|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
A co do sera i jogurtu, to chyba nie myślałaś, że skoro non stop ryczy, to poi serze nagle przestanie? Ja na twoim miejscu zastosowałabym dietę eliminacyjną, czyli odstawiasz wszystko i zaczynasz od kanapki z chudą wędlinką, rosołku i innych drobiowych rzeczy. Jak po ok. 5 dniach nadal będzie wszystko OK, to wprowadzasz 1 nowy produkt i czekasz znowu 5 dni na reakcję, potem wprowadzasz kolejny produkt i tak dalej. Pamiętaj, że dziecko reaguje na dany posiłek nieraz nawet po tygodniu, gdy my już zapomnialyśmy co jadłyśmy ![]() No ale jeśli to typowe kolki, to ... na to nie ma lekarstwa Cytat:
Cytat:
Ale '2' też już używaliśmy, są troszkę duże na niego.2. Nie. Maksymalnie 2 razy w tygodniu. 3 Daję wit. D, a witaminę K dostał tylko 2 razy u lekarza. 4. Brałam witaminy dla ciężarnych całą ciążę i teraz też zamierzam brać. 5. Ja używam Lenor Sensitive. |
|||
|
|
|
#1022 |
|
Dragonfly
|
ja do kapieli uzywam oleju z pestek winogron(i moge naprawde polecic
sama uzywam do demakijazu oczu i zamiast oliwki),uczulen zadnych nie bylo a skora mieciutka i zadbana..miala takie suche placki po porodzie z luszczaca skorka i to jej ladnie zeszlo![]() Jesli chodzi o pieluchy,to pampers newborn juz sa za male,kupilam pieluchy dada z biedronki te najmniejsze i wlasnie je testuje wielka kupe przepuscily nogawka,ale takie cos to nie wiem czy jakas pielucha by zatrzymalaAle piecucha urodzilam ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- nie lubie tej piosenkarki ale ta kolysanka szalenie mi sie podoba,"wwiercila mi sie w mozg dzis" ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Fk-da...eature=related
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. niby kąpię codziennie ale zaraz po powrocie ze szpitala nie miałam siły i raz zdarzyło nam się przespać całe popołudnie i wieczór i też jej nie wykąpałam ![]() 3. Tak daję - wit. K kazała lekarka dawać od 8 doby do końca 3 miesiąca a wit. D do końca 1 roku. 4. nie biorę 5. Nie stosuję płynu do płukania - sam proszek według mnie wystarczy. Dzięki za odpowiedzi w sprawie pępka - trochę mnie uspokoiłyście ![]() Dziś była pierwsza w miarę przespana noc bez większego marudzenia
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, meldujemy się z Tymkiem
![]() Jak ogarniemy się w nowej sytuacji, będę zaglądać częściej i pewnie coś popiszę. Tymczasem zdjęcie i buziaki dla wszystkich Cioć
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() U nas wczorajszy dzień minął juz lepiej tylko wieczorem Junior troche pomarudzil ale to przez brzuszek... Jakoś dajemy rade na tym paskudstwie-Nutramigenie i o dziwo "odpukać" mały nawet je to heh dobrze ze mu zasmakowało bo juz sie bałam ze nic z tego a nie ma wyjscia i musi to pic przez tą skaze... Wszystko bym dała zeby dziecko bylo zdrowe i moglo jesc normalne mleczko ale moj mąż jak sie okazalo tez alergik i chyba to bedziemy jesc do konca...mam nadzieje ze po jakims czasie mu to nie zbrzydnie... Kootek Co u Was słychać? Jak tam na bebilonie pepti lepiej? Jak brzuszek małego? Wczoraj musielismy z małym wyjsc na ten mruz...masakra jakas boje sie ze przez to mi cos złapie i nie bedziemy szczepić w nastepnym tygodniu...podaje mu wit C w kropelkach mam nadzieje ze go jakos uchroni przed chorubskiem jakims.... Co do pampersiaków to kupilismy jakies 2 tygodnie temu w promocji 3 paki "2" i musimy je najpierw zuzyc potem "3" bo juz powoli wyrasta mi z "2" a jeszcze 2 paki zostaly heh lepiej mi sie wydaje na zapas nie kupowac ale wszedzie byly po ponad 50zł a w auchanie sie opłacało bo byly po 39,99 ![]() no nic mam nadzieje ze zdąze zuzyc je hehKretencja GRATULACJE!!!!!! Jak sie czujesz jako nowo upieczona mama? i jak samopoczucie po CC?![]() Mroźnych dni ciąg dalszy a my znowu musimy dzis wyjsc....trzeba zrobic zakupy eh
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-12-02 o 08:52 |
|
|
|
#1026 | |
|
Dragonfly
|
ja sie chyba caly dzien bede martwic-dzis sa takie zamiecie sniezne,a tz nie ma zimowych opon i pojechal do pracy(zaklad przeniesli mu za miasto)..Jak ja sobie przypomne jaka to niebezpieczna serpentyna wiodaca srodkiem lasu to az cos mi sie robi
![]() Mala wczoraj nie miala kolek i w nocy zrobila mi chyba ze dwie wielkie kupy..nadal ucze ja zasypiac we wlasnym lozeczku,bo ja do lozka nie bede jej brac-boje sie z nia spac,a zreszta jak sie przyzwyczai do naszego lozka to potem bedzie problem z odzwyczajeniem nie moge dac sie zlamac..Wiem ze jestem okropna Wiekszosc nocki mam przespane,bo mi sie tylko dwa razy na karmienie obudzila..Ale za drugim razem najadla sie jak bak i tak mi zaczela ulewac,ze az sie przestraszylam---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
I jak po cesarce?Bylo az tak zle? trzymam kciuki za uporanie sie z pieluchami
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dla odmiany nie wyobrażam sobie w nocy kłaść małą do łóżeczka
Nad spaniem w łóżeczku pomyślimy za pół roku albo za rok
|
|
|
|
#1028 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
Lozeczko tak ustawilismy, ze mam na nia caly czas oko i ona jak sie budzi to tez moze obserwowac co mama robi(i dosc chetnie z tego korzysta jesli sie krece i sprzatam)..Choc w ciagu dnia jak ona nie spi to i tak jest przy mnie- do niej gadam,zabawiam,pokazuje rozne rzeczy,biore na rece..
|
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki widzę że coraz mniej z Was zagląda na poczekalnię to przekazuje tutaj wiadomość od Donuś-potrzebuje naszych kciuków...
SMS od Donuś: My jesteśmy nadal w szpitalu, u małej podejrzewają infekcję bakteryjną i dostaje antybiotyk no i walczymy z karmieniem... Nie myślałam że będzie tak ciężko
|
#1030 |
|
Dragonfly
|
Donus
![]() ![]()
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Donuś -
najgorsze są początki potem będzie coraz lepiej Mój tż śpi razem z nami - teraz to i tak mamy mnóstwo miejsca bo mamy łóżko 3 osobowe (chyba ma coś koło 150cm) a z Kingą spaliśmy w trójkę na malutkiej wersalce to dopiero był wyczyn |
|
|
|
#1032 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#1033 |
|
Rozeznanie
|
Donus trzymaj sie kotek kretencja piekne dzieciaczki.
my spimy we trojke nie jestem gotowa nie przespac kolejnej nocy by przeniesc do łozeczka
|
#1034 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
ja jak przenioslam ja z wozka do lozeczka to przez trzy dni zycia nie mialam
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1036 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chyba krew oznaczaja noworodkowi, jak matka ma rh ujemny. Hani nie oznaczali Cytat:
Cytat:
2. jak mąż nie pracuje do 21 to kąpiemy zawsze, Hania lubi się kapać, w sumie płakała tylko podczas pierwszej kąpieli. Powiedzmy, że jest kapana z 5 razy w tygodniu 3. tak 4. ja biorę Falvit, jak mi się przypomni ![]() 5. tylko proszek Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1037 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. młody lubi się pluskać, więc codziennie jest kąpany 3. tak daje codziennie taką kapsułkę K+D 4. biorę falvit jak mi się przypomni 5. płynu nie używam, tylko proszek Cytat:
![]() Cytat:
Mały w nocy obudził się tylko trzy razy i spał za każdym razem więcej niż trzy godziny!Od 21.30 do dzisiaj do 10.00 Jestem dzisiaj taka zadowolona i wyspana masakra! ale bombowo! Marzy mi się każda taka noc
|
|||
|
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
jeju dziewczyny zazdroszczę wam że macie czasik pisać, ja to albo zajmuję się małą albo śpię razem z nią....
śliczne są wasze dzieciątka kurczę a mi w szpitalu nic a nic nie powiedzieli ani o wit. K ani o D :/
|
|
|
|
#1039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Położna powiedziała że wystarczy co drugi dzień. A w ten dzień kiedy nie ma kąpieli to tylko obmywam ją całą wacikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie. 3. Witamin jeszcze nie daję, ale nie byliśmy jeszczeu pediatry. 4. Nie. 5. Tylko dzidziowy proszek. Dziewczyny, jaka powinna być wilgotnośc powietrza w pokoju dziecka? Zamówiłam sobie stację pogody, żeby to kontrolować, ale nie wiem jaka powinna być optymalna.... Czy dziewczynom po cc też się czasem sączyło z rany? Ja jestem tydzień po cc i w jednym miejscu zdarza się, że wypływa odrobinkę krwi z żółtawym. Byłam we wtorek na ściągnięciu szwu i lekarz powiedział, że ładnie się goi i trzeba teraz tylko wietrzyć i suszyć. No i pochwalę się, że od wyjścia ze szpitala karmię tylko piersią W szpitalu mała dostawała butlę, bo ja miałam bardzo mało pokarmu. Ale w domku się zaparłam i chyba się udało Malutka ładnie wcina i śpiocha sobie potem 3-3,5 h cycki mam cały czas miękkie, więc chyba nie miałam nawału....? Jak cisnę palcami to niewiele udaje mi się wydoić, ale skoro mała siedzi na cycu pół h i potem ślicznie śpi to chyba się najada.....?
