Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 20:32   #2551
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Moze to rzeczywiscie bunt dwulatka czyatalam o tym, moja siostra studiuje pedagogike i twierdzi ze to normalne poza tym musze wziac tez pod uwage pewien brak stabilizacji w jego zyciu bo tata raz jest a za chwile go nie ma i moze to jest powod tego zachowania a do tego dochodzi nasze zdenerwowanie przed wyjazdami Tz. Najwyzej udam sie do psychologa dzieciecego moze cos poradzi
Na pewno wiele czynników ma wpływ, możesz oczywiście iść do psychologa, ale wydaje mi się, że Serek nie odbiega zachowaniem od normy

Anusia, ja teraz kliknęłam w Twój suwaczek i Matko, toć to prawie już, zaraz , ale zleciało

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:38   #2552
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
a co mto za grubas?

moja Zuzia też rozbójnik
wczoraj aż mi wstyd było :/
najpierw w galerii wszytskie dzieci popychała...
później byliśmy u znajomych, którzy mają córke 5 tyg starszą i tammta mała kilka razy płakała przez Zuze, bo ta ja albo pchneła, albo pociągneła za rękaw, albo gdzieś ją mocniej złapała, albo zabawkęzabrała
zaraz oddawała ale doszo do tego że Zuza jak sie do jej rowerka zbliżała lub lalki to od razu bek był, więc sie szybko zawinęliśmy i do domku

ja też chce taki prezencik
chyba powoli wszystkie dzieciaczki nasze wejdą ten etap, oby się szybko skończył. U Oliwki narazie objawia się tak ze jak czegoś jej nie dam to z okropną złością rzuca wszystkim co ma pod ręką. Dzisiaj siedziała przy stole i zabrałam jej masło, to kanapke wyrzuciła, coś tam jeszcze i za talerz sie łapała, ale w pore jej zabrałam.

daj maila teżeta to mu podpowiem co chcesz pod choinkę

Cytat:
Morska ja tez przeczytalam ale mnie nic nie zdziwi moja tesciowa stroi choinke 1 grudnia
hehe ja jak ubierałam tydzien przed Wigilią, to rodzice sie na mnie dziwnie patrzyli, bo u nas zawsze była tradycja ze w Wigilię się ubiera.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

a i miałam zapytać: czy jedyną metodą nauczenia dziecka korzystania z nocniczka jest nie zakładanie pieluchy? tylko majteczki jakieś i rajstopki? tak aby dziecko poczuło ze ma mokro? czy są jakieś inne, nie pamiętam jak wasze dzieci się nauczyły, nie bijcie.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:45   #2553
agga19851985
Wtajemniczenie

Jeeestem,ale wypompowana Miałąm wam wstawićzdjęcia z dzisiejszego spaceru, Alan pokazywał jak nie lubi śniegu Za każdym krokiem sięprzewracał i wrzeszczał ze złości

Miałam z wami popisać, ale niemam siły. Boli m,nie głowa, oczy i nawet włosy na nogach

Majaszko moja synowa to niezłe ziółko Nie dość że fizycznie podobna do Alana to jeszcze z charakterku też Możemy mieć ciężkie życie...

Anusia 82 dawno cie nie było. A jak Junior będzie miał na imię? Jeśli już mówiłaś to przepraszam.

Więcej nie pamiętam, przepraszam ale wogóle dziś nie towarzyska jestem.

Jakoś nie myślę, ide pod prysznic i spaaaaać.
Do jutra kobiałki.

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:46   #2554
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No to sobie Bartuś poje
raczej mama

Karo - cieszę sie, ze imprezka udana
biedna Zu
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A ja późno wróciłam wczoraj do domu, po fajnym wieczorze przy winku.Pokręciłam się chwilę po domu i jak tylko skierowałam kroki w strone łóżka to L obudziła się na siku
i bawiła się i bawiła do 2, kiedy to znów krzyczała że chcę siku.
My posnęliśmy a ona buszowała.
O 6 znów siku
Nie dogodzisz....

Laurka nie chciała zawieźć mamusi
Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość
Idę poczytać co tam na wątku słychać czy Mikołaj u maluchów już był
u Bartusia był ... a teraz chodzi po domu i Go szuka
Cytat:
Witajcie Mamuśki
Długo mnie nie było ale żyję napiszę więcej bo teraz skrzat się obudził
czeeeeeść myślałam o Tobie ostatnio
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
dzien dobry

wczoraj mialam fatalny dzien migrena od samego rana + z 10 razy wymiotowalam. żadne leki nie pomogły, nawet te najmocniejsze na migrene
dzisiaj dochodze do siebie baardzo powoli niestety
wroce do was jak sie ogarne jakoś.
współczuje

i zazdroszczę prezentu od MIkołaja
Cytat:
Napiszcie czy Wasze też się kładą na podłodze i wyją? nie chce zmieniać pieluchy ani się ubierać chwilami brak mi sił bo ani prośbą ani groźbą!
Bartek tak, ale jak jest juz konkretnie wkurzony ... ze zmianą pieluchy jest ostatnio coraz lepiej
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

U nas ciagle kaszel więc dalej siedzimy w domu zrobiłam syrop z cebuli, ale jak na razie nie widze efektów
fuuuuj piłam taki w dzieciństwie
ale mam nadzieję, ze Lence pomoze

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Na przyszłość : Nie kupujcie dzieciom wspólnych zabawek
Chłopcy oprócz drobiazgów w postaci autek i samolotu (Antos) oraz Dragonsów (Bartus), dostali wspólny garaz 3-poziomowy. Własnie sie o niego zabijaja....

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:47   #2555
skierka1981
BAN stały

Wojtusiu ja zaczelam od sadzania Amelki zaraz po wstaniu rano, potem kilka razy w dzien. teraz nosi pieluzke ale prosi sama najczesciej. robi jeszcze i do pieluszki ale wiekszosc laduje w nocniku. nstp krok to zakup body i rajstop do zasikania. tzn zakupie nowe a te stare bede zakladac bez pieluszki i zobaczymy. poki co jak narobi na ziemie to nie robi to na niej zbytniego wrazenia jak sie nie posliznie i nie przewroci to idzie dalej
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:48   #2556
Ania0104
Zakorzenienie

cześc

od rana Was czytam i czasu mi brakuje, zeby cos naskrobać

od Mikołaja nie dostałam nic alemój małż też nic nie dostał, bo kolega mi samochód zabrał do naprawy i jestem uziemiona

Bartosz za to szaleje po domu i do teraz na słowo Mikołaj szuka go po kątach

idę bo po mleko przyszłam i się zasiedziałam ... a Mały czeka

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-12-06, 20:49   #2557
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
No to tak jak Kubuś (chociaż wczoraj i dziś dni spał łącznie 3 godziny w dzień )
...
Dziś Kubuś chciał koniecznie dojść ze spaceru do domu na nogach, tyle, że godzinę by nam to zajęło, bo chociaż niedaleko, to wciąż wolał iść w odwrotnę stronę Chciałam Go wziąć na ręce, to się wyginał i zaczynał buczeć, więc niosłam przez chwilę pod pachą
No pięknie ale (zawsze mam przed oczami jak Zuzia przykłada paluszek do buzi i mówi "cicho" )

Ja Zuzkę czasem po schodach niosę pod pachą bo wtedy nie krzyczy, że sama nie wchodzi

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
OMG
Chociaż Jedna przeczytała mój post Ale wtopa Oczywiście pod poduszką
.
Ja też przeczytałam ale myślałam, że już macie choinkę

Cytat:
a i miałam zapytać: czy jedyną metodą nauczenia dziecka korzystania z nocniczka jest nie zakładanie pieluchy? tylko majteczki jakieś i rajstopki? tak aby dziecko poczuło ze ma mokro? czy są jakieś inne, nie pamiętam jak wasze dzieci się nauczyły, nie bijcie.
Nie wiem czy to jedyna metoda, ja taką przyjęłam a i tak Zuzia robi w majtki czasem. Najdziwniejsze, że rano zawsze prosi a w ciągu dnia to zależy i nie wiem dlaczego
Tak czy inaczej w ten sposób mniej pieluch idzie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:58   #2558
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Wojtusiu ja zaczelam od sadzania Amelki zaraz po wstaniu rano, potem kilka razy w dzien. teraz nosi pieluzke ale prosi sama najczesciej. robi jeszcze i do pieluszki ale wiekszosc laduje w nocniku. nstp krok to zakup body i rajstop do zasikania. tzn zakupie nowe a te stare bede zakladac bez pieluszki i zobaczymy. poki co jak narobi na ziemie to nie robi to na niej zbytniego wrazenia jak sie nie posliznie i nie przewroci to idzie dalej
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Nie wiem czy to jedyna metoda, ja taką przyjęłam a i tak Zuzia robi w majtki czasem. Najdziwniejsze, że rano zawsze prosi a w ciągu dnia to zależy i nie wiem dlaczego
Tak czy inaczej w ten sposób mniej pieluch idzie
Oli z początku nie chciała w ogóle siadać na nocnik, tylko z założoną pieluszką, jak zdejmowałam to zwiewała. Może zimny ten nocnik i taki nieprzyjemny jej się wydaje? Ale jak go postawię na zamknięty sedes to siada z chęcią. Tyle że jeszcze nie ani razu nie udało nam się zrobić siusiu tam. Jak zapytam jej gdzie ma mnie zaprowadzic jak jej sie bedzie siusiu chciało to bierze mnie za rękę i zaprowadzi do WC, ale i tak poźniej narobi w pieluszkę
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:12   #2559
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Oli z początku nie chciała w ogóle siadać na nocnik, tylko z założoną pieluszką, jak zdejmowałam to zwiewała. Może zimny ten nocnik i taki nieprzyjemny jej się wydaje? Ale jak go postawię na zamknięty sedes to siada z chęcią. Tyle że jeszcze nie ani razu nie udało nam się zrobić siusiu tam. Jak zapytam jej gdzie ma mnie zaprowadzic jak jej sie bedzie siusiu chciało to bierze mnie za rękę i zaprowadzi do WC, ale i tak poźniej narobi w pieluszkę

daj sie jej nim pobawic, niech ponosi po domu, niech siada sama ubrana, niech sie z nim oswoi... nie wiem co wiecej. Ameelka na poczatku tez uciekala, potem siadala ubrana, potem rozebrana a teraz sama prosi i siada.

a jak siada na postawiony na sedesie to moze kup nakladke na sedes i w taki sposob sprobujcie

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

no i chwalenie. jak Amelka zrobi siku albo kupe to jej mowie jak super z niej dziewczynka, jaka fajna jest, ona bije brawo i jak spuszczamy wode to robimy papa

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-12-06 o 21:01
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:15   #2560
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

skierko, ta sukienka to TAKA
ale na żywo fajniej wygląda i świetnie się układa, nie przylega do ciała, wysmukla, wiem bo zmierzyłam
kosztowała 99zł

a ta co ja kupiłam to podobna do TEJ tylko z długim rękawem i z golfem
i teraz pytanko, jakie rajtki? mam kozaczki bardzo ciemny popiel prawie czarne
ta pierwsza to taka sama jak ja chciałam kupić

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:18   #2561
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
chyba powoli wszystkie dzieciaczki nasze wejdą ten etap, oby się szybko skończył. U Oliwki narazie objawia się tak ze jak czegoś jej nie dam to z okropną złością rzuca wszystkim co ma pod ręką. Dzisiaj siedziała przy stole i zabrałam jej masło, to kanapke wyrzuciła, coś tam jeszcze i za talerz sie łapała, ale w pore jej zabrałam.
Kuba też rzuca, jak się zezłości

Cytat:
No pięknie ale (zawsze mam przed oczami jak Zuzia przykłada paluszek do buzi i mówi "cicho" )

Ja Zuzkę czasem po schodach niosę pod pachą bo wtedy nie krzyczy, że sama nie wchodzi
, a jest cicho?

Ciekawe dlaczego?

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-06, 21:51   #2562
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

jestem
tyle sie narobilam dzisiaj i jestem padnieta

a teraz o wizycie Św. Mikolaja mala zabawiona na calego i wchodzi Mikolaj , dzwoni dzwoneczkiem , niesmialo poszla sie przywitac ale jak chcial wziac ja na rece to sie bala na kolano usiadla no i zaczal wyciagac zabawki, konik cieszyl sie duzym zainteresowaniem a arka noego jeszcze wiekszym byla taka zafascynowana ze po mleku musiala jeszcze sie pobawic , ale potem zasnela w 5 minut bo miala 1 drzemke az 30min dzis mam nadzieje ze troche pospi

Wojtusia u nask jest dokladnie tak samo z nocnikiemmala siada w ubraniach, pieluszce ale jak gola jest to usiadzie czasem sama a jak ja chce ja posadzic to nie chce, dzisiaj np. patrzy na mnie dziwna mina i mowie co zrobilas a ona ze kupke to mowie gdzie sie robi to Werka mowi ze na "nocik" i mowie jej ze ma wolac , nie wiem jak ja nauczyc tego dobrze se wogole kojarzy juz ze robi kupe i siku

a z tesciem niewiadomo jeszcze co, narazie bedzie na obesrwacji , ile dni tez nie wiadomo, jutro malz pojedzie to wiecej sie dowie, wiem tylko ze cos cisnieniem i sercem nie tak

