2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-16, 20:26   #1201
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
No niby tak, ale u nas wlasnie te produkty przechodza bez niczego
Kalafior jesli wezdmie to tylko mnie
Olek nigdy po nim nic nie mial, tak samo jak po smazonym, ktore juz stosuje.
ale on skonczyl 3msc.
Jesli Szymek nie ma kolek to tez mozesz probowac wprowadzac nowe produkty Trzeba brzuszki przyzwyczajac.
gdyby nie skaza Olka to ja jadlabym wszystko.
Szymuś dostaje 2x5 kropel Biogai i raz dziennie 5-7 kropelek Sabsimplex, więc to pomaga jego brzuszkowi trawić. Pomalutku wprowadzam nowe produkty chociaż z wielkim strachem...
Zuziczka a czy Ty jesz np. jajka? Podobno są bardzo alergizujące
Dziś zauważyłam jakąś wysypkę na brzuszku i nie wiem od czego, bo nic nowego nie zjadłam i ulał mi dziś kilka razy a tak to ulewa 1-2 razy na dzień. Może to od tych kropelek Fenistil, odstawiam je

ninaad - marynowane warzywa czy grzyby są z octem, więc niewskazane przy karmieniu cycem. Układ pokarmowy wciąż się kształtuje itd. i lepiej dziecku oszczędzić takich rewelacji, tak uważam. Skoro tylu świeżych rzeczy nie powinno się jeść to tym bardziej marynowanych, ale jak dzidzi to nie szkodzi (ja na razie wolę nie sprawdzać) to hulaj dusza

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
jeszcze pytanko o ulewanie, bo wiem że niektóre z was walczą z refluksem. kiedy ulewanie powinno martwić? bo ja widzę że mała coraz więcej ulewa.
Ważne, aby dziecko przybierało na wadze.
Nam neonatolog powiedział, żeby każdego dnia liczyć ulewania, nieważne czy malutkie (wielk.łyżeczki) czy duże, później wyliczać średnią tygodniową i jak z tyg. na tydzień nie rośnie to jest w porządku.
Ja synka nawet nie przewijam po jedzeniu, bo jak mu zmieniam pieluchę nawet 2 godz.po karmieniu to i tak często ulewa.
Ten lekarz powiedział, ze trzeba ustawić łóżeczko pod kątem 30 stopni (u ns stoi na książkach) i nawet przewijak. Przewijając dziecko i unosząc mu pupcię sprawiamy, że żołądek jest wyżej i to naturalne, że wtedy ulewa.
Szymek dziś ulał jak mu pomagałam zrobić kupkę zginając jego nóżki do brzuszka
Stary 2010-12-16, 20:30   #1202
kotekk81
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Martucha dzieki a Tz jaki byl zadowolony, przychodzi do mnie i mowi "popatrz kochanie jakie piekne brzuszkowe zdjecie zrobilem "

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 20:34   #1203
Klarissa
Zakorzenienie

Ja żyję.

Noc to była jakaś masakra, rano mąż zadzwonił po teściową żeby przyszła się nami zająć - mną i Natalką. W międzyczasie moja eks-bratowa się dowiedziała w jakim jestem stanie, a ona jest farmaceutą i zadzwoniła z odsieczą. Teraz mam cały arsenał - antybiotyk, probiotyki, dentosept, ketonal, całą lodówkę jogurtów i czuję się szczęśliwa ale nadal wyglądam gorzej niż źle. Generalnie coś jak ofiara przemocy domowej - dół szczęki opuchnięty, siny podbiegły krwią, wargi jak porozbijane itd. jutro mamy z mężem wyjazd do zaprzyjaźnionego domu dziecka i kupiliśmy mi bandaże - wolę jakoś zawinąć tą twarz niż wyjść z czymś takim...

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Ja ranny ptaszek jestem Mała budzi się o 5 na karmienie a potem dosypia a matka w tym czasie kompa załącza Potem w trakcie dnia albo ona mało śpi albo wykorzystuję jej sen na sprzątanie bo święta tuż tuż.
O kurcze... Natalka też czasem o 5 budzi się na karmienie, ale potem jeszcze dosypiamy gdzieś mniej więcej do 7 rano.

Cytat:
współczuję wyrwania ósemki. Wiem jaki to ból, ja sobie zażyczyłam wyrwanie obu naraz z rozcinaniem dziąsła Głupol byłam teraz bym nie powtórzyła tego błędu. Spróbuj okładać czymś zimnym żeby opuchlizna szybciej schodziła. Mi lekarz polecił również wcinać lody żeby szybciej obkurczały opuchliznę ale u mnie nie było o tym mowy bo w najgorszych momentach (przez dwa dni) nie mogłam buzi otworzyć nawet na tyle żeby łyżeczkę do buzi włożyć. Trzymaj się
Mojego niestety też trzeba było wyłuskać z dziąseł, także je rozcięto a zęba wydłubali po kawałku (bo to był ząb, który nie urósł, był w dziąśle). Mam na dziąsłąch 6 szwów... a co do lodów to jakoś nie mam ochoty, płukam dentoseptem.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ja na nogach od 6
I znów pokłócona z Tżtem ... Coś za często się to zdarza...
Może oboje jesteście zmęczeni nową sytuacją?

