytania ze zrozumieniem A teraz wyrzucę po com tu wstąpiła Oglądałyście moze "Mam talent"? Normalnie potwierdziło się, ze Polacy to takie patetyczne krówki - postawić im średnio utalentowaną sierotkę, która skrzypiec nie ma, na scenie, dać do zaśpiewania Geperdową i mamy wygraną ![]() Idę się myć i spać. Buźka mamuśki |
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój syneczek śpi obok na łóżku, a ja senna już jestem, ale zamiast spać to w necie grzebię....
|
|
#4422 |
|
Zadomowienie
|
O Wszechmocna Pani, padam na kolana ![]() ![]() ![]() Ależ ja jestem zła ![]() ![]() Pomidora, w kwestii polskiego Mam talentu, podzielam Twoje zdanie Me, myslef, and I do mnie nie przemawia, ale już wolałabym ich zwycięstwo. Ja byłam za Bednarkiem i dla mnie dziwne jest, że NIC nie dostał za to drugie miejsce A dziewczyna, która zajęła "niewiadomojakie" miejsce dostała 100 000zł ![]() W każdym razie zgadzam się w 100%, że Polacy (w sensie większość wysyłająca smsy w tym programie) gustu nie mają
|
|
|
|
#4423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zeby znowu nie bylo o fotografii , to... jeeeej, jak Tymusiowi ładnie włoski odrastaja No sympatyczne spontaniczne zdjecia! Lubie takie!![]() Szczerze, ja mam balans bieli ustawiony na automatyczny,bo przy swietle dziennym moj aparat w tym trybie calkiem niezle sobie radzi. Z reguly wiekszosc cyfrowek tez daje rade. Schody pojawiaja sie kiedy masz sztuczne oswietlenie. Mozesz wtedy sama probowac ustawic balans bieli, wlaczajac probnikowanie i robiąc zdjecie czegos bialego, co ma Twoj aparat w tym swietle uznawac za biale. Np próbkujesz na białej kartce papieru przy danym oswietleniu. Oznaczenie powinien miec BW (black&white) a propos programu sie nie wypowiem, bo jestem dziwadlo i procz tego ze nie chodze do kosciola, to nie ogladam tv ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-27 o 23:26 |
||
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja głosować nie mogłam, ale trzymałam kciuki za Bednarka oraz "My, myself i I", nawet ta pierwsza co śpiewała też fajna była... no trudno... |
|
|
|
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczorek
![]() nie nadrabiam, zrobię to po weekendzie, napiszę tylko swoje zdanie odnośnie finał Mam Talent- jak dla mni powinien wygrać Piotr Lisiecki dla mszu nie oglądającej TV [ja też meeeeega rzadko, od kiedy na Na Wspólnej usypiam Borsuczka i musze ogladać w necie ]- http://www.youtube.com/watch?v=7XF-oS9Dak4 -az mnie ciarki przechodzą ![]() bylam dziś we Wro postudiowac kapkę, wlazłam do pasażu grunwaldzkiego i zostawiłam w H&M [dział dzicięcy] prawie 2 stówki ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że tuz po tym jak ex napisał sms, że za tydzień [wtdy się widzimy] dostanę "alimenty" bieżące i zaległe dobranoc
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-11-27 o 23:35 |
|
|
|
#4426 |
|
Zadomowienie
|
to super wiadomosc, ze tatuś postanowił sie dołożyć do utrzymania pierworodnego Szkoda tylko ze tak nieladnie zachowywal sie jak bylas w ciazy pamietam jak dzis tego smsa co Ci napisal
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dostawalam różne- od bluzg po stwierdzenie,że to nie jego dziecko związek czy nawet przyjaźń nie wchodzą w grę, acz dla dobra Fifka dostanie mini szansę sie jeszcze wykazać jako ojciec żeby mi dziecko kiedys nie zarzuciło, że nie zrobiłam wszystkiego... więc honor w gacie i zobaczymy. Póki ex się zgadza na moje warunki to niech widzi ile stracił i jakby cudnie mogło być gdyby nie był takim odmóżdżonym idiotą.
|
|
#4428 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do Pawcia, to powiem Tobie Kochana, że mnie pocieszyłaś (albo tak na tych fotach wyszedł Duży jest, 68 już ledwo, no chyba że kaftaniki to 62 jeszcze Mu czasem wcisnę, ale body, śpiochy - 68 nie wszystkie już dobre. A jak jeszcze zobaczyłam ostatnio na żywo Zuzolowatego Oluszkę- to mój mi się gigant wydaje![]() Co do ciuszków, Pomi bo mi "umkło" najczęściej body dł. rękaw i na to krótki rękawek i półśpiochy, albo body krótki rękaw i na to kaftanik i półśpiochy, albo body bez rękawków i na to pajac. Na wyjścia już gruby kombinezon i czapka- pilotka i rękawiczki. |
|
|
|
|
#4429 |
|
Rozeznanie
|
Urodzinki się udały, znajomi przyszli, posiedzieliśmy Milenka była grzeczna... bokolo 13.30 jak juz nie mogłam wytrzymać jej płaczu, prężenia i róznych innych historii daliśmy jej czopka VIBRUCOL, potem na godzinke na spacerek - na ktorym tez sie darła - i potem było spokojnie.. normalnie chciałabym miec takie dziecko - przebudziła się bez płaczu, pobawiła, znoajomi z nią "pogadali" powbawili się, potem jedzonko, spać... i na ostatnim jedzonku po 20.00 też szybciutko usneła.. bez płaczu histerii... BOŻE jak ja zazdrosze WAM takich dzieci na szczescie moja jest zdrowa i dziękuje BOGU,ale tyle co łez moich ona i swoich wyleje to szkoda słów![]() a od rana juz Mila spać nie może dostała mleczko i dalej szaleje.. BIDULKA chyba walczy z kupą.. bo się napręża i stęka bąki puszcza i nic... Daje jej od wczoraj też BOBOTIC, moze pomoże.. Naked - super, że kaska będzie, choć tyle od Ex się należy. Kupisz za to FIfkowi dużo potrzebnych rzeczy ;-) Nikuś - Pawcio przystoijniaczek Weronisia- Pascalek to już "duży" chłop i jak ładnie głowke trzyma siłacz jeden ![]() Pomi- Co do "Mam talent" - to uważam dokłądnie tak samo - normalnie porażka... Mam tez takie wrażenie, że psycholodzy od manipulacji długo siedzieli nad repertuarem tej dziewuszki aby móc chcwycić ludzi za serce!! a tak poważnie uważam, ze mam talent nie powinien być dla ŚPIEWAKÓW - od tego był IDOL, jest SZansa na sukces... DLA mnie to BYł TALENT - http://www.youtube.com/watch?v=5a4dw8saqtk człowieka aż serce ściskało (ruskie mam talent) Gabi - fajne cycowe zdjęcie KINI hih - mała wie co najlepsze Moja tak czule obejmuje butelke z Aventu A dziś w gości to teściów - zawioze im urodzinowego ciasta a jest troche jego jeszcze znajomi przynieśli więc mogę WAS też obdarować - zapraszam na CIACHo I kawę a ten smietanowiec jest pyszny i baardzo łatwy do zrobienia jakby co
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
U nas sypie śnieżek i jest ok.-4 st. Brrr zima, zima, zima. Kurcze, a ja tak uwielbiam spacerki z małym, zawsze to wyjście do ludzi, synek śpi, a mama sprint z wózkiem, wiec szybciej można wrócić do formy, zwłaszcza jak ma się wertepy na około i żeby się wydostać z osiedla to trzeba przez błoto i piach się przebić, bo chodniki to się w pewnym miejscu urywają, nieważne, w którą stronę pójdziemy. Chyba napiszę o tym do gazety, bo mnie to wnerwia ![]() Noc u nas ok. Po kąpieli jedzonko o 20.30, kolejne o 2 i nast. 6, więc super ![]() Mpik - fajnie, że malutka była spokojna podczas wizyty znajomych. Ciastem chętnie bym się poczęstowała, ale mam szlaban na nabiał i tysiąc innych rzeczy, więc wcinam pieczone jabłuszko. Może córcia ma kolki itd. bo Twoja dieta jej nie służy?
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
witamy i my z rana
![]() no kurcze doszedł i do nas śnieg a muszę lecieć zaraz po pampki dla małej i niestety z nią... boję się zeby nie rozwyła mi się w markecie, bo ostatnio lubi na spacerze płakać... a nie mam z kim jej zostawić, bo wyrzuciłam TZ-ta z domu w piatek... w końcu ...
|
#4432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wyszła finałowa 3 to już wiedziałam ,że wszystki babcie, rodziny na pewno głosowały na małą...ehhhhh...Cytat:
![]() Mszu czuję się trochę winna, że to przeze mnie to całe zamieszanie się zrobiło, ale już pisałam, że żadna twoja wypowiedź mi nie przeszkadzała tylko tej diablicy ( Ycnan No i też muszę przyznać, że twoja w tym zasługa ,żę Kinia ma lepsze ( wg mnie ) fotki , a na te rzeczy, o których pisałaś w życiu wcześniej bym nie zwróciła uwagi...a więc możesz być z siebie dumna, że taka Gabi zaczęła się choć trochę wysiłać przy fotach ![]() A w moim poście chodzió mi o to, żeby bardziej zwracać uwagę na dzieciaczki niża na technikę zdjęcia, chociaż przyznam, że należy im się jak najlepsza oprawa o boszzzzz...mała mi odpłynęła w leżaczku ![]() Mpik dziękuje za komplement
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-11-28 o 08:30 |
||
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa - szybko zima zawitała, to fakt
Kurcze, więc podjęłaś radykalny krok wyrzucając Tż-ta i myślę, że dobrze zrobiłaś po tym co wcześniej o nim pisałaś. Ja się zastanawiam czy wychodzić dziś na spacer, ale po południu jak będzie przynajmniej -2 st. to na pewno wyjdę
|
#4434 |
|
Rozeznanie
|
Majka232
wczoraj pisałaś o tym że stosujesz serum Mustela na piersi. mamy pytanie czy po zastosowaniu trzeba myć piersi przed karmieniem? ja mam krem innej firmy i muszę przed karmieniem myć piersi. To trochę upierdliwe za każdym razem ganiać do łazienki więc przestałam krem stosować a po porodzie o stan moich piesi boje się najbardziej. |
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun - to samo odnośnie Me Myself and I powiedziałam dziś Tż-towi, że z chęcią poszłabym na ich koncert
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- hagar - serum chce kupic a stosuje krem na rozstepy z tej serii i nie zmywam przed karmieniem
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę sie co ostatnio zamówiłam
http://allegro.pl/sliczna-ramka-z-gl...327171306.html Mam nadzieję, że w tej glince uda się zrobić ładny odcisk rączki i stópki (stópki synka tak mnie rozczulają, że szok
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna pamiatka dla maluszka będzie
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na sekunde mam identyczne zdanie co do mam talent... boż....
strasznie, dla mnie I myself są super, bo robią coś innego, Lisiecki i Ejzemberg mają cudne głosy, ale moi faworyci to ta ruda dziewczyna kasia Sochacka bo jest taka energetyczna, ojjj bawiłabym się przy jej muzyce, i Bednarek bo to moje muzyczne klimaty ![]() no ale, ludzie patrzyli przez pryzmat skrzypiec i nowego domu dla dziewczynki...
|
|
#4440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka niezdrowa atmosfera w domu nie jest dobra dla dziecka ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
bo to było coś niezwykłego, nie jakieś tam zwyczajne śpiewanie ![]() Misqa trzymaj się kochana, pewnie teraz przed tobą niełatwy czas...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

/. Na biust stosuję krem przeciw rozstępom też Mustela, ale już mi sie kończy, wiec zamówię sobie krem do biustu z tej serii
I fajnie,że nie zamykacie się z dzieciaczkiem w domu tylko macie planywyjazdowe 
i podobno branie witamin i nawet smarowanie (za przeproszeniem) kocim gownem nic nie da, bo to hormony na to tak wplywaja. Mnie w ciazy wypryszczylo na plecach, uzywalam i zeli i kremow i bog wie czego, po urodzeniu Nadii samo przeszlo. Z tymi wlosami bedzie tak samo... wiec ja sie nie martwie.

beciki czy jak im tam sie zwie...

Ale... jutro idę do galerii i kupię sama to, co mi pasuje 
) przede wszystkim zwracam uwagę na każdym zdjęciu
Za odwagę 

:brzyd al:
No co z tym balansem bieli, jakie ma oznaczenie?