|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
![]() i dziekuje za ten niezasluzony komplement :P ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czy podczas mycia zbierasz wszystkie wlosy na czubku glowy i tam masujesz? odzywka jesli porzadnie, dobrze ja spluczesz nie powinna wplynac na przetluszczanie. uzywasz czegos do stylizacji wlsoow? ja po lakierze mam straszne koltuny, gdzie naturalnie moge sie nie czesać tygodniami i nic sie nie placze. ja bym przyjrzala sie w pierwszej kolejnosci sposobowi w jaki myjesz wlosy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
O kurczę...dziękuję!
![]() ![]() Nie, nie mam zamiaru...aczkolwiek jak widzę jaką długość włosów mam "na prosto" a jaką w skręcie to aż żal normalnie nie zostawić ich raz na jakiś czas prostych jak druty ![]() Aniu- komplement zasłużony jak najbardziej ![]() A za te rozkminy na temat prostowania to nie bij...lepiej tylko rozkminiac niz wprowadzać w czyn ;P Ja za komplement też dziękuję...się zaczerwienie przez Was zaraz ![]() Wierzbownica nie wpływa negatywnie ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-12-22 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Wtajemniczenie
|
moze i dziala... tylko w ktora strone? :P
dotka z hormonami to nie zabawa, nie mozna sobie samemu tym sterowac tak jak ci sie podoba. to sprawa dla lekarza. i to dobrego! |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() Do lekarza to raczej się nie wybiorę, bo kiedy mówię rodzicom, że mam dosyć mojej cery to oni odpowiadają, że nie wiedzą, jak mi mają pomóc i w ten sposób temat się kończy ![]()
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
No następna...weźcie mnie nie osłabiajcie
![]() Chcecie leczyć trądzik i wypadanie włosów tablektami stworzonymi wyłącznie do leczenia prostaty u mężczyzn? No proszę Was...wyjdę zaraz z siebie ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
CORELIPS
|
też was proszę, wyluzujcie ... to brzmi szokująco.
chyba się udam na dermatologię ![]() aa w zasadzie to Ha-pantopen muszę zakupić przed świętami ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zły fragment zacytowałam, dopiero teraz to zauważyłam.
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz juz tyle lat, ze do przychodni mozesz sama pojsc. do dermatologa nie potrzeba skierowania, nie potrzeba tez rodzicow, zeby towarzyszyli ci przy wizycie. a rodzicom zawsze mozesz odpowiedziec - ze to nie szkodzi ze nie wiedza, bo ekspertami od tego nie sa, ale ty mozesz do tekiego eksperta pojsc i skorzystac z jego rad. jedyne co powinni to sfinansowac ci zakup leków. jak dla mnie to co piszesz to tylko zwykla wymowka i proba szukania latwych rozwiazań (ktorych nie ma). trzeba wziac sie w garsc i dzialac, bo nikt cie za raczke nie zaprowadzi i buzki cud-lekarstwem nie posmaruje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Chyba tak w końcu zrobię... Dzięki za radę
![]()
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
z szamponu baby dream powinnam być zadowolona, bo już kilka osób mi go poleciło
![]() a próbowałyście może olejku rycynowego ? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podbijam bo nie dosatałam odp ![]()
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
bardzo mozliwe ale co robic by nie był?
jak bym spięła wysokiego kucyka do góry to te z pod spodu by błyszczały, a tak to jakby jest niby blask ale taki nie do końca ![]()
#975 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
1) Bezpośrednio przed prysznicem rozczesz włosy. 2) Spróbuj metody z OMO, nie nakładając szamponu na całe włosy, a na skórę głowy, na resztę odżywka. Nawet mycia odżywką możesz spróbować, jeśli taka metoda Ci nie przeszkadza. 3) Nie rozczesuj włosów na mokro! Poczekaj, aż przeschną, bez targania ich ręcznikiem. Powinny łatwiej się rozczesywać i przynajmniej ich nie uszkodzisz tak łatwo. 4) Jeśli masz mocno niesforne włosy, może jedwab Ci pomoże? Warto zainwestować nawet w maleńką buteleczkę na próbę. Nie rozumiem młodzieży dzisiaj. A mówię to ja, 18-latka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
własnie w tym sek ze nie o to chodzi, bo to tylko jakieś kawałeczki czegos błyszczącego co osiaada na włosach, i jedwab tez nic nie dawał, to jakby struktura. wy nie macie takiego odczucia? tylko ja tak przyglądam sie włosom ?:P
#978 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
kazrmazynka99 mi sie wydaje, że jesteś troszkę przewrażliwiona
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
własnie dbam o nie jak nie wiem olejuje co prawda nie przy głowie, i ona poprostu takie rosną.
oczywiście ze nikt nie dostrzega, bo raczej ludzie nie dostrzegaja problemów innych. ale dla mnie to np. wazne, bo chiała bym aby moje wlosy były błyszczace, a takie cos juz od dawna zauwazyłam. włosy susze ale czy to od tego?
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2010-12-22 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Konto usunięte
|
Ale masz tę ponurą świadomość, że kobiety, którym włosy lśnią się aż z daleka, to nie mają tego ot tak po prostu z natury?
![]() Naturalne włosy mają swój własny blask, ale na pewno nie tak intensywny jak po farbowaniu czy zaaplikowaniu silikonów, jakiegoś olejku, jedwabiu, etc. |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
czyli myslisz,zę po olejku przy skórze głowy będa takie błyszczące?
#983 |
Konto usunięte
|
Ja zawsze olejuje całość włosów i nie mam problemów z mniej błyszczącymi miejscami
![]() Albo jak radziła moja poprzedniczka, zainwestuj w jakiś nabłyszczacz / jedwab. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
to spróbuje tym razem na całych włosach i zobacze jaki będzie efekt
![]()
#985 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moze to wynikac z tego, ze jak zaczesujesz do gory do swiatlo odbija sie inaczej - wzgledem twoich oczu. patrzysz zawsze z tej samej strony, a swiatlo raz pada na wlosy ulozone na bok, a raz do gory, stad moze byc to wrazenie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
jednak bardziej polecam jedwab, bo nabłyszczacze wysuszają.
ale skoro sama przyznałaś, że nikt Twojego problemu nie dostrzega, to chyba nie warto się tym przejmować. Chyba, że chcesz mieć żarówkę na włosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
ja mam tradzik i wypadaja mi wlosy i w 99% obstawiam hormony
wierzbownice dostane w aptece?
#988 |
Wtajemniczenie
|
Ja teraz mam 100% pewności, że moje problemy z cerą i wypadaniem włosów to sprawa hormonów, ale p. ginekolog powiedziała, że mam czekać, aż skończę 18 lat, bo im później, tym lepiej. 18 skończę w kwietniu, ale do tego czasu chyba nie wytrzymam, bo skoro już wiem, że wcierki i tak nie pomogą, ani katowanie się peelingami chemicznymi, skoro i tak włosy będą wypadać, a skóra przetłuszczać, zapychać... chcę te hormony brać już teraz. Warto iść do innego ginekologa? Endokrynologa? Mimo, że ta ginekolożka jest bardzo znana i ma bdb opinie? Do endo też chodzę, w związku z nadczynnością tarczycy, ale też jeszcze hormonów nie biorę, wizyta dopiero na początku lutego :< Do gin chodzę, bo nie miałam okresu, ale teraz okazało się, że to przez tarczycę. Mam też podwyższony poziom androgenów i pani wspominała coś o zespole policystycznych jajników? Nie ogarniam tego :< Mam dosyć moich włosów, cery, zmiany nastrojów...
#989 |
Wtajemniczenie
|
illegale, jesli sa wyrazne wskazania do leczenia to moim zdaniem nie ma co czekac. hormony i tak powinien przepisac endo, bo twoj problem jak piszesz jest bardziej zlozony. szkoda tylko ze taki odlegly termin masz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie dostrzega tylko ja , ale mnie to denerwuje :P dobra mniejsza ja i tak widzę różnice, i może jsestem jedyną osoba która ja dostrzega ale widziałam to też u innych, a może oni tego nie widzieli :P ja poprosru taka juz jestem widze najdrobniejsze niedociągniecia :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.