Ja cię rozumiem bo ostatnio miałam podobną sytuację - tż był na jakiejś imprezie integracyjnej ale miał wrócić na kąpiel Natalki. Czekałyśmy i czekałyśmy... w końcu mała tak strasznie zaczęła płakać bo była głodna i zmęczona, a tż zadzwonił, że on będzie za 20 minut... no i wykąpałam ją po raz pierwszy sama... a tż też uważał, że przecież on nic nie zrobił złego bo nie chciał się spóźnić tylko tak wyszło.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
CHora też jestem,kaszle, gardło mnie boli, mam wrażenie, ze mam wielką kule w gardle.. co mogę brać, oprocz apapu, rutinoskorpinu i płukania gardła woda z solą..
Możesz jeszcze do ssania tabletki septolete

Cytat:
Napisane przez AAJJ Pokaż wiadomość
mam pomysł dla Mszu po zdjęciach brzuszkowych zdjęcia żałosnych minek:
Minka rewelacyjna.

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Mpik82, Klarissa, Szczęsliwa, MisQa, NikaP-n, niuniuniau i ja... sporo nas mam pytanie dziewczyny własnie odnosnie tego, czy ludzie na was dziwnie nie patrza jak na pytanie "jak sie poznaliscie" odpowiadacie "przez internet"?
Teraz już nie.

Ale moja mama na początku twierdziła, że nie powinnam się z tż-tem spotykać bo to może być jakiś zboczeniec z internetu Tż jej to czasem wypomina my poznaliśmy się pośrednio przez grę online - a właściwie wspólnego znajomego z tej gry

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Mszu- ja Ola nie bede zamieszczac, bo on ma taka skaze na polikach, ze sie jak wyrodna matka czuje
( i jescze dzis polizalam ptasie mleczko, a potem sie nie moglam oprzec i pożarłam jedno)
Ja właśnie jem ciasteczka

Cytat:
Ja pier... wrocilam wlasnie ze spaceru... teraz juz na 200% utwierdzilam sie, ze tej zimy byl to moj ostatni spacer. Dobrze ze udalo mi sie cyknac pare fotek, Młoda bedzie miala dowód ze z nia na te spacery chodziłam

Jeszcze mnie chyba mnie cos popiescilo, bo wtagralam na 3 piętro 14kg wozek z ponad 6kilowa Nadia w srodku Oczywiscie juz na 1,5 pietrze stwierdzilam ze nie dam rady, ale nie bylo odwrotu, znoszenie jest rownie cieżkie...
No chyba faktycznie z lekka cię pokopało...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-12-16 o 20:36
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 21:04   #1204
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Lenko, zauważyłam tylko twoje pytanie - Tymek ma zmiany skórne i babeczka powiedziała, ze mamy go jak alergika traktować i jak damy np. jedne jabłuszka i on nie będize na nie uczulony to znaczy, ze te są dobre, ale nie jest powiedziane, ze z innej firmy go nie uczulą. Bo mogą mieć inny rodzaj jabłek, albo inaczej pryskane (tak, te jabłka dla dzieci też są pryskane ) i dlatego trzeba uważać Ale tya baba w ogóle jakaś felerna była
Aha.. ja nakupiłam różnych, hippa i gerbera, ale nie pomyślałam w sumie o tym, a moja Niunia to alergik :/ No nic, wypróbujemy po troszkę wszystko.. A co do jedzonka ze słoiczków to wiadomo że wcale nie jest takie super, no ale jak mam zimą taki shit ze sklepu kupować i zupki robić, to wolę gotowe kupić, przynajmniej na razie

Cytat:
Ja pier... wrocilam wlasnie ze spaceru... teraz juz na 200% utwierdzilam sie, ze tej zimy byl to moj ostatni spacer. Dobrze ze udalo mi sie cyknac pare fotek, Młoda bedzie miala dowód ze z nia na te spacery chodziłam
Mszu, świetne fotki Powiem Ci, że mojemu TŻtowi baardzo się Twoje zdjęcia podobają i znowu będzie chciał jakiś obiektyw dokupić, bo mu się teraz wydaje, że jego zdjęcia to cienizna No i w weekend mamy sesję ze spacerku, zainspirowałaś nas

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Szkoda tylko ze kilka dni temu wylicytowalam mate edukacyjna na allegro za 50 zl ;( i co ja teraz z nia zrobie?
Sprzedasz na all?

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Wasze dzieci długo śpią w ciągu dnia?
Mój synek wczoraj został wykąpany ok.17.30, po 18, zjadł,
zasnął ok.18.30, kolejne karmienie - ok.21.30,
później po 2,
następnie o 6
i pobudka o 8.30, jak rano sie zbudził to godzinkę patrzył na karuzelkę, zjadł 9.30, znów spał (zanim usnał była 10.30), zbudził się przed 12, zjadł 12.30 i od razu usnął i śpi do teraz.
To chyba dużo snu, bo miedzy karmieniami śpi średnio 1,5 - 2 godziny?
To chyba dużo, tylko się cieszyć. Moja Mała śpi w ciągu dnia 4 razy po 30 minut- z zegarkiem w ręku dosłownie No ale jej sen nocny to ok. 14 godzin (odjąć karmienie, ale karmienie też zazwyczaj przez sen, bo śpi z nami), więc chyba śpi tyle ile potrzebuje.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Szczepienie zniósł dzielnie, pomijając płacz rozpaczliwy i spojrzenie mówiące "dlaczego mi to robisz mamo?". Normalnie płakać mi się chce na samo wspomnienie. Od 16 śpi, ale budzi się co jakiś czas z płaczem

Ok, spadam, bo się znów budzi ten mój biedaczek. Dziś nie ma bata, śpi dziubek z nami.
Masakra z tymi szczepieniami, przytul go mocno
My idziemy środę... a w poniedziałek na pobranie krwi ciekawe czy Martynka dalej ma anemię..
Stary 2010-12-16, 21:09   #1205
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Klarissa... kochana wspolczuje przezyć, dobrze ze wychodzisz na prostą
Ycnan zdjecie z Toba a to ze słoncem zachywcaja ale trzecie zdjecie mi sie nie podoba, cos z obróbka jest nie tak... bo Borysek na nim kojarzy mi sie z dzieckiem z z obozu koncentracyjnego oczy pieknie podkreslilas ale koloryt skóry mnie troche przeraza... dzieciaczki lepiej wygladaja w ciepleszych brawach a na pewno delikatniejszych odcieniach. Pomysl fajny, ale jak bym bardziej widziala to do zdjecia jakiegos doroslego faceta

kotekk... dzięki za fotkę. Mała pieknie dziwga głowkę

Majka232
, dziękuje za zdjecia. potwierdzam ze je otrzymalam

martucha, a ty cos jeszcze dla mnie stowrzysz czy mam sie tym ziarnem zaspokoic?

Jeszcze a propos diety karmiącej to ja jem kompletnie wszytsko, ostre, w occie, cytrusy, jajka i kapuste,brokuły cebule, fasoli jeszcze nie jadłam (ale tylko dlatego ze po prostu nie mialam okazji, a pod drugie nie jestem jakas jej wielka fanka)

Lenka* ciesze sie ze podobaja sie Wam moje zdjecia, choc przyznam ze robienie zdjec na tym mrozie nie nalezalo do najprzyjemniejszych zajec... w dodatku po 10 min siadły mi akumulatorki

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-16 o 21:13
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 21:15   #1206
Binka0310
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!!!!

Jak mnie tu dawno nie było ... jakiś miesiąc .... widzę że się pozmieniało trochę. Nowy wątek już powstał no i Wasze maleństwa już nie takie małe Piękne zdjęcie na pierwszej stronie!!!!!! Wszystkie dzieciaczki śliczne!!!!
Ja niestety nie jestem w temacie i nie jestem w stanie nadrobić tego, ale teraz postaram się być na bieżąco

U mnie się pozmieniało. Wróciłam do kraju Lekkie zamieszanie z tym było ale się już uporałam.

Mała rośnie jak na drożdżach, jest prze kochana No i najważniejsze że mam już moje drugie słoneczko przy sobie, więc nic mi do szczęścia więcej nie brakuje bo mam już 2 serduszka koło siebie
Stary 2010-12-16, 21:27   #1207
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Bylismy na usg bioderek WSZYSTKO OK nie musi nosisz pieluchy dodatkowej tak dr powiedział
super

Mysle ostatnio zeby od wiosny jak mała bedzie miała 5 miesiecy bede z nia chodzic na basen , mozna wczesniej ale mysle ze wiosna bedzie w sam raz,myslałyscie nad tym pomysłem z BASENEM???
ten temat był tu omawiany kilka dni temu
ycnan super, że wizyta udana. Ola po wczorajszym szczepieniu przespała praktycznie cały dzisiejszy dzień. No ale to może przez ten stan podgorączkowy?
A co do baterii do aparatu- nie lepiej zainwestować w ładowarkę i komplet porządnych akumulatorków?

Cytat:
marynowane warzywa czy grzyby są z octem, więc niewskazane przy karmieniu cycem.
no a ile tego octu w takim grzybku czy kawałku papryki? No ale każda z nas ma swój rozum..
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Generalnie coś jak ofiara przemocy domowej - dół szczęki opuchnięty, siny podbiegły krwią, wargi jak porozbijane itd.
hehe a zobaczysz jak będziesz wyglądać jak siniaki zaczną zmieniać kolory
Cytat:
Jeszcze a propos diety karmiącej to ja jem kompletnie wszytsko, ostre, w occie, cytrusy, jajka i kapuste,brokuły cebule, fasoli jeszcze nie jadłam (ale tylko dlatego ze po prostu nie mialam okazji, a pod drugie nie jestem jakas jej wielka fanka)
też jadłam- przez pierwsze 6 tygodni, póki Oli nie wypryszczyło

Dobra, zmykam pod prysznic a potem do łóżeczka- padnięta jestem jakoś.
Jutro rano jedziemy na kontrolę bioderek- mam nadzieję, że jest lepiej niż 6 tygodni temu
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 21:34   #1208
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
Bylismy na usg bioderek WSZYSTKO OK nie musi nosisz pieluchy dodatkowej tak dr powiedział
no to świetnie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Jutro rano jedziemy na kontrolę bioderek- mam nadzieję, że jest lepiej niż 6 tygodni temu
trzymamy kciuki my wizytę mamy 30.12 i też mam nadzieję,że wszystko ok
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 21:36   #1209
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Taaa... a o zdjęciach to się nie pamięta
swietne zdjecia.ale ostatnie Mistrzowskie

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 21:37   #1210
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

kotekk... dzięki za fotkę. Mała pieknie dziwga głowkę
aj tam aj tam glowke dzwiga jak ma dobry humor najczesciej jak potanczy wieczorem z tatusiem a fotka mi sie podoba tylko po co ten palec tam sie znalazl a ostatnio stwierdzilam ze i ja i moj aparat jestesmy za wolni albo moja corka jest taka szybka noo nie potrafie jej zlapac

ide pod prysznic i natrzec sie amolem bleh

Stary 2010-12-16, 21:39   #1211
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
zmień aptekę. Ja też biorę Azalię i płacę 23 zł za opakowanie
niby najtansza apteka to łądnie przepłaciłam

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 21:42   #1212
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
a ostatnio stwierdzilam ze i ja i moj aparat jestesmy za wolni albo moja corka jest taka szybka noo nie potrafie jej zlapac
no niestety focenie dzieci nie jest latwe ale trza probowac do skutku, a wlasciwie do satysfakcjonującego efektu

zycze zdrowka!

mnie samą w gardle cos gryzie od wczoraj, mam nadzieje ze nie wykuluje sie z tego nic poważnego

ycnan... a tak swoja droga to jakies brzyszkowe bedzie?

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-16 o 21:45
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 22:05   #1213
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Mojemu Franiowi też burczy a przybiera 200 gram tygodniowo więc myślę że to coś mu się tam może trawi
Uhm, czyli chyba wszystko z Boryskiem ok
zapomniałam napisać, że waży teraz 6120g, więc zwolnił troszkę tempo obrastania tłuszczykiem
Cytat:
a ja za Azalie placilam 50 zl za trzy opakowania
O... To bardzo tanio nawet. A w jakiejś sieciowej aptece? Czy zwykłej, miejscowej?
Zdjęcie fajne, tylko ten palec...

elenka1, ano dobrze, że miał kiepski dzień, bo przynajmniej go specjalista obejrzy.
A nie masz jakiegoś nosidła? Nawet zwykłe za 20zł wystarczy do domu. Mała powinna być usatysfakcjonowana taką bliskością/noszeniem.
A ja tam grzanego piwa nie znoszę ...ale wino, to już zupełnie co innego

martucha84, rehabilitację to na pewno dopiero po nowym roku zaczniemy, niestety.
Dziękuję za opinię o zdjęciach

Klarissa, kochana, Ty to masz z tym zębem. Masakra. Dobrze, że ex szwagierka się zainteresowała i wspomogła lekami.

Lenka*, może się też okazać, że Martyncepasują słoiczki wszystkich firm. Ja będę na pewno różne firmy wypróbowywać.
Oj, współczuję pobierania krwi u takiego maluszka. Trzymam kciuki, żeby anemia w końcu sobie poszła

mszu, dziękuję za krytykę i komplementy. Postaram się więcej nie robić z Boryska zombi
Dołączam się po raz enty do osób chwalących Twoje zdjęcia. Miodzio

Binka0310, witaj z powrotem
Super, że jesteś już w Polsce z dzieciaczkami. A skoro mała tak ładnie Ci rośnie, to może jakieś zdjęcie wstawisz?

ninaad, Po pierwszym szczepieniu Borysek też spał jak suseł, a temperaturę miał w normie. Tak po prostu zareagował.
Cytat:
A co do baterii do aparatu- nie lepiej zainwestować w ładowarkę i komplet porządnych akumulatorków?
Niet Wnerwiają mnie strasznie. Tzn., mam i drażni mnie, że nie są gotowe ot tak, kiedy potrzeba, tylko trzeba ładować. A baterie, jak są ok, to są zawsze gotowe do użycia
Trzymam kciuki za kontrolę bioderek
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 22:07   #1214
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
swietne zdjecia.ale ostatnie Mistrzowskie
Dziękować

mszu, będzie, tylko Borysek przestał się ostatnio podnosić Męcze go strasznie, ale nie dźwiga główki, tylko wygina się w łuk
Foto: Tak lepiej? Czy za dużo czerwieni tym razem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02916b copy small.jpg (57,5 KB, 24 załadowań)
Stary 2010-12-16, 22:09   #1215
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Taaa... a o zdjęciach to się nie pamięta
Cudny

Cytat:
A to małe co nieco, dla poprawy nastrojów
http://statichg.demotywatory.pl/uplo...duel12_500.jpg

A z tym burczeniem to nie wiem burczy mi przez sen?

Cytat:
melduje ze zyje ale gile nadal do kolan i goraczka wieczorem mnie atakuje ale wygrzewam sie i mam ograniczony kontakt z mala
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

olaliśmy dziś brokuły ale Pat dostał za to kaszkę
Trochę Wam zazdroszczę tego rozszerzania diety. Te ciągłe mleko to już trochę nuda

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-16, 22:13   #1216
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ycnan... duzo lepiej! choc nadal mi cos nie lezy... w miniaturce wyglada duzo lepiej niz w oryginalnym rozmiarze... musze sie chyba z tym przespac...

uuu... to nie dobrze ze nie podnosi glowy, nawet jak ustawisz go na lokciach tzn przedramionach?

Stary 2010-12-16, 22:29   #1217
ycnan
Zadomowienie

Szczęśliwa, burczy mu/przewraca się w brzuchu i przez to się przebudza. Jak mu się w brzuszku uspokaja na chwilę to on znów przysypia.

Cytat:
ycnan... duzo lepiej! choc nadal mi cos nie lezy... w miniaturce wyglada duzo lepiej niz w oryginalnym rozmiarze... musze sie chyba z tym przespac...

uuu... to nie dobrze ze nie podnosi glowy, nawet jak ustawisz go na lokciach tzn przedramionach?
Albo zdjęcie ogólnie nie teges
Nie da sobie ustawić odpowiednio łapek Strasznie napina mięśnie i cały się wysztywnia. A jeśli mi się z trudem jakoś uda, to od razu je do tyłu/na boki zabiera.
A jeszcze dwa tygodnie temu się cieszyłam, że się ładnie dźwiga (zdjęcia z telefonu na dowód). Nie wiem, co mu się stało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie223.jpg (35,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie213z.jpg (45,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2010-12-16, 22:31   #1218
ycnan
Zadomowienie

Idę się kąpać i spać z tą moją biedną Borysiną.

Dobrej nocki, kochane ^^
Stary 2010-12-16, 23:21   #1219
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
O... To bardzo tanio nawet. A w jakiejś sieciowej aptece? Czy zwykłej, miejscowej?
Zdjęcie fajne, tylko ten palec...
nooo wlasnieee po co ten palec a ta apteka to apteka glowna u mnie w miescie i polecil mi ja moj gin fajny chop z niego ale w koncu musial sie zrehabilitowac za to ze dal mi 20 zastrzykow przeciwzakrzepowych

zmykam spac paa

Stary 2010-12-17, 02:27   #1220
NIKaP-n
BAN stały

Pewnie mi zniknie część cytatów, więc zacznę od
Szczęśliwej Kochana miałam Tobie napisać, że chętnie obadamy te Wasze sukienki i jakie to fajne, że Dagula już się stroi razem z mamą
Matko, 60 lat razem. Piękne są takie rocznice, aż mnie to rozczula.
Też swoje przeszłaś i wiem, jak to jest nie móc odejść, bojąc się, aby nie zawalić komuś całego świata...

[

Cytat:
A przy okazji: Boryskowi w nocy ...burczy w brzuszku :/ To znaczy, że sco? Nie najada się zbytnio moim mlekiem? Może powinnam dać mu coś konkretnego na noc, albo zagęszczać swoje mleko?
Pawciowi jak burczy, to się zaraz budzi z megagłodem. Ty podajesz wciąż tylko cyca? Może trza by coś zagęszczać na noc? Pojęcia nie mam.
Borysina fajny Facio świetne fotki, a ta ze słonkiem bomba pomysł no i ta z mamunią

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
No i kolejny dzień już prawie za nami. Dzisiaj spałam z córą do 11:30 miałyśmy tylko przerwy 30 minutowe na karmienia o 2-iej, 5-tej i 8-ej. Znów szybko to pierwsze wstawanie było, ehhh

u nas pomaga herbatka koperkowa i wibracje w foteliku
My też tak długo razem śpimy, ja to uwielbiam
Teraz chłopaki razem śpią. Mąż był w pracy 13h, wrócił wczoraj o 20 i na 24 jechał dalej i wrócił dziś o 17. Do tego "poszło" Mu kolano i strach się bać, co będzie

U nas sadzanie na leżaczek, to jest nocnikowanie i zawsze jest kupa, nawet bez wibracji

Cytat:
Mszu dzis moj maz zrobil Majce serie zdjec brzuszkowych....na kazdym z ucieta glowa a jedno co mi sie podoba to to
Majeczka

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

olaliśmy dziś brokuły ale Pat dostał za to kaszkę ciekawe czy prześpi całą noc czy standardowo o 2 będzie głodny

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

taaa?
a ciocia Monia czekała za zieloną kupę, ech w nic nie można już wierzyć

Cytat:
Ja żyję.
Kochana i to jest najważniejsze
Bardzo Tobie współczuję i życzę, aby zeszło wszystko jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
t

My idziemy środę... a w poniedziałek na pobranie krwi ciekawe czy Martynka dalej ma anemię..
3mam kciuki, aby po anemii śladu nie było

Cytat:
Napisane przez Binka0310 Pokaż wiadomość

U mnie się pozmieniało. Wróciłam do kraju Lekkie zamieszanie z tym było ale się już uporałam.

Mała rośnie jak na drożdżach, jest prze kochana No i najważniejsze że mam już moje drugie słoneczko przy sobie, więc nic mi do szczęścia więcej nie brakuje bo mam już 2 serduszka koło siebie
Witaj na polskiej ziemi
Dobrze, że już razem

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Ola po wczorajszym szczepieniu przespała praktycznie cały dzisiejszy dzień. No ale to może przez ten stan podgorączkowy?

Czytałam, że niemowlaki mają temp. do 37 jako normę, więc nie jest źle

Również kciukasy 3mam, żeby była mega poprawa

Cytat:
mnie samą w gardle cos gryzie od wczoraj, mam nadzieje ze nie wykuluje sie z tego nic poważnego
Jezu mnie też, już mnie szlag trafia, łykam aspiryne, rutinoscorbin, płuczę gardzioło solą i cholinexuję się. Tak się boję, żeby małego nie zarazić, dobrze Ci, że karmisz cycem, Nadula bezpieczna...

Zuzek jedziecie na Święta do rodziców?
Spotkamy się na bank ucałuj ten mały zadarty nosek od ciotki

---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ----------

Pawełek od wczoraj pije herbatkę BoboVity jabłko i melisa- całe 80ml na raz wytrąbi tak mu smakuje

Zauważyłyście, że MM 1 nigdy nie jest w promocji? jak jest- to od nr 2, ciekawe dlaczego?

I jeszcze mam pytanie, jaki fotelik kupujecie od 9kg? Pawełek się już ledwo mieści w tym do 9 bo jest długi, a nast. jest niby od 8m-cy...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 08:04   #1221
hagar1
Rozeznanie

witam z rana,

nie wiem co się wczoraj stało mojemu dziecku ale usypianie było szczególnie trudne. mała ryczała jakby ją ze skory obdzierać. musiałam ją mieć cały czas na rękach, jak tylko ją odkładałam, to mimo że spała po chwili się budziła z rykiem. coś musiało ją boleć, tylko co? ostatecznie zasnęła ok 21.30 (kąpiemy o 19.30) zazwyczaj zasypia po utuleniu sama ze smokiem w łóżeczku ok 21. trzeba tylko latać jej smoka wkładać bo jak przyśnie i wypluje to się rozbudza. a wczoraj tylko ręce. tak czy siak strasznie długo u niej to zasypianie trwa, nie wiem jak jej pomóc.

Cytat:
Ważne, aby dziecko przybierało na wadze.
Nam neonatolog powiedział, żeby każdego dnia liczyć ulewania, nieważne czy malutkie (wielk.łyżeczki) czy duże, później wyliczać średnią tygodniową i jak z tyg. na tydzień nie rośnie to jest w porządku.
Ja synka nawet nie przewijam po jedzeniu, bo jak mu zmieniam pieluchę nawet 2 godz.po karmieniu to i tak często ulewa.
Ten lekarz powiedział, ze trzeba ustawić łóżeczko pod kątem 30 stopni (u ns stoi na książkach) i nawet przewijak. Przewijając dziecko i unosząc mu pupcię sprawiamy, że żołądek jest wyżej i to naturalne, że wtedy ulewa.
Szymek dziś ulał jak mu pomagałam zrobić kupkę zginając jego nóżki do brzuszka
dzięki za info. będę liczyć. też zauważyłam że jak ją przewijam to często jej się uleje. nam też rehabilitant poradził aby odnijać nie na ramieniu tylko kłaść dziecko na kolanach, tak że jedno kolanko wyżej drugie niżej, niby to lepiej. ale zauważyłam że w takiej pozycji mała po każdym jedzeniu ulewa, nic dziwnego skoro leży na brzuszku, więc chyba wrócę do tradycyjnej metody odbijania.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Moja Mała śpi w ciągu dnia 4 razy po 30 minut- z zegarkiem w ręku dosłownie No ale jej sen nocny to ok. 14 godzin (odjąć karmienie, ale karmienie też zazwyczaj przez sen, bo śpi z nami), więc chyba śpi tyle ile potrzebuje.
u nas to samo, w dzień drzemki 30-40 min. zegarki można by było regulować. w nocy od 8 do 11. moje dziecko nigdy dużo nie spało
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 08:30   #1222
Klarissa
Zakorzenienie

Natalka kaszel i ma katar... co robić? Katarek odciągam, ale nie wiem co robić z kaszelkiem, w dodatku mieliśmy dzisiaj jechać na pewną małą uroczystość i nie wiem czy można ją wziąć do auta skoro koszle... któraś z was pisała kilka dni temu z podobnym problemem. Pomocy!!!

Jak nie zły urok to sraczka...
Stary 2010-12-17, 08:58   #1223
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Natalka kaszel i ma katar... co robić? Katarek odciągam, ale nie wiem co robić z kaszelkiem, w dodatku mieliśmy dzisiaj jechać na pewną małą uroczystość i nie wiem czy można ją wziąć do auta skoro koszle... któraś z was pisała kilka dni temu z podobnym problemem. Pomocy!!!

Jak nie zły urok to sraczka...
klarissa mój Franio miał (ma) katar i kaszel od kataru bo mu spływa do gardła i się ksztusi. I pani dr zaleciał wodę morką orzed odciąganiem, wit C ja mam CEBION i dała mi też kropelki NAsivin. Ogólnie odradziła podróże bo dzieci od kataru szybko łapią uszy albo płucka Kazała dużo mosić w pionie, i nawet jak leży to pod skosem żeby leżał no i kłaść go na swoich kolanach i oklepywać plecki...

Wczoraj u Franka cały dzień brak kataru A wieczorem znowu nawrót Nosz kurnia a ta k się cieszyłam No ale jest to już inny katar taki bardziej stały no i w nocy też się nim nie męczył a rano mu sporo ściągnęłam
Ale uwaga tak jak pisałam moje dziecko wczoraj w dzień prawie w ogóle nie spało i z uśnięciem wieczornym też był problem (może przez przemeblowanie i zmianę łóżeczka?) ale udało się wreszcie (tzn on nie płakał tylko leżał w łóżeczku i gadał z nami) o 22 i co może dziecko
wstało o 5.30 potem zjadło i usnęło jeszcze do 8

A moja @ Franca jedna mnie zalewa Dopiero co mi się połóg skończył a plamiłam prawie całe 6 tygodni a tu już takie jazdy Niech to sie kończy!!!
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 09:10   #1224
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

U nas dzień jak co dzień noc jak co noc

Klarissa a kaszel od tego że spływa jej z katarku coś do gardła czy taki bardziej podchodzący już pod regularny przeziębieniowy?

Mszu ja nie wiem czy tą moją małą marudę uda mi się uchwycić na brzuszku do końca tego wątku. Co ją kładę to ręce rozkłada i w ryk, no masakra a jeszcze niedawno tak pięknie podnosiła a tu masz dowód rzeczowy żeby nie było że matka leniwa i nie chce jej się zdjęcia robić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC131114.jpg (77,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC131116.jpg (75,9 KB, 26 załadowań)
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 09:25   #1225
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha, a ty cos jeszcze dla mnie stowrzysz czy mam sie tym ziarnem zaspokoic?
wiesz że jestem ambitna bestia więc coś jeszcze ustrzele

Cytat:
martucha84, rehabilitację to na pewno dopiero po nowym roku zaczniemy, niestety.
Dziękuję za opinię o zdjęciach
trzymam kciuki żeby jednak było szybko, a Borysiątko słodki

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Trochę Wam zazdroszczę tego rozszerzania diety. Te ciągłe mleko to już trochę nuda
no nam kaszka nie posłużyła ma kaszkę ale na buzi.. nic olejemy kaszkę i zostaniemy przy tym co było bezpieczne i powoli dalej...

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
taaa?
a ciocia Monia czekała za zieloną kupę, ech w nic nie można już wierzyć

Zauważyłyście, że MM 1 nigdy nie jest w promocji? jak jest- to od nr 2, ciekawe dlaczego?

I jeszcze mam pytanie, jaki fotelik kupujecie od 9kg? Pawełek się już ledwo mieści w tym do 9 bo jest długi, a nast. jest niby od 8m-cy...
no brokułki będą dziś albo jutro od razu zdam relacje...

a mm1 nie może być w promocji bo w tym kraju jest zakaz promowania 1, tylko mleko mamy a 1 jak mama nie może, dlatego tv też jest reklama o 2 a jak czytasz na stronach to musisz zaznaczyć że wiesz że mleko mamy jest najzdrowsza ale mimo to chcesz o tym poczytać... no http://www.bebiko.com.pl/home/produkty/#Bebiko1 żeby poczytać o bebiku 1 musisz tam pozaznaczać.. i tak jest wszędzie.. jak firma promuje 1 to płaci ogromne kary

my też musimy pomyśleć o foteliku no ale jeszcze nic nie mam na oku...

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

U nas dzień jak co dzień noc jak co noc
hahaha ale słodziak

a my mamy dziś aktywny dzień, najpierw zakupy spożywcze ale może mąż sam kupi, potem jedziemy kupić ciuszki małemu i mamie na chrzciny, na 15 rehabilitacja, a na 19 usg głowy....
Stary 2010-12-17, 09:31   #1226
Klarissa
Zakorzenienie

Kaszel taki suchy, mój tż twierdzi, że to od zbyt suchego powietrza w nocy... a katarek znowu taki mokry, lejący... zadzwoniłam do pediatry i kazała mi przyjść i mnie w ogóle nastraszyła, że w Krakowie jest u dzieci epidemia zapalenia płuc... a ja z tym moim ryjkiem obitym, jak ja pójdę? Chyba się zawinę bandażem bo przecież będę ludzi po drodze straszyć... chciałam zamówić wizytę domową, ale pani mi powiedziała, że nie da rady ponieważ ma umówione 30 dzieci.
Stary 2010-12-17, 09:36   #1227
gabisun
Zakorzenienie

Witam! My wczoraj świętowaliśmy 45 urodziny babci Kinia na tę okazję została wystrojona w kieckę

Coś miałam pisać...aha
Hagar skoro pediatra i rehabilitant mówią ,że wszystko jest ok to czego ty kobieto dalej szukasz wyluzuj trochę

A moja dla odmiany zaczęła tyłek podnosić do góry kręci się i wierzga w leżaczku, że muszę ją co chwilę poprawiać

Jesli chodzi o jedzonko to ja też wsuwam wszystko, fasola też była, odstawiłam tylko banany

Mszu to żeś się wybrała ja też się nigdzie nie ruszam w taką pogodę, ślisko jest na maicho nie wyjdę po z powrotem mam pod górkę, auta nie mogą podjechać więc się tam nie będę pchała jeszcze z wózkiem więc zimujemy w domu

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 09:56   #1228
gabisun
Zakorzenienie

Zapomniałam o zdjęciach
1. Z wczoraj, jest jasne, ale niestetyy słońce mi świeciło prosto w okno, a ciężko jej było coś w sukience zrobić
2. Chrzciny
3. Z babcią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (102,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chrciny.jpg (41,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zbabcia.jpg (59,6 KB, 57 załadowań)

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 09:59   #1229
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka*, może się też okazać, że Martyncepasują słoiczki wszystkich firm. Ja będę na pewno różne firmy wypróbowywać.
Oj, współczuję pobierania krwi u takiego maluszka. Trzymam kciuki, żeby anemia w końcu sobie poszła
Dzięki ale Borysek fajny Wiesz że moja Martynka niedawno przez jakiś tydzień nie chciała w ogóle podnosić główki, tylko leżała z główką na łapkach, też się zmartwiłam, ale to minęło- może jakiegoś lenia miała

NIKaP-n, dzięki

Ja też jem wszystko (tzn. oprócz nabiału), ale wcinam nawet śledziki, a ostatnio przez 4 dni jedliśmy łazanki z kapustą i grzybami
Najlepsze jest to, że już ponad tydzień jak minęły ZUPEŁNIE bóle brzuszka!! Z dnia na dzień Mała znowu śpi dobrze

Gabisun, ale fajnie zdjęcia! Kinia jak księżniczka Wiesz że moja też wyłazi z leżaczka? Wypina brzuch do góry, przekręca się na bok i zjeżdża w dół

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-12-17 o 10:07
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 10:04   #1230
calabria
Raczkowanie

dzien dobry!wyspane mamusie?
ja zaraz dalej wskakuje dowyrka moze uda mi sie jeszcze chwilke dospac
niuniuniau-ale minki robi Twoja córcia hehe
nika-co do mleka mm to nie ma w promocji,ani jak pewnie zauwazylyscie nie reklamują mleka 1 w tv.bo to jest zabronione!maja wychwalac karmienie piersiąi nie promowac tego mleka.(nawet przy reklamie mleka następnego zawsze podkreslaja"najlepsza ochrona ZARAZ PO MLEKU MAMY')heh wymyslili sobie

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

gabi-ślicznotka

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-312530.html
Prosimy o głos
calabria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości