Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 19:14   #2641
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

I jeszcze Wam powiem co mój syn robi Mam po Hance łóżeczko z kołyską, którą da się zablokować ale mimo to trochę łóżeczko się gibie. Jak bym malutki to było ok bo jak się przebudzał w nocy to się troszkę bujnął i zasypiał, a teraz - masakra Staje na raczkach i się chwieje coraz mocniej żeby tylko rozbujać tę kołyskę - co gorsza taki seans urządza sobie codziennie koło 3 w nocy i tak buja że blokady kołyski wypadają a On jedzie z łóżeczkiem na środek pokoju!! Muszę coś wykombinować żeby nie miał już tej kołyski ... bo przecież jak już będzie stawał to rozpier... to łóżeczko do tego zdarzyło Mu się w krzesełku do karmienia tak obijać plecami o oparcie - taka jakby choroba sieroca!! Boże czy On się czuje zaniedbany i niekochany?? Ja pamiętam że sama tak robiłam będąc nieco starsza, bujałam się o kanapy ...

Do tego stale jest głodny i jak szykuje mu mleko to chce Go zatkać chrupkiem kukurydzianym a On wtedy ze złości rozwala go i rozrzuca w okół krzesełka - chuligan jeden!!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:37   #2642
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez enka09 Pokaż wiadomość
witajcie kobitki kolejny dzień czas zacząć jak mi się uda to wrzucę zdjęcia moje i księżniczki
Piękna

Cytat:

a propo wygladu to wyobrazciesobie ze po ciazy tak mi włosy wypadały, że musiałam je obciąc choć i to nie pomogło teraz juz sie z włosami uspokoiło ale za to zęby mi idą bo bolą jak zjem czekoladę jak cholera
Z ząbkami ok ale włosy to leciały garściami. Teraz mam takie 2cm "odrosty"

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No i ogłaszam- moje dziecko już opanowało siadanie do perfekcji Ale chyba jej sie nie podoba siedzenia, bo siada na 5 sekund i "leci" dalej

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki proszę...

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Heh... u nas tak samo. Poza tym lubi bawić się smoczkiem, butelką po mleku i wlasnymi skarpetkami które sama sciąga z nózek
Dziś jej pokazalam szczeniaczka-uczniaczka (nie wytrzymalam) i odziwo zainteresowala się. naciskala na lapki, na serduszko. A jak jej zabralam (w końcu to prezent to był płacz. Więc mam nadzieje, ze polubi.
Poza tym dostanie garnuszek na klocuszek.

I tu pytanie do mam których dzieci go posiadaja. Czy wasze dzieci potrafią dopasować odpowiedni kształt? Bo cos mi się wierzyc nie chce, że moja by takie coś potrafiła
Michaś szczeniaczkiem się interesował pierwszego dnia. Za to ja znam już wszystkie piosenki i ciągle mu je śpiewam. Moja ulubiona to ta o pająku
Garnuszek dostanie pod choinkę, mam nadzieję, że mu się spodoba

dla Werci za stawanie na głowie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Jezu jak w tydzień powiększyć sobie dupsko i biust?
Chętnie oddam trochę z dupska, biust swój nawet lubię

Pop dla Oliwki

Odebrałam dziś wyniki Michasia. Wszystko ok Miałam zajrzeć do Asiulka pracy ale dobrze że nie pojechałam bo byłam przed południem a Asiulek dopiero po południu do pracy szła...

Odwiedziłam mój lumpek w którym koleżanka mi wszystko po 1zł sprzedaje i w sobotę go zamykają

Cigi pytałaś o zabezpieczenie kabli. W wyremontowanej części mam schowany w listwach przy panelach (kabel internetowy) a w starej części przybity na uchwyty kablowe

Miałam mieć wieczorem gości ale się rozmyślili... Za to mam wysprzątane w domku

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:38   #2643
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Madzia a teraz ile masz. Ja klikam równo co 5 minut na 2 PC-tach. I mam w domu jeszcze 3 laptopy ale nie chcę mi ich znieść i się ze mnie śmieją.
Ja to się uparłam że musisz wejść na listę. Tak jak wczoraj z AniąP. Tylko nie wiem czy nie łamię regulaminu tym ciągłym klikaniem.
No i zastanawiam sie jak to możliwe że dziewczyna która jest na 1 miejscu od 12 w nocy do teraz naklikała ponad 300?? Musi w szkole pracować i cała szkoła klika
Sprawdzalam to jest 196 kliknięć, a na liście nie jestema pisze że są to kliknięcia zgodnie z regulaminem

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:43   #2644
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Sprawdzalam to jest 196 kliknięć, a na liście nie jestema pisze że są to kliknięcia zgodnie z regulaminem
No właśnie coś jest nie tak. JA tu klikam na dwie ręce i dziewczyny też klikają a na liście Cię nie ma. Możesz do nich napisać i spytać się o co chodzi??

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:53   #2645
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Gmyrelka Mój tak samo robi w łóżeczku, tak skacze że blokady wypadają, i on szczęśliwy bo wtedy skacze razem z nim
Jak tz wróci z fuchy to mu powiem żeby mi dał te opaski zaciskowe i zobaczę czy pomogą, ale pewnie tak bo we wszystkim daja radę
A z kołyski to i tak korzystać nie będę.

P0P Twoja córcia waży mniej od mojego szczypiorka, a wygląda bardziej zacnie

Mój tz na Eriwna woła żywik, bo taki wiecznie ruszajacy się i to jak na zwiększonych obrotach. I tak sprawdzam co to znaczy bo kojarze coś z biologi, a to larwa .
Dzisiaj przygotowywałam go do zanurzania na basenie, czyli główke wodą oblewalam, i nawet tego nie zauważał, taki był przejety zrzucaniem wszystkich kosmetyków z półki do wody

Stary 2010-12-14, 20:05   #2646
P0P70
Zakorzenienie

Tz dzisiaj mi mówił że nasza lekarka mówiła mu że teraza ma takiego wcześniaczka co ma 9 mż i waży prawi 12 kg a waga wyjściowa to też niecały kilogram. No i ta bieda tłumaczy rodzicom że to niezdrowo bo zbyt są obciążone nerki i wątroba, ale rodzice nie chcę jej słuchać.

Stary 2010-12-14, 20:21   #2647
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Tz dzisiaj mi mówił że nasza lekarka mówiła mu że teraza ma takiego wcześniaczka co ma 9 mż i waży prawi 12 kg a waga wyjściowa to też niecały kilogram. No i ta bieda tłumaczy rodzicom że to niezdrowo bo zbyt są obciążone nerki i wątroba, ale rodzice nie chcę jej słuchać.
No wlasnie ogladałam program o tym że mamy, ciocie, babcie, to maja wpajane że zdrowe dziecko to grube dziecko, i jak taka chudzina jak np mój, to olaboga jaki chudy pewnie matka o niego nie dbaA on szczypiornista i tyle, mama w dzieciństwie patyczak byla tata też to za kim dziecko ma być grube, a tuczyć na siłę nie będę.

A z problemem głosów już na technicznym doczytalam , jest i problem mój i Ani opisany http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=489187

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 20:33   #2648
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

ulalala... a chciałyśmy dobrze

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:41   #2649
P0P70
Zakorzenienie

A ja dalej nie rozumiem. Regulamin nie został złamany.

Stary 2010-12-14, 20:41   #2650
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dobry wieczor.
I wszystko jasne, te same osoby klikaja i przez to laski zniknely z rankingu.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:45   #2651
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

No ale wyszedł drugi problem, bo między np pierwszymi miejscami wystarczy że jedna z druga będą na konkurentke głosowały co 5 min i ta odpadnie No ale tak jakoś sobie to ustawili, w regulaminie nie zapisali, i wyszło.

Stary 2010-12-14, 20:50   #2652
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Oliwka przypomniało mi się, że pytałam dzisiaj lekarkę o pucki Dyzia i ona powiedziała żeby w ogóle się tym nie przejmować i że to nic związanego z dietą. Mówiła że masa dzieci to ma i że to wynika z wody w kranach, obecnej pogody (wiatru, mrozu) i suchego powietrza w domach - prawdę mówiąc te nawilżacze które każda z nas kupuje gó... dają
Chyba tak ja jak mam włączony to wskazówka na wilgotnościomierzu nawet nie drgnie a tylko panele w około zawilgocone.
A wilgotnościomierz dobry bo zaniosłam go do piwnicy to o 35% skoczyło.
Cytat:
I jeszcze Wam powiem co mój syn robi Mam po Hance łóżeczko z kołyską, którą da się zablokować ale mimo to trochę łóżeczko się gibie. Jak bym malutki to było ok bo jak się przebudzał w nocy to się troszkę bujnął i zasypiał, a teraz - masakra Staje na raczkach i się chwieje coraz mocniej żeby tylko rozbujać tę kołyskę - co gorsza taki seans urządza sobie codziennie koło 3 w nocy i tak buja że blokady kołyski wypadają a On jedzie z łóżeczkiem na środek pokoju!! Muszę coś wykombinować żeby nie miał już tej kołyski ... bo przecież jak już będzie stawał to rozpier... to łóżeczko do tego zdarzyło Mu się w krzesełku do karmienia tak obijać plecami o oparcie - taka jakby choroba sieroca!! Boże czy On się czuje zaniedbany i niekochany?? Ja pamiętam że sama tak robiłam będąc nieco starsza, bujałam się o kanapy ...

Do tego stale jest głodny i jak szykuje mu mleko to chce Go zatkać chrupkiem kukurydzianym a On wtedy ze złości rozwala go i rozrzuca w okół krzesełka - chuligan jeden!!
Oj mój tez tak robi jak zły to rozrzuca wszystko muszę nie raz uniki robic żeby czymś nie oberwać a chrupki tez nie raz zgniata i rozwala w około.
On jeszcze chyba za mały na chorobę sierocą i na pewno nie jest zaniedbany ani niekochany tak mu się spodobało.
Są dzieci co walą głową w podłogę albo w ścianę, ale to bardziej ze złości.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:50   #2653
P0P70
Zakorzenienie

Ale nie złamałyśmy regulaminu!!!! Więc nie rozumiem dlaczego one wyleciały. Głupi ten konkurs i nie są jasne zasady.
Tym bardziej że dziewczyny nie zawiniły. Być może w takich przypadkach system nie powinien tych głosów zliczać a nie or razu usuwać. No i przede wszystkim powinno być to dokładnie opisane w regulaminie!!!

Stary 2010-12-14, 21:04   #2654
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

No to jak o konkursach. To ja w niedziele biegnę w Biegu Świąteczno-Sylwestrowym tak się zastanawiam czy mlodego nie zabrać żeby mieć wymówkę czemu na ostatnim miejscu jak mi nie pójdzieto powiem że wozek na śniegu spowalniał

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

zapomnialam linku wkleić http://faktypilskie.pl/index.php?opt...:pila&Itemid=2

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Filmik ze Szczecina. Tak żeby wam zobrazować dlaczego ja i moj tz staramy się nie przepuszczać pieszych jak coś jedzie drugim pasem http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Stary 2010-12-14, 21:17   #2655
april28
Raczkowanie

Fasolka - brawa dla Hani

Cigi - u nas była plątanina miliona kabli pod biurkiem, gdyż w jego okolicach mieści się nasze centrum rozrywkowo-komputerowe. Mężo kilka dni temu pochował wszystko za biurko (ono ma z tyłu taką bezużyteczną półkę, część tam sobie leży, część wisi przyciśnięta do ściany). Reszta jest za wersalką, łóżeczkiem, szafką i regałem, tam Michaś się nie dostanie.

Enka - córeczka słodziutka

EciaPecia - trzymam kciuki

Moje dziecko to jest pokrzywdzone. Przez bojkot rodziców nie ma żadnej zabawki FP i raczej mieć nie będzie. A przepraszam, ma, leżaczek, ale to akurat był prezent, w spadku po jego kuzynce, która wcześniej z niego wyrosła. Ten grający pałąk jakoś go nie zainteresował, najwyżej 10 minut, a potem wrzask. Musi się zadowolić jakimś skromnym AMem, Henczem, czy Pony, a potem pewnie dostanie coś z Wadera i tym podobnych.
Zastanawiam się, dlaczego polskie firmy produkują prawie cały zabawkowy asortyment, a tych grająco-świecących nie.

Moje robótki
Nasze wycieczki rowerowe i piesze

Rower: Kwiecień 5W - 127 km
Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km

Edytowane przez april28
Czas edycji: 2010-12-14 o 21:26
april28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 21:36   #2656
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wezmę strzykawką i wyciągnę sobie trochę tłuszczu z bioder i ud. Prześlę do Ciebie a Ty sobie powstrzykasz gdzie chcesz. Ohyda.

Oliwka już wróciła od lekarzy i jest OK. W związku z jej polikami dostaliśmy zyrtek i w styczniu dostaniemy skierowanie do alergologa na testy. Co prawda skóra znacznie jej się poprawiła i ma już prawie gładką ale pani doktor stwierdziła że dobrze jest to sprawdzić dokładnie. Niektórzy lekarze nie zbywają pacjenta nawet w tak wydawało by się błahej sprawie.
I zważona oczywiście została. Waży 7,990 kg. Więc nie jest wielkoludem. W ciągu 2 miesięcy przybrała 0,5 kg ale dużo się rusza i jest na krzywej 10 centyla więc jest OK.
SUPER!!!

Cytat:

Myślicie,że zasliacz od laptopa włączony dzień i noc ciągnie tak dużo prądu?bo ja zawsze dostaje 350zł,a teraz enea zrobiła mi niespodzianke i mam cała 100zł mniej i tak sobie myślałam,że jedyne co się zmieniło to to,że na noc i na dni kiedy wyjezdzam wyciągam z gniazdka zasilacz.
niby nawet diodka z czajnika czy tv pobiera jakiś tam prąd, więc sądzę, że zasilacz z laptopa też coś tam pobiera.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie no tej to się powodzi ja na taki looksus to mogę liczyć raz na jakiś czas w niedziele....
masz to jak w banku, ja jakoś się w tych kotłach nie odnalazłam co do powrotu do szkoły - APELUJĘ - jeśli sytuacja finansowa Cię nie zmusza to nie pchaj się do oświaty!!!!! nie będę się rozpisywać, ale nie życzę Ci pracy w szkole
ja to tam chciałabym uczyć w szkole, praktyki bardzo mi się podobały. Przeraża mnie jedynie ta biurokracja, kontakt z durnymi rodzicami itp itd

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość

Hej Mamuśki i ja wreszcie postanowiłam odezwać się znów czytam Was tutaj,na nowym wątku,od jakiegoś czasu,ale..jakoś z czasem na pisanie u mnie krucho
możecie mi złoić d**skopozwalam
postaram się w najbliższym czasie napisać coś więcej,co się u nas dzieje i jak sobie radzimy z Nadią,ale ogólnie jest OK..
Na szczęście nie chorujemy,Nadia ma za sobą tylko 3dniówkę,"zębisków" niet, raczkowanie na całego,wstawanie przy czymkolwiek też(nawet przy pomocy firany)
Jutro jedziemy na szczepienie,więc podam Wam wszystkie "parametry"..Czytałam jak pisałyście,że dziecko w takim czy takim wieku powinno ważyć...(widziałam tabelki)..Nadia urodziła się duża (4270g) i teraz też jest duża,sporo waży..i te tabelki niczego nie odzwierciedlają..a wcale nie je dużo i często..
Więc każde dziecko ma swoją tabelkę,na którą trzeba oczywiście uważać by nie przedobrzyć

Pozdrawiam Was gorąco!za oknem mroźno,przynajmniej u nas
Fajnie być tu znów z Wami..przygarniecie?:pros i:

poszperam i wrzucę jakąś fotkę naszej małej agentki
przygarniemy

Cytat:
Brrr okropna dla nas data-rok temu byliśmy tego dnia na usg i ginekolog nam wtedy powiedziała,że Ninie głowa nie rośnie,że nie wiadomo co z płodem itp.Tak byliśmy przerażeni,że jadąc na dalsze badania do szpitala tż wjechał w jednokierunkową ulicę i jechał pod prąd wprost pod tira-mój krzyk nas uratował,bo w porę zauważyłam co się dzieję.W ostatnim momencie skręcił w bok.Tż był nieprzytomny ze strachu o dziecko,ja zaryczana.Jeden wielki koszmar dla nas obojga to był.
o kurka....
najważniejsze że Ninka jest zdrowa

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Parę dni temu pod avatarkiem widziałam że któraś z dziewczyn jest z Wrocławia. Przyznac się która
Ps: pytam bo też jestem z Wrocławia ...
enka no to dobrze wiedziec że nie tylko do mnie dzwonili i że jest ''ok''
ja z okolic jestem

Cytat:

a to chuliganek ci rośnie niezły

Cytat:
A ja dalej nie rozumiem. Regulamin nie został złamany.
Ja też tego nie rozumiem. Z tym konkursem to dali po prostu ciała.
A co do tych klików, to zrozumiałam to tak, że te osoby nie są usunięte z rankingu tylko te kliki nie są przez system liczone (mimo że i tak co innego jest pokazywane). trzeba szukać nowych osób. Moim zdniem powinni po prstu wprowadzić modyfikację i że można na daną osobę raz kliknąć - to by było najsprawiedliwsze,
I racja teraz można spowodować aby kogoś wywalić z rankingu, wystarczy z innego komputera gdzie się nie logowałyśmy na wizaż (np gdzieś z kawiarenki lub od znajomych) przez proxy zmieniać sobie ip i klikać do woli az ta osoba zostanie posądzona o manipulację i usunięta z zabawy.. to kogo się pozbędziemy ?

A ja w końcu wyglądam jak ludź - zafarbowałam sobie włosy w koncu, już nie mam 7cm odrostów. Zmobilizowało mnie to, że na dniach jadę do Wrocławia więc przydałoby się normalnie jakoś wyglądać
Stary 2010-12-14, 21:45   #2657
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ania moj tz tez w takim pracuje i co ma zrobic? nie pracowac?;/
15 godzin wczoraj byl w pracy dzisiaj sie zapowiada 15-16 a nieludzką godzinę, na chwile dali mu lzejsze zajecie a od wczoraj jets na najciezszej robocie i dali mu wiedzac ze ma chory kregoslup a obok chlopak zdrowy jak ryba plucze jakies skrzynki puste czy cos....
nie wazne ze nie ma czym dojechac, nie wazne ze ma sie chore dziecko. moze nie isc jak ma urlop to wtedy mu wpisza ale teraz jak mu plecy wally czwartek piatek i wpisal urlop ( dobrze ze jeszcze mial) to wczoraj kierowniczka mu powiedziala ze ma byc to ostatni raz bo inaczej sie pozehgnaja a on sie duma ujal i powiedzial ze jak cos jej nie pasuje to on moze juz zabrac swoje rzeczy a 2 dni w pracy go nie bylo przez nia bo wiedziala ze ma takie a nie inne problemy a dala mu najciezsza prace jaka mogla tylko zamknela sie na chwile i kazala mu wejsc na hale.
Ale tam sobie z ludzi nic nie robia, no ostatnio michala mama ( ona tez tam pracuje) szla na 2 do pracy wrocila po 14 a kazali przyjsc na 23 bo cos tam... a jak nie to sie zegnaja bo jego stac na maszyny zamiast ludzi jak to stwierdzil i wszyscy poszli bo wiele tam starszych kobitek ktore do samem emerytury chca dorobic.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

u mnie nie ma HM;/ wrrr!
Ano tak to jest szczególnie w małych miejscowwosciach gdzie pracy nie ma , u mnie też czesto się o tym słyszy w wawie gdzie ludzi do pracy nie ma to pracownik syktuje czesto warunki szczególnie na takich stanowiskach normalnych - duze sklepy ( ciuchowe np ciągły brak ludzi )itp . sama nie mogłam znaleźć kiedyś ludzi do pracy

Cytat:
no ja niewiem nie widac ciebie teraz byłaś na 86 miejscu bo było napewno około 200 kliknięć, a teraz ciebie nie maco jest grane
Do dupy to wszystko
Popaprany ten regulamin jak dla mnie , bo go nie złamałyśmy w zaden spodób a Ciebie potraktowali tak samo jak i mnie .

Cytat:
AniaP- chyba zostałaś usunięta z konkursu bo ja też już Cię nie widzę na liście. Może dostałaś jakąś informację na ten temat DLACZEGO???
Nie dostałam ale to pewnie właśnie to co zamieściła Madzia .
A nie tylko wy na mnie klikałyście bo jeszcze laski z Szymkowego forum też klikały i jeszcze im za mało osób ? bez komentarza

Cytat:
Zgodne a Cię nie ma super

Ja dziś w Hm byłam chyba jednak w kazdym jest inaczej bo u mnie dziewczyny dopiero co przeceny robiły cały niemowlecy był przeceniony , dla starszych tylko część chłopięcych rzeczy .
Kupiłam małemu trzy bluzy .
małej trzy pary spodni , dwie dzianinowe tuniki z HK ( lubie je a bez nie było ) dwie bluzki , body . jutro jeszcze będe w arkadi z kolezanką na zakupach to może cos upoluje , spodnie by mi się dla Szymka przydały

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

No właśnie wychodzi na to że jedna osoba drugiej moze podłożyć świnie jak będzie chciała Nic tylko im napisać i chyba to zrobie . jakby mnie nie było to dostałam bana
Stary 2010-12-14, 21:46   #2658
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a i ja i tz fishera lubimy i mala ma pelno zabawek.
A.Camus
Stary 2010-12-14, 21:53   #2659
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Madzia co to za opaski zaciskowe?? Może i ja takie kupie żeby uniemożliwić Mu bujanie łóżeczkiem

Co za lipa z tym konkursem - my jak oszalałe siedzimy i klikamy a dziewczyny wywalone Bezsens jakiś.

Ania a w złotych też są przeceny w H&M?? Może tżtowi bym coś upolowała ... I kosztem Twoje nieobecności tu odpuść konkurs bo skąd wiedzę czerpać będziemy

To ja teraz 10 razy zagłosuję na osobę pierwszą na liście i Ją też wyrzucą??

Marcel właśnie rozpier... łóżeczko, bo słyszę jak się kołysze czubek!!

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-12-14 o 21:56
Stary 2010-12-14, 21:58   #2660
ania p
Zakorzenienie

Ja tez mam troszkę FB te hitowe w sumie he he : szczeniaczka , garnek , gąsienice , ślimaka z kulkami , klocki sensoryczne , słonia , kilka grzechotek które dostaam i uczoną słuchaweczke Ola już ją bardzo lubi . Wadera i drewniane też mam , ale wader to raczej chłopięcy jak dla mnie dla dziewczynek mają mało rzeczy .

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Gmyrelka - a Ty myślisz że ja to mam jednego kompa w domu ? Jakby coś się stajniacze pod innym nickiem he he z innego kompa
Wiesz nie lubie takich akcji dziewczyny tu pomagają mi I Madzi , Pop się naraża że z niej leją bo siedzi przy trzech kompach dla nas a tu takie rzeczy nie ładnie , nie robi się tak .
Jak się tak cykają o problemy to niech się klika raz dziennie i będzie spokój , po co ta szopka
Stary 2010-12-14, 22:00   #2661
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
To ja teraz 10 razy zagłosuję na osobę pierwszą na liście i Ją też wyrzucą??

Marcel właśnie rozpier... łóżeczko, bo słyszę jak się kołysze czubek!!
Ty wyrodna!! nie obrażaj mojego przyszłego zięcia

Stary 2010-12-14, 22:07   #2662
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
No ale jak można nazwać kogoś kto w nocy zamiast spać buja się w łóżku i je rozpierniczyć pragnie

Uciekam spaciu, do jutra

Stary 2010-12-14, 22:08   #2663
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Gmyrelka - a Ty myślisz że ja to mam jednego kompa w domu ? Jakby coś się stajniacze pod innym nickiem he he z innego kompa
Wiesz nie lubie takich akcji dziewczyny tu pomagają mi I Madzi , Pop się naraża że z niej leją bo siedzi przy trzech kompach dla nas a tu takie rzeczy nie ładnie , nie robi się tak .
Jak się tak cykają o problemy to niech się klika raz dziennie i będzie spokój , po co ta szopka
Ania wszystko byłoby OK gdyby była o tym mowa w regulaminie. A ja na ten temat nic nie znalazłam.
Rozumiem że w tego typu konkursach chodzi o to aby w sumie za darmo (fundując parę nagród) rozreklamować wśród jak największej ilości osób jakiś produkt czy portal.
I chodzi właśnie o tą ilość osób a nie o jedną osobę która będzie klikać na 3-5 PC. No i OK, ale czy tak trudno napisać to w regulaminie aby nie było tego typu niespodzianek. To właśnie ze strony organizatorów jest nieuczciwe.

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 22:08   #2664
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2010-12-14, 22:10   #2665
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
do mrowak - kochana tak jak ci dziewczyny pisaly jak nie musisz nie zmusza cie sytuacja finansowa to nie wracaj wiem ze to sie tak fajnie mowi ja bylam z mala 6 miesiecy i mialam dosyc tej monotonii tylko w kolko to samo i przez to tez ze swoim sie klocilam co chwile ale jak sie wraca do pracy oczywiscie wszystko zalezy od jej rodzaju to tez nie jest lekko u mnie np oliwka w nocy budzi sie srednio 4 razy klade sie spac o 22 czasami o 23 i wstaje o 6 jak wracam o 16 to jestem styrana jak kon po westernie a mam popsprzatac poprac obiad zrobic itd w sumie nie jest lekko tylko tyle ze czlowiek troszke do rzeczywistosci powraca do ludzi itd
tu w gre wchodza tylko 2 dni w tygodniu i jak po tym roku zdecyduje, ze jednak nie chce sie w to pakowac to znikam i juz

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
jutro jeszcze będe w arkadi z kolezanką na zakupach to może cos upoluje , spodnie by mi się dla Szymka przydały
Ania,a zerkniesz do M&S?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 22:10   #2666
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jak można nazwać kogoś kto w nocy zamiast spać buja się w łóżku i je rozpierniczyć pragnie

Uciekam spaciu, do jutra

Moja jak sypiała jeszcze w kołysce - dawno dawno temu to też tak robiła a teraz robi coś innego: Skacze do góry na materacu. Ona w łóżeczku ma materac sprężynowy i na nim świetnie się skacze hop, hop, hop.
Uwielbia to

Stary 2010-12-14, 22:16   #2667
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
tu w gre wchodza tylko 2 dni w tygodniu i jak po tym roku zdecyduje, ze jednak nie chce sie w to pakowac to znikam i juz

Ania,a zerkniesz do M&S?
zerkne
a możesz mi eskiem napisac nazwe tej koszulki , bo już padam na pysk i się nie przekopie przez te PW a tak będe miała w esku i jak coś od razu sobie znajdę jak będzie będę dzwoniła .

Pop - o właśnie mogi napisac i tyle . Nie dopracowali konkursu i tyle

ide kimać papajki

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 05:13   #2668
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

dzień dobry.
My już od 5.30 na nogach :/ a mała zasnęła około 22! Przez ten parszywy kaszel spac nie może,
żłopie kawę żeby na obroty wskoczyc

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 05:13   #2669
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
ja to już do reszty zdziecinniałam
a tak wogóle to mam pytanko.
Dzwonił dzisiaj do mnie pewien Pan, przedstawił się itp ( ja oczywiście nie pamiętam jak się nazywa ) i pytał o położną, kosmetyki dla dziecka jakie stosuje, jak poszczególne oceniam, jakie próbki dostałam od położnej co mi mówiła o nich itp... na koniec powiedział że dostane jakiś prezent (pewnie próbki kosmetyków dla małej) zapytałam skąd ma mój nr i dane... odpowiedział że jak była położna to wypełniałam ankietę i tam podawałam też dane, a oni dzwonią żeby sprawdzic czy położna dobrze wykonuje swoje obowiązki czy przekazuje próbki itp... czy też miałyście taki telefon?? Jestem zdziwiona bo to już prawie 9 miesięcy minęło.
hehe chociaż w sensownej sprawie dzwonił... do mnie dzwonili kiedyś z plusa (a telefon mam w erze) i nr mieli właśnie z ankiety którą wypełniałam wychodząc ze szpitala i oni wiedzieli dokładnie nawet kiedy mi się umwa kończy i chcieli mnie przekabacićż ebym przeszła do nich, ale gratisów ani prezentów nie oferowali

Cytat:
Brrr okropna dla nas data-rok temu byliśmy tego dnia na usg i ginekolog nam wtedy powiedziała,że Ninie głowa nie rośnie,że nie wiadomo co z płodem itp.Tak byliśmy przerażeni,że jadąc na dalsze badania do szpitala tż wjechał w jednokierunkową ulicę i jechał pod prąd wprost pod tira-mój krzyk nas uratował,bo w porę zauważyłam co się dzieję.W ostatnim momencie skręcił w bok.Tż był nieprzytomny ze strachu o dziecko,ja zaryczana.Jeden wielki koszmar dla nas obojga to był.
matko....dla mnie końcówka zeszłego roku też udana nie była - strach o małego i donoszenie i ten szpital co chwile ehhhh a tu już rok minął

Cytat:
Baobabku dla Kubulinka za 9 miechów!! Mam wolne między świętami a sylwkiem i będę w ck więc może uda nam się spotkać??
ja mam wolne od 23 grudnia do 3 stycznia, jak będziesz to przyjedź do buska bo ja po śniegu i zimą samochodem nie jeżdżę - mam fobie zapraszamy z Kubulinkiem

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

ja to tam chciałabym uczyć w szkole, praktyki bardzo mi się podobały. Przeraża mnie jedynie ta biurokracja, kontakt z durnymi rodzicami itp itd

A ja w końcu wyglądam jak ludź - zafarbowałam sobie włosy w koncu, już nie mam 7cm odrostów. Zmobilizowało mnie to, że na dniach jadę do Wrocławia więc przydałoby się normalnie jakoś wyglądać
kochana, to nie jest taka szkoła jak za naszych czasów praca tam to żadna przyjemność...dzieci w większości są trudne, a rodzice - szkoda gadać, biurokraja - masakra, ale w tym wszystkim, jeszczepapiery to pikuś ja od października idę na jakś angielski biznesowy albo całkiem na coś z ekonomią, albo zarządzaniem i będę szukać pracy po firmach...nie chcę już w szkole pracować - 4 lata wystarczy jeszcze jak mają znieść nam ferie i wkacje i normalny 8 godzinny dzień pracy "przy tablicy" - dziękuję

Matko ale miałam noc - moje zapalenie krtani poszło dalej - mam taki kaszel, że duszę się i łzy mi ciurkiem lecą - i tak całą noc a mały i tż ani drgnęli jak ja tak zdychałam no nic idę się szykować
aha - sterylizujecie jeszcze butelki???bo ja się noszę z zamiarem zaprzestania, ale nie wiem czy nie za wcześnie??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 06:38   #2670
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dzien Dobry.
Koncowka tamtego roku i dla nas udana nie byla, pamietacie jak pisalam ze tezetowi ukradli cala wyplate;/
problemow i szpoitala w ciazy nie mialam takze z tym dobrze ale ostatni miesiac ojjj dal mi popalic za pozostale wszystkie 8 .
Ja wczoraj pojechalam po tezeta, pojechalismy na zakupy wrocilismy pare minut po 19-stej mala jak go zobaczyla szalu dostala, wykapalam ja tz ja nakarmil i ani myslala o snie wyszlam z pokoju i znalazl jakiegos haka na to jej nie spanie.
Ale obudzila sie o 3 i po 5 dzisiaj no i teraz;/

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Baobabek juz dawno nie sterylizuje, najwyzej raz na 3-4 dni w sterylizatow wieczorem wrzuce, myje normalnie po jedzeniu pod kranem.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości