Powiekszenie piersi cz.6 - Strona 327 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-23, 00:29   #9781
czarnakarola
Raczkowanie

Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Cytat:
Napisane przez rodzynki Pokaż wiadomość
ej kochana a kiedy masz mniec op. ? bo ja jeszcze czekam na tel. od pani dr.( tak sie ze mną umówiła) a op. w styczniu5albo10 mam nadzieję że nic sie nie zmieni jutro ide po wyniki badań

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Mya kochana byłam w albumiku u ciebie i bosko,bosko same niebo staniczek przepiękny ale zawartośc no no wprost rewelacja sam SEX NAPRAWDE (ja normalnie tez takie chce ale czy mi sie zmieści normalnie nie mam pojęcia ) buśka
Hej No dziś się dodzwoniłam i prawdopodobnie 25 lub 26 styczeń ale to jeszcze nie jest pewne. P.Doktor będzie do mnie dzwoniła po świętach co i jak bo nie wie czy znajdzie się dla mnie łóżko ale mam wielką nadzieję e będzie ok
Stary 2010-12-23, 03:55   #9782
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ULAS787 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Kurcze powiedzcie mi czy to po narkozie mogło mnie tak wysyfić na klatce piersiowej?????
Zdjęcie wstawiłam do galerii. Normalnie maskara. na początku było parę krostek, a teraz wyglądam jak trędowata!!!!!!
O już idę zobaczyć Takie krostki na dekoldzie są bardzo często- płaszcz ochronny skóry po operacji w tamtym obszarze jest osłabiony , skóra jest wrażliwsza-krostki ropne i uczulenie gotowe Lekarz który zdejmował mi szwy polecił Lubex w emulsji do mycia (Lubex emulsja do skóry- nie Lubex na wypryski z siarką bo i taki jest )
Powiem, że o zmianach hormonalnych nie słyszałam - ale jeśli one są przyczyną to i w tym przypadku Lubex nie zaszkodzi

Tu proszę info o tej emulsji bo link mi wygwiazdkowało:

Lubex jest klinicznie sprawdzoną emulsją do mycia chorej, bardzo wrażliwej lub tłustej skóry. Jest preparatem hipoalergicznym: nie zawiera kwasów tłuszczowych, barwników, środków zapachowych i konserwujących, jest więc bardzo dobrze tolerowany przez osoby ze skłonnościami do alergii, nie wysusza skóry.
Lubex zawiera substancje antyseptyczne o działaniu przeciwbakteryjnym, przeciwgrzybicznym i przeciwłojotokowym.
---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnakarola Pokaż wiadomość
Hej No dziś się dodzwoniłam i prawdopodobnie 25 lub 26 styczeń ale to jeszcze nie jest pewne. P.Doktor będzie do mnie dzwoniła po świętach co i jak bo nie wie czy znajdzie się dla mnie łóżko ale mam wielką nadzieję e będzie ok
znajdzie się łóżeczko z pewnością No to teraz możesz spokojnie świętować i ten roczek skończyć- terminek już masz zaklepany . To już tylko miesiąc

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Cytat:
Napisane przez inna_85 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie - zauważyłam że u każdego lekarza w innym terminie masuje się piersi i już sama nie wiem kto właściwie doradza z tym masowaniem!!! Ty mówisz że za tydzień już będziesz masować piersi - czyli 2 tyg po, a mój lekarz dopiero mówi że po 3 miesiącach!
Więc jak jest z tym masowaniem piersi???
W tej sprawie słuchamy tylko i wyłącznie swojego lekarza!!! Każdy przypadek jest inny-Ty sobie możesz ZASZKODZIĆ masowaniem po 2 tyg, Kejsii może sobie zaszkodzić jak nie będzie masować!!!
Mi nie wolno masować nawet teraz- mam kategoryczny zakaz masowania szwów i piersi. Nawet kremy wklepuje a nie wcieram.

---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kejsiii Pokaż wiadomość
Hej wszystkim ja już całkowicie zdrowa

Byłam dziś na kontroli i wszystko ok się goi
Bardzo się cieszę ..

Doktorek sam przyznał że mój rozmiar był jednak dobrym wyborem bo piersi wyszły bardzo ładne
Od przyszłego tygodnia rozpoczynam masaż moich piersi aż się boję że im krzywdę zrobię ..

Dziewczyny od kiedy stosowałyście maści na blizny ??? Dostałam próbkę i dr mówił że od przyszłego tygodnia mogę zacząć już smarować
Czy to nie za wcześnie ???

A i wracając dziś z kliniki wskoczyłam jeszcze do galerii i tak z ciekawości rozglądałam się za staniczkami i np w h&m nie ma nic co by miało miseczkę 70d albo źle szukałam ale generalnie jak D to od razu 85 pod biustem istna masakra czy tylko grubasy noszą miskę D ???

Tak zakładam że będę nosić miseczkę D to tak na oko jak oglądałam staniki .. A pod biustem mam 74 to muszę kupować obwód 70 tak???

Nigdy nie przykładałam dużej wagi do doboru biustonosza bo nie było po co kupowałam po prostu 75A ..
Ja się nie dziwię, że Pan dr zadowolony ze swojego dzieła Piersiątka zmajstrował pierwsz klasa takie jakie miały być- najpiękniejsze w swojej karierze Śliczne i zalotne- o rozmiarze to już nawet nie wspomnę I najważniejsze, że się ładnie goją .
Jeśli lekarz już Ci kazał smarować szwy maścią- to smaruj, no widać tak trzeba.

Staniczek jeśli masz 74 to obwód 70, miseczka pewnie będzie E do tego obwodu. To tyle z teorii - bo w praktyce różnie to bywa. Staniczek ma być dobry i tyle- a najlepiej przymierzyć i nie sugerować się cyferkami a już na pewno literkami.
Zajrzyj do wszędzie dostępnego Triumpha Rozmiar 70D na pewno będzie a nawet 70E się trafi. Możesz też przymierzyć obw 75- wtedy miska C lub D Niektóre modele są na tyle zcisłe, że i w tym obwodzie mogą być na Ciebie dobre - trzeba po prostu przymierzyć .

---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ----------

Cytat:
Napisane przez tysia2011 Pokaż wiadomość
Jak dzwoniłam do lekarza rano to powiedział że takie dzielenie sie piersi przy napinaniu to wada podmięśniowego umiejscowienia implantu, miałm mało swojej tkanki i jak napinam mięsień to się oddziela i sam idzie do góry a jak rozlużniam to mięsień wraca na swoje miejsce na dół i otacza implant- nie jest to aż tak strasznie widoczne ale zauważyłam, powiedział że to nie powiklanie, ale ja cały czas mam przed oczami zdjęcia z db :/ pocieszam sie teraz że może tak się zrosło że się nie pogłębi
No właśnie-oddziela się tam gdzie teraz się kończy mięsień. Jak go napinasz (mięsień idzie do góry lub w bok) odznacza się miejsce gdzie mięsień się przyczepił (gdzie się kończy). Implantu nie dzwignie- więc implant zostanie w miejscu. Jak podniesiesz od spodu ręką implant za mięśniem - nie podzieli się lub podzieli się znacznie mniej .
W implantacji podmieśniowej miesień nie jest podzielony - przy napięciu podnosi od dołu implant, albo ciągnie od mostka w bok, albo jak się napnie wszystkie mięśnie zaciśnie się na implancie- nic się nie dzieli bo implant jest pod całym, niepodzielonym mięśniem. No tylko pod nie przecięty mięsień w nierozciągnietej piersi nie wejdzie duży implant -tu jest ograniczenie.
Jak jest więcej tkanki ( grubiej) w implantacji pod mięsień tym są mniejsze szanse, że będzie efekt dzielenia. Czym większy implant tym tkanki będzie na nim mniej (cieniej) - bo tkanka musi się rozłożyć na większej powierzchni.
Nie zawsze jednak w metodzie pod mięsień piersi się dzielą przy napięciu mięśni- dziewczynki to potwierdzą.
Czasem dzieli się tylko jedna pierś ().
Rzadko słyszałam, by tak jak w moim przypadku to się pogłębiało- najcześciej efekt jest niezmienny i widoczny tylko przy mocnym napięciu mięśni.
Im bardziej stabilnie są piersi w staniczku (lepiej podtrzymane od spodu i boków) tym mniej to widać nawet przy napinaniu podczas ćwiczeń. Więc do ćwiczeń trzeba pamiętać o dobrym staniczku (będzie się dzielić - ale zdecydowanie mniej ), podobnie w okresie po operacji-do czasu zanim piersi się nie wzmocnią. W tym okresie nie należy też napinać tych mięśni ani ćwiczyć.
To nie jest powikłanie.
Nie jest to groźne, nie prowadzi do powikłań- tylko estetycznie nie wyląda fajne. No ale jak się pogłębi nie da rady tego zaakceptować- i wtedy trzeba poprawić.
I się da ......hm lekarze wiedzą dlaczego się robi skoro wiedzą jak to poprawić?

---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ----------

Kochane Krasnalki życzę Wam wszystkim

Świąt radosnych,
przeżyć wzniosłych,
w zdrowiu, szczęściu i miłości
W Nowym Roku niech wszystkim
czekającym spełnią się marzenia ,
a tym po - tylko radości już zawsze

___________< o >
_____________/
_________o`* o.@*o`.
________.' '*Q o *o@
________( () o*o* @ o'.
_______.-' o *0_Q.-'-;*o)
_______.' 0 Q @0@ ()* `-.
______* @ o*o @. ‘Q * o )
_____o`-...-@""-Q '-~@'`0*.’
_____.'` @ Q * 0*’Q. ‘ @`-.)
_____*.' o . @* '-@‘o’’Q.*-oQ’.
____* @ * ._()__0*Q.~-' @ ()* `
____(o () * o* Q'._@_Q o ()’´´*.'.
___o'-.-' @`--._ @’* Q *.@-* * ``-.
___.-' @ _Q_.-'~'-. @ ´()`-*@.o’Q’
__.' @* o ..-' * o *.@ * 0 *@oQ`) o*'
_* 0.-~@-._Q * 0 * ~. Q _.~@-.*_0_.'
_'._@ * o () '-._@__0__@_.-'Q o . '-.*
_;--@' 0‘Q * Q o *@ * 0‘ o @ *'-*.o
_.o-' * ‘ '._@__* .Q.~ @- . 0 () Q @ *'.
_* @ *‘ o * @ _.''Q~o..__@__.--'`@--.*
_;'-.__@_Q . 0 () oQ * o*♥.*•.¸♥¸.•*♥
_____________$$$$$
_____________$$$$$

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg imagesCA0IA8BP.jpg (16,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg imagesCAF3LPIT.jpg (14,9 KB, 42 załadowań)

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2010-12-23 o 03:58
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 10:02   #9783
milandia01
Raczkowanie

Muszę od poniedziałku zacząć chodzić na basen ale jeszcze mam strupki na bliznach czy to nie przeszkadza? Czy obmywałyscie blizny pod prysznicem na basenie z chloru czy dopiero w domu bo Ja mam jeszcze spore siniaki po bokach i nie chiałabym żeby ktoś to zauważył podczas prysznicu na basenie, a nie da się tego niezauważyć
Jestem 2 tyg po operacji i chiaam się upewnić czy to normalne , że jedną pierś mam bardziej wąską a druga jest szersza i trochę większa?
milandia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 10:05   #9784
viola1983
Raczkowanie

Wigilijny nadszedł czas,
całuję bardzo mocno Was
Pragnę złożyć Wam życzenia
w Dniu Bożego Narodzenia,
niechaj Gwiazdka Betlejemska,
która świeci Wam o zmroku
doprowadzi Was do szczęścia
w nadchodzącym Nowym Roku!

Witajcie słoneczka dłuuugo mnie nie było, że aż wstyd ale tęskniłam za Wami krasnalki także wybaczcie i dupki nie lejcie
Postaram się po Świętach zaglądać częściej

Magerka, Kejsiii gratuluje kochane nie miałam okazji jeszcze wypić za Wasze cycuchy.. także wznoszę toast za cycuszki

Gratuluję również wszystkim nowym dziewczynką, które są już po a nie miałam okazji ich poznać.. również zdrówko

Myeczko słoneczko w wolnej chwili wysmaruję priva

A teraz już uciekam bo jedzonko same się nie zrobi

Pozdrawiam i całuję wszystkie moje stare krasnalki i te nowe również
Stary 2010-12-23, 10:24   #9785
andziarrr
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!

Mam pytaniue do kogos kto miał 2 operacje, a mianowicie

Ide w lutym na druga op powiekszenia z 322 na 475 anatomiczne. Chodzi mi o to czy ta druga op tez bedzie przez pierwsze 2 dni tak odczuwalna jak pierwsza.? Poniewaz tak sobie mysle, ze miesien nie jest juz nacinany? chyba?
Bardzo prosze o odpowiedz

Bo planuje juz samam jechac samochodem po op
andziarrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:13   #9786
czarnakarola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
O już idę zobaczyć Takie krostki na dekoldzie są bardzo często- płaszcz ochronny skóry po operacji w tamtym obszarze jest osłabiony , skóra jest wrażliwsza-krostki ropne i uczulenie gotowe Lekarz który zdejmował mi szwy polecił Lubex w emulsji do mycia (Lubex emulsja do skóry- nie Lubex na wypryski z siarką bo i taki jest )
Powiem, że o zmianach hormonalnych nie słyszałam - ale jeśli one są przyczyną to i w tym przypadku Lubex nie zaszkodzi

Tu proszę info o tej emulsji bo link mi wygwiazdkowało:

Lubex jest klinicznie sprawdzoną emulsją do mycia chorej, bardzo wrażliwej lub tłustej skóry. Jest preparatem hipoalergicznym: nie zawiera kwasów tłuszczowych, barwników, środków zapachowych i konserwujących, jest więc bardzo dobrze tolerowany przez osoby ze skłonnościami do alergii, nie wysusza skóry.
Lubex zawiera substancje antyseptyczne o działaniu przeciwbakteryjnym, przeciwgrzybicznym i przeciwłojotokowym.
---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

znajdzie się łóżeczko z pewnością No to teraz możesz spokojnie świętować i ten roczek skończyć- terminek już masz zaklepany . To już tylko miesiąc

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

W tej sprawie słuchamy tylko i wyłącznie swojego lekarza!!! Każdy przypadek jest inny-Ty sobie możesz ZASZKODZIĆ masowaniem po 2 tyg, Kejsii może sobie zaszkodzić jak nie będzie masować!!!
Mi nie wolno masować nawet teraz- mam kategoryczny zakaz masowania szwów i piersi. Nawet kremy wklepuje a nie wcieram.

---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Ja się nie dziwię, że Pan dr zadowolony ze swojego dzieła Piersiątka zmajstrował pierwsz klasa takie jakie miały być- najpiękniejsze w swojej karierze Śliczne i zalotne- o rozmiarze to już nawet nie wspomnę I najważniejsze, że się ładnie goją .
Jeśli lekarz już Ci kazał smarować szwy maścią- to smaruj, no widać tak trzeba.

Staniczek jeśli masz 74 to obwód 70, miseczka pewnie będzie E do tego obwodu. To tyle z teorii - bo w praktyce różnie to bywa. Staniczek ma być dobry i tyle- a najlepiej przymierzyć i nie sugerować się cyferkami a już na pewno literkami.
Zajrzyj do wszędzie dostępnego Triumpha Rozmiar 70D na pewno będzie a nawet 70E się trafi. Możesz też przymierzyć obw 75- wtedy miska C lub D Niektóre modele są na tyle zcisłe, że i w tym obwodzie mogą być na Ciebie dobre - trzeba po prostu przymierzyć .

---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ----------

No właśnie-oddziela się tam gdzie teraz się kończy mięsień. Jak go napinasz (mięsień idzie do góry lub w bok) odznacza się miejsce gdzie mięsień się przyczepił (gdzie się kończy). Implantu nie dzwignie- więc implant zostanie w miejscu. Jak podniesiesz od spodu ręką implant za mięśniem - nie podzieli się lub podzieli się znacznie mniej .
W implantacji podmieśniowej miesień nie jest podzielony - przy napięciu podnosi od dołu implant, albo ciągnie od mostka w bok, albo jak się napnie wszystkie mięśnie zaciśnie się na implancie- nic się nie dzieli bo implant jest pod całym, niepodzielonym mięśniem. No tylko pod nie przecięty mięsień w nierozciągnietej piersi nie wejdzie duży implant -tu jest ograniczenie.
Jak jest więcej tkanki ( grubiej) w implantacji pod mięsień tym są mniejsze szanse, że będzie efekt dzielenia. Czym większy implant tym tkanki będzie na nim mniej (cieniej) - bo tkanka musi się rozłożyć na większej powierzchni.
Nie zawsze jednak w metodzie pod mięsień piersi się dzielą przy napięciu mięśni- dziewczynki to potwierdzą.
Rzadko słyszałam, by tak jak w moim przypadku to się pogłębiało- najcześciej efekt jest niezmienny i widoczny tylko przy mocnym napięciu mięśni.
Im bardziej stabilnie są piersi w staniczku (lepiej podtrzymane od spodu i boków) tym mniej to widać nawet przy napinaniu podczas ćwiczeń. Więc do ćwiczeń trzeba pamiętać o dobrym staniczku (będzie się dzielić - ale zdecydowanie mniej ), podobnie w okresie po operacji-do czasu zanim piersi się nie wzmocnią. W tym okresie nie należy też napinać tych mięśni ani ćwiczyć.
To nie jest powikłanie.
Nie jest to groźne, nie prowadzi do powikłań- tylko estetycznie nie wyląda fajne. No ale jak się pogłębi nie da rady tego zaakceptować- i wtedy trzeba poprawić.
I się da ......hm lekarze wiedzą dlaczego się robi skoro wiedzą jak to poprawić?

---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ----------

Kochane Krasnalki życzę Wam wszystkim

Świąt radosnych,
przeżyć wzniosłych,
w zdrowiu, szczęściu i miłości
W Nowym Roku niech wszystkim
czekającym spełnią się marzenia ,
a tym po - tylko radości już zawsze

___________< o >
_____________/
_________o`* o.@*o`.
________.' '*Q o *o@
________( () o*o* @ o'.
_______.-' o *0_Q.-'-;*o)
_______.' 0 Q @0@ ()* `-.
______* @ o*o @. ‘Q * o )
_____o`-...-@""-Q '-~@'`0*.’
_____.'` @ Q * 0*’Q. ‘ @`-.)
_____*.' o . @* '-@‘o’’Q.*-oQ’.
____* @ * ._()__0*Q.~-' @ ()* `
____(o () * o* Q'._@_Q o ()’´´*.'.
___o'-.-' @`--._ @’* Q *.@-* * ``-.
___.-' @ _Q_.-'~'-. @ ´()`-*@.o’Q’
__.' @* o ..-' * o *.@ * 0 *@oQ`) o*'
_* 0.-~@-._Q * 0 * ~. Q _.~@-.*_0_.'
_'._@ * o () '-._@__0__@_.-'Q o . '-.*
_;--@' 0‘Q * Q o *@ * 0‘ o @ *'-*.o
_.o-' * ‘ '._@__* .Q.~ @- . 0 () Q @ *'.
_* @ *‘ o * @ _.''Q~o..__@__.--'`@--.*
_;'-.__@_Q . 0 () oQ * o*.*.¸¸.*
_____________$$$$$
_____________$$$$$

No na to wygląda że już jest, chociaż P.Dr powiedziała że po świętach da znać czy znajdzie się miejsce więc czekam z niecierpliwością a jeśli nie to luty ;/ W sumie to tylko miesiąc ale ja już czekam od roku na ta chwile więc jestem zniecierpliwiona troszeczkę
Ach kiedy nadejdzie ta piekna chwila....
Stary 2010-12-23, 14:36   #9787
martita30
Przyczajenie

Hej Dziewczyny!

Mam pytanie? ktora z Was robila badz planuje powiekszenie piersi u dr.Jarlinskiego we Wrocku. Ja mam planowa operacje 15.01.11 ale jeszcze musze isc na konsultacje bo mi wyszly jakies torbielki na usg w obu piersiach i musze sie upewnic czy to hormonalne bo bola mnie w okresie jajeczkowania, ktos mi powiedzial ze moze byc to niunormowana laktacja, skonczylam karmic piersia 6mcy temu.
Czy ktoras z Was miala allergan 310 FM anatomiczne? bo takie w sumie wybralam i zastanawiam sie czy ok, chce miec jak najbardziej naturalne.
Pozdrawiam
martita30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:23   #9788
feelin_soo_me
Zadomowienie

Witam.
Przekopalam troche watku ale ciezko w takiej ilosci znalezc odp na interesujace mnie pytanie. Otoz bardzo ale to bardzo chcialabym sobie zrobic operacje, w planach mam ja moze na przyszly rok jednak pojawilo sie pewne ale, bedac na wakacjach widzialam kobiete toples z powiekszonymi piersiami, opalala sie na plecach i pod piersiami bylo widac ogromne, ciemne blizny, nawet z pewnej odleglosci w ktorej stalam, bo wiadomo nie bede podchodzic blisko i sie gapic. Moj chopak teraz nie chce sie zgodzic na operacje, bo boi sie ze sie oszpece takimi bliznami. Czy ta kobieta mogla miec cos nie tak zrobione ? Jak wygladaja wasze blizny po pewnym czasie ?? Prosze o odp .. bo to co widzialam bylo straszne.
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:25   #9789
tysia2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
.
i post napisano o 00:56 ----------
To nie jest powikłanie.

Dziękuję trochęmnie uspokoiłaś że to się nie powinno pogłębiać. Skoro dzieje się tak tylko przy napięciu mięśni to raczej mięsień sam się nie napnie i mi tak nie zostanie a skoro po napięciu wraca na swoje miejsce, ale zauważyłam że implant przy napięciu tez się unosi tylko mniej tak całkiem w jednym miejscu nie zostaje ale unosi się i przy dolno środkowej częsci odznacza(trochę dzieli) a skoro po rozluznieniu wraca i okala implant to chyba nie powinno sie pogłębić. Po prostu będę unikac napinania 9 od przedwczoraj cały czas chodze do lustra sprawdzam czy może mniej to widac ale musze przestać) wydaje mi się że albo mam słabe mięśnie żeby dzwigneły cały implant albo mało miałam tkanki nie wiem sama. ale wrzuce na luz. To mówisz że niektórym dziewczynom tak sie robi i się nie pogłębia?

Wesołych Swiąt
tysia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:36   #9790
Machszi
Raczkowanie

Spokojnych Świąt w rodzinnej atmosferze i udanych planów noworocznych..jak i zadowolenia z bezproblemowych cudnych cysiów!!!!
uściskiii.

Jak tam lovelyashley??JUŻ PO??WSZYSTKO OK???

PORA NA RADOŚĆ Z WYGLĄDU !

http://tickers.TickerFactory.com/ezt...07/s-event.png

Machszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:37   #9791
tysia2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez feelin_soo_me Pokaż wiadomość
Witam.
Przekopalam troche watku ale ciezko w takiej ilosci znalezc odp na interesujace mnie pytanie. Otoz bardzo ale to bardzo chcialabym sobie zrobic operacje, w planach mam ja moze na przyszly rok jednak pojawilo sie pewne ale, bedac na wakacjach widzialam kobiete toples z powiekszonymi piersiami, opalala sie na plecach i pod piersiami bylo widac ogromne, ciemne blizny, nawet z pewnej odleglosci w ktorej stalam, bo wiadomo nie bede podchodzic blisko i sie gapic. Moj chopak teraz nie chce sie zgodzic na operacje, bo boi sie ze sie oszpece takimi bliznami. Czy ta kobieta mogla miec cos nie tak zrobione ? Jak wygladaja wasze blizny po pewnym czasie ?? Prosze o odp .. bo to co widzialam bylo straszne.
Witaj od mojej op mija 6 miesięcy nie stosowałam żadnych maści na zmniejszanie blizny ale powinnam zacząc, u mnie fakt są widoczne różowe ale schodzą w dół więc ich prawie nie widać z przodu ale jak leze to są widoczne najbardziej jak np jest zimno potrafia zrobic się nawet sine, ma troche na nich nierówna skórę ale narazie mi to wogóle nie przeszkadza mysle ze jak zacznę stosowac maśc to dużo się poprawi, dla mnie najważniejsze żeby z cycuszkami było wszystko ok . Buziaki
tysia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 18:52   #9792
magera
Rozeznanie

Dziubki moje kochane ja tak wpadam na chwilkę, bo bieganina przedświąteczna na maxiorka
Pewnie u Was też...

Kochane moje krasnalki....

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
Przyniesie Wam spokój i radość.
Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia
Żyje własnym pięknem,
Życzę Wam spełnienia wszystkich marzeń,
przychylności wszechświata,
siły w ramionach i czystego ognia w sercu,
co zapali wszystko wokół
Was szczęściem i radością.
Niech wszystko czego się dotkniecie,
stanie się pomocne w spełnieniu marzeń,
a każda najdrobniejszą nawet czynność
przybliża Was do bycia
najszczęśliwszymi i najbardziej uśmiechniętymi osobami
spośród wszystkich ludzi.
A Nowy Rok zaś obdaruje Was
pomyślnością i szczęściem.
Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia
Niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia !!!!!!!!

Buziam Was strasznie, strasznie mocno !!!!!!

.
magera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 20:10   #9793
macerata
Zakorzenienie

oj, no to ja też..

..wszystkim Wam, Kochane Cycolinki
..te już, i te przyszłe..
Wszystkiego NAJ..

Wesołych Świąt

....................

Wiolu..
Happy
Stary 2010-12-23, 20:34   #9794
kejsiii
Rozeznanie

wesołych świąt

fioletowe

kejsiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 20:48   #9795
beatrycze1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martita30 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Mam pytanie? ktora z Was robila badz planuje powiekszenie piersi u dr.Jarlinskiego we Wrocku. Ja mam planowa operacje 15.01.11 ale jeszcze musze isc na konsultacje bo mi wyszly jakies torbielki na usg w obu piersiach i musze sie upewnic czy to hormonalne bo bola mnie w okresie jajeczkowania, ktos mi powiedzial ze moze byc to niunormowana laktacja, skonczylam karmic piersia 6mcy temu.
Czy ktoras z Was miala allergan 310 FM anatomiczne? bo takie w sumie wybralam i zastanawiam sie czy ok, chce miec jak najbardziej naturalne.
Pozdrawiam

No w końcu ktoś z 15.01 od jj ja też mam tego dnia ale poprawke napewno się spotkamy
beatrycze1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 21:09   #9796
rodzynki
Raczkowanie

Cytat:
E pewnie że się znajdzie powiedz że nawet na polówce możesz leżeć byle tylko zdrobili co maja hi hi (nie no żartuje) ale poważnie napewno pani dr. cos wymysli ,wiesz ja ciągle czekam na tel. od dr. i dupa blada zaraz po świętach dzwonie jak pani dr. nie odezwie się
rodzynki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 21:16   #9797
ULAS787
Raczkowanie

cześć moje Słoneczka
Dziś była 1 dzień w pracy. Normalnie masakra!!! Niby tylko praca przy biurku, ale 8 godzin i moje cycochy dały mi się we znaki. Chyba jednak będę musiała wziąć zwolnienie, ale zabiją mnie w pracy...

Życzę Wam nadziei,
własnego skrawka nieba,
zadumy nad płomieniem świecy,
filiżanki dobrej, pachnącej kawy,
piękna poezji, muzyki,
pogodnych świąt zimowych,
odpoczynku, zwolnienia oddechu,
nabrania dystansu do tego co wokół,
chwil roziskrzonych kolędą,
śmiechem i wspomnieniami.
Wesołych Świąt!

Edytowane przez ULAS787
Czas edycji: 2010-12-23 o 21:25
ULAS787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 21:21   #9798
rodzynki
Raczkowanie

DZIEWCZYNY!!! kochane powiedzcie bo dzis odebrałam wyniki i wszystko jest o.k. ale zastanawiam sie (bo kiedyś któraś z was miała z tym problem POTAS?)a ja nie doczytałam takiego czegos na wynikach Zadnego potasu nie było co jest może wszystkiego nie zrobiłam ,a zrobiłam -morfologia mocz czas krzep i cos tam HBS ,HCV (chyba tak to brzmiało bo nie mam tego pod ręką) może któraś mi powie o co chodzi
Stary 2010-12-23, 21:24   #9799
ULAS787
Raczkowanie

MyaDiva
dziękuję za ciepłe słówko o moich bimbałkach...ehhh cały czas mam nadzieję, że jeszcze się trochę zmienią...., ale dziś po twoim komentarzu od razu poprawił mi się humor

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
DZIEWCZYNY!!! kochane powiedzcie bo dzis odebrałam wyniki i wszystko jest o.k. ale zastanawiam sie (bo kiedyś któraś z was miała z tym problem POTAS?)a ja nie doczytałam takiego czegos na wynikach Zadnego potasu nie było co jest może wszystkiego nie zrobiłam ,a zrobiłam -morfologia mocz czas krzep i cos tam HBS ,HCV (chyba tak to brzmiało bo nie mam tego pod ręką) może któraś mi powie o co chodzi

U mnie na samym dole kartki z morfologii był wykazany potas i miałam małe przekroczenie, ale nikt rabanu nie narobił...
Stary 2010-12-23, 21:33   #9800
feelin_soo_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tysia2011 Pokaż wiadomość
Witaj od mojej op mija 6 miesięcy nie stosowałam żadnych maści na zmniejszanie blizny ale powinnam zacząc, u mnie fakt są widoczne różowe ale schodzą w dół więc ich prawie nie widać z przodu ale jak leze to są widoczne najbardziej jak np jest zimno potrafia zrobic się nawet sine, ma troche na nich nierówna skórę ale narazie mi to wogóle nie przeszkadza mysle ze jak zacznę stosowac maśc to dużo się poprawi, dla mnie najważniejsze żeby z cycuszkami było wszystko ok . Buziaki
ojej wlasnie tego efektu sie boje... ale mam nadzieje ze z biegiem czasu i twoje zbledna i nie beda tak widoczne ja mam jeszcze duzo czasu do operacji, narazie to zbieram pieniazki i robie wywiad srodowiskowy. Moze juz za rok sie uda... zazdroszcze wam ogolnie
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 21:37   #9801
rodzynki
Raczkowanie

ZDROWYCH, SPOKOJNYCH, RADOSNYCH, CIEPŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA i MNÓSTWO PREZENTÓW dla wszystkich kochanych dziewczynek z tego forum

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
MyaDiva
dziękuję za ciepłe słówko o moich bimbałkach...ehhh cały czas mam nadzieję, że jeszcze się trochę zmienią...., ale dziś po twoim komentarzu od razu poprawił mi się humor

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

U mnie na samym dole kartki z morfologii był wykazany potas i miałam małe przekroczenie, ale nikt rabanu nie narobił...
ULAS powiedz pisało potas? bo ja tego nie mam ,a może mi pielęgniarka nie zaznaczyła kurcze ciekawe
Stary 2010-12-23, 21:46   #9802
ULAS787
Raczkowanie

Cytat:

Niunia U mnie nazwane jest to sprawozdanie z badań laboratoryjnych i na samym dole jest tak : APTT, glukoza w surowicy, sód, potas, chlorki i każde z nich ma wyszczególnioną zawartość we krwi

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

jak chcesz to jutro mogę z pracy ci ma maila przesłać zeskanowane moje te wyniki i sobie porównasz
Stary 2010-12-23, 21:59   #9803
rodzynki
Raczkowanie

Cytat:
Niunia U mnie nazwane jest to sprawozdanie z badań laboratoryjnych i na samym dole jest tak : APTT, glukoza w surowicy, sód, potas, chlorki i każde z nich ma wyszczególnioną zawartość we krwi

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

jak chcesz to jutro mogę z pracy ci ma maila przesłać zeskanowane moje te wyniki i sobie porównasz
u mnie nie ma tego jest tylko APTT i te inne pierdoły Tak kochana jeśli możesz to dla porównania będę bardzo wdzięczna ja pewnie czegos nie zrobiłam chociaz przepisałam zalecenia pani dr. na swoją kartke ,jeśli możesz to bardzo bardzo prosze ,jutro pracujesz -szkoda a gdzie śwęta czas przygotowań ,życze zdrówka musze kończyc bo moje dziecko idze spac a komp u mniego duuuuża buska
Stary 2010-12-23, 22:00   #9804
macerata
Zakorzenienie

rodzynki nie wariuj
każdy ma swojego lekarza i się jego słucha
masz listę badań od p.dr
i te masz zrobić, a to co wykazują jest wystarczające
jeśli są jakieś znaczące rozbieżności w stosunku do normy
to dzwonisz do p.dr
jeśli nie ma, to sobie głowy nie ma co zawracać tym, co nas nie dotyczy
Stary 2010-12-23, 22:57   #9805
klaudeczka2010
Zadomowienie

WITAM DZIEWCZYNECZKI KOCHANE
Widzę że wszystkie zalatane przed ŚWIĘTAMI,skąd ja to znamk urde mam dosyć,moje dzieciaczki przed samymi świętami wyprowadzają mnie z równowagi,nie mówiąc o mężutrochę mi smutno z tego powodu!!!a nawe bardzo....ale cóż....największy porządek muszę z synkiem zrobić,7latek (zawsze grzeczny)a teraz......nie daję rady,ale już wprowadzam zmiany,nie dam sobie wchodzić na głowę dalej echhh.z córcia,16miesięcy szaleństwa!!żywe srebro,,aż zaaaale kocham te łobuziaki!!!wiadomo
dobra nie zanudzam....

ja wam pisałam że konsult.mam 04,02...więc już się doczekać nie mogę!!ale póki co to jadę na wakacje 07,01...i tym żyję,jedyne co to odwołali nam lot z katowic-ja mieszkam 30min od lotniska..i muszę zapylać do warszawy300km....nie powiem ile nerwów mnie to kosztowało-ta podróz z dziećmi dodatkowo...ale pociąg załatwiony!!!jadę z siostrą,jej mężem,znajomymi z dziećmi i ..teściową..także będzie się działo
ale wiecie co...już chciałabym wskoczyć w kostiumik z nowymi cycorkami,chociaż nie ma tego złego,na wakacje powinnam już śmigaći w to uwierzyć nie mogęmam nadzieję ze termin zostanie marzec-najpóźniej kwiecień..i tym samym...lipiec,sierpien może będę mogła coś pokazać na plaży!!!!

ale coż..dziewczęta

WESOŁYCH,SPOKOJNYCH,RODZI NNYCH
I PEŁNYCH MIŁOŚCI ŚWIĄT ŻYCZĘ,ABY SPEŁNIŁY SIĘ WASZE MARZENIA A WSZYSTKIE CZARNE MYŚLI POSZŁY W ZAPOMIENIE!!!CAŁUJĘ !!!

Edytowane przez klaudeczka2010
Czas edycji: 2010-12-23 o 23:00
klaudeczka2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 00:01   #9806
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziarrr Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Ide w lutym na druga op powiekszenia z 322 na 475 anatomiczne. Chodzi mi o to czy ta druga op tez bedzie przez pierwsze 2 dni tak odczuwalna jak pierwsza.? Poniewaz tak sobie mysle, ze miesien nie jest juz nacinany? chyba?

hej, andziarrr
ja akurat nie, ale kilka osób na tym forum miało kolejną operację..
ból jest prawdopodobnie niewielki, nie ma porównania z 1.op
znosi się to wszystko dużo lepiej, czy też całkiem dobrze, ale..
to, że nie boli, nie znaczy, że nie należy zachować podobnych środków ostrożności..
więc samodzielnego powrotu samochodem bym nie polecała..
co z tego, że nie boli, jeśli bezboleśnie można niechcący zniszczyć efekt operacji?
nie o to chodzi..
ból czasem bywa naszym sprzymierzeńcem, bo wyznacza nam granice,
bez niego tych granic nie odczuwamy,
ale one dalej tam są..

o szczegóły pewnie najlepiej popytać lekarza,
ale nie ma co szaleć..
może by wybrać jakiś inny środek lokomocji?
lub po prostu zabrać ze sobą kierowcę?
Stary 2010-12-24, 01:06   #9807
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milandia01 Pokaż wiadomość
Muszę od poniedziałku zacząć chodzić na basen ale jeszcze mam strupki na bliznach czy to nie przeszkadza? Czy obmywałyscie blizny pod prysznicem na basenie z chloru czy dopiero w domu bo Ja mam jeszcze spore siniaki po bokach i nie chiałabym żeby ktoś to zauważył podczas prysznicu na basenie, a nie da się tego niezauważyć
Jestem 2 tyg po operacji i chiaam się upewnić czy to normalne , że jedną pierś mam bardziej wąską a druga jest szersza i trochę większa?
Z basenikiem i bliznami nie pomogę - bo ja nie miałam basenu w zaleceniach. Ale może inne dziewczynki mają z tym doświadczenia i coś podpowiedzą
Różnica w wyglądzie piersi- tak może być. W tej mniejszej mięsień jest bardziej zciśnięty na implancie i dokąd się nie rozluźni pierś będzie mniejsza. Basenik pomoże w rozluźnieniu Może to być kwestia kilku miesięcy, ale może się zdażyć że już po kilku tygodniach mięsień ustąpi

Cytat:
Napisane przez viola1983 Pokaż wiadomość
Wigilijny nadszedł czas,

całuję bardzo mocno Was
Pragnę złożyć Wam życzenia
w Dniu Bożego Narodzenia,
niechaj Gwiazdka Betlejemska,
która świeci Wam o zmroku
doprowadzi Was do szczęścia
w nadchodzącym Nowym Roku!

Witajcie słoneczka dłuuugo mnie nie było, że aż wstyd ale tęskniłam za Wami krasnalki także wybaczcie i dupki nie lejcie
Postaram się po Świętach zaglądać częściej

Magerka, Kejsiii gratuluje kochane nie miałam okazji jeszcze wypić za Wasze cycuchy.. także wznoszę toast za cycuszki

Gratuluję również wszystkim nowym dziewczynką, które są już po a nie miałam okazji ich poznać.. również zdrówko

Myeczko słoneczko w wolnej chwili wysmaruję priva

A teraz już uciekam bo jedzonko same się nie zrobi

Pozdrawiam i całuję wszystkie moje stare krasnalki i te nowe również
Witaj Violuś- no chyba Cię ściągnęłam myślami Dupska nie zlejemy- Świąteczna amnestia Ale po świętach wymówek nie będzie-lista musi być podpisana i zdęcia w albumikach uzupełnione.
Buziaczki gorące, świętuj spokojnie

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

Maceratko o jesteś Rybko kochana wczoraj mi wcięło priva do Ciebie Za długi był pewnie

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Napisane przez andziarrr Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Mnie akurat bardziej bolało po drugiej niż po pierwszej Za pierwszym razem na 4, za drugim na 6 w skali do 10. No ale u mnie nie była to tylko wymiana na większe implanty.
Jednak inne dziewczyny pisały , że u nich za drugim razem to już laycik
I za pierwszym, i za drugim razem nie odważyłabym się jechać sama samochodem Nie dlatego że bym nie dała rady- ale dlatego, że nie warto jest ryzykować Maceratka bardzo mądrze napisała- czasem ból jest naszym sprzymierzeńcem i wyznacza granice których my możemy nie odczuwać.
Jechać pewnie dasz radę ale czy powinnaś?
Myślę, że warto porozmawiać o tym z lekarzem

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2010-12-24, 02:19   #9808
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
No na to wygląda że już jest, chociaż P.Dr powiedziała że po świętach da znać czy znajdzie się miejsce więc czekam z niecierpliwością a jeśli nie to luty ;/ W sumie to tylko miesiąc ale ja już czekam od roku na ta chwile więc jestem zniecierpliwiona troszeczkę
Ach kiedy nadejdzie ta piekna chwila....
Trzymam kciuki by już w styczniu było to łóżeczko. A jak nie - to luty też już za chwilkę. Po rocznym czekaniu miesiąc dłużej to już chwilka

Cytat:
Napisane przez martita30 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Pozdrawiam
Hej O proszę , z naszą Beatryczką się spotkasz Ja w prawdzie nie od Waszego dr , ale za pierwszym razem miałam właśnie 310cc anatomki allergan - no efekt mega naturalny mi wyszedł, znajomi pytali kedy w końcu sobie te cycki zrobie Zdjęcie z tym naturalnym efektem masz na poprzedniej stronie. Po roku miałam poprawką-teraz mam 485cc mentorki-fotki są chyba ze dwie strony wcześniej.
Nie wiem jaką masz teraz wyjścióweczkę- ja swojej na zdjęciach niestety nie mam żebyś mogła sobie porównać. Jedno co mogę powiedzieć- jeśli za mało wypełnisz pierś wyjdzie lipa Jeśli masz foteczki to zrób albumik i je wklej. Jest tu sporo dziewczyn po karmieniu, też od Twojego dr- myślę, że warto by Ci coś podpowiedziały.
Guzki ja też miałam, też bolesne okresowo- u mnie na tle hormonalnym nie były przeciwskazaniem. Wyjaśnij to szybciutko- nie ma co się stresować

Cytat:
Napisane przez feelin_soo_me Pokaż wiadomość
Witam.
Ta pani po prostu opalała blizny za wcześnie i zciemniały Tak właśnie się stanie jeśli będziemy chodziły na solarium za szybko lub na plażę z niezabezpieczonymi bliznami Z taką blizną już nic się nie zrobi będzie ciemna i twarda, szeroka, może się ciągnąć Jedyne co można- to ją wyciąć z zszyć jeszcze raz.
Tysia pisała o swoich bliznach, które mają 6 msc i nadal zdarza się że ciemnieją (robią się fioletowe)- i to jeszcze jest normalne biorąc pod uwagę ich wiek. 6 msc blizny to jeszcze świerzynki - przebudowa blizny trwa nawet 2 lata. Do roku nawet półtora bezwzglądnie nie wolno ich opalać (a więc trzeba je smarować blokerem w czasie opalania).
Jeśli ktoś nie ma tendencji do bliznowców -blizny pod piersią, w odpowiednim miejscu nie będą widoczne Nie wiem jak 4 cm ładną , wygojoną bliznę można wypatrzeć w fałdzie pod piersią u kogoś na plaży ?
No ale wiadomo, że blizna po pierwsze musi być w fałdzie, po drugie ładnie się wygoić A więc po pierwsze lekarz, po drugie trochę uwarunkowań genetycznych i naszej sumienności

Ja mam blizny bardzo długie- bo 7 cm, nie są w fałdzie- są na piersi 1 cm nad fałdem. Niczym nie były smarowane. Teraz mają rok- jeszcze się zmieniają. W dotyku już nie są wyczówalne- i gdybym już teraz mogła je opalić -spokojnie moge toples leżeć na plaży Żadna kobieta, a tym bardziej facet by ich nie dostrzegł.

Blizny jeszcze mogą być pod pachą lub na otoczce. Najlepiej o metodzie cięcia porozmawiać z lekarzem który doradzi najlepszą dla Ciebie metodę

Cytat:
Jeśli zrobiłaś wszystko co miałaś na kartce to wystarczy
Spokojnie- z pewnością masz komplet badań.
Cytat:
MyaDiva
dziękuję za ciepłe słówko o moich bimbałkach...ehhh cały czas mam nadzieję, że jeszcze się trochę zmienią...., ale dziś po twoim komentarzu od razu poprawił mi się humor .
Ale to nie mój komentarz powinien Ci humor poprawić tylko to co widać na zdjęciach Twoje piersiątka postanowiły zrobić Ci mega niespodziankę - bardzo się zmieniły i to jak szybciutko Zmienią się jeszcze z pewnością - i idą w dobrym kierunku

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2010-12-24 o 02:29
Stary 2010-12-24, 07:55   #9809
andziarrr
Raczkowanie

macerata i MyaDiva

Dziekuje wam bardzo za odpowiedz, 31 stycznia mam jeszcze konsultacje to sie zapytam, choc tez wlasnie mysle , ze bedzie potrzebny kierowca. Choc droge mam caly czas prosto, zadnych zakretow, 70km, choc jedzie sie do 1,30h. bedzie biustonosz, bandaze, wszystko bedzie spiete, jak nie bedzie bolalo to mysle , ze dam rade... To malo powaznie brzmi, jechac po op samej, ale jestem bardzo dobrym kierowca, bede jechac srednia predkoscia, tak zeby rzadko zmieniac biegi. No ale jeszcze pogoda, od tego tez duzo zalezy.. 2 lutego bedzie op

Wesolych Swiat!!!
andziarrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 09:59   #9810
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
oj, no to ja też..

..wszystkim Wam, Kochane Cycolinki
..te już, i te przyszłe..
Wszystkiego NAJ..

Wesołych Świąt

....................

Wiolu..
Happy

Jak Ty, to i ja...

TO WESOLUTKICH PANNY ZLOTE
Chcialam dzielic sie oplatkiem, ale nie ma w ikonkach ,
wiec dziele sie z Wami
Happy_hour jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości