Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 16:48   #1861
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Siasiek dziękuję Bozia w dzieciach wynagrodzi
O ile mi wiadomo to u mnie ciąża pojedyncza
także jeszcze tylko w jednym

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 17:17   #1862
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Anulinka - jeszcze nie miałam okazji pogratulować... Super! Dzidzi zdrowe i chłopczyk, tak jak chciałaś. Powiem Wam szczerze, że tak jak nie mam intuicji co do płci moich dzieci to sprawdza się ona odnośnie waszych skarbów. I tu od razu napiszę, że jestem na 85% pewna, że i Kasia nosi pod sercem upragnionego synka

Cytat:
No i jestem wszystko w porządku Łożysko sie przykleiło, wszystko wygląda pieknie, kosteczki w normie jak na aktualny tydzień ciąży tylko kość udowa 1,5 tyg do przodu baaaaaaaardzo długie nóżki
Poza tym pieknie tymi nóżkami zakryte i za nic nie chciało się pokazać ani odwrócić. Profesor powiedział tylko że narazie nic tam nie wystaje, ale jest malutkie i tak zakryte, ze moze tego nie widzi. Narazie wiec 51-49% to córeczka ale mam się jeszcze do tego nie przyzwyczajać
Super wieści! Może rośnie u Ciebie w brzuszku modelka
......................... ......................... ......................... ......................... ........................
Violisia - ekstra brzusio

Moria - bardzo ładnie masz włoski zrobione. Ja wczoraj byłam u fryzjera, ale bałam się rozjaśnić (zresztą mój gin mi zakazał) - po prostu obcięłam do podbródka i zrobiłam jednolity kolor pod mój naturalny - żeby nie było problemów z odrostami.
I w ogóle fryzjer mi powiedział, że to jedna wielka ściema z tym brakiem amoniaku w niektórych farbach. Powiedział, że każda farba ma amoniak (tylko w różnych stężeniach), bo inaczej włosy by się nie zafarbowały

Elis - buziak za przepis
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 17:30   #1863
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Violisia brzuszek faktycznie spory już masz

Moria się uśmiałam z Tżtem bo on do mnie to samo mówił ("masz za mało" ) i cieszę się, że smakują. Ja pierwszą część też sama zeza....
A jaką żurawinę kupujesz? ja tą ze Siesty jest taka wilgotna
wiem choc twierdze ze na zywo mniejszy a kiedys ze na zywo wiekszy:P sobie tak wmawiam:P

Cytat:
violisia ty tam już widniejesz na liście nagrodowej czy nie? Klikam dzielnie, ale jak weszłam na ranking to aż mi się w głowie zakręcilo i cię odszukać nie mogłam
nie bo pozno zaczelam ale udalo sie mi juz nazbierac prawie 200 glosow, wiec moze moze, z wasza pomoca sie uda choc najnizsza nagrode

mozecie klikac kilka razy an dzien

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Kasia wiem jak to jest, wszystko ciasne, a tu pustki w porfelu.. ajc
Voilisia, nowe doznanie com? Mi wieczorem leci jak z hydrantu Ja niebawem zaczynam 23 tydzien a mam mniejszy:/ ktoregos dnia cale jedna mieseczka byla mokra w staniczku hhi, a brzuszek cud miod
Agus, slyszlam ze ta glukoza fuuuj, mam napisane ze glukoza(test ohc 50g) to ta do wypicia? Dlugo Kochana po tym siedzialas? Nie ma jak to fryzjer w ciazy, mowie Ci nic tak humoru nie poprawia, pochwal sie wloskami potem
Moria, rozbroilas mnie tymi ciastkami, no coz ciaza Ja dzis parowki na goraco zapiajalam mlekiem, patrzyli na mnie jak na dzikusa...
O matko a jakie ciuszki slodkie

Chcialam kupic sobie grubsze rajstopy we wzory pod sweter i wiecie co w sklepach same M/L i wszedzie mi wmawiaja ,ze ta sa najwieksze. Przeciez nie jestem taka gruba mam sobie uszyc czy co?
katastrofa jak dla mnie :/ poki co nie moge przywyknac..
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
no o ta ciekawe czy uda nam sie wrocic do wagi sprzed ciazy? oby

no wiem, ale tak mnie wkur.... ze bym najchetniej gdzies wyjechala bez niego
no to ja juz nie wiem co chce, chyba juz nic od niego!
ciekawe, ja bede sie modlila potem :" Panie Boże spraw by te kilogramy poszly mi w cycki, i... Panie Boze spraw by poszł te kilogramy z wszystkiego byle nie z moich cyckow:P...."
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Zadzwonie do mojego gina w przyszłym tygodniu i zapytam czy zwykły ma byc ten cukier czy po glukozie i już .

A mam jeszcze do Was takie pytanie - czy Wy też czujecie jak dziecko kopie Was po pęcherzu? Powiem szczerze, że to nie jest zbyt przyjemne
taaaak:P i uciazliwe to troszke, bo zrobie siusiu i znowu musze..
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

violisia czytałaś moją reakcję? Była dokładnie taka sama. Czułam się na tyle niezręcznie, że nawet mi przyszła taka myśl do głowy aby mieć tylko jedno dziecko Po kilku dniach mi przeszło i teraz się nawet z tego śmieję
chyba przeoczylam hehehhe
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Violisia - ekstra brzusio
dzieki

Prosze klikajcie w baner z aniolkiem mam juz prawie 200glosow<radocha>
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 17:36   #1864
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Anulinka - jeszcze nie miałam okazji pogratulować... Super! Dzidzi zdrowe i chłopczyk, tak jak chciałaś
Bardzo dziękuję
W poniedziałek jedziemy na prenatalne i gorąco w to wierzę, że nasz Piotruś jest zdrowy i okaże się, że wszystko jest ok.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 18:06   #1865
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję
W poniedziałek jedziemy na prenatalne i gorąco w to wierzę, że nasz Piotruś jest zdrowy i okaże się, że wszystko jest ok.
Na pewno wszystko będzie dobrze. Będę kciuki zaciskać

......................... ......................... ......................... ......................... .......................

Violisia - klikamy, klikamy. Zostało jeszcze kilka dni, więc mam nadzieję, że coś Tobie wyklikamy

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .....
Dziewczyny, macie sprawdzone sposoby na strasznie suchą skórę dłoni?
Nie wiem co w tym roku u mnie się dzieje. Czy to przez ciążę. Przecież to nie pierwsza mroźna zima, a ja nigdy nie miałam problemu z suchymi dłońmi. Wystarczył zwykły krem do rąk... A teraz są jak tarka, zaczerwienione, skóra się łuszczy, popękana. Okropność
Smaruję na zmianę: garnierem czerwonym, kozim mlekiem ziaja, oliwkuję, nakładam parafinę i

Jest mi normalnie wstyd je pokazywać, a przecież to moje narzędzie pracy

I tak generalnie skóra mocno mi się przesusza - na całym ciele, choć jeszcze większego problemu nie ma. Stosuję 3x dziennie oliwkę i jest w miarę ok. No ale te dłonie mnie dobijają
Stary 2010-12-22, 18:19   #1866
moria44
Wtajemniczenie

violisia też Ciebie klikam

Cytat:
ja ten przepis jakoś przeżyłam... było nieźle... ale zdjęciem moria przegięłaś!!!
gdzie ten przepis!! oszaleję

Cytat:
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .....
listopadowa ja jako zwolenniczka naturalnych kosmetyków polecam Ci oliwę z oliwek Możesz też zrobić sobie maseczkę z oliwy i miodu albo kąpiel mleczną (do miseczki ciepłe mleko+miód).
Inny sposób na wysmarowanie dłoni na noc, przed snem, grubo zwykłym kremem Nivea (tym w niebieskim opakowaniu) na to rękawiczki bawełniane (są takie specjalne właśnie do maseczek na dłonie). Pomoże na 100%

A jeśli chcesz coś ze sklepu to jest taki krem, hmm jak on się nazywa, taki właśnie z "formułą norweską"...już wiem! Neutrogena. Też super działa ale jeśli nie masz w domu a masz za to oliwę, miód i mleko to działaj

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 18:20   #1867
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem co w tym roku u mnie się dzieje. Czy to przez ciążę. Przecież to nie pierwsza mroźna zima, a ja nigdy nie miałam problemu z suchymi dłońmi. Wystarczył zwykły krem do rąk... A teraz są jak tarka, zaczerwienione, skóra się łuszczy, popękana. Okropność
Smaruję na zmianę: garnierem czerwonym, kozim mlekiem ziaja, oliwkuję, nakładam parafinę i

Jest mi normalnie wstyd je pokazywać, a przecież to moje narzędzie pracy

I tak generalnie skóra mocno mi się przesusza - na całym ciele, choć jeszcze większego problemu nie ma. Stosuję 3x dziennie oliwkę i jest w miarę ok. No ale te dłonie mnie dobijają
Przez tydzień, co dziennie lub przez dwa tygodnie co drugi dzień i efekty na pewno będą, radzę tak:
W miseczce lub małym garnuszku podgrzej oliwę z oliwek lub zwykły olej, tak by był ciepły i do tego wkrop sok z cytryny
Stare ale sprawdzone. Pomaga i na paznokcie i na dłonie

It's not about anger
Stary 2010-12-22, 18:22   #1868
sandrunia1511
Raczkowanie

witam

byłam dzisiaj u lekarza i wszystko jest w porządku, ale płci nie chcą mi jeszcze podać ; /

wgl to jestem w 18t i moje maleństwo ma 18 cm
czy to tak ok czy za mało czy jak ?
bo czytam w necie, że mają w 18 tyg 14-16 cm ..
i teraz sama nie wiem jak to jest.. ;/
Stary 2010-12-22, 18:22   #1869
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Acha, jeszcze doczytałam, że na całym ciele Ci się skóra przesusza. To polecę Ci taki domowy peeling, ja go używam i na ciało i na twarz.
Mieszasz oliwę z oliwek brązowy eko cukier i miód. Ja przechowuję go w pojemniczku na siuśki. Skóra po taki peelingu jest super mięciutka i nawilżona. Tutaj jest instrukcja jak go przygotować:
http://www.youtube.com/watch?v=zAF9PPhnatU

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 18:25   #1870
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
anula Miałam zacząć kupować po Nowym Roku ale mnie rączki świerzbią i nie mogę się powstrzymać

Kurcze, chciałam się za te ciastka z żurawiną zabrać ale ledwo chodzą, nawet jak siedzę to mnie te pachwiny rozrywają. Czytam w googlach, że to zupełnie normalne w ostatnich miesiącach ciąży, dziewczyny skarżą się na takie dolegliwości w okolicach 30-32 t. a u mnie dopiero 22 się zaczyna
A jeszcze jak czytam, że to dzidzia przesuwa się w dół i jest to oznaka zbliżającego się porodu to mam ciarki na plecach.

Wczoraj byłam u ginka o 17 i było wszystko ok, co prawda bóle pojawiły się 1,5h po wizycie, gdy wysiałam z auta może to przez tą kilkugodzinną jazdę

Z drugiej strony są też opinie, że taki ból jest normalny w II i III trym. nie świadczy o przedwczesnym porodzie a o rozciąganiu się wiązadeł więc trzymam się tej myśli
Mnie tez wczoraj lewa pachwine ciagnelo... takie nieprzyjemne uczucie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
kochana tutaj mamy dobre ubrania na taka pogode(i dlatego tez potrzebujemy porzadnego wozka hihih) mamy welniana bielizne, sniegowce na nogach i dajemy rade, plus dlatego Norwegowie to zdrowy narod

mam do was jeszcze pytanie. lekarka mnie skierowala mowilam wam na szczepionke kojarzona na rozne odmiany grypy. ze w 2 i 3 cim trymestrze kaza szczepic kobiety w ciayz...a ja kurcze sama nie wiem czy to dobry pomysl...nie moge sie zdecydowac. A wy zaszczepilybyscie sie?
Ja juz Ci kochana wczesniej odpisywalam, ze mi proponowali, ale wole nie. Wydaje mi sie, ze nie zaszkodzi poczekac i zaszczepic sie po porodzie

Listopadowa odloz te wszystkie kosmetyczne kremy, bo jeszcze bardziej pogarszaja sprawe. Propnowalabym dermatologa by zapisal Ci jakis krem. Ja mam ten sam problem, ale caly rok na okraglo. Dostalam teraz super masc na bazie parafiny i smaruje sie nim po kazdym myciu rak. Dzieki temu moje dlonie wygladaja normalnie. Ta parafine mozesz stosowac. Napewno nie zaszkodzi. Mozesz tez podejsc do apteki by Ci jakis krem na to polecili i wtedy po kazdym myciu rak stosowac!
Stary 2010-12-22, 18:29   #1871
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam takie pytanko, nie boicie się kupować używanych rzeczy? chodzi mi o np mebelki takie jak łóżeczko.
Ja wozek bede miala uzywany, po synku przyjaciolki. W swietnym stanie, Xlander, wiec podobno niezla firma. Nie widze sensu wydawac 1500 zl za cos, co moge miec 3 razy taniej, a prawie nieuzywane.
Wiesz, mysle, ze z tymi mebelkami jest jak z samochodem - fajnie wyjechac nowym z salonu, ale sama jezdze 2 letnim i jestem bardzo zadowolona. Najwazniejsze, zeby mebelki byly bezpieczne, bo dziecku jest obojetne czy spi w lozeczku po sasiedzie czy w nowym.

Cytat:
Ja uzywam od jakiegos czasu Kamilla z mocznikiem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ea.html&next=1
Bardzo jestem z niego zadowolona, bo ja mam kazdej zimy problemy z suchymi dlonmi. I w odroznieniu od Isany z mocznikiem - bardzo przyjemnie pachnie.
A na cialo to moze probuj z oliwka po kapieli, wcierana na mokre cialo? Nie dosc, ze dobrze natluszcza, to jeszcze masaz pomaga walczyc z ciazowymi rozstepami.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 18:36   #1872
Paulizia
Wtajemniczenie

Violisia klikniete

No i sie nie przywitalam!
WitOjcie!!!!
Principessinko wykrakalas mi snieg :P tak u mnie napadalo, ze szok :O a ja sie wybralam, kurcze, na zakupy prezentowe... udalo mi sie dotrzec jakos. No i zaczelo sie... 2 godziny ogladania i wybierania, ale MAM!!! Jestem genialna Helikopter, Bob budowniczy i jakies dziwadlo do kapieli Mam nadzieje, ze dzieci chociaz 5 minut sie pobawia
Potem wyruszylam do tesco po cos do jedzenia i papier ozdobny... jejku... tyle ludzi... jakby za darmo dawali w tym sklepie Kupilam co musialam i wracalam [teraz nie krzyczec ] strasznie obladowana. Ciezkie torby nie byly, ale wielkie i obijaly mi sie o nogi. Pod domem prawie orla wywinelam, ale nieee. Udalo mi sie opanowac no i nareszcie w domku przed Wizazem Mam juz dosc swiat

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Listopadowa i jest jeszcze jeden sposob. I to nie jest zart Nasikac sobie na dlonie. Kuracja pomaga Fakt, ze to extrema, ale jaka pomocna
Stary 2010-12-22, 18:39   #1873
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
listopadowa ja jako zwolenniczka naturalnych kosmetyków polecam Ci oliwę z oliwek Możesz też zrobić sobie maseczkę z oliwy i miodu albo kąpiel mleczną (do miseczki ciepłe mleko+miód).
Inny sposób na wysmarowanie dłoni na noc, przed snem, grubo zwykłym kremem Nivea (tym w niebieskim opakowaniu) na to rękawiczki bawełniane (są takie specjalne właśnie do maseczek na dłonie). Pomoże na 100%

A jeśli chcesz coś ze sklepu to jest taki krem, hmm jak on się nazywa, taki właśnie z "formułą norweską"...już wiem! Neutrogena. Też super działa ale jeśli nie masz w domu a masz za to oliwę, miód i mleko to działaj
Cytat:
Przez tydzień, co dziennie lub przez dwa tygodnie co drugi dzień i efekty na pewno będą, radzę tak:
W miseczce lub małym garnuszku podgrzej oliwę z oliwek lub zwykły olej, tak by był ciepły i do tego wkrop sok z cytryny
Stare ale sprawdzone. Pomaga i na paznokcie i na dłonie
Cytat:
Acha, jeszcze doczytałam, że na całym ciele Ci się skóra przesusza. To polecę Ci taki domowy peeling, ja go używam i na ciało i na twarz.
Mieszasz oliwę z oliwek brązowy eko cukier i miód. Ja przechowuję go w pojemniczku na siuśki. Skóra po taki peelingu jest super mięciutka i nawilżona. Tutaj jest instrukcja jak go przygotować:
http://www.youtube.com/watch?v=zAF9PPhnatU
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Listopadowa odloz te wszystkie kosmetyczne kremy, bo jeszcze bardziej pogarszaja sprawe. Propnowalabym dermatologa by zapisal Ci jakis krem. Ja mam ten sam problem, ale caly rok na okraglo. Dostalam teraz super masc na bazie parafiny i smaruje sie nim po kazdym myciu rak. Dzieki temu moje dlonie wygladaja normalnie. Ta parafine mozesz stosowac. Napewno nie zaszkodzi. Mozesz tez podejsc do apteki by Ci jakis krem na to polecili i wtedy po kazdym myciu rak stosowac!
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Ja uzywam od jakiegos czasu Kamilla z mocznikiem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ea.html&next=1
Bardzo jestem z niego zadowolona, bo ja mam kazdej zimy problemy z suchymi dlonmi. I w odroznieniu od Isany z mocznikiem - bardzo przyjemnie pachnie.
A na cialo to moze probuj z oliwka po kapieli, wcierana na mokre cialo? Nie dosc, ze dobrze natluszcza, to jeszcze masaz pomaga walczyc z ciazowymi rozstepami.
Dziewczyny, kochane jesteście:cmo k:
Jako że mam w domu naturalne składniki - miód, mleko, oliwę z oliwek, cytrynę to najpierw spróbuję ratować dłonie domowymi sposobami.
Już na noc zrobię sobie taką maseczkę na dłonie. Chciałabym, aby jakoś na święta już wyglądały
Ale pewnie dokupię sobie w aptece chyba coś takiego jak nanobase czy clobase - przed chwilą wyczytałam w necie, że się sprawdza
aha i przeszperam w moich kosmetyczkach - bo pamiętam, że rok temu kupowałam preparat z mocznikiem na kolana - miał za zadanie zmiękczyć skórę i był dobry, tylko firmy nie pamiętam.

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
witam

byłam dzisiaj u lekarza i wszystko jest w porządku, ale płci nie chcą mi jeszcze podać ; /

wgl to jestem w 18t i moje maleństwo ma 18 cm
czy to tak ok czy za mało czy jak ?
bo czytam w necie, że mają w 18 tyg 14-16 cm ..
i teraz sama nie wiem jak to jest.. ;/
Gratuluję
A dzieciaczki rosną w różnym, swoim tempie, więc nie masz powodów do zmartwień
Stary 2010-12-22, 18:39   #1874
mimbi
Zakorzenienie

Violisia, nie masz strony "O mnie", wiec nie moge wejsc w Twojego linka, a przez to nie moge Cie kliknac. Masz gdzies tego linka na stronie swojej? Mam poblokowane reklamy i avatary na forach, wiec nie widze takich rzeczy. Ascetka
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 18:40   #1875
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Wam szczerze, że tak jak nie mam intuicji co do płci moich dzieci to sprawdza się ona odnośnie waszych skarbów. I tu od razu napiszę, że jestem na 85% pewna, że i Kasia nosi pod sercem upragnionego synka
to powiedz co Ci podpowiada o ile wogole jesli chodzi o mnie a raczej o mojego bąbla

pod spodem zdjecia z poniedzialkowego usg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maluszek1.jpg (13,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maluszek.jpg (25,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maluszek2.jpg (25,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2010-12-22, 19:21   #1876
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
to powiedz co Ci podpowiada o ile wogole jesli chodzi o mnie a raczej o mojego bąbla

pod spodem zdjecia z poniedzialkowego usg
Dziewczynka

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:

Listopadowa i jest jeszcze jeden sposob. I to nie jest zart Nasikac sobie na dlonie. Kuracja pomaga Fakt, ze to extrema, ale jaka pomocna
Nieeeeeeeee. Ale wiem dlaczego - ze względu na mocznik
Stary 2010-12-22, 19:31   #1877
andziot
Zakorzenienie

kolejny dzien za nami
przeżyłam wigilię pracownicza
tak źle nie było, chociaż ja nie lubię składać życzeń osobom których prawie nie znam
dostałam nawet bombkę
teraz mężu usypia Zosię
a ja Was czytam (naszczęście przygotowania przedświąteczne trochę zmniejszyły ilość postów na dzień )

co do glukozy to moj gin kazał mi zrobić z 75g, poprzednio też tak robiłam, on to tłumaczy tym że jak z 50g wychodzi źle to i tak trzba powtórzyć test z 75g wtedy i trzba robić dwa razy, a tak od razu wiadomo o co loto

przyszedł mi dziś korektor z La Roche jutro wypróbuję

listopadowa80 ja polecam Neutrogene (tą skondensowaną), też miałam z tym problem w tym roku, ja dodatkowo kilkanaście razy dziennie musze myć ręce i dezynfekować i miałam masakre na dłoniach, liczy się systematyczne smarowanie. Na zmiane smarowałam jakimś tanutkim kremem z gliceeryną i właśnie neutrogeną i teraz jest już super
Jest jeszcze coś takiego czego używam do stóp (ale jest na pękającą i suchą skórę rąk i stóp) - DERMESA, to jakiś wyciąg z ziół, jest rewelacyjny !!!

violisia klikamy
fane to porównanie brzuszka, takie niesamowite

moria44 ciasteczka nawet na samo zdjęcie dzidzia już zaczęła brykać
kolorek włosów świetny no i te ciuszki też już chyba coś kupię, chociaż jakoś jeszcze się zastanawiam czy aby na pewno dziewuszka, bo gin obejrzał dzidzie od tył jak dupcie wystawiała i nic nie wystawało pomiędzy nogami, rozkraczyć sie nie rozkraczyła więc moze cos tam się ukryło ??? mężu mówi że ukryć się tego nie da

SiLLee zdrowiutkie czyli tylko pogratulować, a płec jeszcze moze się zmienić

Dziewczonka ja czuje jak kopie po pęcherzu, ale to narazie nic, zobaczysz później jak ci kopa zapoda to z bólu się człowiek zgina w pół, a i czasem popuścić można jak się akurat ma pełny

anula_81 te buty świetne sama bym takie chciała, ale u nas nie ma ...
a co do szczepionki, to chyba bym sobie darowała ... ciężka decyzja ..

principessina 2000tys straciłaś na allegro ??? i nic nie zrobili ??? jak to sie stało ? ja już tyle lat kupuje na allego i czasem drogie rzeczy też i jeszcze nic takiego mi się nie przytrafiło ...

24kasia86 spora twoja lista prezentów my chyba sobie nie kupujemy w tym roku, bo weny brakło ... znów sie kłócicie z tżtem ??? jeszcze się chyba miesiąc miodowy nie skończył po buziaki i do wyrka marsz !!! (tam najlepiej się godzi)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 19:48   #1878
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłaś przepis?? jak nie to wkleję raz jeszcze jak chcesz.
http://wkuchni.usagi.pl/9/Cranberry_Noel.html

Dziewczyny mam takie pytanko, nie boicie się kupować używanych rzeczy? chodzi mi o np mebelki takie jak łóżeczko.

Aguś nie można chodzić?? Ja miałam drugi raz krew pobieraną po 3 godzinach i nie wyobrażam sobie siedzenia w przychodni 3 godzin. Jeszcze jak mam ją na swoim osiedlu. Pielęgniarki normalnie puściły mnie do domu.
po glukozie trzeba siedziec, lepiej nie chodzic, bo ci sie slabo moze zrobic
a jaka dfawke tej glukozy mialas skoro 3 godz mialas przerwy ????
Stary 2010-12-22, 19:56   #1879
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hej!

Trochę nadrabiam Was i mam wenę na czytanie przydatnych wątków dzieciowych, powoli muszę zacząć myśleć ile czego i dlaczego

Moria, fajna wyprawka! Masz jakiś plan ile czego i w jakich rozmiarach?

Listopadowa, ja co roku mam problem z suchą skórą, ale w tym roku jest horror, bo bardzo często myję ręce [no jak siusiu tyle razy dziennie ]. Ostatnio nałożyłam na noc dużo kremu [Dr. Scheller], na to rękawiczki, ale nie pomogło. Dziś zamiast kremu nałożę Alantan w maści. MUSI POMÓC. Na co dzień używam na zmianę Biodermy, Eucerinu, Dr. Scheller nagietkowy. Rewelacyjne są, a ten drugi, to mój KWC.

Dziewczyny, ale ciasteczka super

A ta glukoza mnie przeraża!

Jestem zadowolona, bo już posprzątane, choina ubrana, mieszkanie przystrojone. Dziś też sprzątałam u Babci. Jutro małe zakupy i przygotuję już rybę po grecku i upiekę keks. Na piątek zostawiam sobie tylko sałatkę

No i + 1 kg na wadze, czyli w sumie 6 Oj, dziś rowerek i chyba powinnam codziennie, zamiast 3 x w tygodniu

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Z tym pęcherzem mam podobnie, też czasem tak uciska, że mogłabym co 5 min latać

Janutek is coming to town <3

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2010-12-22 o 19:54
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 19:59   #1880
spice1985
Zadomowienie

Cześć dziewczyny i Wesołych Świąt! Gratuluje wszystkich USG i poznania płci!

Andziot- Zosia jest genialna!

Violisia- piękny brzuszek! Ale Ci już urósł. Ja w sumie też już mam spory bębenek. Wstawię jutro fote.

Moria- ale masz piękne włosy. Kolor i w ogóle fryzura. Mój gin też nie zakazał farbowania włosów. Ja kończę 20 tydzień, w pt zaczynam 21 i wczoraj sobie taką 20 min kremem koloryzującym(szamponem) bez amoniaku pofarbowałam: Loreal Casting Gloss- chyba nie zaszkodzi co? Jak myślisz?

Ja za dużo na Święta nie szykuje, bo będę miała wigilię u Teściów, a poza tym jedzonko od Mamy, więc dobrze w tym roku, bo w sumie to mi się nic nie chce robić:P

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:05   #1881
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
po glukozie trzeba siedziec, lepiej nie chodzic, bo ci sie slabo moze zrobic
a jaka dfawke tej glukozy mialas skoro 3 godz mialas przerwy ????
A po czym ma mi się robić słabo? po cukrze?
No chyba, że ktoś wie, że robi mu się słabo jak nie zje albo jak widzi igłę to lepiej faktycznie nie chodzić.
Mi się nigdy nic nie działo tylko raz w życiu prawie zemdlałam, dokładnie rok po porodzie i to o godzinie takiej samej ale w dzień w autobusie (taki zbieg okoliczności).
Glukozy miałam od razu tą większą dawkę 75 tak jak pisała Andziot żeby dwa razy nie robić w razie czego.

I teraz też śmignę do domu bo nie znoszę siedzieć w przychodni, jeszcze słuchać tych starych marudnych babć które nie mogą powstrzymać się od komentowania wszystkiego wokoło wiem może i sama będę stara ale komentarze sobie odpuszczę

It's not about anger
Stary 2010-12-22, 20:11   #1882
Paulizia
Wtajemniczenie

A my dzisiaj zaczelismy 19 tdzien
No i tak wyczytalam na mamazone.pl, ze moge sprowokowac najmniejszego do ujawnienia swego bytu poprzez polozenie sie na lewym boku i zjedzenia wczesniej czegos slodkiego. No wiec zjadlam paczke Maltesers'ow i tak leze na tym boku i sie skupiam... no i niby cos mnie tam zababelkowalo... tylko ze to pewnie te maltesersy sie trawia No nic czekam dalej
Stary 2010-12-22, 20:22   #1883
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba, że ktoś wie, że robi mu się słabo jak nie zje albo jak widzi igłę to lepiej faktycznie nie chodzić.
Mi się nigdy nic nie działo tylko raz w życiu prawie zemdlałam, dokładnie rok po porodzie i to o godzinie takiej samej ale w dzień w autobusie (taki zbieg okoliczności).
Glukozy miałam od razu tą większą dawkę 75 tak jak pisała Andziot żeby dwa razy nie robić w razie czego.

I teraz też śmignę do domu bo nie znoszę siedzieć w przychodni, jeszcze słuchać tych starych marudnych babć które nie mogą powstrzymać się od komentowania wszystkiego wokoło wiem może i sama będę stara ale komentarze sobie odpuszczę
chodzić nie pwinno się po glukozie nie dlatego ze sie mdleje tylko dlatego ze wynik jest niemiarodajny (mało kto jednak tego przestrzega), jak chodzimy to spalamy szybciej i wtedy nie wiadomo czy działanie insuliny jest prawidłowe (chodzi o to ze w ciąży produkują się hormony które powodują insulinooporność i wtedy organizm może nie dawać rady przetwarzać glukozy), bo jak chodzimy to wysiłek przyspiesza spalanie ...

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
A my dzisiaj zaczelismy 19 tdzien
No i tak wyczytalam na mamazone.pl, ze moge sprowokowac najmniejszego do ujawnienia swego bytu poprzez polozenie sie na lewym boku i zjedzenia wczesniej czegos slodkiego. No wiec zjadlam paczke Maltesers'ow i tak leze na tym boku i sie skupiam... no i niby cos mnie tam zababelkowalo... tylko ze to pewnie te maltesersy sie trawia No nic czekam dalej
słodkości bardzo szybko dolatują do dzidzi
moja mała to tak po paru minutach już fika

Stary 2010-12-22, 20:29   #1884
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
chodzić nie pwinno się po glukozie nie dlatego ze sie mdleje tylko dlatego ze wynik jest niemiarodajny (mało kto jednak tego przestrzega), jak chodzimy to spalamy szybciej i wtedy nie wiadomo czy działanie insuliny jest prawidłowe (chodzi o to ze w ciąży produkują się hormony które powodują insulinooporność i wtedy organizm może nie dawać rady przetwarzać glukozy), bo jak chodzimy to wysiłek przyspiesza spalanie ...

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

słodkości bardzo szybko dolatują do dzidzi
moja mała to tak po paru minutach już fika
Jak kumam ale jakby wynik miał wyjść zły to i tak wyjdzie bo nawet z jakimś małym odchyleniem od normy (powyż 140 jo?) lekarze zaczynają interweniować. A ja też znam swój organizm i wiem, że oprócz mega lenistwa nic mi nie doskwiera na razie. I musieliby mnie tam przypiąć pasami na tyle czasu i jeszcze gdyby oni sami chcieli bym tam siedziała...

It's not about anger
Stary 2010-12-22, 20:33   #1885
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

nie wem od czego
czy od igly czy od ilosci pobranej krwi
mi bylo slabo
kazaly siedziec wiec siedzialam
Stary 2010-12-22, 20:37   #1886
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kumam ale jakby wynik miał wyjść zły to i tak wyjdzie bo nawet z jakimś małym odchyleniem od normy (powyż 140 jo?) lekarze zaczynają interweniować. A ja też znam swój organizm i wiem, że oprócz mega lenistwa nic mi nie doskwiera na razie. I musieliby mnie tam przypiąć pasami na tyle czasu i jeszcze gdyby oni sami chcieli bym tam siedziała...
wiem ze mało kto tego przestrzega, ale tak powinno się robić ten test,
jak na siedząco miałabyś lekko powyżej normy to byłoby widać, a tak jak będziesz się ruszać to może wynik spaść do normy już i nic nie się nie wykaże ...
ja siedziałam wtedy, bo na dworze pizgało i do domu daleko było
ale moja znajoma zakrzaniała po schodach w te i wewte (nie wiem jak to sie pisze ) i miała cukier niższy niz na czczo

Stary 2010-12-22, 20:40   #1887
eweska
Moderatoreska

Cześć mamuśki

Melduję, że żyję, jutro wielki dzień Doczekac się już nie mogę Zobaczę moje wierzgajace się maleństwa, dają mamie popalić już kopniakami a co będzie później
U mnie w porządku, przygotowania do świat ida wielką parą

Buziaki przesyłamy

Dziękuję za kliki
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:45   #1888
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
wiem ze mało kto tego przestrzega, ale tak powinno się robić ten test,
jak na siedząco miałabyś lekko powyżej normy to byłoby widać, a tak jak będziesz się ruszać to może wynik spaść do normy już i nic nie się nie wykaże ...
ja siedziałam wtedy, bo na dworze pizgało i do domu daleko było
ale moja znajoma zakrzaniała po schodach w te i wewte (nie wiem jak to sie pisze ) i miała cukier niższy niz na czczo
Mieszkam na tej samej ulicy co laboratorium, trzy bloki dalej. Wysiłek to nie duży, a wiem że jak dojdę do domu to pewnie wskoczę prosto pod kołdrę. A powiedz mi Ty zawodowo jesteś związana z takową dziedziną naukową, nie? czy coś bardzo pokrewnego?

It's not about anger
Stary 2010-12-22, 20:56   #1889
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Melduję, że żyję, jutro wielki dzień Doczekac się już nie mogę Zobaczę moje wierzgajace się maleństwa, dają mamie popalić już kopniakami a co będzie później
U mnie w porządku, przygotowania do świat ida wielką parą

Buziaki przesyłamy

Dziękuję za kliki
zaciskamy już kciukole za dobre wieści

a powiesz czy wolisz żelażko, blender czy szczoteczkę, bo nie wiemy ile klikać

Cytat:
Mieszkam na tej samej ulicy co laboratorium, trzy bloki dalej. Wysiłek to nie duży, a wiem że jak dojdę do domu to pewnie wskoczę prosto pod kołdrę. A powiedz mi Ty zawodowo jesteś związana z takową dziedziną naukową, nie? czy coś bardzo pokrewnego?
no jestem związana nierozerwalnie do końca życia

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-12-22 o 20:58
Stary 2010-12-22, 20:57   #1890
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki no udalo mi sie isc do fryzjera, ladnie mi wycieniowala, nawet za duzo nie obciela, bo bym ja udusila dobrze, ze kolorku nie robilam, bo powiem Wam, ze jak je podcielam to odrazu lepiej czupryna wyglada i nie widac tak bardzo odrostow, bo sie wloski ukladaja

amarcia super, ze wszystko w porzadku no ciekawe czy tej dziewuszce wyrosnie cos czy bedzie jednak coreczka

andziot to poltora roku temu kupilismy z mezem dla kuzynki wozek, przesylka nie przychodzila, po czym po mniej wiecej 3 tygodniach zaczely sie sypac negatywne komentarze i sprzedajacemu zamknieto konto, bylo to poprostu oszustwo...sprawe zglosilam na policje jak bylam w Pl i allegro mialo zwrocic 50%kosztow jednak nikomu nie zwrocilo, bylo tyle zgloszen na policje, ze sprawa jest w prokuraturze, ale napewno tej kaski juz nigdy nie odzyskamy, a poszkodowanych jest dosc duzo, bo 50 osob...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości