Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 971 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 18:30   #29101
anwen
Zadomowienie

GG do anwen
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
A i zdjęcia fryzur które najbardziej mi wpadły w oko załączam

Najbardziej podoba mi się ta pierwsza -bo z grzywką Jak widzicie muszę miec wysoko uniesione (bo tak mi pasuje do twarzy )
A na końcu dodałam 3 upięcia które też mi wpadły w oko
Edith tą z pierwszego zdjęcia mam zapisaną u siebie na kompie już od dawna, jako właśnie moją przyszła fryzurę ślubną. Ślub dopiero w 2012 ale już powoli szukam inspiracji

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 19:06   #29102
bernadka20
Wtajemniczenie

Edith...
a na starówce ten indyjski sklep co jest to tam nie ma olejków ?
A co do fryzur też ładne znalazłaś
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 19:42   #29103
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kirima Pokaż wiadomość
Edith, naprawdę nie mogłaś znaleźć Efavitu? Ja na samym początku pielęgnacji zawędrowałam do zielarskiego i się zaopatrzyłam, trzeba było zapytać. Jak znajdziesz szczotkę z włosia dzika, to daj znać, też jestem chętna. Zbaczając trochę z tematu, znasz może jakiegoś dobrego fryzjera u nas w mieście? Planuję cieniowanie, ale naprawdę się boję, że w takim momencie, kiedy skręt jest coraz lepszy, coś mi zepsuje...
Oo loczek z Torunia Witaj jakoś Cię nie kojarzę
No ja szukałam jakiś rok temu tego kokosa to nie było w zielarskich A dziś byłam w zielarskim w Universamie i zapytałam i akurat był
Co do szczotki z Dzika to na razie nie będę szukała,może po świętach.

Odnośnie fryzjerki to ja chodzę do takiej w rodzinnych stronach
Natomiast moja starsza siostra, która też ma loczki i nie ma możliwości odwiedzenia rodzinnych stron w tygodniu, była ostatnio w wakacje u u pewnej fryzjerki na Konfekcyjnej.Z relacji mojej siostry wiem, że obcinała jej włosy pod kątem tego żeby się właśnie lepiej kręciły siostra była zadowolona z cięcia, ale dokładnej techniki nie potrafię Ci opisac. Niestety z tego co się dowiedziałam to stylizowała jej włosy susząc na szczotce
więcej napiszę Ci na PW
Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
Edith tą z pierwszego zdjęcia mam zapisaną u siebie na kompie już od dawna, jako właśnie moją przyszła fryzurę ślubną. Ślub dopiero w 2012 ale już powoli szukam inspiracji
mamy podobne gusta
Mój w 2011, więc mam mniej czasu
Sukienkę już mam wybraną
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Edith...
a na starówce ten indyjski sklep co jest to tam nie ma olejków ?
A co do fryzur też ładne znalazłaś
Nie byłam tam więc nie wiem ale wydaje mi się że nie
Kiedy będziesz teraz w Toruniu?

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
no i nie wiem czego używać żeby włosy dłużej trzymały fale
na mokro nakładam żel z rossmana ale nie trzyma się długo
poza tym moje włosy szybko się obciążają
ale takie falki jak na drugim zdjęciu też są bardzo ładne
Ja myślę że potrzebują troszkę więcej czasu żeby były bardziej nawilżone a wtedy łatwiej się same będą kręciły. U mnie tak trochę to wygląda

Widziałyście te włosy ?
http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od..._2-791055.html

Co za długość

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 19:54   #29104
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
mamy podobne gusta
Sukienkę już mam wybraną
Mój też miał być w 2011, miałam już nawet salę zarezerwowaną (na 13.08) ale niestety musieliśmy przełożyć

Pokaż sukienkę, skoro mamy podobne gusta to pewnie i mi się spodoba
(mam nadzieję, że dziewczyny się nie obrażą za mały OT)

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 20:16   #29105
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Sukienkę to ja też chętnie obejrzę .
A żeby nie było OT, moje włosy chyba nie przepadają teraz za silikonami. Mam swoje wypróbowane odżywki, jeśli użyję czegoś innego, mam łupież. Poza tym po ulubionych odzywkach mam lepszy skręt (nie zawsze ). A żel lniany, stwierdzam po raz kolejny jest moim KWC. Mieszam go z żelem drogeryjnym, wg zaleceń Małgosi

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 20:51   #29106
bernadka20
Wtajemniczenie

Edith
Kochana muszę zdać egzaminy :P I nie wiem kiedy mam ferie ;/ To jest najlepsze...Sekretarkę mam taką genialną, ze nie wie kiedy mamy ferie

caskada
Po co Ci grzywa ? :P Nie prostuj bardzo ładnie tak wygladasz !!!!!
Stary 2010-12-09, 20:55   #29107
wilczex
Zadomowienie

To ja też będę skrzyp odłakadać dok kubeczka bo i tak popijam, staram sie codziennie. Pokrzywie podziękuję, bo jak już wspomniałam nie działa dobrze na moje włosy.

Co do spania - oczywiście, że włosy odgarniam do tyłu, za łóżko, ale i tak się kręcę niemiłosiernie więc niewiele to daje. Nic nie poradzę, widać taki mój urok.

Zaraz lecę olejować. No i kupiłam sobie dzisiaj siemię lniane, zaraz będę robić żel, jutro wypróbuję, zobacze, czy nie oszukujecie, że taki fajny

Dziękuję za komplement odosnie moich zdjeć - takie małe hobby :d A konkursu Rowenty nie wygrałam ;(

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 21:04   #29108
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
To ja też będę skrzyp odłakadać dok kubeczka bo i tak popijam, staram sie codziennie. Pokrzywie podziękuję, bo jak już wspomniałam nie działa dobrze na moje włosy.

Co do spania - oczywiście, że włosy odgarniam do tyłu, za łóżko, ale i tak się kręcę niemiłosiernie więc niewiele to daje. Nic nie poradzę, widać taki mój urok.

Zaraz lecę olejować. No i kupiłam sobie dzisiaj siemię lniane, zaraz będę robić żel, jutro wypróbuję, zobacze, czy nie oszukujecie, że taki fajny

Dziękuję za komplement odosnie moich zdjeć - takie małe hobby :d A konkursu Rowenty nie wygrałam ;(
Siemię lniane zacznij też pić Ma bardzo dobre właściwości.
A konkurs powinnaś wygrać moim zdaniem, widziałam co za paszczur wygrał :/
No comments

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 21:11   #29109
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

Żel lniany

A konkurs? Hmmm, do tej pory nie mam pojęcia jak to się stało, że takie były wyniki Tak się zdenerwowałam, że w kolejnym zdjęć już nie oglądam

Stary 2010-12-09, 21:17   #29110
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
No ja szukałam jakiś rok temu tego kokosa to nie było w zielarskich A dziś byłam w zielarskim w Universamie i zapytałam i akurat był

Natomiast moja starsza siostra, która też ma loczki i nie ma możliwości odwiedzenia rodzinnych stron w tygodniu, była ostatnio w wakacje u u pewnej fryzjerki na Konfekcyjnej.Z relacji mojej siostry wiem, że obcinała jej włosy pod kątem tego żeby się właśnie lepiej kręciły siostra była zadowolona z cięcia, ale dokładnej techniki nie potrafię Ci opisac. Niestety z tego co się dowiedziałam to stylizowała jej włosy susząc na szczotce
więcej napiszę Ci na PW

mamy podobne gusta
Sukienkę już mam wybraną

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Ja myślę że potrzebują troszkę więcej czasu żeby były bardziej nawilżone a wtedy łatwiej się same będą kręciły. U mnie tak trochę to wygląda

Widziałyście te włosy ?

Co za długość
Edith, ten Universam to gdzieś na starym mieście jest? Nie orientuję się w ulicach,ale wiem,że jeden zielarski jest na Szczytnej i tam właśnie jest Evafit.
Ja też mogłabym prosić o PW?

Btw., Kirimo, myślałam ostatnio o Tobie,może jakieś zdjęcia?
(Liczba Torunianek rośnie ).

Dziewczyny, a gdzie mogę znaleźć wyniki tego konkursu z Rowenty? Podrzuciłaby któraś linka?

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 21:18   #29111
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Siemię lniane zacznij też pić Ma bardzo dobre właściwości.
A konkurs powinnaś wygrać moim zdaniem, widziałam co za paszczur wygrał :/
No comments

kto wygral?

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 21:26   #29112
wilczex
Zadomowienie

Zerknij sobie w wyniki. No cóż, sa to wyniki subiektywne i czy ktoś zasługuje czy nie to już spawa względna w tego typu konkursach, chociaż nie ukrywam, że myslałam ,że mam szansę, bo jednak dbam o włosy i staram się, żeby jakoś wyglądały.

A len kupiłam przy okazji kupowania oleju, pomyślałam, ze spróbuję. Siemię kiedyś piłam, ale z powodów żołądkowych i kurde prawie tym rzygałam już. Podziękuję za to

ps. link do wyników, bo widzę, że prosiłyście ---> http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/odkryj-piekno/

Edytowane przez wilczex
Czas edycji: 2010-12-09 o 21:36
Stary 2010-12-09, 21:26   #29113
*Basia*
Mod-Śnieżynka

http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/odkryj-piekno/ - konkurs

kliknij w zakładkę laureatki.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-12-09 o 21:28
Stary 2010-12-09, 22:24   #29114
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:

Widziałyście te włosy ?

Co za długość
wlasnie przed chwila sie slinilam

a fryzurki slubne - idelane, w moim stylu! najbardziej podoba mi sie upiecie Evy longorii, ale ja u siebie bym obnizyla tego koczkai dala na bok. Idealna grubosc lokow zapisuje i na swoj slub bede miec!

Cytat:
A konkursu Rowenty nie wygrałam ;(
nie wierze w to.Ciagle prowadzilas.W ogole srednia jaka niska innych dziewczyn
baby jednak to sa zazdrosne no.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
hej lokasy

ja dzis mam spiete bo tragedia,jedna strona oki a druga ble
mam to samo, masakra. Ale prawie zawsze. okropnie wygladam w przedzialku na srodku glowy, wiec zawsze robie na bok. Ale wtedy - ta strona z ktorej jest wiecej wlosow znacznie rozni sie od drugiej. Paranoja.
Stary 2010-12-09, 22:56   #29115
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja nie narzekam nie robia mi sie koltuny na szczescie i dzis mimo ze rano latalam troche po miescie (Kropcia) to wlosy sa w dobrym stanie no takie wlasnie shakirki czyli lekko ..
na dowod tego jak wygladaja dzis moje loki wrzucam foto zrobione dzis wczoraj wieczorem byly myte wiec ta lekkosc jescze jest i nic mi nie obciaza nawet pantene do lokow ktory nakladam chyba codziennie rano ..
grzywka dzis nie prostowana jak widac nie mialam czasu rano pewnie pozniej ja rozprostuje bo czuje sie golo

wilczex a spalas w warkoczu ktorego sie wyrzuca za lozko lub za poduszke?
Fajnie sie prezentuja ale chyba czapki na glowie nie nosilas????
ja dzis zaszalam w realu bo kupilam 5 szamponow moj mąż myślal ze sklepy zamykaja na tydzień albo znowu jak za komuny jakies kolejki maja byc ze takie zapasy robie
ale do rzeczy kupilam dwa szampony joanny do wlosow suchych z tym ze jeden z apteczki babuni, jeden szampon Hipp, jeden Mrs. Potters i jeszcze Joanna z czarnej rzepy...powiem szczerze ze w odzywkach bylo zero wyboru...do splukiwania jedynie Mrs. Potters

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2010-12-09 o 22:58
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 23:06   #29116
lucy007
Rozeznanie

Witam serdecznie,
kilka dni temu całkiem przypadkiem trafiłam na metodę CG i od tej pory namiętnie czytam Wasze opinie/pigułki/FAQi /blogi.
Zdecydowałam, że na początek będę stosować metodę OMO, zobaczymy, jakie da to efekty. Wybrałam już sobie kosmetyki z dostępnych list i ruszyłam na zakupy do Rossmanna. No i właśnie już napotkałam na pierwszą barierę, mianowicie rozpoznawanie składu (czarna magia to przy tym pikuś...). Nastawiłam się, że jako odżywkę do mycia wybiorę Isanę z olejem Babassu, niestety, nie było jej, więc wybrałam Isanę Hair Professional, bo występowała w butelce 500ml No i właśnie przed chwilą natknęłam się na listy analizowanych kosmetyków. Jest ona zaznaczona jako ta odżywcza, a nie do mycia. Czyli nie mogę nią myć? Mało tego, z racji tego jednego oblepiacza, czy jak tam go nazywacie, nie jest zgodna z zasadą CG. No to zaczęłam przygodę... Tylko, że w blogu wymienione jest 8 odżywek do mycia i ani jednej nie było. Wybaczcie laikowi, ale o to chodzi w tej metodzie, żeby od razu na początku nie zdobyć produktów, żeby plan wdrożyć w życie? To co robić? Mogę myć zakupioną Isaną, czy ona nie ma jakiegoś ważnego myjącego składnika? Wierzcie mi, może to dla Was jest proste, ale dla mnie za dużo wiadomości na raz sparaliżowało system myślenia.
Poza tym zakupiłam szampon Babydream i dwie odżywki (b/s – balsam Joanny Z Apteczki Babuni i d/s Isana Intensiv – Pflege spulung) do stosowania po kolei, jak się jedna skończy to zacznę drugą. Do stylizacji zdecydowałam się na Nivea Balsam podkreślający loki.
Jako maskę kupiłam Nivea Intensive Repair, po wszystkim zbankrutowałam i na olej chwilowo mnie nie stać, ale mam sporą ilość oliwy z oliwek w domu, może być? Była jako jedna z wymienionych w wątku o olejach.
Przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi, ale jak zaczęłam czytać wszystko na raz i takie też czynić zakupy, to zgłupiałam do reszty. Podpowiedzcie proszę, czy mogę tą Isaną myć włosy, a jeśli nie, to czy jest jeszcze jakaś odżywka do mycia poza ośmioma wymienionymi w blogu? Czy oliwa z oliwek nadaje się do olejowania? Czy nie wyrzucicie mnie z wątku jak rozjaśniam włosy? Dziękuję z góry za pomoc

P.S. Włosy, w czasach podstawówki falowane, w liceum mocno się pokręciły (zaczęłam używać odżywek, których wcześniej nie używałam). Nie znałam metody CG, ale intuicyjnie od kilku lat mało suszyłam suszarką (a i wtedy z dyfuzorem), raz na bardzo długi czas prostowałam (raz na dwa lata mniej więcej), czesałam palcami. Po prostu wtedy włosy były ładniejsze. Jedynym grzechem na dzień dzisiejszy jest rozjaśnianie (pasemka) i od tego się nie uwolnię. Jak sądzicie, chyba i tak warto spróbować mimo rozjaśniania? W tej chwili mam fryzurę podobną do Meg Ryan w "Mieście Aniołów" tylko moje się bardziej kręcą i niekoniecznie muszę je zapuszczać. Ważne żeby się ładnie teraz kręciły i nie było puchu, a tego teraz jest sporo.
lucy007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 23:20   #29117
bernadka20
Wtajemniczenie

Dziewczyny
Dobrze zrozumiałam...
Jakiś paszczur wygrał Konkurs Rowenty ? ;>
Dajcie mi linka...
....jak mogli przegapić takie piekne nasze kręciołki to nie wiem
Stary 2010-12-09, 23:28   #29118
Jennifer85
Zakorzenienie

Eeeejjj nie paszczur, widzialam zdjecia. Nie przesadzajcie, fryzure ma fajna. To miala byc fryzura stylizowana i ladnie jej to wyszlo i dziewczyna tez nie jest paszczurem...

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 00:18   #29119
kasiek88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lucy007 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,
kilka dni temu całkiem przypadkiem trafiłam na metodę CG i od tej pory namiętnie czytam Wasze opinie/pigułki/FAQi /blogi.
Zdecydowałam, że na początek będę stosować metodę OMO, zobaczymy, jakie da to efekty. Wybrałam już sobie kosmetyki z dostępnych list i ruszyłam na zakupy do Rossmanna. No i właśnie już napotkałam na pierwszą barierę, mianowicie rozpoznawanie składu (czarna magia to przy tym pikuś...). Nastawiłam się, że jako odżywkę do mycia wybiorę Isanę z olejem Babassu, niestety, nie było jej, więc wybrałam Isanę Hair Professional, bo występowała w butelce 500ml No i właśnie przed chwilą natknęłam się na listy analizowanych kosmetyków. Jest ona zaznaczona jako ta odżywcza, a nie do mycia. Czyli nie mogę nią myć? Mało tego, z racji tego jednego oblepiacza, czy jak tam go nazywacie, nie jest zgodna z zasadą CG. No to zaczęłam przygodę... Tylko, że w blogu wymienione jest 8 odżywek do mycia i ani jednej nie było. Wybaczcie laikowi, ale o to chodzi w tej metodzie, żeby od razu na początku nie zdobyć produktów, żeby plan wdrożyć w życie? To co robić? Mogę myć zakupioną Isaną, czy ona nie ma jakiegoś ważnego myjącego składnika? Wierzcie mi, może to dla Was jest proste, ale dla mnie za dużo wiadomości na raz sparaliżowało system myślenia.
Poza tym zakupiłam szampon Babydream i dwie odżywki (b/s – balsam Joanny Z Apteczki Babuni i d/s Isana Intensiv – Pflege spulung) do stosowania po kolei, jak się jedna skończy to zacznę drugą. Do stylizacji zdecydowałam się na Nivea Balsam podkreślający loki.
Jako maskę kupiłam Nivea Intensive Repair, po wszystkim zbankrutowałam i na olej chwilowo mnie nie stać, ale mam sporą ilość oliwy z oliwek w domu, może być? Była jako jedna z wymienionych w wątku o olejach.
Przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi, ale jak zaczęłam czytać wszystko na raz i takie też czynić zakupy, to zgłupiałam do reszty. Podpowiedzcie proszę, czy mogę tą Isaną myć włosy, a jeśli nie, to czy jest jeszcze jakaś odżywka do mycia poza ośmioma wymienionymi w blogu? Czy oliwa z oliwek nadaje się do olejowania? Czy nie wyrzucicie mnie z wątku jak rozjaśniam włosy? Dziękuję z góry za pomoc.

lucy007, jestem w tej samej sytuacji co ty. Znalazlam watek, zaczelam wszystko czytac, wczesniejsze czesci itd. az w koncu zglupialam, dlatego tez daje sobie czas i powoli na probach i bledach bede tutaj cudowac ze wszystkim, a noz trafie na metode idealna dla moich wlosow oraz na przeznaczone dla mnie kosmetyki
Powodzenia!
Cel: Nawilżone, odżywione, mięsiste loki.
Zahamowanie wypadania oraz zagęszczenie włosów.
kasiek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 08:16   #29120
wilczex
Zadomowienie

http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...o/widok_2.html

jaaaaakie włosy!!!!!

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

A ja się uaktualnię. Ptrzed chwilą zrobiłam zdjecia po oleju ( ostatnio używałam przed wakacjami i muszę powiedzieć, ze po takiej przerwire włosy szybciej "podłapały" olej niż za pierwszym razem ) No i nie wiem, czy to zasługa oleju, czy codziennego mycia, czy nowej (drewnianej) szczotki do włosów, ale nie plątały się tak ( chociaż cebulki mam wymęczone, bo jak się czeszę to mnie skóra boli) Zblizenie robione wczoraj, po nałożeniu wszysktich specyfików. Reszta - dzisiaj przed nałozeniem jedwabiu i nastroszeniem piórek ( co i tak nie trzyma się długo, bo takie długie włosy ( ale oczywiście wiecznie za krótkie ) są ciężke i opadają samoistnie. Diść gadki, czas na zdjęcia. Wieczorem uaktualnię dziennik regeneracji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.12.10.jpg (96,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.12.jpg (91,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.12.jpg (162,7 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez wilczex
Czas edycji: 2010-12-10 o 08:18
Stary 2010-12-10, 08:36   #29121
gumecka
Raczkowanie

Cytat:

więcej napiszę Ci na PW

mamy podobne gusta
Sukienkę już mam wybraną

Widziałyście te włosy ?

Co za długość

Hej lokaski

ta wlosy tej dziewczyny cudne

Ewelka dziekuje,masz racje bo nigdy nie stosowalam odzywek ani nawilzania wlosow,wrez przeciwnie szampony do przetluszczajacych sie wlosow itp.

Wilczex piekne te twoje wlosiska

kurcze no tak wlasnie mam,ze wlosy z przedzialiiem na bok i z jednej strony wiecej ich jest a z drugiej mniej hm

kurcze musze akiegos dobrego fryzjera znalezc zeby mi scial wlosy odpowiednio
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:32   #29122
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Zerknij sobie w wyniki. No cóż, sa to wyniki subiektywne i czy ktoś zasługuje czy nie to już spawa względna w tego typu konkursach, chociaż nie ukrywam, że myslałam ,że mam szansę, bo jednak dbam o włosy i staram się, żeby jakoś wyglądały.
Nie przejmuj się - co Ty byś z tą prostownicą robiła
Niech jej służy

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:37   #29123
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nastawiłam się, że jako odżywkę do mycia wybiorę Isanę z olejem Babassu, niestety, nie było jej, więc wybrałam Isanę Hair Professional, bo występowała w butelce 500ml No i właśnie przed chwilą natknęłam się na listy analizowanych kosmetyków. Jest ona zaznaczona jako ta odżywcza, a nie do mycia. Czyli nie mogę nią myć? Mało tego, z racji tego jednego oblepiacza, czy jak tam go nazywacie, nie jest zgodna z zasadą CG. No to zaczęłam przygodę...
Może obciążyć Ci włosy i zamiast umytych będziesz mieć strąki.
Nie każda tutaj przestrzega radykalnie CG, można to traktować jako sugestię, żeby drogą prób i błędów znaleźć, co nasze loki lubią najbardziej

Cytat:
Oliwa jest dobra, jednej z dziewczyn (->Ewelka) służy nawet lepiej niż wychwalany kokos.
Cytat:
Przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi, ale jak zaczęłam czytać wszystko na raz i takie też czynić zakupy, to zgłupiałam do reszty.
Podpowiedzcie proszę, czy mogę tą Isaną myć włosy, a jeśli nie, to czy jest jeszcze jakaś odżywka do mycia poza ośmioma wymienionymi w blogu?
Odżywki Joanny nadające się do mycia są często w kioskach i sklepach osiedlowych.
Cytat:
Czy nie wyrzucicie mnie z wątku jak rozjaśniam włosy?
Nie

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:55   #29124
caskada
Zakorzenienie

czesc lokaski piekne

no coz konkurs wygrala fryzura stylizowana jak to bylo w regulaminie to nie konkurs na naturalki
bernadko grzywa mi potrzebna bo mam wysokie czolo mam podobna do Kropci na bok tyle ze dluzsza ale zazwyczaj dobrze mi sie skreca i jak jej na mokro nie rozprostuje to pozniej potrzebna jest prostownica
wilczex piekna dlugosc o lokach juz nie wspomne

ammmm czapek nie nosze od lat zazwyczaj nosze kaptury na ktore zwracam uwage kupujac sobie cos na zime w czapce czuje sie dziecieco
Stary 2010-12-10, 09:57   #29125
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Wybaczcie laikowi, ale o to chodzi w tej metodzie, żeby od razu na początku nie zdobyć produktów, żeby plan wdrożyć w życie? To co robić? Mogę myć zakupioną Isaną, czy ona nie ma jakiegoś ważnego myjącego składnika?
Do mycia najlepsze są odżywki, które mają wysoko w składzie surfaktant - w przypadku odżywek jest zwykle surfaktant kationowy, najczęściej polecamy "Cetrimonium chloride".

Tutaj masz ich listę:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=27

Oprócz tego lepiej, żeby taka odżywka miała prosty skład.

Jak najłatwiej sprawdzić, czy odżywka się nadaje do mycia? Nalej do jakiegoś pojemnika trochę odżywki (np. do pustej butelki po szamponie/odżywce, albo do kubka), dodaj wody, wstrząśnij i zobacz czy utworzyła się piana. Jeśli się pieni, to będzie się nią dobrze myło.

Dobrze jest spienić w ten sposób odżywkę zawsze przed myciem.

Ja mogę Ci polecić emulsję "Gloria" (w butelce) dostępną w Auchan oraz odżywka lub balsam Mrs. Potters (dostępna w marketach i osiedlowych drogeriach, w ekonomicznej butelce 500ml, zawiera silikon zmywalny wodą).

Wrzuć link do składu swojej odżywki, może nie jest tak źle

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:00   #29126
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

myjesz włosy odzywką b/s joanny czasami? hm..

Byłam dziś w asterze i zakupiłam tą maskę odżywiającą kolor mariona zaraz wrzucę skład tam gdzie trzeba (na pewno ma pg i paraben ;/)

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:17   #29127
Edith3F
Zadomowienie

Basia, Anwen
Wysłałam Ci PW
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Kochana muszę zdać egzaminy :P I nie wiem kiedy mam ferie ;/ To jest najlepsze...Sekretarkę mam taką genialną, ze nie wie kiedy mamy ferie
To ja proponuję, że jak się dowiesz to dasz mi znać
Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Edith, ten Universam to gdzieś na starym mieście jest? Nie orientuję się w ulicach,ale wiem,że jeden zielarski jest na Szczytnej i tam właśnie jest Evafit.
Ja też mogłabym prosić o PW?
Oczywiście już wysyłam

Universam to budynek obok targowiska miejskiego w którym jest PoloMarket Ale dobrze, że mi przypomniałaś, że na Szczytnej też jest Efavit
Cytat:

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
wlasnie przed chwila sie slinilam
Ja nadal się ślinię Bardzo mi się podobają (chociaż konkursu na pewno moim zdaniem nie wygrają)
Cytat:
a fryzurki slubne - idelane, w moim stylu! najbardziej podoba mi sie upiecie Evy longorii, ale ja u siebie bym obnizyla tego koczkai dala na bok. Idealna grubosc lokow zapisuje i na swoj slub bede miec!
Hihi, miło że się przydadzą
Ja jednak bardziej celuję w półupięcia. Mam w końcu dosyć długie więc będę chciała to pokazać
Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
ja dzis zaszalam w realu bo kupilam 5 szamponow moj mąż myślal ze sklepy zamykaja na tydzień albo znowu jak za komuny jakies kolejki maja byc ze takie zapasy robie
to rzeczywiście zaszalałaś
Cytat:
jeszcze Joanna z czarnej rzepy...
jeśli to odżywka b/s to nie jest całkowicie zgodna z CG
Cytat:
Witam serdecznie,
witaj
Cytat:
Jest ona zaznaczona jako ta odżywcza, a nie do mycia. Czyli nie mogę nią myć? Mało tego, z racji tego jednego oblepiacza, czy jak tam go nazywacie, nie jest zgodna z zasadą CG.
Lepiej nie zaczynac metody CG nieodpowiednią odzywką do mycia ponieważ włosy mogę byc obciążone wtedy.
Pisałaś że chcesz zacząc od metody OMO.W tej metodzie nie musisz miec odżywki przeznaczonej do mycia w 100% z CG zgodnej.
Cytat:
Tylko, że w blogu wymienione jest 8 odżywek do mycia i ani jednej nie było. Wybaczcie laikowi, ale o to chodzi w tej metodzie, żeby od razu na początku nie zdobyć produktów, żeby plan wdrożyć w życie? To co robić?
Rozumiem że miałaś problem ze znalezieniem odpowiednich kosmetyków.Warto zajrzec do watku o tym gdzie znalezc polecane przez nas produkty lub po prostu mogłaś zapytac nas tu na forum
Cytat:
Mogę myć zakupioną Isaną, czy ona nie ma jakiegoś ważnego myjącego składnika?
ja bym nie polecała
Cytat:
Czy oliwa z oliwek nadaje się do olejowania?
nadaje się
Tani jest też bardzo olejek rycynowy (dostępny w aptece, ok3-5zł) ale nie polecałabym Ci go na początek bo jest tępy i mogłabyś się zniechęcić.
Cytat:
Czy mnie wyrzucicie bo rozjaśniam włosy?
oczywiście że nie wyrzuciamy
Cytat:

ja nie widzę

Cytat:
A ja się uaktualnię. Ptrzed chwilą zrobiłam zdjecia po oleju
Woow! Ale masz długość! Sięgają już do tali Cieszę się że widzisz pozytywną zmianą po kokosie
Przyznaj się,kiedy ostatnio je podcinałaś?
Nie myślałaś o większym cieniowaniu?

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2010-12-10 o 10:39
Stary 2010-12-10, 10:36   #29128
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:

ja nie widzę
Ja też nie...
Dziewuszki...wczoraj wieczorem myłam włoski, wyszły fajne, kręcone bardziej, nawet na skroni spirala była co się nie zdarzało...dałam troszeczkę Nivei jako stylizator, no i poszłam spać. Dziś rano włosy praktycznie proste te od spodu jak po prostownicy...dałam psikadło (Gliss Kura dwufazowego...nie bić, to z bezradności), trochę pougniatałam i parę loków lekko spierzonych wyszło...pewnie powinnam zainwestować w jantar, itp.? Ukręcić coś lepszego do reanimacji?
5-ego stycznia mam wizytę u fryzjera jeszcze nie wiem ile zetnę, ale kilka cm na pewno. Mam nadzieję, że sporo krótsze włosy będą bardziej się kręcić, a przynajmniej ułatwię im dostosowanie się (właśnie tak ) do tej pielęgnacji...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:38   #29129
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Nie chcę nic mówić ale ja też mam niedaleko i mam się gdzie zatryzmać w Toruniu

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 10:46   #29130
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dziewuszki...wczoraj wieczorem myłam włoski, wyszły fajne, kręcone bardziej, nawet na skroni spirala była co się nie zdarzało...dałam troszeczkę Nivei jako stylizator, no i poszłam spać. Dziś rano włosy praktycznie proste te od spodu jak po prostownicy...
Któraś z dziewczyn(chyba myszka) pisała, że nie stylizuje włosów przed spaniem tylko dopiero rano.Myślę że warto odgapic ten sposób

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Nie chcę nic mówić ale ja też mam niedaleko i mam się gdzie zatryzmać w Toruniu
Hm....czyli jesteśmy już 4 chętne?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości