|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Mszu jak twoje plecy i ramiona wytrzymują ten ciężar?
Bo mnie mąż namawiał, żebym też sobie kupiła nosidło, ale ja się boję tego ciężaru. Kiedyś miałam nosidełko dla Thomasa i gdy on już ważył 5 kg, to ja już nie dawałam rady. Ale miałam takie zwykłe nosidło i te paski były wg mnie za wąskie, więc wrzynały mi się w ramiona. A jak twoje nosidło się sprawuje? |
|
|
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
To jest naprawde bardzo wygodne, sto razy wygodniejsze niz noszenie na rękach. Troche tak jak plecack tylko z przodu. Poza tym to nosidłełko ma pas biodrowy taki jak w plecakach górskich wiec wiekszość ciężaru przenosi sie na biodra. naprawde fajna rzecz max. waga dziecka do tego nosidełka 12kg.
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moją córkę nosiłam w nim bez problemu, bo była bardzo leciutka. No i wreszcie mogłam coś w domu zrobić, bo ona tylko na rekach by chciała. Ale Thomas był bardzo ciężki i jak miał już 3 m-ce, to nie byłam w stanie go w tym nosić. Może to rzeczywiście jest kwestia szerokości tych pasów? No i tego pasa biodrowego? Hmmm... chyba się przejadę do sklepu dzieciowego, może się zdecyduję... |
|
|
|
|
#844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sklepach dziecicych mozna przymierzyc nawet z dzieckiem, bo nie wiadomo czy Pascal bedzie chcial w tym siedziec
|
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
ja też mam podobne nosidełko,ale jakoś nie za bardzo mi w tym wygodnie.no,ale może to kwestia przyzwyczajenia.
mszuten link co dałaś po prostu bomba.niesamowitą wyobraźnie ma ta kobitka martucha najlepszego i oby Pat do jutra uporał się z uzębieniem aajj twój Jasiek to śliczny bobasek.a to zdjęcie z "dredami" mnie rozwaliło.wygląda jak śliczna dziewczyneczka.będzie z niego niezłe "mięcho" naprawdę podziwiam wszystkie dziewczyny z maruderami i wyjcami.mój dzisiaj dawał koncert od 15 do teraz.nie mam pojęcia o co mu chodziło a teraz ja siedzę i ryczę.muszę się jakoś odstresować.a zresztą pokłóciłam się z tż.ja nie wiem czy to mi już zamknięcie w 4 ścianach działa na mózgownicę czy on się zrobił mniej czuły na moje potrzeby...no nic.podsumowując poniedziałek nie zaczął się dla mnie dobrze... Edytowane przez pandziolka Czas edycji: 2010-12-13 o 18:13 |
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na szybko, przed kąpaniem małego.
martucha84, WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ mszu, chodziło mi oczywiście o noworodki ![]() Moje dzieciątko też dziś pół dnia przespało. Nawet teraz nie doczekał kąpieli No, ale i tak dziada małego obudzę ![]() Zeszłej nocy, to myślałam, że go uduszę... Zasnął po kąpaniu, jak zwykle. Ale obudził się po godzinie ) o 4 zasnął i wstał dopiero o 10. No, ale o tej 10 był cyc i giga kupa, więc może te nocne bąki były tak silne, że go wybudzały i nie pozwalały zasnąć samemu ![]() fem, ja Twoją informację o ząbkowaniu widziałam
|
|
|
|
#847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że mogłam pomóc. Znalazłam te inf.w internecie. Aż tyle czasu bym nie trzymała rozmrożonego mleczka, ale w lodówce do 24 godz.jak najbardziej mszu - zastanawiałam się nad nosidełkiem. Poczekam aż małemu główka się ustabilizuje i może coś zakupię, ale boję sie, że taka pozycja nie jest zbyt dobra dla kręgosłupa dziecka (naszego pewnie też Szymek tak sie spłakał przed kąpielą, że aż miał zasinienie wokół ust i był cały czerwony, a jak go kremem smarowałam to usnął. Zjadł cyca i śpi. Dziś chyba naprawdę taka pogoda
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-12-13 o 18:48 |
||
|
|
|
#848 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mam wrażenie, że mój biust też "podupadł". Cytat:
![]() Super, że już humorek lepszy ![]() Chrzestna od nas 200 km, a chrzestny 100 km zanim znowu zobaczymy się razem to córka wyrośnie z ubranka także fotek powtórzyć się nie da. ooo ja mam takie cosik- w darze od koleżanki po jej synku ale nie próbowałam jeszcze w to dziecka wsadzać. W sumie to nie mam w domu potrzeby, bo na rękach to nosić nie muszę.
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeszcze nie czytałam co tam u was, zaraz się za to zabiorę.
My już po imprezie, muszę powiedzieć, ze padam na twarz. Wszyscy sobie popili i siedzieli do 23! Od 15! No, ale dałam radę, Tymek grzeczny, najbardziej podobało mi się, jak podszedł teść do niego ze swoim "cio powiesz dziadziusiowi?" a Tymo w ryk No zuch chłopak, pięknie go wyszkoliłam Moja szwagierka sobie porządnie wypiła i dowiedziałam się paru "fajnych" rzeczy na swój temat, ale już się chyba przyzwyczaiłam, że jestem najgorsza w tej rodzinie. Najbardziej mnie dobiło, że podobno nie wzięliśmy na chrzestnego mojego szwagra bo... nie pracował wtedy, a nam chodzi o kasę Ech, rodzinka mojego męża... Musiałam się wygadać!Kochane, proszę o kliki bardzo mocno, bo przez tę nieobecnosć spadam w rankingu, a naprawdę chcę coś wygrać (śmieję się, ze cokolwiek, bo nigdy nic nie wygrałam Lecę czytać co tam u was |
|
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
Poimdora... masz ten swoj klik marudo!
i sprobuj nie wygrac Szczesliwa... a ja tak czekałam na tą szydełkowa sukienke czemu nic nie wyszlo? tzn w tej tez jej ładnie, zeby nie bylo
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu a można jej rączkę przełożyć tak żeby ten pasek miała pod paszkami? wtedy kręgosłup będzie miał podparcie
Nie wiecie czy sa moze jakies gryzaki z takim uchwytem jak grzechotka? bo grzechotke sobie trzyma i pakuje do buzi, ale ta czesc jest pluszowa wiec wyparzyc nie moge a gryzaka sama nie utrzyma bo jest kanciaty...Jak założyłam jej śliniaczek to cały czas pakowała go do buzi i "gryzła" po godzinie był do wymiany... więc potrzebujemy gryzaka z uchwytem lub coś co łatwo utrzymać w czystości ![]() Szczesliwa mała to cała ty! ślicznie obie wyglądałyście ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Pomi zagłosowałam zaraz spróbuję jeszcze raz, jak ktoś ma wygrać niech będzie to "nasza"
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-12-13 o 19:35 |
|
|
|
#853 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Pomi: kliknięte
![]() piękny Jaśniepan! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajni ci Twoi panowie Cytat:
a Fifko młodszy o miesiąc o Pata już się boję co to będzie podaj kochana maść jaką stosujecie, w czwartek mamy szczepienie, skonsultuję z lekarką co tu począć oczywiście dołączm do najlepszych życień- miłości i zdrowia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też myślałam o takim sprzęcie...Cytat:
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-12-13 o 19:41 |
||||||||
|
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
mszu - ile kosztuje takie nosidelko i gdzie go kupic mozna?
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
to jest nosidełko z mohtercare do 12kg, jak bylam ostatnio to byly takie do 10kg za 150zł naked...pytaj sie mnie a ja Ciebie... nie mam zielonego pojecia, bo tak pisałam wczesniej to jest nosidełko pozyczone od znajomej, a ona je dostala od swojej szwagierki
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż przytargał Karmi
wie jak się podlizać ![]() Jak ktoś ma chęć to proszę kliknąć w mój podpis od razu mówię że to nie żaden konkurs: potem na ranking psów- najmniej dokarmione
|
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
bezinteresownie? ![]() normalnie złoty człowiek... ![]() a moj obdarował własnie nowina, ze za pol roku mija 3 lata jak wzielismy kredyt hipoteczny i bedzie do zapłacenie kilka o ile nie kilkanascie tysiecy jakiegos ubezpieczenia... normalnie uwielbiam jak takie nowiny wieczorem przed snem... :sciana:
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-13 o 20:22 |
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może chce mnie spić No nie fajne nowiny...ale co zrobić, tak to jest z kasą, przychodzi i odchodzi, a najczęściej to odchodzi... a ty być odpisała na mojego posta parę pięter wyżej na tej stronie |
|
|
|
|
#859 |
|
Zadomowienie
|
sorry
![]() probowalam jej przelozyc nad, ale jej to wybitnie nie pasowalo jutro sprobuje znowu a gryzakow jeszcze nie studiowalam
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-13 o 20:38 |
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
a mi maz przytargal likier Sheridans ten dwukolorowy. chyba chce mnie spic. ale sam tez przyszedl napiwkowany, wiec na wykorzystanie mnie nie licze
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-12-13 o 20:44 |
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun - są gryzaki do trzymania , nie pamiętam jakiej firmy ale są na pewno , poszukaj w necie na stronach aptek , wiem ze na DOZ-ie są na pewno
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko kliknelam
![]() Szczesliwa pieknie wygladala Twoja ksiezniczka ![]() ![]() a mnie dzis polamalo i na dodatek goraczke mam czekam teraz na Tzta niech przejmie Majeczke o 23 lece pod prysznic a nadrobie Was jutro |
|
|
|
#863 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za miłe słowa. Ale wiem, że ja nie wyglądam za szczególnie.
Przypomniało mi się- zapomniałam świecy do kościoła i biegłam spowrotem wracając z połowy drogi- po tych zaspach, masakra ![]() Wychodziłam z domu ostatnia i wszyscy byli już daleko przede mną i nie miałam kogo poprosić- długi płaszcz do góry i bieg dobrze,że miałam buty na płaskim, coś mnie tknęło i w ostatniej chwili zdjęłam obcasy.No podobno podobna ![]() Cytat:
no i kupiłam sukienkę w komisie za 50zł.A po drugie nigdzie w sklepach nie mogłam takiej znaleźć i troszkę się bałam zamawiać z allegro, ze względu na rozmiar i jakość (wygląd). No i tak zostało, że miała taką kieckę (ja zadowolona średnio). Szukałam jak najskromniejszej i jeszcze odprułam jej tiulowy kołnierzyk. Może i dobrze, bo przy tych 19 gościach temp. w mieszkaniu skoczyła do 25 stopni i by się mała ugotowała w tych szydełkowych ciuszkach. Ale jak to? Dlaczego?
|
|
#864 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak mysle, ze na 4msc to on potroi swoja wage Cytat:
a z ta ksiazka to dobre choc juz to pare razy slyszalam, hehe. dzieki!do zdrowia wracam, szkoda, ze troche powoli (ja to niecierpliwiec jednak jestem )Przeprowadzka jeszcze przed swietami?? oj oj, to niezle ![]() Cytat:
No i pieknie, niech sie Pascal spreza! Musza te nasze maluchy nadrobic, co nie? Gratuluje usmieszkow! Ja tez dlugo czekalam, a teraz to rozdziaw bezzebny i A gu bez przerwy ![]() Cytat:
Choc pewnie to sprawdzilas co? Ja mam nosidelko Maxi Cosi ale czeka az Olek podrosnie.Co do mleka, to naprawde nie bylo nic specjalnego. Ja mialam nawal, polozne spytaly czy moge czesc mleka oddawac dla wczesniaka (bo olo tyle nie wypijal) I tak zostalam mleczarnia oddzialowa. Byscie sie skichaly jak chodzilam przez odddzial z tuzinem szklanych butelek w takim drucianym koszyczku i stukalam jak mleczarz. ![]() Alek leciutki, ale za to jaki przyrost procentowy!- Nadia chyba go nie pobije Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A SZymus to niezle przybral!!! Szalenstwo!!! ![]() Cytat:
![]() to moze zrob sobie zdjecie z Dagula i tatusiem! Zeby byla pamiatka. ![]() wspolczuje takiej rodzinki... Ale widze,ze robisz dobra mine do zlej gry Eh, rodziny sie nie wybiera, dobrze, ze takich imprezek za czesto sie nie robi. Cytat:
![]() dobrze wiedziec o takich hockach zanim sie wezmie kredyt (czyt. zanim wezme sama) Macie to zaplanowane w wydatkach?
|
|
#865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to spróbuj bo tak będzie miała lepsze podparcie Cytat:
podziel się Cytat:
i to pytałam w 3 ![]() Martucha ale latek na liście to jeszcze sobie nie zmieniłaś tylko jakoś nie śpieszyło mi się żeby poprosić o poprawienie na liście
|
|||
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Calkowicie na siedzaco go nie daje, ale na wpol-siedzaco jak najbardziej
|
|
#867 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to ładnie przybiera. Ola przez pierwsze 6 tyg przybrała 1500 g, a przez kolejne 6 tyg tylko 700 g (waży teraz 5700) - coś mało- zapytam w środę pediatręCytat:
oby to tylko chwilowe było Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile po takim jedzonku znowu jest glodny? Przepraszam ze tyle pytam
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi TZ w ogole zapomnial dac bukietu slubnego i moj tato spod kosciola jechał po niego ![]() A dlatego ze kredyt byl brany przy zerwym wkładzie własnym stad bank zażyczył sobie ubezpieczenia, kotrego składka wypada raz na 3 lata... ![]() gabisun, ale jak jej przeloze rece nad, to czy nie braknie podparcia pod karkiem? ![]() Zuzi... niezla historia z tym mlekiem, ja przy nawale tez moglabym tuzin dzieci wykarmic super ze nastepny nawa dopiero przy drugim dziecku![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

max. waga dziecka do tego nosidełka 12kg.

a teraz ja siedzę i ryczę.muszę się jakoś odstresować.

czemu nic nie wyszlo? tzn w tej tez jej ładnie, zeby nie bylo 

a Fifko młodszy o miesiąc o Pata 
od razu mówię że to nie żaden konkurs: potem na ranking psów- najmniej dokarmione

Eh, rodziny sie nie wybiera, dobrze, ze takich imprezek za czesto sie nie robi. 
podziel się