Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-15, 17:42   #901
Kasia5
Raczkowanie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Ja jeszcze nie czuję ruchów dziecka, lekarz mi dzisiaj mówił, że powinnam niedługo je poczuć, bo jestem bardzo szczupła. Kazał mi też jeść często (ok. 5 razy dziennie), ale w małych ilościach. To powinno poprawić pracę jelit. Wyniki badań też mi wyszły dobrze, jak odbierałam wyniki morfologi i żelaza w surowicy to sama się zdziwiłam. Takich dobrych w życiu nie miałam Przez parę lat leczyłam się na anemie i żelazo miałam zawsze dużo poniżej normy, albo minimum
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 17:45   #902
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Mój bejbik w końcu się zaczął ruszać
Dzisiaj "sprowokowałam" go chyba sokiem z pomarańczy ( takim świeżo wyciśniętym ). Wczoraj, jak siedziałam w poczekalni u endo czekoladą mleczną
Nie są to jeszcze mocne ruchy, ale jestem pewna, że to nasze maleństwo, bo tych ruchów z dnia na dzień czuje coraz więcej
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 17:46   #903
listopadowa80
Zakorzenienie

Moria - za wizytę
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 17:48   #904
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jeszcze naprawdę masz czas na kopniaczki
a brzuszek rosnie skokowo (przynajmniej i mnie) jak mi wyskoczył to stanął w miejscu i dopiero niedawno ruszył znów, dzidzia ma się gdzie upychać jak się trochę brzuszek powiększy
chyba to zwolnienie na Ciebie źle wpływa, bo jakbyś czasu nie miała to tyle byś nie myślała
masz rację z tym czasem - to jakaś masakra, siedze i nasluchuje ruchów - paranoja normalnie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Moniqac nie mam niestety takiego stepu, ale możesz zrobic podobnie jak ja ten granatowy, tylko w czerni http://www.youtube.com/watch?v=j4TDfYie91I
dzięki Kochana - obejrze i będe się uczyła!

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
moniqac fajna sukienusia
A co do ruchów u mnie też się za wiele nie dzieje, czasem jakieś delikatne pukanie ale te ruchy, jeśli to właśnie dzidzia, są na tyle słabe że się zastanawiam czy to skurcze, czy też mała się rozpycha.
Jutro zapytam się dr czy mogę na tym etapie ciąży zrobić sobie ktg, bo to się idzie normalnie do szpitala, płaci chyba 30zł za 20-30 minut leżenia pod ktg i wtedy wychodzi czy jakieś skurcze są czy nie, tak mi się wydaje
oby Kochana, tak czasem coś mnie "głuchego" puka, ale tak rzadko że nie wiem co to.
pytaj o to ktg i pisz

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
My już po wizycie. Endo był zadowolony z wyników, badanie też ok. Następna wizyta za 4 tygodnie.
Siasiek, machałam o 17.36

Mamy lekarski stetoskop ( taki prawdziwy ).
rewelacja!

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Nie jechać mi dziś krajową 11, bo mówią, że korek był w nocy na 40 km! I znowu jest źle.
A ja już po śniadanku i z ciepłą herbatą z miodkiem

A to nie zazdroszczę. Ja też jestem nałogowym pracoholikiem, w dodatku swoją pracę kocham, a tu klops. Z dnia na dzień musiałam przerwać. I czułam się z tym strasznie, prawie codziennie ryczałam, że siedzę w domu i nic nie robię. Ale po dwóch miesiącach chyba już się przyzwyczaiłam i tłumaczę sobie, że to takie małe "wakacje" przed harówką przy bliźniakach i że później nie będzie słodkiej laby. I to mnie cieszy. A do pracy i tak pewnie szybko wrócę, bo nie umiem bez niej żyć.

Poza tym Kochana, nie masz źle myśleć o ciąży. Ja też wokół słyszę o problemach, sama się martwię, ale staram się myśleć pozytywnie, bo to też czują nasze maluszki. Na pewno wszystko jest w porządku kiedy masz lekarza? A co do tycia, to powiem Ci, że ja do 14 tyg. miałam tylko 2 kg na plusie. Teraz w dwa tygodnie już mi przybyło kolejne 2. Masakra, ale w drugą stronę.

Miłego dnia Mamuśki
Dzięki za rady i wsparcie - próbuje ile moge się pozytywnie nastwaiać ale nie jest łatwo, wyczekuje ruchów jak nie wiem co.
nastepna wizyta 7 styczeń!!!! połówkowe w 23tc.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski
Mi wychodzi dziewczynka i tego sie trzymajmy oby! Ale czy sie potwierdzi.... Chyba na zasadzie szczesliwego trafu to działa
mi wychodzi dzieczynka a będzie Szymuś .

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Mi się też zawsze w środę zaczyna nowy tydzień
Nie będę ci pisać, że masz się nie denerwować, bo ja przed ostatnim USG 10 grudnia dostałam takiej biegunki przed samym wyjściem z domu, że się nie mogłam z muszli ruszyć i tylko zadzwoniłam do lekarza, że w korku stoję i się spóźnię, a mój mąż umierał ze śmiech jak się tak można USG stresować. Do lekarza dojechałam 1,5 godziny spóźniona i oczywiście wszystko z dzidzią było w jak najlepszym porządku. Także nie warto się denerwować, ale jak to zrobić
Trzymam kciuki za twoją wizytę
a kiedy masz następną? może w końcu się spotkamy u dr Ś

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Kochana ja też nic nie czuje, czasem moze cos tak łupnie ale to raczej kiszki marsza graja poczekamy do świąt a moze i dłuzej trzeba bedzie ale na pewno sie doczekamy!!
czekam z Wami!!!!!!!!!

a tak w ogóle to dobry wieczór
zaraz mi padnie bateria, więc uciekam i zajrze później - mam masakre w łazience rozwalona szafka, umywalka.... ych.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:10   #905
Paulizia
Wtajemniczenie

Dobry wieczor

Ale mam okropny dzien Tak jakos smutno, nie smiechowo

Jedyna najmilsza wiadomosc to to ze zaczynamy 18 tydzien
Ruchow tez jeszcze nie czuje. Nawet szmereczku zebym sie zastanawiala czy to jelita czy Dzidek. Nic. Cisza. Glucho. Mam nadzieje, ze mi prezent na swieta zrobi i kopnie konkretnie...

Dziewczonko ciesze sie, ze juz jestes w domku
The_saniu trzymam za Was kciuki by wszystko bylo dobrze!!!
Moria powodzenia na wizycie
Ewesko piknie malujesz... tez chce sie nauczyc Kliknelam juz dzisiaj 2 razy.
Stary 2010-12-15, 18:16   #906
Renessme1985
Rozeznanie

ehhh Dziewczyny... ja też już zaczynam się martwić... Wy już prawie wszystkie czujecie ruchy... a ja dzisiaj zaczynam 20 tydzień i nic ....
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:32   #907
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
ehhh Dziewczyny... ja też już zaczynam się martwić... Wy już prawie wszystkie czujecie ruchy... a ja dzisiaj zaczynam 20 tydzień i nic ....
spoko, poczujesz, nie martw się, bo ruchy dziecka to sprawa indywidualna. Będzie dobrze
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 19:37   #908
Renessme1985
Rozeznanie

Niby wiem, że to indywidualna sprawa i że nie ma co panikować, bo jest jeszcze trochę czasu... ale Wy wszystkie już czujecie i to regularnie jak Wasze maluchy się ruszają, a u mnie nic Nie jestem jakimś chudzielcem ale też jakoś specjalnie przy kości też nie, więc myślałam, że już będę czuła... a tu kolejny tydzień się zaczyna i nic...
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 19:48   #909
andziot
Zakorzenienie

dzien dobry wieczorem
ja dziś do pracy nie poszłam
mężu wybył rankiem i mnie zostawił z Zosią do wieczora sam na sam
babski dzien by dziś
ile ja się zabaw nawymyślałam
ale fajnie było
szkoda tylko że taka nie całkiem sprawna jestem, bo nienadążam za Zochą i nie mogę milion razy siadać i zaraz wstawać

jeden prezent kupiony (dla mojego brata)

Dziewczonka super że juz w domu jesteś i że ten fenoterol ci jednak odstawili teraz błogi odpoczynek

moria44 jak tam po usg ? nadal dziewczynka ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 20:18   #910
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
eweska - można 2 x dziennie klikać? Dziś tak kliknęłam ale daj znać czy tak jest ok

Taverney - baaardzo się cieszę, że krwiak się w końcu "wykrwawił"
Oby już paskudnik nie wrócił

Siaśku oj współczuję zakazu, mnie się niestety nie da ujarzmić
Moje pierwsze Iguśkowe nabytki:
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../18/1340721844
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../20/1340722016
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../20/1340722064
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../51/1368815182
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../56/1368815689

Jeśli jutro dr wypatrzy siusiaka to będę śpiochy farbować

Agnieszka ja póki co nie mam żadnych pewnych planów, pewnie po świętach się okaże co będziemy robić, mi najbardziej odpowiadałoby ciche i spokojne spotkanie ze znajomymi w domu, tak żebym nie musiała się stroić bo i nie mam za bardzo w co

moniqac fajna sukienusia
A co do ruchów u mnie też się za wiele nie dzieje, czasem jakieś delikatne pukanie ale te ruchy, jeśli to właśnie dzidzia, są na tyle słabe że się zastanawiam czy to skurcze, czy też mała się rozpycha.
Jutro zapytam się dr czy mogę na tym etapie ciąży zrobić sobie ktg, bo to się idzie normalnie do szpitala, płaci chyba 30zł za 20-30 minut leżenia pod ktg i wtedy wychodzi czy jakieś skurcze są czy nie, tak mi się wydaje

eweska ja myślę, że to pewnie jeszcze przeprowadzkowe zamieszanie. Ja też tak miałam, że się przeprowadziłam, chciałam szybko założyć internet ale po złożeniu wniosku w TP czekałam 2 tyg. po czym dostałam odpowiedź, że nie ma u mnie linii więc TP nam internetu nie dostarczy no i zaczęło się szukanie internetu radiowego, specjaliści przyjeżdżali, wchodzili na dach i sprawdzali czy jest sygnał. Chyba też ze 3 tyg. jak nic byłam odcięta od świata
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No nadrobiłam 14 stron ufff....
Anula spóźnione, ale szczere życzonka urodzinowe Sto lat, sto lat....

Pisałyscie często o bólach pleców (krzyża), z tego co usłyszałam w szpitalu, mocne bóle tego rodzaju są bardzo niebezpieczne - mogą zwiastowc przedwczesny poród, dlatego lekarz powiedział mi, że dobrze zrobiłam przyjeżdżając do szpitala. Wiele kobiet to bagatelizuje i przyjeżdżają jak jest już za późno - skrócona szyjka.
Ja to już strasznie jestem przewrażliwiona jeżeli chodzi o bóle, kłucia, ciągnięcia - tyle się naoglądalam, ze mam dośc .
Dobra wiadomosc ze szpitala to taka, że moja koleżanka ze szpitala - urodziła synka - 50cm , 3040g, poszłam do niej na położniczy ją odwiedzic, i się zakochałam - cudowny dzidzius , nawet jak płakał to był piękny. Rodziała tylko 2 godzinki - położna powiedziała, ze to jakis cud, pierworódka i tak szybko
kochana super, ze juz w domku
ja pisalam o takich bolach, o ktorych wiedzial moj lekarz
jesli cos by mnie zaczlo bolec strasznie mocno i przez dluzszy okres, to wiadomo, szpital

ja od 13 ojechalam z tesciowa do miasta
olatalam, polazilam, myslalam, ze kupie tunike, bo brzuch urosl jak szalony i przydalaby sie tunika taka typowo ciazowa, bo wszystko sprzodu nad kolana sie wciagaja i nie podoba mi sie to hrh

no i pozniej bylam zobaczyc 4 dniową Igę
cudna, a jej mama dochodzi o siebie po porodzie, swietnie wygladala swoja droga

a pozniej problemy z autem ciag dalszy
ehh znowu wydatki
przez zwykle brakniecie ropy takie dżezy z pompami paliwowo-wtryskowymi:mur :

teraz bede buszowac po allegro
Stary 2010-12-15, 20:43   #911
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

ja od 13 ojechalam z tesciowa do miasta
olatalam, polazilam, myslalam, ze kupie tunike, bo brzuch urosl jak szalony i przydalaby sie tunika taka typowo ciazowa, bo wszystko sprzodu nad kolana sie wciagaja i nie podoba mi sie to hrh
ja sobie kupiłam taką ostatnio, w przecenie była
bardzo wygodna

coś nie widać która to
o taka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DXL895_77139_66010_08_2149.jpg (22,4 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-12-15 o 20:46
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 20:44   #912
anula_81
Zakorzenienie

a ja dotarlam do domu i was doczytuje, humor odrobine sie poprawil, ale nie wiem czy pojde jutro do pracy , chyba potrzebuje troche oddechu.
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dobry wieczor

Ale mam okropny dzien Tak jakos smutno, nie smiechowo
.
mnie tez , nic sie nie martw. buziale, bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Mój bejbik w końcu się zaczął ruszać
Dzisiaj "sprowokowałam" go chyba sokiem z pomarańczy ( takim świeżo wyciśniętym ). Wczoraj, jak siedziałam w poczekalni u endo czekoladą mleczną
Nie są to jeszcze mocne ruchy, ale jestem pewna, że to nasze maleństwo, bo tych ruchów z dnia na dzień czuje coraz więcej
ja tez mam wrazenie, ze jak zjem czekoladke, cos slodkiego to dzidzia fika, aha i jeszcze jak jezdze autobusem, chyba tego nie lubi a powiedz jak czuje sie twoj tz?
Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dziewczyny, nie macie co się zamartwiać tym,że nie czujecie jeszcze ruchów Dobrze wiecie,że to sprawa indywidualna. Ja już (chyba) czuje ruchy od jakiś dwóch tyg ale ostatnio od paru dni...cisza,nic nie czuję,ale nie niepokoję się tym, bo wiem,że przyjdzie czas na kopniaczki

Mam pytanko do Was- czy Wy też macie problem z nosem? tzn. czy zatyka się Wam nos? bo mi ostatnio strasznie,i wkurza mnie to maksymalnie... a ostatnio jak byłam u gin to dostalam gazety, broszury itd. i wyczytałam w jednej że właśnie w ciąży często jest problem z katarem (występuje tzw. katar progesterownowy-chyba i polecają wodę morską firmy Marimer.. słyszała któraś coś o tym?
mnie zatyka si enoc dzien w dzien, dodatkowo u nas sa potworne mrozy wiec powietrze jest suche i tworza mi sie normalnie skrzepy w nosie, okropnosc, ciagle nie moge oddychac, powoli sie zaczynam przyzwyczajac, a co do wody, to w kazdej aptece dostaniesz wode z sola morska do nosa, nawilza, ale niewiele pomaga, przynajmniej mnie
Cytat:
Kochane moje jestem w domku . Bóle pleców są już mniejsze, najprawdopodobniej była to kolka nerkowa, bo nerki mi przebadali i nic nie znalezli. Mam nadzieję, że chociaż święta spędzę w domu. Fenoterol mi odstawili na drugi dzień, bo powiedziałam, że zamiast miękkiego brzucha mam twardy, mam problemy z oddychaniem itd. Teraz tylko Nospa, luteina i asparin Ale będę Was dlugo nadrabiac
jeju jak dobrze ze jestes z powrotem, odpoczywaj i uwazaj na siebie!
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Marnie. W nocy ciągle się budziłam - potworny ból gardła, kaszel.
Jutro chyba udam się do lekarza.
A dzisiaj byłam u lekarza z synkiem - no i ma zapalenie oskrzeli
Na domiar złego pokłóciłam się konkretnie z TŻ-tem. Dół na maksa.
Z tego wszystkiego rozbolała mnie głowa, muszę się położyć.

.
kochana, dzisiaj chyba taki dzien, tez sie klocilam z TZ i ryczalam, mam nadzieje, ze szybko sie wyleczysz, caluje mocno
Cytat:
No nadrobiłam 14 stron ufff....
Anula spóźnione, ale szczere życzonka urodzinowe Sto lat, sto lat....

dziekuje za zyczonka
Cytat:
Połówkowe Będziemy wszystko oglądać i badać, mam też nadzieję, że zobaczymy maluszkę w 3D
No dobra, szykuje się bo mężyk powinien być za jakieś 10 minut i jedziemy
noo Moria jak tam na badaniu pisz
?? trzymalam kciuki caly czas napisz juz bo umieramy z ciekawosci wszystkie nooo!
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakiej pozycji sa wasze dzidziulki, bo moj w horyzontalnej, glowke ma po prawej stronie, a nozki po lewej
moja tez ale nozki ma po prawej a glowke po lewej i jak czuje ruchy kopniaczki to zazwyczaj z prawej strony

nie no decyduje nie ide jutro do pracy, nigdy jeszcze nie bralam urlopu na zadanie, musze wziac, kurcze koneic roku nooo...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 20:58   #913
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja sobie kupiłam taką ostatnio, w przecenie była
bardzo wygodna

coś nie widać która to
o taka
fajna
a to w dolarach czy w funtach ?

a funty doczytalam

ja kupialm cos takiego
http://allegro.onet.pl/ciazowe-tunik...352567383.html
Stary 2010-12-15, 21:12   #914
eweska
Moderatoreska

Aaaa gadałam właśnie z męzulem w sobotę się widzimy
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:15   #915
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
a kiedy masz następną? może w końcu się spotkamy u dr Ś
No to tym razem mamy szansę się spotkać, bo ja mam usg połówkowe w 20 tygodniu 7 stycznia, czyli tego dnia, co ty. Pozostała kwestia godziny ... ja mam wizytę o 14:15.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:22   #916
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
to tak jak my, tez w sobote po 2 miechach
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:25   #917
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
ooo super!!! i ile będzie w Polsce?? Dziś już środa,do soboty tak mało czasu

A ja idę spać Dziewczyny, dobranoc i kolorowych snów życzę!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:26   #918
Siasiek
Zadomowienie

hej kobietki
Ja dzisiaj też miałam gorszy dzień. Dobrze, że moje zakupy allegrowe poprzychodziły bo trochę mi to nastrój poprawiło.
Listonoszka stanęła w drzwiach i mówi, że na pocztę musimy sobie iść bo tyle paczek przyszło, że nie mogła się zabrać
Z paru aukcji nagle nazbierała się cała reklamówka z CCC ta ogromna. I to dopiero połowa z tego co zamówiłam.

Dostałam całkowity zakaz allegrowania!!!

Młodego klocki-tory też już przyszły, wysłałam kuriera do mamy, no i się okazało, że nie mam prezentu dla synka bo babcia mu to da, a mi kasę odda. Ale podobno super zrobione, warte pieniędzy i śliczne.

Czaro dzisiaj na kontroli, dostał znów antybiotyk bo nie całkiem zeszło
W poniedziałek znów do dr.

Agus ja kupiłam od tego samego sprzedawcy ale tą
http://allegro.onet.pl/urocza-ciazow...363595092.html
bardzo fajna, dzisiaj przyszła, super wygląda jak chcesz jutro Ci foto pstrykną jak ją założę.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-12-15 o 21:28
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:31   #919
agus87
Zakorzenienie

ja chcialam wlasnie taka dluzsza do leginsow
zobaczymy jaka bedzie
strasznie tania wiec zaryzykuje
Stary 2010-12-15, 21:36   #920
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

agus, siasiek
super te tuniczki, bardzo mi sie podobaja. ta spodnica w wczoraj co chyba agus wrzucila tez. ja sobie obiecalam ze do wiosny nie kupie juz nic, bo troche juz nakupowalam, ale jak tak wrzucacie linki to mam taka chrapke ze szok.
Stary 2010-12-15, 21:38   #921
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
to tak jak my, tez w sobote po 2 miechach
No my tez prawie po 2 miesiącach niewidzenia się
A się zdziwi jak przyjedzie ile mnie przybyło

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
ooo super!!! i ile będzie w Polsce?? Dziś już środa,do soboty tak mało czasu

A ja idę spać Dziewczyny, dobranoc i kolorowych snów życzę!
No na pewno do lutego/marca

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
hej kobietki
Ja dzisiaj też miałam gorszy dzień. Dobrze, że moje zakupy allegrowe poprzychodziły bo trochę mi to nastrój poprawiło.
Listonoszka stanęła w drzwiach i mówi, że na pocztę musimy sobie iść bo tyle paczek przyszło, że nie mogła się zabrać
Z paru aukcji nagle nazbierała się cała reklamówka z CCC ta ogromna. I to dopiero połowa z tego co zamówiłam.

Dostałam całkowity zakaz allegrowania!!!

Młodego klocki-tory też już przyszły, wysłałam kuriera do mamy, no i się okazało, że nie mam prezentu dla synka bo babcia mu to da, a mi kasę odda. Ale podobno super zrobione, warte pieniędzy i śliczne.

Czaro dzisiaj na kontroli, dostał znów antybiotyk bo nie całkiem zeszło
W poniedziałek znów do dr.

Agus ja kupiłam od tego samego sprzedawcy ale tą
http://allegro.onet.pl/urocza-ciazow...363595092.html
bardzo fajna, dzisiaj przyszła, super wygląda jak chcesz jutro Ci foto pstrykną jak ją założę.
U mnie na razie brak kasy juz na zakupki, w styczniu spłacamy 50% kredytu na samochód, więc trzeba troszkę oszczędzać, a po nowym roku chcę zacząć kupować dla dzieciaczków
Stary 2010-12-15, 21:52   #922
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, już jestem Byliśmy jeszcze na kolacji po usg.

Dziękuję za wszystkie kciukasy, pomogło bo Iga jest zdrowa i pięknie rośnie Ma około 21cm i waży 330g

Wszystkie parametry w normie, serduszko działa jak należy, większość wymiarów była zgodna co do dnia z terminem ost. @
Zrobiliśmy 3D ale mała za bardzo nie chciała się do zdjęcia odwrócić. Mimo to dwie dosyć wyraźne fotki udało się zrobić więc Wam wklejam moją córunię, która w moich oczach jest oczywiście najpiękniejsza na świecie
Acha no i zdecydowanie dziewczynka, widać było bronchildę jak na dłoni, nawet TŻ rozpoznał
Może uda mi się wrzucić filmik ale muszę go najpierw obejrzeć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Igusia 1.jpg (67,2 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Igusia profil.jpg (71,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dane z usg.jpg (96,8 KB, 45 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:57   #923
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Dziękuję za wszystkie kciukasy, pomogło bo Iga jest zdrowa i pięknie rośnie Ma około 21cm i waży 330g

Wszystkie parametry w normie, serduszko działa jak należy, większość wymiarów była zgodna co do dnia z terminem ost. @
Zrobiliśmy 3D ale mała za bardzo nie chciała się do zdjęcia odwrócić. Mimo to dwie dosyć wyraźne fotki udało się zrobić więc Wam wklejam moją córunię, która w moich oczach jest oczywiście najpiękniejsza na świecie
Acha no i zdecydowanie dziewczynka, widać było bronchildę jak na dłoni, nawet TŻ rozpoznał
Ale ślicznotka
Gratuluję, najważniejsze że panienka zdrowo rośnie Jaka duża już, ciekawe ile moje mają
Stary 2010-12-15, 21:58   #924
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Moria - moje gratulacje!
A jak ładnie Igusia buźkę pokazała. I dorodna z niej dziewuszka

p.s. Widzę, że mój dr pracuje na takim samym programie - mam identyczne tabelki

Tymczasem życzę Dobrej Nocy
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:59   #925
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

moria! jezu jakie wyrazne te foteczki! super, gratulacje ogromne
az dech zapiera
Stary 2010-12-15, 22:01   #926
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
A się zdziwi jak przyjedzie ile mnie przybyło

No na pewno do lutego/marca

U mnie na razie brak kasy juz na zakupki, w styczniu spłacamy 50% kredytu na samochód, więc trzeba troszkę oszczędzać, a po nowym roku chcę zacząć kupować dla dzieciaczków
Zdziwi się na pewno, na pewno będzie zadowolony, że dzieciaczki rosną zdrowo I super, że się będzie Wami opiekował do marca.

Ja się boje na stan konta patrzeć ale za to mam już prawie wszystkie rzeczy te "grubsze", wózio, łóżeczko z tym przewijakiem, ciuszków już sporo. Jeszcze tylko takie drobnostki jak podgrzewacz czy pieluchy.
Dobrze, że mój tż wyrozumiały jest i może oko przymknie trochę...

It's not about anger
Stary 2010-12-15, 22:03   #927
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

No i proszę jaką masz piękną córeczkę Gratulacje

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 22:05   #928
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

Super I jaka dziewczyna duża
No, a mój dr mówił, że mam klocka, Twoja to dopiero

It's not about anger
Stary 2010-12-15, 22:09   #929
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

Piękne zdjęcia , super wieści, dobrze, że niunia tak dobrze się rozwija, tylko się cieszyc
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 22:21   #930
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki dziękuuuuję Kochane jesteście!

Ja mam w sobie tyle adrenaliny, że chyba zaraz zacznę okna myć TŻ poszedł biegać jakieś 20 minut temu Nie wiem czy dziś zasnę z tych emocji

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości