|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Witam mamusie
Ja tylko na chwilke bo padnieta jestem, jakos brak mi czasu ostatnimi czasy, wiecznie cos mam do przygotowania do pracy ze brak czasu na inne rzeczy, moze jutro uda mi sie na dluzej do was zawitac Nauke samidzielnego zasypiania odlozylam do momentu az Kamilka wyzdrowieje bo wiem ze to zwiazane jest z płaczem to chce zeby jej ten katarek calkiem przeszedl i do dziela mam nadzieje ze od poniedzialku juz bede mogla zaczac. Wszystkiego naj najlepszego dla solenizntów
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Sie nie smiej....to juz tragiczne a nie smieszne... ![]() My mamy ten kubek, maly zawsze pil z tego twardego ustnika, ale jest tez miekki... http://allegro.pl/kubek-magic-niekap...339117425.html Jak ja nawet nie pamietam juz wszystkiego... Kierownica Chicco - super, maly lubi, dzwieki ma bardzo fajne, muzyczke tez, dwa stopnie glosnosci (dla mnie to wazne... )Cymbaki z pileczkami - odlot, André bardzo szybko zalapal wrzucanie i wciskanie pileczek Bebenek muzyczny - muzyczka i kolorki ok, fajnie sie obraca, regulacja dzwieku. ale i tak jest glosny....maly wali jak najety...nie wiem czy to dobrze czy nie, bo uszy jeszcze mam, ale nie wiem jak dlugo... Kolejka na pilota Kiddieland- nie myslalam, ze sie spodoba, ale hit jest nad hity...maly biega za nia, cieszy sie, ze swieci i gra... Pianinko - maly caly czas z nim chodzi po domu naciska sobie i tanczy...naprawde jest fajne, bo ma duzo funkcji - albo odglosy zwierzat (jak sie wcisnie np.krowke to odglosy krowki sa na calej klawiaturze w roznej gamie), albo normalne pianinko, sa podklady muzyczne, mozna nagrywac, glosnosc jest regulowana, sa lekkie, ma uchwyt do przenoszenia Drewniany labirynt - jest ciekawy, wymaga troche koncentracji dziecka Drewniane puzzle - otworzylam tylko dwa i André probuje wkladac kawalki a reszte przynosi mi do opowiadania, co jest na obrazku Drewniany jamnik (albo jajnik jak kto woli ) do ciagniecia - fajny, tylko mial krotki sznureczek i musialam dac dluzszy...wiecej grzechow nie pamietam...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-12-02 o 20:53 |
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
ja wczoraj napisałam ,ze troche spokoju bez wizażu było i ...mi zaraz neta odcięło. Nie miałam cały dzień do dziś popołudniu a allegro mi cholernie było potrzebne:/ na domiar złego telefon, który mi ośliniła Polusia już całkiem mi padł, wyświetlacz czarny i musze kupić nowy. Wezme jakiś za 1 zł z mix plusaa jutro wraca mój Tz więc melduje się, że nie bedzie mnie kilka dni na wizazu bo Tz za tdzien znow leci na tydzien![]() buziaki! |
|
|
|
#2254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wlasnie tej firmy kupujemy cytrynowa bo Fifi nie lubi samej wody.Cytat:
![]() jak filip widdzi ze siedze na podlodze i pisze smsa to przychodzi otwiera buzie i zaciska na moim tel dopoki nie skoncze pisac sms. powinam sie udac do jakiegos lekarza? czy z moim dzieckiem jest cos nie tak ? ![]() ![]() ostatnio bierze wszytsko do buzi otwierra ja zebym widziala co ma i ucieka zebym nie mogla go dogonic. a jak sie nim nie interesuje to chodzi wokol mnie i mnie zaczepia i pokazuje co pcha do paszczy zebym tylko go zaczela gonic. i ciagle robi "bam" nauczylam go i terfaz zaluje. podchodzi do sciany i "BAM" glowa. dfo okna do lodowki na podlodze tak samo robi. ostatnio probowal zrobic wodzie bam podczas kapieli i troche sie zmoczyl
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina ale lista
Ciesze się, że cymbałki z piłeczkami i u Was się sprawdzają. Ciekaiwł mnie jajnik ale czułam, że fajny- dzieci lubią coś ciągnąć.Agusia czyli z żywca woda jest dobra dla maluchów? Chodzi mi o te minerały czy nie za dużo itd. bo keidyś pisałyście o tym chętnie bym spróbowała co on na to:F
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
dzwonie do mojej ulubionej pizzeri:
Ja: dzien dobry chcialam zamowic Verone z podwojnym serem na ul.****** Mily pan: aa do tego sos czoosnkowy dwa razy i nie bede dzwonil do drzwi bo obudze dziecko? ok bede za 10 min. Czy to oznacza ze za czesto jadamy pizze? ![]() pozniej przyjezdza mily pan i mowi: booozzze jaaak mii zimmnoo bllagam daaj mi wyliczoone dalam mu napiwek. mialam zaprosic na ciepla herbatke ale tz w domu...![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Haj wieczorny
![]() Karenina Twój Andre to taki mądry chłopiec ![]() Musi być słodki, jak tę krówkę udaje Vitreus Oskarek super Czyli rozrywkowy będzie ![]() I tak w ogóle to nie pamiętam co jeszcze, bo mnie głowa boli przeokrutnie. Za mało snu ostatnio, muszę się wcześniej położyć spać. Asia daj znać co neurolog powiedział. Koło już masz? U nas był lekarz dzisiaj, Fifulec już wraca do formy, dzisiaj tylko dwa kupole były. Dostaliśmy receptę na maść na pupkę, ale dopiero na jutro zrobią. DSC_0383.JPG Dostał pozwolenie na biszkopty, z czego od razu skorzystał. I w kwestii zabawek. Ulubioną przytulanką mojego synka, jest moja koszula nocna Oczywiście jej nie używam, bo z nią śpi, gryzie ją, podrzuca i ciągnie ze sobą po całym mieszkaniu. Jak mi się ją uda przemycić do prania, to musi być sucha przed wieczorem, bo inaczej ciężko mu zasnąć i nie da się oszukać pielucha, maskotką czy nawet inną koszulą ![]() DSC_0399.JPGDSC_0400.JPGDSC_0401.JPG
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre to ![]() Kareninka ~~ a ja właśnie siedzę i próbuję stworzyc referat... i nie idzie zbyt dobrze
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia dobre z tą pizzą
a o tych minerałach kiedyś tu czytałam dlatego pytam:F bo niewiem czy to dotyczyło tylko maluszków czy starszych też.Brombi fotki z koszulką |
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
A, Zaharia, co do galaretki to nie wiem co lepsze.
Po prostu się zastanawiałam z czego galaretkę robię tam u Ciebie. Żelatyna jest pochodzenia zwierzęcego , agar to chyba roślina. U na ciężko agar dostać, więc nigdy nie używałam
|
#2261 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
twoj Lobuz jest niesamowity i jedeny w swoim rodzaju Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wieczorne hellou!
Ja nie wiem jak to sie porobiło, ale ja tez często przez cały dzień nie mam czasu wejść na wizaż... ba nawet nie otwieram kompa ![]() Cytat:
Staś spał wczoraj pół godziny w południe, dzisiaj po pół godziny przed i po południu ![]() Może u Was coś do mleka dodają? Proszę prześlij mi to ![]() Cytat:
Cytat:
U nas jest 6 posiłków, probowałam obiad dać wcześniej niż o 13.30-14 nie ma szans![]() Cytat:
już nie wiem jak do niego przemawiać, chyba trzeba przeczekać![]() To zamien sie ze mną, bo ja jestem głęboko nieszczęsliwa jak nie wyleziemy z domu jak człowiek wyjdzie na spacer to od razu dzień inaczej wygląda. Chociaz jak teraz wracalam z fitnesu to faktycznie są zaspy i wózkiem to mi się chyba bedzie jechalo jak KareninieW temacie zabawek - czy jak macie jakies większe zabawki to macie je cały czas rozstawione, czy zmieniacie co jakiś czas? Dostaliśmy na roczek m.in ten stolik co chciałam i little tikes i nie wiem czy je trzymac cały czas? Staś na razie średnio zainteresowany...Na szczęście u nas książeczki to jest zawsze strzał w dziesiątkę i jak chcę chwilke spokoju to zawsze książeczka lepiej działa niż cymbałki nawet. Tez wszystko pokazuje paluszkiem i czaruje mnie wtedy równo. A i naśladuje kurkę
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-12-02 o 22:14 |
||||
|
|
|
#2263 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nieeeeeeeee skad..... Cytat:
![]() Super, ze Filus ma sie lepiej Fotki slodkie....jaki on "doroslak" sie juz wydaje... ![]() Cytat:
No problem... ![]() To tworz tworz... Ja poczytalam "Jezyk dwulatka" i kieruje sie w strone lozeczka...Do jutra ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- [QUOTE=konspiracja;2353996 5] Fajne, ale weź pod uwage jaką macie podłogę... Czy np po kaflach i parkiecie mała nie bedzie w tych zamszowych podeszwach nie będzie jeździć jak na łyżwach... Cytat:
Do niedawna nie mielismy 2 sniadania, ale maly nie wytrzymuje do tej 12 na obiad i musi cos kolo 10 zjesc... ![]() Cytat:
U nas strajk na obiadki...ciekawe kiedy na owoce...poki co sie nie przejmuje i czekam... Cytat:
To raczej wiecej nie-jechalo niz jechalo...po dzisiejszej wyprawie czuje sie jak po fitnesie - ramiona mi napitalaja, ze hej.... ![]() Cytat:
U nas zabawki sa rozlozone na dol - salon i tutaj tez na zabawki tylko do kojca i na tylko na podloge i gore - pokoj malego...
|
|
#2264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zeberko
Co do tej wody, to ona raczej niskozmineralizowana, bo to woda źródlana zdaje się. Tyle że ta cytrynowa ma pewnie jakieś dodatki chemiczne, aromaty i benzoesan sodu, który za zdrowy nie jest. Może lepiej dodaj sok z cytryny i cukier i daj mu taką lemoniadę ? Cytat:
Mam ograniczać laktozę, nawet kaszki robić raczej na wodzie niż na mleku modyfikowanym. Dawałam mu dicoflor, smectę i taki kleik marchwiowo-ryżowy ORS z Hippa, powiedział że ok. No i lekka dieta, dzisiaj był ryż z marchewką i pulpeciki gotowane z piersi kurzej. Ale ma być trochę tłuszczu i węglowodany, żeby jelita były pełne, bo jak są puste to coś tam , nie pamiętam już co, ale coś groźnego. Tyle że Filuś wczoraj zrobił 7 kupek. Dzięki Cytat:
![]() Książeczki to u nas też hicior, ostatnio kupiłam taką dużą w Lidlu, wcale nie ma tekstu tylko obrazki z wieloma szczegółami i tak sobie siedzimy i opowiadamy historię do obrazków ![]() I za kurkę. Mój ostatnio jakieś "didu" ciągle ode mnie chce, ale jeszcze nie załapałam o co mu chodzi Cytat:
![]() Doroślak, hm, no nie wiem, dla mnie to ciągle mój malutki bobasek ![]() Ale jest dość spory, ostatnio jak go mierzyłam wyszło mi 82 cm, myślę że około 80 cm jest.
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-12-02 o 22:28 |
|||
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia "wpływ sytuacji międzynarodowej i integracji państw na rozwój turystyki międzynarodowej
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
W sensie, że w ogóle czy w jakimś konkretnym odcinku czasu?
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
czeeeść..
w imieniu Olci dziękuję za wszytkie życzenia urodzinowe nie mam weny do pisania.. wybaczcie.. jestem w ferworze przygotowań do imprez weekendowych i już mi ręce opadają.. Cieszę się Brombuś, że z Filusiem już lepiej ![]() ![]() zmykam, pa |
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi ostatnie 10 lat sie liczy. idę spac bo to nic z tego nie będzie
dobranoc |
|
|
|
#2269 | ||
|
Zadomowienie
|
Wstaaaawac spiochy nie dobre! włazic na wizaz mamuski opierniczajace sie w pracy!
godzina 8.30 a ja perwza?! przywoluje was do porządku ! Cytat:
)Cytat:
![]() iziemy sie szykowac na sanki
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi dzięki za rady
![]() Kurde:\ Piotrek wstał mi dzisiaj chyab z katarkiem już lekkim i psikał... i tearz nie wiem czy to wina tego, że teraz mamy ch... piec i cieżko nam ogrzać chałpe a palimy drzewem, bo an węgielnie było kasy...czy to, że msuze czekać do wypłaty żeby zamówić używane butki dla małego i jeździł wczoraj w za dużych i stopy zmarzły mimo grubych rajt i skarpet... Chce kupić używane butki gufo rozm. 22. wystarczą takie? Czy macie jakieś może typy niedrogich kozaczków...sama nie wiem normalnie już czego szukać. Jak wracacie ze spacerów dzeci mają ciepłe stopy? |
|
|
|
#2271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie, bo miał grube rajtki, skarpety, ocierplone buciki i kombinezon i nie było za zimno- słońce nawet wyszło...Sama nie wiem... możliwe, że to przez nasze problemy z piecem w domu, bo w nocy jest bardzo zimno...a buciki są dużo za duże...mały nosi 21 i ma zapas...więc pewnie w sam raz by był rozm 20 a te buty co wczoraj miał to 24
chce kupić mu 22 żeby miał miejsce na skarpete i rajtki ale nie żeby takie wielgachne, bo to też chyba cieplej jak bardziej przylegnie ocieplony bucik...
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-12-03 o 10:42 |
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje ze zyje,dalam rade wczoraj autem po sniegu ![]() ![]() ![]() :brz ydal: dzis powtorka z rozrywki na szczescie juz dzis u nas snieg nie sypie ![]() I przyszlam sie pochwalic ze moje dziecie powoli ale to bardzo powoli zaczyna na nozki stawac ale tylko na chwilke i zaraz znowu siad na pupke ![]() no i oczywiscie trzeba go mocno trzymac bo inaczej nie ma co marzyc ze chociaz sprobuje stanac![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Wy juz na saneczki wychodzicie a ja dopiero sie obudzilam i musze sanki zakupic poradzcie jakie lepsze,metalowe czy drewniane?
|
#2274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- sorki nie mam na razie weny na więc, poprztykałąm się z teściówka i jestem "wypruta" wpadnę jeszcze później, miłego dzonka
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
NO nic mamuski ja sie zegnam bo na 14 do pracy
|
#2276 | |
|
Wtajemniczenie
|
100 latek dla następnego roczniaka - Franka
Cytat:
nim się obejrzysz będzie biegał a u nas znowu pada śnieg - masakra znowu będę jechac godzinę do domu |
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i brawa dla Matika za postepy jeszcze troche nie bedziesz mogla go dogonic jak bedzie spierniczal albo bedzie biegl i kleknie i wsazi glowe w snieg tak ja moj madrala dzisiaj zrobil.bylismy na sankach faaajnie bylo jestesmy zadowoleni z naszych saniorek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiem...dla mamy maluch zawsze bedzie maluchem...znam to przeciez.... ![]() Cytat:
Ciekawy temat Czekamy na relacje ![]() Cytat:
Mysle, ze to te zimne stopki raczej sa powodem...Moj ma cieple, ale jeszcze jest przykryty w wozku spiworkiem...Zdrowka dla Piotrusia Cytat:
Gratulacje dla mamy-kierowcy i dla Matiego prawie-chodziaczka ![]() Cytat:
Maly walczy w lozeczku wlasnie...nie wiem co bedzie z tej "drzemki" ale spal dzisiaj do 8 ![]() A mowilam wam juz, ze w niedziele przyjezdza do nas Gucia z mezem i Sandrunia?? Ale sie ciesze Kurcze, przydaloby sie troche dom ogarnac, bo jutro nie bedzie kiedy - idziemy na kinderbal...ale nie mam sily cos...najwyzej poprosze ladnie Ole, zeby zamyknela oczy... ![]()
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zacalowala bym wszytskie nasze slodkie dzieciaczki;dna sankach bylo swietnie. Fifi wygladal jak maly eskimos, musze tzta poprosic o zgranie zdjec to wam wkleje
|
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
My kolejny dzień w domciu
już mam dość. U nas sypie a sanek nie mamy jeszcze. Ja jednak kupie metalowe z oparciem i prowadnicą.Zabawki dalej nie przyszły masakra jakaś |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

mam nadzieje ze od poniedzialku juz bede mogla zaczac. 

)
a allegro mi cholernie było potrzebne:/ na domiar złego telefon, który mi ośliniła Polusia już całkiem mi padł, wyświetlacz czarny i musze kupić nowy. Wezme jakiś za 1 zł z mix plusa
bo Tz za tdzien znow leci na tydzien
?
Ciesze się, że cymbałki z piłeczkami i u Was się sprawdzają. Ciekaiwł mnie jajnik
Oczywiście jej nie używam, bo z nią śpi, gryzie ją, podrzuca i ciągnie ze sobą po całym mieszkaniu. Jak mi się ją uda przemycić do prania, to musi być sucha przed wieczorem, bo inaczej ciężko mu zasnąć i nie da się oszukać pielucha, maskotką czy nawet inną koszulą 

dobre to

już nie wiem jak do niego przemawiać, chyba trzeba przeczekać
już mam dość. U nas sypie a sanek nie mamy jeszcze. Ja jednak kupie metalowe z oparciem i prowadnicą.