Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 984 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-19, 09:59   #29491
Silva Ros
Przyczajenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Od pół roku próbuje przywrócić dawny skręt swoim lokom. Były cudowne kiedy (nigdy więcej!) myłam je tylko szamponem. Testowałam najróżniejszych produkty dla kręconowłosych, w tym również te z silikonami i innym świństwem przez, co pewnie je trochę zniszczyłam. Potem trafiłam na wasze forum (najlepsze co mogło się stać !) i dwa tygodnie temu zaczęłam (chyba) prawidłową pielęgnacje swoich kręciołków tj. mycie delikatnym szamponem (babydream), odzywka d/s (Isana hair z jedwabiem) i b/s (joanna natruria miód i cytryna). Czy taka pielęgnacja wystarczy moim włosom żeby przywrócić im dawny skręt, czy może muszę coś dodać, zmienić? Baaardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki! i przepraszam za taki wywód
Silva Ros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 10:50   #29492
kasiek88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Zastanawiam się gdzie ja będę mogła dostać prawdziwą czarna rzepę- bo w warzywniaku nigdy się nie pytałam i nie wiem
Nawet nie wiem za bardzo jak wygląda- będę musiała sobie na necie zobaczyć
A ten hydrolat podobno bardzo dobry jest
Kiedys dawno temu mi go polecono, ale przy ostatnim zamówieniu na śmierć o nim zapomniałam
A wypada taniutko- chyba ok. 200 ml za niecałe 12 zł
W warzywniakach czasami jest, ja ostatnio kupilam w piotrze i pawle bo byla promocja i wszedzie byly wystawione. Cos jak buraki z tym, ze czarna oczywiscie ;p wczoraj juz poczytalam na temat tego olejku, kupilabym, ale musze troche pozuzywac moje specyfyki zanim kupie cos nastepnego. Ostatnio zauwazylam ze mam jakas manie na kupowanie kosm przeciw wypadaniu i do pielegnacji ;p
Udanej niedzieli )
Cel: Nawilżone, odżywione, mięsiste loki.
Zahamowanie wypadania oraz zagęszczenie włosów.
kasiek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 11:02   #29493
lucy007
Rozeznanie

Witam Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie sposób Was nadrobić
Dziekuje za zaposzenie do klubu ja teraz nie mam w ogole czasu

znow wypadlam, a tak tego nie lubie potem nie wiem o co chodzi
O tak, zgadzam się, mnie nie było troszkę ponad tydzień i teraz konsekwentnie nadrabiałam strony Obawiam się, że mi czasu nie wystarczy, żeby czytać wszystko, a szkoda Już teraz widzę, że do wielocytowania zaznaczyłam o wiele więcej postów, a się nie wkleiły z jakiś przyczyn, a chciałam odpowiedzieć większej ilości osób...
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Sprawdź w blogu Małgosi (to biblia i niezbędnik jeśli dobrze pamiętam w blogu Eloe są gotowe odpowiedzi na wiele pytań
Blog Małgosi to był mój początek zaraz po FAQ i pigułce, tam naprawdę jest masa kosmetyków No i jeszcze bardzo przydatny wątek z analizami, są tam również kosmetyki, których nie ma w blogu
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
W sumie wiesz co mam jedno... xD
Farbowane były one farbą Natural & Easy, ale koloru nie pamiętam xD
Bernadko, w ciemnych włosach wyglądasz świetnie. Dołączam się do Dziewczyn, które wolą Cię właśnie w nich. Twoja buzia bardzo zyskuje przy ciemnych włosach.
Cytat:
Dodaję kilka fotek
Miód - malina
Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
jeszcze nigdy nie umylam wlosow odzywką... dziewczyny ja nie wiem jak ja mam to zrobic...serio...nie smiejcie sie
prosze o instrukcje taka prosta jak Wy to robicie
Instrukcja mycia była albo w FAQ albo w pigułce. Ja normalnie wylewam na rękę odżywkę, tyle że, jak już ktoś napisał, trzeba jej dać o wiele więcej niż niegdyś szamponu i masuję skalp i włosy. Faktycznie odżywka schodzi w tempie błyskawicznym. Nie mieszam jednak w kubeczku z wodą, bo mi się po prostu nie chce

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Babeczki zobaczcie, jakie włosy
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,..._,,ga,,10.html

przyznać się, która pracuje w Częstochowie?
Fantastyczne, to jest właśnie skręt o jakim marzę, ale myślę, że nie do uzyskania, bo predyspozycje też są przecież ważne.
Cytat:
A TŻ mi mówi, że zawsze jak miałam krótsze to mi nigdy tak nie wypadały- no i w tym ma rację
Mówi, ze może być tak, ze włosy wytrzymują ciężar i długość do pewnego momentu a potem jest dla nich za dużo I ze lepiej chyba żebym miała krótkie a zdrowe i gęste niż długie a 3 na krzyż
Kiedyś w życiu na wypadające włosy bardzo pomagała mi maseczka własnej roboty, ale nie wiem, czy ona jest tutaj akceptowana, bo za krótko tu jestem i jeszcze wiele mam do przeczytania.
Maseczkę robiłam tak: mieszałam 1 żółtko z kilkoma kroplami witaminy E i olejku rycynowego, wcierałam dokładnie w skalp i po pół godzinie spłukiwałam. Nieraz dodawałam troszkę gotowej odżywki tylko dla zapachu, bo jednak żółtko zapachem może powalić
Z tabletek jadłam H-Pantoten i nie działał na mnie wcale (chyba że na nogi i pachwiny, a nie o to przecież chodziło ). Ostatnio słyszałam o tabletkach Merz Special, ale jeszcze nie testowałam na sobie, nie czytałam na ich temat, tylko słyszałam że są dobre. U mnie włosy bardzo wypadały w okresie regeneracyjnym po ciąży, ale teraz mam całą masę drobnych włosów, które odrastają. To zauważyła fryzjerka przy ostatniej wizycie, czym mnie uspokoiła.
Znam jeszcze metodę z sokiem z czarnej rzepy wcieranym w skalp, ale o tym już ktoś napisał, więc nie będę się powtarzać.
Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
wyobraz sobie ze moi znajomi dziwnie na mnie sie patrza jak mowie im co stosuje uznaja ze jak takie niskopolkowe kosmetyki moga cos robic nie czytaja skladow uznajac ze trzeba byc choremu na glowe bo chemia i tak jest wszedzie...wogole najlepiej jak nic nie mowie bo zazwyczaj zostaje wysmiana ze swoimi pogladami kosmetycznymi
no i dzieki takim osobom kosmetyki pantene dove elseve oraz inne buble wysokopolkowe schodza jak swieze buleczki ..nie mowiac juz o wielu jeszcze innych
Miałam przykład tego właśnie w ostatnim tygodniu (przecież dołączyłam niecałe dwa tygodnie temu). Poszłam do pracy i koleżanki mówią mi, że bardzo ładnie kręcą mi się włosy, że owszem, kiedyś też się kręciły, ale na pewno nie tak Nawet sobie nie wyobrażacie, jak się ucieszyłam, przecież jestem tu chwilkę i tylko "chwilkę" pielęgnuję właściwie włosy. No i padło pytanie, czego używam. Gdy wymieniłam Isanę, Joannę to na twarzach objawiło się lekkie zdegustowanie

Przepraszam, że nie odpowiedziałam wszystkim tym, którym chciałam, gdzieś mi to poznikało, pamiętam tylko, że zachwyciły mnie włosy Edith
A mam takie pytanie, na pewno gdzieś to było. Stosuję metodę OMO, później wyciskam włosy w koszulkę, nakładam odżywkę bez spłukiwania, delikatnie rozczesuję grzebieniem z bardzo szerokimi zębami (szerzej rozstawionymi niż te prezentowane na zdjęciach kilka stron wcześniej) i no właśnie..... ugniatam rękami i schną same lub suszę suszarką (to teraz częściej). To ugniatanie mokrych włosów jest dobre czy zabronione?

A jeśli chodzi o mycie, muszę to czynić codziennie rano. Tak mi się włosy przetłuszczają, że na drugi dzień pojawia się wyższa konieczność wymycia włosów (druga kwestia jestem do tego od lat przyzwyczajona). Nawet gdybym myła głowę wieczorem to z racji długości włosów (jak są skręcone to sięgają do ucha) rano i tak wyglądam jak młody Einstein i muszę je chociaż zmoczyć, żeby wyglądały normalnie; więc jak mam całe moczyć, to już wolę je myć. Czy po jakimś czasie stosowania OMO będę mogła myć włosy rzadziej, ta zasada nie ma wpływu?

Jeszcze jedno, przeglądam dziennik i nie widzę wszystkich zdjęć, na przykład nie ma ich u Caskady czy Eloe77. U innych dziewczyn zdjęcia widzę normalnie. Też tak macie, czy tylko u mnie występuje jakiś błąd?

Edytowane przez lucy007
Czas edycji: 2010-12-19 o 11:28 Powód: Dopisanie informacji
lucy007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 11:09   #29494
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiek88 Pokaż wiadomość
ammmm moze jak nastepnym razem bedziesz myla i ukladala wlosy to po prostu pomin ten marion i zaobserwuj jak wlosy beda zachowywac sie bez niego. Mi np babydream nie sluzy, kilka razy pod rzad go uzylam i cos bylo nie tak. Mozliwe ze olejkow dokladnie nie zmywal. Przed chwila bylam na saunie i basenie i wymylam wloski sama odzywka isana i po prostu nie moge napatrzec sie jak te wlosy sie zakrecily i jakie sa miekkie. I dzieki temu wiem ze babydream jest nie dla mnie. Poeksperymentuj z marionem, bez, z innymi rzeczami itp.
Nie wiem czy widzialas na helfach ten olejek na porost wlosow..to cudo dziala! na prawde w ciagu dwoch tygodniwlosy mi urosly jak w miesiac. Polecam ;p chwale sie i polecam bo jestem bardzo zadowolona hehe ;p
jaki olejek na porost wlosow ... nic nie slyszalam. Ja juz zaczynam sie martwic czy kryzys wlosowy mnie nie dopadl.. i cos sie przezadzily jakos... albo wogole olejki mi nie sluzą jest to mozliwe ?????

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
W warzywniakach czasami jest, ja ostatnio kupilam w piotrze i pawle bo byla promocja i wszedzie byly wystawione. Cos jak buraki z tym, ze czarna oczywiscie ;p wczoraj juz poczytalam na temat tego olejku, kupilabym, ale musze troche pozuzywac moje specyfyki zanim kupie cos nastepnego. Ostatnio zauwazylam ze mam jakas manie na kupowanie kosm przeciw wypadaniu i do pielegnacji ;p
Udanej niedzieli )
Mysle ze w marketach typu tesco, real też bywa
Stary 2010-12-19, 12:11   #29495
caskada
Zakorzenienie

lucy007 moje zdjecia sa pare dni temu dodalam nowe jestem chyba 3czy 4 od konca a pierwszych nie ma poniewaz byla awaria wizazu dlatego aktualizowalam i dodalam niedawno https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=116
o tu jest moj wpis ostatni

Edytowane przez caskada
Czas edycji: 2010-12-19 o 12:22
caskada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 12:38   #29496
AjriszMarta
Zakorzenienie

lucy007 - "lekkie zdegustowanie"... Może nie sprawdzaj reakcji na mycie odżywką itd - ogół nie przewiduje innego zastosowania kosmetyków (a nie daj boziu coś z kuchni!) niż to co napisał producent.
Cóż ja ciągle sprawdzam wytrzymałość koleżanek chwaląc się nowymi odkryciami i dziewczyny są bliskie ucieczki z krzykiem Taka jest różnica że ja trafiłam tu szukając czegoś co mogę używać z b. wrażliwym skalpem i alergią Więc nie używam Isany czy Joanny tylko kilku różnych olejów i ziół Glinką się chyba nawet nie chwaliłam :p
Brakuje tylko obrzędów na polanie przy pełni księżyca

Postuluję żeby kalendarz adwentowy znalazł się w pigułce na początku następnego rozdziału Pielęgnacji naturalnych fal i loków!

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 12:49   #29497
caskada
Zakorzenienie

robilam odrost miesiac temu a juz widac widocznie przyrost goni wstawiam swoj dzisiejszy tyl slabo widac ale widac o korkociagach moge pomarzyc natury nie da sie oszukac i moje wlosy zawsze beda sie tak samo krecica wyprobowalam juz wszystko i wszystkie sposoby
a teraz czas na shakirke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Foto0982.jpg (28,2 KB, 86 załadowań)
Stary 2010-12-19, 13:14   #29498
gumecka
Raczkowanie

Cytat:
robilam odrost miesiac temu a juz widac widocznie przyrost goni wstawiam swoj dzisiejszy tyl slabo widac ale widac o korkociagach moge pomarzyc natury nie da sie oszukac i moje wlosy zawsze beda sie tak samo krecica wyprobowalam juz wszystko i wszystkie sposoby
a teraz czas na shakirke

piekne wlosy

znalazlam takie cos
dotyczace ploppingu

http://www.youtube.com/watch?v=tPW1w...eature=related

to ma dzialac na fale? hm trzeba sprobowac

ja dzis spete mam,za duzo odzywki wczoraj
wieczorkiem mycie i odzywkowanie
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 13:21   #29499
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
a teraz czas na shakirke
Caskada Tobie wcale nie jest potrzebny wiekszy skret, natura wiedziala co robi. Ten bardzo Ci pasuje...i szczerze mowiac wydaje mi sie bardziej kobiecy niz taka typowa "owca"
Stary 2010-12-19, 13:33   #29500
caskada
Zakorzenienie

dziekuje dziewczynki

tak to prawda natury nie da sie zmienic cale zycie mam taki skret z tym ze roznie dbalam o niego teraz od ponad pol roku robilam wszystko zeby sprawdzic czy moge miec grubsze loki i nic
takze odkrylam ze mi plunking zaczyna nie sluzyc tzn robi mi na czubku glowy oklap nie mowiac juz o grzywce..
dzis zrezygnowalam z niego i wlosy sa podniesione na czubku glowy dalam tez troszke(!) zelu sposobem anki.d zeby zobaczyc jaki bedzie efekt na wlosach czy nie beda sklejone sztywne i milo sie zaskoczylam bo nie sa ale moze to dlatego ze dalam naprawde niewiele zelu
pobawie sie od teraz z zelem jeszcze zobacze jaki daje efekt bo noermalnie nie uzywam stylizatorow
Stary 2010-12-19, 13:42   #29501
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
znalazlam takie cos
dotyczace ploppingu

http://www.youtube.com/watch?v=tPW1w...eature=related

to ma dzialac na fale? hm trzeba sprobowac
Zastanawiam się jak to ma działać, oprócz tego że odsączasz włosy z wody bez szarpania? Ale wygodna sprawa więc co szkodzi spróbować
cascada - z tymi odrostami: coś za coś jedyne wyjście to pasemka - albo pokochać swój kolor
Twoje szakirki też są fajne

Stary 2010-12-19, 13:53   #29502
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Caskada Tobie wcale nie jest potrzebny wiekszy skret, natura wiedziala co robi. Ten bardzo Ci pasuje...i szczerze mowiac wydaje mi sie bardziej kobiecy niz taka typowa "owca"
A jaki to owczy skręt jest mniej kobiecy?

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 14:08   #29503
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jak to ma działać, oprócz tego że odsączasz włosy z wody bez szarpania? Ale wygodna sprawa więc co szkodzi spróbować
cascada - z tymi odrostami: coś za coś jedyne wyjście to pasemka - albo pokochać swój kolor
Twoje szakirki też są fajne
to sa pasemka a odrost zawsze robie z pasemek nie ruszajac reszty wlosow ale coz przy jednym czy drugim odrosty sa i tak
Stary 2010-12-19, 14:10   #29504
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
A jaki to owczy skręt jest mniej kobiecy?
hmmm chodzilo mi o takie spiraleczki, takie male afro na glowie.
ale to tylko moj gust chociaz zdarza sie, że takie owcze kędziorki też są urocze i potrafie sie nimi zachwycać...ale blond wloski caskady z tym skretem co ma są super
Stary 2010-12-19, 14:11   #29505
Kirima
Lifthrasir

Dziewczyny, bardzo Was przepraszam za brak zdjęć, naprawdę, wybaczcie
Niestety zatrzymali mnie w szpitalu na dwie nocki, miałam tam też robione EEG, więc całą głowę wysmarowali mi żelem, który się później 'zglutował' i nie było rady, trzeba było myć... Wyszła mi potworna szopa, jakiej nie miałam od dawien dawna...
Inna woda, brak odżywki d/s, stylizacja bez żelu lnianego (tylko fioletowy Artiste), spanie z wilgotnymi włosami, płukanie bez octu/hibiskusa i przede wszystkim szampon z SLESem, dodatkowo taki, którego w życiu nie używałam - z Apteczki Babuni, jedyny, który był w domu...
Tragedia po prostu... ale co dziwne, moja prawa strona, ze zdecydowanie lepszym skrętem cała się spuszyła, była taka 'tępa', natomiast lewa, tylko lekko się sfalowała, ale zero puchu, miękka, błyszcząca, nawet po prostownicy nigdy taka nie była, szok normalnie Wróciłam do domu, zmoczyłam tylko włosy i nałożyłam garniera karite z olejem migdałowym, po tym jako tako wyglądały, ale widać, że nadal nie są takie jakie być powinny... Zdjęcia będą jak uzupełnię zapasy, bo z masek została mi tylko Total Repair 5 i resztka Glorii, którą nakładam jednak tylko na skalp.
Mam ostatnio kryzys... patrzę na włosy siostry, która myła je przez długi czas żrącymi szamponami przeciwłupieżowymi, ciągle traktowała je piankami, lakierami etc., dopiero od niedawna zaczęła używać kompresu z Apteczki Babuni, tegoż szamponu i mojego przezroczystego żelu rossmannowskiego, ale wcześniej nic... I sama już nie wiem, jak to jest, że ja tak się ze swoimi cackam, a wyglądają nadal strasznie, a jej są jak z jakiejś reklamy, szczególnie po znacznym, wczorajszym skróceniu
Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale po prostu już naprawdę nie wiem co mam robić...

Siostra Zakonu Curlitanek

Edytowane przez Kirima
Czas edycji: 2010-12-19 o 14:12
Kirima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 14:27   #29506
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
to sa pasemka a odrost zawsze robie z pasemek nie ruszajac reszty wlosow ale coz przy jednym czy drugim odrosty sa i tak
To Ci pierońsko szybko rosną
Mi pozostało pokochać, też mi tak włosy zasuwają Na szczęście nawet jak zacznę siwieć to nie będzie widać bo takie szare ;]

Kirima - nie martw się
zaraz Ci dziewczyny coś doradzą...

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2010-12-19 o 14:30
Stary 2010-12-19, 14:35   #29507
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Udanej niedzieli )
Już ugadałam sie z TŻtem, ze w przyszłym tygodniu popatrzymy
Choć on biedny nie wie jak to wytrzyma

Cytat:
Napisane przez lucy007 Pokaż wiadomość
Miód - malina
Dziękuję

Cytat:
a teraz czas na shakirke
Te Twoja włoski są takie delikatne bardzo Pasują Ci

Cytat:
Każdy skręt może być kobiecy- tym bardziej nawet owczy
Wiec porównanie jak dla mnie troszeczkę nieadekwatne...
No i jest tu kilka dziewcząt na forum o takim skręcie...mogły się poczuć niemiło...

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 14:44   #29508
kasiek88
Przyczajenie

Cytat:
jaki olejek na porost wlosow ... nic nie slyszalam. Ja juz zaczynam sie martwic czy kryzys wlosowy mnie nie dopadl.. i cos sie przezadzily jakos... albo wogole olejki mi nie sluzą jest to mozliwe ?????

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Mysle ze w marketach typu tesco, real też bywa

http://helfy.pl/olejek-stymulujacy-p...muje-wypadanie

Na dodatek jest w promocji ) Mam amle, kokosa i nic mi tak nie odpowiada jak ten khadi i sesa. Dostalam w prezencie olejek ylang ylang, 10kropelek do szamponu - ponoc cudotworca. Sprobuje, ale ciezko bedzie mi ocenic jego dzialania bo stosuje kuracje mieszana.
Co do rzepy - ona juz wszedzie prawie jest ;p
Cel: Nawilżone, odżywione, mięsiste loki.
Zahamowanie wypadania oraz zagęszczenie włosów.
kasiek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 15:00   #29509
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
hmmm chodzilo mi o takie spiraleczki, takie male afro na glowie.
ale to tylko moj gust chociaz zdarza sie, że takie owcze kędziorki też są urocze i potrafie sie nimi zachwycać.
To ja chcę być owieczką, uwielbiam afro. Nie ma brzydkiego i niekobiecego skrętu, są tylko zaniedbane i zniszczone włosy
A shakirki Cascady są piękne

Stary 2010-12-19, 15:14   #29510
caskada
Zakorzenienie

basiu dziekuje
indios one sa delikatne ale piorunsko mocne sa jak wlosy dziecka to widac i w dotyku tez takie sa...nie wypadaja rosna w miare szybko mimo iz sa rozjasniane staram sie zeby zachowaly swoj urok

mi podobaja sie wlosy dlugie bo zadbac o wlosy dlugie to dopiero wyzwanie i do tego krecone to juz wogole skret nie ma znaczenia jaki bedzie ale musza byc dlugie i zadbane
Stary 2010-12-19, 15:21   #29511
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam krecone koleżanki
mam problem...z tylu glowy coraz bardziej plączą mi sie wlosy normalnie dzis masakrycznie..az mnie bolaly przy rozplatywaniu...co sie dzieje????
tak jakby takie gniazdo- siano tworzylo sie pomozcie..co mam zrobic??? jutro bede na zakupach moze cos mam kupic?? moze to jednak stylizator Marion tak dziala ... generalnie bylam zadowolona z niego bo wlosy miekkie itp.
mi wlosy placze tylko i wylacznie lakier. moze ten marion troche tak dziala? poza tym ma alkohol wiec wysusza, suche wlosy tez sie bardziej placza od nawilzonych...

Cytat:
Napisane przez Silva Ros Pokaż wiadomość
Od pół roku próbuje przywrócić dawny skręt swoim lokom. Były cudowne kiedy (nigdy więcej!) myłam je tylko szamponem. Testowałam najróżniejszych produkty dla kręconowłosych, w tym również te z silikonami i innym świństwem przez, co pewnie je trochę zniszczyłam. Potem trafiłam na wasze forum (najlepsze co mogło się stać !) i dwa tygodnie temu zaczęłam (chyba) prawidłową pielęgnacje swoich kręciołków tj. mycie delikatnym szamponem (babydream), odzywka d/s (Isana hair z jedwabiem) i b/s (joanna natruria miód i cytryna). Czy taka pielęgnacja wystarczy moim włosom żeby przywrócić im dawny skręt, czy może muszę coś dodać, zmienić? Baaardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki! i przepraszam za taki wywód
nie przepraszaj, to callkiem krotka wiadomosci.
mysle, ze przydala by ci sie jeszcze jakas porzadna odzywcza maska raz w tygodniu i dodalabym tez olejowanie. ten zestaw jest fajny, ale minimalistyczny, i nie bardz regenerujący.
Cytat:
Napisane przez lucy007 Pokaż wiadomość
A mam takie pytanie, na pewno gdzieś to było. Stosuję metodę OMO, później wyciskam włosy w koszulkę, nakładam odżywkę bez spłukiwania, delikatnie rozczesuję grzebieniem z bardzo szerokimi zębami (szerzej rozstawionymi niż te prezentowane na zdjęciach kilka stron wcześniej) i no właśnie..... ugniatam rękami i schną same lub suszę suszarką (to teraz częściej). To ugniatanie mokrych włosów jest dobre czy zabronione?

A jeśli chodzi o mycie, muszę to czynić codziennie rano. Tak mi się włosy przetłuszczają, że na drugi dzień pojawia się wyższa konieczność wymycia włosów (druga kwestia jestem do tego od lat przyzwyczajona). Nawet gdybym myła głowę wieczorem to z racji długości włosów (jak są skręcone to sięgają do ucha) rano i tak wyglądam jak młody Einstein i muszę je chociaż zmoczyć, żeby wyglądały normalnie; więc jak mam całe moczyć, to już wolę je myć. Czy po jakimś czasie stosowania OMO będę mogła myć włosy rzadziej, ta zasada nie ma wpływu?

Jeszcze jedno, przeglądam dziennik i nie widzę wszystkich zdjęć, na przykład nie ma ich u Caskady czy Eloe77. U innych dziewczyn zdjęcia widzę normalnie. Też tak macie, czy tylko u mnie występuje jakiś błąd?
ugniatanie dozwolone jest kazde, ktore pomaga twoim wlosom
jedne wola ugniatac mniej, inne wiecej.
generalnie zasada jest taka, ze nie dotykamy (czyli tez nie ugniatamy) wlosow podczas schniecia, bo to pwoduje puch. ja u siebie wyznaczylam poczatek 'schniecia' po nalozeniu zelu

co do czestotliwosci mycia. niektore z nas obserwowaly u siebie wydluzenie czasu kiedy wlosy wygladaja swiezo, wiec moze tak byc rowniez u siebie. o ile przetluszczanie bylo spowodowane uzywaniem zbyt ostrych szamponow - jesli porblem jest wiekszy, lub lezy gdzie indziej, to niekoniecznie...

zdjecia padly przy awarii wizazu. niektore dziewczyny uzupelnily stare wpisy, niektore jeszcze nie, ale tez nie wszystkie przechowywuja stare zdjecia na dysku i moglo sporo przepaść...

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Nie ma brzydkiego i niekobiecego skrętu, są tylko zaniedbane i zniszczone włosy
zgadzam sie w 100% !!!

caskada - gdzies mi zjadlo cytowanie twojego posta.
jak wlosy sa zadbane to jakakolwiek fryzurka wyglada pieknie. transakcja wiązana
szybko ci rosna. zazdroszcze dlugosci, i fala tez cudo

dziewczyny - mam taka szybka konsultacje do farbujacych, a zwlaszcza rozjasniajacych. wczoraj widzialam sie z kolezanka, naturalna brunetka, ktorej zachcialo sie blondu. byla u fryzjera we wrzesniu, zrobil jej dosc duzo pasemek blond. ale przetrzymal rozjasniacz i poparzyl skore glowy tak mocno, ze na czubku glowy (w miejscu, gdzie duz z nas ma wicherek, czy gniazdko) ma gigantycznego strupa, ktory nie chce sie zagoić. przy kazdym myciu glowy strup sie narusza i kolo sie zamyka. nie byla jeszcze u dermatologa, ale ma isc. poki co - co moze zastosowac? myslalam o emolium, ale strupka trzeba raczej zasuszyc, zeby sie wygoil i odpadl, a nawilzanie czy natluszczanie tu raczej nie zda egzaminu.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 15:40   #29512
caskada
Zakorzenienie

anka.d juz bym nie poszla na miejscu twojej kolezanki do tego fryzjera widac ze nie zna sie na rzeczy ja rok czasu przefarbowywalam sie z czarnych na blond i nigdy nie mialam czegos takiego
robi jej czyms co jest najgorsze i najbardziej inwazyjne --> czyt ROZJASNIACZ

nie wiem co robic ze strupkiem jakie produkty ale napewno niech nie blokuje wlosami dostepu powietrza tam to szybciej sie wysuszy
Stary 2010-12-19, 16:13   #29513
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
dziewczyny - mam taka szybka konsultacje do farbujacych, a zwlaszcza rozjasniajacych. wczoraj widzialam sie z kolezanka, naturalna brunetka, ktorej zachcialo sie blondu. byla u fryzjera we wrzesniu, zrobil jej dosc duzo pasemek blond. ale przetrzymal rozjasniacz i poparzyl skore glowy tak mocno, ze na czubku glowy (w miejscu, gdzie duz z nas ma wicherek, czy gniazdko) ma gigantycznego strupa, ktory nie chce sie zagoić. przy kazdym myciu glowy strup sie narusza i kolo sie zamyka. nie byla jeszcze u dermatologa, ale ma isc. poki co - co moze zastosowac? myslalam o emolium, ale strupka trzeba raczej zasuszyc, zeby sie wygoil i odpadl, a nawilzanie czy natluszczanie tu raczej nie zda egzaminu.
Po pierwsze niech goni do lekarza rodzinnego jak musi czekać na dermatologa. Może pani w aptece coś doradzi a nie my Jak jej się nie goi tyle czasu to może być zakażenie itd...
Z domowych sposobów - ja strupy na ciele smaruję maścią z vit.A, więc strupa na głowie bym olejowała. Coś na zasadzie że natłuszczony strup jest miękki i się nie zerwie razem ze skórą, tylko najwyżej sam odpadnie, olej przyspieszy gojenie itd.
Jeszcze raz - wygoń koleżankę do lekarza!

Stary 2010-12-19, 16:38   #29514
bernadka20
Wtajemniczenie

Hejjj Kochane Lokaski i Falki
Ja po jednym egzaminie, a drugi mi jednak przelozyli w dzien wesela, ale na 8.30 ;/
Koszmar...trudno się mówi...
Noi słuchajcie tego...5 z testu pisemnego i na ustnym to tylko po wpisik ide haha !
Trwała ondulacja i chemiczne trwałe prostowanie mam w 1 paluszku !

Ajrisz Marta
Ani mi nie mów Kochana o rozjaśniaczach...Szkoda gadać niektórzy fryzjerzy to się nie nadają do takich robót xD

lucy007
Dziękuje Będę robić przed weselem siostry chyba karmelem...Ale zastanawiam się nad tą decyzją xD
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 17:37   #29515
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
anka.d juz bym nie poszla na miejscu twojej kolezanki do tego fryzjera widac ze nie zna sie na rzeczy ja rok czasu przefarbowywalam sie z czarnych na blond i nigdy nie mialam czegos takiego
robi jej czyms co jest najgorsze i najbardziej inwazyjne --> czyt ROZJASNIACZ

nie wiem co robic ze strupkiem jakie produkty ale napewno niech nie blokuje wlosami dostepu powietrza tam to szybciej sie wysuszy
no wiadomo, nie pojdzie juz tam na pewno. mowila ze pieklo w trakcie, ale ze nigdy nie miala takiego zabiegu robionego to myslala, ze to normalne :/ nie mowie juz o tym jak jej sie te blondy kruszą i wyłamują.
co do rozjasniacza - no z ciemnego brązu (ciemniejszego niz moj) do dosc jasnego blondu to niczym innym sie nie da). a teraz nawet odrostu przez te strupy nie moze zrobic, ani wrocic do naturalnego.
musze koniecznie zapytac ja o to gdzie robila te pasemka, zeby przypadkiem tam keidys nie trafic.

ajrisz - balabym sie chyba olej klasc. strup jest rozlegly, wyglada na podsuszony, ale nie chce sie goić.

jakie plany macie na dzis? ja chyba zrobie jakas wcierke (daaawno nic nie robilam) a na dlugosc kokos

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

bernadka gratulacje!

szkoda ze przelozyli ten drugi, ale chyba lepiej przed slubem niz w trakcie wychodzic
bylam w zeszlym roku na slubie kuzynki tzta, ktora w dniu swojego slubu, rano miala lekarski egzamin panstwowy zdala i miala dodatkowy powod do swietowania, wiec i u ciebie niech tak bedzie

i mam nadzieje, ze chociaz w jednym paluszku, to za duzo akurat tego rodzaju zabiegow nie bedziesz w swojej karierze robila

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

zekrnijcie dziewczyny na to upięcie: http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od..._2-783993.html
calkiem fajne dla loko-fal, ale jak dla mnie troche zbyt skomplikowane
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 19:16   #29516
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
ajrisz - balabym sie chyba olej klasc. strup jest rozlegly, wyglada na podsuszony, ale nie chce sie goić.
Wyślij koleżankę do lekarza. To może być sprawa na antybiotyk.
A fryzjerowi należy się zje... zmycie głowy! To co napisałaś wskazuje na winę fryzjera. Niech zwraca kasę, robi regenerację na swój koszt (jak się koleżanka wyleczy).
Człowiek po to chodzi do fryzjera żeby się czuć bezpiecznie... WRR
Cytat:
zekrnijcie dziewczyny na to upięcie: http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od..._2-783993.html calkiem fajne dla loko-fal, ale jak dla mnie troche zbyt skomplikowane
Fajniutkie U mnie niestety nie wyjdzie - mam za sztywne włosy No chyba że po trwałej, robionej przez fachowca od trwałych w 1 paluszku

Bernadka - gratulacje !!!

Stary 2010-12-19, 19:22   #29517
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Już ugadałam sie z TŻtem, ze w przyszłym tygodniu popatrzymy
Choć on biedny nie wie jak to wytrzyma

Dziękuję

Te Twoja włoski są takie delikatne bardzo Pasują Ci

Każdy skręt może być kobiecy- tym bardziej nawet owczy
Wiec porównanie jak dla mnie troszeczkę nieadekwatne...
No i jest tu kilka dziewcząt na forum o takim skręcie...mogły się poczuć niemiło...
Juz tlumaczylam wczesniej to zdanie...Indianos wyzej napisalam juz o co mi chodzilo... caskada wcale nie musi miec mocniejszego skretu bo ten pasuje jak ulał...
a gusta i gusciki są rożne...takie falo loki zqawsze mi sie kojazyly z kobiecoscia na maxa...aczkolwiek tez potrafią zachwycić mnie typowe spiralki... uffffff rozumiesz mnie????
mysle ze kazdy ma jakies tam swoje upodobania i z tego powodu nie ma sie co obrazac... hehe
ja jestem brunetką a mezczyzni ponoc wola blondynki

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
To ja chcę być owieczką, uwielbiam afro. Nie ma brzydkiego i niekobiecego skrętu, są tylko zaniedbane i zniszczone włosy
A shakirki Cascady są piękne
zgadza sie moje sa teraz zbuntowane i zle wygladaja

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
hejjj kochane lokaski i falki
Ja po jednym egzaminie, a drugi mi jednak przelozyli w dzien wesela, ale na 8.30 ;/
koszmar...trudno się mówi...
Noi słuchajcie tego...5 z testu pisemnego i na ustnym to tylko po wpisik ide haha !
Trwała ondulacja i chemiczne trwałe prostowanie mam w 1 paluszku !

ajrisz marta
ani mi nie mów kochana o rozjaśniaczach...szkoda gadać niektórzy fryzjerzy to się nie nadają do takich robót xd

lucy007
dziękuje Będę robić przed weselem siostry chyba karmelem...ale zastanawiam się nad tą decyzją xd
gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-12-19, 19:47   #29518
*Basia*
Mod-Śnieżynka

ammmm, a może kryzys włosowy? Niestety nasze włosy nie zawsze wyglądają tak jak tego po nich oczekujemy. Poza tym długo trwa zanim nauczymy się metodą prób i błędów co im pasuje. Pora roku ma bardzo duży wpływ na włosy.

Stary 2010-12-19, 19:53   #29519
caskada
Zakorzenienie

bernadka

a ja tak mysle co tu wykombinowac zeby na sylwestra nie prostowac wloskow z jednej strony chce bo w koncu zobacze swoja dlugosc ale z drugiej nie prostowalam juz ponad rok albo i wiecej i mi zal ich
moze jakies uczesanie wymysle chce zeby bylo inaczej wiadomo w ten jeden dzien a sylwestra to taka domowka z grillem i bajerami

Edytowane przez caskada
Czas edycji: 2010-12-19 o 19:54
caskada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:35   #29520
bernadka20
Wtajemniczenie

Ajrisz Marta
Caskada
ammmm

Dzięki dziewczyny jestem z siebie dumna xD

Tak w ogole to mam pytanie uzywalyscie z Loreala ampułek dla kręconowłosych ?
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości