|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#29281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
alciaaa
Ja widzialam w swoim Rossmanie czepki...konkretna nazwa do czepek kąpielowy Tak jak Kropcia mówiła w tym dziale szukac nalezy )) |
|
|
|
#29282 |
|
Rozeznanie
|
Poszukam. Jak szukałam wtedy szamponu z SLS Barwy, też nie mogłam znaleźć więc poszłam się spytać. Kobieta (inna, nie ta od czepka) patrzyła na mnie z przerażeniem w oczach i po pół minucie mi odpowiedziała, że nie
|
#29283 |
|
Wtajemniczenie
|
Musze wrocic do pielegnacji moich wlosow, strasznie je zaniedbalam. Poranne mycie na sztbko czym popadnie, suszenie suszarkami, zero olejowania, odzywek... Czytam watek od polowy, naczytam sie
|
#29284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do Kropci niestety podobieństwa zbyt wielkiego nie zauważam...Tzn. to, ze nie kręcą się od nasady a od ucha to fakt, ale...hmm...z "faktury" (nie wiem jak to określić) bardziej przypominają mi rzeczywiście Edith ![]() Cytat:
![]() ale do tej pory myłam odżywką i babydreamem- najpierw szamponem a potem tym płynem do wszystkiego ![]() Z czystego lenistwa
|
|
#29285 |
|
Zakorzenienie
|
Indios Brawos: sorry za offtopa, ale kliknęłam na fotoblog twojego Tża i rozczuliło mnie to zdanie: Kocham cię misiu nawet jak mi każesz zaparzyć siemie
![]() jak słodko
|
|
|
|
#29286 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam lokasy
![]() Ja w tej chwili 100km ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() doszłam do wniosku że tak ładnie wyszły na tych zdjęciach bo po prostu nie miały wyjścia (aparat za taką cenę to musi mieć chyba Photoshopa wbudowanego od razuCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kokos ![]() Cytat:
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-12-13 o 00:24 |
||||||
|
|
|
#29287 |
|
Wtajemniczenie
|
yyyyy -swoje? :P
w ogole to musze sie pochwalic,ze dzisiaj nie uzylam suszarki. co prawda wlosy schly prawie 3 godziny, do tego nie uzylam zelu, a jedynie curl boosta z TBS. no i mam mocne fale/lekkie loki, niestety chyba troszke za duzo nalozylam stylizatora, a on jest dosc mocno kremowy i pod koniec dnia mam juz przeciążone, postrączkowane wlosy. za to boost pod żel sprawdzil sie ostatnio doskonale. kolezanka, ktora zna mnie od lat i wie co nieco o wlosowych eksperymentach stwierdzila, ze wygladaja jak od lokowki ale musze sprawdzic, czy to na pewno boost, czy nowa maska z Tołpy, czy po prostu dobry dzien lokowy
|
|
|
|
#29288 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie tyle komplementów przed chwilą przeczytałam, że jestem w szoku! ale pozytywnym ![]() Cytat:
Ostatnio farbowałam 2 lata temu (jakiś kasztanowy brąz chyba). Rok temu bawiłam się szamponetakmi Mariona (najpierw był kolor ciemny blond(wrzesień 2009) , a potem co ok 1,5 miesiąca odcień orzechowy brąz).Ale ten brąz był dla mnie za ciemny i mi średnio pasował do twarzy,poza tym bardzo szybko się wypłukiwał oczywiście, jak to szamponetka. Ostatni raz kładłam tę szamponetkę na początku maja 2010. Od tego czasu już nie ingeruję w kolor i nie mam zamiaru tego robic.Ogolnie mam dużą różnicę między kolorem na końcach a tym przy skalpie.Ostatnio fryzjerka stwierdziła że ok 7 cm na końcach powinnam jeszcze ściąc, żeby pozbyc się tego jasnego koloru.Jednak dla mnie to on nie jest az tak widoczny przy rozpuszczonych, bo moje włosy mają tendencję do naturalnych jaśniejszych refleksów (nawet zimą). Gorzej gdy je upnę a jak nigdy ostatnio zaczynają mi się upięcia podobac ![]() Ale się rozpisałam ![]() Cytat:
