|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
W moich "kręgach" liczy się wygląd. Im chudsza tym lepsza.
Chuda i brzydka - każdy się oglądnie, poderwie, zagada. Normalnej ![]() Dzisiaj też usłyszałam, że za dużo jem - od taty. Za dużo kurczaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zadomowienie
|
ja też w takim razie mam cudownego TŻ bo nigdy ale to przenigdy nie usłyszałam złego słowa cz przy 100 w ciąży i sie nawet zdziwił że tak dużo bo myślał że z mniej
![]() ![]() ![]()
#1953 |
Raczkowanie
|
dziś waga stoi no ale po tym torciku to dziwne żeby spadła. Od rana siedzę w kuchni muszę wykorzystać fakt że tż ma wolne i zajmię się małą a ja nagotuje sobie na dwa dni (zupka wielowarzywna z filecikiem, kalafior już stygnie na placuszki, zaraz biorę się za sernik, łosoś pieczony z cebulką)
Tak wam zazdroszczę że możecie wcinać wieśniaki (bogactwo białka) ja już kilka podejść robiłam czy to na słodko z cynamonem, czy ze szczypiorkiem po prostu rośnie mi to w gardle. Cóz pozostaje mi twaróg chudy który pochłaniam w każdej postaci. |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Raczkowanie
|
-300
![]() Jesli chodzi o mnie, to moj TZ mi nie dogryzal nigdy, ale wiem dobrze, ze lubi zgrabne, szczuple dziewczyny (nie wychudzone, musza miec biust ? ![]() Takze z tym nie bylo tak zle, gorzej z samoakceptacja, bo jako nastolatka bylam bardzo szczupla, gdzies tam czasem bawilam sie w fotomodeling, wiec wymagania, ktore sama sobie narzucilam sprawily, ze rosnaca waga zabijala moje wlasne ego. I juz wracalam ciezka praca do wagi 55 kilo a potem odpuszczalam sobie cwiczenia i zdrowa zywnosc i znow tylam. I znow bylo zle i nie moglam na siebie patrzec, mialam ochote zakladac najwieksze dresy i bluze z kapturem i zaszyc sie w kacie, nalepiej z wielka paczka chipsow... A teraz znow waze 55 kg i nie spieprze tego, postaram sie wytrwac ze wszystkich sil, bo ta dieta to przeciez niewielki wysileg w porownaniu do "bolu grubaski", ktora nie akleptuje sama siebie... Takze Dziewczeta, wytrwalosci zycze - taki prezent Mikolajowy dla kazdej z nas, czego sama sobie rowniez zycze ![]()
#1955 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Też przed ciążą miałam biust teraz nawet push up'y nie pomogą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1957 |
Raczkowanie
|
A ja nigdy nie miałam powodzenia. Fakt, że zawsze miałam nadwagę, ale jakoś "fajna kumpela" ze mnie. I tyle.
A miło byłoby poczuć się kobietą, poczuć zainteresowanie płci przeciwnej... Pierwszy facet mnie rzucił, bo miał kompleksy i wolał "modelkę". Zresztą całe szczęście, bo te 4 miesiące zrypały mi psyche strasznie. Drugi facet to było te "7 lat szczęścia", kiedy to przytyłam 30 kg, on zresztą też sporo przybrał na wadze (co ciekawe oboje po rozstaniu w ciągu miesiąca wróciliśmy mniej więcej do wagi z czasów gdy się poznaliśmy). Rzucił mnie dla wychudzonej córki szefa. I tyle ![]() Chciałabym mieć wybór, a nie ciągle lecieć na facetów, dla których jestem właśnie "fajna kumpela". Mam nadzieję, że to się zmieni. Twarzy takiej najgorszej nie mam, choć nigdy zachwycać nie będę. Dobrze, że póki co NIE CHCĘ żadnego faceta ![]() ![]()
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielu z "Kumpli" po latach wyznało, że to co do mnie czuli to nie była tylko przyjaźń ![]() Głowa do góry! Książę gdzieś czeka na pewno!
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
![]() u mnie dziś wzrost +100g, ale wczoraj przed snem dostałam @ i 3 poprzednie dni z rzędu miałam spadki po -400g, więc ogólny bilans jest ok ![]() Bardzo współczuję "kuszonym", mi na szczęście się to nie zdarza, mama sama, kiedy ojciec pyta się, czemu nie jem obiadu, mówi mu, że "Marta ma swoje jedzenie" i że jestem na diecie ![]() Natomiast inaczej to już wygląda wśród znajomych, od większości na informację, że jestem na diecie słyszę: "a po co Ci dieta, przecież źle nie wyglądasz" ![]() Schudłam 7,6 kg, różnicę w wyglądzie i samopoczuciu widzę ogromną, chociażby na zakupach - wczoraj poszliśmy do galerii z TŻtem, chciałam jakąś prostą bluzkę, finalnie wzięłam kilka różnych rzeczy do mierzenia i, szok, w każdej wyglądałam ładnie, nic nie wystawało, brzuch płaski, ramiona szczupłe, miałam problem, żeby zdecydować którą wybrać, gdyby nie TŻ to chyba mierzyłabym je ze 2 godziny i nie mogła się zdecydować, finalnie i tak wyszłam z 3 rzeczami (dwie Ski i jedna Mka, to też mnie zszokowało, nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłam jakieś S czy nawet M). Powiem Wam, że dawno się tak świetnie nie czułam na i PO zakupach, a ma to związek też z tematem, który tu poruszacie, o różnicy w jakości życia i samopoczuciu po/przed schudnięciem. Pamiętam wiele wyjść do sklepu, z których wracałam smutna i sfrustrowana, bo brałam kilka/kilkanaście rzeczy do przymierzalni i nic mi się nie podobało, aż chciało mi się płakać, a w lustro patrzyłam po prostu z niechęcią, bo tu za obcisłe, tu wystawało, tu się wżynało.. podejrzewam, że wiele z Was miało tak samo. A wczoraj było zupełnie inaczej, humor miałam bardzo dobry, do domu wróciłam radosna i jeszcze raz mierzyłam wszystko i oglądałam w domowym lustrze, żeby sprawdzić, czy przypadkiem tamte „sklepowe” nie kłamały. Niby mała rzecz – udane zakupy, a po utracie tych kilku kg, dały zupełnie inny oddźwięk i poprawiły, a nie kolejny raz zepsuły, mi samopoczucie. Mam nadzieję, że nikt nie pomyśli "ależ ona próżna", jest to tylko jeden z wielu przykładów na to, jak inaczej czuje się na co dzień człowiek szczuplejszy, jak oddziaływują na jego psychikę choćby tak proste czynności jak kupowanie ubrań. Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2010-12-06 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
dziękuję za baty
![]() ![]() fajnie, ze wrocił Twoj avatarek ![]() Cytat:
![]() daj prosze jakis przepis fajny na osmiornice ![]() ![]() poszalałam w czeskiej stolicy, ale mimo, że zgrzeszyłam to musze powiedzieć, że niczym słodkim i tak sie nałaziłam, że chyba to wszystko i tak z nadwyżka spaliłam ![]() ![]() ![]() co do jakości zycia po schudnięciu to powiem, że odczucia mam podobne moj Tzet nigdy slowa mi nie powiedzial jak wygladam a zawsze bylam szczupla a znamy sie 15 lat..ale sam tez przybral odkad razem mieszkamy i wyzywam sie kulinarnie to sporo nam przybylo bo kochamy jesc..a teraz razem sie odchudzamy ![]() ale juz czuje komfort w sklepach biorac nie zawsze największy rozmiar jaki jest.. ![]() a co do wpychania jedzonka przez rodzinkę to moja babcia w mnie wpychala zawsze ale wtedy bylam chuda jak patyk, a jak zaczelam tyc to mama z tata zaczeli mi mowic, ze powinnam schudnąć i nigdy nie namawiali do jedzenia czegokolwiek, to chyba najgorsze co moze byc wpychac komus cos na sile ![]() ja tez w zeszlym tygodniu zrobilam pierwszy raz bigosik i dalam tylko miesko z udek kurczaka ale za rada bratowej dolozylam mięsko z wędzonego udka + przecier z lidla i byl przepyszny ![]() dzisiaj robię rosołek z indyka i wołowiny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Raczkowanie
|
ulala, ale naskrobałyście przez weekend! Ja po średnio-dukanowym wyjazdowym weekendzie (trochę słodyczy się wkradło) mimo wszystko na wadze całkiem całkiem :P
Widzę tu rozmowy na temat powodzenia i TŻ-tów ![]() Ale teraz jestem szczęśliwa, bo obecny TŻ nawet wielce się burzy, że próbuję schudnąć, bo dla niego jestem ideałem :P
#1964 |
Raczkowanie
|
Jutro idę do lekarza z tym bólem w podbrzuszu o którym pisałam w zeszłym tygodniu. Niestety nie poprawia się, a wręcz nasila. W tej chwili boli też przy siadaniu. Na woreczek żółciowy to nie wygląda, ale może zapalenie przydatków? Hehhh mogłam się wybrać wcześniej, ale wiadomo - póki bardzo nie boli to się czeka. Zresztą jak pomyślę ile potrwa diagnozowanie to wolałabym trafić od razu na pogotowie. A tak oglny - badanie krwi, moczu czy czegoś tam - ogólny - może ginekolog - usg. Pewnie minimum tydzień zejdzie. Oby tylko się nie nasiliło jakoś mocno przez ten czas.
RESTART --> 9.01.2011 --> 96,2 kg Cel I: 90 kg (do końca stycznia) I JEST!! 21.01.2011 ![]() Cel II: 85 kg (do połowy lutego? ![]() Cel III: 80 kg Cel IV: 75 kg Cel V: 70 kg... ? Stan licznika: 89,0 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Przyczajenie
|
Dla wszystkich Dukanek (pań i panów) słodkiego buziaka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
dukam od 30.10.2010 - 79,8 kg przy 173 cm I faza - 77,7 kg II faza - 67,4 kg ![]() III faza od 05.02.2011 III faza obecnie - 66 kg Powiedzenie mojego TŻ: "co się martwisz, co się smucisz, i tak do swojej wagi wrócisz" - oby to nie nastąpiło! |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Ja miałam powodzenie jak ważyłam 53kg... Ech. Chłopaki biegali za mną z siłowni (bo też chodziłam), ze sklepu, jadąc rowerem, a teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() osmiornice kupuje gotowana, dodaje posiekany czosnek i skrapiam cytryna - gotowe ![]() kalamary jesli sa swierze to najlepiej w piekarniku zrobic. z czosnkiem pietruszka i otrebami. po upieczeniu skropic cytryna. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
tak czy siak my mamy gorzej.
![]() |
#1968 |
Zakorzenienie
|
-200g
dobre i to po tym wszystkim co mi matka wciskała.. choć wiem, że jeszcze może się to ujawnić w dniach kolejnych ![]() FrywolnaFranka - zazdroszczę silnej woli... matko chyba bym została królową świata jakbym miała takie samozaparcie ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Królową Świata nie zostanę, bo mnie już Dukan nie kocha ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale nic nie da sie na to zrobic. gin mi powiedzial ze jesli ma ktos predyspozycje to nawet najlepsze kremy nie pomoga. ale trudno nie mozna miec (albo nie miec) wszystkiego ![]()
![]() |
#1973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1974 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Także widocznie nie wszystkich się to tyczy (że faceci nie mają) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
BAN stały
|
wróciłam
![]() masakra dzień!! w czwartek mam mieć mega trudne kolokwium z materiału którego totalnie nie ogarniam, dostałam jeszcze mandat za przechodzenie przez tory (spieszyłam sie) i jeszcze na dodatek coraz bedziej cieknie mi z nosa ![]() ale jest jeden akcent na poprawe dnia znalazłam jogurt owocowy bez tłuszczu i bez cukry ![]() ![]() aa to chyba w wiekszosci przypadków zadarza wam sie nie miec @? bo ja z reguły mam jakis dziwny cykle ze wacha sie nawet do 42dni to tym bardziej teraz moge sie jej nie doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1977 |
BAN stały
|
ale w książce jest napisane że na dwa można sobie pozwolić
Edytowane przez Inuyashka Czas edycji: 2010-12-06 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Zadomowienie
|
w takim razie ominełam ten fragment ... jeśli tak jest napisane choc nie pamiętam tego...to na zdrowko ...
ja fruktoze bym odrradzala .
#1979 |
Rozeznanie
|
Niestety..
![]() W naszych jest fruktoza i często na dodatek syrop glukozowy... ![]() + tak czy siak nie poleca się jeść jogurtów jako samodzielnie danie... zobacz ile te jogurty co znalazłaś maja wegli, Najlepsze dla nas proporcje to węgle + tłuszcz (do max 5%) < bialko Czyli białka musi być jak najwięcej...
#1980 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() jest to opisane w 2 ksiazce dukana" Metoda Doktora Dukana" str 35 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.