Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 07:20   #1081
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ja do kąpania polecam zwykłe mydełko Bobas, potem nacieram małą oliwką Bambino, skora super, zero podrażnień. polecone przez mamusie, których dzieci płyny i żele uczulały. My od razu zaczeliśmy od tego, a płyny czekają w szafce aż mala troche podrosnie
Ja używałam płynu ziajka natłuszczającego do kapieli, a od wczoraj nivea i niczym juz nie smaruje dziecka, pupci tez za kazdym razem nie kremuje i jak na razie nic nie ma.

wizaz nie działał? ja i tak nie miałam czasu najpierw a potem neta mi odcieli za nieopłacony rachunek....

CZY WASZE DZIECI JAK NIE SPIĄ TO ZAJMUJĄ SIĘ SAME SOBĄ? bO MOJA TYLKO UZNAJE RĄCZKI...jAK TO ZMIENIC?

KRETENCJA- ja tez miałam cc- urodziłam córcie po 20 i ok 9 rano musiałam ją przewinąc, przebrać i na własnych nogach zmienić salę...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-12-03 o 07:22
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 07:34   #1082
Ishka
Zadomowienie

Witam mamuśki

Monana moj mały tak miał lekarka najpierw powiedziala ze to od proszku wiec upralam wszystko w płatkach mydlanych i juz uzywamy ich caly czas...potem znowu do lekarza poszlismy bo nie bylo po tygodniu poprawy...dodam ze do tego doszly straszne bole brzuszka i okropne zatwardzenie...lekarka kazała zmienic mleczko na Nan Ha...po tygodniu picia tego mleczka bylo jeszcze gorzej...tak wiec od paru dni jestesmy na preparacie mlekozastepczym...nazywa sie nutramigen i jest bardzo bleeee ale innego wyjscia nie ma bo maly ma skaze i nietolerancje laktozy...

Powiedz mi jak wyglądaja te krostki? Sa zawsze czerwone czy bledna co jakis czas? Skora w dotyku jak tarka?

Kretencja Tymus śliczny i dobrze ze taki grzeczniutki
Moj bąbel tez byl grzeczny na poczatku ale pozniej sie rozbrykał heh

Co do cesarki to ja w 2 dobie (nawet w sumie jeszcze nie w drugiej) miałam juz malego dzien i noc przy sobie i trza bylo sie zajmowac nim
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 08:01   #1083
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Ja pierdziu!!!
Mamy dziś w calej Częstochowie awarię ogrzewania!!! Jakaś główna rura pękła i całe miasto zimne!
A za oknem temp -10, brrrrrrrr..........
Już wysłałam męża do cioci po grzejnik olejowy i dmuchawę, bedziemy dogrzewać pokoik malutkiej.
Mam nadzieję że się szybko uporają z tą awarią, bo już chłodno w mieszkaniu....
to dopiero masakra
Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Ja używałam płynu ziajka natłuszczającego do kapieli, a od wczoraj nivea i niczym juz nie smaruje dziecka, pupci tez za kazdym razem nie kremuje i jak na razie nic nie ma.

wizaz nie działał? ja i tak nie miałam czasu najpierw a potem neta mi odcieli za nieopłacony rachunek....

CZY WASZE DZIECI JAK NIE SPIĄ TO ZAJMUJĄ SIĘ SAME SOBĄ? bO MOJA TYLKO UZNAJE RĄCZKI...jAK TO ZMIENIC?

KRETENCJA- ja tez miałam cc- urodziłam córcie po 20 i ok 9 rano musiałam ją przewinąc, przebrać i na własnych nogach zmienić salę...
podlaczam sie pod pytanie-ja probuje byc radykalna czyli wezme na chwile ale jesli przegina i marudzi za bardzo to zostawiam ja w lozeczku,podchodze co krociutki czas,glaszcze po policzku i wloskach,mowie oraz czekam az sie wyplacze..W nocy nie ma innej mozliwosci by mi normalnie zasnela,bo caly czas chcialaby byc noszona a ja nie mam na to sily...Wiem ze jestem okropna,ale jak ona sie przyzwyczai calkiem do rak i noszenia to ja nic w domu nie zrobie,a caly dzien jestem sama i nie moge liczyc na niczyja pomoc..W dzien problemu nie ma,bo gapi sie w jeden punkt,fika nozkami a ja moge odetchnac choc chwile
Stary 2010-12-03, 08:23   #1084
Ishka
Zadomowienie

Dodaje zdjątko tego co tak lubi być na rączkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Tomek 3 tydzień 004x.jpg (142,3 KB, 76 załadowań)
Stary 2010-12-03, 09:18   #1085
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny,

a to zaswiadczenie musi byc na specjalnym formularzu, czy zwyczajny papier od lekarza przez niego wystawiony?
ja mam specjalny formularz z MOPS-u.
Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
byliśmy dziś na usg bioderek - wszystko ok!
mały wyjątkowo dziś grzeczny aż się boję co będzie w nocy - skoro śpi ładnie w dzień to w nocy pewnie da popalić
do noska używamy wody morskiej sterimar i fridy - od 2 dni smarki są takie lekko zielonkawe zaczynam się martwic
nasze maleństwo odkryło nową ulubioną pozycję do spania - na brzuszku. nie szkodzi mu to? oczywiście śpi tak tylko w dzień jak na niego mogę patrzeć
lutien a jak sie zabezpieczacie z tżtem? ja zastanawiam się nad pigułką tą co można brać podczas karmienia piersią tylko nie wiem czy muszę czekać żeby ją wziąć do pierwszej miesiączki po porodzie? tylko czy jak karmię co 2 godziny to miesiączka może przyjść późno?
Dobrze, że lubi spać na brzuszku - raz, ze wpływa to dobrze na stawy biodrowe a dwa, ze tym sposobem masuje sobie brzuszek więc łatwiej mu zrobić kupkę czy puścić bączka

Też będę brać te tabletki - hehe ciężko by było czekać do pierwszej miesiaczki - przy starszej córce dostałam okresu dopiero 9 miesięcy po porodzie Ciekawe kiedy teraz mnie nawiedzi małpa jedna...
Cytat:

Chwilkę poleży na brzuszku lub na boczku słuchając pozytywki ale to kilka minut zaledwie - wiadomo na rekach najlepiej

U nas w szpitalu od razu po cc dostaje się dziecko lekka paranoja to jak dla mnie - przez dobę nie można się wcale ruszyć a tu maluch płacze koło ciebie - co prawda położne przychodziły (akurat byłam na sali z dziewczyną po cc) przystawiały dziecko do piersi, zmieniały pieluchy itd. ale jak dla mnie to sadyzm.
Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Dodaje zdjątko tego co tak lubi być na rączkach
śliczny

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-12-03 o 09:19
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:28   #1086
Beata_Batumi
Zadomowienie

To i ja zamieszczę zdj mojej gwiazdki, która nie śpi od 6 rano...A mama w pizamce i wizaż...

właśnie zasnęła

coś mi się nie udaje...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-12-03 o 09:30
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:32   #1087
_paulinka2
Wtajemniczenie

to ja jak urodziłam Amelkę o 2.55 to o 6 rano już mi ją przywieźli na blok pooperacyjny, ale tam bardzo pomagała pani położna, bo wiadomo nie można chodzić jeszcze, a o godzinie 16 tego samego dnia, już byłam na poporodówce i sama musiałam wszystko robić przy małej...

dziewczyny czy babyblues sam mija ?

anankee tragedia :O :/

Ishka słodziak )

Beata moja mała na razie nie domaga się rąk ale ma dopiero ponad tydzień

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:56   #1088
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja tez ma wysypke na twarzy. Podejrzewamy skaze bialkowa. wysypka wyglada tak, jak u mnie wysypka po pryskanych warzywach (niestety alergik ze mnie).

Moja caly dzien domaga sie trzymania na rekach - teraz tez spi mi na rekach. Mi to nie przeszkadza, a jak musze cos zrobic to ja klade i trudno, jak placze
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:59   #1089
bela14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Powiedz mi jak wyglądaja te krostki? Sa zawsze czerwone czy bledna co jakis czas? Skora w dotyku jak tarka?

ja mam ten sam problem już na glowe dostaje
całe poliki i broda w krostach i skóra jest jak tarka
na ciałku gdzie niegdzie bardzo mało.
daje mu cyca i mleko gerber.
Ishka czy to może być skaza?
to na to kupcze mleko?
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 11:13   #1090
Ishka
Zadomowienie

Teraz coraz wiecej dzieci alergików...

Bela hmm nie jestem w stanie powiedziec czy to napewno skaza ale jak najszybciej przejdz sie z małym do lekarza on napewno dobrze zdiagnozuje.
Na skaze juz stwierdzoną dostaje sie specjalne mleko na recepte takie jak Bebilon pepti lub nutramigen to piersze to hydrolizat serwatki to drugie to hydrolizat mocniejszy bo kazeiny. My pijemy ten gorszy...

Ale jesli karmisz tylko piersią i bedziecie mieli stwierdzona tą skaze białkową to napewno bedziesz na rygorystycznej diecie...
Ale moze to wysypka od czegos innego idz do lekarza a bedziesz spokojniejsza
Stary 2010-12-03, 11:27   #1091
79 Marta
Wtajemniczenie

ale wysypka to wcale nie musi byc skaza, nie nakręcajcie się za wcześnie- może to byc uczulenie np. od proszku.
Lutien byłaś na wizycie kontrolnej u gina? Ja chyba 14.12 się wybiorę
Jeżeli chodzi o cc- w szpitalu, w ktorym rodziłam dziecko dostawalo się wtedy, jak ktos był u ciebie i mógł ci pomóc, po 2 dobach już było z Tobą cały czas- ale co jakiś czas przychodziła babka od noworodków, czy ci nie pomóc- w nocy była 4 razy, mimo, że Hania nie płakała. Wcześniej miałaś się oszczędzać, pionizowanie po jakiś 20 godzinach, potem można wstawać tylko siku i pod prysznic. Zawsze w wózku były butelki z mlekiem ( Hipp Pro), jak ktoś nie miał pokarmu, albo miał go za malo to nie bylo awarii. Więc na spokojnie. Ale to zależy od szpitala. Znajoma dostała dziecko od razu po wyjęciu cewnika i w d.. to mieli, czy jest na siłach wstawać, czy ma pokarm itp( w szpitalu mleka nie dawali)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 11:49   #1092
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
ja mam ten sam problem już na glowe dostaje
całe poliki i broda w krostach i skóra jest jak tarka
na ciałku gdzie niegdzie bardzo mało.
daje mu cyca i mleko gerber.
Ishka czy to może być skaza?
to na to kupcze mleko?
Moja Madzia też ma takie krostki na twarzy, ale podejrzewam, że to zwykłe potówki albo zmiany hormonalne, podobno dużo maluszków ma takie na twarzy. Zobaczymy co powie lekarz.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy babyblues sam mija ?
Nie wiem, nie miałam :/

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:

Beata mam to samo !!! Moja mała jak nie śpi to domaga się noszenia !!! Sama się chętnie dowiem jak sobie z tym poradzić.
Stary 2010-12-03, 11:49   #1093
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

moja wczoraj prawie caly dzien nie spala:/
ale za to dzisiaj pospalysmy do 10 , oczywiscie z przerwami na jedzienie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 11:53   #1094
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
byliśmy dziś na usg bioderek - wszystko ok!
No własnie w którym tygodniu nalezy wykonać pierwsze USG bioderek?
Stary 2010-12-03, 11:55   #1095
Ishka
Zadomowienie

Krostki to normalna sprawa ze dziecko ma w pewnym czasie i przez jakis czas bo to sprawy hormonalne. Lepiej sie nie nakrecac bo skaza to paskudctwo...latac trza do dermatologow gastrologow (jesli ma ktos nietolerancje laktozy np) i to mleko ochudne tylko na recepte...
Moj nie chce zabardzo pic tego mleka(jest bardzo gorzkie...) Nan HA pil ze smakiem. Wciagał jakies 130-140ml a tego tylko 110-120... No nic zobaczymy gorzej jak mały sie zbuntuje...;/

Ja bym chciała zeby Junior mial zwykła wysypke...ale niestety tak nie jest

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 11:56   #1096
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
moja wczoraj prawie caly dzien nie spala:/
ale za to dzisiaj pospalysmy do 10 , oczywiscie z przerwami na jedzienie
U nas wczoraj był maly koszmar... mała dostała kolki... cały dzień nie spała a wieczorem tak strasznie płakała, że o mało nie zaczęłam płakać z nią Teściowa kupiła mi w Niemczech Sab Simplex, ale jeszcze nie mam ich jeszcze w domu i nie wiedziałam jak mam małej pomóc. Zasnęła dopiero o 1:00 w nocy po ciepłych okładach na brzuszek...
Stary 2010-12-03, 11:57   #1097
79 Marta
Wtajemniczenie

Hania dziś ma 4 tygodnie NIE WIEM, kiedy to zleciało
Mała lubi byc na rękach, ale sporo czasu spędza rozglądając się, bierzemy ją na chwilę, odkładamy i sobie leży. Więc non stop na rękach raczej nie.
Ogólnie nadal ( odpukać!) kochane dzieciatko, w nocy śpi ładnie, w dzien tez ZAZWYCZAj ( nie zawsze) jest spokojnie.
Jeżeli chodzi o baby bluesa- gdyby nie to, ze mąż przez 2,5 tygodnia był z nami to u mnie masakra by była- beczałam strasznie, zupelnie nie radziłam sobie z emocjami. Jeżeli jest ktoś na kogo mozna liczyc, to moze szybko przejść

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
my w szpitalu mielismy, w książeczce pisze, że kontrola w 3 miesiącu zycia. Ale wiem, ze duzo dzieci ma w 6 tż- ale nie wiem, czy wtedy miały w szpitalu

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-12-03 o 11:59
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 12:08   #1098
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
hej mam pytanie odciagcie pokarm do pojemniczka wsadzacie do lodówki i jak go podajecie potem zimny???
Niee.. trzeba podgrzać. Ja podgrzałam w garnku z ciepłą wodą.
Stary 2010-12-03, 12:08   #1099
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Prawidłowo jest między 6 a 8 tygodniem życia

Essense30 pisałaś wczoraj o plamkach na brzuszku i ulewaniu.
Co do plamek, to upewnij się czy to nie są potówki? Mój Pascalek był cały w palmach i krosteczkach, wyglądało to okropnie. I okazało się,że go przegrzewam, a rączki miał jak sopelki. Sprawdź na karku czy jest ciepły.

A ulewanie to specjalność Pascala. Wczoraj nawet tu nie zaglądałam, bo nie miałam siły. Ja go ciągle przebieram. Masakra.
Wieczorem zrobiłam jego pranie (15 tetrówek do wycierania buzi, i tyle śliniaków i tyle body). Po wypraniu na kaloryfer. W nocy już go przebierałam. W trakcie przebierania potrafi zarzygać 3 body. W południe już nie miałam mu co ubrać. Wszystko zaplute.
Ja już wymiękam...

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-12-03 o 12:16
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 12:12   #1100
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nasunęło mi się kilka pytań :

1. Używacie pieluch 2 czy jeszcze 1 ?
2. Kąpiecie maluszki codziennie?
3. Czy dajecie dzieciakom witaminę K+D?
4. Czy bierzecie witamy i jakie i czy brałyście też w ciąży, bo ja w ciąży nie brałam i zastanawiam się czy teraz powinnam.....
5. Czy stosujecie jakiś płyn do płukania rzeczy dziecięcych? i jeśli tak to jaki

No to chyba tyle z góry dziękuję za odpowiedzi

1. Ja miałam tylko jedną paczkę jedynek, potem już tylko dwujeczki.
2. My kąpiemy małą codziennie wieczorem, bo wtedy lepiej jej się śpi.
3. Podaję małej witaminę K+D bo karmię piersią.
4. Tak ja cały czas biorę te witaminy, które brałam w ciąży.
5. Ja stosuję proszek i płyn do płukania Lovella.
Stary 2010-12-03, 12:35   #1101
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
U nas wczoraj był maly koszmar... mała dostała kolki... cały dzień nie spała a wieczorem tak strasznie płakała, że o mało nie zaczęłam płakać z nią Teściowa kupiła mi w Niemczech Sab Simplex, ale jeszcze nie mam ich jeszcze w domu i nie wiedziałam jak mam małej pomóc. Zasnęła dopiero o 1:00 w nocy po ciepłych okładach na brzuszek...
kup bobotic, ten sam sklad - tylko ociupine slabszy od SS
kosztuje ok.12 zl

mojej malej pomogl
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 12:45   #1102
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
ale wysypka to wcale nie musi byc skaza, nie nakręcajcie się za wcześnie- może to byc uczulenie np. od proszku.
Lutien byłaś na wizycie kontrolnej u gina? Ja chyba 14.12 się wybiorę
Jeżeli chodzi o cc- w szpitalu, w ktorym rodziłam dziecko dostawalo się wtedy, jak ktos był u ciebie i mógł ci pomóc, po 2 dobach już było z Tobą cały czas- ale co jakiś czas przychodziła babka od noworodków, czy ci nie pomóc- w nocy była 4 razy, mimo, że Hania nie płakała. Wcześniej miałaś się oszczędzać, pionizowanie po jakiś 20 godzinach, potem można wstawać tylko siku i pod prysznic. Zawsze w wózku były butelki z mlekiem ( Hipp Pro), jak ktoś nie miał pokarmu, albo miał go za malo to nie bylo awarii. Więc na spokojnie. Ale to zależy od szpitala. Znajoma dostała dziecko od razu po wyjęciu cewnika i w d.. to mieli, czy jest na siłach wstawać, czy ma pokarm itp( w szpitalu mleka nie dawali)
Uczulenie na proszek by było wszędzie, ale nie na buzi właśnie. U nas z tą skazą, to położna powiedziała, że ta wysypka tak wygląda. 10. 12 idę do lekarza, więc się dowiem Póki co ograniczam produkty zakazane przy skazie i wysypka się zmniejszyła
U gina byłam, ale nie u dr S. bo szkoda kasy mi było, więc poszłam na nfz.

Cytat:
Nika miała w szpitalu i po 3mies mamy powtórzyć

Ja dziś jestem w szoku, bo od 9-tej Nika śpi Kilka razy się tylko obudziła - porozglądała się kilka minut i znów w kimę
Trochę mnie martwi temperatura w domu, bo mamy niecałe 18 stopni i za nic nie da się nagrzać bardziej Mam nadzieję, że nie wpłynie to źle na dziecko Ubieram ją cieplej i zakładam czapeczkę taką cieniutką. Kark ma cieplutki, rączki też, więc chyba jej ciepło, co?
(Katharine Hadley )

Stary 2010-12-03, 13:12   #1103
rptrbj1978
Rozeznanie

Czy któras próbowała pic kawe???
mam strasznie niskie cisnienie i chodze na rzesach

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-12-03 o 13:14
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:20   #1104
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
ja pilam,slyszalam opinie ze jesli sie w ciazy pilo to po porodzie tez mozna kubek slabej wypic
Stary 2010-12-03, 13:29   #1105
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Piję codziennie, tak jak w ciąży. Dziś nawet dwie wypiłam
(Katharine Hadley )

Stary 2010-12-03, 13:50   #1106
M25
Zadomowienie

Dziewczyny, które podają kropelki SAB SIMPLEX, jak należy je dawkować i w jaki sposób podawać???

Właśnie dzisiaj je dostałam, ale wszystko w ulotce jest po niemiecku :/
Stary 2010-12-03, 14:07   #1107
Gustawek
Rozeznanie

hej, witam się i gratuluje nowym mamom. troszkę napisalyście, przeczytalam tylko 3 strony wstecz na więcej niestety mnie "nie stać". Ada ostatnio marudna teraz wreszcie zasneła a ja mam zaległości ze wszystkiego.
Sab simplex - podłączam się do pytania M25
któras pytałą o grupę krwii czy dziecku robili w szpitalu - robili.Mam rh minus a mała rh + więc musieli mi podać tę immunoglobulinę czy coś.
po cc wstałam po 5 godzinach a po 6 mialam dziecko przy sobie, urodzilam w poludnie, na noc mialam położną do pomocy a od rana w dzien po cięciu już samodzielność. Brzuch przestał mnie bolec dopiero kilka dni temu.
A teraz pytanie mam do mam dzieci butelkowych: ile czasu waszym dzieciom zajmuje wypicie porcji i jaka to porcja? moja 120 ml pije prawie godzinę a teraz jak zmienilismy mleko na gestsze to jest jeszcze gorzej. I jakich smoczków uzywacie - 0+ czy już jakichś o szybszym przepływie?
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:15   #1108
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
To była pierwsza rzecz jaką zrobiłam po powrocie ze szpitala
Teraz codziennie piję dwie słabe z mlekiem bo inaczej bym padła chyba :0)
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:29   #1109
vikicullen
Zadomowienie

Zagłosujcie na Michałka http://www.panpikus.pl/pictures/show/1093
Z góry dziękuje

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:43   #1110
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Hania dziś ma 4 tygodnie NIE WIEM, kiedy to zleciało
Mała lubi byc na rękach, ale sporo czasu spędza rozglądając się, bierzemy ją na chwilę, odkładamy i sobie leży. Więc non stop na rękach raczej nie.
Ogólnie nadal ( odpukać!) kochane dzieciatko, w nocy śpi ładnie, w dzien tez ZAZWYCZAj ( nie zawsze) jest spokojnie.
Jeżeli chodzi o baby bluesa- gdyby nie to, ze mąż przez 2,5 tygodnia był z nami to u mnie masakra by była- beczałam strasznie, zupelnie nie radziłam sobie z emocjami. Jeżeli jest ktoś na kogo mozna liczyc, to moze szybko przejść

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

my w szpitalu mielismy, w książeczce pisze, że kontrola w 3 miesiącu zycia. Ale wiem, ze duzo dzieci ma w 6 tż- ale nie wiem, czy wtedy miały w szpitalu
sa rozne szkoly kontroli bioderek - my mielismy pod koniec 4 tyg ale wiem ze robi sie juz pod koniec 3 a kontrola ok. 6 miesiaca.ale jak mowie - sa rozne szkoly

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
hej, witam się i gratuluje nowym mamom. troszkę napisalyście, przeczytalam tylko 3 strony wstecz na więcej niestety mnie "nie stać". Ada ostatnio marudna teraz wreszcie zasneła a ja mam zaległości ze wszystkiego.
Sab simplex - podłączam się do pytania M25
któras pytałą o grupę krwii czy dziecku robili w szpitalu - robili.Mam rh minus a mała rh + więc musieli mi podać tę immunoglobulinę czy coś.
po cc wstałam po 5 godzinach a po 6 mialam dziecko przy sobie, urodzilam w poludnie, na noc mialam położną do pomocy a od rana w dzien po cięciu już samodzielność. Brzuch przestał mnie bolec dopiero kilka dni temu.
A teraz pytanie mam do mam dzieci butelkowych: ile czasu waszym dzieciom zajmuje wypicie porcji i jaka to porcja? moja 120 ml pije prawie godzinę a teraz jak zmienilismy mleko na gestsze to jest jeszcze gorzej. I jakich smoczków uzywacie - 0+ czy już jakichś o szybszym przepływie?
ja 0+, ale Gustawek mam pytanie: czy dziecko dobrze chwyta? bo nasz Mala zawsze najpierw chwyta pod jezyk i wtedy karminie idzie bardzo powoooli

co do Sab Simplex - nasza pediatra kazala dawac po 7 kropli 4x dziennie do mleka, my dajemy po 15 kropli bo tak jest napisane w ulotce, podobnoz

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości