|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Hej dziewuszki
![]() Cytat:
A zielone kupki mogą utrzymywać się przez kilka dni przy zmianie mleka. A jak masz Nan to mogą być takie cały czas bo ono jest wzbogacone o żelazo i z tego co pamiętam to jak sprawdzałam to ma najwięcej Fe z wszystkich mm więc jak mała nie pręży się, nie płacze, nie ma zaparć ani biegunek to jest ok. Z tym śluzem w kupkach to też nie do końca....u nas od 3 tyg. jest śluż a mała zadowolona z życia i pediatra twierdzi,że mamy się nie martwić...hmmmm...od wczoraj podaję BioGaię,ale póki co poprawy nie widzę ![]() Cytat:
tylko gdybyś chciała to poproś lekarkę by na recepcie napisała 200 g nie więcej. Ja biorę 3 recepty po 200g jednorazowo.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
tifio drugie zdjecie jest super!
Oczywiscie sobie zapisujeKlarissa, dziekuje za fotki. Duzo lepsze! Cos z nich wybiore! A propos jedzenie i picia to ja jem i pije doslownie wszytsko.Teraz np popijam coca-cole. Nawet kielszek wina po ostatnim karmieniu mi sie zdarza ![]() Pomidora a Ty juz czuj unikatowa Czy kotras jest sie w stanie takim wynikiem pochwalic? ![]() A my urzadzilysmy sobie kolejna sesje , jesli ktos ma ochote obejrzec zapraszam na bloga
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
aaneczka1984 dziękuję za ciepłe słowa
![]() my będziemy mieli polarowy kombinezonik, a w domu w eleganckich spodniach i bluzce koszulowej pandziolka o tak i u nas jeszcze giiiiiiiiiiiiiiiiii a za ile chcesz z przesyłką sprzedać? kusząca propozycja ![]() możliwe że mu idą bo trze rękami po dolne dziąsła, zupełnie inaczej teraz ssa tak niespokojnie i hmm trząc o sutka czy smoczka.. nie wiem może to to... Mpik82 nie wiem czy pisałam bo już się pogubiłąm ale córcia cudowna ![]() uffff parę godzin mnie nie było i tyleeeeeee do nadrobienia
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się przez ciążę tak odzwyczaiłam, że teraz sobie nie wyobrażam... poza tym miałam takie strasznie bolesne miesiączki...
no i po porodzie wyczerpałam limit krwawienia co najmniej do końca roku z drugiej strony gdybym miała okres to bym przynajmniej wiedziała kiedy mam dni płodne a tak to guzik... Kurczę, tak pojechałam po moim tż-cie a on wcale nie jest taki zły to nie jest tak, że kompletnie nic nie robi, ale po prostu nie wysila się, jak mu nie powiem, że ma coś zrobić to sam się do pracy nie pali...
|
#4565 |
|
Rozeznanie
|
Mszu- no wybierz cos z tych, si?
|
|
|
|
#4566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe -zazdrośćcie męża, ja mojego nie oddam
A takie egzemplarze tylko na filologii polskiej i to w małych ilościach, bo np. na moim roku na 100 dziewuch było chyba 7 facetów ![]() Widzę, ze jednak dużod ziewczyn jeszcze karmi - ale fajnie ![]() Mszu, ze co sobie kupiłaś? Nie wiem, czy gratulować czy pocieszać Weronisiu, ale mi narobiłaś ochoty na tę pieczeń rzymską Malwina, piękne zdjęcie Klarissa, Natalka jest cudna, a już to jej zdjęcie jako misia mnie rozwaliło! Malwina, alez twoja Amelka duża już! Tifio, możemy sobie rękę dziś podać - mam prasowanie i sprzątanie w kuchni, a cały dzień jak nie siedzę z małym to na wizażu Gabisun, powodzenia w uczeniu małej siedzenia cichego na rękach tatusia Dash, ja też ostatnio myślałam o naszych początkach - 28 grudnia założyłam wątek... tyle rzeczy było przed nami... ech, wspomnienia!Ninnad, ja mam męża w twoim wieku, więc do staruszek też się będe zaliczać ![]() Martucha, jestem ciekawa, jak Patryk zareaguje na nowe smaki ![]() Jak ja wam współczuję z tymi problemami brzuszkowymi i dietami. ja bym chyba odpadła jakbym miała taką dietę trzymać. Jem wszystko oprócz kapusty, ale i na to w tym miesiącu przyjdzie czas
|
|
|
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
hagar1co do spacerów to odpada w taką pogode w ten mróz,nawet w tv mówił pediatra żeby nie chodzić na spacery z niemowlakami!Ja dzisiaj byłam u lekarza bo mam przez ulice to szybko lecielismy bo taki mróz nie dała bym dziecka na godzine lub pół na balkon, jedynie na 5-10 minut nie wiecej ale zrobisz jak uwazasz.Nawet dr dzis mi mowila że mozna wyjsc jak odwilż bedzie.
a ja mojej 1h temu dałam butle aa ona nie chce butelki tylko cyca pojadła cycem , dojadła troszke z butelki ale tak 15ml, jak robicie mm chodzi mi o rozcieńczanie na 60ml ile dajecie miarek mm??daje któraś bebiko,jestescie zadowolone??bo nastepne może kupie BABILON |
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam z kolei mówili na SR, ze do -10 bez problemów można wychodzić, ważne, żeby dziecko było ciepło ubranie i nie przegrzane. Ale każdy robi jak uważa - ja nie mam zamiaru małego trzymać w domu, w grzanych murach, bo na moje dzieci należy hartować, a nie robić z nich ciepłe kluchy. A powietrze podczas odwilży jest gorsze dla dzieci niż mróz
|
|
|
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora kupilam sobie handgrip lub po prostu grip
Jego głównym zadaniem jest poprawienie jakości chwytu aparatu, zwłaszcza w pionie, poza tym w gripie umieszczony jest dodatkowy spust migawki i te najbardziej potrzebne przyciski by były pod ręką gdy trzyma się aparat w pionie Dodatkowo grip posiada "zbiornik" na dodatkowe akumulatory, dzięki temu nie trzeba się martwić, ze padnie nam bateria w najmniej oczekiwanym momencie, gdy nie ma czasu na wymianę. No i dizęki temu aparat staje się cięższy, a co za tym idzie łatwiej utrzymać go w bezruchu, co skutkuje zmniejszeniem ryzyka powstania poruszenia na zdjęciu.to gwoli wyjasnienia
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pochwalę moją pomocnicą
|
|
|
|
#4572 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A sesji ( i umiejętności) zazdroszczę bo twoja mała będzie mieć przepiękne pamiątki Cytat:
i wyszłam ze śmieciami i uciekłam do domu bo tak zimno
|
||
|
|
|
#4573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eveliouses-ja też jestem ze ślaska mam do ciebie 1h drogi autem nie daleko;p WIDZE ŻE JESTEŚ NIEBIESKA-RUCH CHORZÓW heeee jesteś??? ![]() |
|
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja po tej paskudnej przerwie. Tęskniłam za Wami
![]() martucha84, nie jestem pewna, czy Ci współczuć, czy pogratulować zakończenia karmienia piersią... ![]() naked21, Mpik, tifio, Klarissa, Dzieciaczki cudowne ![]() czita18, współczuję straty babci... Mnie, niestety, chyba niebawem czeka to samo, bo babuszka od tygodnia jest w szpitalu i dziś właśnie lekarze potwierdzili diagnozę- ma raka wątroby z przerzutami na płuca... A do szpitala trafiła z powodu kamieni nerkowych... Eh... Życie... gabisun, No, ładnie Kinia przytyła, ale mój Borysek ją bije na głowę, bo już ma 6kg ![]() Pomidora, no, przepraszam, ale ja też jeszcze karmię tylko cycusiem Ale zakończyć planuję, jak małemu zaczną iść ząbki ![]() Nie zmarzła Tymkowi buźka na takim mrozie? Zuziczka, przepiękne zdjęcia Klarissa, współczuję problemów z pokarmem, ale też miałam jakiś czas temu taki kryzys. Dawałam Boryskowi pierś ile się dało i jakoś wszystko wróciło do normy. Choć trwało to ładnych parę dni. Ogłaszam wszem i wobec, że piwo Karmi, przynajmniej u mnie, zwiększa ilość pokarmu! Ale, oczywiście pite regularnie. Ja piłam (bo smaczne) przez 3 dni wieczorkiem po jednym piwku i z niedzieli na poniedziałek w nocy myślałam, że mi cycki eksplodują. Mały zjadał, a one nadal były twarde I tak samo przez cały dzień. Normalnie masakra. Od poniedziałku już się nawet łyczka nie napiłam, a w nocy nadal przesiąkam Tak jeszcze napomknę, że pieluszki z Lidla są do d*** Kupiłam na próbę, wyszło 0,48zł za sztukę (więc wcale nie tanio) i żałuję, że kasę wydałam. Są strasznie grube, sztywne. Miętoszę je przed założeniem, ale i tak, jak tylko nasiąkną siuśkami to robi się skorupa. No i czubek sisiorka Borys ma zaczerwieniony potem ![]() Stwierdziłam, że nie ma sensu nawet testować rossemannowskich czy biedronkowych, bo są niewiele tańsze (albo i droższe) od Pampersów w promocji. Pampers S&P wychodzą po 0,41zł, a Pampers ActiveBaby po 0,51zł za sztukę, a jakość nieporównywalna. Nie będę żałowała tej złotówki dziennie. *nie wyświetla mi się część zdjęć i avatarów i nie wiem, czy to za sprawą awarii wizażu, czy nowego antywira... Wyłączyłam wszystko w opcjach, ale nic to nie zminiło.
|
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pieluch, to akurat te z Rossmana wypróbowałam i są bardzo dobre. Nie wiem jak z ich jakością w PL, bo ponoć dużo rzeczy odbiega jakościowo
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Rozeznanie
|
Marciol- foty rewelka
U nas na golasa by nie przeszlo Poza tym Olo caly w skazie
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze, przeciez już nie jesz białka... i to mu nie schodzi?? to beznadziejnie... ![]() a propos sesji to lekko nie bylo w miedzy czasie rozryczala sie dwa razy i cwana nauczyla sie przewracac z brzucha na plecy, co ja ustawilam to bach na bok i na plecory... ![]() ![]() Weronisia u nas pieluchy babydream z rossmana sie nie sprawdzily, jak zdjelam to cale pupsko miala czerwone... i uzywam tylko papersow, ewentualnie huggiesow
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-01 o 16:28 |
|
|
|
|
#4578 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Fajowe, a to z tatusiem słodkie
![]() Nie wiem czemu ale zawsze mnie rozczulają dzieciaczki z tatusiami ![]() Cytat:
oświadczał mi się o 6:30 rano jak spałam, moje pierwsze pytanie brzmiało "Ale to mi się śni, prawda?" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupiłabyś sobie buty albo perfumy, każdy by wiedział o co chodzi, a nie tak kombinujesz...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-12-01 o 16:31 |
||||||
|
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ala na zdjęciach nie widać Zapomniałam napisać, że byłam w poniedziałek na wizycie kontrolnej u ginekologa (w końcu ) i wszystko ze mną ok. Pytałam o wkładkę, ale babka powiedziała mi, że musiała by wysłać mnie do koleżanki do szpitala na założenie, bo ona by nie chciała ryzykować. I w ogóle, że czasem to jest "gra nie warta świeczki", bo wkładka może zaczepić o zrost po cięciu i szast prast po macicy Zaproponowała mi tabletki i dała opakowanie Azalii "od firmy" Ale następne już na receptę będzie Także, od poniedziałku je biorę. Na razie żadnego krwawienia czy innych dolegliwości nie mam.Lecę zjeść obiad zanim Borysinka się obudzi ------------ malwina1204, na każde 30ml jest jedna miarka proszku. i tak jest z mm każdej firmy ...z tego, co mi wiadomo
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-12-01 o 16:35 |
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa zupełnie jak ja zobaczymy jak to będzie i kiedy dostanę
![]() Zuziczka rewelacja!! Pomidora ja też jestem ciekawa ![]() malwina1204 ja robie wg opakowania, i z bebika jestem zadowolona Weronisia świetna pomocnica ![]() ycnan to wina wizażu za kilka dni ma być ok, mąż też mi to tak przedstawia, że mam się cieszyć bo będę mogła spać całą noc a on np nakarmi butlą po jakimś moim ciężkim dniu, że nic mi cieknąć nie będzie, zmienię biustonosz na jakieś fajne, sex będzie z "udziałem piersi" będę mogła się czegoś mocniejszego napić itd... no ale jakoś mi mimo wszytko smutno, choć sama chciałam tylko do 4 grudnia no ale... chyba mi się nie podoba że to młody zarządził a nie ja ![]() to ja miałam powiedzieć oj dziś koniec hahahahanie wytrzymłam z cycami, odciągnełam po 8 godzinach (poprzednio o 8 rano teraz o 16) i znowu 140 z obu razem, póki co się nie poddam, jak będę z 3 razy ściągać (koło 8, 16 no i na noc koło 22) to mniej więcej dostanie 3 moje mleka ze 3 modyfikowane no i słoczek z jakimś smakiem moze nie będzie tak źle
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka luzik, przecież i tak każda z nas będzie musiała w końcu odstawić swoją pijawkę od cyca, a 4 miechy to i tak dużo
a o tych plusach to ty mi tu lepiej nic nie pisz bo kusisz Zuzi ale ten twój Olo miny trzaska, dla mnie 1 zdjęcie rewelka! no z tatusiem też niezłe |
|
|
|
#4582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Cytat:
Martucha wow ja tyle tego nie daje rady ociągać Rano jeszcze jakoś może 120 dam rade w dzień to klapa totalna i wieczorem znowu coś tam rade A ty po 8 h 140
|
||
|
|
|
#4583 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
no to ja nie wiem
A nie możesz zapytać np konsultantki laktacyjnej czy położnej, która zajmuje się problemami laktacji?- u nas w szpitalu chodziła taka panija nie jestem przeciwniczką soi. Wyczytałam tylko, że mniej więcej 1/4 dzieci skazowych ma również uczulenie na soję. A że u nas nie wiadomo dokładnie co Olę uczula, wolę nie ryzykować z nowymi produktami uważanymi za często uczulające. Przynajmniej do momentu aż dojdziemy do ładu z buźką Oleńki- potem będę wprowadzać nowe produkty, soję także- bo lubię musi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A rossmannowskie- takie sobie ('3'). Niestety teściowa nie wiedziała, że średnio mi podpasowały i kupiła dziś całą pakę, więc będziemy musiały je zużyć) Normalnie moje dziecko zachowuje się od jakiegoś tygodnia jak przykładny niemowlak i śpi w dzień- ok. 2 razy po 3 h . Nie wiem czy tak na nią działa pogoda, czy może bardziej męczy się zabawą (bawimy sie przecież więcej niż np 1 m-c temu), czy co innego??
|
||||
|
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
witam Was mamusie
![]() nie wiem cZy mnie jeszcze pamietacie ale to wszystko dlatego ze nie mam neta ale gdy tylko moge wchodze na wizaz i wiernie was podczytuje!ale niestety nie dam rady nadrobic wszystkiego śliczne te wasze bobaski ja tez wam sie pochwale moja kruszynka Mpik-pisalas ze dajesz mleko Nan, ja tez mojej Pati dawalam to mleko i miala takie zielone do tego śmierdzące kupki!myslalam ze cos jej dolega bo do tego dochodza okropne bąki ktore sprawiaja jej ból i przez to pręży sie i placze ale od jakiegos czasu daje jej Bebiko i kupki zaczely robic sie zółte wiec chyba cos w tym jest ze Nan ma duzo zelaza i takie sa po nim kupki,albo po prostu dziecko tego mleka nie toleruje!takze ja Nan odstawiam!niestety problem baków jest nadal podawalam espumisan ktory niewiele pomogl niektore z Was pisaly o tym ze macie balagan itp.ja to doskonale rozumiem wiem ze przy takim malenstwie ktore do tego bywa marudne nie da sie nic zrobic.ja mam o tyle gorzej ze mieszkam z siostra tż-a (ze wzgledow finansowych)i juz wogole zalamuje rece jak widze ze sie krzywi i za przeproszeniem dupe obrabia ze ja nic w domu nie robie ze w lazience nie posprzatam itp normalnie szlag mnie trafia!ona nawet tak gadala i miala pretensje jak bylam w 8 mcu ciazy!no sorry!mam wazniejsze sprawy a przede wszystkim brak czasu na to zeby lazienka czy kuchnia błyszczała bo ona ma schizy na tym punkcie!(oczywiscie kiedy moge to staram sie)ale mnie nosi!nie moge na nia patrzec i za jakie grzechy mnie to spotkalo ze musze z nia mieszkac i jej rozdartymi dzieciakami wrrr dobrze miec was mozna sie wygadac! ![]() a to moja Patrysia
|
|
#4585 | |||||
|
Rozeznanie
|
gabisun, Klarissa, IlonaN2, martucha84, Pomidora, ycnan dziękuję za miłe słowa w kierunku mojego synka!
gabisun, sam jeszcze nie łapie, ale mamuśka wpakowała mu w rączkę i trochę nią pomachał, więc to uwieczniłam ![]() A zdjęcia robię tak samo "piękne" jak Ty Klarissa, zapewne nie masz takiego bałaganu jak ja. Niedługo brudem zarosnę jak się nie wezmę w końcu za robotę... A zapytam przy okazji - dostałaś pieniążki z ZUSu? Zuziczka, niestety nie lubię spędzać czasu na kibelku, jakoś mi tam niewygodnie Ale dziękuję za pomysł Olo jest taki cudny i wcale nie widać, że z niego taki wyjec jak nam tu opisujesz martucha84, wiem, że kiedyś będzie dobrze - tylko kiedy? ![]() Cytat:
wolę unikać swojego odbicia w lustrze, bo sama siebie mogę się wystraszyć Od soboty będzie na urlopie, więc będzie koniec opierdzielania się! Teraz ja będę siedzieć przed tv, a na jego głowie będą wszystkie obowiązki domowe! O! Cytat:
Cytat:
![]() Sesyjka świetna! Te Nadiowe zmarszczone czółko jest rewelacyjne! Cytat:
![]() Franek od wyjścia ze szpitala przybrał już 2kg ważyliśmy Go wczoraj, a w piątek będzie miał dopiero 7 tygodni!Cytat:
Pomocnica pierwsza klasa!
|
|
#4586 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrze?niowo-pa?dziernikowe mamy - ze wszystkim sobie ?wietnie rad? damy :
Zuzi olo cudny
Cytat:
jeżu ja na pierwszy rzut oka pomyślałam,ze coś uodparniającego sobie kupiłaś Cytat:
Cytat:
Macie jakieś fajne pomysły?
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrze?niowo-pa?dziernikowe mamy - ze wszystkim sobie ?wietnie rad? damy :
Coś mi ten wizaż okropnie zamula. Nie che się ładować itp. To chyba znak, że na dziś wystarczy
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-12-01 o 18:08 |
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Cellaris z takimi maluchami nie da się chyba zbyt wiele zrobić.
Przynajmniej ja nie mam pojęcia co robić z takim maluchem. Mój Pascalek leży w leżaczku i przygląda się wiszącym nad nim zabawkami, albo leży w hustawce, and nim się kręci karulezla ze zwierzątkami i odgłosami, albo leży w łózeczku i tam jest inna karuzelka. Nosze go i pokazuję nasze mieszkanie i opowiadam co i jak ![]() Masuję go. Leżeć na brzuszku też za bardzo nie lubi, bo nic nie widzi, to chyba dlatego, a więc po paru minuatach się wkurza. Najbardziej lubi jak się z nim łazi po mieszkaniu
|
|
|
|
#4589 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za wyjaśnienie i gratuluję zakupu!Cytat:
Zuza, Olo słodziutki! Trzecia fotka do schrupania, a druga podobna do mojej (wstawię na dole). Cytat:
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu babci. Niestety, rak wątroby to kwestia tygodni, czasem dni... Trzymaj sie kochana, wiem jak ci cieżko - kilka osób na raka straciłam... Cytat:
![]() A twoja reakcja Cytat:
![]() Cytat:
A seks z udziałem piersi jest... pod prysznicem ![]() Cytat:
A u mnie pogoda i to, ze dziś grudzień zaowocowało słuchaniem świątecznych piosenek w wykonaniu Diany Krall Uwielbiam Święta!!!!
Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-12-01 o 18:10 |
|||||||||
|
|
|
#4590 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A tak wogóle ślicznych maz chłopaków BTW....ty pisałaś o Nabuko? Jak wizażu nie było dogrzebałam się do jej bloga (zupełnie przez przypadek) daje po serduchu strasznie.....wyłam jk bóbr przez pół godziny....szkoda,że już go nie aktualizuje....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

A zielone kupki mogą utrzymywać się przez kilka dni przy zmianie mleka. A jak masz Nan to mogą być takie cały czas bo ono jest wzbogacone o żelazo i z tego co pamiętam to jak sprawdzałam to ma najwięcej Fe z wszystkich mm więc jak mała nie pręży się, nie płacze, nie ma zaparć ani biegunek to jest ok.
bo sie zastanawiam. Jak bede np chciala juz nie karmic piersia to co sie robi zeby nie miec mleka. Bo mnie to zastanawia...... Bo ja np jak nie daje przez jedno karmienie, albo w nocy spi mi maly 8 godzin to mam piersi jak balony i do tego mleko samo cieknie.

tzn. nie rozciąga się nóżek,

Zaproponowała mi tabletki i dała opakowanie Azalii "od firmy"
a o tych plusach to ty mi tu lepiej nic nie pisz bo kusisz
A nie możesz zapytać np konsultantki laktacyjnej czy położnej, która zajmuje się problemami laktacji?- u nas w szpitalu chodziła taka pani
ale to wszystko dlatego ze nie mam neta