|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
------------------ Dziewczynki!Moja milka od godz 5.00 do 10.00 zrobiła 3 zielone kupy wczoraj caly dzien dawałam jej mleko modyfikowane, bo ona sie tak drze ze myslalam,ze to przez moje mleko,ze niby coś jem i jej szkodzi...ale okazało sie ze na mm tez sie drze i rano dałam jej juz swoje... jak myslicie te zielone kupy i tak czesto to reakcja na zmmiane mleka??? a swoją drogą to już mam dość tych wrzasków... najgorsze jest to, że mąż za bardzo mi nie może pomoc bo jak tylko weźmie Milenke na ręce- nawet jak ona nie płacze i jest "wesoła" to ona prawie momentalnie płacze...- tak jakby swojego własnego ojca nie lubiłą ((wczoraj wieczorek dałąm MIlenke do Jej pokoju i żałuje, że wczesniej jej nie dałam... Lepiej spi i teraz w ciagu dnia też lepiej zasypia sama.. U nas jest poniżej -10C czy w taką pogode wychodzicie na spacerek???
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-12-01 o 10:54 |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
otóż to
szczególnie że nawet nie miałam się komu pożalić... skończyłam przygodę z karmieniem nie wiem o co chodzi mojemu dziecku ale wyje pręży się od niedzieli wieczorem gardzi cycem do tego stopnia że mam znowu ponadrywne sutki, jak jak zaraz po urodzeniu, mój mąż zabronił mi karmić, dosłownie, po ostatniej nocy wojaży powiedział że w psychiatryku wyląduje, sąsiedzi w końcu naślą na nas policje (bo tak się drze jak mu daje cyca) a do tego mi coś z tymi sutkami poważnego się porobi jakieś cholerstwo... póki co ściągam mleko i daje z butli, ale nie dużo już tego mleka mam bo dziś po całej nocy butelkowania ściągnęłam 14o z obu piersi łącznie, kiedyś tyle było z jednej, do tego 4 grudnia pomęczymy się ściągając a potem koniec.... mam dość, na szczęście mąż przytomnie mnie w tym wspiera
|
|
#4473 |
|
Wtajemniczenie
|
masz coś do mnie??
------> na zgodę przesyłam fotkę do kolażu nr 1 nr 2, 3 -spacerek z mamusią nr 4,5- tuli tuli z babcią [sorry za bałagan] nr 6- niedzielny elegancik ![]() pochwalę sie, że nauczyłam moje maleństwo spać w łóżeczku w dzień i po kapieli do 1.karmienia ok 23,24 dla naked
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-12-01 o 10:54 |
|
|
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
słowo "przygoda" chyba powinnas napisac w cudzyslowiu
![]() super, ze masz wsparcie w mezu, ja na mojego w tej kwestii nie mam co liczyc, na szczescie Młoda ostatnio nawet umie zjesc i sie najeść...ale mimo wszytsko no fun... naked ale ze kto, ze ja ? ... eeee Tak patrze na tego Twojego Filusia, i stwierdzam ze to strasznie powazny facet, mam nadzieje ze poczucie humoru mimo wszytsko odziedziczy po Tobie ![]() No "wyeleganciony" przez mame... fiu fiu
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-01 o 11:01 |
|
|
|
#4475 |
|
Rozeznanie
|
Martucha - oj, przykro mi że znów się męczysz z poranionymi sutkami, mam nadzieję, że szybko się wygoją
![]() a jakie mleczko zamierzacie dawać Patryczkowi ? Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-12-01 o 11:08 |
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmienie po 3 godziny bez przerwy zapalenia zastoje kłopoty z sutkami... no meksyk póki co ściągam, ale to już nie potrwa długo, szczególnie że po mm jest najedzony na 4 godziny, a po moim po 2 jest darcie
|
|
|
#4477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
typowe problemy brzuszkowe, nie wiem co poradzić, póki jest spokój staram się podczas karmienia kilkakrotnie go odnieść do odbicia. Nie poddaje się z karmieniem naturalnym, chociaż już pokarmu coraz mniej przez wprowadzenie mm ![]() nie dziwię Ci się, i tak długo wytrzymałaś Jedyny + awarii wizażu- ruszyłam i nieźle popchnęłam moja prackę mgr
|
|
#4478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się że w swoim pokoju jej trochę lepiej... przytulam.. Cytat:
Cytat:
nie wiem co mu nie pasuje, ale mam wrażenie że coś z ząbkami, bo trze swoimi palcami o dolne dziąsła, naszymi rękami też, no i tak samo było z moim sutkiem czy smoczkiem z butelki, tylko smoczek z butelki nie ma przy tym łez w oczach... jest do tego przy jedzeniu rozdrażniony jakby go wtedy denerwowało nie wiem.... no i takie dziwne kupy robi ni to biegunka ni to nie.. nie wiem... dostaje już na głowe... Cytat:
super z tą twoją pracą mgr.
|
|
|
#4479 |
|
Rozeznanie
|
Martucha= dzielna jesteś!! Ja dzień w dzień ściagam mleko... staram się ja karmić tylko moim- wczoraj karmiłam mm a swoje zamroziłam.. tak w ciągu doby mam jakies 700-750 mleka jak narazie jej starcza ale prosze WAS odpowiedzie na moje pytania- jak wyzej- co z kupką??? a Tu moja NIunia - Mszu fotki dla CIebie do kolażu
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-12-01 o 11:28 |
|
|
|
#4480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a propos kupki to ja sie nie wypowiadam bo nie mam w ogole doswiadczenia jesli chodzi o MM ![]() dziekuje! super, a moje te same zdjecia pojedyczno poprosic?
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za ciepłe słowa
|
|
|
#4482 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Troszkę mnie tu nie było i nie ma szans żeby Was nadrobić, nie chcę spędzić kolejnego dnia przed komputerem, bo mam w domku tyle roboty, że masakra... W imieniu Franka dziękuję za wszystkie komplementy Wszystkie dzieciaczki są przesłodkie! cellaris, a pediatra bez żadnego problemu wypisuje Ci receptę? Czy to może z jego zalecenia używasz tej euceryny? mszu, Nadiowy blog jest rewelacyjny! Zazdraszczam talentu! naked21, czy możesz mi powiedzieć jak w Twojej macie grają melodyjki na ostatnim zakresie? Chodzi mi o taką jakby grzechotę. martucha84, nie wiem czy aktualne, ale skoro co łaska to my daliśmy 100zł. W końcu nie była to specjalna msza, tylko najzwyklejsza niedziela. A teraz króciutko co u nas: *mamusia załapała jakiegoś mega doła Szwagierka "wymyśliła", że może to mieć związek z szalejącymi hormonami kończącymi połóg ![]() *Franek waży już 5600g *wczoraj Go szczepiliśmy i bardzo to biedulek przeżył Płakał tak żałośnie, że wcale nie mogłam Go uspokoić. W domku budził się i też zaczynał płakać (chyba mu się przypominało ). Na szczęście nie gorączkował i w nocy spał jak aniołek, a jak Go przebierałam to się do mnie uśmiechał i gadał, więc chyba już wszystko wróciło do normy ![]() Zajrzę jak mi się polepszy, chociaż nic się na to nie zapowiada...
|
#4483 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam takie pytanie
bo sie zastanawiam. Jak bede np chciala juz nie karmic piersia to co sie robi zeby nie miec mleka. Bo mnie to zastanawia...... Bo ja np jak nie daje przez jedno karmienie, albo w nocy spi mi maly 8 godzin to mam piersi jak balony i do tego mleko samo cieknie.
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie możesz ściągać do końca z piersi, aaa i są też tabletki zatrzymujące jakby to nie poszło
|
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo Ci wklepie! nie smutaj sie, a teraz wlasnie zagladaj czesto na forum, nie bedziesz miec czasu myslec o pier-do-łach... ![]() A co Cie tak dołuje, zaraz Cie wyciągniemy z tego dołka
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-01 o 11:29 |
|
|
|
|
#4486 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przewaznie w tesco wydawałam ok.100 na tydz a teraz nie schodzi poniżej 160-180zł!!!brrrr,Cytat:
klimaty Cytat:
![]() Cytat:
a co do exa to suuuper,że dostaniesz to co Ci sie należy. ![]() A swoją drogą to ja Cię bardzo podziwiam,jesteś bardzo dzielną i odpowiedzialną mamuśką ![]() Cytat:
Cytat:
magia tv hehea NAKED??zgadzam sie z Twoją opinią o niej,świetna dziewucha i tyle!! wariatko
|
|
#4487 |
|
Rozeznanie
|
noo wkoncu mamy wizaz
![]() naked super foty Filusia i ta klata na pierwszej fotce fiufiu martucha ja tez dokarmiam bebiko i narazie bez skutkow ubocznych mpik a jakie mm dalas Milence??? ja doswiadczenia z zielona kupa mam jedynie takie ze po zjedzeniu przeze mnie czegos pikantnego wystepowaly zielone a po mm bebiko wsystko gra i sa zolte choc mala pije tylko 2 butle mm na dobe moja królewna leży na 2 kocach i pod 2 kocami, zaraz ja odkryje jak tylko tesciowa sobie pojdzie bo rzecz jasna to jej sprawka
|
#4488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolejna rzecz to cała ja, wogóle się sobie nie podobam, a moja pryszczyca po prostu mnie przerosła. Wiem, powinnam się przyzwyczaić, że jest ze mną już prawie całe życie i pewnie z nią umrę, ale nie potrafię W domu mam taki bałagan, że szok. Ale nie mam siły ani chęci się tym zajmować. Wolę siedzieć i patrzeć w sufit Nalezy mi się wielkie ![]() ![]() Może chociaż to by mnie jakoś postwiło do pionu!
|
|
#4489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i gratuuulacje za nauke spania w łózeczku,mój teraz wlasnie tez śpi w łózeczku swoim oczywiscie heheh
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki po przerwie
![]() Chcę oficjalnie oznajmić, że w niedzielę wróciłam do karmienia tylko piersią Od czwartku zastosowałam dietę eliminacyjną i przyniosła efekty. Nie karmiłam go prawie 3 dni. Dostawał w tym czasie inne mleko mm z symbolem AR dla ulewających. Moje mleko odciągałam i wylewałam, bo po moim płakał, a więc musiałam coś nie tak zjeść. W niedzielę w nocy znowu zaczęłam go karmić piersią. Pascalek jest o wiele spokojniejszy, brzuch już mu tak nie dokucza. A więc dieta się opłaciła Wczoraj zjadłam frytki z majonezem i ketchupem, a Pascalek znowu jest niespokojny, wierzga nogami jakby chciał gdzieś pobiec... myślę, że to po tych frytkach. Szczęśliwa współczuję poobgryzanych brodawek Wiem jak to boli.No szkoda, że tak szybko zakończyłaś karmienie, ale może rzeczywiście tak będzie dla was lepiej. Może dziecię się upokoi... a sąsiedzi wyśpią ![]() Mpik ja też nie jestem znawcą kupek Ale zielone kupki są normalne przy karmieniu piersią. U was pojawiły się natomiast dopiero po podaniu mm, a więc może to ma związek ze zmianą mleka.U nas były na samej piersi kupki wodniste, że w pampku była tylko żółta plama i praktycznie po każdym karmieniu. A po dodaniu mleka mm (jeden raz na noc) kupka zrobiła się normalna jak jajeczniczka i jest tylko raz dziennie. A mój mąż też mi nic nie pomaga. Nieraz dostaję już świra. Jestem cały dzień sama. Oliwia wraca ze szkoły ok. 14.00 i robi lekcje prawie do wieczora, a więc z niej też pożytku nie mam. O 16.30 wraca Thomasek , a mąż ok. 17-18.00 Jestem z Pascalem non stop. Ani na chwilę mąż go ode mnie nie weźmie. No chyba, że po prostu wręczam mu go i lecę do łazienki nie słuchając jego wykrętów. Wczoraj miał go chwilę potrzymać. Pascalek zaczął mu piszczeć, no to wiadomo... zaraz mi go oddał. Bo jak dziecko piszczy to do mamy! Pascalek sobie upodobał moje ręce i mojego cycka i tylko w moich obięciach jest spokojny. Rzadko da się go położyć w łóżeczku i żeby poleżał dłużej niż 10 minut. Huśtawkę już znienawidził i jak go tylko wkładam i nakręcam muzykę, to zaczyna kwękać. Jak go włożę do leżaczka, to mały się pręży, prostuje jakby coś go w plecy kuło. A był taki spokojny, leżał sam w łóżeczku czy leżaczku... nie domagał się noszenia na rękach... no się skończyło... Dalej jest spokojny, ale bardzo wymagający ![]() Dziś mamy mróz. U nas to dziwne zjawisko, bo tu rzadko temperatura spada poniżej 5 stopni na plusie. Dziś mamy 5 na minusie. A ja musze wyjść do sklepu. Kluczyki od samochodu mam zatrzaśnięte w piwnicy i muszę czekać aż mąż wróci z kluczem do piwnicy. A więc pozostaje mi tylko spacer z wózkiem. Mam nadzieję, że Pascalcio mi nie zamarznie. |
|
|
|
#4491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja teraz próbuję zmienić małemu na zwykły bebilon, bo po pierwsze chcę zobaczyć czy kupki dalej będą zielone, bo czytałam że po bebilonie comfort są częśto zielone, a po drugie kolki póki co nas ominęły ( co by nie zapeszyć) to zobaczymy jak mu podejdzie zwykły bebilon. A Milenka - śliczna księżniczka Naked - ale z Filipka przystojniaczek, a zdjęcie w koszuli wymiata |
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pocieszenie powiem ci, że u mnie w domu też bałagan. Nikogo nawet nie zapraszam, bo musiałabym posprzątać. Boję się, że się przyzwyczaję i w końcu ten syf przestanie mi przeszkadzać.Ja też do nikogo nie chodzę. Siedzę w domu sama z dziećmi i to całe moje życie Pascalek zrobił się tak absorbujący, że nawet nie mam czasu nic ugotować. A więc jem głównie bułki. Dzieci mają obiady w szkole, a mąż wraca wieczorem, więc po co gotować. Przymuszam się do gotowania dla samej siebie, żeby chociaż trochę urozmaicić dietę. I też się sobie nie podobam. Zostało mi 12 kg do zrzucenia. Oj przepraszam 11, bo 1 kg zgubiłam. Masakra. Gdy tylko wydaje mi się, że już lepiej wyglądam, a zobaczę się na zdjęciu, to mi się słabo robi. ![]() Pryszcze jeszcze mnie nie zaatakowały. Mam 1, góra 2 na całej twarzy. Ale to pewnie początek mega wysypu, bo pryszcze mnie po prostu kochają. Zrobiłam sobie pasemka w nadziei, że poprawię sobie nastrój, ale nie wiele mi to pomogło... Tak więc Tifio... głowa do góry... nie tylko tobie jest źle wiem... to marne pocieszenie
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkie mamy,
moja mała ma ciągle problem ze zrobieniem kupy, ostatnio robiła w sobotę po 7 dniach przerwy, teraz znowu cisza. nie wiem co robić. daje jej dicoflor, wcześniej chyba pomógł, ale teraz nie działa. Dałam jej też fenicol ale strasznie się potem darła, myślę że od tych kropel brzuch ją jeszcze mocniej bolał. kiedy skończą się te problemy z brzuszkiem? czasami już nie daje rady.. u mnie dziś -10. a u was? co robicie ze spacerem. ja myślę o wystawieniu małej na balkon ale nie wiem na ile 30 min czy 1 h? zazwyczaj wychodzimy na 2 godz. |
|
|
|
#4495 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli nie daje sie juz piersi, a nadmiar odciaga tak?a odciaga sie co 3 godziny czy mozna np przetrzymywac dluzej?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-01 o 11:59 |
|
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
Weronisia,Martynka,Maruch a.. dzięki za info o kupach
)już od rana Milenka dostaje moje- tzn juz 3 razy dostała i moze te zielone kupska to włąsnie wina MM - podaje NAN... zobacze jak będzie teraz po moim mleczku... Milenka dziękuje za komplementy ![]() u nas też zimno... a jutro ma być jeszcze gorzej ...APOKALIPSA heI dzis i jutro chyba daruje sobie spacer ...
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ty też ślicznie wyglądasz
![]() Cytat:
wczoraj było trochę cieplej i słonko, a przed wczoraj śnieżyło. Przy okazji stwierdziłam, że mój wózek nie jest przeznaczony do jazdy po śniegu, a nikomu jakoś nie zależy na odśnieżaniu ulic Dzięki ![]() Zdjęcia porobiła babcia, moja teściowa na okoliczność posiadania wnuczki uczy się fotografować ![]() U mnie też niewiele brakuje... Nagle, z dnia na dzień przestałam mieć mleko... nie wiem czemu, bo cały czas karmię Natalkę. Przez 2 dni płakała mi po każdym jedzeniu, w trakcie itd. zaczęłam się zastanawiać co jest nie tak - odciągnęłam i co? Z obu piersi 50 ml... katastrofa. Próbuję zreanimować laktację, mam nadzieję że się uda. A maluszka dokarmiam butelką. Cytat:
|
|
#4498 |
|
Rozeznanie
|
W poniedzialek mialam najwiekszy kryzys z Olkiem i jeszcze do tego wizaz padl
![]() Alez sie za Wami Kobitki stesknilam, to sie chyba nazywa uzaleznienie ![]() A teraz news tygodnia- Olek lezy w lezaczku i guga do lusterka-zabawki Matka jest w ciezkim szoku! ![]() Bardzo mi sie dziecko rozgadalo ostatnio, nawet prowadzi konwersacje z cycusiem. No i on naprawde mowi - NIE. Mpiku- z kupami nie pomoge. Olek tez czesto u TZ ryczy. ![]() Martucha- trzymam kciuki za odciaganie mleczarenek do 4 barborki. Naked- Maly jak zwykle wymiata ![]() Evi- Bednarek to niezly koles, niezle spiewal Mszu- jak tam nasz kolaz? (patrzalas na stronke, ktora ci polecalam? czy nie za bardzo? ![]() Moni- dawaj zdjecia, bom ciekawa bardzo! |
|
|
|
#4499 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i czy wogole wychodzicmyslalam zeby jechac do galerii z mala ale pewnie przed mikolajem dzikie tłumy tam sa ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
a tak powaznie Ola tez mowi NIE ![]() ton co sie w ten poniedziałek działo Olekmiał zły dzień?
|
|
#4500 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się i ja.....
lecz niestety nie mam dobrych wiadomości... dziś rano zmarła moja babcia....:beczy: Nie jestem wstanie pozbierać się póki co... ryczę cały czas a mały niespokojnie śpi i wierci się bez przerwy... "jakby czuł..." Odezwę się za parę dni jak to wszystko ogarne |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

((

------> 
dla naked 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo Ci wklepie!
nie smutaj sie, a teraz wlasnie zagladaj czesto na forum, nie bedziesz miec czasu myslec o pier-do-łach... 
na pocieszenie powiem ci, że u mnie w domu też bałagan. Nikogo nawet nie zapraszam, bo musiałabym posprzątać. Boję się, że się przyzwyczaję i w końcu ten syf przestanie mi przeszkadzać.
Matka jest w ciezkim szoku!