|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
Może to trzydniówka? Nie bardzo rozumiem po co antybiotyk skoro lekarka nawet nie wie co to ![]() Idę szykować się bo znajomi później przychodzą. Do później |
|
|
|
|
#1472 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
Cytat:
, no to jeszcze napisz, ile kosztował ![]() Cytat:
![]() Byliśmy, pół godziny. Paluszki były chłodne po powrocie .Cytat:
Kuba też nie miał czerwonych, ale zimne Najgorzej, że nie wiem, jakie buty kupić, bo kasę będę musiała znaleźć. , a jaką on ma długość?---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A podajesz jakiś probiotyk? Cytat:
|
|
|
#1473 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że w Biedronce wtedy przegapiłam ![]() Cytat:
![]() Ojej, już po pół godzinie Coś jest ewidentnie nie tak, skoro Tymek w nieocieplonych wraca z ciepłymi. Będziesz dzwonić do Bartka? Może coś sensownego zaproponują... ~~~~~~~~~~ Dziewczyny, tu są sanki drewniane takie jak chciałam i ze śpiworkiem, co myślicie, brać? Tylko jakiś krótki ten śpiworek chyba Edit. Chyba jakaś ślepa jestem, ale czy ten śpiworek jest przymocowany do sanek? .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-11-28 o 14:51 |
||||
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam jeszcze, że było -2, a Kuba miał rajstopy frotte i na to frottowe skarpety ![]() Mnie się wydaje, że nie jest
|
|
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() a mi sie wydawało że to cos innego bo rózne opakowania ![]() Cytat:
a śpiworek uwazam jak Jola, raczej jest odpinany ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- aha czeko, dogoniłyśmy Was, jest 8 zabek dolna 2
|
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Byłam już wcześniej ale nie mogłam dokończyc bo Lenka się obudziła. Nie będę juz cytowac tylko podziekuję Dziękuję wszystkim za życzenia zdrówka Jest gorączka i biegunka i nic poza tym Dziewczyny tutaj polecają a w przedszkolu nawet wymagaja żeby dzieci miały na sobie ubrania z wełny, między innymi skarpetki. I powiem wam że są bardzo ciepłe Kurcze obudziła sie moja córcia i ma 38,8st także dokończę później...
|
#1477 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki mam do Was pytanie bo widzxiałam że rozmawiałyście o badaniach moczu. Alan na 3-dniówkę jest już raczej za duży (antybiotyk podajemy dlatego że już zaczęliśmy i nie wolno przerywać, mamy skrócony czas podawania antybiotyku.)
Ciągle myślę skąd ta wysoka temp. u niego i pomyślałam że to może bakterie w moczu?? I teraz powiedzcie mi czy do badań ogólnego i na posiew jest potrzebne skierowanie? Na ogólne badanie, mocz pobieramy do woreczka i nie trzeba dezynfekować pupy, nie musi być środkowy, tak? Na posiew, mocz pobieramy do pojemniczka, trzeba zdezynfekowac siusiaka i musi być środkowy, tak?
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga szkoda że Alanek bierze antybiotyk. No ale dobrze że to nie szkarlatyna
![]() Kasia super komplecik dla Laurki Pisząc o tych ubraniach z wełny najbardziej miałam na mysli skarpetki ktore może warto kupic i nadal chodzic w Bartkach Dziwne że nowe butki i zimne stópki Chyba że są za małe i dzieciaczki nie moga ruszac paluszkami Już sama nie wiem
|
#1479 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ogolne u mnie 6zł a posiew to w zależności od tego czy wyjdzie jakas bakteria, np ok 20/30 zł posiew +każda wyhodowana bakteria ok 10zł o pobieraniu juz wszystko wiesz, jestes lepiej przygotowana niz ja byłam
|
|
#1480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ach co ja bym bez was zrobiła
|
|
#1481 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za radę, rozejrzę się Cytat:
Tak Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- skierka, proszę coś napisać
|
|
|
#1482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brałam udział w aukcjach w ciągu ostatnich 90 dniach Buciki fajne.... mamy takie same tylko nasze niedługo juz za małe będą Cytat:
sprawdziłam i meżowi brakuje górnej czwórki i szóstki. To pewnie o ten most chodziło, pokręciłam TZ sie przestraszył i powiedział ze woli bez zeba chodzic ale zmusze go jakoś, tylko musimy na coś sie zdecydować. dopiero wrocilismy do domu. ide nadrabiać |
||
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Bez dopinki 90cm, z dopinką 110.
Przymierzałam z dopinką i jest sporo za duży, bez dopinki też powinien dać jeszcze radę. Cytat:
Zuzka miała tylko zwykłe bawełniane rajstopki i zwykłe skarpetki na popołudniowym spacerze i nogi były ciepłe. A takie coś da się zareklamować? |
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to ten mój też coś ok. 90 cm ma, ale jest bez dopinkiMnie też , nie wiem, czy można reklamować, zobaczę co powiedzą u producenta. Myślę intensywnie, jakie buty kupić.---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Zapomniałam się pochwalić - mamy 14. ząbek
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
i nareszcie chwila relasku, myslalam ze z malzem filmik obejrzymy ale on musi jaki opis technologiczny napisac wiec wlacze cos i bede na all
![]() wow Kubus idzie z zabkami jak burza a ktorych mu brakuje do kompletu?
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
butów i spodni ocieplanych ![]() ![]() Dogoniliście nas
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, biore pod uwage że to może byc na zęby ale zaglądałam i nic nowego ani spuchnię tego nie widzę
Poza tym chyba za duża temp na ząbki (38,8st) No i łapie się albo za uszko albo za główkę, może ja boli![]() Cytat:
U nas na razie 12, też niezły wynik
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
heh a my mamy 11 zęboli
![]() Sory że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale siedze na all i szukam prezemtu pod choinkę . Syla skoro łapie się za uszko to może warto do lekarza sie przejechać? żeby tylko jakaś infekcja sie nie rozwijała. Jesli boli Lenke ucho to dlatego też łapie sie zagłowę. Trzymam kciuki. Miramej nie wiem czemu za duży na trzydniówkę. Lekarka tak powiedziała. Chyba coś kojarzę ze trzydnówka to bardziej u niemowlaków malutkich występuje. Może zrobimy listę prezentową dla takich gap jak ja, tzn. co kto kupił dla dzieci pod choinkę? Wiem że już był ten temat wałkowany ale chyba na niczym konkretnym nie stanęło? Jak gadam głupoty to powiedzcie ![]() Więc Alan od dziadków dostanie BUJAK little tikes (już go mamy w domu- super jest). Od chrzestnej dostanie ARKĘ NOEGO kiddieland. A od nas....hmmm właśnie ni wiem, chyba tego pelikana pchacza + duże klocki kolorowe (bezfirmowe) albo KOSTKĘ EDUKACYJNĄ eichhorn, a na mikołajki dostanie sanki. Wszystko oczywiście ściągnięte od WAS
|
#1490 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
ale myślę, że ten gotowy nie jest zły bo nie raz już taki używałam i wynik moczu był jałowy.Też bym chciała wiedzieć chyba dla pewności zmienię.Cytat:
Ja chodzę bo muszę, szybko biorę wózek i uciekam ![]() ![]() Cytat:
Okurczę jakiś wirus pewnie, zdrówka ![]() Ho ho cała buziolka ząbków ![]() U nas dalej 11 ![]() A my zaliczyliśmy spacer do południa. Amelia średnio zachwycona śniegiem bo trochę śpiąca była. Potem wizyta u babci i dzień zleciał. Mnie dalej choróbsko trzyma i postaram się iść jutro do lekarza (3 lata nie byłam) bo martwi mnie ten ból w klatce piersiowej ![]() Na sobotę jesteśmy zaproszeni do "koleżanki" małża, którą poznał na kursie dla płetwonurków. Ma to być obiado-kolacja. I teraz poradźcie mi co kupić bo tak głupio z gołymi rękami przyjść ale jakie HELP
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
Megi ja bym kupiła wino, chyba najlepiej pół słodkie. wino to zawsze bezpieczny prezent. Takie jest moje zdanie
![]() A z tym lekarzem (a raczej jego brakiem przez 3 lata!!!). Pójdziesz tam prawie jak człowiek pierwotny= nic nie wiem, nic nie rozumiem ![]() A tak wogóle to jakim cudem uchowałaś się bez lekarza przez 3 lata?
