|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Moria jest chyba z Łodzi, zapytaj ją gdzie była.
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Tav, masz rację ten czas tak szybko leci że szok
|
#1353 |
|
Rozeznanie
|
a jak tak na Was dziewczyny klikam i klikam... i się z tego wszystkiego sama zapisałam
Eweska widzę suszarka już blisko, więc klikamy... Zaraz odpalę drugiego kompa poklikam na Nas wszystkie hehe... Co tam nie spróbować... chociaż szampon i odżywkę skosić hehe ![]() Co do dzieciaczka i łóżeczka, to My na razie postanowiliśmy umieścić malucha u Nas w sypialni. Też mamy dla niego wolny pokoik (tzn będziemy mieli, bo na razie brakuje w nim ściany hehe... mamy za to ogromniasty salon ) ale mamy podłużne mieszkanie i nasza sypialnia na jednym końcu, a pokoik na drugim, więc to by było dla mnie ciężej biegać do niego co 2 h w nocy na drugi koniec mieszkania, a tak to będzie pod ręką. Też nie wyobrażam sobie spać z maluchem w łóżku... cały czas bym się bała, że go TŻ zgniecie, bo on jakieś niekontrolowane ruchy ma we śnie hehehe Ale będę chciała malucha odstawić do swojego pokoju jak będę już na dobre wracała do pracy... czyli jak będzie miał jakieś 6 m-cy... taki jest wstępny plan, a co z tego będzie to zobaczymy ![]() Dziewczyny mam ogromnie wyrzuty sumienia, że nic dzisiaj nie zrobiłam... jak patrze na mieszkanie to normalnie ... a jutro TŻ ma choinkę przywieźć... ehhh nasz Syneczek Listopadowa bardzo dziękuję za linki ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- a tak w ogóle to mam ochote na grzane wino z owocami i goździkami zaraz padnę chyba....normalnie bym się takim ululała ![]() Eweska gorąca noc się szykuje z Małżem...
|
|
|
|
#1354 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() A co do nocy to nie wiem czy będzie taka gorąca, na pewno nie taka jak sprzed ciąży Jejku, jejku ale mam stresa hehehe już mógłby przyjechać Sorry za to marudzenie ciągłe, ale nie mogę się doczekać, to czekanie jest straszne. |
|
|
|
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
Taverneyno już, już 17-ty
jak ten czas zasuwa.....Teraz kiedy usg?
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kochane, ja sobie jeszce troche na Tz po czekam to mysle do Was zajrze, drzemke strzelilam i chodza za mna lody......
Listpopadowa, ja mysle ,ze moj maly do tz sie udal, bo on przy 180 cm wazy 115 kg... Anulinka, widzisz martwilas sie o ruchy, nadszedl i Twoj czas teraz dzidzia Ci da popalic. Mimbi, wlasnie mnie zastanawia czy ten vat tak bardzo poczujemy, tez bym chciala juz cos zamowic malemu, ale jakos niewiem co, i chyba to co mam na dziewczyne zaczne wsatwiac na allegro bo mam z reserverda itp. a skoro siusiak to beda zbedne.. Eweska klikamy klikamy i mam nadzieje,ze cos Ci na swieta wyklikamy No i wreszcie dzis faceta sie doczekasz, grzeczna badz![]() Andziot, no grtaulacje, ale jaka Twoja dziewczynka dorodna no no mama dobrze wcina, masz buzi Kochana , wiem jaka jestes podekscytowana, przerabialam to wczoraj.Renessme, witaj w gronie susiakow, kolejna siweitna wiadomosc co za dzien i dolacze sie do klikaniaVolisia pikam i u Ciebie Stale Cie goscie nawiedzaja, oj wiem jak to meczy...![]() Monia, eh co tu Ci poradzic, wiem jak facet potrafi dac w kosc, niewiem czy to ja tylko juz taka nerwowa mi czasem cos slodkiego na to pomaga. Anula tylko sprzata i sprzata, ja dwie godziny po sprzatalam i myslalam ,ze ducha wyzione, bol brzucha i kregoslupa mnie dopadl,ze musialam lezec, wiec Cie podziwiam za te porzadki.
|
#1357 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Ups... rozbilam lustro..
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no na pewno na szczescie ![]() a ja robie na kolacje tortille przyjedzie kuzyn tz na ala parapetowke to pewnie posiedzimy troche ![]() a u mnie dzisiaj skonczyl sie 21 tydzien od jutro 6 miesiac zaczynamy
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Moderatoreska
|
Aaaaaaa jeszcze 25 km
No ale dużo mu juz nie zostało
|
|
|
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
A od którego tygodnia zaczyna się 5-ty miesiąc???
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- eweska aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa!!!!!!!!!!!!!!!!! jak ja sie cieszę, na pewno też szalałabym w takiej chwili wstawiaj wodę na gorrrrrrrrącą domową herbatkę ![]() i zaraz się wzruszę no
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co mi sie dzisiaj przydarzylo?
jutro zaczynam 19 tydzien , juz rano pisalam ze jakos dziwnie slabo sie czuje no i popoludniu nagle wzielo mnie na wymioty! jestem w szoku. przytrafilo mi sie to 4 razy w tej ciazy zaledwie i zawsze zolcia jak mam pusty zoladek. kurde 19 tydzien i takie historie?
|
|
|
|
#1366 |
|
Rozeznanie
|
Eweska super!
Czyli swojego mężulka będziesz mieć praktycznie zaraz koło siebie! Nareszcie!
|
|
|
|
#1367 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Jak zniknę z kompa to będzie znaczyło że mam tz-ta w domku |
|
|
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka może coś zjadłaś po prostu... nie teges
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- eweska jeszcze z 5 km!!!
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie, nie |
|
|
|
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
Eweska! Póki co dzielą Cię tylko 2 głosy od miejsca 30go
Suszarka będzie twoja
|
|
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Jak tam nasza lista? mniej więcej równo idzie ![]() No to gratuluję tym które już wiedzą (nie wiem czy dobrze pamiętam bo czytałam jakiś czas temu, cały czas coś robię). Mazianka Tobie się udało ![]() Andziot do nas życie bardziej jakby to powiedzieć ekonomicznie podeszło ![]() oszczędność na ubrankach, zabawkach, mamy już pewne sprawy obcykane hehe. Renessme fajnie mieć pierwszego synka. Jak o którejś zapomniałam proszę wybaczyć ![]() Od rana po mieście śmigałam, na zakupy, później u mamy byłam na kawie. Przyszłam do domu, ubraliśmy choinę, zrobiłam śledzie na ciepło z rodzynkami, a teraz gotuję kapuśniak bo tak mi chodził, że nie mogłam odpuścić. Jestem wykończona. Co do pokoju dla dziecka, nasze dwa łobuzy będą miały razem pokój. Na początek dzieciątko będzie u nas w kołysce "koszu Mojżesza" a myślę po dwóch, trzech tygodniach przeniosę go do łóżeczka do pokoju Czara. Dam starszemu czas z oswojeniem się z płaczem tego młodszego w nocy. Ale wiem, że na pewno nie zrobię tego błędu który zrobiłam przy Czarodzieju, nie wezmę go do łóżka. Dziecko wtedy dobrze czuje się przy mamie i później nie potrafi przyzwyczaić się do łóżeczka. Ale też musi się przyzwyczaić do spania w swoim pokoju więc to będzie na pewno krótki okres czasu.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-12-18 o 21:20 |
|
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek zupełnie po równo : 10 na 10
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
5 godzin lepilam pierogi
Ale ulepilam! 114
|
#1374 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
kurde!! pewnie eweski maz juz przyjechal, myslalam ze zdaze powiedziec jej ze sie ciesze i trzymam kciuki za udany wieczor
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz mieszkam w łodzi, ale nie jestem stad... tez tesknie za swoim rodzinnym miesteczkiem, ale nie moglabym tam mieszkac glownie z powodu wielkiego bezrobocia. Jedno jest pewne- w swieta nie moze mnie tam zabraknac ![]() jestem pewna ze dojdziecie z mezem do porozumienia i wybierzecie ta najlepsza opcje czyli Luban![]() gratuluje syneczka- siusiak jak marzenie ( bez urazy) ![]() Cytat:
teraz juz na pewno u mnie tez bedzie coreczka oby cala i zdrowa jak twojaCytat:
gorzej z seksem ale dla syneczka zrobi sie wszystko najwazniejsze ze on jest i rosnie! moje gratulacje!a ja caly dzien na zajeciach ...ale nudy!!! zamiast rozwiazywac zadania to ciagle gadalam z dziewczynami ( odkad jestem w ciazy straszna gadula sie zrobilam) i profesorek w koncu zaczal mnie sie pytac jak tam dzidziol i ktory to miesiac przybralam "buraka"... "to naprawde juz tak widac??" pomyslalam... i powtorze sie- dziewczyny mowia jak jeden maz - bedzie chlopak. Brzuszek sie zaokragla i ja wygladam slicznie... e tam glupoty gadaja
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
No to pięknie
![]() Ja nie robię, mam pyszne w sklepie na dole :-P domowe, babki mają małą firmę i lepią w domu. Zaraz zrobię zaklepke do kapuśniaku i wsunę ze 2 miseczki
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() podeślesz mi chociaz jednego??
|
|
#1377 |
|
Rozeznanie
|
Kasia
Ja też bym "cegłe spaliła" na twoim miejscu Kurcze, wydaje mi się,że tej ciąży jeszcze nie widać,ale skoro tak mówisz to znaczy,że nasze brzuszki są już naprawdę widoczne...
|
|
|
|
#1378 | |
|
Wtajemniczenie
|
wow podziwiam
, ja mam zamiar pierniczki robic![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Rozeznanie
|
Co do usg3d w Łodzi to ja nie robiłam ale dziewczyny polecają sobie http://dzidziusiowo.pl/forum/57/738.html, wiem że w Renomie na Sterlinga też robią oprócz tego polecany jest dr Dudarewicz http://www.usg-3d.pl/index.html. Robił mi zwykłe usg w Matce Polce (przypadkiem zresztą, troche po znajomości
) i mam bardzo dobre zdanie.
|
#1380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tata stwierdzil, ze zrobilam sie mamusiowata, a siostra ze cycki mam takie jakbym sylikony dopiero co wszczepila ( cala kamilcia )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Eweska widzę suszarka już blisko, więc klikamy... Zaraz odpalę drugiego kompa poklikam na Nas wszystkie hehe... Co tam nie spróbować... chociaż szampon i odżywkę skosić hehe
) ale mamy podłużne mieszkanie i nasza sypialnia na jednym końcu, a pokoik na drugim, więc to by było dla mnie ciężej biegać do niego co 2 h w nocy na drugi koniec mieszkania, a tak to będzie pod ręką. Też nie wyobrażam sobie spać z maluchem w łóżku... cały czas bym się bała, że go TŻ zgniecie, bo on jakieś niekontrolowane ruchy ma we śnie hehehe
Ale będę chciała malucha odstawić do swojego pokoju jak będę już na dobre wracała do pracy... czyli jak będzie miał jakieś 6 m-cy... taki jest wstępny plan, a co z tego będzie to zobaczymy
a jutro TŻ ma choinkę przywieźć... ehhh nasz Syneczek 
zaraz padnę chyba....

, wiem jaka jestes podekscytowana, przerabialam to wczoraj.
i dolacze sie do klikania
z kapusta i grzybami
Rano jak wstałam to miałam takie plamienia jakby śluz zabarwiony na różowo... Ja już nauczone jestem poprzednią ciążą, którą de facto straciłam, że trzeba szybko działać i nie bagatelizować takich spraw, a już na pewno nie w połowie ciąży...

klaski:
przybralam "buraka"... "to naprawde juz tak widac??" pomyslalam...