|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Sprzątam, gdy jest u matki. Inaczej nie da rady. Nie podoba mu się odkurzacz, w żadną chemię rąk przy nim wsadzić nie mogę, bo jak się rozedrze, to nie mogę szybko reagować... Przy nim to tylko kurze można z mebli zgarnąć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23610464]dawno nie pokazywałam chłopaków, nadrabiam zaległości.
![]() [/QUOTE] super! Tymek już tak siedzi!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2361114 5]jaki fajny kibic ![]() a ja muszę jutro do lekarza... ale nie z małą, ze sobą... ta alergia mi żyć nie daje... już nawet mocne tabsy nie pomagają, no i kurde znowu będą jakieś maści... jak ja to lubię... ![]() także w zasadzie dobranoc...[/QUOTE] ![]() Super!! ja posadziłam małego u koleżanki do krzesełka, też się cieszył! ale ja jeszcze nie znalazłam takiego, które by mi się podobało, tzn piękne było to które araczki pokazywała i takiego szukam, tylko w bardziej przystępnej cenie. W tesco było coś w tym stylu, ale to jednak nie to.
![]() |
#2523 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale małż rzeczywiscie młodziutko wyglada ![]() Ja za to czuje sie 'wyglądowo' staro.. ![]() Cytat:
My używamy własnie rossmanowskich w kwiatki, bo jak przeszłysmy na pampers active baby 4 to przestały mi sie podobać. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23610464]dawno nie pokazywałam chłopaków, nadrabiam zaległości. ![]() 1.3. marchewkowo. 2. zimowo. 4. gdy tylko nadarzy sie okazja, Tymek ciągnie Maksia za włosy. 5. jedziemy do lekarza. 6.7. przymiarki do raczkowania. 8. siedzę sobie.[/QUOTE] Ale faajne chłopaki ![]() I przymiarki jak Blanka robi ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2361103 6]no bo widzisz, mój małż nie ustępuje Twojemu, jeśli chodzi o to co opisałaś. to on wstaje pierwszy do małej, kąpie ją, przewija, jak jest w domu to i chętnie nakarmi. w domu wszystko prawie zrobi, nawet prosić nie muszę, czasem najwyżej przypomnę mu że trzeba. a jednak się nie dogadujemy na ogół. mam wrażenie że czasem to ja się zachowuję jak facet, w tym negatywnym znaczeniu. czasem mam do niego pretensje, że już nie jest taki jak przed epoką dziecka, że się rozleniwił, nie chce mu się trochę "poszaleć". taka nuda codzienna i rutyna, trochę mnie to dobija, bo dla mnie dziecko nie oznacza kapci i gnicia przed tv. już nie mówiąc o jakimś flircie czy odrobinie szaleństwa... ![]() ![]() a może to ja mam problem, bo powinnam siedzieć na doopie i cieszyć się, bo mogłam gorzej trafić? ![]() fajne chłopaki ![]() Wiesz.. ja mam tak samo.. Jesteśmy ze sobą 5 lat, mamy po 20.. a zachowujemy sie jak stare małżeństwo.. A nawet nim nie jesteśmy.. Jakos zero fantazji i porywczości w tym moim Tz.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | ||
Zadomowienie
|
Witam!
Ja na chwilkę. Jakoś nie umiem się zmobilizować do pisania czegoś więcej. Szaja mnie zaraziła szydełkowaniem i teraz siedzę tylko z szydełkiem. Komputer jest beeeee ![]() Biankaa i dobrze. Życzę pozytywnych wieści na wizytach i aby Twoje matczyne troski już się skończyły. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zbiorczo tylko napiszę, że zdjęcia super. ![]() Już mi się młody budzi. Zmykam go nakarmić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wyżej opisałam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czym karmimy? hmmm... Tymke tylko mleko NAN, i zupki. ![]() Kaszek i owoców ze słoika nie chce. ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
No wiesz co...
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Jak Wasze maluchy przewracają się na plecki? Danio robi to bardzo szybko i tak jakby sam był tym zaskoczony, nie do końca nad tym panuje, zawsze na końcu jest bum głową w podłogę. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Potrafi cały pokój w ten sposób przemierzyć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zadomowienie
|
Moja kilka razy sie obróciła z brzuszka na plecy i chyba jej sie nie spodobało bo przestała - tera chce siadac na siłe - ja nie nadążam nad nią
![]() i co dzien od tygodnia cwiczy jezyk tzn wygina nim na wszystkie strony i co dzin praktycznie mamy nowe słówko ![]() Dziewczyny ząbkujących maluchów- czy dzieciaczki miały temperature ![]() moja że sie meczy po nocach to pisałam a dziś jest strasznie ospała , głowa rozpalona i boli- łapie sie za uszko i buzie i tem. zaczeła nam skakac - jeczała z bólu. dałam Ibum i tem. spadła - była w sumie niewielka do 37 dobiła ale jak dałam syropek to sie dziewcze ożywiło. widac że ją to meczy , jutro wezme mocz jej do badania żeby inne infekcje wykluczyc bo ja juz przewrazliwiona jestem a tych infekcji moczowych boje sie jak ognia .
#2529 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale 37 to w sumie u dziecka nie jest żadna temperatura... ja podaję coś na zbicie temperatury gdy jest od 38 wzwyż. ![]() Ucałuj malutką. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Mój Michał też przy zębach gorączkował, ale warto zbadać dziecko bo przy zębach różne choróbska lubią się przyplątać, ogranizm osłabiony.
Bardzo czesto przy zębach trzydniówka występuje, ale wtedy to bardzo wysoka gorączka jest. Moja maruda jak leży i mnie nie widzi to jest ok, ale jak mnie tylko wypatrzy od razu jęczy. Jakieś tam drobne prace domowe jestem w stanie zrobić przy nim, odkurzać moge bez problemu, uspokaja się przy odkurzaczu. Wieczorem to nic nie robie bo wieczorami mamy mega marudzenie.
#2531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest dobry humor i się zajmie, to nie można mu się pokazać. Czasem wstanie rano i fajnie się bawi w łóżku w sypialni. Jak tylko zrobię sobie śniadanie i go zabiorę do pokoju od razu coś mu nie gra i mam problem zjeść to śniadanie. Wieczory mam takie same. Od 15ej już jest walka o sen, a od 17ej tylko marudzenie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wim czy sie martwic ale prawa reka Olci jest bardziej aktywna niż lewa.Prawą łapie wszystko i to pierwsza prawa jest wyciągana do zabawek.Dopiero jak prawa nie daje rady bo za daleko to lewą probuje. No i druga sprawa to to ,że tylko lewa stopa jest wkładana do buzi a prawej nawet nie próbuje przyciągnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |||||
Konto usunięte
|
hejka... ja po wizycie u lekarza... oczywiście nie dowiedziałam się nic, czego bym sama nie wykminiła... alergia pokarmowa i kontaktowa, smarować sterydem, w ciąży miałam spokój ze względu na zmienioną gospodarkę hormonalną... no normalnie szkoda że se sama recepty wystawić nie mogłam, bo bym czas zaoszczędziła...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a teraz królewna leży pd karuzelką i opowiada "haaam... aaam... maaa... heee"... to chyba oznaka radości ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to młody podzedł po bandzie ![]() totalny nokaut nam sprzedał ![]() prosimy o ile to jest mozliwe o czestsze udzielanie bo lubimy niespodzianki ale nie w takiej wielkiej dawce ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
szmaruje szmaruje ![]() ![]() nie dziwie sie ze agutka marudzi przeciez to nie jej łozeczko nie pokoj a do tego obcy ludzie
![]() |
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas rano pierwsze dwie godziny po wstaniu jest super. Potem do południa różnie, zależy od dnia. Wieczory zawsze przestekane, to już u nas standard ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23608545]
Tymek od dziś bardzo śmiesznie się wygina, nie na czworakach ale na stopach staje, rozprostowane rączki, proste nóżki. ![]() ja kupię, a jaka cena? ![]() Jesteśmy po kontroli u lekarza, mamy sumamed na 3 dni, inhalacje z pulmikortu, flegaminę ... bo wciąż jest źle, w oskrzelach charczy... ![]() Dziś byłam u innego lekarza niż dotychczas, i mu gadam, że po 10 zastrzykach jest dużo lepiej, lekarz zbadał Tymka i gada: "Jeśli teraz jest dużo lepiej, to nie wyobrażam sobie jak było wcześniej". ![]() [/QUOTE] pokaz pokaz ![]() bedzie licytacja ![]() uu ale lepszy maly kroczek w przod niz do tylu ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
no to beda sie musiec chlopaki postarac zeby Agutce zaimponowac ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23610464]dawno nie pokazywałam chłopaków, nadrabiam zaległości. ![]() 1.3. marchewkowo. 2. zimowo. 4. gdy tylko nadarzy sie okazja, Tymek ciągnie Maksia za włosy. 5. jedziemy do lekarza. 6.7. przymiarki do raczkowania. 8. siedzę sobie.[/QUOTE] chlopaki sa bombowe ![]() ![]() widze ze mam podobne puzzle co ty tez sa takie male elementy narazie mloda nie interesuje sie wydlubywaniem wiec je zostawilam ale chyba zaniedlugo bede musiala je pochowac ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
o tak kazdy slyszy co by chcial uslyszec ![]() o mnie tez sie udziela jakis podly nastroj i ja tak samo jak ty nie oddałabym mojego tz zdiecia ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23610698]a nie masz? ja mam jakieś 28... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- melduje ze dzis kolejny dzien maruda do tego pogoda do d...py młga mzawka masakra a i wczoraj znalazlam kawalek mojego libido ![]() ![]()
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przy moim Tżcie to juz wogóle ![]() W sumie nawet i z zachowania czasem czuje się staro ![]() Blanka zarzuca najpierw nogę na bok a potem cała reszta idzie ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2361700 1] no widzisz, ja mam 24 a małż 30 (a jesteśmy razem od 8 lat)... i za chiny ludowe nie uwierzę, że młody facet może się z własnej woli zamienić w piernika. niby wina zawsze leży po obu stronach, ale na serio nie wiem co mam zrobić... no co, już mu się znudziłam? to co będzie za następne 10 lat? jak kiedyś go wyciągałam na imprezy, do knajp, do znajomych to było ok. a teraz... gadanie nie pomaga, prośby, groźby... ale ok, powiedzmy, że się zaczął starać... [/QUOTE] Ja też nie wiem.. Mój tż w sumie zawsze był taki 'zamulony'.. No ale nie do tego stopnia ![]() Ja nie było Blanki, na imprezy mogłam go namawiać i namawiać a i tak szłam sama. Albo szedł z wieeeelką niechęcią. Teraz to mogę zapomnieć ze gdziekolwiek ze mną pójdzie. woow ![]() Ja znalazłam przedwczoraj ![]() Ale juz sie zgubil ![]() Nie mogę z Blanki. cały czas mnie całuje.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas maruda cały dzień z małymi przerwami. Nie wiem co jest grane, mam nadzieję, że to ząbki i że w końcu wyjdą, bo jak nie ząbki to już nie mam pojecia co.
![]() |
#2540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobny schemat mamy. Po pobudce rano też jest git, zwykle godzinę, drugą już dziecko zabawiam. Po pierwszej drzemce też godzinę jest fajnie. Po każdej następnej (przespanej w domu! ) już jest gorzej... Wieczory na rękach, bo już nie daję rady tego słuchać. A jak nie śpi to daje radę i nie beczy, czy marudzi ze zmęczenia i też źle? Cytat:
![]() Listę mamy długą, po znajomości wybraliśmy Agutkę, a matka jej już wielbłądy zbiera. ![]() Gorzej, gdy się w kim innym zakocha. To będzie wtedy... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj chyba wieczór był jakiś odkrywczy bo i mój TŻ znalazł moje libido ![]() Ach no i fotka jeszcze - minka Agatki na widok tatusia
![]() |
#2542 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pozdrowcie szaje i zeby agatka wyzdrowiała.... ![]() Siala zdjęcia super i wcale nie jestes jakas gruba (bynajmniej nie na tyle co sobie z opisów wyobrażałam)...nie przesadzaj kobietko ![]() ja znow chyba za szczupła jestem...więc tak zle i tak nie dobrze... ja z moim tz juz 7lat wczoraj wygrzebałam foty z 2005 no masakra jakas....jak to sie człowiek zmienia a teraz jak nie moj tylko podmieniony jakis....no i ja w wersji blond to jakas totalna pomyłka...ze tez ja tego kiedys nie widziałam ![]() Moj mały potworek zasnoł i zaraz sie zbudi,zamierzam go juz przetrzymać do kąpieli bez spania czyli do ok 19:30....
![]() |
#2543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tymek śpi dwa razy. Teraz jest tak: 7:00 pobudka 10:30 -13:30 drzemka 16:30 -17:30 drzemka 20:00 spanie na noc, 24:00 przebudzenie na mleko. ![]() I w sumie marudzenie jest tylko chwilkę, każdorazowo jakieś 20minut przed snem. ![]() ale ma superancką czuprynkę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23621419]
ale ma superancką czuprynkę. ![]() Na zdjęciach fajnie wychodzi - jak odeśpi tak cały dzień stoją aż do mycia ![]() A tu jakbym jej układała na żel ![]()
#2546 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23621419]no właśnie, miałam spytać ile zupek/obiadków zjadają Wasze dzieciaki?
![]() ![]() to ile drzemek dziennie ma Danio? ![]() Tymek śpi dwa razy. Teraz jest tak: 7:00 pobudka 10:30 -13:30 drzemka 16:30 -17:30 drzemka 20:00 spanie na noc, 24:00 przebudzenie na mleko. ![]() I w sumie marudzenie jest tylko chwilkę, każdorazowo jakieś 20minut przed snem. ![]() ale ma superancką czuprynkę. ![]() jak ty t zrobiłaś?moj pobudka o 7;30 i ok 9:00 marud i usypianie.....30 mni sie budzi...następnie jakies 1,5 h max do 2 h i znow drzemka i tak cały dzien..... ![]()
#2547 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() po prostu tak mi się dzieciaki regulują. ![]() ![]() ![]() Teraz codziennie mamy taki sam schemat. Czasem- ale bardzo rzadko, raz na dwa tygodnie lub rzadziej- Tymek śpi rano dłużej- do 8:00-8:30, więc pierwsza drzemka się przesuwa- na 12:00, ale wtedy śpi raz a dłużej- 3- 4 godziny, i wtedy już drugiej drzemki nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
A po ile takie słoiczki w Czechach?? Duzo większy wybór niż w Polsce?? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23615248]Tymek sam podciągnie się do siedzenia z pozycji półleżącej- w leżaczku lub w wózku. ![]() ![]() ![]() A to spryciul ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zazdroszcze dziewczyny. Moje chyba bezpowrotnie poszło sobie w siną dal. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23621419]no właśnie, miałam spytać ile zupek/obiadków zjadają Wasze dzieciaki? ![]() ![]() to ile drzemek dziennie ma Danio? ![]() Tymek śpi dwa razy. Teraz jest tak: 7:00 pobudka 10:30 -13:30 drzemka 16:30 -17:30 drzemka 20:00 spanie na noc, 24:00 przebudzenie na mleko. ![]() I w sumie marudzenie jest tylko chwilkę, każdorazowo jakieś 20minut przed snem. ![]() ale ma superancką czuprynkę. ![]() My zjadamy duży słoiczek zupki, czasami nawet zjemy dwa małe. Dokładnie tak samo z owocami. U nas drzmki sa trzy. koło 9, koło 12 i koło 15. Zazwyczaj są to drzemki około 1-1,5 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- O której najpóźniej usypiacie po raz ostatni (drzemka) swoje dzieciska?? Dziś próbowałam o 17:30 ale bez powodzenia, tylko ryk był. Poddałam się. Wczoraj zaczęłam o 16ej, młody padł 16:50 dopiero. Potem spał 2h i obudził się niezadowolony. Brykał do 21:30. Myślałam, że pośpi dłużej rano, ale wstał o 6ej. /Osikany po pachy znowu./ Już nie wiem czy lepiej uśpić czy nie. I o której lepiej sobie darować... ![]() Dziś drzemki były tylko dwie: 8:30 - 9:50 13:00 - 14:40 ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23621419]no właśnie, miałam spytać ile zupek/obiadków zjadają Wasze dzieciaki? ![]() ![]() [/quote] Obiadku czasem cały słoik mały, czasem pół. Czasem pół dużego. Deserku tak samo. Czasem pół jabłka, banana potrafi wciągnąć całego. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23621419] to ile drzemek dziennie ma Danio? ![]() [/QUOTE] Dwie zwykle. Jedna po 2h od pobudki, druga po 13ej jeśli jesteśmy w domu - pada jedząc. A jak nie to marudzi i noszę aż padnie - w ciągu godziny zwykle. Gdybyśmy wyszli potem na dwór byłyby trzy. A najlepiej to jak byśmy wyszli dwa razy, po obiedzie i pod wieczór - wtedy byłyby dwie piękne drzemki. ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() Zmywam więc rano po 1ej drzemce, jak ma dobry humor przez chwilę, bo rano po pobudce to mam wybór albo gary albo śniadanie. ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- No i właśnie... Nie dał się uśpić po raz trzeci, a wstał przed 15tą i teraz drze się zmęczony. Spać jeszcze sam nie chce, bawić się już nie chce. Nawet na kolanach buczy. Tylko ręce i nosić... ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-12-07 o 17:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.