|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII
R
07:20: trzy kromki razowca słonecznikowego z masłem, sałatą, podwójnym plastrem polędwicy sopockiej, pomidorem i ogórkiem, kawa 3w1 10:50: pomarańcza 12:20: domowa tortilla: naleśnik z łyżki otrębów pszennych, łyżki owsianych, łyżki skrobii ziemniaczanej, jajka i ok. 100ml mleka 2%, w to kawałki kurczaka na oliwie, mega ilość warzyw: sałata, pomidor, ogórek, papryka i do tego sos z jogurtu, musztardy, odrobiny keczupu, ziół 15:50: 250g jogurtu owocowego bez cukru (4b, 6w, 0,1tł/100g), kawa (na uczelni od 13:00 do 18:00) 18:30: dwie kostki z mintaja posypane ziołami na oliwie, dwie kromki razowca słonecznikowego, herbata malinowa
![]() |
#4772 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Give thanks for unknown blessings already on their way. 2012: 55 2013: 13 tu piszę o przeczytanych książkach ![]() Edytowane przez krtek_ Czas edycji: 2010-12-06 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zadomowienie
|
Uuu
w międzyczasie talerzyk sałatki jarzynowej (domowa, taka z majonezem i warzywami).. i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Wtajemniczenie
|
U:
śn: dwie kromki razowca z masłem, serem białym i pomidorkiem, kakao na mleku 2% (kubek <duży>) IIśn: dwie kromki razowca z pomidorkiem, sałatką ryżową <ryż,kurczak,ogórek,pomid or,majonez>; jabłko <big> ob: duży talerz gęstej grzybowej <dużo ziemniaków> (obiad mały, bo mama w pracy) deser: spora garść orzechów pod: kilka mandarynek (nie wiem ile dokładnie, ze dwie,trzy?); gruby kawałek babki w polewie czekoladowej ![]() ![]() kol: 2 jaja na twardo, dwie kromki graham z masłem i pomidorem, kawał twarogu (kocham biały ser ![]() po: może będzie trochę słodyczy <mikołajki> * gdzieś wpadło jeszcze kiwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Raczkowanie
|
UU/RR na pewno nie przytyc
Sn owsianka ( 5 l pl owsianych 200 ml mleka 2%, 1 niecala lyzka kakao) SnII 1,75 kromki razowca posmarowanych cienko maslem, twarog poltlusty + plaster poledwicy sopockiej, pomidor cebula ogorek, 200 ml mleka 2% z lyzeczka kakao 11% tluszczu i odrobina miodu Ob 60 g (przed ugotowaniem) ryzu naturalnego z 2 lyzkami gulaszu( pieczarki,marchewka,pietr uszka, jogurt naturalny, na szynce) 2 lyzki buraczkow maminych, salatka(pomidor, salata rzymska, ogorek,ogorek kiszony,cebula, kefir) Deser: kawa z mlekiem, 50 g czekolady mlecznej merci Pod serek homo naturalny 135 g ze startym gotowanym 0,5 jablkiem z cynamonem i 2 lyzeczkami ananasa w kostce+ 1 lyzka uprazonych pestek slonecznika Kol: salatka grecka |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Raczkowanie
|
R
śn: placki owsiane(4łyżki owsianych,łyżka otrębów mieszanych,jajo,łyżka mleka) z bałkańskim 3% i owocami leśnymi IIśn (w szkole) kanapka z Turkiem Figura,sałata,ogórek IIIśn:jogo naturalny 150g obiad: makaron pełnoziarnisty (30-40g) więcej niż pół piersi kurczaka, brokuły polane serkiem wiejskim podwieczorek: homo naturalny 150g z garstką orzechów kolacja: twaróg półtłusty ok. 120-150g z szynką plus pomidor czy ktoś ma jakieś uwagi?mogę prosić o komentarz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ilość 1,75 rozłożyła mnie po prostu na łopatki ![]()
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
śniadanie dwie kromki chleba: jedna z masłem orzechowym, druga z kiełbasą wiejską, ajwarem i papryką, do tego trochę papryki + kawa z czubatą łyżeczką kakao II śniadanie dwie kanapki (skład jak na śniadanie), saszetka fitelli truskawkowej, jabłko, 3 bit xxl obiad noga kurczaka z sosem i pyzą podwieczorek około 10 krakersów, danio waniliowy + herbata karmelowa kolacja coś pewnie jeszcze wpadnie później (obiad znów po 19 także wszystko poprzestawiane ![]()
![]() |
#4779 |
Raczkowanie
|
U/r Śniadanie: owsianka na mleku z przyprawą do piernika, pomarańczą, orzeszkami ziemnymi, kromka chleba z masłem i przyprawą do piernika i plastrami jabłka ![]() a'la śniadanie 2: 1/4 pomarańczy, 1/2 jabłka, 2 kostki czekolady, solidna garść ziemnych, 2 paluszki drobiowe (takie małe z biedronki) -czyli resztki Obiad: pierś gotowana na parze, 1/2 woreczka ryżu + warzywa Podwieczorek: serek wiejski z pomidorem, kilkanaście chrupek kukurydzianych Kolacja: Pucha tuńczyka w sosie własnym z warzywami + kromka chleba z serkiem ziołowym w ciągu dnia: 2x Anatol, herbata zielona, kubek wody z cytryną
#4780 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Wtajemniczenie
|
mpati86,
moim zdaniem masz tendencję do wyolbrzymiania. ciągle piszesz, jakie to nie było wielkie, a jakie to duże. wygląda to trochę jak jakieś usprawiedliwianie i tłumaczenie się /chociażby przed samą sobą/- co z tego, że zjadłam tylko 1 kromkę, skoro była taka wieeeeeeeelka. nie chcę niczego kwestionować, piszę tylko jak ja to widzę ![]()
#4782 |
Raczkowanie
|
U:
śn.- pół wielgaśnej bułki z almette szczypiotkowo-cebulkowym+ ćwiartka pomidora+ kawa z łyżeczką cukru zabielona mlekiem 1,5% (miałam co prawda ambicje zjeść 3/4 tej bułki albo nawet jakbym dała radę to i całą ![]() II śn- jogurt pitny wanil. 0% 250 g (jest pyszny,więc nie czepiać się tego 0% ![]() obiad- 2 placki tortilli (nie te smrodki, tylko takie na dużą patelnię) z piersią z kurczaka podsmażaną, papryką, pomidorem, sałatą, sosem czosnkowym własnej roboty tzn. jogurt nat. jakieś 90 g. z wyciśniętym czosnkiem i oregano- najadłam się jak głupia! XD podwieczorek- duży piernik (wielkości 3 małych) i kawusia jak rano ocenicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Raczkowanie
|
Wklejam gdyż zaginęło na poprzedniej stronie
Uuuuu: Ś: gotowane roladki z piersi kurczaka nadziewane marchewką, pietruszką, selerem(odgrzane na patelni na łyżce oleju rzepakowego), mała kromka ciemnego chleba posmarowana masłem- wiem, nietypowo jak na śniadanie ![]() IIŚ: 100 ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki ananasa z puszki, pół szklanki zalewy ananasowej z puszki, 4 łyżki musli o składzie: corn flakes, suszone banany, rodzynki, płatki owsiane, słonecznik, kawa z mlekiem 2% i pół łyżeczki cukru+kilka migdałów O: pół woreczka ryżu parboiled, pół puszki ananasa, pojedyncza pierś z kurczaka, sos z fixu knorr, mała cebula w tym(rozrabiany z mlekiem i wodą) P: 2 małe kromki ciemnego chleba z plastrem szynki konserwowej i serem żółtym, pomarańcza K: sardynki z puszki z 70 g twarogu, chilli, kromka chleba Poproszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
mam do Was takie pytanko... w sumie nie wiedziałam czy napisać tutaj czy na fitnessie, ale spróbuję najpierw tutaj
![]()
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tunczyka/kure/indyka
![]() |
#4786 |
Rozeznanie
|
Moje U
1.Kawa z mlekiem, garsc płatków fitness z połówką banana 2.Podłużna bułka z szynką i papryką, ketchupem , 2 mandarynki 3.Kawa z mlekiem, serek wiejski lekki z pomidorem, papryką + 2 wafle 4.2 białka z pieczarkami szynką papryką i ketchupem+ pół bułki z Delmą, sok grejfrutowy, pomarańcza, jabłko 5. Sałatka z pomidorów, ogórka papryki, łyżka oliwy, ketchup jabłko, pomarańcza , serek wiejski lekki
#4787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4788 |
Zadomowienie
|
eRka
1. owsianka (3 łyżki płatków, mleko 1,5%) z kakao naturalnym, rafaelkami, garścią studenckiej i słonecznikiem 2. bułka wieloziarnista z homo naturalnym, pół z miodem, pół z wędliną, dwie mandarynki ćwiczenia po nich wciągnę trochę szynki z indyka, bo nie mam w domu nic innego, co by pasowało 3. gołąbek "bez zawijania" z sosem, kasza gryczana, warzywa na patelnię 4. marchewki maczane w homo naturalnym, herbata zielona 5. 2 zawijańce (liść kapusty posmarowany serkiem homogenizowanym , na to szynka i papryka, zawinięte jak gołąbki), herbata zielona uśmiecham się o ocenę ![]()
Give thanks for unknown blessings already on their way. 2012: 55 2013: 13 tu piszę o przeczytanych książkach ![]() Edytowane przez krtek_ Czas edycji: 2010-12-07 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Raczkowanie
|
Luźne U/R
Sn 8;30 owsianka( 5 lyzek pl owsianych garsc pestek slonecznika 200 ml mleka 2% 1 niecala lyzka odtluszczonego naturalnego kakao) SnII 11;30 160 g jogurtu owocowego z 2 lyzkami pl owsianych i 2 lyzki ananasa z puszki SnIII 15;15 1 kromka razowca posmarowana niewielka iloscia masla, twaorg chudy 1 lyzeczka i 1 plaster poledwicy sopockiej z ogorkiem Ob 18;00 jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i poledwica sopocka z 2 kromkami razowca Kol 20;30 salatka grecka s serfem feta poltlusty(20 kostek) |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po prostu jedz na co masz ochotę ![]() I specjalny jadłospis raczej nie jest tak potrzebny jak na R ![]()
![]() |
#4791 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Od pewnego czasu śledzę ten wątek i w końcu znalazłam w sobie odwagę, aby poddać mój jadłospis Waszej konstruktywnej krytyce
![]() Jestem chora na anoreksję, ale mimo wielu trudności postanowiłam wziąć się za siebie, przytyłam już 10 kg, zostało mi jeszcze ok. 2,5. Tyję tak ok. 0,5 kg na tydzień. Poniżej mój wczorajszy jadłospis z prośbą o komentarze: P: I śniadanie: płatki nestle frutina z mlekiem sojowym i rodzynkami 1 kromka razowego ze śliwką z szynka z indyka 1 kromka razowego ze śliwką z twarogiem 1 kromka pszennego z serkiem cammembert z ziołami pomidor, kawałek ogórka zielonego, 1/4 papryki, rzodkiewki, sałata mandarynka II sniadanie dorsz w galarecie z warzywami 2 mandarynki, pieczone jabłko Obiad barszcz ukraiński 1/3 woreczka ryżu jaśminowego, kotlet mielony w panierce smażony na oleju, brokuły, sałatka witaminowa (kupna z oliwą), sałata, szparagi, patison konserwowy po: marchew, 2 kiwi Podwieczorek kawał szarlotki Kolacja 1 kromka razowego ze śliwką z polędwicą z indyka 1 kromka razowego ze śliwką ze szprotami wędzonymi 1 kromka pszennego podzielona na pół: - z tuńczykiem - z paprykarzem szczecińskim miska kapusty kwaszonej, sałata, 1/4 papryki, pomidor, ogórek kwaszony, rzodkiewki po: plaster ananasa, plaster melona, pół pomarańczy, jabłko, garść bakalii Będę wdzięczna za ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie 8:00 - 2 kromki razowca, serek homogenizowany brzoskwiniowy, 2 plasterki banana obiad 14:00 - białe warzywa na patelnie Frosta 400g, łyżka sosu węgierskiego kolacja 17:30 - ?? serek, owoce ??
....zaakceptować siebie.... 50 ->49 -> 48 ![]() Edytowane przez mikusia1302 Czas edycji: 2010-12-07 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
a punkty karne chcesz?
![]() |
#4795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję przełamania się, tak trzymaj ![]()
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
czy niedawno nie było ponad 70? bo że ponad 60 to wiem na pewno. jak to się stało? kilogramy okazały się być zebraną po napadach wodą, czy się trochę pogłodziłaś?
![]() |
#4797 |
BAN stały
|
R (chciałabym...chciałaaa)
sniadanie: kromka chleba z maslem i serem capri ,sok 2 sniadanie: warzywa (papryka,ziemniaki,pomido r,ogorek) i bazylia z patelni (smazone na oliwie), woda obiad: kotlet schabowy, ziemniaki z sosem, kilka ogorkow kiszonych kolacja: 2-3 gofry (wlasnie robie) czy jest b. zle? edit: aaa zapomnialam, ze miedzy sniadaniami wcisnelam bulke i wiesniaka!! Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2010-12-07 o 16:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
r/u ?
I:podłużna grahamka z masłem,twarożek domowy 150g z wedlina drobiowa,jajkiem,pomidore m, actimel , kawa anatol II: sałatka-->pół dorsza wędzonego,2łyżki wiejskiego lekkiego,papryka III:sałatka-->piers grillowana z kury,pomidorki cherry,papryka,polane łyżeczką oliwy z oliwek IV:twarożek domowy piątnicy 150 z jabłkiem i mandarynką V: serek wiejski z pomidorem
#4799 |
Zakorzenienie
|
U. raczej
I. owsianka z 4łyżek płatków ows, + 1 łyżka otrąb pszennych, z dwiema mandarynkami, imbirem, cynamonem i serkiem homog. naturalnym (100g?); kawa z mlekiem bc; II. buła kornecken, z serkiem homo i wędzonym łososiem; kawa latte- z automatu,z cukrem; III. 6 (lub 7?) ruskich pierogów odsmażanych; IV.kaki; V. jogurt naturalny 180g- z saszetką musli miętowego z kawałkami czekolady.
![]() |
#4800 |
Zadomowienie
|
U
i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.