|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Rozeznanie
|
Dot.: Powolutku ale porządnie. Być FIT do LIPCA 2011. : )
Mary333 racja
![]() ![]() dziś się muszę pochwalić w pracy było ciast a ciast. Wszystko razem i jedli. A ja ? a ja nie ! ![]() Znalazlam trochę inny sposób na to żeby mnie nie namawiali. Bo zaraz się pytają, a ty na diecie ? przecież jesteś szczupła i debata się zaczyna... Poprostu mówię " nie mogę jeść teraz zbyt dużo cukru" i nie pytają o więcej ;P hehe ![]()
#1862 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1863 |
Rzabbocop
|
Dziewczyny święta są od świętowania
![]() od dietowania jest pozostałe 360 dni w roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1865 |
Wtajemniczenie
|
ubylo was w tym watku dziewczyny!
![]() heh, tak w ogole to witam ponownie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1866 |
Zadomowienie
|
Ja też nie zamierzam w święta świętować zbytnio
![]() Najgorzej to z ciastami bo pilnuje się już rok i naprawdę nie jadam takich rzeczy...Ahh zobaczymy! Będziemy się wspierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Rzabbocop
|
A ja mam zaplanowane dwa dni wolne
![]() z tym, ze jak znam siebie to będę jeść na zmianę rybę po grecku i sałatkę jarzynową, popijając raz po raz barszczem czy kompotem z suszu. Ciasta mnie specjalnie nie kuszą, choć pewnie zjem kawałek. Najbardziej właśnie mam ochotę na potrawy wigilijne i mogę jeść je przez wszystkie 3 dni świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny... może to głupie, ale potrzebuje pomocy
![]() Otóż na studia będę miała egzamin sprawności fizycznej. Tylko jest problem... jest tam bieg z przewrotem w przód... A ja od dzieciństwa miałam zwolnienie z przewrotów (naczyniak na głowie)... I nigdy w życiu go nie wykonywałam.. Może zabawne ale ja mam jakąś blokadę przed przewrotem. Stoje nad materacem i się modle... No po prostu nie umiem go zrobić... Znacie jakieś metody ? Ja się muszę przełamać i go zrobić ! ![]()
#1869 |
Zakorzenienie
|
Kochane! Wpadłam do Was na wątek, bo mam pytanie. Nie wiedziałam gdzie je zadać, więc wcisnęłam się do Was.
![]() ![]() Jestem na Dukanie. Skaczę w domu na skakance, chodzę raz w tygodniu na basen. Jutro kupuję karnet do fitness clubu. I tu jest pytanie. Studiuje i pracuję, dlatego trochę muszę kombinować, żeby wcisnąć gdzieś ćwiczenia.Wykupuje karnet jedynie na 10 wejść (na msc oczywiście). Chciałabym chodzić na spin bike, ale czy coś jeszcze dodać? Czy mam wcześniej robić jakieś siłowe, czy może wcześniej rozgrzać się na orbitreku, a może iść na jakiś TBC, albo Brzuch-Uda-Pośladki? Nie wiem co mam począć. A może w ogóle radzicie raz w tyg. chodzic na spin, a drugi raz na coś innego? Poradźcie, proszę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zadomowienie
|
Na dukanie trzeba się ruszać, ale głównie chodzi o spacery a nie siłownię etc. Dukan przecież tego nie poleca....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
Słucham? Dukan wręcz zaleca aktywność fizyczną, poleca jakieś swoje ćwiczenia i marsze, ale nie zakazuje innych. ;>
Może chodzi Ci o to, że nie poleca intensywnych ćwiczeń na uderzeniówce - I fazie. Ja jestem już od 1,5 miesiące na drugiej. Zresztą aktywność fizyczna polecana jest przy każdej diecie, prawda? Dosyć, że pomaga w redukcji tkanki tłuszczowej to również ujędrnia. Nie czuję się na Dukanie zmęczona, osłabiona to dlaczego uważasz, że miałabym nie ćwiczyć? nigdy nie słyszałam, żeby dukan nie polecał aktywności fizycznej. Skąd to wiesz? Nie mam zamiaru się forsować, chodzi o dwa razy w tygodniu fitness, a raz basen. Edytowane przez CzerwonaKokarda Czas edycji: 2010-12-11 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zadomowienie
|
ja zamiast tego fitnessu bym wybrała normalnie siłownię, która da ci dużo lepszy efekt. Do tego na zmianę aeroby. Średnio się orientuję w tym co można, a czego nie na dukanie, mówię tylko co się bardziej opłaca i z własnego doświadczenia wiem, że daje efekty
![]()
#1873 |
Przyczajenie
|
pomożecie ?: ) to nic nie kosztuje
https://wizaz.pl/akcje/magiczne_swieta/aniolek-792015 Z góry wielkie dzięki ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zadomowienie
|
hmm ja byłam troszkę na dukanie a mam koleżanki co pochudły po 20kg i wszyscy zawsze twierdzili że właśnie nie bardzo wysiłek na dukanie, ruch tak ale nie taki wysiłkowy typu siłownia i bieganie. Tak mi sie gdzieś przeczytało w książce i pamiętam.
No ale jeśli super się czujesz i masz na to siły i czas to pewnie że nie zaszkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | ||||
Zadomowienie
|
dziewuszki chyba rozłożyłam się na dobre...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() ja tam zamierzam świętować, póki co wagę spokojnie utrzymuję, mimo zdarzających się odstępstw, więc przez dwa dni świąt raczej się to nie zmieni. Cytat:
![]()
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
plastikowa biedronka widze, że coraz więcej nas jest schorowanych, zaraz na wątku zabraknie motywatorów. Zdrowiej Kochana
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Cyryjanka - witamy ![]() ![]() ![]() Rzabba - oj zgadzam się w 1000% jeśli chodzi o świętowanie świąt ![]() Agaciok xD - witamy ponownie! słodycze, fast foody i cała reszta śmieciowego jedzenia ![]() beatiska, plastikowa biedronka - zdrówka Dziewczyny! ![]() BlackSheWolf - dobry sposób z tym niejedzeniem słodkiego ![]() CzerwonaKokarda - moje zdanie podobnie jak Mary333 - siłowy zamiast fitnessu, ale jeśli nie masz w tym doświadczenia, to wybieraj zajęcia z ciężarkami,hantlami itp., dadzą Ci już pewną malutką wiedzę w zakresie; no i basen jak najbardziej ![]() U mnie wczoraj: Kenpo X i 45min kręcenia hula hop (akurat oglądałam tv) ![]() dziś: dzień wolny,ale zrobię godzinny stretch Dietowo: ok ![]() ![]()
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam serdecznie za podpowiedzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Raczkowanie
|
To przemiłe, że ktoś tu mnie pamięta
![]() sreberko4, obiecuję, że będę cześciej pisać ![]() Agaciok xD, nie pij coca-coli zero czy light-to syf, to samo soki z kartonu. Polecam zastąpić je świeżymi sokami, które mają w składzie tylko sok z danego owocu/warzywa. Ze słodyczy możesz jeść 2-3 kostki gorzkiej czekolady 70% kakao, oczywiście zero lodów, ciast, batonów. Możesz też jeść grachamki (mam nadzieję, że napisałam poprawnie) jeżeli jesteś pewna że mają odpowiedni skład. Jasne pieczywo, rogaliki i inne-zostawiasz sobie na utrzymanie. W twoim posiłku nie powinny znaleźć się jasne pieczywo, zwykły makaron czy biały ryż Oczywiście należy jeść dużo warzyw, powinny one przeważać nad owocami - te drugie zawierają cukry proste, fruktozę i jesz je do 16 Co do serów unikasz żółtych i tłustych. Należy jeść też ryby i mięsa bez panierek i tych innych ![]() Ponadto zero tłustych, kalorycznych sosów. Jeszcze jedna głupota często praktykowana na redukcji - jedzenie serków, jogurtów typu np. 7 Zbóż, wydają się zdrowe ale niestety tylko z ładnego opakowania Jeżeli pijesz alkohol to zero piwa ( z tego co wiem ma indeks glikemiczny 110), wysokie IG ma też marchew gotowana Polecam wątek ' Nasze codzienne jadłospisy ' Tak mniej więcej, chaotycznie trochę przepraszam za ewentualne braki polskich znaków/przecinków ale na szybko pisałam ![]() Co do świąt to ja mam zamiar świętować bez jedzenia ![]() ![]() Ostatnio mi już któryś raz z kolei waga stoi, ba, zaczyna rosnąć ![]() ![]() Dzisiaj poćwiczyłam 45 minut, jak każda pisze że ćwiczyła to ja też ![]() I wszystkie chore dziewczyny kurować się szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
BAN stały
|
fitnessu ciąg dalszy
![]() ![]() a od jutra zaczynam 4-tygodniowy program Brazil Butt Lift. trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1882 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,cześć
![]() Mój plan to aerobiczna szóstka Weidera, szlaban na gazowane picie, chipsy. No i porozciągać bym się chciała ![]()
#1883 |
Zakorzenienie
|
a dziewczyny powiedzcie jak odzwyczaić się od chipsów i coli ? bo to moja zmora;(
#1884 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Raczkowanie
|
inrock witam, życzę wytrwałości. Piękny avatar, uwielbiam Lennona
![]() ilkas oby starczyło Ci motywacji, zwłaszcza na BBL, mi się w ciężkich bólach udało skończyć program w wakacje. Czasami jeszcze wracam do niektórych filmików, bo tyłeczek rzeczywiście był jędrniejszy ![]() Ja dzisiaj znów pół godziny shape bikini body camp trening obwodowy ![]()
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj nic. Czuje sie fatalnie. I nie wiem co się ze mną dzieje. W piątek i w sobote miałam gorączkę do 39 stopni, a od wczoraj temperatura nie przekracza 36 stopniu. czuję się osłabiona, mam nogi z waty, czasami mi się w głowie kołuje. Nie wiem czy się nie wybrać do lekarza, ale może poczekać jeszcze troszkę i mi przejdzie?
inrock witamy ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zadomowienie
|
Troche mnie dawno nie było, choc obiecałam, ze w weekend nadrobie
![]() ![]() Dzisiaj siłowy: klatka, barki, triceps, brzuch. I do tego mam wyjątkowo dobry humor, nie wiem dlaczego. Chyba to ten okres zbliżających się świąt tak na mnie działa ![]() ![]() Truskawkowy Jogurt ale fajnie to napisałaś, z taką przyjemnością mi się czytało ![]() ![]() ![]() ![]() inrock witamy ![]() ![]() beatiska ja bym się na twoim miejscu wybrała, no chyba, że czujesz, ze wytrzymasz na jakiś domowych sposobach ![]() ![]()
![]() |
#1888 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę... powiedzcie mi jakie ćwiczenia są najlepsze, żeby zbić uda a raczej od środka chudną a od zewnętrznej strony się uwypuklają ![]() ![]() ale mi się biceps fajny robi ![]()
![]() |
#1889 |
Zadomowienie
|
Co tak cicho dzisiaj na wątku? Nikt nie ćwiczy?
![]() Ja się przyznaję, że dzisiaj nie ćwiczyłam, ale nie wymiękam, o to się nie martwcie ![]() ![]()
#1890 |
Zadomowienie
|
no właśnie!
![]() ![]() ja nie ćwiczę, bo do tej pory nie udało mi się zwalczyć choróbska ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.