|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Lea, co do sąsiadki i jej ex to chyba nawet nie trzeba porady psychologa, by stwierdzić, że dla 3 latki rozstanie rodziców burzy jej poczucie bezpieczeństwa i trzeba tak to załatwić, by jeszcze bardziej nie namącić dziecku w głowie, czyli spotkania w domu, z tatą, bez drugiej mamy. A jak głupi chłop nie potrafi tego skumać, to rzeczywiście niech idą razem do psychologa, co by nie myślał, że żona chce mu na złość zrobić. Co za facet!
![]()
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wpaśc możesz - mam ciasteczka i coś do nich ![]() u nas jest tak że ja jestem smakoszem dobrych francuskich win , mąż wymurował mi swietne półki na moje perełki w piwnicy- pisze perełki bo na niektóre polowałam baaaardzo długo np na ebey-u - im starsze tym lepsze i cena porażająca- ale teraz moge sie przynajmniej od czasu do czasu zrelaksowac przy lampce takiego rarytasu ![]() za to mąż jest znawcą whiskey - i ma w bareczku też niezłą kolekcjie i świetne roczniki ![]() wiec do wyboru do koloru - zapraszam
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Konto usunięte
|
nie kuś...
![]() kurcze, właśnie sobie kombinuję jak przyczepić dziecia do sanek drewnianych. mamy szeleczki, mamy śpiworek, w którym są wycięcia... ale chyba najlepiej byłoby coś podłożyć, jakiś kocyk - takiego "klina" z niego zrobić, żeby nie siedziała całkiem pionowo, ale i żeby nie leżała...
|
|
|
|
#3096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2376228 3]ja paliłam... zaczęłam pod koniec gimnazjum... (możecie mi przywalić w dupę ) potem LO, no bo jakże inaczej, mało kto wtedy tam nie jarał... o matko... właśnie się doliczyłam, że paliłam w sumie 5 lat [/QUOTE]ja na studiach jarałam dużo. ślicznie ![]() : [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711] przepraszam, jeśli uznasz moje pytanie za nie na miejscu, to nie opowiadaj: dlaczego nie obchodzicie świąt? jesteś innego wyznania czy z innych powodów? [/QUOTE] nie jesteśmy zadnego wyznania - ani ja, ani mąż. Ja jestem apostatką, mój maż ma tylko chrzest. Obydwoje jesteśmy agnostykami. Paweł pzrychyla sie ku jednak wierze, aj ku neiwierze, aczkowliek obydwoje jestesmy poszukujący. Swiat zatem nei obchodzimy, jezdżę tylko na wigilię do rodziców i dziadków z córka, bo ona chce obchodzić. Potem jeździmy nad morze. Dzieci nasze to poganie nieochrzczeni. uwazam, ze nie fair bez woli mojego dziecka wpisywać go do wspołnoty, z której cieżko się potem wypisać ( wiem sama, bo moja apostazja trwała 2 lata i nie obyła sie bez złości i łez i miałam pretensje do rodziców, ze mnei tam wpisali, sami są niewierzący, a zrobili to, by nie skonfliktować sie z dziadkami). |
||
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory myślałam, że jak ktoś nie jest żadnego wyznania to jest ateistą a tu zdziwienie bo sama nie wiedziałam kim jestem (na to wychodzi) no tom bogatsza w wiedzę. A mogę zapytać dlaczego były jakieś trudności z apostazją /uzyskaniem apostaty ? Bo z tego co wyczytałam to jest "własnoręczne" wyrzeknięcie się Kościoła i wiary, więc chyba Kościół powinien pismo tylko przyjąć i odfajkować.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i az szkoda, ze nie znam sie na nich az tak dobrze
|
|
|
#3099 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tez planowalam zrobic sesje swiateczna ale jakos czasu ciagle brakuje. Cytat:
