|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
dziewczyny powiem Wam ze jak chodzilam do LO to kolezanka w klasie miala wlosy mega krecone..nawet owca na nia mowili...lok na loku, takie spiralki
teraz jak ja zobaczylam po kilku latkach, wlosy sciela, i praktycznie nie ma nawet fali
|
#28712 |
|
Raczkowanie
|
kropcia a jak czesto myjesz wlosy? z tego co pokazalas ile wypada ci wlosow to mi conajmniej 2 razy wiecej ale myje co 4 dni... i nie wiem czy tez nie powinnam sie zaczac martwic...
|
#28713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze swojej strony nie polecam - mi bardzo wysuszyła włosy . w dodatku wypadały ![]() bardzo dobry jest balsam koloryzujący z henną venita - praktycznie to dziala jak odzywka , mam też dobre wspomnienia po szamponetce marion - niestety środki te szybko sie spłukują z włosów , jak dla mnie to albo piękne kręcony włosy albo farby i już wybrałam , nie farbuje prawie wcale czasem odświeżę szamponetką kolor też mam problem z hormonami - na całe szczęsice nie duzy i na razie włosy bardzo gęste , fryzjerzy wręcz narzekali że zbyt gęste (no bo sobie z nimi nie radzili )
|
|
#28714 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam pytanie... bo chcę się zafarbować na kasztan/mahoń w najbliższym tygodniu...i zastanawiam się czy iść do fryzjera, czy zafarbować w domu...Nie mam z tym doświadczenia i nie chcę sobie zniszczyć włosów. Boję się też że moje kręciołki się rozprostują
Czy faktycznie farbowanie w salonie mniej niszczy?
|
|
|
|
#28715 |
|
Wtajemniczenie
|
Nolley
Wszystko zalezy od tego czy beda farbowane szamponem koloryzującym bądź farba bez amoniaku i jakiej firmy i kazdy wlos jest inny i inaczej farba sie przyjmuje
|
|
|
|
#28716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.kolor taki jak na palecie bez rozczarowań 2.nie farbują skóry 3.łagodniejsze dła włosów niż drogeryjne Jeśli potrafisz zafarbować włosy sama proponuję kupno profesjonalnej farby do włosów w hurtowni fryzjerskiej bądź sklepie internetowym, jedynym mankamentem jest to że oddzielnie musisz kupic aktywator, polecam tej samej firmy - i zafarbowanie włosów samemu w domu
|
|
#28717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele z nas chyba zaczęło od kuchennych: są w domu i już nie trzeba ich szukać. Oliwa z oliwek, olej z pestek winogron w szkle są OK, jak coś innego znajdziesz to pytaj tu albo w wątku olejowym Niestety zmywają się średnio.Z kupnych mam migdałowy i masło shea z Mypy A po rycynie akurat miałam okropne |
|
|
|
|
#28718 |
|
Raczkowanie
|
kiedys prowizorycznie uzywałam olejku rycynowego ale jakos nie dzialalo na mnie-moze dlatego ze amatorsko to robiłam albo dłuzej powinnam czekac na rezultaty
wlasnie tak myslalam o tym kokosie-strasznie mnie kusi, tyle dobrych opinii o nim
|
#28719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28720 |
|
Przyczajenie
|
Kalendarz adwentowy
Drogie Zakręcone!
Team zakręconych forumowiczek przygotował specjalnie dla Was adwentowy kalendarz. Od dziś codziennie przez 24 dni będziemy zamieszczać na tym blogu krotkie wpisy o tematyce włosowej - ciekawostki, zabawne historie, wspominki. Pierwszy wpis juz jest ![]() Mamy nadzieję, że kalendarz się Wam spodoba. Zapraszamy do wspólnej zabawy! |
|
|
|
#28721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do farby wyglada fajnie, sama bym sprobowala, jaki masz do niej dostep? tu w Polsce? co do wysuszania to zalezy od stanu wlosow, ziola maja to do siebie ze lekko wysuszaja i dlatego zawsze jak nakladalam maske z eclipty (proszku) to mieszalam najpierw z odrobina wody a potem z odzywka jednak wydaje mi sie ze ta farba naprawde wyglada dobrze Cytat:
niezaleznie czy zrobisz to sama czy u fryzjera, po farbowaniu koniecznie maska nawilzajaca aby zniwelowac skutki farbowania
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-12-01 o 21:39 |
||
|
|
|
#28722 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie o takim wynalazku który chyba sobie stworzę.
Kupić aloes w aptece , i do takiej buteleczki z psikaczem trochę go wlać, dodać trochę rozpuszczonego oleju kokosowego? Może się znacie czy coś to mi podpowiecie. Kropciu....ja po moich szaleństwach z rozjaśniaczem<zmoro idź i nie wracaj> też miałem problem z wypadającymi już się bałem że łysieje czy coś bo farbowanie na czarno potem rozjaśnianie i znowu farbowanie + prostowanie....ach szkoda mówić. Mi ustało gdzieś po 1,5 jak ściąłem co miałem może cm grzywkę...teraz zdarza się jakieś 10 czy coś ale to norma... Nie załamuj się dziewczyny mogą mieć rację z tą pokrzywą i da rezultaty. Wierzę że ci się uda i będziesz miała długaśnie lokaski...!!! Ja chce mieć takie to ramion ale to chyba mi potrwa z 2 lata......ach czekam i czekam
|
#28723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#28724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#28725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- oliva z oliwek - kilka kropel ulubionego olejku - wymieszac i napelnic pojemnik ze spryskiwaczem (ale takim ktory da rade pryskac oliwa) Wedlug Lorraine ta mikstura dodaje polysku i eliminuje frizz jednak najlepiej nadaje sie do mocnego skretu typu Corkscrew i do suchych Botticielli lokow. Ona sama podobno uzywa tego co kilka dni. Spryskiwac nalezy wlosy suche gdy chce sie je odswiezyc lub nawilzyc. Polecane oleje do tej mikstury: - oliwa - canola - kazdy rodzaj orzechowych olejow (dokladnie nut oils) Problem z olejem kokosowym jest taki ze w zimnie ma postac stala, jesli chcesz uzyc oleju kokosowego to niestety musi to byc rafinowany, on ma stale postac ciekla
|
|
#28726 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Rybiorku, właśnie znalazłem sobie na tym forum o psikadłach o psikadle z olejem jojoba aloesem i wodą, ale na razie nie będę kombinował muszę się ogarnąć.
Ps. żel lniany u mnie zrobił efekt braku total objętości, albo inaczej zrobił dużo cienkich loczków, które nawet po ugniataniu rękami i arafatką były takie dziwnie suche... czyli któraś z wam miała rację, a że wypowiedziałem chwilową wojnę Pantine to wróciłem do nivea Curls tylko ten za to mocno obciąża ale powoli uczę się go stosować. Szukam również ten len i coś tam tą odżywkę bez spłukiwania ale mój plan lekcji nie daje mi się jak poruszać po mieście kończąc o 16 codzienni prawie.... PS2 zrobiła mi się piękna spirala z tyłu głowy po jednej stronie śmiesznie to wygląda, taki totalny korkociąg.
|
#28727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie do odświeżania najlepiej sprawdza się zwykła woda rozpylona na włosy plus (czasami) odrobina stylizatora, natomiast nie przepadają za większością żeli - efekt suchych włosów. Jeśli na 2 dzień czuje że włosy są suche spryskuje je ,,Jantarem+woda+Joanna b/s,,. Z produktów używanych na forum przez wizażanki najlepiej sprawdził się u mnie Nivea krem do loków. Jestem bardzo zadowolona bo już ponad tydzień włosy bez puchu![]() ........Nothing Else Matters - bardzo lubię
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-12-01 o 22:47 |
|
|
|
|
#28728 |
|
Zakorzenienie
|
Gagz - co włos to metoda, u mnie na drugi dzień sprawdza się odrobina odżywki b/s nałożona mokrymi rękami (mam suche i sztywne włosy).
Arafatka do ręcznikowania ci się sprawdza czy używasz z braku laku? heh skoro muzycznie... Nightwish z Tarją czy z Anette? Kochane a macie jakiś patent na odżywkę Garniera Avocado ale inaczej? Podrażnia mi łeb bo za mocno pachnie (ha ha :/) więc jako odżywka i maska w normalny sposób odpada, a chciałabym jej poużywać zanim zakwitnie. |
|
|
|
#28729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z Tarją! Rozumiem, że mieli swoje powody, ale Tarja ma wspaniały głos. Widziałam na YT ich wersję części "Upiora w Operze" live, po prostu ciarki przechodzą (z Tarją)! Z Anette lubię tylko jedną piosenkę - Meadows of Heaven. Ale ja w ogóle ciężko się adaptuję do zmian takich, dla mnie Bondem jest Pierce, a nowej Mumii nie chcę oglądać, bo nie ma w niej Rachel Weisz
|
|
|
|
|
#28730 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Wracam po długiej przerwie. Do powrotu "zmobilizował" mnie post Kropci... Słonko- piszę z Tobą na PW o tym wypadaniu, ale...ale jakby mi tyle wypadało, co Tobie to bym sie chyba cieszyła jak głupia ![]() Myję włosy razy w tyg. i wypada mi ich ok. razy więcej ![]() Myśleliśmy z TŻtem, że to przez długość...ostatnimi czasy niesamowicie urosły...ale co z tego? Ty masz podobną długość do mnie i wypada Ci ich o wiele mniej ![]() Kurczę...zdołowałam się jeszcze bardziej ![]() Zastanawia mnie czy jeszcze jest coś w stanie mi pomóc? Moze zacznę stosować maskę z drożdży przed myciem, jak poradziła Rybiorek? Płukankę z pokrzywy czy skrzypu dołączę już od następnego mycia koniecznie... Może coś mnie jeszcze poratuje ![]() Bo mi sie wydaje, ze one całe się przerzedziły...u nasady też ![]() Moze przesadzam, ale jak ostatnio TŻ wszedł do łazienki i zobaczył jak wygląda koszyczek odpływu to aż sam powiedział, ze trzeba coś z tym zrobic, bo to za dużo ![]() Kurczę...tak o nie dbam już przeszło od roku a one mi takie figle płatają, no ![]() Jestem załamana...
|
#28731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sliczne wlosy moje dzis gorzej,musialam podpiac wsuwkami zeby jakos wygladaly,wszystkie stylizatory strasznie mi obciazaja wlosy hm ![]() moze zmiana przyzwyczajen im szkodzi poki co,potrzebuja czasu zeby sie przystosowac? |
|
|
|
|
#28732 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedno opakowanie słabo ''złapało'' moje włosy a mam 5 cm za ramiona, gęste. Zużywam 1,5 opakowania na raz. Zniszczenie tylko na wierzchniej warstwie, więc nie wiem, czy to wina Castingu. Cytat:
Ja przez pół roku zmagałam się z podobnym wypadaniem, aż w końcu udałam się do trychologa. Zapłaciłam 200 zł za wizytę , w której skład wchodziła analiza pierwiastkowa włosa. U mnie wyszedł znaczny niedobór żelaza i kilku innych pierwiastków. Zrobiłam też badania hormonalne zlecone przez ginekologa endokrynologa, ale te wyszły ok. Przerażające, że w Polsce dermatolodzy tak bagatelizują problem wypadania i leczą wypadanie od zewnątrz, podczas gdy problem często twki wewnątrz organizmu.
37 cm of 3c/M/ iii Edytowane przez Lil Bon Bon Czas edycji: 2010-12-02 o 10:16 |
||
|
|
|
#28733 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny polozylam na noc olej kokosowy, i lekko sie zawiodlam..dzis mam wlosy jakby sztywne i sianowate
![]() moze zrobilam cos nie tak...jak trzymalalm oliwe z oliwek 30minut efekt byl o niebo lepszy
|
#28734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile z nas naprawdę ufa fryzjerom? Myślicie, że to co oni zrobią z naszymi włosami jest lepsze dla włosów nić to, co my robimy*? Wierzycie, że fryzjer zadba o to, żeby włosy nie były wysuszone i zniszczone przez farbowanie? Nie wspominając o tym, że fryzjerzy też się mylą i śmiem twierdzić, że szybciej fryzjer nam spali włosy (źle dobierze składniki farby) niż my same sobie to zrobimy (farbą sklepową) ![]() *Kupując farby sklepowe przynajmniej możemy sprawdzić skład, a nigdy do końca nie wiemy, co fryzjer kładzie na włosy. Może powiedzieć, że np. farba nie ma amoniaku, a co rzeczywiście położy, tego nie sprawdzisz. Cytat:
![]() Ile "profesjonalnych" kosmetyków ze słabym składem przewinęło się przez to forum? Lepszym rozwiązaniem jest sprawdzenie składów różnych kosmetyków i na tej podstawie ocenianie, które mniej szkody mogą wyrządzić włosom, bez względu na to, czy mają określenie "profesjonalne". (przykładowy temat o "profesjonalnych" farbach) Radziłabym raczej farbowanie naturalnymi składnikami (henna itp.) lub farbą bez amoniaku, dostępną w sklepie (np. Joanna). |
||
|
|
|
#28735 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co nie znaczy, że w ogóle olejowanie Ci nie służy - popróbuj z innymi olejami (oliwa z oliwek też jest świetna). ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#28736 |
|
Wtajemniczenie
|
Volyova nie zrezygnuje tak latwo z tego kokoska
moze cos nie tak zrobilam, byc moze za dlugi czas 8 godzin jak dla moich wlosow... ale plusem jest swietne rozprowadzanie go na wlosach...jest taki jedwabisty w dotyku, nie splywa tak jak oliwa
|
#28737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio zaczęłam mniej intensywnie masować skalp, bo mam wrażenie, że mocny masaż nasila to zjawisko ![]() I ciepła woda - nie wiem, czy też to zaobserwowałyście?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#28738 | |||
|
Zadomowienie
|
Indios bardzo mi smutno jak usłyszałam o Twoich problemach
Osobiście nigdy nie miałam aż tak dużego problemu z wypadaniem więc doświadczenia nie mam w tej kwestii. Jednak tak jak mówią dziewczyny: -badanie włosa i skóry głowy -płukanki,maseczki - ogólnie mówiąc naturalne sposoby -badanie hormonalne -wizyta u dobrego dermatologa ... coś musi Ci pomoc ! Jestem tego pewna że uda Ci się zastopować tę sytuację ![]() I ciekawa jestem jak długie już są Twoje włoski siostro Cytat:
Cytat:
Podoba mi się Twoja determinacja ![]() Możliwe że dla Twoich włosów cała noc to był zbyt długi "romans z kokosem " ![]() Taaak,i wszystko zawsze odśnieżone na czas Cytat:
Nie twierdzę że dobrzy fryzjerzy nie istnieją.Wczoraj natrafiłam na artykuł a Polskim fryzjerze który jest Mistrzem Świata we fryzjerstwie i ma ok 100 różnych medali i nagród .Jednak spotkanie dobrego fryzjera, który patrzy na osobę siedzącą na fotelu całościowo i dba zdrowie jej włosów a nie tylko wygląd jest często trochę jak gra na loterii Wczoraj namówiłam siostrę,i "pomogłam jej" umyc włosy ![]() Jako maska Garnier awokado,potem Naturia z lnem, ściereczka z mikrofibry, żel zmieszany z balsamem nivea, podpięcie żabkami u nasady, na końcówki kokos i po wyschnięciu efekt taki: Stwierdzam że o wiele łatwiej jest się zajmować czyimiś włosami niż własnymi - ma się lepszy widok na całość fryzury,czyli kształt i kondycję
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-12-02 o 11:22 |
|||
|
|
|
#28739 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
blogerka pisze o tym, że suszenie/prostowanie mokrych włosów prowadzi do zagotowania się wody we włosie i niszczenia jego struktury (jest nawet zdjęcie obrazujące co się dzieje z włosem) jak sobie pomyślę, że kiedyś gdy prostowałam byłam przekonana, że najlepiej jak z włosów unosi się para przy prostowaniu aby temu zapobiegać nalepiej suszyć na powietrzu (no jasne), a jeżeli to niemożliwe, to przynajmniej obsuszyć włosy wcześniej ręcznikiem, żeby nie były ociekające wodą im mniej wody tym lepiej i lepiej aby włosy były jak najbardziej oddalone od dyszy suszarki, a nawiew był zimny lub lekko ciepły Cytat:
Myję włosy wieczorem, nie stylizuję (jak nałożę żel, to mam na głowie po spaniu dużo większy bałagan), schną sobie same, a rano tylko odświeżam (ostatnio przeciągam po włosach na sucho rękami z odżywką b/s). Może nie jest super kręcono, ale poprawnie, można się ludziom pokazać na oczy. Przy tym wietrze i chodzeniu w kapturze i tak bym nie wyglądała lepiej, co bym tam z głową nie zrobiła, he he
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-12-02 o 11:36 |
||
|
|
|
#28740 |
|
Zadomowienie
|
Dodam jeszcze że wczoraj postanowiłam użyc czegoś nowego, i wprowadzic więcej protein
![]() Użyłam zapomnianego przeze mnie Younga różowego i odżywki Cien (ostatnio przed wakacjami ich używałam)do OMO. A na koniec płukania zrobiłam płukankę z sokiem z aloesu i od razu widac różnicę
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

Czy faktycznie farbowanie w salonie mniej niszczy?

.