Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;]
45 i mniej 129 28,79%
45-55 223 49,78%
56-66 76 16,96%
67-77 12 2,68%
78 i więcej 4 0,89%
nie twój interes 4 0,89%
Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 12:41   #2401
AguŚ87
Zakorzenienie

Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II

Cytat:
Napisane przez Exquise Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa jak to się ubierać powinnyśmy, chociaż ja pewnie i tak bym się ubierała po swojemu Ciekawe czy lepiej się ukrywać w worach i zakryć chudość, czy podkreślić swoją figurę...
No właśnie. Np Ja zawsze nosiłam poszerzane nogawki... rurki są właśnie niby dla chudzielców... dopiero rok temu się do nich przekonałam i teraz szczerze mówiąc gila mnie to już
Stary 2010-12-10, 14:19   #2402
Exquise
Zadomowienie

Ja żadnych rurek jeszcze nie posiadałam i nie posiadam. Wczoraj nawet chciałam kupić, bo fajne widziałam, ale skończyło się tym, że jak jedne mierzyłam to zatrzymały się w połowie ud, a następne odstawały wszędzie... więc dałam sobie z nimi spokój. Wybieram proste nogawki.
Rurki dla chudzielców? Chyba nie zawsze, jak większa szpara między nogami i naprawdę chudzieńkie nóżki to chyba nie estetycznie to wygląda.
Oglądałam właśnie swoje stare zdjęcia sprzed 2, 3 lat i ooo teraz widzę jaka ja byłam chuda!

Exquise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 15:03   #2403
Ervisha
Zakorzenienie

dobre dla szczupłych są paski w poprzek (to wiadomo).. do tego najróżniejsza marszczenia, bufki, kratki, kieszonki i inne ozdobniki które optycznie poszerzaj. jeśli jesteś chudzinką, z twojej szafy powinny zniknąć gładkie, ciemne bluzy i obcisłe topy z połyskliwych materiałów uwydatniające żebra i kości biodrowe. Rurki nie są mile widziane bo podkreślają chude nogi.

A tak poza tym to która z was ma figurę ogórka ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 15:05   #2404
AguŚ87
Zakorzenienie

ja mam brak jakiej kolwiek figury wszędzie braki
muszę gdzieś zmierzyć jaki mam rozm biustu bo kurde nie mozliwe ze mam całe zycie 75b , jak wazylam 10kg mniej i teraz te rozmiary są jakieś dziwne
Stary 2010-12-10, 16:45   #2405
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
A jaki to program i kiedy on leci ?
napisałam, że w dzisiejszym dzień dobry tvn, więc:
program: dzień dobry tvn,
kiedy: dzisiaj
...

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 17:05   #2406
Milky_quartz
Zadomowienie

Hej! Ja dzisiaj na śniadanie zjadłam 3 kanapki z masłem i dżemem truskawkowym, kakao, na obiad kotlety z piersi kurczaka, biały ryż, sałata i pomidor, sok pomarańczowy. Deser : 1/4 czekolady mlecznej - mniam mniam Zaraz wciągnę kaki (taki owoc) na podwieczorek.

Najbardziej wkurza mnie, jak ktoś się dowiaduje, że chcę przytyć, to mówi: a co w tym trudnego? jedz codziennie fast foody :| no tak. a po miesiącu mój żołądek nie będzie funkcjonował ^^ a zamiast przytycia na chudym ciele pojawi się cellulitis - no naprawdę, szczyt moich marzeń.

Jednak zauważyłam, że tyję najbardziej, kiedy jem nieregularnie.. dziwne.. tak jadłam w Stanach bo byłam zapracowana i jadałam kolacje o 12 w nocy, tak jadałam na Erasmusie, prawie same makarony a obiad, ciągle czekolada i magdalenki...

Edytowane przez Milky_quartz
Czas edycji: 2010-12-10 o 17:08
Milky_quartz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 17:10   #2407
Izaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
No właśnie. Np Ja zawsze nosiłam poszerzane nogawki... rurki są właśnie niby dla chudzielców... dopiero rok temu się do nich przekonałam i teraz szczerze mówiąc gila mnie to już
Ja noszę rurki i nie byłabym w stanie zamienić je na spodnie z szerokimi nogawkami tylko dlatego ze nie są dla chudzielców
Cytat:
Napisane przez Silke Apill Pokaż wiadomość
Mądre słowa, bo niektóre produkty ( niby sporo kcal) ale tylko częściowo się wchłaniają, Dieta którą opisałaś to tzw. praktycznie bezresztkowa Wszystko się wchłania i odkłada gdzie odkładać się powinno
Są produkty które się częsciowo wchłaniają?Jakie?

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
w dd tvn był właśnie reportarz i Jacyków ubierał dziewczynę, która była uznawana za zbyt chudą
Dziewczynki jakbyscie miały jakiegoś Linka z tym reportażem to podrzućcie bo nie mialam okazji oglądac a chciałabym zobaczyć

Piszę tutaj i tak siezastanawiam jak wy wygladacie hehe

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Milky_quartz Pokaż wiadomość
Hej! Ja dzisiaj na śniadanie zjadłam 3 kanapki z masłem i dżemem truskawkowym, kakao, na obiad kotlety z piersi kurczaka, biały ryż, sałata i pomidor, sok pomarańczowy. Deser : 1/4 czekolady mlecznej - mniam mniam Zaraz wciągnę kaki (taki owoc) na podwieczorek.

Najbardziej wkurza mnie, jak ktoś się dowiaduje, że chcę przytyć, to mówi: a co w tym trudnego? jedz codziennie fast foody :| no tak. a po miesiącu mój żołądek nie będzie funkcjonował ^^ a zamiast przytycia na chudym ciele pojawi się cellulitis - no naprawdę, szczyt moich marzeń.

Jednak zauważyłam, że tyję najbardziej, kiedy jem nieregularnie.. dziwne.. tak jadłam w Stanach bo byłam zapracowana i jadałam kolacje o 12 w nocy, tak jadałam na Erasmusie, prawie same makarony a obiad, ciągle czekolada i magdalenki...
owoc to nie posiłek!dodaj do tego owocu jakieś nalesniki, omlet, albo zrób sałatkę owocową z jogurtem , moze serek? Orzechy do niego, kakao.. tosty na słodko, budyń

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 17:13   #2408
Milky_quartz
Zadomowienie

mmm dzięki za radę :d to po prostu popiję jogurtem bo nie mam niczego innego w domu..

ja też noszę tylko rurki! Ewentualnie spodnie zwężane w dół, super się w nich czuję.
Stary 2010-12-10, 17:18   #2409
Izaczka
Raczkowanie

ja także w ogóle wczesniej miałam w udzie 45 cm, potem jak tyłam to mi doszło momentem do 50, a potem po jakims czasie bylo 48 i teraz ciągle tyle jest, a waga w miejscu, nie wiem czemu tak sie dzieje w ogóle nie wiem gdzie mi te kilogramy poszły bo niby lepiej wyglądam alejednak dużej róznicy w wyglądzie nie ma a to 4-5 kg

staruch ze mnie,
Stary 2010-12-10, 17:19   #2410
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
3 kanapki z masłem i dżemem truskawkowym

to ja wczoraj zjadłam dwie duże grahamki (na 4 połówkach twaróg ze świetna i dżem wiśniowy)

Cytat:
biały ryż,
zalezy ile tego ryżu było

Cytat:
owoc to nie posiłek!dodaj do tego owocu jakieś nalesniki, omlet, albo zrób sałatkę owocową z jogurtem , moze serek? Orzechy do niego, kakao.. tosty na słodko, budyń
Popieram. Moze budyń albo kisiel ?

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
ja także w ogóle wczesniej miałam w udzie 45 cm, potem jak tyłam to mi doszło momentem do 50, a potem po jakims czasie bylo 48 i teraz ciągle tyle jest, a waga w miejscu, nie wiem czemu tak sie dzieje w ogóle nie wiem gdzie mi te kilogramy poszły bo niby lepiej wyglądam alejednak dużej róznicy w wyglądzie nie ma a to 4-5 kg
A Ty teraz na P czy U ?

Stary 2010-12-10, 17:23   #2411
Izaczka
Raczkowanie

U. Tzn mogę jeszcze przytyć ale nie muszę juz na siłę bo cięzko mi to idzie. Dostalam tylko tabletki na okres jak mi coś do nich dojdzie to dojdzie jakn ie to nie

staruch ze mnie,
Stary 2010-12-10, 17:23   #2412
Exquise
Zadomowienie

Ja jak jem to lubię podwójnie, tzn. 2 talerze zupy i dokładkę do drugiego oczywiście przerwa między jednym a drugim daniem musi być bo chyba bym pękła

Ja wczoraj na śniadanie zjadłam talerz mleczka z płatkami i 3 kromki chleba z masłem i dżemem, a jak jadłam to burczało mi w brzuchu Dziś mam zły dzień, chodzę jakaś 'martwa' bez życia...

Stary 2010-12-10, 17:23   #2413
Milky_quartz
Zadomowienie

Izaczka może masz "ukrytą otyłość"

Ervisha - ryżu dużo, pół talerza. Jak zobaczyłam ilość myślałam, że nie zjem, ale dałam radę co do ziarenka A w kraju w którym jestem nie ma takich wynalazków jak budyń czy kisiel a przynajmniej mi o tym niewiadomo.. są jedynie takie deserki budyniopodobne gotowe, ale nie smakują mi zbytnio. Dlatego jak już mówiłam popiję jogurtem
Stary 2010-12-10, 17:31   #2414
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ervisha - ryżu dużo, pół talerza. Jak zobaczyłam ilość myślałam, że nie zjem, ale dałam radę co do ziarenka A w kraju w którym jestem nie ma takich wynalazków jak budyń czy kisiel a przynajmniej mi o tym niewiadomo.. są jedynie takie deserki budyniopodobne gotowe, ale nie smakują mi zbytnio. Dlatego jak już mówiłam popiję jogurtem
To gdzie jesteś?

Dziewczyny a wy macie ED? czy u was chudość wynikłą ze zstresu, choroby lub natury ?

Stary 2010-12-10, 17:32   #2415
Izaczka
Raczkowanie

tzn co masz na myśli ?:d
a budyń łatwo samemu zrobić nawet jest o wiele smaczniejszyzjadłab ym,ale musze kupić laskę wanilii.
Ja na śniadanie jem w tygodniu najczęściej owsiankę z przeróżnymi dodatkami,syci,mozna zrobic z niej bombę kaloryczną,a do tego bardzo pyszna nie kzdemu smakuje ale ja myślę że każdy kto uważa że mu nie smakuje moze zrobić z owsianki takie cudo ze i by mu zasmakowało
a w weekendy robię sobie najczęsciej pancakesy,omlety naleśniki albo jajecznicę na śniadanie czy cos w tym stylu

staruch ze mnie,
Stary 2010-12-10, 17:36   #2416
Exquise
Zadomowienie

Swoją chudość 'odziedziczyłam' jeśli można to tak nazwać po rodzicach, a zwłaszcza po mamie, bo tato jest po prostu szczupły, a mamie troszkę brakuje do prawidłowej wagi.

Stary 2010-12-10, 17:47   #2417
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
tzn co masz na myśli ?:d
Chodzi mi czy się odchudzałaś i schudlaś i masz anne czy schudłaś ze stresu lub jakiejś innej choroby a moze jesteś taka genetycznie

Stary 2010-12-10, 18:03   #2418
Izaczka
Raczkowanie

Cytat:
Chodzi mi czy się odchudzałaś i schudlaś i masz anne czy schudłaś ze stresu lub jakiejś innej choroby a moze jesteś taka genetycznie
to pytanie było do milky
a pozatym to nie ma czegoś takiego jak "anna" choroby nie traktuje się jak człowieka...ale nie będę pisac na ten temat

staruch ze mnie,
Stary 2010-12-10, 19:35   #2419
Winky
Zadomowienie

Cytat:

Chorobę traktujesz jako znajomą?
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 21:04   #2420
quench
Are you talking to me?!

Dziewczynki, jutro będę pichcić kaszę manną. Dodam do niej truskawki i syropek truskawkowy. Matko, jestem tak uwsteczniona kulinarnie, że zastanawiam się, czy mi wyjdzie I może sobie jabłuszka zrobię pieczone. Mam wolny dzień więc mogę troszkę poszaleć w kuchni
Stary 2010-12-10, 23:40   #2421
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami ciebie nei rozumiem pytasz cytuje 'CZY SIĘ GŁODZIMY , CZY MAM ED"

jak bys zauwazyła to nie wątrk dla osób wychodzących z ed.
poczytaj pare str wczęsniej jezeli się zapyatsz czy ktoś się głodzi NIE TO FORUM !

głupie pytania. głupie odpowiedzi.
mzoe sama masz problem dlatego wiecznie wałkujesz takie pyt? nikt inny nie pyta o takie rzeczy

tak chcemy przytyć i się głodzimy, matko!chyba jedno koliduje z drugim i wynika samo z siebie ?

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2010-12-10 o 23:41
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 11:36   #2422
Fatram
Przyczajenie

Smile Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II

Hej dziewczyny! Długo zastanawiałam się, czy w ogóle odezwać się i napisać tutaj - żebyście mnie zaraz nie ochrzaniły, zbanowały i ogólnie olały mój wpis. Piszę do Was z prośbą, ale baaardzo nietypową. A piszę w tym wątku, bo z tego co widzę to Wy normalnie jecie (nie liczycie chorobliwie kalorii, nie staracie się spalić każdej zjedzonej kostki czekolady i jak macie na coś ochotę to po prostu to zjadacie), co jest dla mnie super sprawą. Moja prośba, a w zasadzie pytanie dotyczy Waszej masy ciała. Jeżeli możecie, chcecie i macie taką możliwość to napiszcie czy, i jak Wasza waga zmienia się w ciągu dnia. Najlepiej w ciągu takiego dnia, gdzie możecie sobie pozwolić na swobodne jedzenie, czyli nie wtedy kiedy macie szkołę albo pracę. W sensie takim - jaka jest różnica między wagą poranną a wieczorną (po wszystkich zjedzonych posiłkach, podjadaniu itp.). I nie chodzi mi o podanie konkretnych liczb (rano tyle a wieczorem tyle), tylko różnicę gramów, albo kilogramów. Moja prośba (dość nietypowa, wiem) jest związana z moją osobą - u mnie te wahania wagi są ogromne! Ja ważąc się jedengo dnia rano a potem następnego wieczorem (po weekendzie, gdzie mogę jeść normalnie bo nie mam pracy i tylu zajęć) mam ogromne różnice w wadze - czy Wy też tak macie? Jak nie chcecie to nie odpowiadajcie, poprostu zignorujcie, albo wykasujcie mój wpis, ale ciekawi mnie to czy wszyscy mają takie różnice
Fatram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 11:43   #2423
Ervisha
Zakorzenienie

Fatram to zależy co zjesz i ile zjesz oraz ile wypijesz. Jak będzie tego więcej to i waga będzie większa. I jeszcze zalezy od dani bo czasem woda w organiźmie się zatrzymuje.

Stary 2010-12-11, 12:30   #2424
Phynn
Zakorzenienie

raczej nie ważę się po kilka razy w ciągu dnia.
ale jednego dnia zważę się powiedzmy rano,a kilka dni później -wieczorem.
czasami różnica wynosi nawet do 2kg.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 13:16   #2425
marzenka83
Raczkowanie

u mnie też zależy ile zjem....wieczorem ważę do kilograma więcej niż rano ale potem wracam do wagi wyjściowej czyli 45kg
marzenka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 13:27   #2426
quench
Are you talking to me?!

U mnie jest tak samo. Waga może mi w ciągu dnia zmienić się nawet do 2kg Cykl miesiaczkowy też robi swoje - najlżejsza jestem zaraz po okresie, a przed miesiączką moja waga osiąga maximum.
Stary 2010-12-11, 16:03   #2427
marzenka83
Raczkowanie

quench
a jak ci się udało dzisiejsze pichcenie?
marzenka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 18:28   #2428
tagogirl
Wtajemniczenie

ja sobie nie wyobrażam już noszenia prostych/poszerzanych spodni, teraz to tylko obcisłe rurki kiedyś nosiłam tylko proste ale kiedyś przełamałam się i kupiłam na hali jasne jeansy rurki i od tej pory tylko takie noszę, tak samo z innymi ciuchami, jak nie są obcisłe to nie czuję się swobodnie i tak jakoś brzydko
jak tak o spodniach mówię to polecam w Teranovie są takie teraz jeansy za 40zł, a teraz nawet zjechały do 30. takie pochlapane farbą jakby, jednym to się podoba, innym nie, dlatego ja wybrałam takie na których jak najmniej tej farby jest. ale polecam bo super się układają na drobnym ciele

Bogu serce, ludziom uśmiech, sobie Krzyż.

Coraz bliżej Ciebie być, tego pragnę. Chociaż czasem trzeba iść, pod prąd.

tagogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-11, 18:32   #2429
Exquise
Zadomowienie

Zrobiłam kiedyś taki eksperyment z ważeniem, bo też byłam ciekawa jak mi ta waga się waha. Przez noc tracę ok. 1 kg. Dzień przed miesiączką ważę więcej też o 1 kg.

Stary 2010-12-11, 20:10   #2430
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tagogirl Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyobrażam już noszenia prostych/poszerzanych spodni, teraz to tylko obcisłe rurki kiedyś nosiłam tylko proste ale kiedyś przełamałam się i kupiłam na hali jasne jeansy rurki i od tej pory tylko takie noszę, tak samo z innymi ciuchami, jak nie są obcisłe to nie czuję się swobodnie i tak jakoś brzydko
jak tak o spodniach mówię to polecam w Teranovie są takie teraz jeansy za 40zł, a teraz nawet zjechały do 30. takie pochlapane farbą jakby, jednym to się podoba, innym nie, dlatego ja wybrałam takie na których jak najmniej tej farby jest. ale polecam bo super się układają na drobnym ciele
wiem o jakich mówisz kumpela kupila z tym ze ona nie jest chuda, jaki jest najmniejszy rozm albo jaki ty kupilas? bo nie wiewm czy mi nie spadną :/ z regy spodnie od nich chyba mi za duze byly.

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości