|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
ja przyszlam do domu i od razu do pracy! upichcilismy szybki obiad z Tztem, potem prania w tzn miedzyczasie zamarynowalam dwukilowa karkowke zeby ja jutro upiec, upieklam dwa biszkopty z kremem galaretka i owocami,(czekam az galaretka sie zetnie) TZ rozladowuje zmywarke a ja ide rozwiesic pranie
![]() jutro zupa grzybowa, dwie salatki i szarlotka...jak dam rade, ale najpierw musze sie wyspac chyba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do butow to mozna je chyba z brytyjskiej strony zamowic do PL tez, albo na ebayu sa genialne, i takie cieple, ze wystarcza tylko jedna para skarpetek, albo dwie ale naprawde odkad w zeszlym roku je kupilam to jak chodze w te mrozy w normalnych skorzanych kozakach to czuje roznice, jednak wazne jest miec cieple buty![]() ja chyba odpuszcze szczepionke tak jak mowicie, nigdy sie nei szczepilam, wiec mysle ze odpuszcze. Mama tez mi odradzala. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ide sprawdzic galaretke ![]() na domiar zlego skype dzisiaj nie dziala i nei moge mamy o przepisy podpytywac
|
|||||
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
A robiłaś małej jakieś badania? tzn chodzi mi o to jakie dziecku można zrobić żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Żadnego dobrego pediatry u nas nie ma, (no może ta nowa lekarka ale też tak nie do końca) młody nigdy mi nie chorował i badań też mu nie robiłam bo lekarz nie wymagał.
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
Sandrunia, Twoja dzidzia wieksza od mojej wiec jest mega duza
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- ja dzis tylko kokosanki robilam, jakas leniwa sie zrobilam... heh ciaza...
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 alez sie narobila, a ja dzis w koncu ciast nie upieklam i jutro musze raniutko wstac po rybcie, a popoludniu bede pichcic
|
#1895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Zośce robię badania jak coś sie dzieje ... wiesz u nas mówi się coś takiego: "nie ma ludzi zdrowych, są tylko niedokładnie zbadani" i to jest prawda, zawsze mozna coś znaleźć, żeby się uczepić ...---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
podziwiam ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
czasami takie rzeczy się wloką strasznie ... |
|||
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny bez przesady, nie taki znowu pracus
na wigilie robie tylko grzybowa dwie salatki- pieczarkowa i warzywna i dwa ciasta, uszka i karpia, sernik i piernik oraz kapuste z grzybami tesciowa, barszczyk i pierogi oraz makowiec psiapsiola ) No ale wigilia u mnie wiec wszystko musi jakos wygladac, za to w pierwszy dzien swiat do znajomych, bedzie bigos i norweskie przysmaki, wiec ja pieke tylko karkowke, a na drugi dzien schabik ze sliwka, ale to dopiero w swieta upieke i tyle, nie jest az tak duzo chyba....myslalam, zeby jeszcze kilka pierogow ulepic, bo mi zostalo zamrozonego farszu z tego co robilam na biurowa wigilie, ale chyba spasuje ![]() jeju ide powoli spac, u nas na termometrze minus 18 mimo, ze podobno mialo wieczorem byc duzo cieplej. brrrr ...jutro nei wystawiam nosa za drzwi ![]() uciekam spac, dobranoc kochane
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niby nic mu nie dolega ale wszyscy mi mówią, że jest za mały jak na swój wiek, widać też dużą różnicę w jego rówieśnikach. Tak rozwija się całkiem fajnie, ostatnio uczył babcie co to recykling Twojej Zosi pewnie nie dużo do niego brakuje jeśli chodzi o wzrost.
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej Zośce kupuje ubrania na 86-92 więc raczej sporo jej brakuje
|
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niby się mieści ale na 4latka to malutko.
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
andziot no jak tam dzownilam 2 miesiace temu do prokuratury to sprawa jeszcze trwa, ale z tym sprzedajacym nie ma zadnego kontaktu, wiec tak mysle ze kasa przepadla...bo nawet jak dostanie nakaz zaplaty to jak to prokuratura sprawdzi czy rzeczywiscie zwrocila pieniadze
|
#1901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Wy wysocy jesteście ??? chłopcy często ruszają z nienacka i wtedy nadrabiają nikt mu badan nie będzie zlecał jak mieści się w normie, a że jest sporo dzeci większych od niego, no cóż ... ja myślę że nadrobi w swoim czasie ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
może jeszcze jest szansa, bo to niemało pieniędzy ![]() ale moja Gabi się wierci, co chwile w innym miejscu ją czuję ![]() mężu mówi że zwiedza ![]() siasiek jak to jest ze my umiemy robić dziewczynki, a Wy chłopców ???może wymienimy się doświadczeniami na przyszłość
|
||
|
|
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, bo już faktycznie zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok, tak mi mama narzekała ostatnio. Zastanawiam się nad tymi doświadczeniami ![]() Kiedyś czytałam, że "zdrowym" facetom rodzą się chłopcy, a Ci co mają ciężką stresującą, nerwową pracę, w której dużo od nich zależy płodzą dziewczynki. Niby jeszcze te dni cyklu Hehe ale dobrze będzie wiedzieć na przyszłość.
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
andziot no jesli sie wyjasni to bedzie fajna niespodzianka, bo ta kobieta nie odpowiada ani na telefony ani na maile, wiec tylko nadzieja w tej zalozonej sprawie...
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to by się zgadzało, bo mężu prace miał stresującą i odpowiedzialną ![]() a wy celowaliście jakoś czy bez ograniczneń ??? |
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie w dzień owulacji nam się udało, tyle co wróciliśmy do domu z wczasów. Więc by się zgadzało, że chłopczyk w owulkę a dziewczynka przed bo te parę dni wcześniej nic nie było.
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc tez by się zgadzało ![]() a też parę miesięcy się staraliśmy ale temp nie chciało mi się mierzyć ... no to wnioski wyciągnięte |
|
|
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
![]() Zaraz tżecik włoży klucze w drzwi więc znikam żeby nie narzekał.Jutro tylko na chwilkę idzie do pracy także też mi będzie okupował laptopa... ale posiedzę z Wami chwilkę. To dobrej nocki ![]() Lubicie tą reklamę "-moja mama zawsze robiła barszcz -z uszkami? -nie z myszkami"
|
#1909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy ta glukoza to jest konieczna ? Bo ja mam tylko zwykle badanie krwi na glukoze i nic nie pilam wczesniej. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1910 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam kobietki pozno-wieczorowa pora. caly dzien zalatana bylam, takze wpadam na wizaz podczytac i dopiero teraz mam czas cos skrobnac.
Cytat:
ja tez mam jutro usg-chyba, tzn mam wizyte ale ze to 20 tydzien wiec mam nadzieje ze podgladne dzidzie . zaczynam miec juz stan lekkiej nerwowki przed wizyta aaaaaaaaaaaaa!!!! jutro jeszcze caly dzien przede mna w takim stanie . jak juz mi zrobi usg to na rzesach stane zeby dowiedziec sie plci dziecka. dzisiaj akurat w rodzinnym gronie rozmawialismy na temat imion, kazdy ma inne zdanie, inne propozycje haha, a myslalam ze za pierwszym razem byl problem, ale teraz to masakra jakas. zobaczymy co z tego wyjdzie. jak bede znala plec to sie skupie nad imieniem w kazdym badz razie to co podoba sie mnie nie podoba sie tz-towi, a to co jemu to mnie nie odpowiada. ale w koncu na jego stanelo z pierwszym dzieckiem, wiec teraz to ja bede wybierac![]() ewesko trzymam kciuki za ciebie i dziewczyny trzymajcie za mnie! ktoras jeszcze miala miec usg jutro? chyba 4 nas mialo byc? w kazdym badz razie wszystkie sciskam i zycze pomyslnych informacji dobranoc ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
już zaciskam
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczynki wczesnym rankiem, znowu nie moge spac, ostatnio wstaje po 5tej...brak slow, bo po obiadku chce mi sie pozniej strasznie spac, a dzis mam sporo roboty...
Nie chce robic halasu, bo maz jeszcze spi, ale bym sobie chociaz kuchnie ogarnela... Kochane czy maluszki tez Was tak kopia? ![]() jakie macie plany na dzisiaj, pewnie pychcenie, sprzatanko i ostatnie przedswiateczne zakupy...u mnie dzis jest bazar, wiec o 8mej juz pojde to unikne tlumu, kupie rybki, warzywa, chcialam pizamke sobie kupic jedna wieszka ![]() Milego poranka
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
principessina wyprzedasz mnie co rano
![]() ja dziś ostatni dzień do pracy w tym roku wczoraj się okazało że idziemy na sylwestra do znajomych na domówkę co do planów to ja wracam z pracy, ciut ogarniam mieszkanko, pakujemy się i wieczorkiem jedziemy do dziadków ... niestety nie zdążyłam nic upichcić ![]() eweska życzę owocnej wizyty ![]() aha, moja dzidzia wczoraj do pierwszej w nocy strasznie fikała i wymyśliłam leżąc w łózku i nie mogąc spać, że to od kawowego jogurtu (250mg) tyle ze tam pewnie strasznie mało tej kawy jest, ale może przez to ze ja w ogole kawy nie pijam to dzidzia nieprzyzwyczajona ???
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-23 o 07:17 |
|
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki!!!
Myślalam, że będe dziś perwsza a tu nic z tego .ja już byłam z mamą (moi rodzice przyjechali na śwęita mam taka całodobową obok siebie kupiłyśmy ciacha na świeta (zepsuty mikser uniemożliwił pieczenie ) i wyobraźcie sobie, że już w kolejce stałyśmy ![]() ale to do przewidzenia. coś mi się wydaje, ze od kilku dni czuję malucha mojego nie jestem pewna, ale nie jestem w stanie powiązać to pukanie w brzuchu z innymi objawami fizjologicznymi więc sobie wmawiam że to maluch.eweska ![]() miłego dnia! |
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, ja tez dzisiaj wstalam razem z TZ bo mam duzo do zrobienia, w wigiie bedzie niezly bajzel w domu pewnie bo tesciowie przylatuja, wiec wszystko co wazniejsze chce zrobic dzisiaj
![]() ale jak tu cos pichcic skoro za oknami jeszcze cimnooooo!!!!!!!!!!!!!!!! ! no tak nasza Norwegia kochana, dzis najkrotszy dzien w roku ![]() caluje mocno i dzis bede prasowac ta sukienke z hm to wam wkleje zdjecie, obiecalam przeciez
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Cytat:
![]() Ja dzisiaj męża zaprzęgnę do roboty, bo jest w domu Trochę posprzątamy, trzeba zrobić zakupy a jutro będę mamie pomagać. To będzie mój cały wkład w święta Tylko mnie nie uznajcie za kompletnego lenia
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas ciagle jeszcze ciemnooo..choc widac ze moze sie rozjasni powoli wreszcie...
|
|
|
|
#1918 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki, a zwłaszcza te, które tak jak ja mają dzisiaj usg!!
Agnieszka, Eweska i Catia TRZYMAM KCIUKI i proszę o to samo. Z tych emocji wczoraj cały dzień porządkowałam papiery i doklumenty w komputerze, żeby zdążyć przed Nowym Rokiem.Tak mnie to wciągnęło, że nawet się nie obejrzałam kiedy północ minęła. No a jak już wskoczyłam do łóżka i chciałam zasnąć to okazało się, że nic z tego, normalnie taki natłok myśli, że szkoda słów. Zaraz lecę na badania, żeby zdażyć odebrać wyniki przed wizytą, więc odezwę się dopiero po. Mam nadzieję, że czerwone i hemoglobinka, już mi nie lecą w dół. Jeszcze raz prosze o kciuki za dobre wieści Mam nadzieję, że dowiemy się też w jakich kolorach wyprawkę szykowaćEweska mam trzymać za parkę czy dwie bronchildy? Catia niechaj znika siusiaczysko Agnieszka u Ciebie za co mamy ?Oczywiście za każdego dzieciaczka trzymam, żeby był zdrowy i śliczny Eweska, Violisia, kliknęłam już dzisiaj, może wieczorem uda mi się jeszcze z innego konta. Musimy mobilizować siły bo to końcówka wyścigu zdaje się. Po ginku pojadę na zakupy z mężulem (kurcze takie wyjście po 4 tygodniach siedzenia w domu...jeszcze szok jakiś przeżyję) i chyba kupię składniki do tych nieszczęsnych (bo z krótkim żywotem) ciasteczek Siaśkowych. Mam nadzieje, że da się zrobić bez miksera, bo nasz właśnie w serwisie leży. Jasny gwint, doczekac sie nie moge, chyba się zdrzemnę w międzyczasie, żeby szybciej zlecialo. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Mam jeszcze pytanko odnośnie tych tygodni, bo normalnie już nie wiem jak to jest, każdy liczy inaczej Czy 19-4 oznacza, że jest to 4 dzień 19 tygodnia, czy 20? Dzięki za wyrozumiałość dla mojej durnoty i zmykam, bo mi krwi nie pobiorą. |
|
|
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Mocne kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty - samych dobrych wieści i pięknych obrazków życzę ![]() My planowaliśmy tą ciążę - z temperaturą, testem owulacyjnym i całym tym bałaganem , trafiliśmy idealnie w owulkę i proszę - na 51% dziewczyneczka , więc tak czy siak co ma być to jest, bez względu na okoliczności.Mnie - fakt - kazano się do myśli o drugiej córeczce nie przyzwyczajać, bo to był początek 17-go tyg i maluszek miał 10cm, więc nic nie było widać, ale po tym stwierdzeniu, że na 51% zaczęłam mówić do brzuszka "Zosieńko" ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- elis5 to 19 skończonych tygodni i 4dni 20-go. W kartę będzie wpisane 19, bo tylko skończone wpisują lub tak jak u mnie 19/20.
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szanse są po połowie Tak czy siak, życzę Ci aby było to co sobie wymarzyłaś Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

No nic czekam dalej 

niby się mieści ale na 4latka to malutko.

) i wyobraźcie sobie, że już w kolejce stałyśmy