|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
to sie naprawdę często zdarz a ale jest do pokonania! Trzymaj się i nie denerwuj! Bedzie dobrze, z dzieckiem tez jest ok wiec teraz tylko słuchać się lekarzy i nie forsować! |
|
|
|
|
#572 | |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
|
|
|
|
|
#573 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Eweska, obiecuję klikać codziennie Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-12-13 o 12:52 |
||||
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
TheXanthippe, co za lekarz ale imbecyl, o ja zglebilabym go
![]() ![]() the_sania o wspolczuje, to dbaj o siebie, bedziemy tesknily i trzymaly kciuki za Ciebie. dorka, no sze kupic cos delikatnego, mialam plyn micelarny z iwostinu ale jakis spekatakularny nie byl. eweska do Ciebie bylo, no to dobrze, ze tak sobie swietnie radzisz
|
#575 |
|
Moderatoreska
|
TheXanthippe zapisz sobie numery telefonów i dawaj znać co u ciebie
![]() Taverney ![]() Kwiatecek jakoś trzeba, jeszcze czekaja mnie porządki przedświąteczne i zakupki bo może się okazać że tż przyjedzie dopiero 22 grudnia, ale na zakupy jak coś to pojadę z rodzicami oni mi pomogą
|
|
|
|
#576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Trzymaj się cieplutko, jesteśmy z Tobą. Cholera, aż się boję iść do lekarza dziś
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=moria44;23738209]Witajcie brzuchatki w ten piękny, śnieżny poniedziałek
![]() Ja dziś niewyspana, oczy na zapałki, obudziłam się na sik o 5:30 i już nie mogłam zasnąć. Nachodzą mnie już różne wizję, przed środowym usg Zawsze tak mam przed wizytą, że łapie mnie mały stresik i wyobrażam sobie jakieś smutne rzeczy, o których informuje mnie lekarz (tfu tfu).Staram się zająć głowę czym innym ale wiadomo, nad ranem gdy jest jeszcze ciemno, zimno i cicho może być ciężko z pozytywnym nastawieniem. Teraz jest już lepiej ale oczywiście martwię się, że małej nie czuję, dopiero co fikała 2 dni temu po żelkach a teraz nic, czasem coś tam puknie ale tak sporadycznie, że nie wiem czy to ona ![]() Ty dziwolągu jeden! Nie stresuj sie ze cos bedzie nie tak. Ciesz sie ze spotkania z maleństwem.Moim zdaniem trzeba energie ukierunkowywać na pozytywy. Jak sie będzie czsto myślało o obawach, strachach to sie je przyciągnie! A jesli mażąc myślę o tym jak bede chodzić na spacerki, huśtać, świat pokazywać to tak będzie Co do problemów z wc to i mi już rece opadają Nawet czopki glicerynowe nie pomogły...a ten syropek o którym mówiłyście to tez tylko wiatry okropne przyniósł...nikt nie mógł ze mna wytrzymać
|
|
|
|
#578 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Wtajemniczenie
|
teraz nie wiem za co mam się wziąc, czy mogę obiad zrobic, chociaż spaghetti, bo nie wiem co może zaszkodzic. boję się, że wszystko teraz
![]() a z objawów to ostatnio jedynie brzuch mi twardniał trochę i podbrzusze bolało, ale to wiele z was tu o tym pisało i bardziej też zwalałam to na problemy z wypróżnianiem.. a tak to wszystko dobrze. dobrze się czułam i w ogóle... a i była to rutynowa wizyta, jak co miesiąc dziękuję za wsparcie, pomaga ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja mam słabsze dni to owszem wszystko robie al;e 2 razy wolniej, delikatniej. Jak poczujesz lekkie zmęczenie to odrazy sobie usiądź! Jak nie zrobisz nic to tez sie nic nie stanie ale jak sie czymś zajmiesz to złe myśli odciągniesz
|
|
|
|
|
#581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Główka do góry, my tu wszystkie będziemy trzymać kciuki i informuj nas co i jak Cytat:
![]() No jakaś masakra
|
||
|
|
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w poprzedniej ciąży też od 5-go miesiąca miałam krótką szyjkę, rozwarcie i nawet skurcze! Odpoczynek działa cuda
wszystko dobrze się skończyło i Wiki przyszła na świat tylko 3 tyg przed terminem. Będzie dobrze.I nie stresujcie się tymi wizytami!!! Ja mam jutro i też boję się co powie o tym moim łożysku biednym odklejającym... Krwawień ani bólów już nie mam to chyba jest dobrze... Nie stresujmy się - błagam !!!
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, to omyśl sobie, że jak już coś (odpukać) będzie nie tak, to lepiej, niech to się wcześniej ujawni. Jeśli niewydolności szyjki się nie wykryje odpowiednio wcześnie, to niestety grozi to poronieniem, albo porodem przedwczesnym. Lepiej na to zwrócić uwagę i zareagować, np. przez szewek. Wtedy jest spoks i nie musimy się martwić o donoszenie ciąży. Ja mam w poniedziałek za tydzień usg i leciutkiego stracha mam, ale wierzę, że będzie dobrze! MUSI! Amarcia, trzymam kciuki! Jak już nie masz krwawień, to pewnie już wszystko wróciło do normy. Oby! U mnie też już nie ma krwawień od dwóch dni i tylko plamię. Normalnie cieszę się jak wariatka Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-12-13 o 13:12 |
|
|
|
|
#584 |
|
Rozeznanie
|
The sania- nie martw się Kochana!
Na pewno wszystko będzie dobrze. Poleżysz troszkę i będzie ok.Umówiłam się na USG połówkowe na 23.12 (może na Święta mój synek zrobi mi prezent i okaże się,że jednak jest dziewczynką...? )Musze we wtorek zapytać mojej gin czy USG to 3d jest jakieś bardziej dokładnie niż 2d? bo ja zapisałam się na 2d i tak się właśnie zastanawiam czy na nim tez wszystko dobrze widać, a 3d to tylko taki dodatkowy bajer?? I jeszcze dziewczyny powiedzcie mi, bo ja jestem tępa , powiedziałam babce że chce zapisac się na USG połówkowe, czyli to jest to samo co to USG anatomiczne, czyli lekarz zmierzy, zbada wszystko czy jest ok? Tak myślę,ale chcę sie upewnić ![]() I jeszcze mam jedno pytanko do Was. Czy każda kobieta ciężarna może nie zapinać pasów w samochodzie? Pytam,bo Tż się ze mną kłóci,że jeśli nie chcę zapinać pasów to musze mieć jakiś dodatkowy papierek od lekarki.... a ja uważam,że np.jeśli policja by nas złapała to ja pokazuję np.kartę ciąży i jest ok?
|
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
TheXanthippe najgorsze jest to ze cietą riposte to sie dopiero w domu znajdzie na takich debili!
No i niestety, często na pogotowiach karzą osobie trzeciej wyjść...juz kiedyś uczuliłam męża ze jak by kiedyś coś i bym trafiła na pogotowie to za nic niech sie nie zgadza wychodzić z pokoju, zostawiać mnie sama! |
|
|
|
#586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#587 |
|
Moderatoreska
|
Castia to mamy usg tego samego dnia i ja też mam nadzieję na dziewczynkę
Oby tylko się udało
|
|
|
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
Taverney cudnie! i tak trzymajmy
oby do 3-go czerwca coś jednak czuję, że zostawisz mnie biedną i wcześniej utulisz maleństwa - to chyba częste z bliźniętami...Masz już jakieś wiadomości co do płci? Moje słodkie może zrobi nam prezent na święta i się jutro ciut ujawni
|
#589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo jego
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zjadlam obiadek i polezalam chwile, zeby poczuc dziieciatko, ale spi ![]() moze pozniej pofika ![]() za tydzien 3D aha przyszly moje spioszki z czapeczka i skarpetuszkami dostalam gratis czapeczke niebieska ![]() a spioszki zolte hmmmmmm hehe ale sliczne sa w ogole nie zniszczone
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pasów w samochodzie to podobno karta ciąży wystarczy. Ja zawsze ją przy sobie nosze. A moje zdanie jest tez takie ze przy poważnej kolizji więcej szkody zrobię sobie wylatując przez przednią szybę niż zapinając pasy i szarpiąc. Przecież później to bedziemy sobie te pasy tak okładać pod czy nad brzuszkiem zeby nam było wygodnie Jakos mi tak dziko wsiąść do samochodu i nie zapinać pasów :/ Miałam robione 4D w 12-tym tyg. Jak na moje oko to on ma siusiaka, ale lekarz sie tylko uśmiechnął i powiedział ze w 12-tym tyg nie podaje płci |
|
|
|
|
#592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję lekarza bo wiem co to znaczy mieć z takimi styczność, niestety w moim szpitalu też są takie osobniki Ci ludzie nie mają serca i szlag mnie trafia, że takie odzywki do pacjentek uchodzą im płazem
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Catia, mój gin powiedział, że 3D to tylko taki bajer dla pacjentek i że na 2D doskonale wszystko widać.
Co do pasów, to Twój TŻ ma jednak rację. W ciąży jest obowiązek zapinania pasów (kiedyś tego nie było). Wyjątek stanowi zalecenie lekarskie, że nie można ich zapinać, ale wtedy wozi się specjalne zaświadczenie od lekarza o tym, że ciężarna jest zwolniona z zapinania. Tak więc musimy się zapinać. Amarcia, nie mam zamiaru Cię zostawiać i mam nadzieję chociaż dotrwać do czerwca |
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nobyu widac cos, ale mowia, ze w tak wczesnych ciazach te narzady plciowe sa tak popuchniete, ze rownie dobrze moze to byc buleczka..
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Eweska, to będziemy trzymać kciuki za siebie na wzajem Głęboko wierze,że choć jedną dziewczynkę będziesz mieć!
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
Taverney Myślę ze jest w tym racji jest ze 3D, 4D to trochę taki bajer dla nas
zauważyłam ze wszystkie np. pomiary i wo gule wszystko co ważniejsze lekarz sprawdzał na normalnym widoku usg ...ale wiecie jaka to radość! Maz az miał świeczki w oczach. Zdjęcie mamy czarno białe , na monitorze był różowy Chociaż jest jeszcze taki obcowaty, dziwaczny stworek, to dla nas to i tak jest super widok
|
|
|
|
#597 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Mam do sprzedania ciuszki dla dziewczynki 16 sztuk, niektóre są nowe z metką, a niektóre używane, ale w super stanie. Wszystko to firmówki H&M, Disney itd. Wszystko w cenie 65zł za 16 sztuk ciuszków i dodaje gratis 2 pary bucików nowych z metką H&M. Jeśli któraś byłaby zainteresowana prosze o wiadomość prywatną z e-mialem, a wyślę zdjęcia
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, zajrzałam do ustawy Prawo o ruchu drogowym. Wg. obowiązujących przepisów (atr. 38 p. 2):
"Obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy (...) kobiet o widocznej ciąży". No to chyba jasne. Bo ja byłam pewna, że ten obowiązek zapiania jednak mamy. Teraz już wiem, że nie ![]() Stysia, nie handlujemy na wizażu, przeczytaj regulamin Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-12-13 o 13:46 |
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
dorkabl wpatruję się w te twoje zdjęcia jak zaczarowana... Aż sie łezka w oku kręci... Piękne... I to ostatnie, taki dzidzius do ciebie przytulony
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- To najniżej...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

to sie naprawdę często zdarz a ale jest do pokonania! Trzymaj się i nie denerwuj! Bedzie dobrze, z dzieckiem tez jest ok wiec teraz tylko słuchać się lekarzy i nie forsować!

02.08.2014
Nie stresuj sie ze cos bedzie nie tak. Ciesz sie ze spotkania z maleństwem.
Nawet czopki glicerynowe nie pomogły...a ten syropek o którym mówiłyście to tez tylko wiatry okropne przyniósł...nikt nie mógł ze mna wytrzymać 

( dosłownie ) lekarz, ktory mi je robił to skończony konował. Pisałyście o smiesznych tekstach Waszych lekarzy to posłuchajcie o tym. Zaczelo sie od problemow zoładkowo-jelitowych, meczyly mnie kilka godzin wymioty i biegunka do tego stopnia ze balam sie ze sie odwodnie. Pojechalam do szpitala gin-poł. Co sie naczekalam to moje, latajac co 10 minu do toalety az po 2h raczyli mnie przyjac. wchodze do gabinetu i pytanie co mi jest, ok odpowiadam a lekaz na to '"a co na to internista?" na to ja ze przyjechalam od razu tutaj i nie bylam u internisty a on do mnie "ze moze stwierdzzic tylko czy z dzieckiem jest ok" (dobre przynajmniej to) posadzil na samolot bada i pyta kiedy mialam ost usg ja mowie ze poczatek pazdziernika, a on zostawil mnie na fotelu i wyszedl gdziec bez slowa ja siedze na tym samolocie nie wiem czy zejsc czy nie. Przyszla pielegniarka kazala mi sie ubrac ok ubralam sie usiadlam przy stole i czekam ona sie na mnie gapi i mowi zebym szla do 2 pokoju na usg. OK fajnie ze dr mnie poinformował. Poszłam na to usg on gapi sie w ten monitor stuka mnie w brzuch strzela miny jak kot srajacy. To sie pytam :