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
aaaa przedstawiam Wam Emilkę:
|
|
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
anankee śliczna Emilka
więc chyba nie ma się co martwić a mi położne w szpitalu mówiły że dziecko powinno jeść 30 minut z cyca, skoro śpi to sie najada na pewnooooo gdyby była by głodna dałaby znać i na pewno nie miałaś nawału... gdybyś miała też odrazu byś poznała - fatalne uczucie... ja siedziałam i płakałam nad swoimi cyckami :/a kiedy z dzieckiem do pediatry pierwszy raz ?
|
|
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodam - ja siedzialam z mala na fotelu ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- sliczna ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() jak bedziesz szczepila? ja juz bylam u ortopedy z bioderkami. |
||
|
|
|
#1043 |
|
Dragonfly
|
naprawde,obudzilam sie w momencie jak zaczelo mi nie grac ze "dziecka" podniesc nie moge-w tym momencie tarmosilam tzta przy szyi-biedak prawie zawalu dostal
kiedys lunatykowalam i moze dlatego czasem robie takie dziwne rzeczy
|
|
#1044 |
|
Rozeznanie
|
Mnie przy wypisie ze szpitala powiedziano, ze do wizyta u pediatry ma być w ciągu 7-10 dni, a więc w przyszłym tygodniu.
U mnie była położna z przychodni wczoraj i ona nas umówi do doktora. Bardzo fajna kobitka, ma przyjść jeszcze 3 razy. W następny wtorek i wtedy penie powie kiedy do pediatry. My mamy jeszcze wizytę w poradni preluksacyjnej, a to w związku z tym, że mala była w brzuchu ulożona miednicowo i trzeba skontrolować stawy biodrowe. |
|
|
|
#1045 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak - daję, bo w sumie to karmię mm tylko raz dziennie
![]() My właśnie odbywamy pierwszą drzemkę w dzień. Bo wcześniej Nika podsypiała po pól godziny co chwila. I pomyślałam, że lepiej będzie, jak pośpi w dzień ze 2 godziny w ciągu No i od 15 min śpi Ja sobie nie wyobrażam spać z dzieckiem. Nawet teraz ledwo co udaje nam się znaleźć chwilę na seksik (zawsze, jak nam się uda polożyć spać Nikę). A jakbym miała ją w łóżku to już w ogóle nie byłoby okazji
|
|
|
|
#1046 |
|
Dragonfly
|
Irsin
ja co rano mam w rekach zwinieta koldre i tule do piersi,dobrze ze nikt mnie nie obserwuje w trakcie snu
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja juz nie mam sił sie meldowac
nic mi sie nie chce, mały non stop płacze, caly dzien, wyobrazcie sobie ze wczoraj plakał i stekal od8:30 do 22, jak zasnął to przespał cała noc az do 8 rano,przynajmniej w nocy po kąpaniu jest spokój, dzisiaj idziemy do lekarza, jakiegos nowego mamy, ponoc super, zobaczymy co powie, ale ja podejrzewam albo zapalenie ucha albo przez ta przepukline - bardziej stawiam na przepukline bo nie moze kupki zrobic i caly czas to wychodzi ![]() poprostu mam dość |
|
|
|
#1048 | ||
|
Dragonfly
|
Cytat:
karmienie podobno zabija libido,u mnie to problemem nie jest ale boje sie,ze tam mam wiadro po tym dlugim parciu..jakis kompleks mi sie zrobil a jak cwiczylam misnie kegla to nastepnego dnia rano okropnie zaczelo sie ze mnie lac-prawdziwy krwotok i nie wiem dlaczego---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam za was kciuki
|
|
|
|
|
#1050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malutka cudna Ja teraz dostałam skierowanie do poradnie neonatologicznej na 14 grudnia - więc mała będzie miała ponad 3 tygodnie na pierwszej kontroli, z pierwszą córką byłam dopiero na szczepieniu jak miała 6 tygodni. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

to można? mnie lekarka powiedziała ze mam jeść nabiał w sumie zjadłam wczoraj jogurt i plasterek żółtego sera - u małego bez zmian czyli ryk jak zawsze więc to chyba nie dlatego. przeraża mnie myśl że będziemy musieli czekać aż Robuś skończy 3 miesiące i kolki same przejdą - skoro nic nie pomaga

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

a jadla o 11-nie wiem czy jej odpuscic czy budzic..jeszcze chyba wielka kupe zrobila

karmienie podobno zabija libido,u mnie to problemem nie jest ale boje sie,ze tam mam wiadro po tym dlugim parciu..jakis kompleks mi sie zrobil