![]() wydaje mi się ze nie bardzo ![]() Ty- jestes loczek, Ja -fala (przynajmniej dla mnie )Cytat:
Ja też ![]() Cytat:
Cytat:
nic mi nie mów o mizianiu, nie lubię tego słowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A fryzjerka powinna widziec co ma robic.Powinna.. ekhem
|
|
#29289 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
Ale tak bez fotek mam się zamienic????? kota w worku nie biorę ![]() Cytat:
Za kazdym razem je podsuszam , ale przy takiej długości to cięzko by było je suszyc naturalnie.Ja rozumiem to tak: Dbam bardzo o włosy, mam dobrą suszarkę z jonizacją, wszelką regulacją itp więc te podsuszanie im tak bardzo nie szkodzi.Poza tym najważniejsze że ja nie widzę efektów ubocznych na falach ![]() Anka.dCiekawe jaką długośc masz że schły Ci 3 godziny ![]() Cytat:
|
|
#29290 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy że tylko 3 czy aż 3? Mam włosy ledwo do kucyka, schną właśnie 3 godziny i uważam że to nieprzyzwoicie długo ;>
Dobranoc lokaski
|
|
|
|
#29291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn...TŻ często pisze wiersze dla mnie właśnie na tym fbl ![]() Chyba zakochał się chłopak ![]() Hmm...przeprowadziłaś się już? ![]() Cytat:
![]() A grzebień też ostatnio kupiłam- w galeriowej drogerii, ale nie Naturze ![]() W Naturze i Rossie miały mniejszy rozmiar niż ten w malutkiej drogeryjce ![]() Cytat:
A co ja mam powiedzieć? Ja wyglądam tak co wieczór ![]() Cytat:
|
|
#29292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ech 3 miesiące to tak strasznie długo. Efekty powinny być od razu Używam też:oliwy z oliwek (trochę za ciężka sama, ale bardzo lubię w maseczkach); masła shea (nie lubię, bardzo ciężkie, ale czasem wrzucę do maseczki coby zużyć );olejku rycynowego (też trochę w maseczce bo jest taki gęsty); olejku arganowego (i w maseczkach i sam); olejku ze słodkich migdałów (i w maseczkach i sam). |
|
|
|
|
#29293 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane lokaski
|
|
#29294 | |
|
Wtajemniczenie
|
czyli tak jak ja
ale to nie jest daleko jeżeli miałoby dojść do spotkania Cytat:
ze sprcjalnie sobie robią takie cos ala odrost np Górniak, Sablewska, Rosati Włodarczyk, Marina
|
|
#29295 |
|
Wtajemniczenie
|
caskada
Edith Ja jedynie mam do Torunia z jakies 650 km )) Przebijam was Masz chrapkę na Fitomed mmm:P Ja swój grzebyk kupiłam w sklepie fryzjerskim. Zaplacilam z obnizką 15 zł ![]() Jeśli mowa o suszeniu to moje włosy z 4 godziny schną....
|
|
|
|
#29296 |
|
Raczkowanie
|
Hej lokasy
ale pogoda dzis wyszlam majac na glowie burze kreciolow nie do ogarniecia,teraz mam fale-takie jakie lubie ![]() no padajacy snieg i wilgoc im pomaga w skrecie hehe oj Edith ja tez poprosze troche twoich wlosow i po wyplacie jakas maske zakupie a zastanawiam sie jaka
|
|
|
|
#29297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi zumi powiedziało 480km, nie wierzę żeby Rzeszów miał lepsze połączenie :P
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#29298 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też w rossmannie też za grosze czarny z rączką
|
#29299 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki moge poprosic o jakas fotke tego grzebienia
(przepraszam jesli byl gdzies link)
|
|
#29300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#29301 |
|
Strażnik Wizażu
|
kropcia007 a propo wypadania włosów oraz reszta dziewczyn borykających się z tym problemem...może powinnyśmy szukać pomocy u TRYCHOLOGA? Tak się nad tym ostatnio zastanawiam...nawet z samej ciekawości bym poszła
pytanie czy jest taki gdzieś w pobliżu.
|
|
|
|
#29302 |
|
Wtajemniczenie
|
w moich okolicach nie ma raczej żadnego trychologa ... sprawdzałam już jakiś czas temu w necie
|
#29303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylam przed chwila w sklepie i jak zwykle zajrzalam na produkty do wlosow i powiem wam ze tutaj chyba wogole nie schodza te garniery karite czy ten z kokosem i kakao dla mnie to na reke bo wiem ze w sklepie czeka na mnie zapas ich
|
|
|
#29304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny dzis umylam szamponem joanna rzepa nie wiem czy to jego zasluga ale wlosy sa mmmmm ![]() ale psiknelam je na koncu troche lakierem za co bym od Was pewnie oberwala ![]() poza tym zawsze po umyciu trzymalam z 15 minut w reczniku robilam taki turban ... a dzis zawinelam w pieluszke tetrowa..co prawda nie jest tak wygodna jak recznik..ale moze tez to dzieki niej wlosy sie nie zmierzwily??? jak uwazacie drogie ekspertki????
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-12-13 o 13:31 |
|
|
|
|
#29305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio zauwazylam ze po dluzszym plunkingu moje wlosy na czubku a bardziej na linii grzywki sa ulizane nie pomaga pozniej juz harmonijkowanie bo wiadomo utrwalilo sie to podczas plunkingu....moze zle wlosy tam ukladam no niewiem ale to mnie zniechceac zaczelo do tej metody![]() dodam ze jest to tylko i wylacznie od dlugiego trzymania wlosow pod pieluszka/wczesniej koszulka....jesli dlugo tak nie trzyma n nie mam przylizu ugniecenia na grzywce
|
|
|
#29306 |
|
Wtajemniczenie
|
Trycholog chyba jedynie w Warszawie istnieje...
Ale nie powiem byloby teraz wlasnie zapotrzebowanie na Trychologa, jelsi ktos jest na medycynie to niech pomysli o tym kierunku... Ajrisz Marta Ja mam 650 km napisane na swoim bilecie kiedy jezdze pociagiem :P od Ciebie dalej hah aha i wliczaja sie przesiadki takze wiesz... do 10h jestem w pociagu wliczajac postoje...Masakra po prostu zwlaszcza dla takich osob jak ja z choroba lokomocyjna...;/
|
|
|
|
#29307 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) bo nawet nie wiem![]() Ja Twoje schną 3 godziny to moje chyba cały dzień ![]() Nie , u rodziców jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się boję tego miziania jak razem zamieszkamy Cytat:
![]() chociaz bym o fryzurze wkońcu porozmawiała z nią ![]() Cytat:
Kropcia bardzo chętne na spotkanie jest ![]() Cytat:
Znaczy chciałaś powiedzieć że mam bardzo modną fryzurę, dziękuję ![]() tak mam chrapkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wolę Cię motywowac i pomagac do dbania o swoje Cytat:
Coś doradzimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#29308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to umieram w aucie o ile nie prowadze, w busie zaczynam umierać po kilku godzinach (eh, serpentyny w Albanii ;] ), w pociągu mi nic nie jest na szczęście... Tylko tyłek boli od siedzeniaBiedactwo Próbowałaś colę albo herbatki z imbirem, miętę?Żeby nie było całkiem OT - się mi włosy wyprostowały całkiem :c tzn nie całkiem, bo jakby to było proste to pół bidy. Są KRZYWE ![]() Skręt został u fryzjerki Nawet korkociąg się schował :/Pielęgnacja: OMO, odż Fitomed, olejki; nie ugniatam bo ni ma jak. Mogę tu dalej zaglądać?
|
|
|
|
|
#29309 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny znalazlam swoje stare sprzed 7 lat foto jak mialam czarne wlosy
spojrzcie jaki skret byl obciazony ale wlosow zdecydowanie wiecej i dluzsze
|
|
#29310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

))
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

sorki

(przepraszam jesli byl gdzies link)
nie pomaga pozniej juz harmonijkowanie bo wiadomo utrwalilo sie to podczas plunkingu....moze zle wlosy tam ukladam 

Próbowałaś colę albo herbatki z imbirem, miętę?