2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-17, 10:08   #1231
martynka81
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

hej dziewczyny

nie odzywałam się przez ostatnie dni bo miałam problemy z netem przez dwa dni a potem czasu nie było....
niestety nie nadrobię was teraz bo mam zjazd od dzisiaj do niedzieli...no i żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce

mszu obiecałam zdjęcie do kolażu i właśnie wtedy padł mi net, ale już wklejam zdjęcia z sesji brzuszkowych do wyboru dla cioci mszu

no nic uciekam bo muszę się szykować...buziaki i pozdrowienia dla wszystkich Pań i Panów

a no i dziś Filip kończy 3 miesiące....nawet nie wiem kiedy to zleciało...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7270.jpg (61,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8794.jpg (69,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8796.jpg (77,1 KB, 20 załadowań)
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 10:10   #1232
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

a mm1 nie może być w promocji bo w tym kraju jest zakaz promowania 1, tylko mleko mamy a 1 jak mama nie może, dlatego tv też jest reklama o 2 a jak czytasz na stronach to musisz zaznaczyć że wiesz że mleko mamy jest najzdrowsza ale mimo to chcesz o tym poczytać... no http://www.bebiko.com.pl/home/produkty/#Bebiko1 żeby poczytać o bebiku 1 musisz tam pozaznaczać.. i tak jest wszędzie.. jak firma promuje 1 to płaci ogromne kary
kurcze, nie wpadłam na to i zawsze się wkurzam, że jak jest promocja to zawsze 1 nie ma...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 10:14   #1233
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewczyny i zapomniałam napisać Mój Franek dziś kończy 8 tygodni i wczoraj jak go położyłam na płaskim materacu na brzuchu to się przekręcił na plecy skubaniec . Podarł się kolanem i przechylił głowę i po sprawie Czy to nie za wcześnie???

Klarossa
idź do lekarza Jak już ma kaszelek to lepiej dmuchać na zimne

Dziewczyny jakie słodziasne te wasze pociechy WSZYSTKIE
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 10:14   #1234
martucha84
Zakorzenienie

gabisun jaka królewna

Lenka* hahaha ale mała cwaniara cieszę się że brzuszek nie boli

martynka81 jaki on jest duży i mamy takie samo body w paseczki tzn mój już z niego wyrósł ale mieliśmy takie

MisQa no widzisz jest zakaz i tyle
Stary 2010-12-17, 10:29   #1235
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam Mamusie,
Disiaj odpuściłam sobie długie spanie i wstałam już o 8:30. Dagmara nadal dosypia
Chyba dzisiaj wezmę się za porządki, bo mieszkanie się domaga mycia podług, drzwi itp. Za tydzień święta, więc się przyda. Chociaż nie robię tego ze względu na święta, bo nie znoszę tego przedświątecznego sprzątania " na siłę" włącznie z wyciąganiem rzeczy z pawlaczy itp. U mnie w domu rodzinnym tak było- generalne porządki na święta- przez tydzień mi tam wystarczy, to że sprzątam na bieżąco

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Szczęśliwa, burczy mu/przewraca się w brzuchu i przez to się przebudza. Jak mu się w brzuszku uspokaja na chwilę to on znów przysypia.
To raczej nie z głodu, bo by nie usnął. Bynajmniej moja córka tak ma że jak się wybudzi i głodna to bez jedzenia już nie zaśnie.
Może dzieje się coś w jelitkach?

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Szczęśliwej Kochana miałam Tobie napisać, że chętnie obadamy te Wasze sukienki i jakie to fajne, że Dagula już się stroi razem z mamą
No to wklejam te kiecki Sobie kupiłam 2 jedną tydzień temu ale stwierdziłam, że za jasna i dlatego wczoraj dokupiłam czarną. Siwą wykorzystam na komunię w maju (chrześnica męża).

Też zauważyłam, że nie ma reklam ani promocji mlek 1-ek. Kiedyś nawet przewaliłam wszystkie ulotki szpitalne, chciałam poczytać coś o Bebiku Comfrot 1 i nic nie znalazłam mimo kilku książeczek o żywieniu.

No i właśnie Martucha mnie "oświeciła" dlaczego.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
plecki...

Wczoraj u Franka cały dzień brak kataru A wieczorem znowu nawrót Nosz kurnia a ta k się cieszyłam.
A moja @ Franca jedna mnie zalewa Dopiero co mi się połóg skończył a plamiłam prawie całe 6 tygodni a tu już takie jazdy Niech to sie kończy!!!
To niefajnie, ze katar wrócił.
Ja tez plamiłam przez cały połóg
A teraz czekam na @, ale się nie zjawia. A już miesiąc nie karmię piersią tylko odciągam 4 razy dziennie.
Miałam dwa razy fałszywe alarmy- ból brzucha i kilka kropel krwi i koniec.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Co ją kładę to ręce rozkłada i w ryk, no masakra a jeszcze niedawno tak pięknie podnosiła a tu masz dowód rzeczowy żeby nie było że matka leniwa i nie chce jej się zdjęcia robić
Ale bidulek smutnie wygląda nie lubi na brzuszku

Cytat:
a mm1 nie może być w promocji bo w tym kraju jest zakaz promowania 1, tylko mleko mamy
A to wymyślili- tak jakby matka mająca pokarm i chcąca karmić, ulegała pokusie reklam i promocji i przez to przechodziła na mm
Głupota. A te co karmić nie mogą, nie mogą korzystać z promocji i do tego ograniczone źródło wiedzy- bo tylko internet. Nie ma książeczek, ulotek ani reklam.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Kaszel taki suchy, mój tż twierdzi, że to od zbyt suchego powietrza w nocy...
Moja po nocy też kaszle. Ale potem przechodzi. Wiem, ze mam za suche powietrze ale nie chce sie nawilżyć, wieszam mokre ręczniki i zawiesiłam gliniane nawilżacze- nie pomaga.

Kicha z tą chorobą małej- nie dość, że Ty masz masakrę to jeszcze dziecko...ehhh tak to bywa, że nieszczęścia chodzą parami.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Zapomniałam o zdjęciach
Fajna ta pierwsza kiecka- gruba zimowa.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Gabisun, ale fajnie zdjęcia! Kinia jak księżniczka Wiesz że moja też wyłazi z leżaczka? Wypina brzuch do góry, przekręca się na bok i zjeżdża w dół
Ale masz szelki do przypięcia?

Dziewczyny czym dopajacie maluchy?
Ja podaję koperkową- ale można max 100 ml dziennie. Przy tym suchym powietrzu wydaje mi się że trzeba by więcej. Co mogę podać tego samego dnia co koperkową? Można rumiankową? Czy wywoła to jakiś rozstrój żołądka?

No i kiecki dla cioci Niki Dagmara będzie miała pod spodem biały półgolf, białe rajstopki i białe buciki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0505.jpg (167,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0507.jpg (116,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0509.jpg (101,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0511.jpg (113,1 KB, 35 załadowań)

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-12-17 o 10:35
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 10:38   #1236
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Gabisun, ale fajnie zdjęcia! Kinia jak księżniczka Wiesz że moja też wyłazi z leżaczka? Wypina brzuch do góry, przekręca się na bok i zjeżdża w dół
no identycznie tak pupę podnosi do góry
super ze brzuszek juz nie boli

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość

gabi-ślicznotka

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
kurcze, nie wpadłam na to i zawsze się wkurzam, że jak jest promocja to zawsze 1 nie ma...
dlatego podobno wymyślili mleko nastepne żeby móc coś reklamować, bo skład bardzo podobny bo nasze mleko to kiedy przeskakuje na 2 ?

Cytat:
gabisun jaka królewna
a ja mam do ciebie sprawę, a raczej do twojej siostry co z podgrzewaniem słoiczków w mikrofalówce?

