|
|
#2401 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
|
|
|
|
#2402 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Podkład dla jasnej oliwkowej cery...
Sygeren mam aktualnie odcien o1 , ale tylko dlatego ze nie bylo o2 ;D I jednak ten o2 jest lepszy . ale ten tez daje rady. w ogole nie jest różowy . zdecydowanie zołty.
|
|
|
|
#2403 | |
|
Raczkowanie
|
właśnie przeszukuję internet w temacie oliwkowej cery, a tu widzę wątek akurat się rozwija. Z przyjemnością dołączam
![]() Cytat:
Ja poszukuję właśnie jasnego koloru. Staram się raczej rozjaśniać cerę, a nie przyciemniać. Największy problem tkwi jak dla mnie w odcieniu a nie jasności/ciemności Szukam czegoś z ewidentną domieszką zieleni. Nie żółtego bo nie do końca o to chodzi
Co może przynieść związek Polki z Kurdem? Lepszy syn czy córka? Z jakimi problemami borykają się kobiety? Dlaczego płaczą i co doprowadza je do śmiechu? Co skrywam pod uśmiechem ja? -----> http://usmiechpolskosyryjski.blogspot.com Salma <3 26/40 |
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktos ma duży problem z wyszukaniem dla siebie odcienia to może przerzucić sie na minerały? Te prawdziwe? One mają mnóstwo odcieni, w każdej firmie po kilkanaście, kilkadsisiąt odcieni do wyboru
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=306835
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2010-11-08 o 08:10 |
|
|
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, ja na przykład próbowałam Lumiere. Ale mam taki problem ze skórą, że nie "wtapiają" się w nią kosmetyki. Może jeszcze wrócę kiedyś do minerałów ale wydaje mi się, że płynna formuła jest lepsza. Mniej widać kosmetyk na twarzy.
Co może przynieść związek Polki z Kurdem? Lepszy syn czy córka? Z jakimi problemami borykają się kobiety? Dlaczego płaczą i co doprowadza je do śmiechu? Co skrywam pod uśmiechem ja? -----> http://usmiechpolskosyryjski.blogspot.com Salma <3 26/40 |
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
ja znowu jestem zachwycona minerałami, i własnie mam odwrotne wrażenie - minerałów nie widać na twarzy, może nie trafiłaś na odopowiednią firme lub formułę? Zreszta ja tez cały czas szukam
|
|
|
|
#2407 |
|
Raczkowanie
|
a możliwe możliwe
Dlatego nie wykluczam, że się jeszcze z nimi przeproszę
|
|
|
#2408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodam, że nie wiem jak jest teraz.
|
|
#2409 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Rousse, i jak się sprawuje Illamasqua? I miałam juz o to wczesniej zapytać (ach ta skleroza!) jak tam Morgana?
|
|
#2410 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jeszcze kombinuję, z czym najlepiej go łączyć, żeby trochę przełamać biel ( skinny dipper z meow na policzki nieźle sięsprawdza)z Morgany używam veila i też super. |
|
|
|
|
#2411 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
#2412 |
|
BAN stały
|
Quench, z tych dwóch na pewno lepsza illa , z morgany podkłądy nie różnią się od mineralnych, kolory też bez szału... No i sypkie więc kapryśne
jedynie veile mi się spodobały
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
czasem przeglądam ten wątek, ale gubię się bo nie jestem zbytnio zorientowana w firmach kosmetycznych... moje pytanie pewnie gdzieś już było ale nie mogę znaleźć odpowiedzi - w jaki sposób nakładać podkłady EDM? Widzę, że mają jasne odcienie, na all można kupić próbki ale one są sypkie, nakłada się je normalnie pędzlem jak puder? Kryją dobrze? W ogóle jestem załamana, bo moja skóra jest bardzo jasna ale wydaję mi się, że w żółtym odcieniu, jednak twarz jest wiecznie zaróżowiona i ostatecznie nie wiem jaką tonację wybrać...
|
#2414 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tam jest wątek o EDM. Tak, mineralne są w 99% sypkie, nakładasz gęstym pędzlem, np kabuki(na youtube masz wiele samouczków ).Po drugie oceniaj kolor cery w świetle dziennym najlepiej w białym pokoju lub na dworze. Energooszczędne żarówki, swietlówki przekłamują kolory... |
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie za odpowiedź
Zaraz zabieram się za czytanie tamtego wątku
|
#2416 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Co do doboru odcienia ja radziłabym dobrać go bardziej pod szyję. Też mam inny kolor skóry na buzi (ziemisty z odcieniem różu) inny szyi a jeszcze inny przedramion. Najlepiej pasuje mi fair neutral wymieszany z sandy fair - kompromis pomiędzy twarzą a szyją, ale taki kolor odcina się on np od przedramion - te są bardziej oliwkowe. No i koniecznie przejrzyj wątki o minerałach.
|
|
#2417 |
|
BAN stały
|
Illamasqua PF 105 vs MAC Studio Fix NW 15
![]() Dziś słońce jest trochę ostre, na żywo widać większą różnicę kolorów... Co do illa to PF 105 jest jaśniutki , maczyste różowe tony - róż nie jest niczym przełamany! co moze niektórym przeszkadzać. Jak dla mnie ma dość dużo tych różowych tonów...może za dużo, na pewno wiecej niż RF 105 Krycie medium, można stopniować. Generalnie nie przepadam za podkładami w pudrze prasowanymi, wolę płynne i ten nie zmienił mojego zdania, ale wypada na tle innych całkiem nieźle na pewno nie wysusza jak MAC. Więcej o illa napiszę w wątku o illamasqua.
|
|
|
|
#2418 |
|
Are you talking to me?!
|
A jak z wtapainiem w cerę? Nie tworzy białej (białoróżowej) maski? I ogólnie jak stosujesz obie 105? Widziałam w necie swatche i dziewczynie o bardzo jasnej skórze, chyba nawet jaśniejszej niż moja jednak tworzył różowawą maskę. Mieszasz (przynajmniej wersję płynną) z innymi podkladami?
I mam jeszcze pytanie do 115 płynnej. Ona jest jaśniejsza czy ciemniejsza od ogólnie dostępnych podkladów dajmy na to 02 armaniego, najjaśniejszego boujoisa, ivory revlona etc.?
|
#2419 |
|
zielony stworek
|
Nabyłam kilka dni temu Colorstaya Mousse Mineral w odcieniu 010 fair.
Kolorek biały jak ściana, podkład dobrze się trzyma,ale nic nie kryje. A gdzie ja znajdę tak jasny korektor do buzi Mam Inglota w tubce,ale on ciemniejszy dużo i różowy...
|
|
|
|
#2420 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ten w pudrze nakładam gąbeczką cieńką warstwę, potem biorę pędzelek z pudrem sypkim transparentnym (diamentowym lub veilem) i opruszam twarz, wtedy nadmiar podkładu tam gdzie było za grubo nałożone się zmiecie Muszę wypróbować nakładanie go pędzlem jak minerału... ale pewnei nei na stałe tą metodę będę stosować, do tego mam minerały a ten wzięłam ze względu na poręcznosć.Efekt ewentualnej różowej maski zależy od światła - w świetle dziennym wygląda naturalnie, przy normalnej żarówce czy halogenie też ok, a przy tych koszmarnych świetlówkach energooszczędnych kolor ten moze wygladać prosiaczkowo . 105 w kompakcie ma rzeczywiscie (za) dużo różu niczym nie przełamanego, nie zaszkodziłoby mu dodanie odrobiny neutralnych tonow ![]() Ze 105 w płynie efekt moze byc rewelacyjny, nawet nie rozcienczając -ale zalezy od wprawy i zręcznosci ręki , nakładając grubą warstwę (nawet pojedyńczą ze wzgledu na mocne krycie ) efekt kolorystyczny może być prawie biały. Więc uwaga-tym kolorem można wykonać nawet makijaż gotycki... Dla mnie takie nałożenie, żeby wyglądał bardziej naturalnie, to nie problem bo trenowałam nawet z białymi podkładami On wygląda prawie jak biały ale bardziej naturalnie- choć różowe tony są bardzo subtelne. Róż na policzkach też może zdziałać cuda, jeśli nie chcesz wyglądać zbyt gotycko, lub ciemniejszy puder wykańczający. Nadaje się też do "zabielania" innych podkładów (a raczej ze wzgledu na krycie to illa bedzie główną gwiazdą, a kropelka ciemniejszego ewentualnie dodatkiem koloryzującym Kolor jest ekstremalny wiec polecam tylko dziewczynom, które miały doświadczenie nawet z białymi podkładami. Ja jestem zadowolona ![]() 115 - zależy jaka formuła, bo z tego co widzę każda formuła nawet ten sam numer różni się u illa (pewnie robią je w innych fabrykach)...Np korektor 105 jest prawie biały (jak kość słoniowa, lub biała czekolada) a kompakt w pudrze juz intensywnie różowy... RF niestety nie próbowałam w kolorze 115 jeszcze, a LF jest jaśniejszy od każdego revlona, armaniego 02 nie miałam, ale z fotek jakie dawałaś to kolory zbliżone lub illa trochę jasniejsza... od bourjois jest jaśniejszy na oko chos nie mam obecnie bourjouis żeby swatcha porównać. Ale po upalnym lecie mój Lf wydaje mi sie nabrał trochę cieplejszych tonów (?) albo ja zbladłam... albo tylko mi się wydaje w porównaniu z 105...
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2422 |
|
BAN stały
|
Szabik - raczej 105, ale bardziej sie oplaca kupić białą bazę inglota i sprawdzić czy da się rozjaśnić i ochłodzić tego bourjois.
Aha -Quench, daj link do bloga tej dziewczyny jak pamiętasz pamietasz
|
|
|
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
Ta baza jak dla mnie nie nadaje się do użytku w żaden sposów. Przestałam jej używać 3 lata temu, bo mnie zapychała, była widoczna, rolowała się... Do dziś nie wiem jak zużyłam 2 lub 3 tubki, później miałam długą przerwę i dopiero ostatniej zimy wróciłam do podkładów tylko po to, żeby okazało się, że poza minerałami chyba nic jasnego chyba nie produkują. ;(
|
|
|
|
#2424 |
|
Are you talking to me?!
|
Ok. Tu blog do dziewczyny która wrzuca swatche jasnych podkładów - nie jest ona może urodziwa, ale dzięki niej uniknęłam kilku wpadek podkładowych:
http://confessionsofazydrateaddict.b...oxidation.html A tu blog dziewuszki która właśnie testowała illa: http://www.hey-dollface.com/2009/11/...d-rf120.html:D
|
#2425 |
|
BAN stały
|
dzięki
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
a ja szukam podkladu ktory jest jasny.. ale jednak ma w sobie cieply odcien, zeby ta buzie tak ozywil, jestem dosc jasna ale jak pomaluje sie takim bladym podkladem to wygladam jeszce gorzej niz bez niego :/
|
|
|
|
#2428 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
Jedny z najjaśniejszych podkładów drogeryjnych jakie znam to podkład Essence soft&natural numer 01 Ivory .
Dziś zakupiłam również jasny kolorek , który ma ciepł odcień z firmy Catrice Natural Touch nr.010 natural light. Jaśny jest też podkład p2 so perfekt nr. 01
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest taki jasny Za to obadałam wczoraj dwie nowości - Astor Mattitute HD, i ich odcień 1 jest naprawdę jasny Drugi był Lirene Natural Look 2 w 1 z bazą, i odcień najjaśniejszy również przyzwoicie jasny, jaśniejszy niż zwykle drogeryjne + żółty odcień |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

W drogerii wygląda ok, ale jak wyjdę na zewnątrz - to okrutne światło dzienne - omg, pożal się Boże..
(myślę o Revlonie colorstay) Trzymajcie kciuki 

jedynie veile mi się spodobały
Krycie medium, można stopniować. Generalnie nie przepadam za podkładami w pudrze prasowanymi, wolę płynne i ten nie zmienił mojego zdania, ale wypada na tle innych całkiem nieźle
na pewno nie wysusza jak MAC. Więcej o illa napiszę w wątku o illamasqua.
Mam Inglota w tubce,ale on ciemniejszy dużo i różowy...
. 105 w kompakcie ma rzeczywiscie (za) dużo różu niczym nie przełamanego, nie zaszkodziłoby mu dodanie odrobiny neutralnych tonow