![]() Widze ze sporo palaczek na watku ![]() Ja dzis mialam ogromna chec na papierosa. Wkurzylam sie strasznie i gdybym nie karmila piersia pewnie kupilabym sobie paczke fajek. Juz chyba tu pisalam ze od 3 lat pracuje w urzedzie miasta. Zaszlam do pracy spytac co slychac. Tydzien temu otrzymalam cudowna wiadomosc ze dostane awans z referenta na podinspektora. Bylam zaskoczona, bo przeciez ostatnie miesiace nie pracowalam ale pomyslalam ze w koncu mnie docenili i jednak zdecydowali sie podniesc mi stanowisko. W kazdym razie dzis dowiadzialam sie ze jako jedyna z 7 osob awansu nie dostane. Dlaczego?? Bo bylam na macierzynskim ![]() Przykro zrobilo mi sie strasznie. Moje nazwisko z listy wykreslila Pani sekretarz, zwana tez czarna stopa (nawet latem nosila czarne rajstopy, rowniez do sandalow). Kobieta grubo po 60, samotna, bez rodziny, dzieci, zla i bardzo podstepna. Swoje frustracje wyladowywala na pracownikach, zwlaszcza mlodych dziewczynach. Co innego mezczyzni W urzedzie byla od sledzenia, starszenia, udzielania kar i nagan pracownikom. To wlasnie ona w momencie jak dowiedziala sie o mojej ciazy wezwala mnie do siebie i powiedziala: Jak pojdziesz na macierzynski to spodziewaj sie ze nie bedziesz miala do czego wracac ![]() Generalnie skoczylo sie tak, ze od jutra mamy nowego burmistrza a ona zlozyla wypowiedzenie bo wie ze i tak by ja zwolnil. Ale musiala mi na koniec udowodnic ze to ona jest góra ![]() Chcialam isc i sie klocic ale tz mnie powstrzymal. Powiedzial ze jak wroce w styczniu to jej juz nie bedzie a wtedy na spokojnie zloze wniosek o awans i chyba ma racje. |
|||
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711] Za nami fatalna noc... młody zrobił 5 kup- ale od wczoraj zaczął wreszcie normalnie jeść i pić herbatkę rumiankową. W sumie wypił 590ml mleka i około 300ml herbatki za caly dzien, to chyba dobrze. no i jest pogodny, wcale nie wygląda na chorego. A może to nie jelitówka tylko ząbki? Dwie dolne jedynki wreszcie przebiły się. ![]() no i dziś rano Tymek usiadł z pozycji leżącej na pleckach! SAM! ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:A u nas od 3 dni luźne kupki, niektóre zielone, ciepła głowa, marudzenie i dziś niechęć do jedzenie. Może też w końcu zęby wyjdą. Lusia pospała rano godzinę i od tej pory jest aktywna, czyli już 4 h.
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
Edzia - super Twoja mała wyglada w tym swiatecznym ubranku
![]() Justin - jak światecznie juz u Ciebie My tez choinkę juz mamy, ale jeszcze nie ubrana ![]() Biricchina - super wiadomości nam przynosisz |
|
|
|
#3102 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2376502 3]nie kuś...
![]() kurcze, właśnie sobie kombinuję jak przyczepić dziecia do sanek drewnianych. mamy szeleczki, mamy śpiworek, w którym są wycięcia... ale chyba najlepiej byłoby coś podłożyć, jakiś kocyk - takiego "klina" z niego zrobić, żeby nie siedziała całkiem pionowo, ale i żeby nie leżała... [/QUOTE]Z powodu takich dylematów nadal nie kupiłam tych sanek... ![]() Napisz jak wybrnęłaś i czy się sprawdziło w praktyce. Cytat:
W sumie to ciekawostka, bo wg Rzymu nie trzeba nic poza oświadczeniem. U nas niby wystarcza ośw. plus 2 świadków. A jednak ciągle widzę (mam dwoje znajomych po tej procedurze), że to trwa, trwa i wiele cyrków z tego wynika... ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Puscilam Oli Fasolki i zaczelam bujać ją na boki, na siedząco w rytm muzyki.Usnęła
|
|
|
|
#3104 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2376228 3] ponowię moje pytanie o miseczki: kupiłam też miseczki TT, takie plastikowe. no i się zdziwiłam, bo napisali że nie nadają się do posiłków w olejem... ale kiszka. nie napisali dlaczego. podejrzewam, że chodzi o przebarwienia... na smoczkach (też TT) jest właśnie takie info, że olej może powodować przebarwienia. i faktycznie, jak dawałam małej pić od razu po obiadku, gdzie buzię miała umazaną daniem, to po jakimś czasie smoczek się "pomalował". ale czy na pewno o to chodzi? help... w większości obiadków jest przecież olej... plis, oświećcie, bo jeśli chodzi tylko o przebarwienia plastiku to mi to lotto, ale jeśli o co innego to wolęnie ryzykować. a może któraś posiada? o takie: http://allegro.pl/2-miseczki-lyzeczk...344852860.html [/QUOTE] ja tez mam miseczkę TT, ale taka z matą, szczerze mówiąc to nie studiowałam jeszcze opakowania, bo wszystko leży i czeka az mala dorosnie do tego. Musze poczytac i poszukać cos na ten temat, jak coś znajde to dam znac |
|||
|
|
|
#3105 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
całe drewniane, ło takie http://allegro.pl/sanki-drewniane-z-...369268228.html i do tego szeleczki babyono takie http://allegro.pl/funkcjonalne-szelk...358176426.htmldo tego śpiworek z fotelika x-car, na spód kocyk (grubaśny), pod plecami zwinięty grubiej tak żeby była pozycja półleżąca. ale że rozpadał nam się śnieg skończyło sięna testowaniu w domu, na dwór nie zdążyłyśmy wyjść ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak przy temacie:mamy cyckowe i nie tylko
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja daje smoka, pielucha na głowe i juz, czasem pozytywka lub telepanie łóżeczkiem ale to jak marudny jest.. a od dwóch dni jest
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
byłam ciekawa, czy objęła Cię ta głośna awaria
![]() Cytat:
![]() zaliczyliśmy wyprawę do oszołoma, po drodze wpadając do mnie do pracy. i dobrze zrobiliśmy, bo Ewcia w aucie walnęła kupsztala, więc ją w przedszkolu przebraliśmy i w sklepie już nie trzeba było się tym rozpraszać. mamy część prezentów dla rodziców i od dziadków dla Ewci. nie mam nic dla mamy na urodziny(22.12. - ratunku, rzućcie pomysły). obkupiłam się w kaszki i słoiczki, choć nie było wszystkich, które chciałam zakupić ![]() brawa dla Tymka!! |
|
|
|
|
#3109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku ale czaderska choinka ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
zuch chłopak ![]() moja tez woła a jak je i jej smakuje to razem z jedzonkiem w buzi woła ammm ammmmm ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
dla Gabi wielkie ![]() ja mlodej leje mleko do duzej lovi i daje taki chwytacz i mloda se ciumka ![]() moze te uszy to teraz na zęby moja mloda tez sie ciagnie ale wiem ze jej zabki ida (pediatra potwierdziła ) tylko ze sie kurka zaden nie chce przebić a dząsełka ma strasznie napuchniete ![]() o to se odpoczniesz za wszystkie czasy ale po mojej mysli to szybko za nimi zatesknisz no ale wieczór ze znajomymi da ci powera---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]()
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711]
Za nami fatalna noc... młody zrobił 5 kup- ale od wczoraj zaczął wreszcie normalnie jeść i pić herbatkę rumiankową. W sumie wypił 590ml mleka i około 300ml herbatki za caly dzien, to chyba dobrze. no i jest pogodny, wcale nie wygląda na chorego. A może to nie jelitówka tylko ząbki? Dwie dolne jedynki wreszcie przebiły się. ![]() no i dziś rano Tymek usiadł z pozycji leżącej na pleckach! SAM! wow gratulacje tyle rzeczy na raz!Cytat:
|
|
|
|
|
#3111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjedz do mnie i poszukaj 2 gryzaków które zagineły dziwnym trafem ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
no co ty ja bym nie robiła 2 podejscia te zdiecie jest boskie dla mnie to wygladas jakby tak miało byc siem zakochałam po raz drugi dzis ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711] w sumie to potrzebuję porady psychologa dziecięcego. Moja sąsiadka ma zmartwienie, rozeszła się z mężem, (tzn. on poszedł do innej kobiety , zamieszkał z nią i jej 9-letnią córką.) No i oni mają razem dwie córki- 11-letnia i 3-letnia. I on chce zabierać obie dziewczynki do swojego nowego domu. Raz tak zrobił, i potem ta 3-latka miała niezłe jazdy przez kilka kolejnych nocy-krzyczała, nie chciala spać... wołała, że do taty chce, że tata ma tu mieszkać, że ona tak wolała... Sąsiadka stwierdziła, że mała zbyt mocno to przeżywa, i nie zgadza się na zabieranie małej do nowego domu tatusia, ten oczywiście protestuje, nie widzi problemu... sądzi, że ona mu utrudnia kontakty z córką... A ona mu nie utrudnia, po prostu chce, żeby on spotykał się z małą w jej domu. ![]() Powiedzcie dziewczyny, co myślicie? Jak ta cała sytuacja może wpłynąć na 3-latkę? Jak powinny wyglądać spotkania małej z tatą i gdzie powinny się odbywać? A nawet jak na neutralnym gruncie, to czy tata powinien być ze swoją nowa kobietą? ![]() Za nami fatalna noc... młody zrobił 5 kup- ale od wczoraj zaczął wreszcie normalnie jeść i pić herbatkę rumiankową. W sumie wypił 590ml mleka i około 300ml herbatki za caly dzien, to chyba dobrze. no i jest pogodny, wcale nie wygląda na chorego. A może to nie jelitówka tylko ząbki? Dwie dolne jedynki wreszcie przebiły się. ![]() no i dziś rano Tymek usiadł z pozycji leżącej na pleckach! SAM! moim zdaniem dorosli powinni sie dogadac i przedyskutowac bo niestety problem jest na poczatku spotkania powinny byc w domu przy mamie potem z mama jesli istnieje taka mozliwosc w domu ojca a potem dopiero sama u ojca w domu ta druga kobieta powinna oswajac sie z dzieckiem tak jak robi to opiekunka do 3 latki to bardzo duza trauma wszak miala 2 rodziców a teraz sa rozdzieleni a jak wiecie dziecko zawsze teskni za mama bo z nia najwiecej przebywa ojciec powinien inaczej podejsc do problemu bo przyjdzie taki dzien ze mała wcale nie bedzie chciała jezdzic do ojca moja kuzynka ma takie jazdy ze swoja córka i nawet psycholog dzieciecy nie pomaga
|
|
#3112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711]
Za nami fatalna noc... młody zrobił 5 kup- ale od wczoraj zaczął wreszcie normalnie jeść i pić herbatkę rumiankową. W sumie wypił 590ml mleka i około 300ml herbatki za caly dzien, to chyba dobrze. no i jest pogodny, wcale nie wygląda na chorego. A może to nie jelitówka tylko ząbki? Dwie dolne jedynki wreszcie przebiły się. ![]() no i dziś rano Tymek usiadł z pozycji leżącej na pleckach! SAM! ![]() klaski :![]() ![]() klas ki:![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
a sprawdzałas w buzince czy ma dząsełka napuchniete ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|
#3113 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Albo organizer, perfumy,szal...Wymieniłam , co ja lubię dostawać![]() Brawa dla Tymka
|
|
|
#3114 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Martwilam sie o to, jak moj dziadek zareaguje, bo jest mgr. teologii i w sumie czailam sie z ta apostazja. Ale w koncu sie odwazylam. No ale nic to, mam juz za soba. Cytat:
Nie pal fajek, niedobre sa
|
|||
|
|
|
#3115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ściągnęłam sobie kołysanki fisherprice'a na telefon (bardzo przyjemne dla uszka i wsuwam go pomiędzy szczebelki...no i tak sobie gra i gra..ok 30 min i mała śpi Kiedyś telewizor ją usypiał... teraz muszę wszystko wyłączyć na ten moment i być cichutko A to wszystko zasługą mieszkania 1pokojowego....na szczęście niedługo tu pomieszkamy....uhhh
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23762711] no i dziś rano Tymek usiadł z pozycji leżącej na pleckach! SAM! Wow Pierwszy na wątku chyba tak sam z siebie?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Agata zaczęła wysuwać jęzor i rpbić pffrrhsg No tak, jak pokazuje się komuś jęzor i pierdzi nim |
||||||||
|
|
|
#3118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie była, w Kwie czy Gcach?
