|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28741 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Tak pomyślałam o tym, gdy napisałaś o spływającej oliwie. Spróbuj wziąć 1 łyżkę stołową i taką ilość rozprowadzić po włosach.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#28742 |
|
Zakorzenienie
|
Amm- mógł Ci kokos nie podpasować niestety
![]() Ale aby być pewnym powinnaś go użyć jeszcze na kilka sposobów ![]() Mi np. rewelacyjnie sprawdza się jako ostatni element stylizacji i codzienny reanimator ![]() Edith- dziękuje Siostrzyczko za ciepłe słowa ![]() Niestety jest kiepsko, ale teraz się wezmę za siebie i za te kudły ![]() Tzn. wtedy kiedy będę mogła się ruszyć, bo właśnie pół godziny temu wyrwano mi ząb i trochę obolała jestem ![]() A włosy? Włosy są do łopatek Czasem krótsze jak się bardziej kręcą Na prosto za łopatki ![]() Lil Bon Bon- mi zawsze bardzo mocno wypadały włosy. W sumie różnicę zauważyłam tylko wtedy, gdy używałam Joanny Rzepy- toniku ![]() I będę musiała do niego wrócić, chcę skończyć tylko Jantara do końca, który nic mi nie daje ![]() Zobaczymy też jak się sprawdzi ta wychwalana pod niebiosa sesa
|
#28743 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Indios- ja bym spróbowała wizyty u trychologa, jeśli jest naprawdę źle. Ostatnio jeden jedyny raz zgrzeszyłam z prostownicą. Nie wiem, czy to możliwe, ale zauważyłam znaczny spadek ich nawilżenia. Nie chce mi się wierzyć, że po jednej sesji prostowania z użyciem kosmetyków ochronnych, tak się wysuszyły. Wczoraj obciachałam sama 4 cm... czyli efekt 8 miesięcy zapuszczania. Znowu wyglądam jak Kopernik
37 cm of 3c/M/ iii Edytowane przez Lil Bon Bon Czas edycji: 2010-12-02 o 12:26 |
||
|
|
|
#28744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To długie już są!ciekawe jak wyglądają Moja też sobie rosną,obecnie linię stanika pokonują.Mam jednak coraz większą ochotę zapisac się w ciągu najbliższego miesiące na podcięcie bo te jasne końce mnie irytują.Mam wrażenie że przez nie moje włosy wolniej rosną
|
|
#28745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- z mojego tekstu wynika:,,farbuj sama - farbami profesjonalnymi,, ...a ja się z tobą nie zgadzam, i mojego zdania nic nie zmieni, akurat w temacie ,,farbowania,, mam spore i wieloletnie doświadczenie. Widać po twojej wypowiedzi że nigdy nie farbowałaś farbą profesjonalną - ponieważ te farby również mają skład na opakowaniu . Niektóre nawet mają dołączone olejki chroniące skalp przed pieczeniem spowodowanym przeważnie przez wodę utlenioną.Jeśli chodzi o henne to słyszałam bardzo kontrowersyjne wypowiedzi jedni ją kochają inni nie, wiem jedno nie jest to farba dla moich kręconych włosów - po farbowaniu czuję oblepienie włosów i rozprostowanie loczków. Farby chemiczne bez amoniaku które polecasz są na bardzo średnim poziomie - są dużo lepsze. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Na mnie lepiej działa 30 min z oliwką z oliwek niż cała noc z olejem kokosowym. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
...bardzo dobrze że zrezygnowałaś, teraz jest tak zimno że pomijając odżywianie itp..można się dorobić przeziębienia
|
|
#28746 |
|
Zakorzenienie
|
czesc lokaski
musze sie zgodzic z tym ze farby profesjonalne sa lepsze od tych sklepowych te sklepowe to szajs krotkotrwaly nawet jesli pisze ze trwaly jestem przykladem ze kladac blond nie trzeba za kazdym razem malowac calych wlosow zawsze mam robiony sam odrost od kilku lat a reszta nie ruszana farbujac sie na blond sklepowa farba trzeba malowac i odrost i calosc bo kolor sie wyplukuje bardzo chwale sobie farby GOLDWELLa sa nie tylko trwale ale i odzywcze zawieraja miedzy innymi keratyne.... indios witaj ale dawno cie nie bylo....
