|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
Zuziczka a czy Ty jesz np. jajka? Podobno są bardzo alergizujące Dziś zauważyłam jakąś wysypkę na brzuszku i nie wiem od czego, bo nic nowego nie zjadłam i ulał mi dziś kilka razy a tak to ulewa 1-2 razy na dzień. Może to od tych kropelek Fenistil, odstawiam je ninaad - marynowane warzywa czy grzyby są z octem, więc niewskazane przy karmieniu cycem. Układ pokarmowy wciąż się kształtuje itd. i lepiej dziecku oszczędzić takich rewelacji, tak uważam. Skoro tylu świeżych rzeczy nie powinno się jeść to tym bardziej marynowanych, ale jak dzidzi to nie szkodzi (ja na razie wolę nie sprawdzać) to hulaj dusza Cytat:
Nam neonatolog powiedział, żeby każdego dnia liczyć ulewania, nieważne czy malutkie (wielk.łyżeczki) czy duże, później wyliczać średnią tygodniową i jak z tyg. na tydzień nie rośnie to jest w porządku. Ja synka nawet nie przewijam po jedzeniu, bo jak mu zmieniam pieluchę nawet 2 godz.po karmieniu to i tak często ulewa. Ten lekarz powiedział, ze trzeba ustawić łóżeczko pod kątem 30 stopni (u ns stoi na książkach) i nawet przewijak. Przewijając dziecko i unosząc mu pupcię sprawiamy, że żołądek jest wyżej i to naturalne, że wtedy ulewa. Szymek dziś ulał jak mu pomagałam zrobić kupkę zginając jego nóżki do brzuszka
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Martucha dzieki
" |
|
|
|
#1203 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja żyję.
Noc to była jakaś masakra, rano mąż zadzwonił po teściową żeby przyszła się nami zająć - mną i Natalką. W międzyczasie moja eks-bratowa się dowiedziała w jakim jestem stanie, a ona jest farmaceutą i zadzwoniła z odsieczą. Teraz mam cały arsenał - antybiotyk, probiotyki, dentosept, ketonal, całą lodówkę jogurtów i czuję się szczęśliwa ale nadal wyglądam gorzej niż źle. Generalnie coś jak ofiara przemocy domowej - dół szczęki opuchnięty, siny podbiegły krwią, wargi jak porozbijane itd. jutro mamy z mężem wyjazd do zaprzyjaźnionego domu dziecka i kupiliśmy mi bandaże - wolę jakoś zawinąć tą twarz niż wyjść z czymś takim... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja cię rozumiem bo ostatnio miałam podobną sytuację - tż był na jakiejś imprezie integracyjnej ale miał wrócić na kąpiel Natalki. Czekałyśmy i czekałyśmy... w końcu mała tak strasznie zaczęła płakać bo była głodna i zmęczona, a tż zadzwonił, że on będzie za 20 minut... no i wykąpałam ją po raz pierwszy sama... a tż też uważał, że przecież on nic nie zrobił złego bo nie chciał się spóźnić tylko tak wyszło. Cytat:
Minka rewelacyjna. Cytat:
Ale moja mama na początku twierdziła, że nie powinnam się z tż-tem spotykać bo to może być jakiś zboczeniec z internetu Tż jej to czasem wypomina my poznaliśmy się pośrednio przez grę online - a właściwie wspólnego znajomego z tej gry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-12-16 o 20:36 |
|||||||
|
|
|
#1204 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Ci, że mojemu TŻtowi baardzo się Twoje zdjęcia podobają i znowu będzie chciał jakiś obiektyw dokupić, bo mu się teraz wydaje, że jego zdjęcia to cienizna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale jej sen nocny to ok. 14 godzin (odjąć karmienie, ale karmienie też zazwyczaj przez sen, bo śpi z nami), więc chyba śpi tyle ile potrzebuje.Cytat:
My idziemy środę... a w poniedziałek na pobranie krwi ciekawe czy Martynka dalej ma anemię..
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa... kochana wspolczuje przezyć, dobrze ze wychodzisz na prostą
Ycnan zdjecie z Toba oczy pieknie podkreslilas ale koloryt skóry mnie troche przeraza... dzieciaczki lepiej wygladaja w ciepleszych brawach a na pewno delikatniejszych odcieniach. Pomysl fajny, ale jak bym bardziej widziala to do zdjecia jakiegos doroslego faceta ![]() kotekk... dzięki za fotkę. Mała pieknie dziwga głowkę ![]() Majka232, dziękuje za zdjecia. potwierdzam ze je otrzymalam martucha, a ty cos jeszcze dla mnie stowrzysz czy mam sie tym ziarnem zaspokoic? ![]() Jeszcze a propos diety karmiącej to ja jem kompletnie wszytsko, ostre, w occie, cytrusy, jajka i kapuste,brokuły cebule, fasoli jeszcze nie jadłam (ale tylko dlatego ze po prostu nie mialam okazji, a pod drugie nie jestem jakas jej wielka fanka) ![]() Lenka* ciesze sie ze podobaja sie Wam moje zdjecia, choc przyznam ze robienie zdjec na tym mrozie nie nalezalo do najprzyjemniejszych zajec... w dodatku po 10 min siadły mi akumulatorki
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-16 o 21:13 |
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!!
Jak mnie tu dawno nie było ... jakiś miesiąc .... widzę że się pozmieniało trochę. Nowy wątek już powstał no i Wasze maleństwa już nie takie małe Piękne zdjęcie na pierwszej stronie!!!!!! Wszystkie dzieciaczki śliczne!!!!Ja niestety nie jestem w temacie i nie jestem w stanie nadrobić tego, ale teraz postaram się być na bieżąco ![]() U mnie się pozmieniało. Wróciłam do kraju Lekkie zamieszanie z tym było ale się już uporałam. Mała rośnie jak na drożdżach, jest prze kochana
|
#1207 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do baterii do aparatu- nie lepiej zainwestować w ładowarkę i komplet porządnych akumulatorków? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra, zmykam pod prysznic a potem do łóżeczka- padnięta jestem jakoś. Jutro rano jedziemy na kontrolę bioderek- mam nadzieję, że jest lepiej niż 6 tygodni temu |
||||
|
|
|
#1208 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my wizytę mamy 30.12 i też mam nadzieję,że wszystko ok
|
||
|
|
|
#1209 |
|
Rozeznanie
|
swietne zdjecia.ale ostatnie Mistrzowskie
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
aj tam aj tam glowke dzwiga jak ma dobry humor
najczesciej jak potanczy wieczorem z tatusiem a fotka mi sie podoba tylko po co ten palec tam sie znalazl noo nie potrafie jej zlapac ![]() ide pod prysznic i natrzec sie amolem bleh
|
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
niby najtansza apteka to łądnie przepłaciłam
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zycze zdrowka! mnie samą w gardle cos gryzie od wczoraj, mam nadzieje ze nie wykuluje sie z tego nic poważnego ![]() ycnan... a tak swoja droga to jakies brzyszkowe bedzie?
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-16 o 21:45 |
|
|
|
|
#1213 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam napisać, że waży teraz 6120g, więc zwolnił troszkę tempo obrastania tłuszczykiem ![]() O... To bardzo tanio nawet. A w jakiejś sieciowej aptece? Czy zwykłej, miejscowej? Zdjęcie fajne, tylko ten palec... elenka1, ano dobrze, że miał kiepski dzień, bo przynajmniej go specjalista obejrzy. A nie masz jakiegoś nosidła? Nawet zwykłe za 20zł wystarczy do domu. Mała powinna być usatysfakcjonowana taką bliskością/noszeniem. A ja tam grzanego piwa nie znoszę ![]() martucha84, rehabilitację to na pewno dopiero po nowym roku zaczniemy, niestety. Dziękuję za opinię o zdjęciach Klarissa, kochana, Ty to masz z tym zębem. Masakra. Dobrze, że ex szwagierka się zainteresowała i wspomogła lekami. Lenka*, może się też okazać, że Martyncepasują słoiczki wszystkich firm. Ja będę na pewno różne firmy wypróbowywać. Oj, współczuję pobierania krwi u takiego maluszka. Trzymam kciuki, żeby anemia w końcu sobie poszła mszu, dziękuję za krytykę i komplementy. Postaram się więcej nie robić z Boryska zombi ![]() Dołączam się po raz enty do osób chwalących Twoje zdjęcia. Miodzio Binka0310, witaj z powrotem Super, że jesteś już w Polsce z dzieciaczkami. A skoro mała tak ładnie Ci rośnie, to może jakieś zdjęcie wstawisz? ![]() ninaad, Po pierwszym szczepieniu Borysek też spał jak suseł, a temperaturę miał w normie. Tak po prostu zareagował. Cytat:
![]() Trzymam kciuki za kontrolę bioderek
|
||
|
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
Dziękować
mszu, będzie, tylko Borysek przestał się ostatnio podnosić Męcze go strasznie, ale nie dźwiga główki, tylko wygina się w łuk ![]() Foto: Tak lepiej? Czy za dużo czerwieni tym razem?
|
|
|
|
#1215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cudny
![]() Cytat:
A z tym burczeniem to nie wiem burczy mi przez sen?Cytat:
Trochę Wam zazdroszczę tego rozszerzania diety . Te ciągłe mleko to już trochę nuda
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
ycnan... duzo lepiej! choc nadal mi cos nie lezy...
w miniaturce wyglada duzo lepiej niz w oryginalnym rozmiarze... musze sie chyba z tym przespac...uuu... to nie dobrze ze nie podnosi glowy, nawet jak ustawisz go na lokciach tzn przedramionach?
|
#1217 | |
|
Zadomowienie
|
Szczęśliwa, burczy mu/przewraca się w brzuchu i przez to się przebudza. Jak mu się w brzuszku uspokaja na chwilę to on znów przysypia.
Cytat:
![]() Nie da sobie ustawić odpowiednio łapek A jeszcze dwa tygodnie temu się cieszyłam, że się ładnie dźwiga (zdjęcia z telefonu na dowód). Nie wiem, co mu się stało. |
|
|
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
Idę się kąpać i spać z tą moją biedną Borysiną.
Dobrej nocki, kochane ^^ |
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny chop z niego ale w koncu musial sie zrehabilitowac za to ze dal mi 20 zastrzykow przeciwzakrzepowych ![]() zmykam spac paa |
|
|
|
|
#1220 | ||||||||
|
BAN stały
|
Pewnie mi zniknie część cytatów, więc zacznę od
![]() Szczęśliwej Kochana miałam Tobie napisać, że chętnie obadamy te Wasze sukienki i jakie to fajne, że Dagula już się stroi razem z mamą ![]() Matko, 60 lat razem. Piękne są takie rocznice, aż mnie to rozczula. Też swoje przeszłaś i wiem, jak to jest nie móc odejść, bojąc się, aby nie zawalić komuś całego świata... [ Cytat:
Borysina fajny Facio świetne fotki, a ta ze słonkiem bomba pomysł no i ta z mamuniąCytat:
![]() Teraz chłopaki razem śpią. Mąż był w pracy 13h, wrócił wczoraj o 20 i na 24 jechał dalej i wrócił dziś o 17. Do tego "poszło" Mu kolano i strach się bać, co będzie ![]() U nas sadzanie na leżaczek, to jest nocnikowanie i zawsze jest kupa, nawet bez wibracji ![]() Cytat:
Cytat:
?a ciocia Monia czekała za zieloną kupę, ech w nic nie można już wierzyć Kochana i to jest najważniejsze ![]() Bardzo Tobie współczuję i życzę, aby zeszło wszystko jak najszybciej ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że już razem Cytat:
Cytat:
Zuzek jedziecie na Święta do rodziców? Spotkamy się na bank ucałuj ten mały zadarty nosek od ciotki![]() ---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ---------- Pawełek od wczoraj pije herbatkę BoboVity jabłko i melisa- całe 80ml na raz wytrąbi tak mu smakuje ![]() Zauważyłyście, że MM 1 nigdy nie jest w promocji? jak jest- to od nr 2, ciekawe dlaczego? I jeszcze mam pytanie, jaki fotelik kupujecie od 9kg? Pawełek się już ledwo mieści w tym do 9 bo jest długi, a nast. jest niby od 8m-cy... |
||||||||
|
|
|
#1221 | ||
|
Rozeznanie
|
witam z rana,
nie wiem co się wczoraj stało mojemu dziecku ale usypianie było szczególnie trudne. mała ryczała jakby ją ze skory obdzierać. musiałam ją mieć cały czas na rękach, jak tylko ją odkładałam, to mimo że spała po chwili się budziła z rykiem. coś musiało ją boleć, tylko co? ostatecznie zasnęła ok 21.30 (kąpiemy o 19.30) zazwyczaj zasypia po utuleniu sama ze smokiem w łóżeczku ok 21. trzeba tylko latać jej smoka wkładać bo jak przyśnie i wypluje to się rozbudza. a wczoraj tylko ręce. tak czy siak strasznie długo u niej to zasypianie trwa, nie wiem jak jej pomóc. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka kaszel i ma katar... co robić? Katarek odciągam, ale nie wiem co robić z kaszelkiem, w dodatku mieliśmy dzisiaj jechać na pewną małą uroczystość i nie wiem czy można ją wziąć do auta skoro koszle... któraś z was pisała kilka dni temu z podobnym problemem. Pomocy!!!
Jak nie zły urok to sraczka...
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj u Franka cały dzień brak kataru A wieczorem znowu nawrót Nosz kurnia a ta k się cieszyłam No ale jest to już inny katar taki bardziej stały no i w nocy też się nim nie męczył a rano mu sporo ściągnęłam Ale uwaga tak jak pisałam moje dziecko wczoraj w dzień prawie w ogóle nie spało i z uśnięciem wieczornym też był problem (może przez przemeblowanie i zmianę łóżeczka?) ale udało się wreszcie (tzn on nie płakał tylko leżał w łóżeczku i gadał z nami) o 22 i co może dziecko wstało o 5.30 A moja @ Franca jedna mnie zalewa Dopiero co mi się połóg skończył a plamiłam prawie całe 6 tygodni a tu już takie jazdy Niech to sie kończy!!! |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas dzień jak co dzień noc jak co noc ![]() Klarissa a kaszel od tego że spływa jej z katarku coś do gardła czy taki bardziej podchodzący już pod regularny przeziębieniowy? Mszu ja nie wiem czy tą moją małą marudę uda mi się uchwycić na brzuszku do końca tego wątku. Co ją kładę to ręce rozkłada i w ryk, no masakra a jeszcze niedawno tak pięknie podnosiła a tu masz dowód rzeczowy żeby nie było że matka leniwa i nie chce jej się zdjęcia robić
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1225 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a mm1 nie może być w promocji bo w tym kraju jest zakaz promowania 1, tylko mleko mamy a 1 jak mama nie może, dlatego tv też jest reklama o 2 a jak czytasz na stronach to musisz zaznaczyć że wiesz że mleko mamy jest najzdrowsza ale mimo to chcesz o tym poczytać... no http://www.bebiko.com.pl/home/produkty/#Bebiko1 żeby poczytać o bebiku 1 musisz tam pozaznaczać.. i tak jest wszędzie.. jak firma promuje 1 to płaci ogromne karymy też musimy pomyśleć o foteliku no ale jeszcze nic nie mam na oku... hahaha ale słodziak ![]() a my mamy dziś aktywny dzień, najpierw zakupy spożywcze ale może mąż sam kupi, potem jedziemy kupić ciuszki małemu i mamie na chrzciny, na 15 rehabilitacja, a na 19 usg głowy....
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Kaszel taki suchy, mój tż twierdzi, że to od zbyt suchego powietrza w nocy... a katarek znowu taki mokry, lejący... zadzwoniłam do pediatry i kazała mi przyjść i mnie w ogóle nastraszyła, że w Krakowie jest u dzieci epidemia zapalenia płuc... a ja z tym moim ryjkiem obitym, jak ja pójdę? Chyba się zawinę bandażem bo przecież będę ludzi po drodze straszyć...
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! My wczoraj świętowaliśmy 45 urodziny babci
Kinia na tę okazję została wystrojona w kieckę ![]() Coś miałam pisać...aha Hagar skoro pediatra i rehabilitant mówią ,że wszystko jest ok to czego ty kobieto dalej szukasz wyluzuj trochę A moja dla odmiany zaczęła tyłek podnosić do góry kręci się i wierzga w leżaczku, że muszę ją co chwilę poprawiać Jesli chodzi o jedzonko to ja też wsuwam wszystko, fasola też była, odstawiłam tylko banany ![]() Mszu to żeś się wybrała ja też się nigdzie nie ruszam w taką pogodę, ślisko jest na maicho nie wyjdę po z powrotem mam pod górkę, auta nie mogą podjechać więc się tam nie będę pchała jeszcze z wózkiem więc zimujemy w domu
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam o zdjęciach
![]() 1. Z wczoraj, jest jasne, ale niestetyy słońce mi świeciło prosto w okno, a ciężko jej było coś w sukience zrobić ![]() 2. Chrzciny 3. Z babcią |
|
|
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz że moja Martynka niedawno przez jakiś tydzień nie chciała w ogóle podnosić główki, tylko leżała z główką na łapkach, też się zmartwiłam, ale to minęło- może jakiegoś lenia miała![]() NIKaP-n, dzięki ![]() Ja też jem wszystko (tzn. oprócz nabiału), ale wcinam nawet śledziki, a ostatnio przez 4 dni jedliśmy łazanki z kapustą i grzybami Najlepsze jest to, że już ponad tydzień jak minęły ZUPEŁNIE bóle brzuszka!! Z dnia na dzień ![]() Gabisun, ale fajnie zdjęcia! Kinia jak księżniczka Wiesz że moja też wyłazi z leżaczka? Wypina brzuch do góry, przekręca się na bok i zjeżdża w dół
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-12-17 o 10:07 |
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry!wyspane mamusie?
![]() ja zaraz dalej wskakuje dowyrka moze uda mi sie jeszcze chwilke dospac niuniuniau-ale minki robi Twoja córcia hehe nika-co do mleka mm to nie ma w promocji,ani jak pewnie zauwazylyscie nie reklamują mleka 1 w tv.bo to jest zabronione! ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- gabi-ślicznotka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

" 
)
Powiem Ci, że mojemu TŻtowi baardzo się Twoje zdjęcia podobają i znowu będzie chciał jakiś obiektyw dokupić, bo mu się teraz wydaje, że jego zdjęcia to cienizna 
oczy pieknie podkreslilas ale koloryt skóry mnie troche przeraza... dzieciaczki lepiej wygladaja w ciepleszych brawach a na pewno delikatniejszych odcieniach. Pomysl fajny, ale jak bym bardziej widziala to do zdjecia jakiegos doroslego faceta 

my wizytę mamy 30.12 i też mam nadzieję,że wszystko ok 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

świetne fotki, a ta ze słonkiem bomba pomysł