|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
![]() Anusia, ja teraz kliknęłam w Twój suwaczek i Matko, toć to prawie już, zaraz , ale zleciało
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
daj maila teżeta to mu podpowiem co chcesz pod choinkę Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- a i miałam zapytać: czy jedyną metodą nauczenia dziecka korzystania z nocniczka jest nie zakładanie pieluchy? tylko majteczki jakieś i rajstopki? tak aby dziecko poczuło ze ma mokro? czy są jakieś inne, nie pamiętam jak wasze dzieci się nauczyły, nie bijcie. |
||
|
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeeestem,ale wypompowana
Miałąm wam wstawićzdjęcia z dzisiejszego spaceru, Alan pokazywał jak nie lubi śniegu![]() Miałam z wami popisać, ale niemam siły. Boli m,nie głowa, oczy i nawet włosy na nogach ![]() Majaszko moja synowa to niezłe ziółko Nie dość że fizycznie podobna do Alana to jeszcze z charakterku też Możemy mieć ciężkie życie...Anusia 82 Więcej nie pamiętam, przepraszam ale wogóle dziś nie towarzyska jestem. Jakoś nie myślę, ide pod prysznic i spaaaaać. Do jutra kobiałki.
|
#2554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
raczej mama
![]() Karo - cieszę sie, ze imprezka udana biedna Zu Cytat:
Laurka nie chciała zawieźć mamusi ![]() u Bartusia był ... a teraz chodzi po domu i Go szuka Cytat:
![]() Cytat:
i zazdroszczę prezentu od MIkołaja ![]() Cytat:
... ze zmianą pieluchy jest ostatnio coraz lepiej ![]() Cytat:
ale mam nadzieję, ze Lence pomoze Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2555 |
|
BAN stały
|
Wojtusiu ja zaczelam od sadzania Amelki zaraz po wstaniu rano, potem kilka razy w dzien. teraz nosi pieluzke ale prosi sama najczesciej. robi jeszcze i do pieluszki ale wiekszosc laduje w nocniku. nstp krok to zakup body i rajstop do zasikania. tzn zakupie nowe a te stare bede zakladac bez pieluszki i zobaczymy. poki co jak narobi na ziemie to nie robi to na niej zbytniego wrazenia jak sie nie posliznie i nie przewroci to idzie dalej
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
cześc
![]() od rana Was czytam i czasu mi brakuje, zeby cos naskrobać ![]() od Mikołaja nie dostałam nic alemój małż też nic nie dostał, bo kolega mi samochód zabrał do naprawy i jestem uziemiona ![]() Bartosz za to szaleje po domu i do teraz na słowo Mikołaj szuka go po kątach idę bo po mleko przyszłam i się zasiedziałam ... a Mały czeka
|
|
|
|
#2557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(zawsze mam przed oczami jak Zuzia przykłada paluszek do buzi i mówi "cicho" )Ja Zuzkę czasem po schodach niosę pod pachą bo wtedy nie krzyczy, że sama nie wchodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak czy inaczej w ten sposób mniej pieluch idzie
|
|||
|
|
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2559 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
daj sie jej nim pobawic, niech ponosi po domu, niech siada sama ubrana, niech sie z nim oswoi... nie wiem co wiecej. Ameelka na poczatku tez uciekala, potem siadala ubrana, potem rozebrana a teraz sama prosi i siada. a jak siada na postawiony na sedesie to moze kup nakladke na sedes i w taki sposob sprobujcie ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- no i chwalenie. jak Amelka zrobi siku albo kupe to jej mowie jak super z niej dziewczynka, jaka fajna jest, ona bije brawo i jak spuszczamy wode to robimy papa
Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-12-06 o 21:01 |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe dlaczego?
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() tyle sie narobilam dzisiaj i jestem padnieta ![]() a teraz o wizycie Św. Mikolaja mala zabawiona na calego i wchodzi Mikolaj , dzwoni dzwoneczkiem , niesmialo poszla sie przywitac ale jak chcial wziac ja na rece to sie bala na kolano usiadla no i zaczal wyciagac zabawki, konik cieszyl sie duzym zainteresowaniem a arka noego jeszcze wiekszym mam nadzieje ze troche pospiWojtusia u nask jest dokladnie tak samo z nocnikiem dobrze se wogole kojarzy juz ze robi kupe i sikua z tesciem niewiadomo jeszcze co, narazie bedzie na obesrwacji , ile dni tez nie wiadomo, jutro malz pojedzie to wiecej sie dowie, wiem tylko ze cos cisnieniem i sercem nie tak
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobitki małż poszedł na nockę
![]() Idę czytać coście naskrobały
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Karo jest rozbiorka Lolity na perfumowym
|
#2565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia jeszcze robi tak czasem, że prosi na nocnik, siada, siedzi chwilę po czym wstaje i robi w majtki ![]() Mówi ściszonym głosem ![]() No ciekawe ![]() Cytat:
![]() U nas chyba piątki pchają się Zuzce apetyt tak nie dopisuje i marudzi a jak dostanie szczotkę to oddać jej nie chce.---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Idę się położyć bo źle się czuję. Dobranoc
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-12-06 o 22:14 |
||
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , dobrej nocy
|
|
|
#2567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tylko próbował do niej podejść, za to mama cukierka dostała...a tata pewnie go zje ![]() Nieciekawie z tym szpitalem, zdrówka dla teścia. Anusia też zerknęłam kiedy godzina zero i to rzeczywiście prawie już Wyobrażam sobie jak Ci ciężko, ja wychodzę z małą na dwór to nieraz zziajana jestem a co dopiero w zaawansowanej ciąży.Co do histerii to Martynka nie jakoś super często ale potrafi położyć się na podłodze...kładę ją wtedy w bezpiecznym miejscy, z dala od sprzętów i głośno, zdecydowanie mówię: "musisz się wypłakać to sobie popłacz, mam poczeka" poza tym nie reaguję w ogóle, u nas taka metoda się sprawdza
|
|
#2568 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzeba być dobrej myśli, zbadają co i jak, dadzą leki i będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cierpliwości Cytat:
Dobrze wiedzieć ![]() I za pójście na prawko Cytat:
![]() Ugotowałam dzisiaj kompot z truskawek (mrożone miałam) .Amelka napiła się dosłownie kilka łyków i już ma parę krostek ![]() W czwartek przeprowadza się do nas moja babcia(86 lat) na kilka miesięcy będzie hardcore na 40 m2
|
|
#2569 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na tą małą to ma chyba alergię bo ma jeszcze jedna koleżankę 5 ty starsza i z nia jest tak jakby dla siebie nie istniało, jakby jedna dla drugiej niewidzialna była, tylko o picie sie kłóciły Cytat:
![]() Cytat:
ja czasami zakładam czasami nie ale na pewno szybciej załapie jak poczuje że mam mokro Cytat:
a wiesz że o tym samym pomyślałam, strach się bac mnie tez ostro kusiła ale zastosowanie praktyczne przewazyło dziewczyny doradzicie mi jakie rajtki? kolorek? ![]() myslalał o burgundzie albo morskim ![]() widziałam ale ja czekam na jabłuszka na razie sie zaopatrzyłam nieźle ![]() mam nadzieje że do świat przyjda, bo Nati ma jakies opóźnienie z atomkami
|
|
#2570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macie osobny pokój, zeby dać babci? Cytat:
|
|
|
#2571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No po kim? ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Zapomniałam napisać, zaliczyliśmy pierwsze bliższe spotkanie z psią kupą ![]() U nas dzisiaj chlapa, na spacerze wyjęłam Kubę z wózka, żeby pooglądał tramwaje, jedną ręką Go trzymałam, drugą prowadziłam wózek. I musiałam wózkiem w coś wjechać, a potem Kuba pomagał wózek pchać i się potknął i akurat rękawem od kurtki o koło z ozdobą dotknął
|
|
|
#2572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez zawsze szare lub czarne nosze, nawet nie wiem czy bym się odnalazła w innym kolorze ![]() nic, poszukam ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() a fuj ![]() Zuza też już miała podobne spotkanie z kupą, ale swoją ![]() pieluchy nie miała, ja nie doleciałąm z nocnikiem i nogawka wyleciała a ja n ie zauważyłam i ona w to wdepnęła
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
My śpimy w małym pokoju z Amelką (tzn.mona w łóżeczku), a babcia będzie w dużym.
Tak sprawna, nawet bardzo jak na swój wiek. Wszystko koło siebie zrobi i nawet pierze w rękach soje rzeczy bo do pralki nie chce dać Tylko obiad w sumie będę musiała jej jakiś ugotować lekkostrawny i tyle.Na pewno będzie różnie bo to jednak starszy człowiek, ale damy radę Nie zostawię jej samej w domu z moim ojcem
|
#2574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiedziałam, ze w końcu ten dzień nadejdzie ![]() I jak to przeżyłaś? ![]() ![]() unholy super że zaczynasz prawko Nie boisz się jazd w zimie?
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-12-06 o 22:51 |
||
|
|
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2576 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mu życzę zdrówka ![]() Cytat:
ale krzyczy dalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bartosz też nie poszedł do Mikołaja na ręce, dziwnie mu sie przyglądał ... myślałam, ze pozna tatusia, ale jednak nie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2577 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() i się sprawa rozwiązała...sama, tak jak zwykle więc nawet zaskoczona nie jestem...napiszę Wam w klubie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bardzo współczuję złego stanu teścia ![]() Mi dzisiaj dobra koleżanka opowiadała o siostrze (znam ją dość dobrze)..ma chłopaka od jakiegoś czasu, on ma 23 lata i dopiero co się dowiedział ze ma nowotwór nie będę pisać szczegółów ale strasznie mi się przykro zrobiło![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
e tam nieaktualne ![]() ale argument super ![]() Cytat:
tej co zamówiłaś też nie przymierzałaś ![]() ![]() Cytat:
) no i zanim urodziła bali się o reakcję starszej córki (w kwietniu skończyła 2 latka)...krótko przed narodzinami na przykład leżeli na łóżku i kumpela mówi do Małej że niedługo będzie jej siostra z nimi leżeć...na co Mała stwierdziła że nie...więc pytają dlaczego? A ona na to...nie ma już miejscaale jak się Malutka urodziła to starsza zakochała się na zabój...pomaga, ciągle całuje i strasznie kocha
|
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A potem gdzie babcia będzie mieszkać? |
||
|
|
|
#2579 |
|
Ola-Unhola
|
Heja
![]() Mój Stary w kibelku, to zaglądam ![]() Kasiu, Bartuś dzielnie chodzi na zajęcie dodatkowe (tańce, szachy i piłka). Bardzo to lubi i jak cos jest odwołane, to mu smutno. Dzięki za gratki decyzji prawkowej, właśnie porobiłam sobie trochę testów i stwierdzam, że jestem doopa. No ale od czego jest kurs ![]() Anula, boje się zimą, ale w sumie za rok jak spadnie śnieg nie będę trzęsła portkami, bo będę miała jakieś podstawy ![]() anusia, Bartuś nie był na początku zazdrosny o przytulaski. lekkie problemy zaczęły się potem (z zazdrością), jak już Antoś więcej kumał i sam zaczął zauważać, ze Bartuś też by się przytulił. Tak jest do dzisiaj, więc staram, się Bartusia częściej przytulać i mu słodzić ![]() Moja znajoma urodziła (sąsiadka) 3 tyg temu synka. Spotkałam dzisiaj jej męza. 2 tyg po terminie - 5400 g i 62 cm Miała cesarkę.No to idę poczytać i lulu, dobrej nocki
|
#2580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, kurteczka już schnie ![]() Hehe ![]() Cytat:
, kochana jesteś Ledwo ![]() A rękawekiem też się liczy? ![]() Cytat:
![]() Wypróbuję następnym razem ![]() A może to nie był Tatuś?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

, ale zleciało

Miałąm wam wstawićzdjęcia z dzisiejszego spaceru, Alan pokazywał jak nie lubi śniegu
Nie dość że fizycznie podobna do Alana to jeszcze z charakterku też 

zrobiłam syrop z cebuli, ale jak na razie nie widze efektów
alemój małż też nic nie dostał, bo kolega mi samochód zabrał do naprawy i jestem uziemiona
)
Oczywiście pod poduszką 

, dobrej nocy
za pójście na prawko ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

NIE LUBIĘ TROLLI