|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28621 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Może nam się trafiła jakaś wcześniejsza wersja odżywki, a na rynki zachodnie jest sprzedawana wersja już udoskonalona? Nic innego nie przychodzi mi do głowy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#28622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=465775 powinni mieć drogeryjne odżywki typu Garnier avokado/karite czy odżywka bez silikonów Fructisa; rzadko bywam więc nie pomogę Cytat:
na 20ml odżywki 15 kropli to około 3% możesz też od czasu do czasu dodać mocniejszą dawkę, np. 6-10% Masz amlę na parafinie? Może dlatego nie ma efektu |
||
|
|
|
#28623 |
|
Rozeznanie
|
To będę szukać Garniera. Dziękuję za link, poszperam.
|
#28624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wow no cudnie,wszystko idealnie |
|
|
|
|
#28625 |
|
Raczkowanie
|
bez prostownicy ?!
"[...]ja właśnie płakałam. Nie po wierzchu. Czułam coś takiego, jakby z drugiej strony moich oczu, łzy do wewnątrz mnie spływały. Doświadczył pan może takiego płaczu?" Etorebeczkowy kod zniżkowy ! ![]() 8aaea585
|
|
|
|
#28626 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie bez zmian większych trochę lepszy skręt i mniejszy puch!
Oddałem jakieś 1/5 butelki mojego pantine siostrze, bo się naczytałem tyle o tym niezmywalnym sylikonie i trochę się zniechęciłem. Właśnie siedzę z mieszanką oleju kokosowego i rycynowego, zobaczymy co z tego będzie. PS. byłem dzisiaj w Auchan bo stwierdziłem że muszę wyjść z domu i wydać trochę pieniędzy..., i moje zaskoczenie gdy podszedłem do półki z odżywkami ani jednego pojemniczka glorii ! Tylko emulsja. Dobrze że wcześniej wziąłem więcej to mam bo mi się dopiero jedno opakowanie skończyło. Szukałem też joanny miód i cytryna? bez spłukiwania ale nie znalazłem. Kupiłem żel do włosów graffiti czerwony normalny, zaraz sprawdzę gdzieś czy jest zgodny do stosowania. Ps2. da mi ktoś instrukcje jak używać żelu znaczy jak nakładać ile i żeby było grubsze loczki i nie takie suche i poklejone. Ps.3 Kropcia Świetnie wyglądasz i ty i twoje włoski!!!!
|
#28627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żel rozcierasz w dłoniach i następnie dłońmi ugniatasz włosy. Nie da się tego zrobić na jeden raz, lepiej podzielić całość na kilka porcji i tak "sekcyjnie" ugniatać włosy. Jeśli włosy się posklejają, to należy je ponownie pougniatać dłońmi (suchymi). Wtedy żel "puści". |
|
|
|
|
#28628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)wizycie u fryzjera pokazac je fryzjerowi z prosba o zrobienie takiej samej grzywki!!!! Mówię całkiem serio!!! ![]() Moze Wam wrzuce swoje fotki z twarza i to zweryfikujecie, bo jak mnie sie jakas mysl uczepi to potrafi nie dawac spokoju ![]() Czy któras z Was kreconowlose ma podobne odruchy? ![]() Wyglądasz rewekacyjnie |
|
|
|
|
#28629 |
|
Przyczajenie
|
Mam amle z Dabur i w składzie pisze Light Liquid paraffin. Czyli, że do bani? To jaki mam kupić poproszę o linka.
A i czy to znaczy, że parafina mi nie służy i mam jej unikać? Edytowane przez Asica5 Czas edycji: 2010-11-27 o 23:20 |
|
|
|
#28630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#28631 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja bym musiała zacząć od peruki albo przedłużania
![]() Kropcia - nie wyłamię się - piękne masz włosięta ![]() Jennifer, Yasmin - dzięki za "wysłuchanie" - już mi lepiej na duszy i nawet troszkę na głowie (zabawy z gliceryną). |
|
|
|
#28632 |
|
Raczkowanie
|
Kryzys !! Ratunku !! Zaczęłam stosować CG 2 m-ce temu, po umyciu włosy są świetne, kręcone itp itp..Ale już po 10 min. mam niesamowity PUCH i włosy rozprostowują się od nasady..Pod koniec dnia, mam tylko kęcone końcówki. Macie jakąś radę?? Dodam, że większość utrwalaczy mi bardzo obciąża włosy, próbowałam już len, odżywki b/s ( garnier), kremy utrwalające..Chyba wezmę listę od Rybiorka i wybróbuję kosmetyki z Miss Jessie's, bo już zwątpiłam we francuski rynek..pozdrawiam...Może to ta pogoda na minusie tak działa na włosy??
|
|
|
|
#28633 |
|
Raczkowanie
|
hejka
moje dzis tez tylko lekko falowane,jak to po nocy w ruch pojdzie ugniatanie na mokro ![]() moje wlosy jeszcze wczoraj pod wieczor Edytowane przez gumecka Czas edycji: 2010-11-28 o 09:34 |
|
|
|
#28634 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie lokaski
kropcia wiesz co zwrocilo moja uwage ? oczywiscie grzywka swietnie scieta
|
|
#28635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może się sprawdzić jeśli występuje w odżywce b/s lub d/s Możesz spróbować olejów hinduskich z dodatkiem ziół opartych na olejach roślinnych jak np. kokos Przykładowo: Vatika http://www.helfy.pl/vatika-dabur Cytat:
zmiana temperatury faktycznie może się przyczyniać do pogorszenia skrętu i stanu włosów. |
||
|
|
|
#28636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wrzucaj fotkę ammmm Volyova *Basia* gumecka Gagz convallaria AjriszMarta Cytat:
na spojrzenia to nie zwracałam uwagi ![]() Nasza Shakirko ![]() Włoski dzis już nie nadaja się do niczego ... Tigi jest fajne ale efekt tylko na jeden wieczór bo za bardzo obciąża i drugi i trzeci dzień tylko kitka pozostaje
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-28 o 11:21 |
||
|
|
|
#28637 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia hahaha no fakt u mnie podobnie wczoraj bylo
![]() czyli te tigi nadaje sie bardziej okazjonalnie niz na codzien hmmm a czy zawiera silikony???
|
|
#28638 |
|
Raczkowanie
|
Po tym żelu, jednak suche włosy są nieco, i próbowałem dodać troszku oleju kokosowego, trochę lepiej ale to jednak nie to. Jak dzisiaj znajdę siemię lniane to spróbuje żel zrobić cobie może będzie gites., A tak to pozdrawiam was wszystkie by się wam z lokowało.
|
#28639 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropciu !!
Jak zawsze świetne włosy..a kreacja ulala...
|
|
|
|
#28640 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwczyny!!! chcialam zwrocic Wam honor
![]() zaczelam studiowac wszystkie informacje przez Was zglaebione na temat loczkow... jest ich naprawde sporo jestem na dobrej drodze i juz jestem wdzieczna...bo sama oliwa z oliwek o ktorej nie mialam pojecia pomogla mi ![]() przepraszam za moje "glupie" pytania na poczatku...faktycznie moga irytowac nowe dziewczyny ktore wciaz zadaja te same pytania ![]() jeszcze duuuuzo przede mna..gdybym znowu pytala o rzeczy ktore byly poruszane sprowadzajcie mnie na ziemie ![]() gumecka ładniutkie wloski ![]() ps. nie moge doczekac sie oleju kokosowego i w poniedzialek lece do apteki po nafte
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-11-28 o 12:24 |
|
|
|
#28641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kilka niezwiązanych z niczym uwag ![]() Przy analizie jednego kosmetyku wpadł mi w oko olej z orzechów laskowych Zawiera 85% kwasu oleinowego. Kwas oleinowy należy do podstawowej grupy związków naruszających strukturę cementu międzykomórkowego (zmniejsza stopień upakowania jego naturalnych struktur) i dzięki temu wspomaga penetrację przeznaskórkową substancji trudno penetrujących prawidłowo zbudowany cement. [źródło: Mazidła] Niestety drogawy jest. Zakupiłam na Eco Spa pochodną miodu: honeyquat. Nie jestem jeszcze pewna, ale chyba śmierdzi po dodaniu do mikstur. Dwa xródła podają, że ma zdolność wnikania do wnętrz a włosa. Zrobiłam sobie też psikadło, które zastosowane na suche włosy lekko je usztywnia. Nie jestem jeszcze pewna co tak działa, ale przypuszczam, ze jest to właśnie honeyquat albo karagenian. Yasmin, bramy PW do mnie są dla Ciebie (i innych) szeroko otwarte |
|
|
|
|
#28642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie uzywam rowniez zeli ani pianek bo nie lubie efektu sklejenia sztywnosci ani klejkosci wlosow![]() mozliwe ze wlosy przesuszone inaczej reaguja na to co innym pomaga lub dziala ![]() ja poki co chwale sobie lokowego pantena bo dzieki niemu nie uzywam stylizatora i wlosy sa miekkie a nie jak wata cukrowa
|
|
|
#28643 |
|
Raczkowanie
|
kropciu i inne kreconowlose
![]() Poniżej kilka moich zdjęć w kolejności chronologicznej, w tym 3 ostatnie - z pełną twarzą z dzisiejszego poranka (a włosy myte wczoraj przed południem) - bez makijazu, hihi No ale pozwolę sobie na taką prezentację wśród Was z zapytaniem czy do mojej urody/kształtu twarzy/czoła pasuje grzwyka?![]() Pytam oczywiście na fali inspiracji piękną fryzurą (i urodą - choc akurat tego grzywka mi nie zapewni ) kropci.Zdjęcie 3 i 4 prezentuje Wam mój skręt. A 1 i 2 moją twarz (z makijażem ) /czoło - to również w kwestii grzywki ![]() Będę wdzięczna za wszelkie porady i sugestie ![]() P.S. Mogę za jakiś czas edytować zdjęcia w tym poście zamazując twarz, albo np. oczy? ![]() Edit - zamazałam twarz
Edytowane przez convallaria Czas edycji: 2010-12-01 o 12:08 |
|
|
|
#28644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit --> masz bardzo ladny skret i wogole wlosy
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-11-28 o 13:00 |
|
|
|
|
#28645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sliczne wlosy masz |
|
|
|
|
#28646 |
|
Zakorzenienie
|
nie Malgosiu, w Irladnii rowniez jest wersja polska, ja mysle ze nadal panuje poglad ze Europejki maja proste wlosy a loki to tylko za pomoca lokowki, a takie robienie lokow niszczy je wiec potrzebne sa silikony zeby to ukryc...
|
#28647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kropcia
nie mogę znaleźć najnowszego zdjęcia fryzury?możesz podac nr post albo link? ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
masz ładne naturalne włosy i skręt , radzę nie obcinac a zastanowic sie na nieco większym volumem, zastanów się też czy włosy nie będą ci przeszkadzac na czole, ostatnio oglądałam najnowszy pokaz mody Victoria Secret - top modelki (kręcono włose) właśnie miały długie grzywki i piękny delikatny skręt.---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
...na moich włosach żel zupełnie się nie sprawdza, tylko kremy - żel lniany używany jest (przez fryzjerów) najczęściej do kreowania fryzur ala lata 20,30 gładkich falowanych. Myślę że na twoich krótkich loczkach się nie sprawdzi - ale spróbuj bo mogę się mylic
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-11-28 o 13:54 |
||
|
|
|
#28648 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wystarczy ja kilka razy przeczesać gdy jest mokra i wyciągnąć na szczotce ze 2 razy (oczywiście bez suszarki tak na "sucho" a raczej mokro hihi)W poście tego nie zrobisz jedynie w proramie - ja robie w paincie I dziękuję za miłe słowa Cytat:
![]() Cytat:
proszę bardzo
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-28 o 14:01 |
|||
|
|
|
#28649 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia
jak zwykle fajnie z krótką pocieniowaną grzywką jest ci bardzo dobrze, ale myślę że z długą też byś super wyglądała.Czy dostałaś już kosmetyki które zamówił twój chłopak? Ciekawa jestem jak się sprawdzają?
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-11-28 o 14:08 |
|
|
|
#28650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grzywka jak najbardziej, najlepiej dokładnie taka jak ma Kropcia: jest grzywka i jednocześnie odsłonięta twarz ![]() Paint - król programów graficznych!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

i po co 

Jak by ktoś coś powiedział to dziękuję 

)wizycie u fryzjera pokazac je fryzjerowi z prosba o zrobienie takiej samej grzywki!!!!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)