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-12-02 o 13:15 |
|
|
|
#28747 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisywałam Kropci, że okropnie boli mnie skora głowy gdy czeszę te włosy ![]() Do tej pory wystarczało im tylko przeczesanie palcami- teraz bez grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami ani rusz ![]() A przy szyi robia mi sie takie kołtuny, że ostatnio TŻ musiał mi takiego...przyciąć przy skórze :/ Dobrze, że są długie, mają dobry skręt to czegoś takiego nie będzie widać Cytat:
![]() Jak na razie planuje zakup Rzepy Joanny, która zdziałała na moich włosach cuda ![]() Popróbuję tez z płukankami, olejkiem sesą i maską drożdżową (dzięki Rybiorek )Jeśli to nie pomoże to wtedy się przejdę- chwilowo muszę przyoszczędzic na wizytach u specjalistów. Na szczęście wędrówka po chirurgach stomatologach dziś zakończyła się sukcesem, wiec od jakichkolwiek specjalistów dam sobie na razie odpoczynek ![]() Cytat:
![]() Miałam wtedy jakieś 15 lat ![]() Jak ostatnim razem prostowałam (na studniówkę) to nie zauważyłam nic takiego...ale wtedy to mi do CG jeszcze trochu brakowało ;P Nie było źle- lekarz specjalista i wyciągnął go w całości Trwało to może z jakieś 10 minut razem ze znieczuleniem i czekaniem aż zadziała ![]() Teraz trochę boli, bo znieczulenie puszcza...Ale i tak da sie przeżyć Cytat:
Ogólnie to na codzień noszę je pod czapką, wiec trochę tracą na kształcie ![]() Ale wolę wyglądać trochę gorzej a mieć spokojne sumienie, ze końcówki są zabezpieczone ![]() Szybko urosły, bo jak to mówi mój TŻ: "Jakby mnie tak nawozili to też bym rósł jak na drożdżach" ![]() 2 razy w tyg. amla i ok 2-3 razy w tyg. Jantar ![]() Dodatkowo odżywki, maski hinduskie, masowanie skalpu etc. ![]() Myślę, ze amla i te inne zioła dały im takiego kopa ![]() Szkoda tylko, ze nadal wypadają ![]() Jakby mi się udało zahamować wypadanie i dalej rosłyby w takim tempie to byłaby rewelacja ![]() Cytat:
Do ślubu zapuszczasz? ![]() Oj to prawda...ale cóż...TŻ, szkoła, praca a w niedalekiej przyszłości awans... Wszyscy ode mnie czegoś chcą Jednak postaram się zaglądać w miarę możliwości ![]() Nie obiecuję, ze regularnie, ale będę
|
|
#28748 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() rezygnuję z loxonu ... stawiam teraz na naturę mamusia kupiła wczoraj mi kwasy omega -3 Cytat:
Cytat:
nie farbuje chemicznie od dwóch lat ;] Cytat:
|
|
#28749 |
|
Zakorzenienie
|
Ech...dziękuję
Ja też myję co 3 dni...widzę, że w poprzednim poście nie wybiło mi cyferki :/ Tzn. może nie regularnie co 3 dni, ale 2 razy w tyg. Zazwyczaj w środę bądź czwartek i niedzielę... Wiec nie jest dobrze skoro wypada mi ich o wiele więcej niż Tobie a mam troszkę krótsze...
|
#28750 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myje dwa razy w tyg
staram sie zeby wypadlo mycie na wekend i po![]() kropcia indios dziewczyny trzymam kciuki za wasze wlosy
|
|
#28751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestenm chyba nadgorliwa i zachlanna...to ile tego kokoska mialam nalozyc..mam takiego w sloiku szklanymps. zazdroszcze jak czytam ze tak zadko myjecie wloski..ja myje codziennie, jestem w nalogu za kilka dni musze zrobic jakies zakupy do wloskow..nie wiem co zakupic...bede pewno w realu badz w tesco co w tych sieciwkach byscie mi poradzily???
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-12-02 o 14:17 |
|
|
|
|
#28752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję kochana za kciuki ![]() Ammm- mi po zmianie pielęgnacji wszystko sie z włoskami uregulowało- w sensie przetłuszczanie ![]() Kiedyś myłam codziennie lub co 2 dni. A teraz? Ostatnio trafił mi się taki zwariowany tydzień, ze nie myłam...5 dni! ![]() I nic nie było widać W ostatni dzień już definitywnie nadawały się so spięcia, ale było ok ;]
|
|
#28753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#28754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe szczerze mam czasem tego dosc
|
|
#28755 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u mnie też to była bardziej kwestia psychiki niż przetłuszczania
![]() Aczkolwiek to sie wyregulowało po zmianie pielęgnacji ![]() Przez ponad pół roku myłam głowę rano, wstając ok. 4 rano żeby mogły naturalnie wyschnąć... Z czasem jednak człowiek chyba mądrzeje :P Teraz myję tylko pod wieczór kiedy juz nigdzie nie będę wychodzić i jak na razie ten system mi odpowiada ![]() Jakbym znowu miała się tak rano zrywać to chyba bym się ogoliła na łyso
|
#28756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - wydaje mi się że u ciebie problem leży w tym że nie znalazłaś dobrego odświeżacza fryzury...---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
|
#28757 |
|
Rozeznanie
|
Ja na włosy do barków biorę 1 łyżkę stołową. Rozpuszczam w mikrofali, moczę palce i partia po partii rozprowadzam po włosach na całej długości.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#28758 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz sie glowie ja sie pozbyc puchu
No i co zrobic zeby na drugi dzien moje wlosy zyly!!!
|
|
|
|
#28759 |
|
Lifthrasir
|
Dziewczyny... łączę się z Wami w bólu... tylko że mnie, tak jak Indios wypada ich znacznie więcej, powiedziałabym, że jakieś 3, 4 razy niż Tobie Kropciu...
Edytowane przez Kirima Czas edycji: 2010-12-02 o 15:41 |
|
|
|
#28760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#28761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zgadzam się z tym 1.kolory nie wychodzą wcale jak na palecie, np. farbowałam u fryzjera Majirel i jakikolwiek kolor naturalny chłodny mysi taki szary nie wiem jak go określić wychodzi jakoś rudo 2.nie farbują skóry bo fryzjerka ją omija a jak przypadkiem dotknie skóry to zaraz wyciera 3.łagodniejsze na pewno nie są, Majirel wysusza je na wiór do tego w ciągu miesiąca nie ma koloru, po 2óch tygodniach zaczyna się wypłukiwać, a siwych wcale nie łapie jakiś miesiąc temu zafarbowałam sobie włosy szamponem koloryzującym za 10zł i efekt mogę porównać do farbowania "profesjonalną" farbą u fryzjera za 220zł tydzień temu zafarbowałam sobie włosy palette intensive color creme W6 imbir i jestem mile zaskoczona-piękny kolor jak na pudełku, włosy ładnie się błyszczą, nie są przesuszone
|
|
#28762 | |
|
Zakorzenienie
|
ja używam woda przegotowana w sprayu+ odrobina stylizatora, lub jantar+woda+odżywka (zobacz wątek o psikadłach )---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
|
|
#28763 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Ja też mam bardzo przykre doświadczenia jeśli chodzi o farbowanie u fryzjera (farbowałam u różnych fryzjerów może z 5 razy). Już nigdy więcej (suche włosy, raz wręcz spalone, miałam czerwone pasemka, daaawno temu). Ale co kto lubi i co komu służy
. Farbuję tylko odrosty (Wellatonem cena około 10-12 zł) nic się nie zmywa i nie wymywa. Jestem bardzo zadowolona (farbuję ciemnym kolorem i jest on zawsze taki sam).
|
|
|
|
#28764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uważam że farbowanie w domu jest lepsze, u fryzjera nie raz miałam źle ufarbowane włosy albo nie taki jak chciałam kolor ale bywały też wizyty u fryzjera że byłam zadowolona - ale jak mam wybierac jestem za farbowaniem w domu farbami profesjonalnymi i tylko takimi,....poza tym ogromna oszczędnośc czasu.
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Paulinka675 na temat twojej farby Palette, ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196510
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-12-02 o 16:46 |
|
|
|
#28765 |
|
Zakorzenienie
|
mi zżrała włosy majirel, włosy odpadały mi po 5-10cm po farbowaniu zresztą co mi po tej farbie jeśli co miesiąc trzeba farbować całe włosy? bo spiera się okropnie
a co do palette to w tym watku są opinie ogólnie, a oni mają kilka rodzajów farb - ja kiedyś farbowałam permanent natural colors to nie byłam zadowolona a po tej nic mi się z włosami nie stało
|
#28766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heheprosze o wyjasnienie a do stylizacji piszac "psikadla" co macie na mysli??? pianke badz sprey?? bo cos nie kumam
|
|
#28767 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Psikadła
![]() Psikadło czyli coś czym psikamy włosy ![]() Tu masz fajne przepisy na psikadła. Ja lubię od czasu do czasu miodowy utrwalacz. Fajnie utrwala, tylko włosy trochę sztywne niestety. Kokosu do stylizacji używa się dosłownie kropkę. Rozcierasz w dłoniach i nakładasz na włosy. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-12-02 o 19:37 |
|
|
|
#28768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skarbnica wiedzyzaczelam czytac o tym szamponie fitomed i zainteresowaly mnie inne produkty tej firmy, podobno bardzo naturalne i fajne..juz mnie kusi zeby zamowic ![]() nie otwieraja mi sie te psikadla kurcze
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-12-02 o 18:12 |
|
|
|
|
#28770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś miałam takie grube i gęste włosy... ![]() Cytat:
![]() Ja daję jego kropelkę jako ostatni składnik stylizacji na mokro, zaraz po umyciu i codziennie reanimuję kropelką loki z rana ![]() Nic tak nie zmiękcza włosów i nie podkreśla skrętu jak właśnie kokos- coś niesamowitego
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

moze cos nie tak zrobilam, byc moze za dlugi czas 8 godzin jak dla moich wlosow... ale plusem jest swietne rozprowadzanie go na wlosach...jest taki jedwabisty w dotyku, nie splywa tak jak oliwa

czyli efekt 8 miesięcy zapuszczania. Znowu wyglądam jak Kopernik