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
kupilam wlasnie sanki na all
brat mowil ze sie dorzuci polowe![]() Cytat:
kupisz w dobrym sklepie z alkoholami albo w makro cena ok. 30zł
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-11-28 o 21:51 |
|
|
|
|
#1493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakoś mi się nie spieszyłoCytat:
![]() O widzisz co fachowiec to fachowiec ![]() daj
|
|
#1494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy bujak Little Tikes , drewnianego pelikana , drewniane klocki w pudełku Eichhorn (to na mikołajki), zamierzam kupić stolik edukacyjny Boikido (to coś w stylu tej kostki Eichhorn) i chyba zdecyduję się na Lego Duplo.Cytat:
![]() Idź koniecznie. Wino to dobry pomysł ale nie wiedziałabym jakie kupić. No to pomogłam ![]() Ja też mam pytanie Czy warto dać 85 zł za nowe spodnie "narciarskie" dla Zulki? Mają membranę i są wykonane z materiału, który jest wiatroszczelny i nie przepuszcza wody |
||
|
|
|
#1495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga a to ta sama p.dr ? Cytat:
kurtka 85zł A ja napiszę tak.To że są chłodne nogi nie znaczy że są zmarznięte. Sama mam chłodne stopy po powrocie ze spaceru a mam konkretne trapery CAT w których nie marzne. L ciepłych nie ma, ale nie ma też zimnych.Chłodnawe raczej. Cytat:
oj ![]() Myślę że na ząbki ciut za wysoka.Pewnie się coś zaczyna dziać ![]() Cytat:
![]() no i zapomniałam co chciałam :/
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
megi ja bym wino kupiła
nic mi sie nie chce, obejrzałam w tv co chciałam, TZ juz zasypia. od szukania prezentów na All juz kręćka dostaje. Dalej nie mam prezentu dla brata i rodziców.... kupilismy Oli ten domek kształtów smoby, na mikołaja dostanie, a pod choinkę nie mam pojęcia. U was wszystkich jakos tak duzo tych prezentów.... Dla TZ miałam te perfumy zamówic, ale zapytalam go wczesniej i stwierdził ze juz mu sie znudziły i nie chce dobrze ze zapytałam wczesniej. Miałam mu kupic radio do samochodu, ale samo sobie kupił, i taka z nim zabawa...
|
|
|
|
#1497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz na cos sie przydal ten moj malz ![]() Cytat:
Werka ma jeden kombinezon jednoczesciowy i jedne spodnie na szelkach tez na snieg , ale bardziej do kurtki na spacery bo wygodniej niz w kombinezonie
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
my kupilismy arke noego na mikolaja a na gwiazke chyba Kubusia interaktywnego(zamiast Miki bo lepszy)kupimy , no chyba ze cos innego wymysle
|
#1500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aga,przypomniało mi się, jak dobrze że to nie szkarlatyna Cytat:
Bardzo uradowana byłam po dzisiejszych sankach, w szczególności że rajstopki suche mimo kilku wywrotek w śniegu i po trzymaniu kulki śniegu na kolanach jadąc na sankach.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

, no to jeszcze napisz, ile kosztował 
A jeśli przestało Jej to odpowiadać, to może powinni porozmawiać o tym jeszcze raz? Piszę o tym, co ja bym zrobiła. Z tego, co opisałaś wydaje się sympatyczny ten Mężczyzna, więc trzymam kciuki, by Koleżanka spojrzała na Niego łaskawszym okiem 

.
Najgorzej, że nie wiem, jakie buty kupić, bo kasę będę musiała znaleźć.

Jest gorączka i biegunka i nic poza tym

Kubus idzie z zabkami jak burza
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dobrze ze zapytałam wczesniej. Miałam mu kupic radio do samochodu, ale samo sobie kupił, i taka z nim zabawa...