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:59   #2563
megi b
Wtajemniczenie

Kobitki małż poszedł na nockę

Idę czytać coście naskrobały

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:59   #2564
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Karo jest rozbiorka Lolity na perfumowym

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 22:15   #2565
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że potrzeba czasu. Wie gdzie ma robić ale może nie jest gotowa (Zuzia zresztą do końca tez chyba nie skoro robi i w majteczki). Ja będę cierpliwie czekała i póki co pieluszki w domu nie nałożę.
Zuzia jeszcze robi tak czasem, że prosi na nocnik, siada, siedzi chwilę po czym wstaje i robi w majtki

Cytat:
, a jest cicho?

Ciekawe dlaczego?
Mówi ściszonym głosem

No ciekawe

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a z tesciem niewiadomo jeszcze co, narazie bedzie na obesrwacji , ile dni tez nie wiadomo, jutro malz pojedzie to wiecej sie dowie, wiem tylko ze cos cisnieniem i sercem nie tak
Zdrówka dla Teścia

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

U nas chyba piątki pchają się Zuzce apetyt tak nie dopisuje i marudzi a jak dostanie szczotkę to oddać jej nie chce.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Idę się położyć bo źle się czuję.

Dobranoc

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-12-06 o 22:14
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 22:23   #2566
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
U nas chyba piątki pchają się Zuzce apetyt tak nie dopisuje i marudzi a jak dostanie szczotkę to oddać jej nie chce.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Dobranoc
Już? Uwiniecie się raz dwa

, dobrej nocy

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-06, 22:31   #2567
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

a teraz o wizycie Św. Mikolaja mala zabawiona na calego i wchodzi Mikolaj , dzwoni dzwoneczkiem , niesmialo poszla sie przywitac ale jak chcial wziac ja na rece to sie bala

Martynka dzisiaj w sklepie spotkała Mikołaja, bała się go, pokazywała cały czas główką nie nie jak tylko próbował do niej podejść, za to mama cukierka dostała...a tata pewnie go zje

Nieciekawie z tym szpitalem, zdrówka dla teścia.

Anusia też zerknęłam kiedy godzina zero i to rzeczywiście prawie już Wyobrażam sobie jak Ci ciężko, ja wychodzę z małą na dwór to nieraz zziajana jestem a co dopiero w zaawansowanej ciąży.
Co do histerii to Martynka nie jakoś super często ale potrafi położyć się na podłodze...kładę ją wtedy w bezpiecznym miejscy, z dala od sprzętów i głośno, zdecydowanie mówię: "musisz się wypłakać to sobie popłacz, mam poczeka" poza tym nie reaguję w ogóle, u nas taka metoda się sprawdza

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 22:31   #2568
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Byłyśmy dzisiaj w Befado z Martynka, kupiłam jej trzy pary kapci, skoro już kikla kroczków potrafi zrobić to niech ma Cent w sklepie kilka (ale dosłownie kilka, 2-3 złotych niższe niż w ich sklepie internetowym ) Będę jeszcze tam jechała w grudniu więc gdybyście coś chciały to dajcie znać, kupię
Jak zacznie biegać to tylko wiór z nich zostanie

Cytat:
Werka pare razy kaslala w nocy , dzisiaj jak miala drzemke to juz nie, wiec narazie nie poszlam do lekarza, podaje jej ten syrop prawoslazowy i wydzielinka jest bardziej wodnista i lepiej splywa ale jutro pojde z nia zeby ja posluchala lekarka czy wszystko ok

u nas Mikolaja jeszcze nie bylo, czekamy- moj brat sie przebiera i bedzie dawal jej prezenty a Werka jest taka nakrecona ze lata do okna zagladac czy jedzie Mikolaj juz bo jej nagadalam

moze wieczorem zasiade na wizaz i was poczytam

aaa i jedna mam zla wiadomosc.......malz byl z tesciem u lekarza i sie okazalo ze ma bardzo zle wyniki wszystkie, ekg tez i do szpitala musi isc
Dobrze, że z małą lepiej
trzeba być dobrej myśli, zbadają co i jak, dadzą leki i będzie dobrze

Cytat:
Umyłam dziś wszystkie okna
Po obiedzie sprzedam Małą dziadkom i będę sprzątać dalej.
Ja się za moje jutro biorę

Cytat:
no wyobraź sobie, że wczoraj nawet stan podgorączkowy miał agonia po prostu

Cytat:

Megi u Ciebie minelo ale robilas cos specjalnego? jak reagowalas na to?
A co bedzie jak sie Junior pojawi a Serkowi nie minie?
Macie jakies rady?
Ja starałam się nie reagować i nie panikować razem z nią. Jak się kładła na ziemię to powiedziałam, że nie wolno tak i tak robić i odchodziłam kilka kroków dalej, a mała nie miała widowni więc przestawała za jakiś czas beczeć. Raz za razem to samo robiłam i chyba zakumała bo już tak nie robi, choć pewnie nie raz nas to spotka w przyszłości Cierpliwości

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzisiaj Bartuś ma tańce. W niedzielę jakiś występ się szykuje. Musze się przejśc z nim dzisiaj (Babcia zostanie z A), żeby dowiedzieć się dokładnie jakie stroje sa potrzebne na ten występ. W zeszłym tyg Rodzice go zawozili, więc wiem tylko tak na oko - jak to przy przekazywaniu

Na przyszłość : Nie kupujcie dzieciom wspólnych zabawek
No proszę zawodowiec

Dobrze wiedzieć
I za pójście na prawko

Cytat:
Tak pewnie to wina zębów

Ugotowałam dzisiaj kompot z truskawek (mrożone miałam) .Amelka napiła się dosłownie kilka łyków i już ma parę krostek

W czwartek przeprowadza się do nas moja babcia(86 lat) na kilka miesięcy będzie hardcore na 40 m2

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-12-06, 22:33   #2569
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Dlaczego wstyd? To małe dziecko jest przecież
Dziś Kubuś chciał koniecznie dojść ze spaceru do domu na nogach, tyle, że godzinę by nam to zajęło, bo chociaż niedaleko, to wciąż wolał iść w odwrotnę stronę Chciałam Go wziąć na ręce, to się wyginał i zaczynał buczeć, więc niosłam przez chwilę pod pachą
tak, wiem, ale niewiem co ja opętało wczoraj
na tą małą to ma chyba alergię bo ma jeszcze jedna koleżankę 5 ty starsza i z nia jest tak jakby dla siebie nie istniało, jakby jedna dla drugiej niewidzialna była, tylko o picie sie kłóciły
Cytat:
Mayaha nie masz sie czego wstydzic akurat tym sie nie przejmuje co ludzie pomysla, tylko zastanawiam sie skad to sie bierze moze jakies bledy popelniamy?
A moze Zuza pokazuje ze chce byc gora? ze ma silniejszy charakter? chciala zdominowac kolezanke?
ona faktycznie lubi rządzic nie da sobie w kasze dmuchac, niewiem po kim ma taki charakterek
Cytat:

daj maila teżeta to mu podpowiem co chcesz pod choinkę
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

hehe

ja czasami zakładam czasami nie
ale na pewno szybciej załapie jak poczuje że mam mokro

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Miałam z wami popisać, ale niemam siły. Boli m,nie głowa, oczy i nawet włosy na nogach

Majaszko moja synowa to niezłe ziółko Nie dość że fizycznie podobna do Alana to jeszcze z charakterku też Możemy mieć ciężkie życie...

a wiesz że o tym samym pomyślałam, strach się bac
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ta pierwsza to taka sama jak ja chciałam kupić
mnie tez ostro kusiła ale zastosowanie praktyczne przewazyło

dziewczyny doradzicie mi jakie rajtki? kolorek?
myslalał o burgundzie albo morskim
Cytat:
Karo jest rozbiorka Lolity na perfumowym
widziałam
ale ja czekam na jabłuszka
na razie sie zaopatrzyłam nieźle
mam nadzieje że do świat przyjda, bo Nati ma jakies opóźnienie z atomkami
Stary 2010-12-06, 22:37   #2570
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

W czwartek przeprowadza się do nas moja babcia(86 lat) na kilka miesięcy będzie hardcore na 40 m2
a gdzie będzie spać?
macie osobny pokój, zeby dać babci?

Cytat:

mnie tez ostro kusiła ale zastosowanie praktyczne przewazyło

dziewczyny doradzicie mi jakie rajtki? kolorek?
myslalał o burgundzie albo morskim
ja nic nie mówie, bo nie bardzo umiem nosić kolorowe rajstopy - noszę czarne, szare, brązowe w różnych odcieniach, ale morskich czy burgund nigdy nie miałam i raczej mieć nie będę - wydaje się, że trudno by dobrać buty i dodatki do tego

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 22:42   #2571
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Co do histerii to Martynka nie jakoś super często ale potrafi położyć się na podłodze...kładę ją wtedy w bezpiecznym miejscy, z dala od sprzętów i głośno, zdecydowanie mówię: "musisz się wypłakać to sobie popłacz, mam poczeka" poza tym nie reaguję w ogóle, u nas taka metoda się sprawdza
Muszę zapamiętać na przyszłość

Cytat:
A sprawna jest? Łatwo nie będzie pewnie

Cytat:
tak, wiem, ale niewiem co ja opętało wczoraj
na tą małą to ma chyba alergię bo ma jeszcze jedna koleżankę 5 ty starsza i z nia jest tak jakby dla siebie nie istniało, jakby jedna dla drugiej niewidzialna była, tylko o picie sie kłóciły

ona faktycznie lubi rządzic nie da sobie w kasze dmuchac, niewiem po kim ma taki charakterek
Może miała gorszy dzień

No po kim?

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Zapomniałam napisać, zaliczyliśmy pierwsze bliższe spotkanie z psią kupą

U nas dzisiaj chlapa, na spacerze wyjęłam Kubę z wózka, żeby pooglądał tramwaje, jedną ręką Go trzymałam, drugą prowadziłam wózek. I musiałam wózkiem w coś wjechać, a potem Kuba pomagał wózek pchać i się potknął i akurat rękawem od kurtki o koło z ozdobą dotknął

H. MacLeod

.
Stary 2010-12-06, 22:47   #2572
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

ja nic nie mówie, bo nie bardzo umiem nosić kolorowe rajstopy - noszę czarne, szare, brązowe w różnych odcieniach, ale morskich czy burgund nigdy nie miałam i raczej mieć nie będę - wydaje się, że trudno by dobrać buty i dodatki do tego
ja też nigdy nie miałam ale tak sobie pomyslalam że może by sie ożywic
tez zawsze szare lub czarne nosze, nawet nie wiem czy bym się odnalazła w innym kolorze
nic, poszukam

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Może miała gorszy dzień

No po kim?

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

U nas dzisiaj chlapa, na spacerze wyjęłam Kubę z wózka, żeby pooglądał tramwaje, jedną ręką Go trzymałam, drugą prowadziłam wózek. I musiałam wózkiem w coś wjechać, a potem Kuba pomagał wózek pchać i się potknął i akurat rękawem od kurtki o koło z ozdobą dotknął
może

a fuj
Zuza też już miała podobne spotkanie z kupą, ale swoją
pieluchy nie miała, ja nie doleciałąm z nocnikiem i nogawka wyleciała a ja n ie zauważyłam i ona w to wdepnęła
Stary 2010-12-06, 22:48   #2573
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
a gdzie będzie spać?
macie osobny pokój, zeby dać babci?
My śpimy w małym pokoju z Amelką (tzn.mona w łóżeczku), a babcia będzie w dużym.

Cytat:
A sprawna jest? Łatwo nie będzie pewnie
Tak sprawna, nawet bardzo jak na swój wiek. Wszystko koło siebie zrobi i nawet pierze w rękach soje rzeczy bo do pralki nie chce dać Tylko obiad w sumie będę musiała jej jakiś ugotować lekkostrawny i tyle.Na pewno będzie różnie bo to jednak starszy człowiek, ale damy radę Nie zostawię jej samej w domu z moim ojcem

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-12-06, 22:49   #2574
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

cierpliwości przede wszystkim kochana Ci życzę...

Cytat:

Wiedziałam, ze w końcu ten dzień nadejdzie
I jak to przeżyłaś?

unholy super że zaczynasz prawko Nie boisz się jazd w zimie?

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-12-06 o 22:51
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 22:51   #2575
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja słyszałam, że jak się wejdzie w kupkę to się poszczęści

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-12-06, 22:55   #2576
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i jedna mam zla wiadomosc.......malz byl z tesciem u lekarza i sie okazalo ze ma bardzo zle wyniki wszystkie, ekg tez i do szpitala musi isc
zdrówka dla teścia
Cytat:
Mam wytłumaczenie- TŻ chory w domu - możecie to sobie wyobrazić
a ja mu życzę zdrówka bo widzę, ze dziewczyny się z Niego śmieją
Cytat:
Dlaczego wstyd? To małe dziecko jest przecież
JA Bartka noszę przewieszonego przez ramię ... wtedy trudniej mu się wygina ale krzyczy dalej
Cytat:

Z tym kladzeniem sie na podlodze to troche niebezpieczne bo kladzie sie krzyczy bije w podloge i potrafi gdzie glowa uderzyc...ech i badz tu czlowieku madry.
Serek dzis byl wyjatkowo grzeczny nie wiem od czego to zalezy na mikolaja prezent mi zrobil czy jak wlasciwie obylo sie bez marudzenia. Ale rano bylo koszmarnie bo szukal taty.......ja sie poryczalam. Kazdy wyjazd Tz przezywam czuje sie wtedy do bani ale coz trzeba dac rade
Przecież Bartosz też tak robił /zapomniałam/ ze złosci kładł się na podłogę i uderzał o nią głową, nie raz miał guza na środku czoła ... mówiłam mu, że tak nie wolno i przytrzymywałam główke, po jakimś czasie przestał tak robić. Teraz za to wszystkim rzuca
Cytat:
OMG
Chociaż Jedna przeczytała mój post Ale wtopa Oczywiście pod poduszką
a ja myślałam, ze już macie choinkę
Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
trzeba ogolić, to przynajmniej one nie będą bolały

Cytat:

a teraz o wizycie Św. Mikolaja mala zabawiona na calego i wchodzi Mikolaj , dzwoni dzwoneczkiem , niesmialo poszla sie przywitac ale jak chcial wziac ja na rece to sie bala na kolano usiadla no i zaczal wyciagac zabawki, konik cieszyl sie duzym zainteresowaniem a arka noego jeszcze wiekszym byla taka zafascynowana ze po mleku musiala jeszcze sie pobawic , ale potem zasnela w 5 minut bo miala 1 drzemke az 30min dzis mam nadzieje ze troche pospi

Bartosz też nie poszedł do Mikołaja na ręce, dziwnie mu sie przyglądał ... myślałam, ze pozna tatusia, ale jednak nie
Cytat:

Cytat:

Dobranoc
biedna

Cytat:
no to będziesz miała wesoło

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-12-06, 22:59   #2577
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Super imprezka
Biedna Zuzia

Bierz się za niego miłość nie zna granic

i się sprawa rozwiązała...sama, tak jak zwykle więc nawet zaskoczona nie jestem...napiszę Wam w klubie

Cytat:
no wlasnie tak myslalam zeby potem ze skwareczkami polaczyc - dzieki - maz bedzie mial jak wroci
i jak? smakowało?

Cytat:
czesc
tyle mam dzisiaj roboty ze nie mam na nic czasu, ale okna umyte a zaraz firanki bede prasowac i wieszac

dobrze że Werce lepiej

bardzo współczuję złego stanu teścia

Mi dzisiaj dobra koleżanka opowiadała o siostrze (znam ją dość dobrze)..ma chłopaka od jakiegoś czasu, on ma 23 lata i dopiero co się dowiedział ze ma nowotwór nie będę pisać szczegółów ale strasznie mi się przykro zrobiło

Cytat:
Mam wytłumaczenie- TŻ chory w domu - możecie to sobie wyobrazić

Cytat:
no wyobraź sobie, że wczoraj nawet stan podgorączkowy miał agonia po prostu
no Ty się dziwisz...tosz to facet jest

Cytat:
Jak czytam o Waszych dzieciakach to mam wrazenie ze tylko Serek to zlo wcielone ale takie akcje jak kladzenie sie na podlodze to tylko przy nas robi w sklepie nigdy potrafi byc bardzo grzeczny ale kiedy tylko jest zmiana pieluchy czy ubieranie to atak szalu murowany i nie wiem czy zostawic go na podlodze zeby sie wykrzyczal czy przytulac ale wtedy sie wyrywa nic na niego nie dziala i chwilami czuje sie bezradna a przeciez tak nie bylo niech wroci grzeczny Serek
to się Serek niesforny zrobił

Cytat:
Dla siebie takie (męskie), bo damskie są jasne, a ja wolę ciemne. Takie średnio wyjściowe, ale doszłam do wniosku, że nie mam w czym chodzić z synem na śnieg na razie się zastanawiam jeszcze
Ja też na tej stronie szukać nie umiem

E tam, bierz
Przynajmniej Teściowie nie będą Cię często wizytować .
Ekstra te buty...mi się jasne podobają

e tam nieaktualne
ale argument super

Cytat:

skierko, ta sukienka to TAKA
ale na żywo fajniej wygląda i świetnie się układa, nie przylega do ciała, wysmukla, wiem bo zmierzyłam
kosztowała 99zł

a ta co ja kupiłam to podobna do TEJ tylko z długim rękawem i z golfem
i teraz pytanko, jakie rajtki? mam kozaczki bardzo ciemny popiel prawie czarne
super obie

Cytat:
fajna...szkoda ze nie mam mozliwosci przymierzyc
tej co zamówiłaś też nie przymierzałaś

Cytat:
Unholy wiem ze u Ciebie jest wieksza roznica wieku, ale zastanawiam sie jak to bylo kiedy Antos sie urodzil? jak bylo z przytulaniem itd.? Bartus nie byl zazdrosny?
To chyba zależy od konkretnego dziecka, bo np. moja koleżanka urodziła w miesiąc temu (wcześniaczka, pisałam Wam) no i zanim urodziła bali się o reakcję starszej córki (w kwietniu skończyła 2 latka)...krótko przed narodzinami na przykład leżeli na łóżku i kumpela mówi do Małej że niedługo będzie jej siostra z nimi leżeć...na co Mała stwierdziła że nie...więc pytają dlaczego? A ona na to...nie ma już miejsca
ale jak się Malutka urodziła to starsza zakochała się na zabój...pomaga, ciągle całuje i strasznie kocha
Stary 2010-12-06, 23:01   #2578
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

upsss
Cytat:
My śpimy w małym pokoju z Amelką (tzn.mona w łóżeczku), a babcia będzie w dużym.

Tak sprawna, nawet bardzo jak na swój wiek. Wszystko koło siebie zrobi i nawet pierze w rękach soje rzeczy bo do pralki nie chce dać Tylko obiad w sumie będę musiała jej jakiś ugotować lekkostrawny i tyle.Na pewno będzie różnie bo to jednak starszy człowiek, ale damy radę Nie zostawię jej samej w domu z moim ojcem
czyli nie będzie tak źle
A potem gdzie babcia będzie mieszkać?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-12-06, 23:02   #2579
UnholyOne
Ola-Unhola

Heja

Mój Stary w kibelku, to zaglądam

Kasiu, Bartuś dzielnie chodzi na zajęcie dodatkowe (tańce, szachy i piłka). Bardzo to lubi i jak cos jest odwołane, to mu smutno.

Dzięki za gratki decyzji prawkowej, właśnie porobiłam sobie trochę testów i stwierdzam, że jestem doopa. No ale od czego jest kurs
Anula, boje się zimą, ale w sumie za rok jak spadnie śnieg nie będę trzęsła portkami, bo będę miała jakieś podstawy

anusia
, Bartuś nie był na początku zazdrosny o przytulaski. lekkie problemy zaczęły się potem (z zazdrością), jak już Antoś więcej kumał i sam zaczął zauważać, ze Bartuś też by się przytulił. Tak jest do dzisiaj, więc staram, się Bartusia częściej przytulać i mu słodzić

Moja znajoma urodziła (sąsiadka) 3 tyg temu synka. Spotkałam dzisiaj jej męza. 2 tyg po terminie - 5400 g i 62 cm Miała cesarkę.

No to idę poczytać i lulu, dobrej nocki
Stary 2010-12-06, 23:04   #2580
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
a fuj
Zuza też już miała podobne spotkanie z kupą, ale swoją
pieluchy nie miała, ja nie doleciałąm z nocnikiem i nogawka wyleciała a ja n ie zauważyłam i ona w to wdepnęła
No fuj , kurteczka już schnie
Hehe

Cytat:
To dobrze , kochana jesteś

Cytat:
Wiedziałam, ze w końcu ten dzień nadejdzie
I jak to przeżyłaś?

Ledwo

Cytat:
Ja słyszałam, że jak się wejdzie w kupkę to się poszczęści
A rękawekiem też się liczy?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
a ja mu życzę zdrówka bo widzę, ze dziewczyny się z Niego śmieją

JA Bartka noszę przewieszonego przez ramię ... wtedy trudniej mu się wygina ale krzyczy dalej
(...)
Bartosz też nie poszedł do Mikołaja na ręce, dziwnie mu sie przyglądał ... myślałam, ze pozna tatusia, ale jednak nie
Skądże, współczujemy... zwłaszcza Anuli

Wypróbuję następnym razem

A może to nie był Tatuś?

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości