|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#9781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Cytat:
No dziś się dodzwoniłam i prawdopodobnie 25 lub 26 styczeń ale to jeszcze nie jest pewne. P.Doktor będzie do mnie dzwoniła po świętach co i jak bo nie wie czy znajdzie się dla mnie łóżko ale mam wielką nadzieję e będzie ok ![]()
|
|
#9782 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie krostki na dekoldzie są bardzo często Lekarz który zdejmował mi szwy polecił Lubex w emulsji do mycia (Lubex emulsja do skóry- nie Lubex na wypryski z siarką bo i taki jest ) Powiem, że o zmianach hormonalnych nie słyszałam - ale jeśli one są przyczyną to i w tym przypadku Lubex nie zaszkodzi Tu proszę info o tej emulsji bo link mi wygwiazdkowało: Lubex jest klinicznie sprawdzoną emulsją do mycia chorej, bardzo wrażliwej lub tłustej skóry. Jest preparatem hipoalergicznym: nie zawiera kwasów tłuszczowych, barwników, środków zapachowych i konserwujących, jest więc bardzo dobrze tolerowany przez osoby ze skłonnościami do alergii, nie wysusza skóry. Lubex zawiera substancje antyseptyczne o działaniu przeciwbakteryjnym, przeciwgrzybicznym i przeciwłojotokowym. ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
Mi nie wolno masować nawet teraz- mam kategoryczny zakaz masowania szwów i piersi. Nawet kremy wklepuje a nie wcieram. ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
Piersiątka zmajstrował pierwsz klasa Śliczne i zalotne- o rozmiarze to już nawet nie wspomnęJeśli lekarz już Ci kazał smarować szwy maścią- to smaruj, no widać tak trzeba. Staniczek jeśli masz 74 to obwód 70, miseczka pewnie będzie E do tego obwodu. To tyle z teorii - bo w praktyce różnie to bywa. Staniczek ma być dobry i tyle- a najlepiej przymierzyć i nie sugerować się cyferkami a już na pewno literkami.Zajrzyj do wszędzie dostępnego Triumpha ---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- Cytat:
W implantacji podmieśniowej miesień nie jest podzielony - przy napięciu podnosi od dołu implant, albo ciągnie od mostka w bok, albo jak się napnie wszystkie mięśnie zaciśnie się na implancie- nic się nie dzieli bo implant jest pod całym, niepodzielonym mięśniem. No tylko pod nie przecięty mięsień w nierozciągnietej piersi nie wejdzie duży implant -tu jest ograniczenie. Jak jest więcej tkanki ( grubiej) w implantacji pod mięsień tym są mniejsze szanse, że będzie efekt dzielenia. Czym większy implant tym tkanki będzie na nim mniej (cieniej) - bo tkanka musi się rozłożyć na większej powierzchni. Nie zawsze jednak w metodzie pod mięsień piersi się dzielą przy napięciu mięśni- dziewczynki to potwierdzą. Czasem dzieli się tylko jedna pierś ( ). Rzadko słyszałam, by tak jak w moim przypadku to się pogłębiało- najcześciej efekt jest niezmienny i widoczny tylko przy mocnym napięciu mięśni. Im bardziej stabilnie są piersi w staniczku (lepiej podtrzymane od spodu i boków) tym mniej to widać nawet przy napinaniu podczas ćwiczeń. Więc do ćwiczeń trzeba pamiętać o dobrym staniczku (będzie się dzielić - ale zdecydowanie mniej ), podobnie w okresie po operacji-do czasu zanim piersi się nie wzmocnią. W tym okresie nie należy też napinać tych mięśni ani ćwiczyć. To nie jest powikłanie. Nie jest to groźne, nie prowadzi do powikłań- tylko estetycznie nie wyląda fajne. No ale jak się pogłębi nie da rady tego zaakceptować - i wtedy trzeba poprawić.I się da ......hm lekarze wiedzą dlaczego się robi skoro wiedzą jak to poprawić? ![]() ---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ---------- Kochane Krasnalki życzę Wam wszystkim Świąt radosnych, W Nowym Roku niech wszystkim przeżyć wzniosłych, w zdrowiu, szczęściu i miłości czekającym spełnią się marzenia ,a tym po - tylko radości już zawsze ![]() ___________< o > _____________/ _________o`* o.@*o`. ________.' '*Q o *o@ ________( () o*o* @ o'. _______.-' o *0_Q.-'-;*o) _______.' 0 Q @0@ ()* `-. ______* @ o*o @. ‘Q * o ) _____o`-...-@""-Q '-~@'`0*.’ _____.'` @ Q * 0*’Q. ‘ @`-.) _____*.' o . @* '-@‘o’’Q.*-oQ’. ____* @ * ._()__0*Q.~-' @ ()* ` ____(o () * o* Q'._@_Q o ()’´´*.'. ___o'-.-' @`--._ @’* Q *.@-* * ``-. ___.-' @ _Q_.-'~'-. @ ´()`-*@.o’Q’ __.' @* o ..-' * o *.@ * 0 *@oQ`) o*' _* 0.-~@-._Q * 0 * ~. Q _.~@-.*_0_.' _'._@ * o () '-._@__0__@_.-'Q o . '-.* _;--@' 0‘Q * Q o *@ * 0‘ o @ *'-*.o _.o-' * ‘ '._@__* .Q.~ @- . 0 () Q @ *'. _* @ *‘ o * @ _.''Q~o..__@__.--'`@--.* _;'-.__@_Q . 0 () oQ * o*♥.*•.¸♥¸.•*♥ _____________$$$$$ _____________$$$$$
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2010-12-23 o 03:58 |
|||||
|
|
|
#9783 |
|
Raczkowanie
|
Muszę od poniedziałku zacząć chodzić na basen ale jeszcze mam strupki na bliznach czy to nie przeszkadza? Czy obmywałyscie blizny pod prysznicem na basenie z chloru czy dopiero w domu bo Ja mam jeszcze spore siniaki po bokach i nie chiałabym żeby ktoś to zauważył podczas prysznicu na basenie, a nie da się tego niezauważyć
Jestem 2 tyg po operacji i chiaam się upewnić czy to normalne , że jedną pierś mam bardziej wąską a druga jest szersza i trochę większa?
|
|
|
|
#9784 |
|
Raczkowanie
|
Wigilijny nadszedł czas, całuję bardzo mocno Was Pragnę złożyć Wam życzenia w Dniu Bożego Narodzenia, niechaj Gwiazdka Betlejemska, która świeci Wam o zmroku doprowadzi Was do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku! Witajcie słoneczka ale tęskniłam za Wami krasnalki także wybaczcie i dupki nie lejcie Postaram się po Świętach zaglądać częściej Magerka, Kejsiii gratuluje kochane Gratuluję również wszystkim nowym dziewczynką, które są już po a nie miałam okazji ich poznać.. również zdrówko Myeczko słoneczko ![]() A teraz już uciekam bo jedzonko same się nie zrobi ![]() Pozdrawiam i całuję wszystkie moje stare krasnalki i te nowe również
|
#9785 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Mam pytaniue do kogos kto miał 2 operacje, a mianowicie Ide w lutym na druga op powiekszenia z 322 na 475 anatomiczne. Chodzi mi o to czy ta druga op tez bedzie przez pierwsze 2 dni tak odczuwalna jak pierwsza.? Poniewaz tak sobie mysle, ze miesien nie jest juz nacinany? chyba? Bardzo prosze o odpowiedz ![]() Bo planuje juz samam jechac samochodem po op |
|
|
|
#9786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ach kiedy nadejdzie ta piekna chwila....
|
|
#9787 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Mam pytanie? ktora z Was robila badz planuje powiekszenie piersi u dr.Jarlinskiego we Wrocku. Ja mam planowa operacje 15.01.11 ale jeszcze musze isc na konsultacje bo mi wyszly jakies torbielki na usg w obu piersiach i musze sie upewnic czy to hormonalne bo bola mnie w okresie jajeczkowania, ktos mi powiedzial ze moze byc to niunormowana laktacja, skonczylam karmic piersia 6mcy temu. Czy ktoras z Was miala allergan 310 FM anatomiczne? bo takie w sumie wybralam i zastanawiam sie czy ok, chce miec jak najbardziej naturalne. Pozdrawiam |
|
|
|
#9788 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Przekopalam troche watku ale ciezko w takiej ilosci znalezc odp na interesujace mnie pytanie. Otoz bardzo ale to bardzo chcialabym sobie zrobic operacje, w planach mam ja moze na przyszly rok jednak pojawilo sie pewne ale, bedac na wakacjach widzialam kobiete toples z powiekszonymi piersiami, opalala sie na plecach i pod piersiami bylo widac ogromne, ciemne blizny, nawet z pewnej odleglosci w ktorej stalam, bo wiadomo nie bede podchodzic blisko i sie gapic. Moj chopak teraz nie chce sie zgodzic na operacje, bo boi sie ze sie oszpece takimi bliznami. Czy ta kobieta mogla miec cos nie tak zrobione ? Jak wygladaja wasze blizny po pewnym czasie ?? Prosze o odp .. bo to co widzialam bylo straszne.
|
|
|
|
#9789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wesołych Swiąt |
|
|
|
|
#9790 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnych Świąt w rodzinnej atmosferze i udanych planów noworocznych..jak i zadowolenia z bezproblemowych cudnych cysiów!!!!
uściskiii. Jak tam lovelyashley??JUŻ PO??WSZYSTKO OK???
|
#9791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od mojej op mija 6 miesięcy nie stosowałam żadnych maści na zmniejszanie blizny ale powinnam zacząc, u mnie fakt są widoczne różowe ale schodzą w dół więc ich prawie nie widać z przodu ale jak leze to są widoczne najbardziej jak np jest zimno potrafia zrobic się nawet sine, ma troche na nich nierówna skórę ale narazie mi to wogóle nie przeszkadza mysle ze jak zacznę stosowac maśc to dużo się poprawi, dla mnie najważniejsze żeby z cycuszkami było wszystko ok . Buziaki
|
|
|
|
|
#9792 |
|
Rozeznanie
|
Dziubki moje kochane ![]() Pewnie u Was też... Kochane moje krasnalki.... Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru Przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia Żyje własnym pięknem, Życzę Wam spełnienia wszystkich marzeń, przychylności wszechświata, siły w ramionach i czystego ognia w sercu, co zapali wszystko wokół Was szczęściem i radością. Niech wszystko czego się dotkniecie, stanie się pomocne w spełnieniu marzeń, a każda najdrobniejszą nawet czynność przybliża Was do bycia najszczęśliwszymi i najbardziej uśmiechniętymi osobami spośród wszystkich ludzi. A Nowy Rok zaś obdaruje Was pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia Niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia !!!!!!!! Buziam Was strasznie, strasznie mocno !!!!!!
|
#9793 |
|
Zakorzenienie
|
oj, no to ja też..
..wszystkim Wam, Kochane Cycolinki ..te już, i te przyszłe.. Wszystkiego NAJ.. Wesołych Świąt ![]() .................... Wiolu.. Happy
|
#9794 |
|
Rozeznanie
|
wesołych świąt
fioletowe
|
#9795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No w końcu ktoś z 15.01 od jj ja też mam tego dnia ale poprawke napewno się spotkamy
|
|
#9796 |
|
Raczkowanie
|
E pewnie że się znajdzie powiedz że nawet na polówce możesz leżeć byle tylko zdrobili co maja hi hi (nie no żartuje) ale poważnie napewno pani dr. cos wymysli ,wiesz ja ciągle czekam na tel. od dr. i dupa blada zaraz po świętach dzwonie jak pani dr. nie odezwie się
|
|
|
|
#9797 |
|
Raczkowanie
|
cześć moje Słoneczka
Dziś była 1 dzień w pracy. Normalnie masakra!!! Niby tylko praca przy biurku, ale 8 godzin i moje cycochy dały mi się we znaki ![]() Życzę Wam nadziei,
własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki, pogodnych świąt zimowych, odpoczynku, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych Świąt! Edytowane przez ULAS787 Czas edycji: 2010-12-23 o 21:25 |
|
|
|
#9798 |
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY!!! kochane powiedzcie bo dzis odebrałam wyniki i wszystko jest o.k. ale zastanawiam sie (bo kiedyś któraś z was miała z tym problem POTAS?)a ja nie doczytałam takiego czegos na wynikach Zadnego potasu nie było
|
|
|
|
#9799 | |
|
Raczkowanie
|
MyaDiva
dziękuję za ciepłe słówko o moich bimbałkach...ehhh cały czas mam nadzieję, że jeszcze się trochę zmienią...., ale dziś po twoim komentarzu od razu poprawił mi się humor ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
U mnie na samym dole kartki z morfologii był wykazany potas i miałam małe przekroczenie, ale nikt rabanu nie narobił... |
|
|
|
|
#9800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam jeszcze duzo czasu do operacji, narazie to zbieram pieniazki i robie wywiad srodowiskowy. Moze juz za rok sie uda... zazdroszcze wam ogolnie
|
|
|
|
|
#9801 | |
|
Raczkowanie
|
ZDROWYCH, SPOKOJNYCH, RADOSNYCH, CIEPŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA i MNÓSTWO PREZENTÓW dla wszystkich kochanych dziewczynek z tego forum
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#9802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niunia U mnie nazwane jest to sprawozdanie z badań laboratoryjnych i na samym dole jest tak : APTT, glukoza w surowicy, sód, potas, chlorki i każde z nich ma wyszczególnioną zawartość we krwi ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- jak chcesz to jutro mogę z pracy ci ma maila przesłać zeskanowane moje te wyniki i sobie porównasz |
|
|
|
|
#9803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#9804 |
|
Zakorzenienie
|
rodzynki
![]() każdy ma swojego lekarza i się jego słucha ![]() masz listę badań od p.dr i te masz zrobić, a to co wykazują jest wystarczające jeśli są jakieś znaczące rozbieżności w stosunku do normy to dzwonisz do p.dr jeśli nie ma, to sobie głowy nie ma co zawracać tym, co nas nie dotyczy
|
#9805 |
|
Zadomowienie
|
WITAM DZIEWCZYNECZKI KOCHANE
Widzę że wszystkie zalatane przed ŚWIĘTAMI,skąd ja to znam ![]() k urde mam dosyć,moje dzieciaczki przed samymi świętami wyprowadzają mnie z równowagi,nie mówiąc o mężu trochę mi smutno z tego powodu!!!a nawe bardzo....ale cóż....największy porządek muszę z synkiem zrobić,7latek (zawsze grzeczny)a teraz...... ale kocham te łobuziaki!!!wiadomo![]() dobra nie zanudzam.... ja wam pisałam że konsult.mam 04,02...więc już się doczekać nie mogę!!ale póki co to jadę na wakacje 07,01... ale wiecie co...już chciałabym wskoczyć w kostiumik z nowymi cycorkami,chociaż nie ma tego złego,na wakacje powinnam już śmigać i w to uwierzyć nie mogę![]() ale coż..dziewczęta WESOŁYCH,SPOKOJNYCH,RODZI NNYCH I PEŁNYCH MIŁOŚCI ŚWIĄT ŻYCZĘ,ABY SPEŁNIŁY SIĘ WASZE MARZENIA A WSZYSTKIE CZARNE MYŚLI POSZŁY W ZAPOMIENIE!!!
dr.M.W. Wrocław!!! 04.06.2012r.. .cpg322MENTOR330cc..:jupi :Edytowane przez klaudeczka2010 Czas edycji: 2010-12-23 o 23:00 |
|
|
|
#9806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja akurat nie, ale kilka osób na tym forum miało kolejną operację.. ból jest prawdopodobnie niewielki, nie ma porównania z 1.op znosi się to wszystko dużo lepiej, czy też całkiem dobrze, ale.. to, że nie boli, nie znaczy, że nie należy zachować podobnych środków ostrożności.. ![]() więc samodzielnego powrotu samochodem bym nie polecała.. co z tego, że nie boli, jeśli bezboleśnie można niechcący zniszczyć efekt operacji? nie o to chodzi.. ból czasem bywa naszym sprzymierzeńcem, bo wyznacza nam granice, bez niego tych granic nie odczuwamy, ale one dalej tam są.. ![]() o szczegóły pewnie najlepiej popytać lekarza, ale nie ma co szaleć.. może by wybrać jakiś inny środek lokomocji? lub po prostu zabrać ze sobą kierowcę?
|
|
#9807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnica w wyglądzie piersi- tak może być. W tej mniejszej mięsień jest bardziej zciśnięty na implancie i dokąd się nie rozluźni pierś będzie mniejsza. Basenik pomoże w rozluźnieniu Cytat:
Ale po świętach wymówek nie będzie-lista musi być podpisana i zdęcia w albumikach uzupełnione.Buziaczki gorące, świętuj spokojnie ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Maceratko ![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
Za pierwszym razem na 4, za drugim na 6 w skali do 10. No ale u mnie nie była to tylko wymiana na większe implanty.Jednak inne dziewczyny pisały , że u nich za drugim razem to już laycik ![]() I za pierwszym, i za drugim razem nie odważyłabym się jechać sama samochodem Maceratka bardzo mądrze napisałaJechać pewnie dasz radę ale czy powinnaś? Myślę, że warto porozmawiać o tym z lekarzem
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||
|
|
|
#9808 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jaką masz teraz wyjścióweczkę- ja swojej na zdjęciach niestety nie mam żebyś mogła sobie porównać. Jedno co mogę powiedzieć- jeśli za mało wypełnisz pierś wyjdzie lipa Guzki ja też miałam, też bolesne okresowo- u mnie na tle hormonalnym Cytat:
Z taką blizną już nic się nie zrobi Tysia pisała o swoich bliznach, które mają 6 msc i nadal zdarza się że ciemnieją (robią się fioletowe)- i to jeszcze jest normalne biorąc pod uwagę ich wiek. 6 msc blizny to jeszcze świerzynki Jeśli ktoś nie ma tendencji do bliznowców -blizny pod piersią, w odpowiednim miejscu nie będą widoczne No ale wiadomo, że blizna po pierwsze musi być w fałdzie, po drugie ładnie się wygoić Ja mam blizny bardzo długie- bo 7 cm, nie są w fałdzie- są na piersi 1 cm nad fałdem. Niczym nie były smarowane. Teraz mają rok- jeszcze się zmieniają. W dotyku już nie są wyczówalne- i gdybym już teraz mogła je opalić -spokojnie moge toples leżeć na plaży by ich nie dostrzegł.Blizny jeszcze mogą być pod pachą lub na otoczce. Najlepiej o metodzie cięcia porozmawiać z lekarzem który doradzi najlepszą dla Ciebie metodę Cytat:
Spokojnie- z pewnością masz komplet badań. Cytat:
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2010-12-24 o 02:29 |
|||||
|
|
|
#9809 |
|
Raczkowanie
|
macerata i MyaDiva
Dziekuje wam bardzo za odpowiedz, 31 stycznia mam jeszcze konsultacje to sie zapytam, choc tez wlasnie mysle , ze bedzie potrzebny kierowca. Choc droge mam caly czas prosto, zadnych zakretow, 70km, choc jedzie sie do 1,30h. bedzie biustonosz, bandaze, wszystko bedzie spiete, jak nie bedzie bolalo to mysle , ze dam rade... To malo powaznie brzmi, jechac po op samej, ale jestem bardzo dobrym kierowca, bede jechac srednia predkoscia, tak zeby rzadko zmieniac biegi. No ale jeszcze pogoda, od tego tez duzo zalezy.. 2 lutego bedzie op Wesolych Swiat!!! |
|
|
|
#9810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak Ty, to i ja... TO WESOLUTKICH PANNY ZLOTE Chcialam dzielic sie oplatkiem, ale nie ma w ikonkach wiec dziele sie z Wami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

No dziś się dodzwoniłam i prawdopodobnie 25 lub 26 styczeń ale to jeszcze nie jest pewne. P.Doktor będzie do mnie dzwoniła po świętach co i jak bo nie wie czy znajdzie się dla mnie łóżko
ale mam wielką nadzieję e będzie ok 

Piersiątka zmajstrował pierwsz klasa
Śliczne i zalotne- o rozmiarze to już nawet nie wspomnę
).
lekarze wiedzą dlaczego się robi skoro wiedzą jak to poprawić?
,

bo to co widzialam bylo straszne.

trochę mi smutno z tego powodu!!!a nawe bardzo....ale cóż....największy porządek muszę z synkiem zrobić,7latek (zawsze grzeczny)a teraz......
i zdęcia w albumikach uzupełnione.