|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
|
|
|
|
|
#2012 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cześć Mamuśki. Ja tak na szybciutko. Dopiero wróciłam bo jeszcze w drodze powrotnej o sklepy i teściów zahaczyliśmy
![]() No to u mnie bronchilda!!!! Eweska, Agnieszka i Catia - gratuluję siusiaczków. No i cieszę się, że wszystkie dzieciaczki zdrowe i wymiarowe. Proszę o oficjalne dopisanie dziewuszki, na dzisiaj Ania - chociaż małżonek chce Izabele. No zobaczymy jeszcze jak to będzie. Lecę coś zacząć robić bo cały dzień zleciał na czekaniu a później przeżywaniu. Kurczę, ale super uczucie! No to chyba mamy 15:15 ? |
|
|
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
16:15 prowadzą dziewuchy ( wg moich obliczeń )
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
łoooo to ale poszłyśmy
ale jest prawie po połowie ![]() biszkopt sie piecze ide prasowac aha i stwierdzam, ze brzuch haczy o blat kuchenny ![]() |
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
Serdecznie wam gratuluje chłopaków i jednej dziewczynki. Cieszę się, że wszystkie maleństwa zdrowe.
Ja dzisiaj byłam u fryzjera, ale tylko na strzyżeniu. Trochę tych kudełków zleciało i od razu się lepiej czuję ![]() Potem jeszcze pojechałam na zakupy i wreszcie kupiłam sukienkę na Sylwestra, jest na tyle rozciągliwa, że na ślub siostry 22 stycznia mi spokojnie wystarczy. Do tego kupiłam jeszcze seksowny komplecik bielizny i zaliczam dzień do super udanych. W H&M widziałam śliczne body z napisem "mum + dad = me". Ale, że ostatnio kupiłam 10 sztuk, to tym razem mąż mi zabronił. Powiedział, że kolejna partia zakupów po USG, które mamy 7 stycznia. |
|
|
|
#2016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czułam, że jedna dziewunia będzie i proszę Gratulacje
|
|
#2017 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka.M mamy tego samego dnia usg. I Eve tez ma 7 stycznia.
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Elis5 gratuluje corci ![]() Catia mam obsesje na punkcie stopki mojego Dzidziolka [widac w avatarze] i informacja, ze Twoj Synus ma stopke na 3cm rozczula mnie na maksa...
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2010-12-24 o 06:17 |
|
|
|
#2018 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... ja w pierwszej chwili przeczytalam ze z dziewczynkami wszystko OK... ..wiec moze to znak ?Cytat:
![]() ja na USG Polówkowe ide 27 grudnia pewnie nei poznam plci, bo nei chce wiedziec, no chyba ze doktorek sie zapomni... ale zatluke jak sie pomyli.. powiem mu na poczatku ze neie che wiedziec
|
||
|
|
|
#2019 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
superCytat:
kochana to ty zmieniasz dane? prosilabym dopisac do mnie ze bede miala synka a imie maks/kajetanCytat:
kurcze, ja jestem umowiona na usg 3d 27 albo 28 grudnia , umowilam sie profilaktycznie bo bylam pewna ze moj lekarz nie powie mi plci , bo zawsze jak slyszalam jak dziewczyny rozmawialy w poczekalni to byly w zaawansowanej ciazy i nie wiedzialy co nosza pod sercem, i obawialam sie ze ja tez nie poznam. teraz nie wiem czy jechac na to super dokladne 3d, czy sobie darowac . nie chcialabym zaszkodzic dzidziulkowi tymi usg, chociaz musze przyznac ze ten moj gin super sprzetu nie ma, ani tez usg nie trwalo jakos specjalnie dlugo.
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2010-12-23 o 22:11 |
|||||
|
|
|
#2020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2021 |
|
Wtajemniczenie
|
Eweska, Agnieszka, Catia gratuluję syneczków
Ewesce podwójnie ![]() Elis Tobie gratuluje córeczki
|
|
#2022 |
|
Moderatoreska
|
Dziękuję dziewczyny i gratuluję kolejnych siusiaczków i bronchildy
Musze się przyzwyczaić do myśli że będą jednak chłopcy, co do mojej siostry to na 70% będzie miała również dwa siusiaczki ![]() Ja dopiero z kuchni wyszłam po całym dniu, padam dosłownie, mężul się kąpie ja zaraz idę, pomagał mi dzielnie przy garach przez cały dzień, gotował jak i zmywał gary ![]() Zajrzałam na moment żeby poczytać wieści ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#2023 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie wiem, czy w czasie Świąt wejdę na forum, a więc
Chciałam już teraz złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia cudownych Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnego ciepła i wielkiej radości, Świąt białych, pachnących choinką, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy, niż ten, co właśnie mija! |
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ super! Gratuluję chłopaczków i dziewczynki! Trochę się nam wyrównało płciowo
statystycznie jesteśmy idealne ![]() Widzę, że przygotowania trwają u mnie też! Właśnie ogarniam rybę po grecku i gotuję jajka do sałatki śledziowej. Jakoś wieczorem mi się lepiej pichci![]() Byłam dziś po ostatnie zakupy i nie wytrzymałam napięcia! Polazłam do działu dziecięcego i kupiłam dwa body, jedno RÓŻOWE z żyrafką, a drugie białe w różne zwierzaki. CUDO! I to jeszcze -50% ![]() Wreszcie udało mi się zrzucić fotki z aparatu, więc wrzucę w albumie zaległe ciążowe [bardzo już nieaktualne ], a tu zapodam świąteczny klimat
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Gratuluję nowych chłopczyków (i dziewczynek) i po wczorajszych wizytach, super wieści Ja wstałam dziś bardzo wcześnie, spać nie mogłam więc postanowiłam się wykąpać. Z tego prysznica wyszłam ledwo żywa i prawie zemdlałam. Tak więc cały ranek czuję się do... Oszaleć można Kochane, chciałam Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nalewka jak pięknie wygląda. Na przyszły rok zgapię z Ciebie pomysł i też przygotuję podobne prezenty ![]() Dziewczynki ja też Wam już życzę Naaaaajlepszego, cudownych świąt z pysznym jedzonkiem, samych życzliwych ludzi wokół no a w Nowym Roku zdrowego, pięknego bobasa (lub dwóch ) na wiosnę
|
|
#2027 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny. fotki piekne, swiateczne! ja juz na nogach , nie moglam spac w nocy (chyba z wrazenia) ja rowniez chcialam wszystkim dziewczynom i ich rodzinom zyczyc duzo spokoju, zdrowia , milosci i kopniaczkow w nadchodzace Swieta Bozego Narodzenia, oraz wszystkiego co sobie wymarzycie na Nowy Rok 2011, przede wszyskim zdrowych , wymiarowych maluchow
|
||
|
|
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja Wesołych Świąt Wam kochane życzę
Zdrowych, spokojnych, pełnych rodzinnych chwil, samych smakowitości, pięknych prezentów i uroczych kopniaczków
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane Mamuśki,
z okazji tych pięknych Świąt życzę Wam i Waszym Rodzinom przeżycia tych dni w wyjątkowy sposósb. Dużo radości, miłości, rodzinnego ciepełka, pogody ducha oraz wszystkiego co najlepsze. Niech nasze dzieciaczki dają nam moc i siłę na codzienne zmagania z życiem Niechaj nie zabraknie nam optymizmu i nadziei, a miłość niech króluje wszędzie
|
|
|
|
#2030 |
|
Moderatoreska
|
Gdy Mikołaj przychodzi
cieszą się dzieci, starzy i młodzi. Każdy swym okiem prezent chce skosztować, nacieszyć serce, duszy pofolgować. A gdy prezent jest w dychę trafiony, każdy jest z nas zadowolony. Więc gdy gwiazdka pierwsza spadnie, pomyśl o prezencie i to dokładnie. Zdrowych i pogodnych świat kochane ![]() Ja za dwie, trzy godzinki juz wybywam z domku nie będzie mnie do jutra wieczorem ![]() Buziaki ![]() |
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tylko na chwilke z rana!!
Wesolych cudownych Swiat w oczekiwaniu na nasze male szczescia ![]() I milej, rodzinnej wigili, ja dzisiaj niestety po wczorajszym nie moge sie ruszac, bo plecy mnie tak bola, przegielam wczoraj i chyba dzidzia sie zdenerwowala ![]() I gratuluje wszystkim mamusiom chlopczykow **Eweska a ty masz dwochhh!!! nie do wiary co ???? buziaki, j nie wiem jak wstane z lozka, bo naprawde tak mi wszedl bol w plecy, ze nie moge sie ruszac... |
|
|
|
#2032 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Eweska - aaaaaaa....dwóch chłopców! No to będziesz Rodzynką w rodzinie . Gratuluję udanej wizyty i dużych, zdrowych chłopczyków :jupi :Catia, Agnieszka - Wam kochane również gratuluję udanych wizyt i siusiaków ![]() A Tobie Elis gratuluję małej ślicznotki ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ... p.s. Coś mnie zawodzi ta moja intuicja ......................... ......................... ......................... ......................... ........................ Dziewczynki, życzę Wam Spokojnych,Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, Bogatego Mikołaja i aby chwile spędzone w gronie najbliższych były wyjątkowe i radosne |
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
Chcialam wam wszystkim zyczyc wszystkiego co Najlepsze w te Swieta, mamusiom, dzidziom, Waszym mezczyzna. Bardzo sie mocno kochajcie.
Moje Swieta beda smutne, bo kogos zabraknie, ale takie jest zycie, Wesolych Swiat.
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj TZ robi sniadanie, ja nie moge sie ruszyc, tak mnie bola plecy, mam nadzieje, ze nic zlego sie dzidzi nie stalo. Wczoraj mialam sluz nawey taki ciemniejszy, nei to ze brazowy, ale taki ciemniejszy, az sie wystraszylam, ze przesadzilam. No ale natura sie upomniala i naprawde nie moge sie ruszac, na szczescie dzidzia kopie jak nigdy ![]() Nie wiem tylko jak ogarne ta dzisiejsza wigilie ![]() Cytat:
![]() A u nas znowu minus 20!! |
||
|
|
|
#2036 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki.
Wpadłam na chwilkę, żeby podziękować za gratulacje i życzyć Wam Wesołych, Spokojnych i Mega Rodzinnych Świąt. Niech ten magiczny czas wpłynie kojąco na wszystkich, no i niech się dzieciaczki odezwą wszystkim Mamuśkom w brzuszkach po barszczyku, albo rybce ![]() WESOŁYCH ŚWIĄT A i jeszcze prośba: po długich ustaleniach (debata trwała do 2 w nocy) jednak będzie OLIWIA !!! |
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dzieczyny i dzidzie w ten piękny dzień
gratuluje kolejnych zdrowych dzieciaczków dziewczynek i chłopaczków ![]() Eweska wiem co teraz czujesz bo ja czekałam na chłopczyka a jest dziewuszka, (ty masz podwójnie) ale zaraz po tej wiadomości poczułam wyrzuty sumienia, że jak ja mogłam chcieć coś innego, przecież TO właśnie jest moje dzieciątko najdroższe, powstało z nas i dla nas i to jest najpiękniejszy cud na świecie !!! a moje widzi mi się nie ma tu nic do gadania ... głupio się poczułam i zaraz najbardziej na świecie pokochałam moje dzieciątko za to że jest i jest zdrowe a nie za to kim jest ![]() (ale mnie poniosły emocje , to chyba przez ten świąteczny nastrój)teraz czas na życzonka: Życzymy Wam całą rodzinką cudownych Świąt, spokojnej rodzinnej atmosfery, mnóstwa kopniaczków podczas wieczerzy, radości i miłości !!! |
|
|
|
#2038 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynka ja tylko na momencik dzisiaj...
Najlepsze życzenia świąteczne dla Was i Waszych rodzin. Spokojnych, zdrowych i spędzonych w gronie najbliższych Świąt Bożego Narodzenia !! Aby te dni były magiczne i pełne miłości !! p.s. no i żeby Gwiazdor był hojny i pod choinką zostawił jakiś drobiazg ... ![]() |
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Ależ zamieszanie od rana Uwielbiam przygotowania świąteczne![]() Moria, dzięki i nie mam nic przeciwko! Taki własnoręcznie przygotowany upominek, to dobre wyjście np. dla dalszej rodziny, której nie wiadomo, co dać U mnie po prostu dodatek do prezentów![]() Kochane, robię sałatkę, potem pazurki, ogarniam siebie i lecę już pomagać w przygotowaniach! Wszystkiego dobrego! Zdrowia, miłości i samych życzliwych osób wokół
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...zdrowia przede wszystkim Wam życzę! Pieniążki zarobimy...szczęścia i tak nie można kupić. Będziemy zdrowi i my i nasze maleństwa, a jak będziemy zdrowi to będziemy też szczęśliwi.
Wszystkiego dobrego!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

( wg moich obliczeń )

Czekamy na Ciebie fasolko
i nalewka jak pięknie wygląda. Na przyszły rok zgapię z Ciebie pomysł
i też przygotuję podobne prezenty