Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 12:15   #2581
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dariusa Ale dzisiaj mamy już 13.12.2010!!! 10-ty był w piątek. To chyba jednak nie zdążyłaś.

Mrowak - a to nie moja wina że ten mój pers zawsze mi pod ręce wlezie i jest bardzo lubiany przez Oliwkę. Co prawda bez wzajemności.
Ale oczy to on ma wielkie a ich też pokazać nie umie jak się jej pytam. Ale sama to próbuje mu wsadzić paluszki i w uszka i w oczka.

Jutro Oliwka ma wizyty u lekarzy (pediatra i być może neurolog) - takie sprawdzające czy rozwija się prawidłowo. Oczywiście jedzie z nią TZ. Zrobiliśmy dla lekarzy takie paczki ze słodyczami coby podziękować za opiekę.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

AniaP - jak to jest z tymi głosami?? JA klikam i klikam i teraz sprawdziła a Ciebie na liście nie ma. Czyli że nie masz nawet 150 głosów?? Jakoś to dziwnie bo ja sama oddałam tylko dzisiaj jakieś 10. A jest tu nas sporo to dlaczego Ciebie nie ma? Mam cała noc siedzieć i klikać??
Kochana wyśpij się powodzienia u lekarzA ,, mój mąż też klikał i na mnie i na Madzie jeszcze ją musimy na liste wciągnąc

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Myslalam, ze tu na wszystko poodpowiadam, ale wymiekam, nie te sily co kiedys; szkoda mi snu...
Oglaszam, ze nam sanki nie potrzebne niestety. O sniegu moge pomarzyc, choc ostatnie zimy nas tutaj sparalizowalo, bo snieg spadl kilka razy i nawwet polezal okolo 2 dni. ale bylo fajowo! Od razu wyprawe w plener organizowalam. prowansja w sniegu.

A moje wlasciwie w ogole nie cuchnialy. Wiec moze te moje, sa ok, nietrujace, ; szkoda mi ich, uwazam, ze sa super wynalazkiem...

LOL; no to gratki ;

Witaj

No faktycznie wszystko zajada;

A ja kurka, w tych mamusiach, co na obiadkach papkowych plus owocek... Ale ja moja pozno zaczelam dokarmiac, bo moja cycorowa. Wiec nie chce jej szoku zrobic.

No asiulek, to mi sie podoba ,; Widzisz, ze mozna. <Jestes pozytywna. A Wercia lepiej rozwinieta niz Basiula moja debesciara.
tak trzymaj kobieto

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

brawka;
a braku cyca przy usypianiu zazdroszcze silnie

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Fajne te naklejki; A drogie takie? I skad takie wytrzasnac?

Ja moja zostawiam czasem na maks 2 minuty (czyli lazienka) na ogol slysze co robi, i zostawiam ja zajeta, w centralnym, bezpiecznym punkcie pokoju. A u mnie niebezpieczenstwa czaja sie wszedzie. Kosz na smieci mamy bez przykrywki na zewnatrz (bo to tez kuchnia), kable wszedzie (CO ROBICIE Z KABLAMI? JAK JE ZABEZPIECZACIE????????????????????????? ??????????), glosniczki male, szpargaly i jeszcze taka niebezpieczna lampa...
Masakra to nasze miejsce zamieszkaniowe...

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

hahaha

fajny opis, rozbawil mnie;

pop i mrowak wasze kocie nosy tez

lindsley, michas sliczny chlopak

A jednak, nalog to nalog. Odnioslam sie do czego mialam sie odniesc i teraz z czystym sercem moge isc spac ; pa
Kable mam pociągnięte w plastikowych listwach , można kupić w castoramach i innych takich z kosza zrezygnowałam bo też wolno stojący miałam mamy na parapecie mały i cz,esto wywalamy , na pieluchy mam osobne dwa kosze a jak lampa wyglada ? bo jak stojąca to ją przyczep do czegoś żeby nie poleciała

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Masakranagłośnić to i do tv

Będę trzymać

Mi też wózek nie przyszedłmoże dzisiaj...

co do drugiego to mam tak samo-smutne to trochę,ale cóż...

Ja też jak kompletowałam małej ubranka jak była jeszcze w brzuszku to dużo miałam wyprodukowanych w Polsce.
Dopiero jak się urodziła to jak znalazłam się w H&M to zaczął się szał,bo ja osobiście z tego sklepu nie mam nic,co tam wejdę to tylko wkurzona wychodzę-ten sklep to jeden,wielki lumpeks,wszędzie pełno wszystkiego,nawalone tyle,że się zgubić idzie i nie potrafię nic w takim sklepie znalezć.
Dla siebie wolę małe sklepy.
A małej jeszcze nic z 5-10-15 nie kupiłam,baaa!nawet chyba tam ani razu nie byłam.
Lubię dla niej kupować ubranka w reserved kids i w smyku.N all kupuje z mini mode,babaluno.Z lumpka ma nexta i gapa.
Ale najwięcej Niny ubrań mam z H&M-są śliczne i gatunek dobry.

Rany,ale u mnie wszystko zasypane i dalej śnieg pruszy,tarasu nie widać,auto też zasypane calutkie.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Jeśli,któraś z was chciałaby poczytać między innymi o tym w jakich warunkach koreańczycy,chińczycy robią te wszystkie rzeczy to ja mam artykuły.Wrażliwym nie polecam i nie dam.Ja ryczałam i jestem przerażona tym za jakie gówno mają człowieka.
Mini mode to ubranka z auchana . można je kupić u nas

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
anakazar w Polsce tez jest mase zakladow w ktorych ludzi jak smieci traktuja jak powietrze masz zapier i tyle!
;/
U mnie np kolezanka w takim pracuje co szyją z lnu rzeczy . a to ciężka robota i mało krawcowych sie nadaje , on się ukrywała że ma auto itp. pół roku na czarno robiła . teraz sie zmieniło bo było ich 4 i jedna się wkurzyła jak ją gość ponizył wstała i się zwolniła . i się wydygał bo zostało ich trzy a roboty pełno i już lepiej je traktuje . kolezanka też mu powiedziała że jak tak się będzie zachwoywał to się zwolni ( wkońcu miała odwage ) i już jest ok . Bo rzeczy z lnu ( obrusy itp ) trzeba umiec szyć i tak łatwo nie znajdzie na to miejsce

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Aniu głosuję, dzisiaj już kilka głosów. A ty ladnie w tym rankingu już wyglądasz.Więc dziewczyny klikamy żeby byla w pierwszej trójce
Ja tez na ciebie klikałam wczoraj z komoa męża, mogą mnie cmoknąc bo jego IP nie dostaną choćby się z........

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wam coś pisać, pozaznaczałam sobie komu i co ale zagadałam się z kolegą a później już poźno było i teraz nie wiem co i jak... to co pamietam to:
dzieciaczki cudne Musze w końcu mojego Kubusia pokazać

Ja też ciągle klikam i klikam jak widzę posta Ani czy Madzi to klikam - więc piszcie duuuużo :d
W sumie nie wiem jak to jest z tym klikaniem bo koleżanka rozmawiała ze złośliwcem i niby jak zbyt często pojawia się jedno IP to wywalają z rankingu dlatego doradza klikanie raz dziennie. Ale to dla mnie bez sens bo przecież nigdzie takiej oficjalnej informacji nie ma... jedynie że nie można manipulować wynikami itp. A jak jest możliwość klikania co 5 min to o co im chodzi?

April, Fasolka dla maluchów za nowe umiejętności

Baobabku, buziaki dla Kubusia

hahahahaha dobre

Dwie ślicznotki

A widzisz dla Wierci

Myślicie jak dzisiaj z allegro zamówię kolczyki, będą szły z wrocławia czyli raptem 30km to dojdą przed świętami? bo mi się podobają te o:
http://allegro.pl/promocja-swarovski...324499162.html w sumie nie były by dla mnie ale na prezent ale i tak mi się podobają
Skoro tak ustawili to nich się bujają
Stary 2010-12-14, 12:19   #2582
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

A ja sie nie widze w tym rankingu albo ja ślepa .
lece będę wieczorkiem , bo jedziemy z TZ do lekarza .
Jutro się szykowac laski na zakupy , zaczynają się jutro albo w czwartek przeceny w HM
Stary 2010-12-14, 12:22   #2583
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ania moj tz tez w takim pracuje i co ma zrobic? nie pracowac?;/
15 godzin wczoraj byl w pracy dzisiaj sie zapowiada 15-16 a nieludzką godzinę, na chwile dali mu lzejsze zajecie a od wczoraj jets na najciezszej robocie i dali mu wiedzac ze ma chory kregoslup a obok chlopak zdrowy jak ryba plucze jakies skrzynki puste czy cos....
nie wazne ze nie ma czym dojechac, nie wazne ze ma sie chore dziecko. moze nie isc jak ma urlop to wtedy mu wpisza ale teraz jak mu plecy wally czwartek piatek i wpisal urlop ( dobrze ze jeszcze mial) to wczoraj kierowniczka mu powiedziala ze ma byc to ostatni raz bo inaczej sie pozehgnaja a on sie duma ujal i powiedzial ze jak cos jej nie pasuje to on moze juz zabrac swoje rzeczy a 2 dni w pracy go nie bylo przez nia bo wiedziala ze ma takie a nie inne problemy a dala mu najciezsza prace jaka mogla tylko zamknela sie na chwile i kazala mu wejsc na hale.
Ale tam sobie z ludzi nic nie robia, no ostatnio michala mama ( ona tez tam pracuje) szla na 2 do pracy wrocila po 14 a kazali przyjsc na 23 bo cos tam... a jak nie to sie zegnaja bo jego stac na maszyny zamiast ludzi jak to stwierdzil i wszyscy poszli bo wiele tam starszych kobitek ktore do samem emerytury chca dorobic.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

u mnie nie ma HM;/ wrrr!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 12:31   #2584
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jutro się szykowac laski na zakupy , zaczynają się jutro albo w czwartek przeceny w HM
no ja niewiem nie widac ciebie teraz byłaś na 86 miejscu bo było napewno około 200 kliknięć, a teraz ciebie nie maco jest grane

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 12:34   #2585
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to chyba jakas sciema, tyle nas klika i juz nie ma ani a byla w rankingu;/ co jest
A.Camus
Stary 2010-12-14, 12:43   #2586
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam te pulpeciki. Bardzo smaczne były. Wszyscy jedli prócz Igora Ale pora na powtórkę - może już do nich dorósł.
Zrobiłam z przepisu z netu - z mięsa indyka i kaszy manny w tartej marchewce. A jak się okazało, że Igor nie lubi, to dorobiłam sos koperkowy i było na obiad.
zaczynam sobie zapisywac te przepisy bo cos watek kulinarny padł w przedbiegach, więc MEGI zapodaj tutaj proszę łopatologicznie całość

Cytat:
Napisane przez enka09 Pokaż wiadomość
witajcie kobitki kolejny dzień czas zacząć jak mi się uda to wrzucę zdjęcia moje i księżniczki
prześliczna jest! jakas taka... nie wiem...do zjedzenia na surowo

Cytat:

Ja wczoraj zrobiłam bitki,ziemniaczki i marchewke z groszkiem i jadłyśmy razem i smakowało małej bardzo.
tutaj tez poproszę o łapotologię przepisową

Cytat:
Madzia jak będę miała chwilę to poszukam i pokaże Ci co ja miałam i mam-cała ciąże zimą w nich przechodziłam i teraz dalej w nich chodzę,ale oczywiśćie zrobiłam w nich mała dziurę na tyłku i noszę je tylko pod długi sweter jak z mała idę na spacer.
A są bardzo ciepłe i materiałowo super,mam kota perskiego=sierść,a leginsy czarne i nic się nie przyczepiało.
Uff,a się "nagadałam"
ze hę???

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Ale mam tutaj zaległości i brak czasu

Podaje przepis na super chleb, mega prosty w zrobieniu

Przepis na chleb

7dkg drożdży
3 łyżki cukru
1kg mąki tortowej lub żytniej (lub 0,5kg tortowej i 0,5kg żytniej)
3 szklanki płatków owsianych np. górskie
2 płaskie łyżki soli
20dkg ziaren słonecznika lub innych (10dkg ziaren słonecznika i 10dkg dyni)
1 litr ciepłej wody

Wykonanie
Drożdże wymieszać z cukrem, nie czekać na wyrośnięcie.
Połączyć mąkę, płatki owsiane, sól, słonecznik, ciepłą wodę i dodać do tego drożdże.
Wyłożyć na wysmarowane tłuszczem blaszki, ok. ½ blaszki i odstawić do wyrośnięcia na ½ godziny.
Po wyrośnięciu piec 1h w temperaturze 200stopni
dziękować-zapisałam, tylko rozszyfruj błagam te &#189:cojest:

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

co do policzków słuchajcie,cały tamten tydzień był Daniel na deser(jabłko-banan słoiczek) krupnik z cielęciną-bobovity w sobotę miał piękne policzki.Dałam mu gotowaną marchew z tym właśnie jabłuszkiem,później samą,a wczoraj jadł ze słoiczka marchew-jabłko z owsem i po południu już miał plamy na buzi.wniosek-marchewka????
ja piernicze z tym wszystkim.
a kto wie-niby nie uczula, ale nikt nie powiedział, że 100% populacji... a może modaj samą marchewkę za jakieś dwa tygodnie?

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Dobrze, że jesteście i nawet nie wiecie jak bardzo pomagacie nawet tym, co się zbyt często nie udzielają
Pozdrawiam wszystkie mamy piszące i czytające i całuję dzieciaczki. Dam znać pewnie po wynikach. Trzymajcie kciuki proszę...
takie wpadająca jak po ogień mamuśki też lubimy

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość

no a już myślałam, że mi się upiekło....a ta wzięła i wyciągnęła babola no!

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
I tu pytanie do mam których dzieci go posiadaja. Czy wasze dzieci potrafią dopasować odpowiedni kształt? Bo cos mi się wierzyc nie chce, że moja by takie coś potrafiła

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Trzymam mocno kciuki bedzie dobrze
my mamy slimaka, kształtow nie umie dopasowac, ale te klocki bardzo lubi i wieczorem zawsze opmaga mi je sprzatac

Cytat:
A proszę

a śliczna!! Aśka, weź sobie popatrz na tą fotkę w spokoju-zobacz, jakie Ty i Twój tz macie śliczne i radosne dziecko-widzisz to?????

kurde, ja chyba przytyłam na zimę nie ważyłam się, ale widzę po ciuchach. W życiu tego brzucha nie zgubię no!!!!!

aaaaaaa baobaku, jakbyś nie chciała kolejnego tłumaczenia o kotłach to ja chętnie takie i wszelkie inne
w kwestii roboty, być może po feriach wskoczę na zastępstwo do pewnej szkoły...chodzę i myśle o tym teraz. Szkoła w miejscowości gdzie mieszkają rodzice TZta więc w dwa dni tygodnia (tyle miałabym zajęć) mogłabym małą wozić ze sobą i u nich zostawiać- już widzę, jak się babbcia ucieszy jak to usłyszy!! i dziadek też, bo on się juz nie moze doczekać aż Gabi będzie na tyle duża żeby jej książki czytać i różne opowieści snuć i wiosną ogród pokazać!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-12-14 o 12:47
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 12:56   #2587
P0P70
Zakorzenienie

AniaP- chyba zostałaś usunięta z konkursu bo ja też już Cię nie widzę na liście. Może dostałaś jakąś informację na ten temat DLACZEGO???

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 13:02   #2588
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ania oficjalnie od 15,ale wszystko już trwa od wczoraj-info potwierdzone.
A co do mini mode to nie wiedziałam,a ja nigdyw auchanie nie byłam
Co do h&m przeceny są śmieszne tam,lecą tak z cen,że ubrania dostać dla dzieciaków można za bezcen.Ja jadę dopiero 22,więc pewnie na nic już się nie załapie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 13:06   #2589
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Laski ten szyfr to pół zapisane było w ułamku w wordzie i dlatego wyszło jak wyszło

Podane wartości są na dwie blaszki takie "chude" i długości ok 30cm JA często robie z połowy na jedną blaszkę

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 13:07   #2590
P0P70
Zakorzenienie

PRzeczytałam regulamin i nie ma tam nic na temat wielokrotnego klikania z tego samamego. Ale jest tam coś na temat ukrytego IP. A Ty napisałaś że IP twojego TZ jest ukryte więc może dlatego Cię wyrzucili .

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-12-14 o 13:09
Stary 2010-12-14, 13:07   #2591
anakazar
Zakorzenienie

Jej ja też klikam na was dziewczyny i na psiaki na na żywność dla potrzebujących i na pustą miskę i się na klikam za wszystkie czasy.

Zła jestem,bo przyszła mi tak sexshopowa bielizna na gwiazdkowy prezeny dla tż,wzięłam rozmiar S i cholera jasna za duże no!!!
Chyba zrezygnuje z tego pomysłu i zwyczajnie mu coś kupię.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 13:11   #2592
P0P70
Zakorzenienie

Madzia A Ty masz możliwość sprawdzenia ile aktualnie masz głosów i czy Cię czasem też nie usunęli?

Stary 2010-12-14, 13:11   #2593
anakazar
Zakorzenienie

mrowak na same bitki dać Ci przepis?bo na marchewkę z groszkiem chyba już nie?

Stary 2010-12-14, 13:12   #2594
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Jej ja też klikam na was dziewczyny i na psiaki na na żywność dla potrzebujących i na pustą miskę i się na klikam za wszystkie czasy.

Zła jestem,bo przyszła mi tak sexshopowa bielizna na gwiazdkowy prezeny dla tż,wzięłam rozmiar S i cholera jasna za duże no!!!
Chyba zrezygnuje z tego pomysłu i zwyczajnie mu coś kupię.
A trzeba było kupić tylko czerwoną wstążkę. Z rozmiarem nie było by problemów

Stary 2010-12-14, 13:14   #2595
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Dam znać pewnie po wynikach. Trzymajcie kciuki proszę...
no to czekamy na wieści,trzymam kciuki.

[QUOTE=ASIULEK_23;23762086]Heh... u nas tak samo. Poza tym lubi bawić się smoczkiem, butelką po mleku i wlasnymi skarpetkami które sama sciąga z nózek
Dziś jej pokazalam szczeniaczka-uczniaczka (nie wytrzymalam) i odziwo zainteresowala się. naciskala na lapki, na serduszko. A jak jej zabralam (w końcu to prezent to był płacz. Więc mam nadzieje, ze polubi.
Poza tym dostanie garnuszek na klocuszek.

I tu pytanie do mam których dzieci go posiadaja. Czy wasze dzieci potrafią dopasować odpowiedni kształt? Bo cos mi się wierzyc nie chce, że moja by takie coś potrafiła

/QUOTE]
no coś Ty pewnie,że jeszcze nie potrafią dopasować,ale Daniel bardzo lubi i ten garnuszek i klocuszki,a najbardziej jak mu robię z klocków wierze a on to rozwala a ten garnuszek jedną ręką do góry podnosi,jakiś siłacz mi rośnie.

Cytat:
Witajcie -
właśnie wstałam i zjadłam śniadanie podane do łóżka przez makę TZ-ta.
P0P litości nie pisz zapracowanym takich rzeczy

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
na mnie są toche przykrótkie, i mało elastyczne, bo ten szaw na dupce to jak siadam mnie ciśnie. Nie jestem jakaś gruba(rozmiar M/L) a mam wrażenie że to na rozm S by były ok, i by nie prześwitywały jak na mnie. Po prostu jak będziecie kupować to patrzcie żeby albo były bezszwowe, albo miały choc troche bawełny, już widzialam że gatta ma, więc może takie kupię
zobaczę jak przyjdą,bo właśnie tam jest rozmiar uniwesalny,ja noszę s więc może będzie dobrze.

Cytat:
dzięki za info zajrzę

może w klubie będziemy wklejały te przepisy?

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-12-14 o 13:17
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 13:19   #2596
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to nie bedzie na prezenty lizakow po 10 gr, w koncu kaska mi przyszla-uffff.... wiec dzisiaj pojedziemy cos kupic na swieta . Tesciowa chciala krem wiec musimy kupic cos jeszcze jej i moim rodzicom , szwagierce i jej mezowi nic nie kupujemy, oni nam rowniez.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

wy tu o sexi pizamkach a ja sie w rozowo szarej piżamce koszulka rozowa z napisem i love my bed time zzzz.... a spodnie szare w bialo rozowe serduszka plus krowy lapcie na stopach hmmm.....
A.Camus
Stary 2010-12-14, 13:20   #2597
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
A trzeba było kupić tylko czerwoną wstążkę. Z rozmiarem nie było by problemów
A wiesz,że jak to wszystko na siebie przymierzyłam to pomyślałam O "Twojej"kokardzie?
Jezu jak w tydzień powiększyć sobie dupsko i biust?

oliwka idz już dzisiaj

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-12-14 o 13:22
Stary 2010-12-14, 13:23   #2598
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

ferrou jak zrobisz jedne to to sie tak nie skonczy, od razu zamow wiecej rzeczy sama zobaczysz zwlaszcza ze jak masz srebra do krysztalow i krysztaly to wyglada to tak ze na dwa zaczepy zakladasz krysztal-koniec roboty.
Kiedyś się bawiłam w robienie biżuterii tak dla siebie, nawet gdzieś mam jeszcze jakieś ozdóbki, zapięcia, koraliki itp

Cytat:
Jeszcze rano byłaś i teraz Ciebie nie ma. Chyba usunęli Ciebie bo miałaś jakoś z 200 pkt. Chyba ta koleżanka miała rację choć moim zdaniem to niesprawiedliwe ponieważ nie ma o tym informacji w regulaminie. Powinni coś takiego napisać albo nie sumować do ogólnego rankingu dodatkowych kliknięć.
Aniu, napisz pw do AgaZ żeby Ci napisali co takiego źle jest robione - że mimo że klikamy to Ciebie usuwają. Przecież tak każdej osoby można się pozbyć z rankingu... to niesprawiedliwe... no chyba że coś z tym ukrytym IP pokombinowaliście

I jaka miła wiadomość odnośnie H&M bo właśnie będę jakoś na dniach jechać do Wro

Asiulek, ale Mała się wypięła

Darusia, mój to nie lubi tej siateczki. on w ogóle ostatnio to nic nie lubi jeść.
Stary 2010-12-14, 13:29   #2599
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
A wiesz,że jak to wszystko na siebie przymierzyłam to pomyślałam O "Twojej"kokardzie?

oliwka idz już dzisiaj
uwielbiam Cię
oglądałas agen xxl?może tak?

chyba pójdę akurat Danielek będzie miał spacer,tylko przez to mpk dojazd do domu zajmuje mi godzine

a co myślicie o chlebku z pasztecikiem dla dziecka?tez chyba za duża mieszanka jest w pasztecie,bo ja to jestem mega paszteciara uwielbiam!

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-12-14 o 13:33
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 13:57   #2600
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
uwielbiam Cię
oglądałas agen xxl?może tak?

chyba pójdę akurat Danielek będzie miał spacer,tylko przez to mpk dojazd do domu zajmuje mi godzine

a co myślicie o chlebku z pasztecikiem dla dziecka?tez chyba za duża mieszanka jest w pasztecie,bo ja to jestem mega paszteciara uwielbiam!
Oliwka nie oglądałamale już wiem co zrobię-upiję tżta tak,żeby miał majaki wzrokowe i wtedy nic nie zauważy
Co do pasztetu to nie wiem,ale myślę,że możesz dać na spróbowanie.

Ja bym poszła z Niną na spacer,ale tak nas zasypało,że nie mam szans na wyjechanie z podwórka wózkiem.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Myślicie,że zasliacz od laptopa włączony dzień i noc ciągnie tak dużo prądu?bo ja zawsze dostaje 350zł,a teraz enea zrobiła mi niespodzianke i mam cała 100zł mniej i tak sobie myślałam,że jedyne co się zmieniło to to,że na noc i na dni kiedy wyjezdzam wyciągam z gniazdka zasilacz.

Stary 2010-12-14, 14:22   #2601
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ciekawe ile u nas znowu przyjdzie;/ mysle ze cos kolo 6 sto tylko za co do cholery!;/
A.Camus
Stary 2010-12-14, 14:35   #2602
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wezmę strzykawką i wyciągnę sobie trochę tłuszczu z bioder i ud. Prześlę do Ciebie a Ty sobie powstrzykasz gdzie chcesz. Ohyda.

Oliwka już wróciła od lekarzy i jest OK. W związku z jej polikami dostaliśmy zyrtek i w styczniu dostaniemy skierowanie do alergologa na testy. Co prawda skóra znacznie jej się poprawiła i ma już prawie gładką ale pani doktor stwierdziła że dobrze jest to sprawdzić dokładnie. Niektórzy lekarze nie zbywają pacjenta nawet w tak wydawało by się błahej sprawie.
I zważona oczywiście została. Waży 7,990 kg. Więc nie jest wielkoludem. W ciągu 2 miesięcy przybrała 0,5 kg ale dużo się rusza i jest na krzywej 10 centyla więc jest OK.

Stary 2010-12-14, 14:38   #2603
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pop super ze wszystko ok!
A.Camus
Stary 2010-12-14, 14:58   #2604
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wezmę strzykawką i wyciągnę sobie trochę tłuszczu z bioder i ud. Prześlę do Ciebie a Ty sobie powstrzykasz gdzie chcesz. Ohyda.

Oliwka już wróciła od lekarzy i jest OK. W związku z jej polikami dostaliśmy zyrtek i w styczniu dostaniemy skierowanie do alergologa na testy. Co prawda skóra znacznie jej się poprawiła i ma już prawie gładką ale pani doktor stwierdziła że dobrze jest to sprawdzić dokładnie. Niektórzy lekarze nie zbywają pacjenta nawet w tak wydawało by się błahej sprawie.
I zważona oczywiście została. Waży 7,990 kg. Więc nie jest wielkoludem. W ciągu 2 miesięcy przybrała 0,5 kg ale dużo się rusza i jest na krzywej 10 centyla więc jest OK.
Super,że jest wszystko dobrze.
Eee tam dawaj...OMG ale bym miała cycorki! ech...i dupcie jak za dawnych czasów

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Moje biedne dziecko zasnęło w krzesełku do karmienia,ja myślałam,że ona się z wielkim zaangażowaniem bawi,a ona zasnęła.

Stary 2010-12-14, 15:00   #2605
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

To fantastyczne wieści tuż przed I-szymi urodzinami
Stary 2010-12-14, 15:22   #2606
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Dziś jej pokazalam szczeniaczka-uczniaczka (nie wytrzymalam) i odziwo zainteresowala się. naciskala na lapki, na serduszko. A jak jej zabralam (w końcu to prezent to był płacz. Więc mam nadzieje, ze polubi.
Poza tym dostanie garnuszek na klocuszek.

u nas garnuszek i uczniaczek są na pierwszym miejscu, mały uwielbia jak to czerwone serduszko mryga w piesku, a do garnuszka wkłada rączkę jak już jest pusty obkręci na pięści i rzuca po całym pokoju piszcząc strasznie przy tym hehehe, większość czasu w ciągu dnia spędza na zabawie właśnie garnuszkiem ale wrzuca klocki od góry, nie przez foremki
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Na wielu zabawkach FP jest napis made in china. Tak samo zabawki Mattel. Odzieżowych firm też sporo ma produkcję w Chinach i innych krajach azjatyckich i nie tylko. Wszędzie tam gdzie jest tania siła robocza. Mnie trafia tylko cholera jak firmy produkują za grosze a sprzedają za ciężkie pieniądze.
Niestety nie jesteśmy w stanie całkowicie uniknąć takich zakupów.

Jak kupię to zwykły tylko z gumkami żeby się nie ślizgał po podłodze. Znam dzieci, które strasznie się bały nocników z cudami o których piszesz.
Fp chińszczyzna ale za to porządna hehehe, te zabawki to są chyba niezniszczalne a Wy o tym nocniku to tak na poważnie??bo ja taki zakup planuję dopiero w wakacje i raczej kupię zwykły bez muzyczek hehehe przypomniało mi się, moja siostra teraz uczy małą na nocnik i od kilku dni ją sadzała aż do wczoraj - jak ją posadziła to mała bącura puściła i tak się wystraszyła jak on rozgłos taki w nocniku zrobił, że teraz jak go tylko jej pokaże, to mała ucieka z wrzaskiem

[QUOTE=P0P70;23762565]Witajcie -
właśnie wstałam i zjadłam śniadanie podane do łóżka przez makę TZ-ta.

[QUOTE]
nie no tej to się powodzi ja na taki looksus to mogę liczyć raz na jakiś czas w niedziele....
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

aaaaaaa baobaku, jakbyś nie chciała kolejnego tłumaczenia o kotłach to ja chętnie takie i wszelkie inne
w kwestii roboty, być może po feriach wskoczę na zastępstwo do pewnej szkoły...chodzę i myśle o tym teraz. Szkoła w miejscowości gdzie mieszkają rodzice TZta więc w dwa dni tygodnia (tyle miałabym zajęć) mogłabym małą wozić ze sobą i u nich zostawiać- już widzę, jak się babbcia ucieszy jak to usłyszy!! i dziadek też, bo on się juz nie moze doczekać aż Gabi będzie na tyle duża żeby jej książki czytać i różne opowieści snuć i wiosną ogród pokazać!
masz to jak w banku, ja jakoś się w tych kotłach nie odnalazłam co do powrotu do szkoły - APELUJĘ - jeśli sytuacja finansowa Cię nie zmusza to nie pchaj się do oświaty!!!!! nie będę się rozpisywać, ale nie życzę Ci pracy w szkole

Cytat:
Myślicie,że zasliacz od laptopa włączony dzień i noc ciągnie tak dużo prądu?bo ja zawsze dostaje 350zł,a teraz enea zrobiła mi niespodzianke i mam cała 100zł mniej i tak sobie myślałam,że jedyne co się zmieniło to to,że na noc i na dni kiedy wyjezdzam wyciągam z gniazdka zasilacz.
eeee chyba nie, ja mam non stop laptopa podłączonego i bardzo często jest całkiem włączony a nikt przy nim nie siedzi a rachunki mam normalne
Cytat:

super, że wszystko ok jeju po jutrze pierwsze urodziny na naszym forum dla Oliwki buziak wielki
aha, Kubuś dziękuje za gratki, jak na 9 miesięczniaka przystało zjadł mi dziś po raz pierwszy cały duży 190 g słoiczek obiadku jeju rano tyle mleka, w południe cały słoik obiadu - oby tak zostało
jeju jakbym sobie pogadała, już mnie dobija ten brak głosu jeszcze kaszel mam taki duszący - masakra, dopiero byłam chora w zeszłym tygodniu nigdy tak nie chorowałam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 15:33   #2607
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Fp chińszczyzna ale za to porządna hehehe, te zabawki to są chyba niezniszczalne a Wy o tym nocniku to tak na poważnie??bo ja taki zakup planuję dopiero w wakacje i raczej kupię zwykły bez muzyczek hehehe przypomniało mi się, moja siostra teraz uczy małą na nocnik i od kilku dni ją sadzała aż do wczoraj - jak ją posadziła to mała bącura puściła i tak się wystraszyła jak on rozgłos taki w nocniku zrobił, że teraz jak go tylko jej pokaże, to mała ucieka z wrzaskiem

eeee chyba nie, ja mam non stop laptopa podłączonego i bardzo często jest całkiem włączony a nikt przy nim nie siedzi a rachunki mam normalne
Baobabku ja też planuje nocnik w takim czasie co Ty

Mój laptop jak jestem u siebie to używany czy nie jest włączony od 7 rano do 20.A z tym zasilaczem tak zapytałam,bo mnie bardzo zaskoczył tak niski rachunek za prąd.

Wracaj do zdrówka

Stary 2010-12-14, 15:39   #2608
P0P70
Zakorzenienie

Baobabku - ja już sadzam mała na nocniku. Nie zmuszam do sikania. Nic na siła ale z samego rana zawsze coś zrobi. Nasz guru Zawitkowski twierdzi że dobrze zacząć jak dziecka samodzielnie i pewnie siedzi. Więc my tak zaczęliśmy. Najpierw sadzaliśmy jak na krzesełku nie zdejmowaliśmy nic. A od 2 tygodni mała rano robi siusiu do nocnika. Oczywiście nie woła.

Stary 2010-12-14, 15:39   #2609
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Hej Mamuśki i ja wreszcie postanowiłam odezwać się znów czytam Was tutaj,na nowym wątku,od jakiegoś czasu,ale..jakoś z czasem na pisanie u mnie krucho
możecie mi złoić d**skopozwalam
postaram się w najbliższym czasie napisać coś więcej,co się u nas dzieje i jak sobie radzimy z Nadią,ale ogólnie jest OK..
Na szczęście nie chorujemy,Nadia ma za sobą tylko 3dniówkę,"zębisków" niet, raczkowanie na całego,wstawanie przy czymkolwiek też(nawet przy pomocy firany)
Jutro jedziemy na szczepienie,więc podam Wam wszystkie "parametry"..Czytałam jak pisałyście,że dziecko w takim czy takim wieku powinno ważyć...(widziałam tabelki)..Nadia urodziła się duża (4270g) i teraz też jest duża,sporo waży..i te tabelki niczego nie odzwierciedlają..a wcale nie je dużo i często..
Więc każde dziecko ma swoją tabelkę,na którą trzeba oczywiście uważać by nie przedobrzyć

Pozdrawiam Was gorąco!za oknem mroźno,przynajmniej u nas
Fajnie być tu znów z Wami..przygarniecie?:pros i:

poszperam i wrzucę jakąś fotkę naszej małej agentki
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 15:43   #2610
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nawet nie planuje jeszcze zakupu nocnika, duzo mam bubli nie potrzebuje wiekszego jeszcze za wczesnie. hmm fp jest faktycznie niezniszczalny ale taka sama tania sila robocza robiony jak tysiace innych rzeczy dla ktorych nie kupujecie chinczyzny;D

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

boze ja tez chce niski rachunek!!!!!!!!!!!!!!!!! !

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

anakazar tz wyjechal a ty nizsze rachunki masz ;D
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości