Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-28, 22:53   #1531
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wow Kubus idzie z zabkami jak burza a ktorych mu brakuje do kompletu?
, nie ma piątek i dwóch trójek, ale te już widać pod dziąsłami
A jak już wyjdą wszystkie trójki, to robimy pierwsze podejście do porzucenia smoka

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja już kręćka dostaję bo szukam Lilce butów i spodni ocieplanych Od kilku dni non stop na all i nic mi się nie podoba, bo nic nie ma. Różowe średnio do zielonej kurtki

Dogoniliście nas
Lilka Ja się boję, że Kuba mi wyrośnie z tego kombinezonu, który kupiłam, zanim zima na dobre się zacznie I chciałam jeszcze dwuczęściowy, ale za co?

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, biore pod uwage że to może byc na zęby ale zaglądałam i nic nowego ani spuchnię tego nie widzę Poza tym chyba za duża temp na ząbki (38,8st) No i łapie się albo za uszko albo za główkę, może ja boli

Jak kupowałam zimowe butki w Pl to Pani w sklepie doradzała "Primigi" i takie kupiłam. Polecała je najbardziej ze wszystkiech jakie tam były a już na pewno że są lepsze od "Geox'ów"

U nas na razie 12, też niezły wynik
Lekarz mi mówił, że przy prawdziwym bólu ucha dziecko płacze wniebogłosy

Pamiętam, jak pisałaś o tych Primigach, ja w ogóle wcześniej o nich nie słyszałam, ale wpiszę je sobie na listę

, no niezły

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Miramej nie wiem czemu za duży na trzydniówkę. Lekarka tak powiedziała. Chyba coś kojarzę ze trzydnówka to bardziej u niemowlaków malutkich występuje.

Może zrobimy listę prezentową dla takich gap jak ja, tzn. co kto kupił dla dzieci pod choinkę? Wiem że już był ten temat wałkowany ale chyba na niczym konkretnym nie stanęło?
Jak gadam głupoty to powiedzcie
Więc Alan od dziadków dostanie BUJAK little tikes (już go mamy w domu- super jest). Od chrzestnej dostanie ARKĘ NOEGO kiddieland. A od nas....hmmm właśnie ni wiem, chyba tego pelikana pchacza + duże klocki kolorowe (bezfirmowe) albo KOSTKĘ EDUKACYJNĄ eichhorn, a na mikołajki dostanie sanki.
Wszystko oczywiście ściągnięte od WAS
Czytałam, że średni wiek na trzydniówkę to do 2 lat

1. bujak piesek LT
2. pelikan pchacz
3. traktor Kiddieland
4. kierownica Kiddieland

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ho ho cała buziolka ząbków U nas dalej 11

A my zaliczyliśmy spacer do południa. Amelia średnio zachwycona śniegiem bo trochę śpiąca była. Potem wizyta u babci i dzień zleciał. Mnie dalej choróbsko trzyma i postaram się iść jutro do lekarza (3 lata nie byłam) bo martwi mnie ten ból w klatce piersiowej

Na sobotę jesteśmy zaproszeni do "koleżanki" małża, którą poznał na kursie dla płetwonurków. Ma to być obiado-kolacja. I teraz poradźcie mi co kupić bo tak głupio z gołymi rękami przyjść Ta babeczka jest starsza koło 50 lat ma, nie wiem może jakieś wino ale jakie HELP

Kubie się spodobał śnieg, do tego stopnia, że z syreną wracaliśmy do domu

Też pomyślałam o winie, ale nie wiem jakie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 22:54   #1532
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Bo ona ten antybiotyk przepisał wczoraj , jak wszystko wskazywało na szkarlatynę. To jest antybiotyk który działa na szczepy paciorkowca(wywołuje szkarlatynę). A dziś jak pojechalismy na kontrolę to wszystko wyglądało już dużo lepiej, dlatego skróciła kurację z 10 do 6 dni. Bo to mogła być szkarlatyna ale baaardzo wczesna faza i wywołana przez taki szczep paciorkowca który nie daje wszystkich objawów (alan nie ma wysypki) i ten antyb. już to "stłamsił".
Ona też mówiła że podawanie zapobiegawczo jest ... takie niemedyczne, ale ze względu na chore serce Alana i na to że powikłania szkarlatyny w dużej mierze dotyczą serca, to ona wolała podać wcześniej zapobiegawczo niż za późno.
Nie wiem czy zrozumiałaś wszystko bo sama dokładnie ni wiem jak to opisać.
Ale będę dalej go podawać, bo ufam tej babce i wiem że nie napewno mu nie zaszkodzi a tylko może pomóc
z tego co piszesz to uważam że babka jednak rozsądnie zrobiła dajac antybiotyk
Cytat:
Jaki kolorek robisz?
o TAKI
Cytat:
Pokażesz jakie?
Macie te od 1,5 roku czy od 2 lat?
te od 1,5 roku TAKIE
Stary 2010-11-28, 22:55   #1533
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
A jak

Idę spać.
Dobranoc
no to po buziaku

ja tez ide -dobrej nocki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 22:57   #1534
agga19851985
Wtajemniczenie

Kurdę pisała pisałam i mi net wywaliło
Chciałam do Marioli: Antonio cudny jak zwykle zresztą
Choinkę będziemy mieć prawdzia, malutką, tylko nie wiem gdzie ją ukryć przed Alanem, bo chciałabym żeby chociaż jedna bąbka ocalała. Ozdoby słomkowe to fajny pomysł ale mi sięnie podpbają.

Gorgulku apropo spodni, no pewnie że nasze a te za 85zł to nie ta sama jakość ale ja na nasze nie narzekam, alan siedział na śniegu i nic nie przemokło. Nie tarzał się w nim jakośbardzo, ale napewno trzymają ciepło i są nieprzemakalne
Oczywiście zrobisz jak uwarzasz

Alan też uwielbia książeczki, a królewna śniezka to mnie już wykańcza Mogę ją recytować w środku nocy o północy

Maju służę pomysłami na prezenty

A wiecie że Lilla-Lilka obchodzi imieniny w walentynki 14 luty to Lilianny, ale Lilki nie ma wcale więc mozna sie podpiąć pod walentynki

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 23:02   #1535
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

acha czeko te sniegowce fajne, ja własnie musze jakieś kupic
a Werka jaki teraz rozmiar nosi i na jaki kupiłas? te co wlinku?
Zuza póki co dalej smiga w 19
a na "zime" mam tylko te emela

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

skierka

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

kurcze nie moge się zdecydowac co kupic, czy mała kuchareczke kiddielandu (ja chce), czy domek kształtów smoby (małz chce) czy może tą kostke eichhorn (kompromis, ale jej jeszcze małzowi nie pokazałam)
chyba że poczekam na wasze opinie i dopiero pod choinke kupie
a i jeszcze sanki
Stary 2010-11-28, 23:03   #1536
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, nie ma piątek i dwóch trójek, ale te już widać pod dziąsłami
A jak już wyjdą wszystkie trójki, to robimy pierwsze podejście do porzucenia smoka

no tak 3 ponoc najbardziej bolesne w wyrzynaniu

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
te od 1,5 roku TAKIE
a te klocki sa na tyle duze zeby do buzi nie wlozyc? bo Werka wszystko do buzi pakuje i jakby byly mniejsze musialabym schowac , bo przeciez nie patrze na nia non stop jak sie bawi
moze kupie na gwiazdke zamiast tego kubusia

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-28, 23:04   #1537
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie te co Werka ma teraz sa cieple a te wieksze troche mniej i dlatego myslalam zeby na dluzsze wyjscia na dwor kupic cieplejsze -sniegowce tylko musze dokladnie zmierzyc jej stopke
Takie śniegowce na śnieg wydają się fajne ale ja juz chyba nie mam kasy na to wszystko

Cytat:

Lilka Ja się boję, że Kuba mi wyrośnie z tego kombinezonu, który kupiłam, zanim zima na dobre się zacznie I chciałam jeszcze dwuczęściowy, ale za co?

...
Kubie się spodobał śnieg, do tego stopnia, że z syreną wracaliśmy do domu
My już dwa tygodnie bez
Dacie radę, tylko trzeba się przygotować psychicznie. U nas gładko poszło ale wiem, że bywa trudno niestety.

Ja nie kupowałam wcześniej bo myślałam, że to co dostałyśmy to wystarczy nam na jakiś czas ale jednak za małe.

Cytat:
te od 1,5 roku TAKIE

Takie właśnie oglądałam

Cytat:
Gorgulku apropo spodni, no pewnie że nasze a te za 85zł to nie ta sama jakość ale ja na nasze nie narzekam, alan siedział na śniegu i nic nie przemokło. Nie tarzał się w nim jakośbardzo, ale napewno trzymają ciepło i są nieprzemakalne
Oczywiście zrobisz jak uwarzasz
...
A wiecie że Lilla-Lilka obchodzi imieniny w walentynki 14 luty to Lilianny, ale Lilki nie ma wcale więc mozna sie podpiąć pod walentynki
Kurtki mamy dwie więc nie kupiłabym i tak już kompletu żadnego. Ale dzięki

Agga takie tłumaczenie dr przekonuje mnie . Nie pisałaś o tym wcześniej i dlatego dziwił mnie ten antybiotyk.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 23:04   #1538
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
zrozumiałam
to przemawia do mnie w 100%
L jak była o wiele mniejsza to na zwykłą inf. też dostała antybiotyk, bo nie było do końca wiadomo co u niej z serduszkiem(byliśmy przed kontrolą), szmerami i ubytkiem międzykomorowym i też mójdr. mówił że trochę inaczej wygląda leczenie w takich przypadkach, bo powikłania mogą być tragiczne w skutkach
Czyli rozumiesz moje obawy

Cytat:
:
Lekarz mi mówił, że przy prawdziwym bólu ucha dziecko płacze wniebogłosy

Czytałam, że średni wiek na trzydniówkę to do 2 lat

1. bujak piesek LT
2. pelikan pchacz
3. traktor Kiddieland
4. kierownica Kiddieland
Ale może jeśli zapalenioe dopiero się rozwija to jeszcze nie jest tak bolesne? Nie wiem ale ja (prtzewrazliwiona) przeszłabym siędo lekarza

To ja już nie wiem

Cytat:
z tego co piszesz to uważam że babka jednak rozsądnie zrobiła dajac antybiotyk

te od 1,5 roku TAKIE
tez tak uważam Lepiej chuchać na zimne.

Ooo fajne te klocki

Zegnam sięna dziś

Gorgulku

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-11-28 o 23:07
Stary 2010-11-28, 23:05   #1539
skierka1981
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

skierka

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 23:06   #1540
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze nie moge się zdecydowac co kupic, czy mała kuchareczke kiddielandu (ja chce), czy domek kształtów smoby (małz chce) czy może tą kostke eichhorn (kompromis, ale jej jeszcze małzowi nie pokazałam)
chyba że poczekam na wasze opinie i dopiero pod choinke kupie
a i jeszcze sanki
Ja kupię ten stolik Boikido (coś jak ta kostka Eichhorn) ale muszę poczekać do 1 na wypłatę Małża
Jak dojdzie to zdam relację
Stary 2010-11-28, 23:09   #1541
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
acha czeko te sniegowce fajne, ja własnie musze jakieś kupic
a Werka jaki teraz rozmiar nosi i na jaki kupiłas? te co wlinku?
Zuza póki co dalej smiga w 19
a na "zime" mam tylko te emela
nie kupilam jeszcze, narazie sie przymierzam
Werka nosi 20 ale wydaje mi sie ze juz sie za male robia i ma kozaczki 21 na zapas juz( w Cocodrillo kupilam bo nigdzie w sklepach nie bylo rozm.21), a te sniegowce to chyba wezme te co w linku no bo 21/22 chyba duzo za duze beda

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Takie śniegowce na śnieg wydają się fajne ale ja juz chyba nie mam kasy na to wszystko

Kurtki mamy dwie więc nie kupiłabym i tak już kompletu żadnego. Ale dzięki
ja tez siegam juz po kase co miala byc tak w razie"w"
my mamy 1 kurtke

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-28, 23:09   #1542
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam wlasnie sanki na all brat mowil ze sie dorzuci polowe
Pokaż jakie

Cytat:
Ja też mam pytanie
Czy warto dać 85 zł za nowe spodnie "narciarskie" dla Zulki? Mają membranę i są wykonane z materiału, który jest wiatroszczelny i nie przepuszcza wody
Ja bym kupiła , jaka firma?

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
spodnie 99zł
kurtka 85zł

A ja napiszę tak.To że są chłodne nogi nie znaczy że są zmarznięte.
Sama mam chłodne stopy po powrocie ze spaceru a mam konkretne trapery CAT w których nie marzne.
L ciepłych nie ma, ale nie ma też zimnych.Chłodnawe raczej.

Zmarznięte nie, ale były chłodne, a paluszki zimne

Cytat:
Już piszę.
Mamy dwie kurtki i jedne spodnie takie grube na szelkach ale one są na styk (dostałam od koleżanki). Nie kupiłam kombinezonu jednoczęściowego bo spodobała mi się kurtka wczoraj taka "narciarska" i ją wzięłam.
Te spodnie byłyby i na sanki i do chodzenia. Chcę mieć po prostu dwa komplety na zmianę, choć wiem, że "za chwilę" Zulka wyrośnie z tych co dostałyśmy i wtedy byśmy zostały z jednymi (których jeszcze nie mamy ).

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
to jeszcze tak na dobranoc fajna torba?
http://moda.allegro.pl/item1333561966.html
Mnie się podoba

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, gratuluje zabka
My mamy 8
Odpoczywac zamierzam, ale ja bycie z Antosiem traktuje jako odpoczynek od obowiazkow zawodowych, bo to innego typu praca. Sama mysl, ze nie musze isc do pracy dobrze mi robi i czuje sie wypoczeta
Wspolczuje przejsc z butami, fatalna sprawa . my juz powoli wyrastamy z 22, ale mam inne, mam nadzieje, ze sie sprawdza, zreszta nie spodziewam sie jakis wielkich mrozow.
(...)
Antonio ma znowu wieeeelka faze na ksiazeczki, co chwile oglada i mi przynosi, abym poopowiadala lub poczytala . Ciesze sie, ze zamowilam mu tez ksiazeczki na Mikolaja i Gwiazdke. Lubie, jak siadamy na dywanie, on pakuje mi sie na kolana i mamy takie fajne chwile razem. Wkrotce zaczne mu czytac cos o Bozym Narodzeniu
A propos...
jakie planujecie choinki?
U nas kiczowata jak zwykle, z tym, ze w tym roku beda tylko drewniane, slomiane zabawki (z wiadomego Antosiowego powodu) oraz slodkosci.

Kalendarz adwentowy juz mamy, taki:
Załącznik 3559896Załącznik 3559897
Otwieranie codziennie jednego okienka bardzo mi utkwilo w pamieci i jest to jedno z najmilszych wspomnien okolobozenarodzeniowych.

Bonus - Antonio przysposobiony zimowo

, też niezły wynik macie, zważywszy, że niedawno były 4

Dzięki

A Kuba nie daje sobie czytać książek , nie wysiedzi, przewraca kartki, wierci się
Ja jeszcze nie wiem, jaką będziemy mieli choinkę

Nigdy nie miałam kalendarza adwentowego

Antonio uroczy

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-28, 23:09   #1543
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
....
...a te sniegowce to chyba wezme te co w linku no bo 21/22 chyba duzo za duze beda
Łooo jessu, a ALan nosi rozmiar 25 Co to moje dziecko ,jakieś kajaki będzie miało zamiast stóp ???

Teraz już naprawdęidę bo Alan popłakuje , chyba ciężka noc się szykuje

Stary 2010-11-28, 23:13   #1544
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

a te klocki sa na tyle duze zeby do buzi nie wlozyc? bo Werka wszystko do buzi pakuje i jakby byly mniejsze musialabym schowac , bo przeciez nie patrze na nia non stop jak sie bawi
nie powinno sie jej udac, chyba że kwiatuszka (są 2) ale ogólnie raczej nie masz sie co bac (Zuza nie wkłąda nic do buzi, więc nawet o tym nie myślałam wczesniej)
Cytat:

My już dwa tygodnie bez
Dacie radę, tylko trzeba się przygotować psychicznie. U nas gładko poszło ale wiem, że bywa trudno niestety.
no własnie miałam pyta czy Wam się udalo
gratuluje i zazdraszczam
ja jeszce poczekam na lepszy moment
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
no nareszcie sie odezwała

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Ja kupię ten stolik Boikido (coś jak ta kostka Eichhorn) ale muszę poczekać do 1 na wypłatę Małża
Jak dojdzie to zdam relację
bedę wdzięczna
Cytat:
Werka nosi 20 ale wydaje mi sie ze juz sie za male robia i ma kozaczki 21 na zapas juz( w Cocodrillo kupilam bo nigdzie w sklepach nie bylo rozm.21), a te sniegowce to chyba wezme te co w linku no bo 21/22 chyba duzo za duze beda
Zuza ma 19 befado kapci
ale kozaczki emela ma 21, bo kupiłam 20 i jak dałam jej grubą skarpete to były na styk i wymieniłam
Stary 2010-11-28, 23:16   #1545
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Pokaż jakie

wkejalam juz je kiedys , metalowe a ty chcesz drewniane nie?

Cytat:
Łooo jessu, a ALan nosi rozmiar 25 Co to moje dziecko ,jakieś kajaki będzie miało zamiast stóp ???

Teraz już naprawdęidę bo Alan popłakuje , chyba ciężka noc się szykuje
no spora ma stopke ale w koncu facet nie pewnie z 44 bedzie mial jako dorosly
wspolczuje

teraz naprawde ide

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
nie powinno sie jej udac, chyba że kwiatuszka (są 2) ale ogólnie raczej nie masz sie co bac (Zuza nie wkłąda nic do buzi, więc nawet o tym nie myślałam wczesniej)

Zuza ma 19 befado kapci
ale kozaczki emela ma 21, bo kupiłam 20 i jak dałam jej grubą skarpete to były na styk i wymieniłam
ja wlasnie jak kupije zabawki dla malej to patrze na czesci czy nie sa za male bo Werka pakuje wszystko do buzki

Werka ma butki po domu z CCC rozm.21 i juz prawie sa na styk a 22 z kolei jak jej przymierzalam to za duze byly

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-28, 23:18   #1546
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Ja też ide spac papa
Stary 2010-11-28, 23:18   #1547
skierka1981
BAN stały

Cytat:
no nareszcie sie odezwała

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

nooo to i ja sie wtrace jesli mozna
Amelka butki ma z ccc te nelli lu czy jakos tak, dzis yla w nich pierwszy raz i ok, nie zmarzla na pewno. rozmiar 23
ja na Mikołajki dla Ameli nie mam nic - ma dużo zabawek (niedawno dostala fp telefon i pieska) i dosc. jak bedzie na tyle duza ze bedzie wiedziala co to za dzien to dostanie specjalnie jakis upominek. na swieta - wigilie dostanie od nas ksiazeczke i cymbalki. od jednej babci konika na biegunach, a od drugiej wozek i lale(sama wybieralam i wozek z lala juz czekaja )
z zabkow tez brakuje nam 2 trojek i piatek (jak u Miramejka - tzn Kubusia
Stary 2010-11-28, 23:19   #1548
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
U nas choinka bedzie, kolorowa na maksa, kiczowata, z cukierkami, bąbkami, łańcuszkami itd. Uwielbiam takie " swojskie" choinki. Wszelkiego rodzaju jednokolorowe, monotematyczne kojarzą mi sie z wystawami sklepowymi.
Ja też

Cytat:

(...)
małz kupił Zuzankowi właśnie te LEGO DUPLO i ona jest nimi zachwycona, w zasadzie wszystkie inne zabawki w odstawke poszły, bawi się teraz tylko klockami, ewent piramidka z IKEI, no i wózkiem dla lalek, acha jeszcze autkiem jeździ i pieskiem szczekajacym się bawi czyli każe właczyc a ja juz mam go dośc

I Zuzanka je sobie układa? Coś buduje?

Cytat:
Ja też uwielbiam, ale jak Amelia po raz 1000 przynosi tą samą książeczkę to czasem mam dość
No właśnie u nas to samo - oglądać tak, pokazuje paluszkiem, ja nazywam, ale np. czytanie bajki - nie

Cytat:
no tak 3 ponoc najbardziej bolesne w wyrzynaniu

Też tak słyszałam.

A Kuba prawie nic nie bierze do buzi.

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-28, 23:22   #1549
skierka1981
BAN stały

a sanki przekladam na styczen ale jeszcze nie wiem jakie...

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Amelka tez wszystko je

u nas tez nie wiem jak z choinka... jak pojedziemy wczesniej do domu to juz u siebie nie postawie, a szkoda...

ja przychorowalam troche, ale juz lepiej jest. Amelce tez z noska lecialo ale juz dobrze
Stary 2010-11-28, 23:26   #1550
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
My już dwa tygodnie bez

Ja nie kupowałam wcześniej bo myślałam, że to co dostałyśmy to wystarczy nam na jakiś czas ale jednak za małe.

Wiem, że trzeba się przygotować, więc chodzę po domu i wszystkich przygotowuję - Kubę i Małża też, ciągle o tym mówię

Zobaczymy, jak będzie, tylko skąd kasę brać?

Nie było śmiesznie, bo darł się, jakby Go ktoś ze skóry obdzierał

Cytat:
Ale może jeśli zapalenioe dopiero się rozwija to jeszcze nie jest tak bolesne? Nie wiem ale ja (prtzewrazliwiona) przeszłabym siędo lekarza
Tylko powtarzam za lekarzem, bo specjalnie pytałam, bo Kuba ciągle za ucho się łapie.

Cytat:
wkejalam juz je kiedys , metalowe a ty chcesz drewniane nie?
No tak, ale mogłabym zerknąć

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
nooo to i ja sie wtrace jesli mozna
Amelka butki ma z ccc te nelli lu czy jakos tak, dzis yla w nich pierwszy raz i ok, nie zmarzla na pewno. rozmiar 23
ja na Mikołajki dla Ameli nie mam nic - ma dużo zabawek (niedawno dostala fp telefon i pieska) i dosc. jak bedzie na tyle duza ze bedzie wiedziala co to za dzien to dostanie specjalnie jakis upominek. na swieta - wigilie dostanie od nas ksiazeczke i cymbalki. od jednej babci konika na biegunach, a od drugiej wozek i lale(sama wybieralam i wozek z lala juz czekaja )
z zabkow tez brakuje nam 2 trojek i piatek (jak u Miramejka - tzn Kubusia
No w końcu się odezwałaś, ileż można prosić

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Nadrobiłam i idę

Poproszę tylko o kciuki jutro o 8.30 za szczepienie

Kolorowych snów

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-28, 23:27   #1551
skierka1981
BAN stały

Cytat:

No w końcu się odezwałaś, ileż można prosić

nie bij

trzymamy kciuki
Stary 2010-11-29, 00:49   #1552
mariolasl
Zakorzenienie

Wszystkim pieknie dziekuje

Mysle, ze kalendarze adwentowe to taki slaski zwyczaj zapozyczony od zachodnich sasiadow. Ten nasz jest drewniany, moge wlozyc co chce , slodkosci, jakies male zabawki (za rok czy dwa) i posluzy nam na lata.

Miramej, trzymam kciuki

sniegowce fajne

Skierko, witaj i duzo zdrowia zycze

Nie wiem, jaka choinke bedziemy miec, czy zywa,czy nie, czy duza, czy mala. Wszystko bedzie wiadome blizej Swiat, jak zobacze, jak stoimy z finansami. U nas mala zywa choinka w doniczce kosztuje wiecej, niz duza sztuczna. W zeszlym roku po raz pierwszy mielismy cieta (srednia cena), ale juz takiej nie chce, za wczesnie sa przywozone na wyspe i juz nie pachna, szybko sie osypuja. Sypala sie, a potem mimo, ze wywiozlam ja na "wysypisko choinek", to jakos mi nie bardzo bylo. Z doniczki zawsze sadzilismy w parku i co roku ogladalismy, jak te z poprzednich lat sobie radza.

Dla mnie tez koszmarem sa sklepowo-biurowe symetryczne, idealne choinki, osobiscie rowniez nie gustuje w srebrno-niebieskich, bo wydaja mi sie takie zimne.
Stary 2010-12-01, 10:31   #1553
Wojtusia
Zakorzenienie

czyżby już działało ?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:32   #1554
Karolinak82
Zakorzenienie

Stary 2010-12-01, 10:34   #1555
gorgulek
Zakorzenienie

działa
Stary 2010-12-01, 10:38   #1556
Miramej
Zakorzenienie

Ale odwyk

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-01, 10:38   #1557
Wojtusia
Zakorzenienie

mam nadzieje ze KWC również szybko zacznie działac bo potrzebne mi
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:40   #1558
Miramej
Zakorzenienie

Karo i co? Sam smoczek nie da rady? No to może jeszcze dawaj tę wodę, zawsze to lepiej niż mleko

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Kurczę, zaczęło działać, a Kubuś zaraz wstanie

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-01, 10:41   #1559
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale odwyk
Co innego samemu sobie robić, a co innego jak zmuszają
Stary 2010-12-01, 10:42   #1560
p4w
Zakorzenienie

wow, jak ja wytrzymałam bez forum aż 2 dni

mariolko, a nie za dużo byś chciała wiedzieć
a tak poważnie to w związku z nową pracą nie myślałam w ogóle jeszcze o prezentach, więc zwyczajnie nie wiem co kupię

wstawiam fotkę w sukience, bo przyszła w między czasie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF8742.jpg (126,8 KB, 29 załadowań)

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości