Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 987 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 11:45   #29581
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
h4li
Przy Twoich włoskach wystarczy ładnie zwinąć w koczka i ładnien powpinac wsuwkami tak, by nie bylo ich widac...Bardzo mi się podoba ta fryzurka i będzie świetnie pasować do Ciebie.
Co do warkoczy to widać na pierwszy rzut oka, ze bylby problem z uplataniem. Masz bardzo skręcone chyba, ze ta szachownica, ale to tez byloby ciężko :P

Reanimacja ? a probowalam Garniera Avokado i Karite ? Wiem wiem do spłukiwania jest, ale dziewczyny tez niektore w tym ja stosuja do reanimacji

Aha i mam pytanie jeszcze...
Oprocz Mrs Potter i Joanny bez spłukiwania to są jeszcze takie w miare składowo odpowiednie dla nas odzywki b/s ?

Witam was wszystkich i jednoczesnie musze schodzic
Odezwe się później...
Garnier do reanimacji?
Nieźle

Ja bym chyba się bała Mi najlepiej sprawdza się kokos i to juz od długich miesięcy
On naprawdę podkreśla skręt- zdecydowanie

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:26   #29582
gumecka
Raczkowanie

Hop hop

a Ziaja witamina bez splukiwania???????

moje wlosy dzis po reanimacji porannej sa oki,reanimacja-ugniatanie na mokro a potem taft i jest git ale dzis wieczorkiem juz do mycia sa

kurcze musze odwiedzic naturie u nas,moze znajde mypa

ja spinam zazwyczaj wsuwkami,zgumki boli mnie glowa :-/

Edytowane przez gumecka
Czas edycji: 2010-12-21 o 12:27
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:29   #29583
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez H4LI Pokaż wiadomość
witam wszystkie falki i loczki, po 2 tygodniach udalo mi sie nadrobic watek, ile sie naczytalam. po semestrze spokoj, wiec troche czasu sie znalazlo

moje wloski dzieki waszym radom i poradom nareszcie dochodza do siebie, wczoraj naolejowalam je olejkiem z avocado na noc (kokos sie na moim sianku nie sprawdzil-powoduje okropnego puszaka a shea mi sie skonczylo- nie wiecie przypadkiem czy mozna nierafinowane shea kupic w sklepie np ze zdrowa zywnoscia, czy tylko na necie?), podcielam samodzielnie koncowki (nie wiem czy prawidlowo, ale byly juz w takim stanie, ze nie dalo sie nic zrobic a do odwiedzin fryzjera jeszcze sie nie przekonalam). dzisiaj koloryzowanie szamponem marion, troche slabo chwycilo, bo na pierwszy raz troche balam sie i trzymalam tylko 20 min., ale ogolnie jest ok swoj zel lniany troche dopelniam olejkami (albo kilka kropli jojoby albo avocado) i wychodzi naprawde nie zle.

tylko mam problem-lupiez, nie wiem czy to przez hippa czy odzywki, probowalam juz niektore odstawiac, ale nic nie pomoglo, jak sobie z tym poradzic? teraz po rozpoczeciu cg nie chce wracac do szalonych przeciwlupiezowych szamponow...

i jeszcze jedno pytanko, czy raczej prosba o pomysly na fryzure balowa: 26.12. wybieram sie na bal akademicki i nie wiem co z glowa, przy dlugosci wlosow do polowy plecow i przezemnie niezbyt lubianej wielkiej objetosci nie mam zadnego pomyslu na upiecie, ktore by sie nie rozpadlo podczas tanca...jakiej pomysly, kochane lokaski?

oto moje wlosy po calodziennym lataniu z miotla (a moze na miotle), odkurzaniu i redukcji balaganu, jutro z nimi bedzie gorzej, ciagle walcze z dniem nastepnym u moich wlosow
Masz po prostu prześliczne włosy, jedne z najładniejszych na forum I jaka ogromna zmiana! Nie chowaj ich w jakiś kok czy coś w tym stylu, takie włosy trzeba eksponować!

Cytat:
Oprocz Mrs Potter i Joanny bez spłukiwania to są jeszcze takie w miare składowo odpowiednie dla nas odzywki b/s ?
Ja kupiłam na Allegro tę:
http://www.yestocarrots.com/product/...duct_id=391009

Aqua (Water), Cucumis Sativus (Cucumber) Extract*, Peucedanum Graveolens (Dill) Extract*, Cetearyl Alcohol, Capsicum Annuum (Green Pepper) Extract*, Maris Aqua (Dead Sea Water), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Magnesium Chloride, Chamomilla Recutita (Camomile) Extract*, Olea Europaea (Olive) Oil*, Brassica Oleracea (Broccoli) Extract*, Benzyl Alcohol, Spinacia Oleracea (Spinach) Extract, Calendula Officinalis Oil*, Maris Limus (Silt) Extract, Cucumis Melo (Melon) Extract*, Parfum (Fragrance), Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*, Punica Granatum (Pomegranate Peel) Extract*, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract*, Dehydroacetic Acid. Certified Organic Ingredient

Bardzo ją sobie chwalę, ma fajny skład i jest niesamowicie wydajna I niedroga, chyba jakieś 30zł zapłaciłam, a na jeden raz używam naprawdę maleńko.
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:30   #29584
H4LI
Raczkowanie

Cytat:
h4li
Przy Twoich włoskach wystarczy ładnie zwinąć w koczka i ładnien powpinac wsuwkami tak, by nie bylo ich widac...Bardzo mi się podoba ta fryzurka i będzie świetnie pasować do Ciebie.
Co do warkoczy to widać na pierwszy rzut oka, ze bylby problem z uplataniem. Masz bardzo skręcone chyba, ze ta szachownica, ale to tez byloby ciężko :P

Reanimacja ? a probowalam Garniera Avokado i Karite ? Wiem wiem do spłukiwania jest, ale dziewczyny tez niektore w tym ja stosuja do reanimacji
garnier avocado i karite na stale zagoscil w mojej lazience, ale do reanimacji nie probowalam, jutro sprawdze

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Garnier do reanimacji?
Nieźle

Ja bym chyba się bała Mi najlepiej sprawdza się kokos i to juz od długich miesięcy
a mnie kokosek nie sluzy albo go uzywac nie umiem, probowalam na kilkanascie sposobow i zawsze powstal puszak
H4LI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:34   #29585
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
garnier avocado i karite na stale zagoscil w mojej lazience, ale do reanimacji nie probowalam, jutro sprawdze

a mnie kokosek nie sluzy albo go uzywac nie umiem, probowalam na kilkanascie sposobow i zawsze powstal puszak
Hmm...moze za dużo go dajesz?
Ja dosłownie daję odrobinkę, rozcieram, aż ręce będą ciepłe i ugniatam troszkę
To wystarcza...
Moze spróbuj jeszcze?
Ogólnie Ci służy przy olejowaniu czy też nie?

Swoją droga piękne włosiska masz

Stary 2010-12-21, 12:44   #29586
H4LI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Masz po prostu prześliczne włosy, jedne z najładniejszych na forum I jaka ogromna zmiana! Nie chowaj ich w jakiś kok czy coś w tym stylu, takie włosy trzeba eksponować!
oj dziekuje!! wszystko dzieki Wam, ostatnio myje wlosy co 3 dni i widac, ze im to sluzy, tylko mi sie wszystkie kosmetyki i olejki koncza, trzeba isc na zakupy
a co do balowej fryzurki, to troche sie obawiam zebym sie w wirze tanca ugotowala w tej baranicy a ona mogla by podczas imrezy ulec skoltunieniu i afrotyizacji

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Hmm...moze za dużo go dajesz?
Ja dosłownie daję odrobinkę, rozcieram, aż ręce będą ciepłe i ugniatam troszkę
To wystarcza...
Moze spróbuj jeszcze?
Ogólnie Ci służy przy olejowaniu czy też nie?

Swoją droga piękne włosiska masz
napewno sprobuje, bo mi jeszcze 1/3 sloiczka zostala i szkoda mi tego
a przy olejowaniu to bardziej mi sluzy shea, jojoba i avocado, makadamia i kokos niezbyt wielki efekt daja a kokosek dodaje puszak ale mam ochote probowac dalej mieszanki olejowe, widac wlosy je lubia
Stary 2010-12-21, 12:56   #29587
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
Hop hop

a Ziaja witamina bez splukiwania???????
hop hop

dimethicone i chyba dodatkowo parafina

aczkolwiek jak ktos lubi ciezsze odzywki bs to mozna sprobowac
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 12:57   #29588
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
oj dziekuje!! wszystko dzieki Wam, ostatnio myje wlosy co 3 dni i widac, ze im to sluzy, tylko mi sie wszystkie kosmetyki i olejki koncza, trzeba isc na zakupy
a co do balowej fryzurki, to troche sie obawiam zebym sie w wirze tanca ugotowala w tej baranicy a ona mogla by podczas imrezy ulec skoltunieniu i afrotyizacji

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

napewno sprobuje, bo mi jeszcze 1/3 sloiczka zostala i szkoda mi tego
a przy olejowaniu to bardziej mi sluzy shea, jojoba i avocado, makadamia i kokos niezbyt wielki efekt daja a kokosek dodaje puszak ale mam ochote probowac dalej mieszanki olejowe, widac wlosy je lubia
Mi też słuzą oleje
Kokosa uwielbiam

Jojoba kusi tak samo jak shea...i chyba na shea pójde polować do Natury i zrobię miks z kokosem Podobno rewelacyjnie się sprawdza...aż sama jestem ciekawa

Stary 2010-12-21, 14:08   #29589
ammmm
Wtajemniczenie

Dziewczyny przegladalam pigulke raz jeszcze... robie to co kilka dni..bo przeciez moja wiedza jeszcze jest znikoma...dopiero okolo miesiąca sie ucze
i natrafilam na boots curl creame widze ze chwalicie ten krem do lokow..podobno jest tani i fajny
ale gdzie go kupic?????? szukalam na allegro ale niestety nie ma
prosze napiszcie jesli cos wiecie
Stary 2010-12-21, 14:16   #29590
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Za granicą
W Anglii z tego, co pamiętam

Stary 2010-12-21, 14:23   #29591
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Za granicą
W Anglii z tego, co pamiętam
tak wlasnie myslalam
niektore produkty tej firmy sa na allegro ale akurat balsamu do lokow nie widzialam
Stary 2010-12-21, 14:34   #29592
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Ja mam trochę inne odczucia - przed wizażem nie były super, na początku uświadomienia były, a teraz chcę więcej i więcej
U mnie:
przed wizażem nie były super, potem długa droga zanim się stały super
A teraz to już różnie,są okresy lepsze i gorsze
taka sinusoida czasami
i zgadzam się że człowiek ciągle chce więcej
Cytat:
h4li
Moja droga...masz bardzo ładnie kręcące się włosy...Teraz modne są upięcia z dodatkiem warkoczy:francuz, kłos, warkocz, warkocz z 4 pasm...itp.
Ale do Twoich włosów nie bardzo warkocz...chyba ze taka szachownica z jednej strony a otem cos takiego http://www.fryzury.info.pl/wp-conten...one_dlugie.jpg
Bernardko nasz Ty specjalistko od fryzur
Może wrzuciłabyś jakieś ciekawe fryzury z warkoczami?
Myślę że nie jednej z nas by się przydała jakaś inspiracja na sylwestra Bo jak na razie to miałam iśc w swoich zwyczajnych, rozpuszczonych
Cytat:
Shea 100% firmy Mypa można kupić w drogerii Natura.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...00.html&next=1
Potwierdzam miałam tę Mypę z shea.Mi akurat nie podpasowała Strasznie gęsta i taka...tępa.Męczyłam się z nią
Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Od czasu pierwszych prostowań, zawsze usilnie próbowałem dać grzywkę na lewą stronę, stwierdziłem że lepiej wyglądam.
No i tak robiłem do wczoraj, kiedy to zapomniałem je po umyciu ułożyć jakoś się zamyśliłem...i była głównie w prawo, a pod wieczór już zalążki na korkociągi na grzywce ale nie całej, bo gdzieś jednak chyba rękami ją przesterowałem na lewą tak z brzegu lewego, i było trochę w tą trochę w tą.
Ewidentnie miałeś potwierdzenie tego ,że Twoja grzywka chce się układać na prawą stronę Myślę że w prawo czy w lewo,nie my zbyt dużej różnice w naszym wyglądzie.Przede wszystkim słuchała bym się w tym momencie włosów
Cytat:
a pytanko do Ciebie Pani Fryzjer, jakies pomysly na balowe fryzurki, do wykonania samemu?
Kilkanaście stron wcześniej Bernardka wstawiała mi propozycje fryzur (na mój ślub). Fajne półupięcia to były.Poszukaj , może będą akurat w Twoim guście
A tak w ogóle to masz piękne i długie loczki I ja widzę baardzo dużą różnicę w porównaniu z
Twoim pierwszym zdjęciem na forum!
Teraz w ogóle nie widac puchu
Cytat:
Uzywam teraz na zmianę szamponu Fitomed do suchych i Babydream. Raz na 2 tygodnie (minie w tą srode 2 oczyszczanie skalpu).
I jak się Fitomed do suchych u Ciebie sprawdza siostro?
Cytat:
myje dlugosc odzywka a skalp hippem, probowalam sama odzywka, ale wlosy na glowie potem wydawaly sie jakies nie domyte, sama nie wiem
Może:
- za mało odżywki uzyłaś
-zbyt krótko masowałaś podczas mycia
-zbyt długo masowałaś
-ta odżywka Ci akurat nie podpasowała
-powinnaś stopniowo wprowadzac mycie odżywką ,mieszając ją z szamponem
-może po prostu mycie odżwyką nie jest dla Ciebie

Jak widzisz możliwości jest dużo.Sama zdecyduj czy chcesz jeszcze próbowac mycia odzywką biorąc pod uwagę powyższe uwagi czy chcesz z tego zrezygnowac.Zachęcam również powtórne zajrzenie do FAQ i Pigułki i poczytanie o myciu odżywką

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 14:39   #29593
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Może Hegron b/s jako b/s? Dziwna ale przyjemna
Jeszcze odżywka z Fitomedu, ja mam do blond. Można ją jako maskę ze skalpem, jako d/s i jako b/s. Ja używam właśnie jako b/s i chwalę
Jeno nie ocenię wpływu na skręt, moje włosy jak mają ochotę się pofalować to się i tak pofalują, a jak nie to nie

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 14:41   #29594
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
tak wlasnie myslalam
niektore produkty tej firmy sa na allegro ale akurat balsamu do lokow nie widzialam
dokładnie Anglia, Irlandia, Szkocja
Boots to drogeria i jest to ich firmowy kosmetyk-czasem można dostać na e-bayu

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 14:47   #29595
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
nad cieniowaniem mojej szopy juz dlugo sie zastanawiam, ale narazie moja fryzjerofobia sie ujawnia i nie moge sie przelamac.
Oj to szkoda Bo bardzo bym chciała zobaczyc Cię w wycieniowanej fryzurze Jestem pewna że na brałyby objetości przy skórze i pięknie się skręciły od samej góry
Jak się kiedyś zdecydujesz to koniecznie pochwal się nam na forum
Cytat:
Mi najlepiej sprawdza się kokos i to juz od długich miesięcy
Kurczę siostro, a u mnie kokos się nie sprawdza za bardzo już wolę migdała
Ach te oleje,zawsze łatwo z nimi przesadzic
Cytat:
chyba na shea pójde polować do Natury i zrobię miks z kokosem Podobno rewelacyjnie się sprawdza.
Nie wyobrażam sobie zmieszania kokosa z shea
Te masło shea z Mypy jest baardzo tępe.Dla mnie taki miks byłby zabójczy, przeciążenie gwarantowane

Stary 2010-12-21, 15:12   #29596
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Oj to szkoda Bo bardzo bym chciała zobaczyc Cię w wycieniowanej fryzurze Jestem pewna że na brałyby objetości przy skórze i pięknie się skręciły od samej góry
Też bym chciała...byłaby moim demotywatorem

Cytat:

Te masło shea z Mypy jest baardzo tępe.Dla mnie taki miks byłby zabójczy, przeciążenie gwarantowane
To możesz mi oddać kokosa- ja używam juz prawie do wszystkiego
A co do tej mieszanki...wiesz, Siostrzyczko- ja na noc olejuję dużą ilością amli (chcę zużyć cholerę jak najszybciej ) i rano poprawiam dużą ilością kokosa Chodze tak cąły dzień po czym zmywam po południu
Raz w tyg. samym szamponem a raz...OMO z Kallosem Latte na koncówkach...
I nie ma obciązenia...wręcz przeciwnie- pięknie mi się kręcą teraz
Aczkolwiek jak za pierwszym razem spróbowałam OMO zmywac tę ilość olei to aż sie bałam.
Na szczęście- niepotrzebnie

Stary 2010-12-21, 16:15   #29597
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Też bym chciała...byłaby moim demotywatorem
A to czemu?
Czyżbyś schodziła z cieniowania?
Cytat:
Aczkolwiek jak za pierwszym razem spróbowałam OMO zmywac tę ilość olei to aż sie bałam.
Kokoska nie oddam moja skóra go lubi jako balsam
Podziwiam że Cię oleje nie obciążają Moje fale bardziej wrażliwe są na przeciążenie.Podobnie jak włosy anki.d czy małgosi

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2010-12-21 o 16:21
Stary 2010-12-21, 16:20   #29598
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
A to czemu?
[quote[
Podziwiam że Cię oleje nie obciążają Moje fale bardziej wrażliwe są na przeciążenie.Podobnie jak włosy anki.d czy małgosi[/QUOTE]
Nie...
Tzn. następnym razem troszkę je wyrównam i zażyczę sobie delikatnego cieniowania, nie lubię mieć za abrdzo wystrzępionych włosów

A z kokoskiem żartowałam
Dobrze, że jakoś się spisuje- ja do ciała go ubóstwiam wręcz
A jak się pachnie! Hohoho...
jak chodząca i nęcaca kokosanka

Stary 2010-12-21, 16:21   #29599
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
nad cieniowaniem mojej szopy juz dlugo sie zastanawiam, ale narazie moja fryzjerofobia sie ujawnia i nie moge sie przelamac.
A próbujesz się strzyc samodzielnie? Jak miałam trwałą i loczki to sobie końce podcinałam w podobny sposób, jak mam swoje to nie umiem :P
Tutaj Anwen ładnie opisuje jak sobie samodzielnie wycieniować długie włosiska
Cytat:

A mi migdał robi siano, po rosołku z wiórków kokosowych mam smalec. Masło shea z mypy mam i ani trochę nie obciąża. Używam na wilgotne po myciu.

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 16:43   #29600
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Ja mam trochę inne odczucia - przed wizażem nie były super, na początku uświadomienia były, a teraz chcę więcej i więcej
Wyraziłam się zbyt nieprecyzyjnie. Miałam na myśli przerwę od wizażu. Wtedy nie widzimy innych pięknych loków. Przynajmniej tak jest u mnie. Kiedy nie oglądam Waszych zdjęć, moje są piękne, a kiedy się naoglądam już takie super mi się nie wydają.
A co do uświadomienia i dbania o loki, to zgadzam się, że teraz wszystkie loki i fale są ładniejsze. Wystarczy porównać zdjęcia.
Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
Hop hop

a Ziaja witamina bez splukiwania?????/
Nie polecam jej. Na początku wydawała mi się ok, ale po dłuższym stosowaniu wiem, że jest nie dla mnie. Ma silikon i parafinę.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 17:07   #29601
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Może Hegron b/s jako b/s? Dziwna ale przyjemna
Jeszcze odżywka z Fitomedu, ja mam do blond. Można ją jako maskę ze skalpem, jako d/s i jako b/s. Ja używam właśnie jako b/s i chwalę
Jeno nie ocenię wpływu na skręt, moje włosy jak mają ochotę się pofalować to się i tak pofalują, a jak nie to nie
ano fakt - zapomnialam jeszcze o tych/
hegrona moj nos nie zniesie, a fitomed mam nawet, ale totalnie zapomnialam ze on jest wielofukcyjny (bo jako samodzielna odzywka ds to mi sie nie sprawdza)

Cytat:
A to czemu?
Podziwiam że Cię oleje nie obciążają Moje fale bardziej wrażliwe są na przeciążenie.Podobnie jak włosy anki.d czy małgosi
no ja nie wyobrazam sobie dac oleju na suche, ulozone wlosy - probowalam kiedys mikroskopijna ilosc i tak jak w pierwszym momencie po nalozeniu byly super, to tluszcz ujawnil sie po godzinie i mialam klapniete i tluste.
za to oleje przed myciem uwielbiam, nie obciazaja mnie wcale (nawey kiedys dodawalam do maski czy odzywki ds po myciu i tez nie obciazaly) te moje wlosy to upierdliwe sa jednak :P

wyprobowalam dzis czarny żel isana (yung), ktory wg zapewnien malgosi ma byc bardzo mocny. pierwszy raz uzylam go (bojac sie wlasnie tej mocy) wymieszany pol na pol z zelem z rossmana zielonym i nie zauwazylam wlasciwie zadnej roznicy, wiec zaczelam watpic w to co pisala malgosia
ale dzis nalozylam go solo - i rzeczywiscie - mocna cholera z niego (chociaz ziaji nuno i tak nie przebija )
za to ladnie sie wygniata, wlosy sa po nim lekkie, ale troszke je tez matuje (byc moze wynika to tez z moich sklonnosci do przesady i nalozylam go za duzo ) przez to ze nalozylam go za duzo musialam dluzej tez wygniatac chrupki i przez to zrobil sie puch :/ (chociaz sam zel wygniata sie nielze i szybko)
przyspiesza tez schniecie wlosow z czego ja sie bardzo ciesze.

zrobilam tez sobie zdjecia i niestety trzeba bedzie chyba ciachnac z 5 cm z konca widac rzadzizne, i cieniowanie ktore teraz mam, ktore sluzylo mi przy krotszych wlosach chyba jest juz zbyt mocne, bo ostatnia, najdluzsza warstwa to 5 lokow na krzyz troche sie boje ze z mojego zapuszczania nici, bo moje wlosy do dlugich sa po prostu za cienkie i nie beda dobrze wygladac
Stary 2010-12-21, 17:55   #29602
H4LI
Raczkowanie

Cytat:
U mnie:
przed wizażem nie były super, potem długa droga zanim się stały super
A teraz to już różnie,są okresy lepsze i gorsze
taka sinusoida czasami
i zgadzam się że człowiek ciągle chce więcej

Kilkanaście stron wcześniej Bernardka wstawiała mi propozycje fryzur (na mój ślub). Fajne półupięcia to były.Poszukaj , może będą akurat w Twoim guście
A tak w ogóle to masz piękne i długie loczki I ja widzę baardzo dużą różnicę w porównaniu z
Twoim pierwszym zdjęciem na forum!
Teraz w ogóle nie widac puchu

Może:
- za mało odżywki uzyłaś
-zbyt krótko masowałaś podczas mycia
-zbyt długo masowałaś
-ta odżywka Ci akurat nie podpasowała
-powinnaś stopniowo wprowadzac mycie odżywką ,mieszając ją z szamponem
-może po prostu mycie odżwyką nie jest dla Ciebie

Jak widzisz możliwości jest dużo.Sama zdecyduj czy chcesz jeszcze próbowac mycia odzywką biorąc pod uwagę powyższe uwagi czy chcesz z tego zrezygnowac.Zachęcam również powtórne zajrzenie do FAQ i Pigułki i poczytanie o myciu odżywką
juz patrze na fryzurki, mam nadzieje, ze uda mi sie je znalezc. co do mycia to musze jeszcze tego odzywkowego poprobowac, narazie mam tylko isane, bo narazie jakos nie mialam czasu jechac do bielska i pobuszowac w auchanie i tescu a w cieszynie narazie innej odzywki do mycia nie znalazlam

puchu troche jest, ale ogolnie jestem zadowolona, ze zastosowalam sie do Waszych rad i widac roznice

Cytat:
napewno sie zdecyduje albo sama je podetne, po egzaminach bedzie czas na zmiany

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A próbujesz się strzyc samodzielnie? Jak miałam trwałą i loczki to sobie końce podcinałam w podobny sposób, jak mam swoje to nie umiem :P
Tutaj Anwen ładnie opisuje jak sobie samodzielnie wycieniować długie włosiska

A mi migdał robi siano, po rosołku z wiórków kokosowych mam smalec. Masło shea z mypy mam i ani trochę nie obciąża. Używam na wilgotne po myciu.
dzieki za linka, chyba sprobuje tylko gdzies musze kupic odpowiednie nozyczki

tu teraz fajnie widac jak kazdemu sluzy co innego i trzeba probowac, probowac...az sie znajdzie cos odpowiedniego
Stary 2010-12-21, 18:09   #29603
bernadka20
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam dość...Tak się dziś i wczoraj ochodziłam...a jutro sprzatanie i też gonitwa po mieście

anka.d
Joanna mi nie pasuje jako b/s. Zraziłam się szamponem z zawartością miodu ;/ Ale mam co prawda do farbowanych, ale tylko do oczyszczania skalpu.
Chyba, że ta z makiem ?
W ogole to Polscy producenci są zacofani. Powinni wiedzieć, ze wiekszosc klientek nie da się złapać na ich tanie bajery z silikonami xD

Indios
Nie boję się próbować i powiem Ci, ze zadowolona jestem z Garniera Avokado :P Daje rade, ale dziś się zdenerwowałam, bo byłam u fryzjerki z grzywką i degazowki jak zobaczylam to juz sie nic nie odzywalam, ale więcej grzywy nie będę ścinać.Stwierdziłam, ze zapuszczam i koniec kropka. Tak ładnie mi się nie puszyły z długości i mi musiała boki rozczesywać do strzyżenia grzywki

Pamiętajcie, ze degazowki u nas to zło !
Zraził mnie widok włosów mojej koleżanki, ktora uwielbia strzyc degazowkami...A na swoich włosach miała takie dziury, ze w głowie się to nie miesci !!

Kurka_Paulina
Jak będę zarabiać na siebie to mile zagosci u mnie ta odzywka:P
Niestety bezrobotna jestem i na utrzymaniu rodziców...eh.
Ale składowo faktycznie świetnie... I mówisz, ze wydajna jest ?
Hmm..Potters mi się kończy a kupiłam go chyba w połowie października.

h4li
To spróbuj tego Garniera do reanimacji. Wiadomo nie dawaj dużo.
Olejek kokosowy z powrotem u mnie zagościł. Nie mogę patrzeć na te swoje poniszczone włosy.

Edith
Do h4li to półupięcia nie bardzo będą pasować, gdyż ma maluteńki skręt i ciężko by było je rozczesać.
Do Ciebie jak najbardziej Kochana Fitomed się sprawdza, ale musze go na zmiane z Babydreamem. Jest w nim SLS. W sumie w połowie składu, ale przy częstym myciu nim swedzi mnie głowa ;/. Jest dobry, ale na zmianę.
Tonik co kupiłam...Też mnie po nim swędzi głowa ;/ I stwierdziłam, ze co jakiś czas będę go nakładać.

Fryzury na sylwestra ? Widziałam dzisiaj u swojej fryzjerki ładną fryzurkę.
Opisuje ją dla was specjalnie
Włosy półdługie i długie kręcone. Najlepiej dla fal i dla dziewczyn z nie wielkim skrętem (zeby nie było problemu z rozczesywaniem)
Z prawego boku (bądź lewego) upleść ładną szachownicę z włosów, by nam się szachownica nie zniszczyła to z tych pasm, gdzie były wykorzystane do szachownicy zapleść warkocza, bądź francuza. Wsuwkami przypiąć tak, by ładnie się tego boku trzymało. Można w kucyk upiąć. I podkręcić resztę włosów wałkami, lokówką. (niestety takowego zdjęcia nie znalazlam, by pokazał moj opis )
Na tym zdjęciu w magazynie fryzjerki widziałam szachownicę, której się nauczyłam niedawno xD
Znalazłam tylko szachownice :P
http://forum.szafa.pl/upload/foto_ca...ba_500x640.jpg
http://forum.szafa.pl/upload/foto_ca...34_500x640.jpg

Jeszcze mi przyszła do głowy inna.
Na włosach krótkich jak najbardziej.
Wyciskane fale na mokro z prawego lub lewego boku (paluszkami - wskazującym i środkowym bądź grzebieniem) też pięknie wyglądają a reszta włosów podkręcona.
Pamiętajcie o dobrym, zelu i piance do włosów, by nie wysychało zbyt szybko, bo ciężko potem wyciskać fale .

Efekt końcowy tych fal,
http://www.*************/fryzury/fryzury-srednie-14.jpg
a zdjęcie, które załączyłam w załączniku to jak się je wykonuje.

Ajrisz Marta
Kusi mnie ta mypa z masłem shea xD I chyba ją zakupię sobie jutro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg try.jpg (26,1 KB, 13 załadowań)
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2010-12-21 o 18:14
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 18:24   #29604
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole to Polscy producenci są zacofani. Powinni wiedzieć, ze wiekszosc klientek nie da się złapać na ich tanie bajery z silikonami xD
października.
ja dziś od pani w sklepie fryzjerskim dowiedziałam się, że "właściwie wszystkie odżywki mają silikony", także... włącznie z maską Leo, którą trzymała w ręce "ta też ma silikony, no każda ma"
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 18:47   #29605
Kirima
Lifthrasir

Cytat:
dziekuuuuje, az sie zarumienilam szkoda, ze tak sie to trzyma tylko pierwszego dnia, drugiego siano w gumke schowac

btw mam nadzieje, ze wyniki badan sa pomyslne!
z gumkami precz, ja swoje wywaliłam jak mi coś nie wyjdzie to podpinam spinkami, czasem wszystkie włosy idą na prawą stronę etc, i jest znośnie
a badania... hm jak najbardziej pomyślne, ale wolałabym, żeby coś jednak wyszło jakby to kogoś interesowało, to podobnie jak chyba Małgosia (?) mam problemy z zatokami, konkretnie przewlekłe zapalenie zatok czołowych od 1,5 roku i to była właśnie diagnostyka w tym kierunku, aczkolwiek jak to w Polsce - okrężną drogą, wymyślali jakieś problemy neurologiczne itd, a wystarczyło zrobić tomografię ale dostałam skierowanie na rezonans w styczniu, więc już siedzę cicho

Cytat:
U mnie kokos sprawdzał się na samym początku... albo tak mi się wydawało. Przerzuciłam się na migdała/oliwę i jestem znacznie bardziej zadowolona, aczkolwiek zabójczego zapachu mu nie można odmówić, tak jak i zastosowania do ciała.

Cytat:
Do Ciebie jak najbardziej Kochana Fitomed się sprawdza, ale musze go na zmiane z Babydreamem. Jest w nim SLS. W sumie w połowie składu, ale przy częstym myciu nim swedzi mnie głowa ;/. Jest dobry, ale na zmianę.
A właśnie... od czasu zmiany pielęgnacji mam problem ze swędzeniem skalpu, wyskakują mi też jakieś 'grudki'... Myślałam, że to może od szamponu/odżywki, ale niezależnie od tego, czym umyję, mam z tym problem.

Dziewczyny, pytanie, które dręczy mnie od dawna, tylko ciągle zapominam je zadać Czy gliceryna w odżywce do mycia także może mieć wpływ na puszenie przy takim punkcie rosy, jak przy maskach etc.?

Siostra Zakonu Curlitanek
Kirima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 19:01   #29606
bernadka20
Wtajemniczenie

Kirima
Też mam zatoki.... Takze we 3 w tym siedzimy :P Przerypane mam najbardziej, gdy wyjde na zimno. Nad ranem mam koszmar ;/
I ciągle uczucia zatkanego nosa...Nie do wytrzymania...
Zmiany dopiero zobaczysz później...A oczyszczasz skalp raz w tygodniu ?

Maqua
Maska Leo regenerujaca z kokosem jedynie nie posiada silikonów. Bo Placenta itp...juz chyba mają
Przyjaznym silikonem jest tylko amodimethicone :P
Przynajmniej dla mnie i koleżanki Kropci.
Koleżanka Caskada do końca z silikonów nie zrezygnowałaj, gdyż jej odpowiadają.
Każdy co innego woli. Jednak ja unikam silikonów, ale pewnie zacznę szukać masek z amodimethicone. Z powodu puchu ;/
Stary 2010-12-21, 19:04   #29607
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Maqua
Maska Leo regenerujaca z kokosem jedynie nie posiada silikonów. Bo Placenta itp...juz chyba mają
Przyjaznym silikonem jest tylko amodimethicone :P
Przynajmniej dla mnie i koleżanki Kropci.
Koleżanka Caskada do końca z silikonów nie zrezygnowałaj, gdyż jej odpowiadają.
Każdy co innego woli. Jednak ja unikam silikonów, ale pewnie zacznę szukać masek z amodimethicone. Z powodu puchu ;/
no właśnie pani tą kokosową w dłoni trzymała i wypatrzyła w niej silikony nie ma to jak profesjonalna obsługa, przez to nie zarobiła na mnie 19.90
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 19:05   #29608
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
anka.d
Joanna mi nie pasuje jako b/s. Zraziłam się szamponem z zawartością miodu ;/ Ale mam co prawda do farbowanych, ale tylko do oczyszczania skalpu.
Chyba, że ta z makiem ?
nie bardzo rozumiem analogie do szamponu.
kazda z tej serii jest odrobine inna.
ja najbardziej lubie len i rumianek, miod i cytryne, mak i bawelne (w takiej wlasnie kolejnosci)

a co do zacofania producentow i stopnia uswiadomienia klientek.
te uswiadomione sa jednak w mniejszosci, producenci szybko by sie dostosowali, gdyby wiekszosc przestala kupowac produkty z silikonami. na wizazu moze wydawac sie ze jest nas duzo, ale w skali wszystkich kobiet w polsce, jestesmy kropelka w morzu.

Cytat:
Edith
Do h4li to półupięcia nie bardzo będą pasować, gdyż ma maluteńki skręt i ciężko by było je rozczesać.
czemu ci fryzjerzy tak sie uparli na czesanie? :P
ja tam nie widze problemu w zrobieniu polupiecia bez czesania. oczywiscie takie bajery jak dobierance, czy inne cuda bez czesania nie wyjda, ale jakies proste polupiecie, ktore albo bedzie sie trzymalo cala noc, albo bedzie na tyle proste ze jednym ruchem bez lusterka bedzie sie je dalo poprawic to czemu nie?

Cytat:
Fryzury na sylwestra ? Widziałam dzisiaj u swojej fryzjerki ładną fryzurkę.
Opisuje ją dla was specjalnie
Włosy półdługie i długie kręcone. Najlepiej dla fal i dla dziewczyn z nie wielkim skrętem (zeby nie było problemu z rozczesywaniem)
Z prawego boku (bądź lewego) upleść ładną szachownicę z włosów, by nam się szachownica nie zniszczyła to z tych pasm, gdzie były wykorzystane do szachownicy zapleść warkocza, bądź francuza. Wsuwkami przypiąć tak, by ładnie się tego boku trzymało. Można w kucyk upiąć. I podkręcić resztę włosów wałkami, lokówką. (niestety takowego zdjęcia nie znalazlam, by pokazał moj opis )
Na tym zdjęciu w magazynie fryzjerki widziałam szachownicę, której się nauczyłam niedawno xD
Znalazłam tylko szachownice :P
http://forum.szafa.pl/upload/foto_ca...ba_500x640.jpg
http://forum.szafa.pl/upload/foto_ca...34_500x640.jpg

Jeszcze mi przyszła do głowy inna.
Na włosach krótkich jak najbardziej.
Wyciskane fale na mokro z prawego lub lewego boku (paluszkami - wskazującym i środkowym bądź grzebieniem) też pięknie wyglądają a reszta włosów podkręcona.
Pamiętajcie o dobrym, zelu i piance do włosów, by nie wysychało zbyt szybko, bo ciężko potem wyciskać fale .

Efekt końcowy tych fal,
http://www.*************/fryzury/fryzury-srednie-14.jpg
a zdjęcie, które załączyłam w załączniku to jak się je wykonuje.
ty kobieto szalejesz. jak my tu biedne robaczki mamy sobie takie cuda na glowie porobic same jak 90% boi sie fryzjerów? :P

co do tych wyciskanych to mi akurat sie to nie podoba. taka plaska, przylizana, sztywna skorupa :/

Cytat:
Napisane przez Kirima Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie, które dręczy mnie od dawna, tylko ciągle zapominam je zadać Czy gliceryna w odżywce do mycia także może mieć wpływ na puszenie przy takim punkcie rosy, jak przy maskach etc.?
jakis czas temu byl ten temat poruszany. jest to chyba gdzies w faq i chyba kalendarz adwentowy o tym wspominał.
kosmetolog1 wypowiedziala sie ze gliceryna nawet w odzywce ds powinna sie wypłuka przy splukiwaniu odzywki.
w takim razie (to juz moje zdanie ) odzywce do mycia tym bardziej.
ale za puch odpowiedzialna jest nie tylko gliceryna.
czytalas to i to?
Stary 2010-12-21, 19:06   #29609
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
no właśnie pani tą kokosową w dłoni trzymała i wypatrzyła w niej silikony nie ma to jak profesjonalna obsługa, przez to nie zarobiła na mnie 19.90
Kochana ja mam ta maskę, więc dziwne to bardzo...Albo pani nie doinformowana pracuje i przy tym obstawiam xD
Spotkałam się z brakiem profesjonalizmu m.in takiej postaci u siebie w sklepie fryzjerskim. I tej pani juz nie ma. Na szczęście są inne xD
Stary 2010-12-21, 19:50   #29610
mysiunia81
Raczkowanie

Hej wszystkim
Przeczytałam masę wątków o pielęgnacji kręciołków. I Cg i omo itp. Mam z natury dosyć gęste włosy, które oczywiście się puszą. Trochę się skręcają, aleraczej nazwałabym to falowaniem:P I po przeczytaniu tych wszystkich wątków mam kilka pytań:
Niewiem po prostu. mam na punkcie moich włosów hopla i co idzie do podcięcia końcówek czy czegokolwiek związanego z wlosami, wpadam w panikę bo jak ja będe wyglądać, bo mi ich szkoda i wgl. Co do tej pielęgnacji CG boję się włosy.
Czy na początku, tzn. po pierwszych dniach pielęgnacji jak bardzo ich wygląd może ulec zmianie? chodzi mi tu o, np. że będą takie bez połysku bo np. będą oczysczone czy jak?
Czy gdybym np. stosowała szampon oczyszczający i odżywki z silikonami to będzie mocno źle? chodzi mi tu zlikwidowanie puszenia przede wszystkim?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
mysiunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości