|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
hej dziewczyny
![]() nie odzywałam się przez ostatnie dni bo miałam problemy z netem przez dwa dni a potem czasu nie było.... ![]() niestety nie nadrobię was teraz bo mam zjazd od dzisiaj do niedzieli...no i żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce ![]() mszu obiecałam zdjęcie do kolażu i właśnie wtedy padł mi net, ale już wklejam zdjęcia z sesji brzuszkowych do wyboru dla cioci mszu ![]() no nic uciekam bo muszę się szykować...buziaki i pozdrowienia dla wszystkich Pań i Panów ![]() a no i dziś Filip kończy 3 miesiące....nawet nie wiem kiedy to zleciało...
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny i zapomniałam napisać Mój Franek dziś kończy 8 tygodni i wczoraj jak go położyłam na płaskim materacu na brzuchu to się przekręcił na plecy skubaniec . Podarł się kolanem i przechylił głowę i po sprawie
Klarossa idź do lekarza Jak już ma kaszelek to lepiej dmuchać na zimne Dziewczyny jakie słodziasne te wasze pociechy WSZYSTKIE |
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun jaka królewna
![]() ![]() ![]() Lenka* hahaha ale mała cwaniara cieszę się że brzuszek nie boli ![]() martynka81 jaki on jest duży i mamy takie samo body w paseczki tzn mój już z niego wyrósł ale mieliśmy takie ![]() MisQa no widzisz jest zakaz i tyle
|
|
#1235 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie,
Disiaj odpuściłam sobie długie spanie i wstałam już o 8:30. Dagmara nadal dosypia ![]() Chyba dzisiaj wezmę się za porządki, bo mieszkanie się domaga mycia podług, drzwi itp. Za tydzień święta, więc się przyda. Chociaż nie robię tego ze względu na święta, bo nie znoszę tego przedświątecznego sprzątania " na siłę" włącznie z wyciąganiem rzeczy z pawlaczy itp. U mnie w domu rodzinnym tak było- generalne porządki na święta- przez tydzień mi tam wystarczy, to że sprzątam na bieżąco![]() Cytat:
Może dzieje się coś w jelitkach? Cytat:
Sobie kupiłam 2 jedną tydzień temu ale stwierdziłam, że za jasna i dlatego wczoraj dokupiłam czarną. Siwą wykorzystam na komunię w maju (chrześnica męża).Też zauważyłam, że nie ma reklam ani promocji mlek 1-ek. Kiedyś nawet przewaliłam wszystkie ulotki szpitalne, chciałam poczytać coś o Bebiku Comfrot 1 i nic nie znalazłam mimo kilku książeczek o żywieniu. No i właśnie Martucha mnie "oświeciła" dlaczego. Cytat:
Ja tez plamiłam przez cały połóg ![]() A teraz czekam na @, ale się nie zjawia. A już miesiąc nie karmię piersią tylko odciągam 4 razy dziennie. Miałam dwa razy fałszywe alarmy- ból brzucha i kilka kropel krwi i koniec. Cytat:
nie lubi na brzuszku![]() Cytat:
Głupota. A te co karmić nie mogą, nie mogą korzystać z promocji i do tego ograniczone źródło wiedzy- bo tylko internet. Nie ma książeczek, ulotek ani reklam. Cytat:
Kicha z tą chorobą małej- nie dość, że Ty masz masakrę to jeszcze dziecko...ehhh tak to bywa, że nieszczęścia chodzą parami. Fajna ta pierwsza kiecka- gruba zimowa. Cytat:
Dziewczyny czym dopajacie maluchy? Ja podaję koperkową- ale można max 100 ml dziennie. Przy tym suchym powietrzu wydaje mi się że trzeba by więcej. Co mogę podać tego samego dnia co koperkową? Można rumiankową? Czy wywoła to jakiś rozstrój żołądka? No i kiecki dla cioci Niki Dagmara będzie miała pod spodem biały półgolf, białe rajstopki i białe buciki.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-12-17 o 10:35 |
|||||||
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak pupę podnosi do góry ![]() super ze brzuszek juz nie boli Cytat:
bo nasze mleko to kiedy przeskakuje na 2 ? ![]() co z podgrzewaniem słoiczków w mikrofalówce?---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Szczęśliwa ja szelek do tej pory nie zapinałam, bo fajnie sobie nóżki rozstawiała ale teraz pora zacząć
|
||
|
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
Gabisun Kinia wygląda jak królewna
|
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
gabisun powiem jedno, czuje sie nienasycona zdjecami chrzcinowymi...
a gdzie zdjecie z mamą i tątą...? dalas jedno z przemykajaca babcia i zadowolona! chcemy wiecej! chcemy wiecej! Czerwona sukienka a wozkiem sie nawet wporzo jezdzilo, tylko sobie w brode pluje co mnie pokusilo z tym wnoszeniem na 3 pietro.... ![]() martynka81, dzieki za fotki, Twój Filip dzisiaj a jutro Nadia i Gabrysia kasienki, swiętuja swoja trzymiesięcznicę ![]() niuniuniau... do skutku, do skutku mi sie nigdzie nie spieszy ![]() Szczęsliwa... fiu fiu....to bedziecie wylaszczone (polubilam ten Klarissowy zwrot) na tej imprezie
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-17 o 11:10 |
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dzis czuje sie juz troche lepiej, katar dalej mam ale przynajmniej nie goraczkuje ![]() moje dziecko osralo sie po pachy doslownie...a jaka byla zadowolona, a jak sie smiala ![]() zdjecie nr 1 - ahhh ta radosc ![]() a reszta to szybkie foto brzuszkowe hahaha |
|
|
|
#1240 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sie malymi wysypkami nie przejmuje za bardzo. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dopajam Olka jak ewidentnie jest glodny, a do karmienia jeszcze czas, wtedy potrafi wyzłopac nawet 60ml herbatki. Rumiankowa pil, ale juz mu nie pasuje, teraz hipp uspokajajaca. Fajne kiecuszki- wsszystkie Teraz przyszla kolej na mojego doła... ![]() Od dwoch dni spie po 3h. Olek sie DRZE jak obdzierany ze skory... ![]() Budzi sie wnocy kolo 4ej i koniec- jest ryk i walka do siodmej. Uspokaja ise troche po cycku, ale potem znowu daje czadu. A w miedzyczasie jak chyba mu lepiej ( ) to patrzy sie na mamusie z rogalem i guga cale litanie, potem w sekunde ryk.Ja dostaje na glowe nie wiem czy go cos boli, czy to jakies pozne kolki znowu, czy sie po prostu wkurza na cos (dzis mial cztery 5min histerie po odlozeniu do lozeczka) Mam dosc tego wszystkiego. Olek teraz odsypia, ja rycze wam na wizazu. A zeby bylo malo to TZ musi dzis wieczorem wyjechac i wroci jutro wieczorem. ![]() I jeszcze zapomnialam- w koncu wpadl mmoj szef- fajnie sobie pogadac z kims swiezym. I maja dzis wigilie na miescie i oczywiscie zaproszneia nie dostalam (juz dyrektor sie o to postaral) Milo nie? ....
|
|
#1241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A zdjęcia bardzo fajne.
|
|
#1242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pieknie wyszly, o wiele piekniej niż meżowe widze ze moje "nauki" dotarły do niektorych uszu naprawde fajnie wyszly ja juz wybralam sobie fotkę, ale ty fotogarfuj dalej, mozesz teraz pomyslec nad urozmaiceniem kompozycji lub kadru (nie zawsze musi byc on na wprost, nie zawsze musi byc on prosty) Zuziczka... Kochana u nas to samo od dwóch dni o miedzy 3-4 rano podbudka i walka do 7 nad ranem pozniej krotka kima i pozniej aktywnosc i pozniej tam gdzie powinna byc drzemka jest darcie paszczy, w koncu wzielam ja na bujaczek i siedzi przy mnie wkłada piachy do paszczy i cos se guga. U nas w firmie w ogole w tym roku nie bylo kolacji wigilijnej bo nie bylo jelenia (czyt. mnie) kto ja by zorganizowal...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-17 o 11:28 |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze jak zdjęcie ma być pozowane to juz calkiem Na pocieszenie zdjęcie z kościoła i dowód jak Kinia ładnie chce z rodzicami pozować
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Rozeznanie
|
Mszu - mozesz mnie dobic komentarzem, ale nic lepszego ze mnie niestety nie wyciagniesz. Zdjecie robione napredce przed cwiczeniami i mega rykiem.
Drugie o 6ej rano wczoraj, jak Olo lezal i gugal do okna.( Ciemno bylo jak w dupie)
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szefowo Mszu no dziekuje za uznanie hihi i prosze o wiecej rad. Zawsze chcialam robic dobre zdjecia to moze w koncu sie naucze. Zbieram sie wlasnie z zamiarem focenia dzieciecia mego bardziej "artystycznie" ale to jak wyzdrowieje haha bo przy tych niezle sie napocilam Zuziczku strasznie mocno cie przytulam Strasznie ciezko mi sie czyta Twoje smutne posty bo chcialabym Ci jakos pomoc |
|
|
|
|
#1246 |
|
Zadomowienie
|
gabisun a Ty jak zwykle schowana za zasłoną swoich włosów... a co sie dziwisz ze Kinia niezadwolona, wiekoszosc swojego zycia poki co przelazala, wiec myslala, ze moze choc z okazji imprezy wezma ja na rece
![]() ![]() a u nas podjescie numer en z odlozeniem Nadii do lozeczka na drzemke
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak Nadusiowa drzemka?
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
ale chrzanisz
dalam jesc odlozylam do lozeczka, dostala smoczek i poki co cisza....ciekawe jak dlugo ![]() ooo i koniec ciszy
|
#1249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
pandziolka, ycan, NIKaP dziękuję za 3manie kciuków za bioderka- jest już wszystko ok
, po dysplazji ani śladu. Za 3 miesiące mamy tylko przyjść na ostateczną kontrolę, pieluchować Olę podwójnie tylko na noc. No i można ją będzie wreszcie zmierzyćCytat:
Cytat:
chyba nie ![]() a Ola pojutrze
|
||
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wszystkie małe księżniczki i królewicze - cudowni! Co do królewicza, to jak słucham tej piosenki Kołysanka dla Okruszka 0 to wciąż beczę, tak mnie ona wzrusza Dziś znów udało mi się cyknąć kilka fotek brzuszkowych. Jak Tż w końcu zainstaluje program do zmniejszania fotek to pokażę mego synka ![]() Przyszła paka. Mały dostał strój mikołajka (kurcze, czapa jakaś taka wielka) i strój świąteczny - pajacyk z czapeczką. Oba - świetne, więc stroje na święta synuś ma ![]() Dostał też butki weeboka (nie wiem czy u nas jest coś takiego, to Reebok dla dzieci), skarpetusie Pumki, kilka par spodni, jakąś zabawkę FP. Na później, może na 1,5 roczku dostał sweterek Christiana Diora My nadal męczymy się z katarem. Dziś ostatni dzień podawania Nasivin i od dziś wprowadziłam też Euphorbium, wit.C podaję nadal. Zuziczka - mi pediatra powiedziała, że jajka można tyle co w potrawach, a tak samych to nie jeść. Szymuś nie radzi sobie z trawieniem laktozy z mojego mleczka, ale smaruję go kremami i buzia jest gładka, ale zauważyłam u niego kilka razy popękane naczyńko (jedna kropeczka krwi na policzku)... Co do ulewania to ważne jest też żeby nie zapinać zbyt ciasno pieluchy, bo jak maluch zje to brzuszek się wzdyma i pielucha uciska co powoduje ulewanie. To kupiłam Szymkowi na święta: http://www.zyrafa-sophie.pl/kolekcja...w-pudelku.html
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-12-17 o 12:09 |
|
|
|
#1251 |
|
Rozeznanie
|
mszu- a ja w pierwszej chwili myslalam ,ze dziczyzny wam zabraklo
![]() gabi-kinia dala\czadu widze fajna sniezynka z niej kotek- dzieki No i odpada tez wizja pracy poowy tygodnia z domu...dyr sie nie zgodzi a rehabilitantka powiedziala ze koniecznie musimy go cwiczyc przynajmniej rok... w zlobku nikt mi Olka cwiczyc nie bedzie... jesli zlobek w ogole dostaniemy...no wszystko mnie dzis w tym dole pograza... ![]() motyla noga.... Moni- jedziemy do rodzicow na swieta, wracam w styczniu (starsza o rok, niestety, bo ja koziorozec) Majka-macie kremy ze sterydem? Ja u Olka nnie stosuje sterydow, dlatego jest wypryszczony ale chyba wole to, niz skutki sterydow pozniej. Z jajek to jem zoltka, ale rzadko.A co sie robi z ta zyrafa?
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-12-17 o 12:20 |
|
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
osz w morde... jak na zabawke z gumy ... to strasznie drogo![]() ale marketing ta zyrafa ma dobry ![]() Zuzi Nadia sie kimneła! w koncu!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-12-17 o 12:20 |
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niestety zawsze tak jest jak się pochwali dziecko ja jak się pochwaliłam jaki mam super zarabisty patent na usypianie to na drugi dzień szlag trafił cały plan a może daj jej jeszcze pieluszke koło policzka, u mnie czasami działa jak "zatyczka" zawodzi ![]() u nas drzemki są zawsze na kanapie, w łóżeczku zdarzyłó się kilka razy jak Kinia walczyła z karuzelą aż padła... |
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka chwaliła Sophie i tak poczytałam o niej trochę i zamówiłam. Jeszcze 2 rzeczy chciałabym dla synka: http://allegro.pl/spiaca-owieczka-cl...363380945.html http://allegro.pl/rewelacyjny-swiat-...355533923.html Może babcia lub chrzestna coś z tego kupią, chociaż pewnie same coś wymyślą. Od drugiej babci i dziadka Szymek dostanie boomboxa bo nam wieża padła, a od chrzestnego-projektor FP.
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde... tyle kasy za "gumiaka"
miałam kiedyś takiego jeża potem pies zeżarł
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziś dostał pacynkę szczekającego pieska. Otwieram paczkę, patrzę fajna pacynka dla Szymka, a później patrzę a tam karteczka - dla Fida
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
ycnan w nosidełku nie chce
mszu odwiedziłam zuziczkoo a czemu cie nie zaprosili na wigilie pracownicza??? chamstwo!!!!! A Olek chyba juz ma ladniejsze poliki sadzac po zdjeciach??? majka323 a ta żyrafa wydaje jakies dwiekoi czy coś? bo dropga jak na taka zyrafe tylko stojącą ![]() przeyszedl mi wczoraj podgrzewacz z allegro... ten ktory polecała eve i naprawde fajny i niedrogi (całe 29zł) no i moja wkoncu usnela, delektuje sie cisza i spokojem
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w dodatku Ci sie zrymowalo ![]() Majka232 nie obraz sie kochana, ale wydaje mi sie ze zabawki to sa bardziej stworzone "dla rodzicow" niz dla maluchow. Bo to raczej pewniak ze przegraja one z szafka kuchenna pelna garów ![]() No ale spoko, jak ktos ma zbytek to moze sobie takie zabawki kupowac
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- mszu - może i tak. Zobaczymy. Poczytałam o tej żyrafce i chcę się przekonać co to za cudo... Ona jest na teraz a garnki dopiero za kilka m-cy
|
|
#1260 |
|
Raczkowanie
|
Wkońcu nadrobiłam kilka dni nieobecności, jakoś tak nie miałam natchnienia na czytanie przez ostatnich kilka dni :P W wolnych chwilach włączałam konsolę i łupałam w gierki :P
Moje dziecię coraz częściej się uśmiecha a od kiedy przyjechała żyrafa (http://allegro.pl/lamaze-zyrafa-przy...368694861.html) prowadzi z nia długie rozmowy, waląc ją pięściami po nogach :P Z nowości to od kilku dni mały zasypia po kąpaniu o 22 i budzi się 6-7 rano :P Jak ja kocham moje dziecko ![]() Wczoraj była znajoma w odwiedzinach i przyniosła dla małego dwa śliczne body ![]() A co do gorących rozmów na forum to ja mojego też poznałam przez neta a dokładniej przez IRCa nie wiem czy któraś jeszcze to pamięta :P Miał nicka "napalony" heehehehe i to mnie zainteresowało najbardziej :P AAAA i byliśmy dziś na bioderkach Wszystko ok ale mówił że często nosić na żabkę ![]() We wtorek znów na szczepienie buuu
Edytowane przez czita18 Czas edycji: 2010-12-17 o 12:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

nie lubi na brzuszku

dalas jedno z przemykajaca babcia i zadowolona! chcemy wiecej! chcemy wiecej! Czerwona sukienka 
doslownie...a jaka byla zadowolona, a jak sie smiala 

) to patrzy sie na mamusie z rogalem i guga cale litanie, potem w sekunde ryk.