|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
Baki puszcza az milo a mimo to prezy sie i steka. I nie wiem, czy to od mojego mleka czy od MM Teraz wyzlopal 100ml mojego mleka i zasnal. U nas te krostki na buzi sa blisko siebie jak sie dotknie to skora jest chropowata, pojawiaja sie tez takie z biala koncowka. Dzwonilam do lekarza, termin na srode. Mowila ze jak maly nie ma biegunki, to nie skaza..ehh
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-17 o 11:26 |
|
|
|
|
#2042 | |||
|
Raczkowanie
|
Wczoraj po raz pierwszy od nie wiem kiedy wyszlam na prawdziwa impreze. Byla to impreza swiateczna od TZta z pracy. Ale sie ubawilam, niektorzy sie poprzebierali, byly organizowane zbawy z nagrodami oraz losowanie prezentow od Sw Mikolaja (jeden sie przebral za niego) Wypilam troche za duzo wina i teraz lecze kaca. Moja mama zostala z dzieckiem w domu z zapasem odciagnietego mleka w lodowce. O 7 rano tez jej jeszcze podalam mleko wczesniej sciagniete bo nie wiem jak dlugo alkohol utrzymuje sie w organizmie. Jak myslicie? Cyca podalam jej dopiero o 10.
Jeszcze was nie nadrobilam od wczoraj ale zaraz to zrobie bo mala poszla spac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
A ja używałam zawsze mielonej kozieradki jako przyprawy do czerwonej kapusty. Kupowaliśmy w sklepie z przyprawami
|
#2044 |
|
Wtajemniczenie
|
bela - na pewno nie jesz nic z listy niedozwolonych rzeczy? sprawdzasz sklady produktow? pamietaj, ze nie wolno tez bialek jajek!
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
bela14 - może lepiej do pediatry jedź zamiast do rodzinnego, albo poszukaj czy przy szpitalu u ciebie nie działa czasem przychodnia neonatologiczna.
|
|
|
|
#2046 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
![]() Dziś nam przyszła wkońcu chusta granatowo-czerwona z samochodziekiem i kieszonką z przodu heh i zrobiłam pierwsze wiązanie heh nawet jako tako mi wyszło a siebie wykroiłam bo musze isc najpierw do fruzjera zeby sie pokazać ![]() i przedstawiam małą sesje Juniora pełną uśmiechów takich pod rząd uwaga wczoraj zauważył że mamy takie stworzonko w domku jak piesek heh i jak tylko zobaczy ją to od razu rogal od ucha do ucha na twarzy ![]() ![]() A teraz ide przebrać małego bo przed chwilą tworzył arcydzieło w pieluszce ![]()
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-12-17 o 11:41 |
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka, rewelacyjne miny strzela
![]() A jaki ma kolor oczu? Wydaje mi się, że zielony na tych zdjęciach widać? ![]() Tymek cały czas ma granatowe, takie jak po urodzeniu, troszkę jaśnieją przy źrenicach, ale nie widac jeszcze jaki kolor będzie...
|
#2049 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez nie zrobiłabym kanapek ![]() Cytat:
taa tu wszystko jest normalne.Mysle,ze nie ma co od razu wnioskowac,że to nietolerance pokarmowa.Smaruj sudokremem i kremem z parafiną na przemian i pij rumianek. U nas jest poprawa. Cytat:
u mnie też działa, ale mała ma ten swój skok rozwojowy i nie nadążam odciągać. Mój laktator elektryczny już idzie więc szybko nadrobię.2 raz dzis sie obudziłam z kapiacymi cycami |
|||
|
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja no właśnie od urodzenia miał jasnoniebieskie i juz wszyscy byli wniebowzięci bo myśleli że tak zostanie i będzie mial kolor oczu po tatusiu
a tu mu sie zaczynają zmieniać heh w środku powoli robią sie takie włókna jasno brązowe no i mówiłam wszystkim że bedzie 'synek mamusi' heh a ja mam brązowe
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
anaakee- tabletki znalazłam ale wolę ziółka bo tańsze, już znalazłam, dzięki, jeszcze spróbuję z tymi ziółkami a jak nic nie dadzą to rezygnuję z karmienia bo i tak głównie daję mm więc po co mam się stresować? Mała pryknie a ja juz przeżywam, że to przeze mnie...Jeszcze wczoraj zjadłam to ostrawe danie i nie wiem czy podawać pierś czy nie...
Jak myslicie zupa ogórkowa na obiad jest ok czy nie za bardzo? Tu link do filmiku z moją Lilą jeśli macie ochotkę zerknąć... |
|
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Beata, jezeli z kwasnych ogorkow to niestety nie
Ja pije rumianek, malemu smaruje krostki sudokremem ale nie ma poprawy. |
|
|
|
#2053 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Doskonale cie rozumiem. Ja na poczatku mialam wrazenie ze cala dobe spedzam albo na karmieniu albo na odciaganiu mleka. W nocy pobodka, karmienie z butli, przewijanie, potem pol godziny z laktatorem, heh ale sie umeczylam, dobrze ze mam to juz za soba i ze moge podawac mleko bezposrednio z piersi, a mala dluzej spi. W koncu sie wysypiam Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sadze ze mam za male cycki dla mojego glodomora.
Co z tego ze odciagam co 2 godziny, masakruje sie laktatorem elektrycznym (medela symphony) pije ziolka na laktacje jak mam za malo mleka. Rano budze sie z pelnymi i twardymi cyckami, mokra pidzama od wyciekajacego mleka i jestem w stanie sciagnac tylko 40 ml z jednego cycka
|
|
|
|
#2055 |
|
Raczkowanie
|
Ishka, ale cudnie sie usmiecha twoj maly, normalnie az mi sie pojawia podobny rogal na twarzy jak na niego patrze
Ja tez mam chuste. Na poczatku mala jej nie znosila wiec wcale z niej niekorzytalam, ale ostatnio zaczelam ja wkladac w innej pozycji, takiej jak ty na zdjeciu, i juz jest spokojna, od razu usypia. Jeszcze troche musimy potrenowac zanim wyjdziemy na zewnatrz. Chociaz w moim klimacie to obawiam sie ze moze malej byc za goraco i znowu bedziemy miec problem z potowkami. |
|
|
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
My bedziemy sie dzisiaj chustowac. Polozna pokaze mi jak malego wiazac by lezal, bo podobno w tym wieku to najzdrowsze dla kregoslupa.
|
|
|
|
#2057 |
|
Dragonfly
|
Ishka ale slodko sie usmiecha
moja to tylko po karmieniu jak lezy na mnie i przysypia,choc wczoraj jak polozylam ja na przewijaku i powiedzialam "no zaloze sie,ze masz dla mamy jakis prezencik,tylko ciekawe jak duzy" to tez zrobila grymas prawie jak usmiech,sama nie wiem czy mi sie nie zdawalo choc o dziwo humor miala wyjatkowo dobry i jak jej zdjelam pieluche to jeszcze przewijak obsikala![]() Probuje ja nauczyc lezec na brzuszku ale chyba niezbyt to lubi albo wciaz trzyma glowke zadarta do gory teraz spi to moze ja dyskretnie obroce,mam nadzieje ze zawalu nie dostanie jak sie obudzi
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
My Tymka zaczęliśmy wczoraj kłaść na brzuszek, ale chyba mu się nie podoba na razie. po 5 minutach awantura była
Wklejam zdjęcie dzisiejsze naszego Farfocla
|
#2059 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale fajny
Ja nie umiem uchwycic usmiechu malego. Takie grymasy robi tylko jak przysypia przy cycku
|
|
|
|
#2060 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
10 grudnia o godzinie 6.30 siłami natury przyszła na świat Alicja Anna ![]() Mały aniołek, cycamy się z cyca, mała zdrowa, 3270g, 55cm
|
|
|
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
Bjeatka! Gratuluję ślicznej córuni! A jak z tż i jego mamusią?
Podaję link- pierwsze uśmiechy mojej córy http://www.youtube.com/user/BeataJawor85?feature=mhum |
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
Biejatka gratulacje!!! ![]() k laski: znalazła się nasza zguba-dawno nie pisałaś ślicznotka z Twojej Małej i w ogóle piękne są Wasze dzieci ![]() dziś uskuteczniamy masaż sutków na wywołanie porodu-ale to boli....karmienie też się z tym wiąże ? brrr...chciałam Was zapytać o laktator medeli, czy mini electric wystarczy, czy ten swing jest lepszy? bo nie wiem który kupić a będę robić zapasy na weekendy na uczelni, więc chcę aby byl dobry ![]() i te woreczki do zamrażania pokarmu gdzie się kupuje?
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Biejatka, GRATULACJE!!!
![]() kl aski:Beata_Batumi, fajna ta Twoja mała Rozmawiałam parę minut temu z Tatą, w zupełnie inny sposób dziś mówił, niż wczoraj, gdy poznał wynik tomografii, ale jeszcze był przed konsultacją z lekarzem. Wczoraj miał bardzo smutny głos, wydaje mi się, że powstrzymywał łzy, na pewno był mocno podłamany. A dziś słyszałam dawną energię, wiarę, że może się udać, jakiś optymizm, chęć do walki A w niedzielę improwizowana wigilia u nas w domu. Nie wiem jak to wyjdzie, nie mamy ani prezentów (ale Rodzice też podobno nie mają Ale najważniejsze jest, żeby się spotkać, pobyć ze sobą. Rodzice przyniosą uszka (Tata zrobił ponad setkę, jak co roku), pierniczki i śledzia, my zorganizujemy barszcz, może karpia i mam nadzieję, że będzie miło
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna jest moja imienniczka![]()
|
|
#2065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do tradziku niemowlecego, to niczym sie go nie smaruje, nawet nie powinno sie. To sa zmiany hormonalne, ktore moga byc na skorze nawet do 2 m-cy. Moje chlopaki to mialy. Thomas mial tylko na twarzy, a Pascal na calym ciele, ale po miesiacu zniknelo. Cytat:
A odstawilas wszystkie potencjalne alergeny? Mleko to malo. Sa jeszcze orzechy, ryby morskie, jajka itp. A ja wczoraj pod wieczor wybuchlam... na wszystkich. Najpierw oberwalo sie (slownie) Thomasowi, potem Oliwii, a na koniec Marcinowi. Ten to mnie juz z rownowagi wyprowadzil i wykrzyczalam mu wszystko co mi na watrobie od miesiecy lezalo. Nie wiem czy cokolwiek zrozumial, bo reakcji nie bylo zadnej! Zero! Nawet nie drgnal z tej swojej kanapy! Ani be ani me ani odpieprz sie! Nic! Beczalam jak glupia pare godzin, az po polnocy musialam przysnac. Kurcze jest mi tak potwornie zle... a jak ja teraz wygladam z takimi oczami opuchnietymi! Ale makijaz i tak zrobilam ![]() Wiecie co... mam ochote wyjechac. Nie mam sie tu do kogo zwalic. Pomyslalam, ze pojade do rodzicow do Polski. Nie wiem jak zapakuje wszystkie dzieci do mojego auta, ale mysle nad tym intensywnie. (Mam Honde Civic) Na taka podroz musze wziac ze dwie walizki, a wiec wozka nie zmieszcze, bo mam strasznie maly bagaznik. Kurcze gdyby nie ten snieg, to juz by mnie tu nie bylo. A tak waham sie okropnie. W takim sniegu sama jeszcze nie jechalam. Normalnie sie jedzie 12 godzin, to w takich warunkach pewnie z 15. Ale mam juz tak strasznie dosc, ze jesli dzis nic sie nie zmieni, czyli nie zauwaze jakiejkolwiek skruchy w nim, to jutro wyjade gdy on pojdzie do pracy. Nawet sie nie pozegnam, ani nie napisze dokad pojechalam. Mysle, ze przy jego charakterze i tak nie bedzie mnie szukal... Tylko skad wziac ta odwage?... Tak wiec dziewczyny, jesli przestane sie odzywac, to nie gniewajcie sie, ale prawdopodobnie bede w Polsce przez jakies 3 tygodnie. |
|||
|
|
|
#2066 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak sie budzisz rano z pelnymi piersiami to małemu to nie wystarczy żeby sie najeść??Moja dzisiaj to odpadła już po jednym cycu, gdzie zwykle beczała bo z dwóch sie nie najadła. Z jednego cyca ledwo odciągnę 25 ml, ale walcze dalej. Może będzie lepiej. Kupię tez tę kozieradkę.Mam ręczny medeli i dla mnie za mało odciaga, bo chyba mam za mało mleka. Kupiłam już elektryczny swing, spróbuje zaraz po przyjeździe do polski (czyli w środę) to napisze Tobie jakie wrażenia. Szczerze, to jest moja ostatnia deska ratunku na karmienie piersią. |
|||
|
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
Weronisia
a może rodzice mogliby Was odwiedzić? widać że trzeba Ci kogoś bliskiego, bo ileż można w sobie sił znaleźć, a niestety od początku Pascalek daje Ci w kość ![]() a dzieci juz mają przerwę świąteczną w szkole? jak masz zimowe opony, to jakoś dasz radę, tylko zaplanuj wszystko dobrze, przystanki itp, żebyś miała szansę odpocząć Mimo wszystko trzymam kciuki żeby TZ dziś okazał skruchę i nie zmuszał Cię do takich eskapad... trzymaj się dzielnie
|
#2068 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia- wspolczuje. Tez czasem mam ochote zostawic wszystko i wyjechac. Ale nie mam gdzie
![]() Martini- moj sie nie najada- dostanie dwa cycki i nadal wrzeszczy. Poza tym musialby siedziec przy cycku min. godzine a on sie szybko niecerpliwi,drapie mnie po cyckach i gryzie wiec chyba bede tylko odciagac bo sie za bardzo stresuje. Poza tym chociaz wiem ile zjada.
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dzieci nie maja jeszcze ferii, dopiero od przyszlego piatku, ale mam to gdzies. Zrobie im szybciej ferie. Tragedii nie bedzie. Opony zimowe mam , wiec jakos powinnam dojechac. Nie ma sensu, zeby ktos po mnie wyjechal, bo niby jak? Na dwa samochody? Musialoby wiec jechac po mnie dwoch kierowcow.... ehhh... a ja nawet nikomu nic nie chce powiedziec, to ma byc tajemnica i niespodzianka. Jesli zadzwonie do rodzicow i im powiem, ze chce przyjechac, to beda mnie powstrzymywac i strasznie sie martwic. A tak zajade pod brame i juz
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wrzask jak cholera ,czesto zakonczony butlą,także wiem co czujesz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Baki puszcza az milo a mimo to prezy sie i steka. I nie wiem, czy to od mojego mleka czy od MM
Teraz wyzlopal 100ml mojego mleka i zasnal. U nas te krostki na buzi sa blisko siebie jak sie dotknie to skora jest chropowata, pojawiaja sie tez takie z biala koncowka. Dzwonilam do lekarza, termin na srode. Mowila ze jak maly nie ma biegunki, to nie skaza..ehh

u mnie też działa, ale mała ma ten swój skok rozwojowy i nie nadążam odciągać. Mój laktator elektryczny już idzie więc szybko nadrobię.

k laski:
ślicznotka z Twojej Małej
? brrr...
trzymaj się dzielnie
a on sie szybko niecerpliwi,drapie mnie po cyckach i gryzie wiec chyba bede tylko odciagac bo sie za bardzo stresuje. Poza tym chociaz wiem ile zjada.