Cytat:
Nie można gdzieś do góry zapukać, gdzieś wyżej napisać, nagłośnić tego? Moja koleżanka też już dwa lata sprawę załatwia. ![]() Poronione to jakieś. |
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby mi problemy robili to ja bym to załatwiła w mniej kulturalny sposób (coś w stylu nasrutać do papierowej torby, położyć na wycieraczce, podpalić, zadzwonić do drzwi i uciec) ![]() Nie no.. olałabym ich pewnie i żyła sobie po swojemu bez zaprzątania sobie głowy tym co tam oni mają w papierach. Kurrrde wiedziałam, że to skubańce takie ale żeby aż tak człowiekowi utrudniać.. no ja nie zapomnę jak chrzciliśmy Sebka (z "rozsądku", nie z potrzeby serca... i rozsądku "rady starszych" z rodziny nie naszego ojj wiecie o co chodzi) to organista (!) nas usiłował wkręcić w ślub kościelny razem z chrztem my mówiemy, że nie.. ja to w ogóle warczałam na niego.. a ten swoje.. i że księdza nam przyprowadzi to pogadamy.. no to oznajmiłam, że dziękujemy ale wychodzimy i albo zapisuje ten chrzest albo dowidzenia no i zapisał ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23776044] Podziwiam konsekwencję, ja pewnie po prostu przestałabym chodzić do Kościoła. Choć i teraz, mimo ślubu kościelnego, święta na przykład obchodzę po prostu dla tradycji, nie dla religii. Bo ta instytucja tak łatwo nie wypuszcza ze szponów swych łowiecek [/QUOTE]Beee że tak powiem.."sama się puściłam" ... ze szponów ![]() I te Ony nie postaną w moim domu dopóki Seba nie będzie kumał, że jest coś takiego jak "po kolędzie".. choć nie wiem czy wtedy się skuszę.. do kościoła będę chodziła z nim tylko z jajcami.. w BN moi rodzice go będą ciągali na religie, komunie itd będzie chodził coby miał "święty" spokój bo ja to jak ja.. odpowiem komu coś chamsko czy głupio i tyle.. ale nie chcę żeby mały się użerał i wysłuchiwał od kolegów, rodziców kolegów itd. Co jak co ale nasze społeczeństwo jeszcze nie dojrzało do tolerancji.Ale pozostawię dziecku swobodę w tym względzie i jak zacznie mówić "nie" to go nie wyślę przymusem na mszę ![]() No i jak Szajka mówisz tradycja - mnie się nawet podoba, więc święta będziemy obchodzić, tym bardziej, że ja nie będę nic przygotowywała tylko cała organizacja nalezy do mojej mamy phii, prezenty kupię i hejas "do szooopyyy" ![]() Aaaaa Mały był na etapie składania rączek i babcia się zachwycała i zachwalała, że na pewno zostanie księdzem no to ja jej mówię "ani mi się śni, spróbuj babcia wykrakać!" A ona do mnie "ja się będę o to modliła!" ja: nooo tak jak babcia się modliła żeby zdrowy był... babcia: no, modliłam się i jest zdrowy! (tak jakby bez jej modlitwy było pewne, że będzie chory )ja: babcia.. ja bym chciała mieć synową, wnuki jakieś kiedyś. babcia: to se trza drugie zrobić ja: tak, ciekawe kto zarobi tyle pieniędzy żeby utrzymać dwójkę dzieci babcia: "jak Bóg stworzy to głodem nie umorzy" ja: to ciekawe że tyle biednych dzieci jest i głodujący... babcia: aaa bo to jakieś pijaki są xD No i już jej nic nie odrzekłam bo mam wrażenie, że i tak by mnie zabiła tekstem mistrza ciętej riposty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

do tej pory myślałam, że jak ktoś nie jest żadnego wyznania to jest ateistą a tu zdziwienie bo sama nie wiedziałam kim jestem (na to wychodzi) 

czytam Was troszeczkę przez komórkę...
W urzedzie byla od sledzenia, starszenia, udzielania kar i nagan pracownikom. 

klask i:

Sąsiadka stwierdziła, że mała zbyt mocno to przeżywa, i nie zgadza się na zabieranie małej do nowego domu tatusia, ten oczywiście protestuje, nie widzi problemu... sądzi, że ona mu utrudnia kontakty z córką... A ona mu nie utrudnia, po prostu chce, żeby on spotykał się z małą w jej domu.
ojj wiecie o co chodzi) to organista (!) nas usiłował wkręcić w ślub kościelny razem z chrztem