|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, aby na usg było wszystko w porządku! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i przy okazji teściowej,która wierzy tylko dla jednego syna, a drugiego nawet nie próbuje wysłuchać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() starapanna, czadowy ten Twój cyborg! Trzymam kciuki, aby sypiał troszkę więcej w dzień i dał odpocząć mamusi aaneczka1984, a co ten Twój chłopina taki tajemniczy? Nigdy nie mogłam pojąć takich ludzi, a moja mama to taki sam typ jak Twój mąż i czasem dostaję białej gorączki jak robi z jakiejś błahej rzeczy wielką tajemnicę i jeszcze potrafi powiedzieć później, że to np. ja nie kazałam nikomu mówić Dużo zdrówka dla Patryczka! aaannnnnnaaa Za wiele się nie wypowiem, bo też mnie jakaś deprecha dopadła, ale wiem jedno, że dziewczyny są świetne i zaglądaj na forum jak najczęściej, a wtedy szybciej wrócisz do formy psychicznej! Trzecie zdjęcie Teodora po porostu wymiata! ![]() Cytat:
Cytat:
U nas taka śnieżyca, że świata nie widać. Masakra co się dzieje. Nawet na balkon nie mogę wyjść, bo musiałabym go najpierw odśnieżyć ![]() Byłam u ginekologa na wizycie kontrolnej po porodzie i wszystko jest ok, poza moją anemią (którą podejrzewałam). Dostałam żelazo i mam je zajadać. A na tymczasowy brak dzieci dostałam Azalię.
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-12-02 o 14:22 |
|||||||
|
|
|
#4682 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
|
|
|
|
|
#4683 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie to tez nie logiczne.bo wtedy wlasnie nie powinny leciec łezki z tego oka!ale tak to sie nazywa.jestem przerazona mysla ze miala by miec wbijana wilka igłe w oczko
aaannnnnnaaa-i te krople homeopatyczne pomogły?? ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- kurcze ucieło mi koncówke postu!to musze zapytac w aptece o te krople! czy ja tez moge sie wbic ze zdjęciem do kolażu?
|
|
#4684 | |||
|
Zadomowienie
|
Siku na pewno było a kto wie może i kupa
Cytat:
Teraz chyba dalej tak jest ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
A jak Ty się Tifio dziś czujesz? |
|||
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
Gabisun pierwsze zdjecie poprostu cudowne, te wielkie oczy u dzieci sa okrutnie słodkie
Paula shine no to macie hocki klocki z rodzinka TZ najlepiej tak jak pisalas urwac ta "znajomość" ale z pieniedzmi za pomoc w remoncie przesadzil Pomidora no to ten Twoj TZ to kochany człowiek, a zdjecie chłopaków cudowne, nie dziwie sie ze ulubione ![]() Ilona ale jaja, ciekawe czy pampersik z zawartością aneczka pewnie Twojego Tz krepują nowe sytuacje ja tez nie obwieszczam odrazu nowin tylko najpierw sama sie z nimi oswajam np. wiadomosc o ciazy TZ sprzedal swoim rodzicom 5 min po zrobieniu przeze mnie testu a ja swojej mamie 2 dni pozniej i to po dlugich namowach TZ, jakos wole wszystko robic na spokojnie ![]() ycnan ja chyba zawsze juz bede uzywala pampersow, wole nie kombinowac naked a Fifi ma Twoje nazwisko czy taty?? mikolajki w poniedzialek a my jestesmy w d***e nie mamy prezentow dla chrześniaków, kurde niezly wydatek nam sie szykuje bo mamy az czworo dzieci do obdarowania Wy tez kupujecie prezenty chrzesniakom??? dziewczyny zobaczcie jak czas leci rok temu zachodzilysmy w ciaze kto by powiedzial ze to tak szybko zleci
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
tifio jak sie nie tego co chcialoby sie miec to trza uzywac tego co sie ma
![]() gabi, też najabrdziej podoba mi sie pierwsze. wyslij mi wiec prosze pierwszą fotke na maila, ok? bo głupi wizaz kowersuje niektore zdjecia i niszczy ich jakość
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, w czym pierzecie ubranka dla maluchów, mój synek ma 2 miesiące i zastanawiam sie czy nie zmienic proszek z lovelli na persil, tylko nie wiem co z płynem do płukania, jaki moge używać?
Do kąpieli używam tylko płyniu z oliwaka Nivea i nic wiecej nie stosuje. Zastanawiam sie nad dołożenie żelu i szamponu 2w1. Jakich kosmetyków używacie ? |
|
|
|
#4688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a do kąpieli nivea na zmiane z emolium, szamponu specjalnego nie mam, myje główke tym w czym kąpiemy a zawsze po kąpieli całe ciałko kremuje kremem bambino
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do innych kosmetykow to ja uzywam oliwki Bambino i kremow bambino do buzi i ciala. A do pupy- Linomag, Sudocrem i niekiedy Bambino. Do kapieli mama tez emolium, ale jakos wole zelem go myc bo wydaje mi sie ze w plynie to go nie wymyje. Aha- plynow do plukania nie uzywam
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-02 o 15:09 |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kilka fotek Oli: 1- ale o co chodzi?? 2- smileeeee ![]() 3- jedna rączka, druga rączka 4-jak ja lubię spać
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- dziewczyny a czy Waszym dzieciom zmienił sie juz kolor oczu??? bo moja ma nadal niebieskie (byc moze po tatusiu bo ja mam brazowe) i ciekawa jestem czy jej takie juz zostana
|
|
#4692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ninaad super ma minke na tym 1-wszym zdjeciu. A wlasnie bo mi sie przypomnialo. My bardzo uwazamy jak kapiemy zmalego aby sie mu nie nalalo w uszka. Przez to trzymamy go (moj maz) jedna reka pod glowke a druga pod pupe. Ale znowu przez to nie lezy w wodzie. Jak wy kapiecie aby dziecko bylo bardziej zanuzone?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-12-02 o 15:26 |
|
|
|
|
#4693 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
AMELKA - ma dzisiaj miesiac ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- ninaad,starapanna,aannaaświetne zdjęcia! dzieciaczki słodziutkie Edytowane przez malwina1204 Czas edycji: 2010-12-02 o 15:33 |
||
|
|
|
#4694 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej jeszcze jak w zasięgu mego wzroku nie ma Tżta...Cytat:
Chrześniaczkę mam na szczęście jedną i w sumie dla niej też nic nie mam, może jutro gdzieś wyskoczę kupić jakąś niedrogą zabawkę - tak symbolicznie. A kupię ją tylko dlatego, że widzimy się bardzo często i mamy świetny kontakt. Jej mama jest chrzestną Franka i wiem, że coś dla niego ma, więc byłoby mi głupio gdybym ja nic nie miała dla jej córki, która ma dopiero 15 miesięcy.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4695 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
![]() Moja córcia ma kolejny już 3 dzień niesamowitej senności. Wstała na jedzonko o 8-ej, zjadła i spała do 11:30. Godzina zabawy z mamą i o 12:30 zasnęła po raz kolejny i wstała na karmienie o 14:30 wow. Nie jest to taki twardy sen, bo co akiś czas otwiera oko, patrzy czy jestem, kręci ię i usypia znowu (sama). Teraz leżała na macie ok. 20 minut a ja robiłam obiad. Zaczęła marudzić więc przełożyłam ją do leżaczka i gada sobie z żyrandolem normalnie jakby nie było dziecka. Ona od kilku tygodni nie spała w dzień prawie wcale! Mam się martwić? Pogoda maskara- zawieja i śnieg od rana, więc znowu nie było spacerku. Cytat:
Od 3 dni podaję Bobotic i chyba jest lepiej. Cytat:
![]() I moja też wydaje takie dźwięki przy smoku i jedzeniu jak jest obrażona. Dokładnie mina w podkówkę i "IJO, IJO, IJO, IJO" ![]() Fajnie ![]() Dla mnie oświadczyny nie były zaskoczeniem. TŻ tak dziwnie się zachowywał przez kilka dni przez, że od razu wiedziałam o co chodzi i co się "święci". Choć sam moment mnie zaskoczył i były kwiaty i "kolanka". Cytat:
No w końcu! Synuś super Trzymam kciuki żeby jak najszybciej był grzeczny.Ten Twój mąż to troszkę "dzikus" hehe ślub chciał ukryć? A to nie było gości i wesela? Biedny Patryczek. Przekaż mu buziaczka od cioci Witaj ponownie. Zaglądaj tu bo z nami łatwiej przetrwać złe chwile. Każda z nas ma gorsze dni. Jak zwykle słodziak Cytat:
i później szukać (i w koszu znaleźć) m.in. 2 razy kapturek do jedzenia.
|
|
#4696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4697 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
my po rehabilitacji,
jesteśmy z Wojtasem zauroczeni ośrodkiem, super ciepła atmosfera, naszą rehabilitantką została ta pani co nas przyjmowała, czyli młoda ambitna dziewczyna, puściła muzyczkę dla dzieci - co śmieszne identyczną puszczamy Patowi - lovely baby no i ćwiczyła z Patem, nie pozwoliła nam kręcić filmików, bo rodzice często nie mają wprawy i mogą narobić więcej szkody niż pożytku więc zrozumiałam taki argument, ale pokazała jak go mamy nosić i jak się z nim bawić, a ze lubi leżeć na plecach i brzuchy to mamy 2 fajne zabawy z nim które mu pomagają, resztę mówiła że będzie robić ona, a że pat nie znosi leżenia na boku przez te napięcie w barkach to się darł gdy ćwiczyła z nim właśnie w tej pozycji, więc my mamy go tylko tak układać choć na 2 minutki dziennie, żeby się przyzwyczajał i ćwiczyłteraz będziemy pracować nad rozluźnieniem mięśni barków i linią środkową no i zajęcia będziemy mieli minimum raz w tygodni aczkolwiek ona zrobi tak żeby czasem było częściej np jak jakaś wizyta wypadnie (to będzie dzień wcześniej pytać się czy chcemy wskoczyć), teraz mamy w mikołaja czyli już w poniedziałek, no i będziemy tam chodzić, aż do czasu gdy Patryk samodzielnie i sprawnie będzie chodził czyli mówiłą że gdzieś koło 12 mce się porzegnamy... bo ona swoich podopiecznym nie puszcza dopóki nieprzejdą przez najważniejsze etapy rozwoju, no chyba że Pat szybko wszytko nadrobi itd to koło 10-12 ale mówiła że im więcej tym lepiej, bo póki co to dla niego męczące jest itd bo nie ma ani kondycji no i go boli, ale jak się przyzwyczai, mięśnie puszczą to będzie to traktował jak zabawę,jesteśmy bardzo zadowoleni z tego że ona go ma bo babka naprawdę rewelacyjna więc teraz w poniedziałek mamy wycieczkę na 13.30 rehabilitacja, na 15 usg głowy, w tym samym mieście, więc godzinę będziemy się szwędać no ale ![]() aaaaa umówiłam psychologa na przyszły piątek bo pani dziś nie było już no ale dobre i to więc w przyszłym tygodniu wszytko już będziemy wiedzieć, czy to tylko mięśnie czy coś jeszcze, aczkolwiek mam nadzieję że tylko mięśnie bo pod koniec zajęć tak się Patowi spodobała pani robiąca dziwne miny do niego że się zaczął śmiać aż dostał czkawki ![]() ale się nie dziwie bo mąż też określił panią mianem słodkiej czarnulki.... ![]() no więc zaprzyjaźniamy się z panią Dagmarą i ośrodkiem na dłużej ale bynajmniej będę wiedzieć jak mu idą te wszystkie etapy itd ![]() to się rozpisałam ![]() idę was nadrobić ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
bo od tego tu jesteśmy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ze stronki skorzystam dziękuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratulujemy
|
|
|
#4698 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ej ja nie niebieska ja żółto-zielono-czarna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olka- fajna lasencja Moze ja skumamy z moim Olkiem? Te same pryszczate buziaki maja ![]() Ilona- historia z pampkiem wymiata Martucha- super ze osrodek fajny Robie album dla Olka wywolalam zdjecia i powklejalam. Teraz bede wywolywac i dodawac na bierzacoDodalam jego opaske z raczki, kartke z inkubatora i kartki z gratulacjami A wszystko dlatego, ze moj Wyjec zasnal wreszcie po poludniu |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Wtajemniczenie
|
waniliaania, elenka1, malwina1204, tifio, szczęśliwa, martucha, zuziczka
TŻ przytrzymuje Oli główkę nad wodą. Ale i tak zawsze ma zalane uszy, bo lubi wierzgać. Staram się tylko aby jej nie przekręcać główki zanim nie wytrę tego zamoczonego ucha Cytat:
martucha super, że jesteście zadowoleni z rehabilitacji. 3mam kciuki, żeby po wizycie u psychologa i usg potwierdziło się, że dziecię zdrowe tylko trzeba mu mięśnie rozruszać no wiesz- wypraszam sobie tę pryszczatą buźkę - od 2 dni Ola ma śliczny pyszczek (i w związku z tym dzisiaj będzie eksperyment-serek wiejski-zobaczymy czy jutro obudzi się mocno zapryszczała czy może jednak nie).A Olcia już ma zaklepanego chłopa )i jeszcze jedno zdjęcie (wyszło nieostre ale nie chcę robić powtórki, bo się jeszcze obudzi)- sprzed 10 min- tak często śpi moja księżniczka- oczywiście pod moją kontrolą, żeby mi się dziecko nie udusiło |
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zadomowienie
|
aaannnnnnaaa, cudowny dzieciaczek
![]() gabisun, bardzo ładne zdjęcia ![]() ...Nadal nie kupiłam baterii do aparatu ![]() IlonaN2, śmieszne to czy nie, ale mam nadzieję, że pralka przeżyje przygodę z pieluszką. calabria, Boryskowi w pierwszych tygodniach ropiało oczko i łzawiło, ale pomogło samo przemywanie herbatą przez kilka dni. ninaad, Ola wygląda super ![]() elenka1, wydaje mi się, że kolor oczu Boryska zrobił się lekko piwny, ale to też zależy od światła. ![]() Superwaniliaania2009, my też się męczyliśmy z kąpaniem, aż kupiliśmy gąbkę (z początku nie byłam do niej przekonana) i teraz jest rewelacja. Dzieciaczek leży sobie wygodnie, a my go myjemy. Przy głowie, gąbka jest grubsza/wyższa, więc główka nie jest zamoczona. martucha84, super, że trafiła Wam się taka miła kobietka do rehabilitacji. Tekst Twojego męża chyba Cię nie zaskoczył Można było się spodziewać Cytat:
Moje chłopiska, już trzeci dzień z kolei, zasnęli w tym samym czasie Mąż drzemie, bo zmęczony jest po pracy, a Borys... po kupie I obydwoje "pochrapują" (Borysek ze smokiem w buzi i to dlatego).
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Rozeznanie
|
martucha84, super, że jesteście zadowoleni z rehabilitacji, rehabilitantki i ośrodka! Mam nadzieję, że Patowi szybko pomoże i będzie bardzo chętnie ćwiczył
Cytat:
Franek dostał taką księgę dziecka od urodzenia, aż do 7 roku życia i tam są miejsca na te wszystkie rzeczy, które Ty wkleiłaś do Olkowego albumu, jak również na zdjęcia i jeszcze inne pierodły... Fajna, tylko trochę z nią zachodu
|
|
#4704 | |
|
Rozeznanie
|
ninaad- to niech Ola żaluje (Foch
) ![]() Aha, robie zupe z ziemniaka, marchewki, cukini i kukurydzy z puszki i fileta z indyka- wszystko dozwolone ![]() Cytat:
![]() A dzisiejszy Album jest taki zwykly ze skorzana oprawka i takimi kartkami czarnymi z filcu cienkiego (jak kiedys byly) kiedys dostalam od TZ i przeznaczylam go dla Ola.
|
|
|
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
Byłam u dentysty i dwa kanały udrożnione 3-go znaleźć nie może
i albo muszę jechać do klinki szukać go pod mikroskopem (koszt na pewno 1000 zł a może i więcej) a nie jest powiedziane że ten kanał tam jest, bo mój dentysta mi zrobiła zdjęcia i go nie widzi, albo wypełnić go z dwoma i modlić się żeby nie bolał ALBO wyrwać i zrobić sztuczny Mam tydzień na zastanowienie A z pampkiem śmiejcie się bo ja tez to robię Pralka na razie żyję A pampers jaki czysty |
|
|
|
#4706 | |
|
Raczkowanie
|
Ycnan-zykłą herbatą przemywalas?bo ja zuzylam juz chyba pare litrów soli fizjologicznej i nic od kilku dni ropienie sie troche nasililo!ale 9-tego jedziemy na szczepienie wiec mam nadzieje ze pediatra przepisze jakies inne kropelki albo masc.
no właśnie a propos smoczków wyjmujecie je jak tylko dziecko zaśnie? u mnie najczesciej dzwięk wypadajacego smoczka oznacza ze koniec spania hehe a jak ja go probuje wyciagnąć to często się budzi.wiec zasypia z nim ja wstaje 15 razy i jak go wyplówa to wkladam spowrotem zeby zasnela.i po jakims czasie jak mocno zasnie to jej wypada ja go wtedy zabieram zeby nigdzie jej nie gniótł ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
to moze zaczniemy prać pampersy jak czysty jaka oszczędność będzie
|
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
Zuzi... tez mam taki plan, kupic wlasnie taki prawdziwy albm i zrobic odbitki w jakims duzym formacie i je tam powklejac. Przepiękna pamiątka!
Dziś koleznka mojego z pracy meza, przyszła do zakładu z 5 letnia córka. Poniewaz kobieta byla zbyt zajeta opieką nad pociecha, 5latka w ramach rozrywki postanowila napisac scenariusz jasełek. Oto jego efekt! Ja sie prawie posikałam jak to zobaczyłam. Musiałam to Wam pokazać!!!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-02 o 17:56 |
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Ilona współczuje,a który to ząb z przodu czy z tyłu??
a miałaś moze znieczulenie,bo mnie bolą od 3 dni 3 zęby na raz i chyba jutro polece do dentysty,powtórka z rozrywki rok temu to samo na śnieg mam tak wrażliwe zęby,kiedys bardzo mi się psuły na na każdym mam czarną plombę i teraz co chodze do mojego dentysty powiedział,ze bedzie mnie to bolec jak nie wymienie,ale i tak cześć pozmieniałam,ale czesc kazał zostawic,ale chyba teraz bede musiala wymienic jednak,bo jakbym tarła o sreberko normalnie,ale nie wiem czy mogę znieczulenie brać jak sie karmi piersia,bo jak m nie bola to bez znieczulenia nie dam się co do zmiany proszków ja czekam aż skończy mi się lovela i przechodze na vizir a płynów do płukania nie używam martucha to dobrze,ze miła atmosfera ![]() mszu podeśle ci jakiąś fotke na pw ok,bo nie chce publicznie dawać,a jak będzie na kolażu to i tak mojego dziecka nie rozpozna
|
#4709 |
|
Raczkowanie
|
Malwinko gratulujemy miesiąca!!!
Ycnan ciesze sie,ze karmi pomaga,bo pisałam tu o tym kilkakrotnie i myslałam,ze tylko mi sie tak wydaje a tu prosze... ![]() Paula kurcze skąd sie biora tacy ludzie!!??i to rodzina...a w sumie to czemu ja sie dziwie,najwiecej dobrego dostałam w zyciu od obcych,bo z rodzina to fakt chyba najlepiej na zdjeciu niestety... ![]() na szczescie mamusie miałam cudowną... ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Ilonalu ja piore w dzidziusiu i od niedawna daje płyn do zmiekczania coccolino(slicznie pachnie) bo nie prasuje ubranek ani pieluch i jest ok,a kąpiemy przez pierwszy mc w nivea sensitive taki z pompką a teraz takie niebieskie opakowanie tez z nivei chyba plyn i szampon w jednym i do kapieli dodajemy oliwke bambino. wiecej kosmetyków nie uzywamy.... mały zadowolony wiec ok
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
jeju dziewczyny, ale pędzicie
nie zdąże nadrabiać ![]() jak mały śpi, to pisze pracę, czasem Was podczytuję a jak nie śpi to siedzę z nim i gadamy Tifio- jeśli chodzi o matę FP to tam gdzie jest grzechotka jest taki sam dźwięk co pod nutką tyle, że krótszy, jakby wersja demo Martucha- no super, że sie podobało, ja też jestem zachwycona naszą panią rehabilitantką. Mały mimo 2 wizyt też płakał, 6.12 mamy koleją ![]() mszu- scenariusz jasełek
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

miałam się zgłosić po nie 25.11 o czym nie zostałam nigdzie poinformowana
i następna wypłata 20.12 

Najlepiej jeszcze jak w zasięgu mego wzroku nie ma Tżta...
:
klaski :