|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
, jak chcesz to wsawie zdjecie to moze Ty dasz rade A co do efektow, to musze powiedziec, ze na posladkach, gdzie rozstepy mialam dluzej niz na brzuchu bardzo sie splycily, ale kolor zostal taki 'fioletowy', moze jeszcze sie zmieni, bo na brzuchu gdzie rozstepy pojawily sie pod koniec ciazy (mimo smarowania zapobiegaczami ) nie dosc ze splycone, to kolor zmienil sie na taki jak skora, wiec mniej widoczne sa , Ale i tak zdaje sobie sprawe ze malo prawdopodobne jest zeby zniknely na dobre, wiec jak pomysle o wakacjach i plazy to juz mi sie plakac chce...Co do falbanek to ja odwijam, bo po pierwsze inaczej wsyztsko sie wylewalo, a poza tym mial na nozkach poodciskane od tych falabnek, wiec wywijam na zewnatrz ![]() myszka_maj gdzies czytalam ze na poczatku takie duze brzuszki to normalne ![]() Weronisia ale on wlasciwie mial tak od poczatku, a mama mi mowila ze ja i moje siostry mialysmy tak samo, wiec sie troche uspokoilam. A diety przestrzegam baardzo, ale moze masz racje, moze rzeczywiscie cos tam mu przeszkadza... Tak czy siak bede w piatek na szczepieniach to sie zapytam. Ale dzieki |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
dzis w dzieciowej gazecie wyczytalam ze te probiotyki to w max 37stopniach trzeba podac w wyzszej tempretaurze gina.
|
|
|
|
#1894 |
|
Kici kici miau miau
|
aha nam kazala mieszac Bebilon zwykly z tym comfortem ale my nie mieszamy - to znaczy mieszalam ale nie widze sensu to dalam spokoj.
Ishka a jak ten Multilac? zdal egzamin? no tak wiem ze gina w wyzszej wiec ja chyba zaczne na lyzeczce podawac. |
|
|
|
#1895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zapytam pediatrę o te probiotyki, chociaż ja już tracę nadzieję... Cytat:
A ja mam doła ciąg dalszy. Wystarczy, że mały chluśnie i popłacze, to ja też zaczynam płakać. Miałam nadzieję, że takie doły mnie ominą chociażby ze względu na staż ale widać nie omijają nikogo.Z mężem nie mam lekko i to też dodatkowo mnie dobija. Bo właściwie z wszystkimi problemami jestem sama i nie mam się komu wypłakać. Płaczę więc Pascalkowi. Niech ta zima się skończy. Może wiosną będzie lepszy humor?... |
||
|
|
|
#1896 |
|
Kici kici miau miau
|
Weronisia tobie pewnie brakuje slonca.. ale rzeczywiscie problemy z dzieciaczkami zawsze sa dobijajace..
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niemniej jak daje jej butelkę ani nie drgnie, mimo gazów i kupki Już sie zastanawiam czy elektrycznego laktatora nie kupić.Cytat:
Nie byłam w stanie zmusic małej do smoka, może to i dobrze![]() A tu moja poranna a raczej popołudniowa alibaba Mimo że budzi sie ok 9 po 6h snu głodna, troszke podje (bo butli juz jej nie daje rano) spi w moim łóżku 4,5h. Całkiem już głupieje
|
||
|
|
|
#1899 |
|
Kici kici miau miau
|
oo widze Ikee
![]() nasza tez teraz spi w lozku naszym.. troche sie boje ze sie przyzwyczai.. |
|
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
kretencja - mam to samo. szczyt furii przypada na noc, gdy jestem zmęczona a mała nie chce ssać. Wtedy chyba sąsiedzi z drugiej klatki mnie słyszą
![]() Pierwsze co robie po przyjeździe do polski to wypad na solarium.Choc na 5 min. ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- no ja też, ale zabieram ją tylko rano, całą noc spi w łóżeczku, Czasami tż chce ją wziąc do nas, ale kategorycznie zabraniam. |
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam sobie nie wyobrażam wstawać w nocy brać małą z łóżeczka do karmienia, nakarmić, odłożyć z powrotem - nigdy w życiu
W nocy jak się budzi to dostaje cyca w zęby i.... nic więcej nie pamiętam bo zasypiam niemal od razu a mała jak się naje to też od razu zasypia i dzięki temu jest mi wszystko jedno czy je w nocy 2 razy czy 5 razy (czasami rano nawet nie pamiętam ile razy ją karmiłam ) Będę się martwić za jakieś pół roku albo rok jak ją przestawić na spanie w łóżeczku
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
My nie śpimy z małym
W ciągu dnia też czasem śpi lub leży i się rozgląda na naszym łóżku, ale generalnie unikam bardzo spania razem z nim, ewentualnie mała drzemka w ciągu dnia, ale nigdy w nocy. Ja z kolei nie wyobrażam sobie nie wstać do niego w nocy, bo przed każdym karmieniem przewijam, w nocy też
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w nocy nie przewijam, no chyba ze wyczuwam kupe.
Ale spanie ze mna w łózku oznacza brak trzymania w pionie i odbekniecia a to = chlustaniem i zalaniem łózka. |
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem leń i w nocy nie przewijam
chwilowo się unormowało i w nocy tylko sika więc nie ma tragedii kupka jest dopiero nad ranem to wtedy oczywiście wstaję i zmieniam pieluszkę ale ogólnie mi wychodzi, że od ok. 21-22 do 5 rano jest w tym samym pampersie.
|
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Tak probiotyki trzeba podawac maksymalnie w temp. 37C no i my tak robilismy ze mleczko wymieszałam i zaraz przed podaniem dodawalam do butli
![]() Ranka Multilac moim zdaniem dobry i w przystepnej cenie bo ja płaciłam niecale 10zł. My mamy kupki dobre na Nutramigenie ale dodatkowo chciałam po tych czestych zmianach mleka ktore mialy miejsce wczesniej. Weronisia ja tez mam doła przez tą zime juz....słyszałam ze dobry sposob na poprawienie humoru zimą jest pojscie na solarium Trzeba sprobowac!! ![]() ![]() Nam tez zdarza sie żadko przewijać w nocy chyba ze czuje ze ma pełny pampers siusiów to wtedy tak Bo kupki u nas unormowane juz i tylko raz dziennie w godzinach popołudniowych dziś jeszcze nie robił heh ciekawe jaką niespodziane zrobi dla mamy on robi teraz raz dziennie ale taka baardzo porządną
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-12-15 o 17:17 |
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby moja ulewała to też bym wstawała z nią do odbicia - ze starszą córką tak miałam - sporo ulewała i po każdym karmieniu nawet tym nocnym trzeba ją było nosić czasami nawet pół godziny. Iza ulewa bardzo sporadycznie i niewielkie ilości więc w nocy nie zwracam na to uwagi...
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Ano właśnie, ulewanie to kolejny problem - nasz ulewa bardzo niestety.
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
moja tez ulewa.
i to jest big nocny problem
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
ja zalezy, jak czuje kupke lub maly dziwnie sie wierci to przewijam, ale tak to nie, raczej tak po 6.00 najczesciej go przewijam.
|
#1910 |
|
Kici kici miau miau
|
no to nasza lubi walnackupe w nocy i trzeba przebrac
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
Macie juz odparzenia? My niestety tak, i to w dziwnym miejscu- zawsze myslalam, że to się robi na pośladkach a moja ma w rowku, przy odbycie. Smaruje linomagiem i sudocremem i na razie bez zmian, wczoraj to zauważyłam.
Ja zwykle kąpie małą ok 19-20 i tak za niedługo idzie spać, przewijam ją 1 raz w nocy i potem ok 5 rano jak się już budzi na dobre. A nie przewijam za każdym razem bo czasami samo ładnie sie odbije i ona spi więc nie chcę wybudzac. Kretencja- ja tez czasami mam dosyć- mało czasu dla siebie, dziecko nie chce spać tylko nosić na rękach, chłop przychodzi i nie pomoze i jeszcze się czepia... |
|
|
|
#1913 | |||||||||
|
Dragonfly
|
Cytat:
akurat my z Emilka mialysmy najgorsza kolke ze stresu prawdopodobnie,bo babka tzta nie dala nam zyc mam to samo-gdyby nie moje wolanie,ze jestem na diecie,to by mnie tak futrowali slodyczami ze raz dwa przekroczylabym setke-a tak to mam pretekst..choc nabialu nie jem,bo za kazdym razem jest problem z kupa cos widze...znowu odstawiam na probny tydzienCytat:
i ma jajeczne poki coCytat:
leci jak szalony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no co za facet lansko mu sie nalezy-zrobic wszystko w domu przy takim malym dziecku to naprawde mega wyczyn wiec nie powinien sie czepiac...Moj tez mnie wkurzal bo wszystko ciagle osobno i czulam ze sie oddala..Raz wszedl do pokoju jak karmilam mala i plakalam,nie powiedzialam mu o co chodzi ale chyba zrozumial,bo wrocil co prawda z zepsutym samochodem i kiepskim humorem,ale kwiatami dla mnie i dobrym slowem..jest lepiej od tego momentu poki co,sam teraz szuka kontaktu Cytat:
Cytat:
sprytnie z ta lampa...heh wyglada na niezlego spryciarzaCytat:
Cytat:
|
|
|
#1914 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
Wasze dzieciaczki takie sliczne to ja tez wrzuce pare zdjec(zawsze robie co tydzien i ogladajac je nie moge sie nadziwic,ze dzieci sie tak mocno zmieniaja),tesciowa chce mi ukrasc dziecko,bo namawiala bym oddala ja do nich na wies jak mam psychicznie dosc...ze one wychowaja..A ja zamierzam sama dac sobie rade,bez pomocy babki tzta i innych..
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
Karolina- ja dodaje do gotowania sól, pieprz i vegetę własnie, do rosołu jeszcze normalnie- ziele angielskie, listek itp, nie używam za to innych przypraw typu curry, papryka. Kostek rosołowych nie używałam wczesniej bo wg mnie smak mozna uzyskać zwiększając ilość warzyw i mięska więc po co się faszrować dodatkowo chemią i kaloriami?
|
|
|
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
Beata_Batumi - spróbuj maści "Laticort". Moj Kasjan tez mial odparzenia, probowalam zasypki Alantan, pozniej Sudocrem, ale bylo jeszcze gorzej, i Laticort sprawdzil sie idealnie. Troche smierdzi i jest brązowy ale pomaga idealnie
![]() Tak was czytam, wasze problemy i widze Siebie. Kasjan konczy dzisiaj 7 tygodni i z dnia na dzien jest coraz lepiej. Poczatki dla mnie tez byly bardzo trudne, tak jak mowicie milosc do malenstwa nie przyszla odrazu. mialam bardzo ciezki porod i prawde powiedziawszy ciezko mi bylo z mysla ze jestem matka. nie umialam sie ogarnac z ta mysla, ale moj maz stanal na wysokosci zadania i pierwszy ciezki tydzien on zajmowal sie malym. mnie ogarnal tzw. baby blues. sam placz ale teraz jest na prawde dobrze, tak jak mowie z dnia na dzien coraz lepiej. Choć malo mam czasu dla siebie i lapie mnie dół jak was wszystkie. A solarium to extra sprawa na odstresowanie sie, ja bylam juz 3 razy i na prawde chwila relaksu poprawia nastroj. Dobrze ze mamy to forum, nie czujemy sie samotne z ta codziennoscia ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Dodam : Teraz nie wyobrażam sobie zycia bez Mojego Synka!Kocham go nad Życie
|
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Moja zbytnio nie ulewa, ale i tak musze ją troche ponosić bo spi tylko na brzuszku. Szczególnie po butli.Rano jak spi w naszym łóżku śpi na boczku i nie biore do odbicia.
Przewijam zawsze po przebudzeniu.99% przypadków kupa lub mega cięzki pampek. |
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Ale ona jest do Ciebie podobna, tylko w wersji ciemnej ![]() A to mój włochacz |
|
|
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
My przewijamy przed kazdym karmieniem, takze w nocy. W ten sposob rozbudzamy malego, bo przez zoltaczke byl niestety caly czas spiacy. Teraz chyba powoli sobie jedno przewijanie nocne podaruje.
Weronisia- gdzie kupujesz bebilon? Sliczne te wasze wlochacze! Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-15 o 19:14 |
|
|
|
#1920 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
wiec wszystko przed nami![]() A Twoj wlochacz tez calkiem fajny
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

, jak chcesz to wsawie zdjecie to moze Ty dasz rade
A co do efektow, to musze powiedziec, ze na posladkach, gdzie rozstepy mialam dluzej niz na brzuchu bardzo sie splycily, ale kolor zostal taki 'fioletowy', moze jeszcze sie zmieni, bo na brzuchu gdzie rozstepy pojawily sie pod koniec ciazy (mimo smarowania zapobiegaczami
) nie dosc ze splycone, to kolor zmienil sie na taki jak skora, wiec mniej widoczne sa
, Ale i tak zdaje sobie sprawe ze malo prawdopodobne jest zeby zniknely na dobre, wiec jak pomysle o wakacjach i plazy to juz mi sie plakac chce...
i Pascal strasznie po nim ulewa.

Niemniej jak daje jej butelkę ani nie drgnie, mimo gazów i kupki
Mimo że budzi sie ok 9 po 6h snu głodna, troszke podje (bo butli juz jej nie daje rano) spi w moim łóżku 4,5h. Całkiem już głupieje

lansko mu sie nalezy-zrobic wszystko w domu przy takim malym dziecku to naprawde mega wyczyn wiec nie powinien sie czepiac...Moj tez mnie wkurzal bo wszystko ciagle osobno i czulam ze sie oddala..Raz wszedl do pokoju jak karmilam mala i plakalam,nie powiedzialam mu o co chodzi ale chyba zrozumial,bo wrocil co prawda z zepsutym samochodem i kiepskim humorem,ale kwiatami dla mnie i dobrym slowem..jest lepiej od tego momentu poki co,sam teraz szuka kontaktu