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Szczęśliwa ja szelek do tej pory nie zapinałam, bo fajnie sobie nóżki rozstawiała ale teraz pora zacząć

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 10:55   #1237
pandziolka
Raczkowanie

Gabisun Kinia wygląda jak królewna
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 11:01   #1238
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

gabisun powiem jedno, czuje sie nienasycona zdjecami chrzcinowymi... a gdzie zdjecie z mamą i tątą...? dalas jedno z przemykajaca babcia i zadowolona! chcemy wiecej! chcemy wiecej! Czerwona sukienka

a wozkiem sie nawet wporzo jezdzilo, tylko sobie w brode pluje co mnie pokusilo z tym wnoszeniem na 3 pietro....

martynka81
, dzieki za fotki, Twój Filip dzisiaj a jutro Nadia i Gabrysia kasienki, swiętuja swoja trzymiesięcznicę

niuniuniau... do skutku, do skutku mi sie nigdzie nie spieszy

Szczęsliwa
... fiu fiu....to bedziecie wylaszczone (polubilam ten Klarissowy zwrot) na tej imprezie

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-17 o 11:10
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 11:01   #1239
kotekk81
Zakorzenienie

hej

dzis czuje sie juz troche lepiej, katar dalej mam ale przynajmniej nie goraczkuje

moje dziecko osralo sie po pachy doslownie...a jaka byla zadowolona, a jak sie smiala tylko nsm nie bylo do smiechu bo nie wiedzielismy jak sie do niej zabrac

zdjecie nr 1 - ahhh ta radosc chwila po przebraniu

a reszta to szybkie foto brzuszkowe hahaha Mszu moze sie cos nada
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mala-maja2.jpg (66,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mala-maja.jpg (47,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mala-maja3.jpg (45,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mala-maja4.jpg (44,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mala-maja5.jpg (45,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mala-maja6.jpg (46,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mala-maja7.jpg (48,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mala-maja8.jpg (47,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mala-maja9.jpg (50,4 KB, 10 załadowań)

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 11:19   #1240
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zuziczka a czy Ty jesz np. jajka? Podobno są bardzo alergizujące
Dziś zauważyłam jakąś wysypkę na brzuszku i nie wiem od czego, bo nic nowego nie zjadłam i ulał mi dziś kilka razy a tak to ulewa 1-2 razy na dzień. Może to od tych kropelek Fenistil, odstawiam je
Majka- nie jem. ale jem czasem produkty, ktore zawieraja jajka- ciasto np. Szymek ma skaze? Wysypke moze miec od proszku.
Ja sie malymi wysypkami nie przejmuje za bardzo.

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
dla Filipka od cioci Zuzy.

Cytat:
Dziewczyny i zapomniałam napisać Mój Franek dziś kończy 8 tygodni i wczoraj jak go położyłam na płaskim materacu na brzuchu to się przekręcił na plecy skubaniec . Podarł się kolanem i przechylił głowę i po sprawie Czy to nie za wcześnie???
Ilona - dzieciom sie łatwo "gibnac" z brzucha na plecy, glowa je przeciaza

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Witam Mamusie,
Disiaj odpuściłam sobie długie spanie i wstałam już o 8:30. Dagmara nadal dosypia
Ja podaję koperkową- ale można max 100 ml dziennie. Przy tym suchym powietrzu wydaje mi się że trzeba by więcej. Co mogę podać tego samego dnia co koperkową? Można rumiankową? Czy wywoła to jakiś rozstrój żołądka?

No i kiecki dla cioci Niki Dagmara będzie miała pod spodem biały półgolf, białe rajstopki i białe buciki.
Ewa- jak bym wstala o 8,30 to byloby swieto narodowe...
Ja dopajam Olka jak ewidentnie jest glodny, a do karmienia jeszcze czas, wtedy potrafi wyzłopac nawet 60ml herbatki. Rumiankowa pil, ale juz mu nie pasuje, teraz hipp uspokajajaca.

Fajne kiecuszki- wsszystkie

Teraz przyszla kolej na mojego doła...
Od dwoch dni spie po 3h. Olek sie DRZE jak obdzierany ze skory...
Budzi sie wnocy kolo 4ej i koniec- jest ryk i walka do siodmej. Uspokaja ise troche po cycku, ale potem znowu daje czadu. A w miedzyczasie jak chyba mu lepiej () to patrzy sie na mamusie z rogalem i guga cale litanie, potem w sekunde ryk.
Ja dostaje na glowe nie wiem czy go cos boli, czy to jakies pozne kolki znowu, czy sie po prostu wkurza na cos (dzis mial cztery 5min histerie po odlozeniu do lozeczka) Mam dosc tego wszystkiego.

Olek teraz odsypia, ja rycze wam na wizazu. A zeby bylo malo to TZ musi dzis wieczorem wyjechac i wroci jutro wieczorem.

I jeszcze zapomnialam- w koncu wpadl mmoj szef- fajnie sobie pogadac z kims swiezym. I maja dzis wigilie na miescie i oczywiscie zaproszneia nie dostalam (juz dyrektor sie o to postaral) Milo nie? ....
Stary 2010-12-17, 11:20   #1241
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
No to wklejam te kiecki Sobie kupiłam 2 jedną tydzień temu ale stwierdziłam, że za jasna i dlatego wczoraj dokupiłam czarną. Siwą wykorzystam na komunię w maju (chrześnica męża).
Ładne sukienki - i twoja i Dagusi.

Cytat:
Moja po nocy też kaszle. Ale potem przechodzi. Wiem, ze mam za suche powietrze ale nie chce sie nawilżyć, wieszam mokre ręczniki i zawiesiłam gliniane nawilżacze- nie pomaga.

Kicha z tą chorobą małej- nie dość, że Ty masz masakrę to jeszcze dziecko...ehhh tak to bywa, że nieszczęścia chodzą parami.
No teraz od rana nie kaszlała... nie wiem już co mam myśleć ale chyba pójdę do tego lekarza bo mnie nastraszyła tym zapaleniem płuc. Tyle, że z tą moją kwadratową gębą wyglądam jakby mnie mąż pobił...

Cytat:
Ja podaję 150ml ale robię ja słabszą. Nic się z brzuszkiem nie dzieje.

Cytat:
Dziewczyny i zapomniałam napisać Mój Franek dziś kończy 8 tygodni i wczoraj jak go położyłam na płaskim materacu na brzuchu to się przekręcił na plecy skubaniec .
Wow.

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Gratki
A zdjęcia bardzo fajne.
Stary 2010-12-17, 11:21   #1242
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
hej

a reszta to szybkie foto brzuszkowe hahaha Mszu moze sie cos nada

pieknie wyszly, o wiele piekniej niż meżowe widze ze moje "nauki" dotarły do niektorych uszu naprawde fajnie wyszly

ja juz wybralam sobie fotkę, ale ty fotogarfuj dalej, mozesz teraz pomyslec nad urozmaiceniem kompozycji lub kadru (nie zawsze musi byc on na wprost, nie zawsze musi byc on prosty)

Zuziczka... Kochana u nas to samo od dwóch dni o miedzy 3-4 rano podbudka i walka do 7 nad ranem pozniej krotka kima i pozniej aktywnosc i pozniej tam gdzie powinna byc drzemka jest darcie paszczy, w koncu wzielam ja na bujaczek i siedzi przy mnie wkłada piachy do paszczy i cos se guga.
U nas w firmie w ogole w tym roku nie bylo kolacji wigilijnej bo nie bylo jelenia (czyt. mnie) kto ja by zorganizowal...

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-17 o 11:28
Stary 2010-12-17, 11:25   #1243
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
Gabisun Kinia wygląda jak królewna

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
gabisun powiem jedno, czuje sie nienasycona zdjecami chrzcinowymi... a gdzie zdjecie z mamą i tątą...? dalas jedno z przemykajaca babcia i zadowolona! chcemy wiecej! chcemy wiecej! Czerwona sukienka
he he bo mama jest wyjątkowo niefotogeniczna i na więksozści zdjęć wyglądam gorzej niż źle a jeszcze jak zdjęcie ma być pozowane to juz calkiem Na pocieszenie zdjęcie z kościoła i dowód jak Kinia ładnie chce z rodzicami pozować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chrzc2.jpg (61,7 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chrzc3.jpg (59,4 KB, 65 załadowań)

Stary 2010-12-17, 11:26   #1244
Zuziczka
Rozeznanie

Mszu - mozesz mnie dobic komentarzem, ale nic lepszego ze mnie niestety nie wyciagniesz. Zdjecie robione napredce przed cwiczeniami i mega rykiem.
Drugie o 6ej rano wczoraj, jak Olo lezal i gugal do okna.( Ciemno bylo jak w dupie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08543.jpg (84,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08536.jpg (134,5 KB, 48 załadowań)
Stary 2010-12-17, 11:34   #1245
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
pieknie wyszly, o wiele piekniej niż meżowe widze ze moje "nauki" dotarły do niektorych uszu naprawde fajnie wyszly

ja juz wybralam sobie fotkę, ale ty fotogarfuj dalej, mozesz teraz pomyslec nad urozmaiceniem kompozycji lub kadru (nie zawsze musi byc on na wprost, nie zawsze musi byc on prosty)

szefowo Mszu no dziekuje za uznanie hihi i prosze o wiecej rad. Zawsze chcialam robic dobre zdjecia to moze w koncu sie naucze. Zbieram sie wlasnie z zamiarem focenia dzieciecia mego bardziej "artystycznie" ale to jak wyzdrowieje haha bo przy tych niezle sie napocilam

Zuziczku strasznie mocno cie przytulam Zastanawiam sie czemu Olek tak placze, moze boli go brzuszek??Maja tez dawala takie koncerty ale odkad podajemy jej debridat (odpukac) jest zupelnie innym dzieckiem Strasznie ciezko mi sie czyta Twoje smutne posty bo chcialabym Ci jakos pomoc

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 11:43   #1246
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

gabisun a Ty jak zwykle schowana za zasłoną swoich włosów... a co sie dziwisz ze Kinia niezadwolona, wiekoszosc swojego zycia poki co przelazala, wiec myslala, ze moze choc z okazji imprezy wezma ja na rece

a u nas podjescie numer en z odlozeniem Nadii do lozeczka na drzemke

Stary 2010-12-17, 11:51   #1247
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
gabisun a Ty jak zwykle schowana za zasłoną swoich włosów... a co sie dziwisz ze Kinia niezadwolona, wiekoszosc swojego zycia poki co przelazala, wiec myslala, ze moze choc z okazji imprezy wezma ja na rece

a u nas podjescie numer en z odlozeniem Nadii do lozeczka na drzemke
bo tylko one się jakoś prezentują no no serio większość zdjęć nie powinno ujrzeć światła dziennego no ale postaram się coś zrobić razem z moim dziecięciem

i jak Nadusiowa drzemka?

Stary 2010-12-17, 11:59   #1248
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
bo tylko one się jakoś prezentują (..)
i jak Nadusiowa drzemka?
ale chrzanisz

dalam jesc odlozylam do lozeczka, dostala smoczek i poki co cisza....ciekawe jak dlugo

ooo i koniec ciszy

Stary 2010-12-17, 12:08   #1249
ninaad
Wtajemniczenie

pandziolka, ycan, NIKaP dziękuję za 3manie kciuków za bioderka- jest już wszystko ok , po dysplazji ani śladu. Za 3 miesiące mamy tylko przyjść na ostateczną kontrolę, pieluchować Olę podwójnie tylko na noc. No i można ją będzie wreszcie zmierzyć

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
ninaad, Po pierwszym szczepieniu Borysek też spał jak suseł, a temperaturę miał w normie. Tak po prostu zareagował.
ja się tym nie przejmuję
Niet Wnerwiają mnie strasznie. Tzn., mam i drażni mnie, że nie są gotowe ot tak, kiedy potrzeba, tylko trzeba ładować. A baterie, jak są ok, to są zawsze gotowe do użycia
a widzisz- bo trzeba wiedzieć jakie akumulatorki kupić. Ja polecam eneloopy : KLIK rozładowują się same naprawdę w niewielkim stopniu- sprawdzone, potwierdzone

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
trzeba tylko latać jej smoka wkładać bo jak przyśnie i wypluje to się rozbudza. a wczoraj tylko ręce.
nie przyzwyczajaj dziecka do spania ze smoczkiem, bo potem będzie ciężko ją tego oduczyć

Cytat:
Podarł się kolanem i przechylił głowę i po sprawie
chyba nie
Cytat:
jutro Nadia i Gabrysia kasienki, swiętuja swoja trzymiesięcznicę
a Ola pojutrze
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:08   #1250
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Wszystkie małe księżniczki i królewicze - cudowni!
Co do królewicza, to jak słucham tej piosenki Kołysanka dla Okruszka 0 to wciąż beczę,
tak mnie ona wzrusza

Dziś znów udało mi się cyknąć kilka fotek brzuszkowych. Jak Tż w końcu zainstaluje program do zmniejszania fotek to pokażę mego synka

Przyszła paka. Mały dostał strój mikołajka (kurcze, czapa jakaś taka wielka) i strój świąteczny - pajacyk z czapeczką. Oba - świetne, więc stroje na święta synuś ma
Dostał też butki weeboka (nie wiem czy u nas jest coś takiego, to Reebok dla dzieci), skarpetusie Pumki, kilka par spodni, jakąś zabawkę FP. Na później, może na 1,5 roczku dostał sweterek Christiana Diora

My nadal męczymy się z katarem. Dziś ostatni dzień podawania Nasivin i od dziś wprowadziłam też Euphorbium, wit.C podaję nadal.

Zuziczka - mi pediatra powiedziała, że jajka można tyle co w potrawach, a tak samych to nie jeść. Szymuś nie radzi sobie z trawieniem laktozy z mojego mleczka, ale smaruję go kremami i buzia jest gładka, ale zauważyłam u niego kilka razy popękane naczyńko (jedna kropeczka krwi na policzku)...

Co do ulewania to ważne jest też żeby nie zapinać zbyt ciasno pieluchy, bo jak maluch zje to brzuszek się wzdyma i pielucha uciska co powoduje ulewanie.

To kupiłam Szymkowi na święta:
http://www.zyrafa-sophie.pl/kolekcja...w-pudelku.html

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-12-17 o 12:09
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:11   #1251
Zuziczka
Rozeznanie

mszu- a ja w pierwszej chwili myslalam ,ze dziczyzny wam zabraklo

gabi-kinia dala\czadu widze fajna sniezynka z niej

kotek- dzieki

No i odpada tez wizja pracy poowy tygodnia z domu...dyr sie nie zgodzi a rehabilitantka powiedziala ze koniecznie musimy go cwiczyc przynajmniej rok... w zlobku nikt mi Olka cwiczyc nie bedzie... jesli zlobek w ogole dostaniemy...
no wszystko mnie dzis w tym dole pograza...
motyla noga....

Moni- jedziemy do rodzicow na swieta, wracam w styczniu (starsza o rok, niestety, bo ja koziorozec)

Majka-macie kremy ze sterydem? Ja u Olka nnie stosuje sterydow, dlatego jest wypryszczony ale chyba wole to, niz skutki sterydow pozniej. Z jajek to jem zoltka, ale rzadko.
A co sie robi z ta zyrafa?

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-12-17 o 12:20
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:14   #1252
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

osz w morde... jak na zabawke z gumy... to strasznie drogo

ale marketing ta zyrafa ma dobry

Zuzi ale mnie rozbawilas, moglam napisac murzyna do czarnej roboty, ale moglo by to zabrzmiec jak samobiczowanie, wiec se darowalam

Nadia sie kimneła! w koncu! w ogole nie czaje o co chodzi z tym jej zasypianiem teraz, co zasypianie to ryk...ale spoko damy rade, damy rade

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-12-17 o 12:20
Stary 2010-12-17, 12:18   #1253
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ale chrzanisz

dalam jesc odlozylam do lozeczka, dostala smoczek i poki co cisza....ciekawe jak dlugo

ooo i koniec ciszy

no niestety zawsze tak jest jak się pochwali dziecko ja jak się pochwaliłam jaki mam super zarabisty patent na usypianie to na drugi dzień szlag trafił cały plan a może daj jej jeszcze pieluszke koło policzka, u mnie czasami działa jak "zatyczka" zawodzi
u nas drzemki są zawsze na kanapie, w łóżeczku zdarzyłó się kilka razy jak Kinia walczyła z karuzelą aż padła...

Stary 2010-12-17, 12:18   #1254
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
osz w morde... jak na zabawke z gumy... to strasznie drogo

ale marketing ta zyrafa ma dobry
Noo, drogo...
Koleżanka chwaliła Sophie i tak poczytałam o niej trochę i zamówiłam.
Jeszcze 2 rzeczy chciałabym dla synka:
http://allegro.pl/spiaca-owieczka-cl...363380945.html
http://allegro.pl/rewelacyjny-swiat-...355533923.html
Może babcia lub chrzestna coś z tego kupią, chociaż pewnie same coś wymyślą. Od drugiej babci i dziadka Szymek dostanie boomboxa bo nam wieża padła, a od chrzestnego-projektor FP.
Stary 2010-12-17, 12:20   #1255
gabisun
Zakorzenienie

O kurde... tyle kasy za "gumiaka" miałam kiedyś takiego jeża potem pies zeżarł

Stary 2010-12-17, 12:23   #1256
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Mój pies ma na szczęście swoje zabawki
A dziś dostał pacynkę szczekającego pieska. Otwieram paczkę, patrzę fajna pacynka dla Szymka, a później patrzę a tam karteczka - dla Fida
Stary 2010-12-17, 12:26   #1257
elenka1
Rozeznanie

ycnan w nosidełku nie chce

mszu odwiedziłam Twoj blog i zazdroszcze, mała bedzie miała fantastyczna pamiatke

zuziczkoo a czemu cie nie zaprosili na wigilie pracownicza??? chamstwo!!!!! A Olek chyba juz ma ladniejsze poliki sadzac po zdjeciach???

majka323 a ta żyrafa wydaje jakies dwiekoi czy coś? bo dropga jak na taka zyrafe tylko stojącą

przeyszedl mi wczoraj podgrzewacz z allegro... ten ktory polecała eve i naprawde fajny i niedrogi (całe 29zł) no i moja wkoncu usnela, delektuje sie cisza i spokojem

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 12:28   #1258
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:

w dodatku Ci sie zrymowalo

Majka232
nie obraz sie kochana, ale wydaje mi sie ze zabawki to sa bardziej stworzone "dla rodzicow" niz dla maluchow. Bo to raczej pewniak ze przegraja one z szafka kuchenna pelna garów
No ale spoko, jak ktos ma zbytek to moze sobie takie zabawki kupowac

Stary 2010-12-17, 12:33   #1259
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
majka323 a ta żyrafa wydaje jakies dwiekoi czy coś? bo dropga jak na taka zyrafe tylko stojącą
http://www.nowamatkapolka.pl/go/_inf...id=494&lang=pl

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

mszu - może i tak. Zobaczymy. Poczytałam o tej żyrafce i chcę się przekonać co to za cudo... Ona jest na teraz a garnki dopiero za kilka m-cy
Stary 2010-12-17, 12:34   #1260
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Wkońcu nadrobiłam kilka dni nieobecności, jakoś tak nie miałam natchnienia na czytanie przez ostatnich kilka dni :P W wolnych chwilach włączałam konsolę i łupałam w gierki :P
Moje dziecię coraz częściej się uśmiecha a od kiedy przyjechała żyrafa (http://allegro.pl/lamaze-zyrafa-przy...368694861.html) prowadzi z nia długie rozmowy, waląc ją pięściami po nogach :P
Z nowości to od kilku dni mały zasypia po kąpaniu o 22 i budzi się 6-7 rano :P Jak ja kocham moje dziecko
Wczoraj była znajoma w odwiedzinach i przyniosła dla małego dwa śliczne body

A co do gorących rozmów na forum to ja mojego też poznałam przez neta a dokładniej przez IRCa nie wiem czy któraś jeszcze to pamięta :P Miał nicka "napalony" heehehehe i to mnie zainteresowało najbardziej :P

AAAA i byliśmy dziś na bioderkach Wszystko ok ale mówił że często nosić na żabkę
We wtorek znów na szczepienie buuu

Edytowane przez czita18
Czas edycji: 2010-12-17 o 12:35
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości